משהו מאוד חשוד שקשור למלחמהבינייש פתוח

יש הרבה דיונים על היום שאחרי החמאס. אחת האופציות שעלו היא שלטון צבאי על הכל (האופציה החכמה ביותר לדעתי ואני משער ש99 אחוז מהפורום איתי בעניין)

משרד הביטחון משער שצריך 5 אוגדות קבועות ותקציב של 20 מיליארד שח בשנה.

ומה מחשיד? שבימים אלו יש מלחמה פעילה מאוד ו2 אוגדות פעילות. (להזכירכם, הכותב בפעילות מבצעית בעזה בימים אלו)

לפני כחודש וחצי, היתה רק חטיבה אחת (הנח"ל)

אז למה צריך בשגרה פי כמה יותר כוחות באופן קבוע ואחרי שכל הגדודים של חמאס אמורים להיות מפורקים לגמרי??

עובדים עלינו?

רוב האוכלוסיה מרוכזת בשטח ספציפיאחו

בהנחה שכולם חוזרים למקומם ומשקמים את הרצועה אז זה המון שטח לתפוס

ב' ברגע שהעבודה הופכת ממלחמה לבט"ש, אז מן הסתם התפיסה היא שעוברים לעבודה הרבה יותר כירורגית (מעצרים נקודתיים במקום הפצצות מהאוויר), תפעול מחסומים, כו' זה מצריך הרבה אנשים

זה מסברא

מה בפועל? אין לי מושג

ביוש יש אוגדה אחתבינייש פתוח
על שטח גדול בהרבה והרבה יותר אוכלוסייה יהודית שצריכה שמירה קבועה
ביו"ש יש רשות פלסטינית שמנהלת את החיים האזרחייםברגוע

כאן מדברים על ממשל צבאי, לא על שלטון צבאי/ביטחוני

כמו שציינתי, אפשר להפוך את עזה לBבינייש פתוח
שאף גורם חמוש לא ישב שם. ואנחנו ורק אנחנו נמנע מארגונים להתחמש בצורה שתהיה גלגול שני של החמאס
אפשר הרבה דבריםברגוע

אבל כשצהל אומר שצריך 5 אוגדות הוא דיבר על ממשל צבאי, ולכן הנתון הזה אולי כן נכון

לאבינייש פתוח
עכשיו יש רק שתי אוגדות. אולי ממשל צבאי זה יותר חיילים ויותר יחידות,אבל קשר לאוגדות שלוחמות בפועל.
לא הבנתיברגוע
כנראה הכוונה היאאחו

שממשל צבאי מצריך יותר כוח אדם אבל זה לא שכל יום ירוקנו מיליון מחסניות ואלפיים פגזים

אלא אם השטח מטוהר אז זה כמו פשוט חיילים פשוטים שמסתובבים בבט"שים ויחידות מנהלה / פקידים שאחראים על כל מיני דברים אזרחיים

@בינייש פתוח תקן אותי אם אני צודק

בין היתרבינייש פתוח
אבל שוב, אוגדות זה כח לוחם ולא קשור לממשל צבאי
כנראה שהרשות משתפת איתנו פעולהמי האיש? הח"ח!
עבר עריכה על ידי מי האיש? הח"ח! בתאריך י' באייר תשפ"ד 23:33

ברמה שלא אוהבים להודות בה בגלוי (שני הצדדים).

וזה כנראה נשען על שיתוף פעולה מהאוכלוסייה (קח בחשבון את הרעת המצב הכלכלי והכספי מאז שבעה באוקטובר, ועדיין לא מדובר על שינוי תפיסה באוכלוסייה הנרחבת נגד הרשות).

אבל בעזה, כל ילד חונך בשני העשורים האחרונים לדפנסטראציה (עיין ערך) לכל פקיד דואר, אם רק יש לו סמל הרשות על כובע מצחייה.

אגב, זה שאופציה שציינת היא לדעתך החכמה ביותר, ושאולי 99 אחוז מגולשי פורום רשת מסוים מסכימים איתך [וגם זו רק השערה שאתה משער], עוד ממש לא הופך זאת לנכון.

אפשר לעשות משהו דומהבינייש פתוח
כלומר שהשליטה האזרחית תהיה של מאן דהוא, העיקר שלא יהיה מדובר בגורם חמוש. אבל השליטה הצבאית תהיה שלנו על מלא. שטח B
ניסו את זהמי האיש? הח"ח!

