"יום עצמאות משולש"איתן גיל

אני מציף מושג מושאל מפורים דמוקפין שחל להיות בשבת, כי אז מצוות היום מתפצלות בין שבת ליום ראשון.

ואני תוהה לגבי הלל ביום העצמאות מדוע לא יאמר ביום ה' באייר בדווקא, שבו לכולי עלמא הוכרזה המדינה, ברי שלא אומרים הלל בגלל חידון התנ"ך וחלוקת פרס ישראל. 

השנה, אגב, הם ידחו ביום אחד, ל-ו' באייר, ומשכך מן הנכון שיקרא בשנה זו יום עצמאות משולש...

בשולי הדברים יצויין כי לעולם לא יתקיימו הטקסים הממלכתיים בה' באייר עצמו, זולת אם יחול ביום רביעי בשבוע, שכן לפי כללי הלוח העברי "לא בד"ו פסח", ומשכך ה' באייר לעולם לא יחול בימים: ראשון, שלישי, וחמישי.

הלל ביום הזכרון לחללי צה"ל?נפשי תערוג
הלל זה הלל, ותאריכו אמור להיות קבוע ונעול.איתן גיל

לכן ציינתי פורים משולש.

אגב, טקס יום הזכרון אמור היה להערך- אמש, אבל נדחה בשל צאת השבת המאוחרת. אפשר וצריך היה לדחות לבוקר.

כמו במדורות ל"ג בעומר שחל ביום א', כשדוחים אותן מהלילה ליום. נכון שבאור יום הן עושות פחות רושם, אבל זה המצב, וזה מה שיש. 

לצערנו. ל"ג בעומר גורם הרבה חילול שבתנפשי תערוג

ובמיוחד השנה שבתי ספר ילמדו למחרת. הורים רבים ידאגו להקדים את המדורות לשבת עצמה. כדי לסיים מוקדם בכדי שהילדים יספיקו ללכת לישון מוקדם.

טוב עושה המדינה שדוחה את הטקסים ביותר כדי להמנע מחילול שבת.

ובכל מקרה. לא שייך להגיד הלל שכולם נוהגים מנהגי אבלות בגלל יום הזכרון.

מי אמר שצריך להודות לה' על המדינה עם הלל דווקא בה' באייר עצמו? בגלל שהכריזו עצמאות? ניתן להודות יום אחרי, במיוחד אם זה ימנע חילול שבת

אתה לא חייב לומר הלל, גם בן גוריון לא אמר הלל.איתן גיל
מפיו אתה חי?!הסטורי
איני יודע מה בן גוריון אמר או לא אמר, אבל הסיסמא החרדית המביכה הזאת, מבטאת זלזול עמוק לא בבן גוריון,  אלא בזה שהקב"ה מנהיג את העולם. 
בציניות כמובן.איתן גיל
זה לא הוא זה החזון אישאריק מהדרום
אני כמו בן גוריון לא אומר תחנון ולא אומר הלל.

ויש עומק בדבריו כי למדנו הלל על הגאולה מצדקיהו שלא אמר ולכן לא נהיה משיח ועיין היטב.

*הרב כהנמןנוגע, לא נוגע
גם הוא, לא יודע אם אמר את זההסטורי
אם כי הוא באמת לא אמר תחנון, תלה דגל, אבל הלל כנראה לא אמר או לפחות לא בציבור.
כן, אבל ה"מסורת" זה משמונוגע, לא נוגע
מה עושים בפוניבז' היום?

הדגל מונף ומאובטח....הסטורי

https://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=read_count&om=848711&forum=scoops1

שנים שמרו על המסורת של הרב כהנמן זצ"ל והניפו. כשהתחדדו הפערים שם, בחורים מהקבוצה שטוענת ליותר נאמנות לדרך הרב שך, היו מנסים כל שנה להוריד. בשנים האחרונות מאבטחים את הדגל.

תחנון שמעתי שאומרים, אבל לא הייתי שם.

