להסתכל בפרספקטיבה רחבה על המציאות. יש שינויים אבל לרוב הם קורים בתהליכים ארוכים ומורכבים.
יש לנו מדינה- אחרי 2000 שנה שלא הייתה
יש לנו צבא שנלחם בשבילנו- אחרי 2000 שנה שלא היה
אפילו יש ממשלה שמבינה שצריך להמשיך להלחם ואפילו מדברת תוך שימוש בפסוקים ואמונה בה' שעוזר לנו במלחמה- אפילו אם בפועל היא הרבה פעמים נכנעת ללחצים פנימיים וחיצוניים, זה כבר מראה על מגמה של שינוי שקורה בעם וכבר הגיע לשלטון ובעזרת ה' בהמשך גם יוכל לצאת לפועל בצורה שלמה
בעיניי כל אחד ואחת צריך לעשות את החלק הקטן שלו בתהליך- להתפלל /להתגייס /ללכת להלוויה של חייל בודד/ לחנך את הילד לאהבת ישראל/ לדבר בצורה נעימה עם מישהו שחושב אחרת ממני וכו' וכל מעשה קטן פועל! כל מעשה קטן הוא עוד צעד קטן בתוך תהליך גדול שלפעמים קשה לראות אותו תוך כדי שהוא קורה. כמו שלא רואים את המחוגים בשעון מסתובבים.
ודווקא כשיש התקדמות חיובית לכיוון מסוים, הכוחות שפועלים נגדו מתגברים.
דווקא כשהעם מתחזק בחיבור למסורת בעקבות המלחמה אז מי שמפחד מהדתה יצעק יותר בקול.
דווקא כשיש חשש שאנשים יעזבו את ביבי כי יש כאן מלחמה שיותר מהותית כרגע אז שונאי ביבי יצאו להפגין.
דווקא כשצבא ישראל יוצא להלחם נגד אויביו בצורה מובהקת, אז פעילי זכויות אדם יגבירו את ההתנגדות שלהם.
ואז נראה שהעולם מתחרפן, והכל הפוך. אבל זה דווקא מראה שהעולם מתקדם לכיוון נכון.
ובעיקר אני מאמינה בה' "כי לא יטוש ה' עמו ונחלתו לא יעזוב" וגם מה שאני לא מבינה, כנראה שהכל חלק מתוכנית אלוקית גדולה. וגם אם אני לא רואה איך יוצאים מהפלונטר הזה, כנראה שהוא רואה מלמעלה. ומעבר
ללעשות את ההשתדלות שלי, נשאר לי רק להתפלל ולסמוך עליו.