מול שטח שורץ עוינות לוהטת, בדרום לבנון (צד"ל היה לכל דבר ועניין צה"ל וכידוניו).

בסוף זה נגמר.

ולכן צריך ללמוד מהטעות ולא לברוחבינייש פתוח

אני מעדיף את צדל מאשר את רדואן שיכול לכבוש חלילה את חניתה או את אביבים וכל התושבים יהיו בשבי דבר שיגמד את 7 באוקטובר.

לעומת הצדלניק בקריית שמונה שלקח אותי טרמפ למגורי הפלוגה שלי בתחילת המלחמה.

אני מעדיף את המשיח.מי האיש? הח"ח!

איתו יהיה הכי בטוח בכלל.

אל לך לסמוך על הנס.חסום לשעבר
כל הנסיונות של מדינת ישראל שהערבים האלוהסטורי
יטפלו בשבילנו בערבים אחרים - התפוצצו לנו בפנים.

קראת עד הסוף מה כתבתי?בינייש פתוח
שמי שישלוט בעזה לא אמור להיות חמוש? ורק אנחנו נמנע מכל ארגון שהוא בעזה להתחמש?
לאו דווקא חמושהסטורי

את אחמד יאסין חיזקנו עשרים שנה, כארגון דתי-חברתי.

הוא עסק 'רק' בענייני דת, דרשות במסגדים, בעזרה לעניים, בפעילויות ספורט וחוגים לנוער.

גורמי הביטחון היו ממש מרוצים, שיש כאן גורם מקומי שמחליש את אש"ף. אלא שהם מסרבים להכיר את דרכי הפעולה של 'האחים המוסלמים', הוא הכין את השטח וברגע האמת, כשנראה לו נכון - כל תאי 'החסד', 'הספורט', המדרסות וכד' - הפכו לתאי חמאס.

זה לא שהחמאס שולט על עזה, עזה היא חמאס. בכל בית מצאו שם סימני טרור בחדרי הילדים. על זה הם גדלים.

האפשרות היחידה להשאיר כאן את מי שיעדיף את הקשר לביתו על זהותו הלאומית - היא אם אנחנו שולטים ביד רמה בכל תחומי החיים, במיוחד בכל ענייני החינוך והתרבות. (ברור שמטכ"ל בוגרי ווקסנר לא רוצה את זה ומעמיס קשיים)

יתכן ואנחנו יכוליםבינייש פתוח
למנוע מהם ללמד בבתי ספר שצריך להרוג את כל היהודים או שמחבלים כאלו ואחרים הם גיבורים (במיוחד אחרי 7 באוקטובר שיכול להפוך לחג אצלם) כמו שלא השכלנו לעשות בכמה ערים ביוש ואפילו במקומות מסוימים בירושלים 
זה אפשריהסטורי
אבל דורש שליטה מוחלטת שלנו בכל תחומי החיים.

עוד לפני השליטה - הבנה של החברה הערבית/מוסלמית. בלי דמיונות 'נאורים' שבסופו של דבר כולם רוצים סגסוג.

אתה מתכוון לsamsung או לשגשוג?בינייש פתוח
אופס, צודק, טעות הקלדה תוך כדי התארגנותהסטורי
התכוונתי שאנשי המערב תמיד מדמינים שכולם רוצים *שגשוג*.

שאם רק ניתן להם תנאים חומרניים טובים, אופק מדיני/כלכלי/אישי - הם יעזבו את הטרור ויהפכו לחברים שלנו.

אז, לא! ועד שלא יכירו בזה, המערב (כולל מדינת ישראל) ימשיך להעקץ ע"י העקרבים שהוא מתעקש להעביר על גבו.

אם זה היה תלוי בי, הספר של מיכאל בן ארי, היה חומר חובה בכל קורס קצינים בצה"ל. יעבור את הקורס לא רק מי שקרא, אלא רק מי שיוכיח שהוא גם הפנים...

ובכןפשוט אני..

*כשהייתה רק חטיבה אחת (נח''ל), כמה אחוז משטח הרצועה היה בשליטה ישראלית?

כנראה אחוז נמוך מאוד, כלומר אי אפשר להבין מזה כלום לגבי שליטה קבועה. גם היום במרבית שטחי הרצועה אין אפילו חייל אחד.

*ביו''ש צה''ל נמצא רק בצירים ולא בתוך היישובים הערביים, מלבד במבצעים או מעצרים נקודתיים.

אין אף חייל שמפטרל בתוך רמאללה ואין מחלקה בצומת הראשי של בית לחם או שכם. זה לא דומה למה שיידרש בעזה.