תסמונת האשה המוכהאיתן גיל
מניפים דגל, וחוטפים מהמיזרוחניקים שעושים נגדם יד אחת עם אחים לנשק והקפלניסטים.
נראה לי שכדאי לפתח קצת עין טובההסטורי
וקצת פחות הסתכלות שכולה ציניות. אותי התמונה הזאת ממש מרגשת. לראות דגל ומתחתיו את הפסוק שהרב כהנמן זצ"ל שם כמוטו, כשהגיע מהשואה וייסד מהאפר את ישיבתו מחדש - זה מרגש עד דמעות וזה מראה שהיתה הו"א ושיש אפשרות לחדש אותה - ליצור חיבור בין חלק משמעותי של עולם הישיבות לבין תחיית האומה בארצה.

משום מה, אתה רואה הכל בהסתכלות צינית. אז נחזור בשבילך:

הדתיים לאומיים לא מתגייסים בשביל לרצות מישהו, אלא כי סוברים שזה מה שנכון וצריך לעשות. ממילא זה שאחרים אולי לא מתייחסים אליהם יפה - לא רלוונטי.

באותה מידה הרב כהנמן זצ"ל, לא הנהיג להניף דגל כדי לרצות מישהו, אלא כי הוא בגדלותו סבר שכך נכון וראוי לעשות, ממילא זה בכלל לא רלוונטי איך אחרים מתייחסים אליהם (גם אם נקבל, ואיני מקבל, את טענותיך).

על איזה עין טובה אתה מדבר?איתן גיל

במקום לשאוף להסדרה אידאולוגית/ פוליטית/ ארגונית בין דת"לים לחרדים, או ליזום סוג של אמנה כלשהי, בדומה לגביזון מדן, הם שופכים שמן למדורה, הם הדת"לים.

קמפיין גיוס חרדים שהובילו סמוטריץ' ואנשיו לא הוסיף להם נקודות אצל הקפלניסטים. נהפוך הוא, זו עובדה.

ואני לתומי חשבתי ששני המגזרים חולקים רמב"ם משותף ושו"ע משותף.

לא מינה לא מקצתה.

אתה מחפש בכח את הרעהסטורי

במקום לראות בדגל על פונוביז', אור גדול, התגובה שלך היא שהם אישה מוכה. למה לחפש בכל נושא את החושך?

הדגל על פונוביז' מונף כבר 76 שניםאיתן גיל

ויש הטוענים שהגיע הזמן להסירו מהטעמים שמניתי, ועוד רבים אחרים.

חולקים רמבם משותף?פשוט אני..

* כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את השם וביזה את התורה וכיבה מאור הדת וגרם רעה לעצמו ונטל חייו מן העולם הבא, לפי שאסור ליהנות מדברי תורה בעולם הזה. אמרו חכמים  'כל הנהנה מדברי תורה נטל חייו מן העולם. ועוד ציוו ואמרו, 'אל תעשם עטרה להתגדל בהן ולא קרדום לחפור בהן'. ועוד ציוו ואמרו, 'אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות', 'וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון. וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות.

*אין המלך נלחם תחלה אלא מלחמת מצוה, ואי זו היא מלחמת מצוה זו מלחמת שבעה עממים ומלחמת עמלק ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם

מלחמת מצוה אינו צריך ליטול בה רשות בית דין אלא יוצא מעצמו בכל עת וכופה העם לצאת.

אסור להנות מדברי תורה בעולם הזהאיתן גיל

אבל פיקודי השם ישרים משמחי לב.

נסה להתמודד עם הסתירה לכאורה.

בהצלחה.

👍🏻נוגע, לא נוגעאחרונה

אולי שיעשו הסכם- שאלו יתנו להם להניף דגל ביום העצמאות של ישראל בשקט, ואלו יתנו להם להניף דגל ביום העצמאות של ליטא בשקט.

שמעתי אתמול שיש קהילה לא קטנה של חרדים מרמת בית שמש ד' (אאלט) שיצאה עם דגלי ישראל כדי להביע סולידריות.

