א. זה ברור לכל ילד שסינואר בחיים לא יסכים לשום עסקה שלא כוללת את הפסקת המלחמה
ב. למרות סעיף א', ביבי כבר מושך נראה לי כבר מעל חודשיים (!!!) את כיבוש רפיח, ותאורטית
גם יותר מחודשיים כי היו יכולים לעשות את זה במקביל לצפון עזה ולמרכז עזה. בהתחלה
אמרו שזה בגלל הרמדאן ועיד אל פיטר, ואז בגלל פסח אצלנו. עוד מעט יגידו שזה בגלל יום הזכרון
ויום העצמאות. ואז בגלל לג בעומר. ואז בגלל שבועות... אין לזה סוף.
ג. כל יום שעובר זה נזקים עצומים שבן אדם רגיל בכלל לא יכול לקלוט - הרוגים, פצועים, עשרות אלפים
שלא בבתים. נזקי גוף, נזקי נפש. מיליארדים על גבי מיליארדים של הפסדים. בעיות במדינות העולם ועוד.
ד. ביבי מתעסק בנתינת משימות לחיילים לאבטח הקמת נמל לעזתים!!!! פעם ראיתי כזה סרט כשהייתי ילד -
שאיזה גנרל צבאי כל כך הזדהה עם הזמן עם האוייב עד שבסופו של דבר עשה הכל לעזור לאויב והחיילים
הפשוטים לא הבינו למה שולחים אותם למשימות של עזרה לאויב. זה כל כך מופרך ומטומטם שיום אחד יסתכלו
אחורה (מי שלא עושה את זה בהווה) ופשוט לא יצליחו להבין איזה מין טמטום והרס עצמי היה לביבי ושותפיו.
ה. מי שטוען "חייבים לרצות את אמריקה" - שימו לב שזה *תמיד* הטקטיקה של ביבי עשרות שנים. פעם זה בגצ
מפריע, פעם זה מפלגות בשמאל שבקואליציה שמפריעות, פעם זה יועץ משפטי שמפריע, פעם זה לחצים בינלאומיים,
פעם זה איום מהאג שמפריע וכן הלאה. כל פעם הוא מוצא איזה משהו שבגללו כביכול אי אפשר לעשות את מה שצריך לעשות.
והאמת היא שהוא פשוט פחדן-על חסר אישים חסר אונים עם אפס תעוזה / אומץ / יצירתיות / תבונה / תחכום וכדומה אז
הוא נתלה באיזה משהו שכאילו בגלל זה הוא עושה את מה שצריך לעשות.
מנהיג מספיק חזק היה יכול למצוא (ממזמן) דרך לסיים כבר את המלחמה בדרום בלי להתעמת עם האמריקאים ועם
יכולת לשכנע אותם שהכל בסדר.
ו. ביבי מאריך ומאריך את המלחמה ולא אכפת לו מכל הנזקים כי הוא פשוט רועד מפחד מהיום שהמלחמה תגמר - יהיו
בחירות והוא מפחד שיעיפו אותו. שלא לדבר עם הועדת חקירה וכל הבלאגן שיהיה. זה באמת ככה. פעם הייתי תמים
וחשבתי שיש דברים מעל השיקול של האגו אצלו. אבל מסתבר שטבח נורא + מאות חיילים הרוגים + אלפי חיילים
פצועים + הפסדים של מאות מיליארדי שקלים + סיבוך ישראל מבחינה בינלאומית + עוד מיליון היבטים שונים של נזקים -
כל זה *בכלל לא שיקול משום סוג* לעומת הפחד של ביבי שיפסיד את ראשות הממשלה ושיסתבך בועדת חקירה. זה
נשמע מטורף ובלתי נתפס לאדם רגיל שאין לו כזה אגו בגודל כוכב לכת אבל באמת זה כך.
ז. בגלל כל הסעיפים הנ"ל, כולנו בצרות צרורות, שבויים בתוך הסרט של ביבי. כולנו בתוך כת עצומה וענקית
שביבי בראשו.
(למען הסר ספק, אני ימני לחלוטין. פשוט אין שום קשר בין ביבי לימין)