*מספר החיילים קשור גם לגודל האיום, לא רק לגודל האוכלוסייה שעליה אתה רוצה להגן.

האיום בעזה חמור פי כמה מהאיום בשומרון: יותר טרוריסטים, יותר נשק, נשק מתקדם יותר, יותר מנהרות, יותר ארגונים צבאיים מסודרים.

כמו שציינתיבינייש פתוח

אוגדה אחת מספיקה בכדי לשמור על חיי עשרות אלפי תושבי האזור היהודים. זה דווקא אתגר גדול בהרבה על האתגר למנוע מהאוכלסיה הערבית מלהתחמש בצורה שתהווה איום על חיי מי שגר מחוץ לרצועה.

ושוב חטיבה אחת שמרה עלינו בזמן מלחמה פעילה ובתקופה ש80 מתושבי עוטף עזה חזרו לביתם

ומה קרה בזמן שהייתה רק חטיבה אחת?פשוט אני..
חמאס התעצם וחזר לשלוט בכל מקום שבו אותה חטיבה לא הייתה.

זה *בדיוק* מה שרוצים למנוע, אותם אלה שמדברים על הצורך בסדכ גדול הרבה יותר

אתה שוכח שזה קרה בטרם ההשתלטות על פילדלפיבינייש פתוח
ולא צפוי לקחת הרבה זמן גם השתלטות מספקת גם על רפיח וגם הפשיטה על זייתון וגם על ג'בליה.
לא יודע אם באמת צריך 5 אוגדותברגוע
אבל אין ספק שצהל מאוד לא רוצה להשאר בעזה ומתדרך את התקשורת בהתאם
הפעם אני מסכים איתךהסטורי
יש גורמים שתמיד בדיוני תקציב מקצינים את ההערכות. מבחינתם זה ווין-ווין, אם ההערכה שלהם תתקבל, הרוויחו הרבה תקציב (שאסור לנהל שום דיון ציבורי על דרך השימוש בו...) ואם לא יתקבל, הם יוכלו לחסוך לעצמם עבודה...
צהל מדליף לתקשורת כל מיני מספרים כדי להמשיך בשיטהמשה

הם עשו את זה גם בצוק איתן באותה שיטה פחות או יותר - מספרים מפחידים והדלפה לתקשורת.

ומה המטרה?בינייש פתוח
להמשיך במדיניות הרגילה של הצבא מול המערכת הפוליטיתמשה

שמכילה "משיחיים" ורוצה התנהלות אחרת.

אני מקווה שנראה שינויבינייש פתוח

כי חלק מהשיח של השישי באקטובר הוא שכל מי שנותן ביקורת על מערכת הביטחון וצהל הוא בוגד. אז הגיע הזמן שנתפקח

מי אמר דבר כזה?מי האיש? הח"ח!

יש דוגמא?

בוגי יעלוןבינייש פתוח
וואלהמי האיש? הח"ח!

אם זו הדוגמא שמצאת (והייתי שמח לקבל ממך את המקור, כדי שנבין מה הקונטקסט), אז אתה בבעיה גדולה, חבר. כי כל סביבתו של גנץ מצטערים - כמו בתקופת הקוביד - שהוא הקשיב לעמית סגל שהתרוצץ סחור סחור לקבל כבר אישור שהוא ואיזנקוט מסכימים כבר להיכנס, ולא לבוגי שהזהיר אותו בפעם השנייה מחבירה לנתניהו. אז תעזוב אותך מהסיסמאות על שישה באוקטובר, כי אף אחד לא קונה אותן. הן גופא עיסוק בפוליטיקה, במסווה מגוחך של רתיעה או סלידה מתייהרת מפניה.

היו הרבה מקריםבינייש פתוח

והזכור ביותר שהוא קרה לנפתלי בנט מוקצה כי הביא לקיבנט חומר שאסף ממ"פים בשטח במקום שדברים יעברו דרך שרשרת הפיקוד.

לפי גישתו עדיף להפסיד בכל המלחמות ולחזור לתאי הגזים מאשר לעבוד לא לפי התבניות.

כי צה"ל והמערכת הנוכחית שלו היא מעל הקב"ה. או כמו שאומרים אצל חלק מהציבור הדת"לי, צה"ל הוא קודש קודשים. 

שיעור קצר בפרסום בפורומים.מי האיש? הח"ח!