זה מראה שכנגד הקיצוניות (שהחריפה בגלל שהסיבות האידיאולוגיות של פעם הרבה פחות קיימות וממילא עכשיו ההתנגדות היא בעיקר גזירת הכתוב שצריכים לקיים באדיקות כדי לשמר), יש אנשים עם נפש ישרה, שבעז"ה יצליחו להשפיע כמה שיותר שם, שמפיחים תקווה לשותפות אמת עם הציבור החרדי בכל המישורים.

לא חושב שהחזון איש אמר משפט כזההסטורי
מי דוחה מדורות לבוקר? אף פעם לא שמעתי על זהברגוע
ככה הרבנים הראשיים תמיד מוריםמחפש אמת
עצוב מאוד שהציבור לא נשמע 
לא הבנתיברגוע

חילונים תמיד לא שומעים לרבנים (וגם מחללים שבת), ודתיים שעושים מדורות במוצש לא יחללו שבת בגלל המדורה. אז למי האמירה מופנית?

דתיים לא מחללים שבתמחפש אמת

אבל המשטרה כן צריכה אם הם מתחילים להגיע למירון מיד בצאת שבת כנל מכבי אש בכל הארץ

בנוסף אם ידחו את לג בעומר ביום חילונים יחגגו ביחד עם כולם הם האחרונים שחשוב להם התאריך המדויק 

בפעם הקודמת דחו את ההדלקה במירוןהסטורי
לפנות בוקר, כדאי ששלל השוטרים, הנהגים ואנשי הלוגיסטיקה לא יחללו שבת.

אם בחסידות מסוימת, מזמינים עשרים אוטובוסים לחצי שעה אחרי צאת שבת, עשרים נהגים יחללו שבת בגללם.

בצדק דחו את ההדלקה.איתן גיל

מפעם לפעם אני שומע נוסעים שמתנפלים על נהגי אוטובוסים בגלל שלא התחילו לאסוף בתחנות, שתי דקות אחרי צאת השבת.

שמישהו יסביר להם, ששמירת שבת מחייבת את כולם.

כן, גם על זה צריך לדבר בפני הציבור.

כשהיה חופש בל"ג בעומריעל מהדרום

לק"י

וזה היה יוצא בראשון, היו דוחים ליום שני (לפחות בשנים האחרונות) ואז את המדורות היו עושים בראשון בלילה.

לא שמעתי אף פעם שמציעים לעשות ביום.

התכוונתי דחייה של יום לאו דוקא דחייה לבוקרמחפש אמת
אוקי. כי מי שכתב את זה לפניך כתב "אור יום"יעל מהדרום
מי אמר?advfb

ולא ראינו אינה ראיה

הרב גורן זצ"ל, אכן סבר כךהסטורי
ובשנותיו ברבנות את ההלל אמרו תמיד בה' באייר, גם כשיום העצמאות הוקדם.

הרבנים הראשיים שלפניו ואחריו סברו שאיננו יכולים לדרוש מהציבור להזיז את יום העצמאות ובעצמינו להתעלם מההזזה שנעשתה לדרישתנו. בסופו של דבר, תקפו של היום הוא בגלל שרבני הארץ קבעו אותו וזה מה שהם קבעו.

אפשר לעיין בסיכום הדעות בכרך החדש של מקראי קדש של הרב משה הררי שליט"א

יש מקום לפתוח את הדיון מחדש.איתן גיל

אבל מי אני שאשים את ראשי בין ההרים הגבוהים.

ושוב, וכפי שציינתי בפתיח, לא שכיח שיחול בפועל בה' באייר, ובדרך כלל הוא יוקדם או יאוחר.

אלא שההלכה אמורה להיות עקבית, לפיכך משעה שהכריזו מלבוש הלכתי- קריאה בתורה, והלל, דין הוא שיהיה בה' באייר, ובה' באייר בלבד.