התשובה לשאלה "יש דוגמא?" לגיטימית רק בפורמט ספציפי מסוים. אם מפרסמים שקיים "שיח" "שכל מי שנותן ביקורת על מערכת הביטחון וצהל הוא בוגד" - אז התשובה לשאלה "יש דוגמא?" תסופק בעזרת קישור ישיר לדיווח כזה, או מילות החיפוש המכוונות לקישור מתאים.

שנדע מי ומתי עשה שימוש במונח "בוגד". שיסופק מקרה אחד כזה, במקום דמגוגיה ש"היו הרבה". ולא "ש...קר[א] לנפתלי בנט מוקצה" כי זו לא דוגמא למה שמראש נטען.

^^^^הסטורי
המציאות מדאיגה, אבל אני ממש שמח להסכים איתך.

אגב, חלק מההתפקחות חייבת להיות שאמנם את הטקטיקה בפועל כמובן יקבעו מומחים לדבר (שגם אצלהם חייב להיות גיוון ומוכנות להקשיב ברצינות לדעות שונות), אבל ברמת אסטרטגיית העל ובוודאי ברמת התודעה הבסיסית והעולם הערכי ממנו נגזרת אסטרטגיית העל - אין לאנשי צבא יתרון על אנשים אחרים.

זה אכן נשמע מאד מוזר.חסום לשעבר

לשם השוואה באינתיפאדה הראשונה הוקמה אוגדת עזה, שכללה שלושה חטיבות שחילקו את עזה.

אמנם אפשר לומר שהמצב היה שונה כיוון שהייתה זו אינתיפאדה "יבשה" של אבנים ולא נשק חם, אבל זה לא יתרץ הצבת חמישה אוגדות.

לשם הבנת אלה שאינם בקיאים במושגים, אוגדה מורכבת משתיים עד חמש חטיבות, וחטיבה מורכבת משניים עד חמישה גדודים.

אוגדה קטנה מונה בערך 13,000 חיילים, כפול חמש יוצא 65,000 אלף חיילים שיוצבו בעזה, זה נשמע מעט הזוי.

בגוש קטיף בעת הגירוש התגוררו בסך הכל 8,600 יהודים.

גם זה רק בהנחה שמדובר באוגדה קטנה, אם מדובר באוגדות המונות 20,000 חיילים, הרי שההתיישבות הצעירה בעזה תזכה בכוח תגבור של 100,000 תושבים חדשים.

לסיכום הנתון הזה לא הגיוני בשום צורה, הרי בישראל בשיגרה יש בסך הכל 300,000 חיילים.

וכן בישראל עצמה ישנן רק 11 אוגדות, 3 סדירות 3 מילואים ו5 מרחביות.

עובדים עלינואיתן גיל

צהל נקב במספר אוגדות פנטסטי, ובעלות שנתית מהסרטים.

מתוך תקוה שמשלם המיסים יבהל, וידרוש לחזור לשיח של 6.10.

אם הציבור יכיל את ההפחדות, הצבא יכפיל אותן וחוזר חלילה עד להשגת המטרה.

מה לגבי חוק הגיוס?מי האיש? הח"ח!

אולי, אם הגיוס ייערך רק בהתאם לחוק שהממשלה מתכוונת להגיש לכנסת, באמת תידרשנה חמש אוגדות, כי הנטל על המשרתים יהיה כה גדול שהיקף התחלופה ועוצמת המחיר ידרשו סדר כוחות כזה כדי להחזיק בהסדרים הבטחוניים ביום שאחרי?

שום סיכוי בעולם, אתה מדבר על 65,000 חיילים מינימוםחסום לשעבר
חמש אוגדות זה יכול להיות גם 100,000 חיילים, שליש מהצבא הסדיר.
אז מה וכמה באמת דרוש?מי האיש? הח"ח!

שלושה חיילים, כמאמר השיר?

אני אישית לא יודע כמה צריך, אני יודע כמה לא צריך.חסום לשעבר
לדעתי אוגדה אחת גדולה תספיק בהחלט גם לעוטף וגם לעזה אם אכן ימוטטו את חמאס והג'יהאד האיסלמי, אלא שברור לכולנו שזה לא עומד לקרות, ולעזתים עדיין תישאר כמות נשק גדולה מדי, מכיוון שהצבא לא יחסל אותם.

אף על פי כן לדעתי אם ימנו חטיבה שתפקידה במשך שנה לפשוט על עזה שוב ושוב ולאסוף נשק, זה יעבוד.

בקיצור:מי האיש? הח"ח!

דרג צבאי שלא סופר את הדרג המדיני. ודרג מדיני שלא סופר את עצמו. האם הביטוי בהודעת הפתיחה בדיון הזה לגבי שוך הפעולה הצבאית, "שכל הגדודים של חמאס אמורים להיות מפורקים לגמרי", הוא בעצם פנטזיה לסרטי מדע בדיוני? האם יש הסכמה בין גולשי הפורום שהטענה של בנימין נתניהו "אנחנו כפסע מהניצחון", היא שקר?

אני מסכים בהחלטחסום לשעבר
חוץ מהקטע של הפנטזיה, אם ביבי יחליט להפסיק לשקר לעצמו ולנו, הרי שייתכן שנראה שיפור, וזה לא כל כך מופרך שהוא יעשה זאת.
תן לי שם של פוליטיקאי שנאמן עליךאיתן גיל

ואומר לך מי אתה...

והגיע הזמן שתנסח את משנתך הפוליטית והערכית כדי לעזור בפענוח החידה מי אתה.

לצערי אין כזה,חסום לשעבר
אך בן גביר הוא הקרוב ביותר.

ולגבי משנתי הפוליטית:חסום לשעבר

קישקושים! בלבוש! שפיץ!

להבנת הנקרא אנא עיין בספר הארי מפוטר, ג'יי קיי רולינג, כרך א' בתחילתו.

לגבי המשך התעלומה כדאי שתתייעץ עם שרלוק הולמס בפורום אקטואליה וחדשות, להלן קישור:

כמדומה אני שאין לו מוח בקדקדו. (יבמות י' ע"א) - אקטואליה וחדשות

לא פנטזיהבינייש פתוח

כתבתי פוסט שמתאר אויב מרוסק בגזרה שלי. כל התאי טרור החדשים בגבליה ובזייתון מתפרקים לחלוטין בימים אלו.

אין ספק שתישאר עבודה רבה גם אחרי שכל הגדודים האלו יתפרקו ונצטרך לפרק שוב עוד כמה תאי טרור חדשים שיתפתחו ולהחרים להם כמות גדולה נשקים.

אך כמו שאמר חסום לשעבר, זה דורש חטיבה אחת ולא הרבה שנים.

זה בעיקר דורש השתלטות אמיתיתהסטורי
כלומר, אם אנחנו יוצאים ממקומות שכבר היינו בהם - חמאס משתלט שוב. אנחנו צריכים לשחרר על מנת להשאר. וכמו הניסיון הציוני מאז ומעולם - במקום בו תעבור המחרשה - שם יעבור הגבול.

אם ישאירו רק חיילים, זה יהפוך להיות כמו רצועת הביטחון בלבנון, מקום שהתחושה היא שאינו שלנו ואז אחרי כל פיגוע, אנשי הנהי בתשקורת יצרו שיח שימוטט את הצבא.

נתניהו לפוקס ניוז הלילה:מי האיש? הח"ח!

"לא מתכוון ליישב מחדש את עזה", והוסיף כי "חלק מהתומכים שלי לא מרוצים מזה, אבל אמרתי כל הזמן שלא נתנחל שם בחזרה".

טרם שמעתי את תגובת איתמר ובצלאל.

אולי כי זה היה בשפה האנגלית (לא יכולתי שלא להוסיף את השורה הזו).

מה אתה רוצה שהם יגיבו?פשוט אני..

הם יודעים שבתור הסמן הימני של הממשלה, הם לא יכולים לגרום לכל הממשלה ללכת בקו שלהם.

גם מרצ בממשלה הקודמת (וגם בממשלות קודמות שהיא הייתה חברה בהן) לא הצליחה להביא לפינוי יו"ש או לחוקק נישואים אזרחיים בישראל.

אני רוצה שאנשים כאן יכירו בסרט שבו הם חיים.מי האיש? הח"ח!אחרונה
אם חוק הגיוס יתקבל כהצעת הצבאאיתן גיל

על מה ינגחו את החרדים?

וגם, אם לצבא היו חסרים חיילים, הוא לא היה משחרר את וינטר.

ולמה לא מגייסים ערבים במעמד סכינו אומנותו?

שואל בשביל "חברים" מזרוחניקים.

שאלות מצוינות.מי האיש? הח"ח!

שלח במכתב לגלנט.