יוער בהקשר זה כי ימי צום שנופלים בשבת נדחים לימי ראשון, אך כאמור לא מצינו דחיית אמירת הלל.

הטקסים הממלכתיים יכול שיערכו מתי שיערכו, ואין זה מענייננו.

אם אינך מכניס ראשך - אל תכניסהסטורי
מלבד שלל המקורות שאפשר לראות בספרו של הרב הררי, יש גם תשובה על זה באהלה של תורה' של הרב יעקב אריאל שליט"א, שמבסס את ההכרעה שהיום נקבע ביום שבו הרבנות קובעת והציבור נוהג.

ובהחלט זה ענייננו, לא פחות מזה שיש שנים שאנחנו מבטלין לחלוטין מצוות שופר ולולב מדאורייתא, שמא יהודי אחד יחלל שבת בגללן.

חכמים עקרו דבר מן התורהאיתן גיל

אבל לא דחו ולא הקדימו בהתאמה ללוחות זמנים פוליטיים.

זה דבר ראשון

שנית, לגבי הרבנות הראשית, לא ידוע לי שהממסד הפוליטי מתחשב בדעתה.

נהפוך הוא, יום הקדיש הכללי נקבע לעשרה בטבת, וכך היה עד שהמפ"םניקים הטילו וטו על אירוע שיש בו סמן דתי, וקבעו במקומו את כ"ז בניסן בהתרסה נגד ההלכה היהודית שאוסרת מנהגי אבלות בניסן.

מה הקשרהסטורי
חכמים בדיוק עקרו דברים כדי שלא יהיה חילול שבת. וכן, בהחלט הקדימו את קריאת המגילה.
מגילה נקראתאיתן גיל

באחד עשר, בשנים עשר, בשלושה עשר, בארבעה עשר, בחמישה עשר.

איך זה קשור לה' באייר. תמהני.

אתה ממש ראש בקירהסטורי
במגילה כתוב שהיא נקראת בארבע עשר בפרזים ובחמישה עשר במוקפים.

העובדה שכשזמן הקריאה חל בשבת - (בפעל בלוח הקבוע זה דווקא ט"ו, אבל בזמן חז"ל יכל גם י"ד לצאת) - מקדימים את הקריאה לכולם מזמנו המפורש במגילה ליום קודם, בגלל החשש שזה יגרום ליהודי אחד לחלל שבת. זו אחת הסיבות (בנוסף לתקנת הכפרים) שלמעשה מגילה נקראת בימים הללו.

אותו דבר ביום העצמאות. ראתה הרבנות שאם יציינו בזמנו, יהודים יחללו שבת ולכן הזיזה יום.

ראש בקיר זה אתה.איתן גיל

הכותרת היא יום עצמאות משולש.

דהיינו בדומה לפורים דמוקפין, שאין בו הלל, שמקדימים קריאת מגילה, אבל אומרים על הניסים בט"ו. צריך לתקן שמקדימים או דוחים את פרס ישראל וחידון התנ"ך, כדי למנוע חילול שבת, אבל הלל יאמר בעיתו ובזמנו.

כל כך פשוט.

כיוון שגדולי ישראל הכריעו בזה שלא כדעתךהסטורי
כנראה שזה לא כזה פשוט...

(כלומר, איני אומר שאין שום יסוד לסברתך, הרב גורן זצ"ל אכן סבר כך. אבל כל שאר רבותינו שליט"א וזצ"ל, הרבנים הראשיים שלפניו ושלאחריו לא סברו כמותו)

אגב חילול שבתפשוט אני..
מעניין שהקמת המדינה עצמה בתאריך ה' באייר, הייתה אך ורק כדי למנוע חילול שבת.

הרי המנדט הבריטי היה צפוי להסתיים רק בחצות הלילה, כלומר אור ל-ו' באייר, ולפי ההיגיון רק לאחר סיום המנדט היה ראוי להכריז על השלטון החדש בארץ ישראל.

אלא שבאותה השנה ו' באייר היה שבת, לכן הקדימו את ההכרזה לצהרי יום שישי ה באייר כדי לא להכריז על הקמת המדינה בשבת, וזאת למרות שהשלטון בארץ עוד היה של הבריטים באותן השעות.

אכן וזה הוזכר בפולמוס על הקדמת החגיגות למניעתהסטורי
חילול שבת
לפי תוכנית החלוקה שהתקבלה באוםפשוט אני..
הבריטים היו צריכים לעזוב את הארץ ולסיים את שלטונם כאן רק בתחילת אוגוסט.

בחסדי ה' הם ריחמו עלינו, שלא נצטרך לעשות מנגלים בשיא החום והלחות של הקיץ הארצישראלי, והם התנדבו להקדים את יציאתם לאמצע חודש מאי.

😉🥴😱הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ו' באייר תשפ"ד 19:03

ויש לי ווידוי קטן - לא עשיתי היום מנגל...

דיווחתי למנהלים, זה פורום דתיפשוט אני..
😉🇮🇱הסטורי
פורום ציויינינפשי תערוג
אם לפחות הרחת אחד יצאת בדיעבד ידי חובהנוגע, לא נוגע

כי למרות שהנפש שלך לא נהנתה הנשמה כן

הנשמה נהנתההסטורי
בעיקר מרבבות אלפי ישראל, שצעדו בהמוניהם להכריז שזו הארץ שלנו.

(כמובן, לכבוד היום כן התארגנו על נטילת ידים ואוכל בשרי. כנראה שביום אחר בתנאים אלו היינו מסתפקים בנשנוש)

אשריכם. עוד נשוב לשם. בקרוב ממש בעז"הנוגע, לא נוגע

(תכננתי גם ללכת בסוף צץ משהו)

הזכרת את הרב גורן,אז רוצה לשתף שבזמן האחרון יצא לינוגע, לא נוגע
לקרוא בכמה ספרים שלו (תורת המקרא, תורת המועדים, מועדי ישראל) וזו פשוט חוויה. מומלץ בחום (יש 150 עמודים ראשונים פתוחים באוצר החכמה כידוע).
אומרים ב-ה באייר לפי תקנת הנביאים שקוראיםחסדי הים
ביום שיצאנו מעבדות שעבוד העמים לחירות מדינית.
למה לא אומרים ביום שחזרו גולי בבל ובנו מקדש שני?איתן גיל

אני לא יודע מה יש לך להשיב.

עוד בעניין זה, לא אומרים הלל בפורים כי זה נס שאירע בחוץ לארץ, וגם תכנית החלוקה התקבלה בחוץ לארץ. כדאי לשים את הדברים על השלחן, ולציין את העובדות.

1. הם היו תחת שלטון פרסחסדי הים
2. אנחנו החלטנו פה בארץ לשלוט.
מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידיאחרונה

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

שעון קיץ זה אחלהרקאני

רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז

עד כדי כך?זיויקאחרונה
יש פה מדריכי חתנים בקהל?אוי טאטע!

אם כן אשמח לעזרה בפרטי

תודה מראש!

מזל טובל המשוגע היחידיאחרונה
היום התגשמה בי נבואהחתול זמני

בעודי מחכה בתור בסופר

ילד ישמעאלי קטן טרוריסט חמוד אחז בציצית שלי ושיחק איתה

כה אמר ה' צ־באות בימים ההמה אשר יחזיקו עשרה אנשים מכל לשנות הגוים והחזיקו בכנף איש יהודי לאמר נלכה עמכם כי שמענו א־להים עמכם

טוב אז אמנם לא 70*10*4

אבל לפחות חלק קטן

וואו חחחחהרמוניה
אנימה
טרוריסט חמוד, זה מעניין
יפהנוגע, לא נוגע
רק תבדוק שהתכלת עדיין שם..
כולו הפך לבןחתול זמניאחרונה
רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגולאחרונה

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אולי יעניין אותך