אבל באמת, אני באופן אישי לא אחכה לתשובות, כי כבר הבהרתי מתמיד כאן בכל דיון רלוונטי שאין כל עניין בגיוס חרדים, כי אין עניין אמיתי בגיוס חובה. יש קונצנזוס בתוך חלק מהחברה הישראלית להתגייס לצבא באטמוספירה מסוימת (שילוב של שירות בכפייה בתמורה לגרושים, אבל כמסגרת חברתית שבטית), ולהדיר ממנו את היתר. וזה לבד מעמיד באור מגוחך את היומרה הישראלית לקיים דמוקרטיה ליברלית.

הבעיה היחידה עם המצב המתואר, היא שזה איננו מצב בר קיימא כשנדרש מהצבא הזה להיות חיל מצב כובש. ולפני שמישהו כאן יתחיל לצרוח ולצווח, אולי כדאי שיהרהר רגע איך מתפרש בכל רחבי המדיה האלקטרונית מה שהגדיר תת אלוף דדו בר כליפא כ"דהירה בעזה כמו עדר פילים". זמנית מוחאים לזה כפיים, אבל עוד יבוא הרגע שזה ישמש ראיה להפעלת הכוח הצבאי של ישראל ככלי להענשת אוכלוסיה ללא אבחנה, ומוקד לוויכוח פנימי שיסתיים בקרע ובמלחמת אזרחים, גם ובעיקר בקרב המגזר המתגייס.

אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמניאחרונה

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

יש פה מדריכי חתנים בקהל?אוי טאטע!

אם כן אשמח לעזרה בפרטי

תודה מראש!

מזל טובל המשוגע היחידיאחרונה
היום התגשמה בי נבואהחתול זמני

בעודי מחכה בתור בסופר

ילד ישמעאלי קטן טרוריסט חמוד אחז בציצית שלי ושיחק איתה

כה אמר ה' צ־באות בימים ההמה אשר יחזיקו עשרה אנשים מכל לשנות הגוים והחזיקו בכנף איש יהודי לאמר נלכה עמכם כי שמענו א־להים עמכם

טוב אז אמנם לא 70*10*4

אבל לפחות חלק קטן

וואו חחחחהרמוניה
אנימה
טרוריסט חמוד, זה מעניין
יפהנוגע, לא נוגע
רק תבדוק שהתכלת עדיין שם..
כולו הפך לבןחתול זמניאחרונה
רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגולאחרונה

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמני

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

היום ערב פסח. אני בשעון הקודםמשה

ואני מצליח להחזיק בלי שעון קיץ. כלומר, החיים שלי מתנהלים לפי שעון חורף כמו שהיו עד עכשיו. מגיע לעבודה בסביבות 9-9:30 במקום 8-8:30

אין מסגרות להעיר אליהן ילדים אז למי אכפת.

רק התפילה ב9 קצת מציק בשבת (באחרונה לא קמתי).

שעון קיץ זה אחלהרקאניאחרונה

רק חבל שהמזג אוויר לא מבין את הרמז

איך להכניע את אירןנחלת

בס"ד

אין מילים! לא מה שאנחנו חושבים. משהו אחר לחלוטין:

איך להכניע את אירן. אליהו יוסיאן בראיון בערוץ טוב. מאתמול.

יש פה עוד מישהו שקרוע בין שתי עולמות??מפחד מאוד!

אני צעיר, רוצה לעשות מה שבאלי אבל המצפון לא נותן..

תנו לי עצה!!!!

אני מרגיש קרוע!!!

השכל תמיד שולטאני:)))))
כולנו באותה סירהל המשוגע היחידי

תנסה לערבב את השכל והלב, אולי זה יעזור

זה בעיקר תלוי במה בא לך לעשות.אריק מהדרום
דווקא הכי חשוב לא להקשיב רק למה בא לךל המשוגע היחידי

אלא להבין מה אתה רוצה שיצא ממך

לפעמים צריך לעשות מה שבא לךאריק מהדרום
תלוי בסיטואציה
כל אדם קרוע בין שני עולמותזיויק
השאלה היא מה הצומת עליה הוא עומד ומה הבחירות שלו
אני אין לי מושג על מה אתה מדבראריק מהדרום
תלוי במה מדוברנעמי28
הלב איתך אחי היקר❤️מחפש שם

זה באמת מורכב.

חשוב בעיני לברר את המצפון, מאיפה הוא מגיע? מאיזה הקשרים ובאיזה סיטואציות או בחירות הוא עולה? כשאתה מתנהל על פיו אילו רגשות עולים לך? מצפון יכל לנבוע מהמון מקומות, חיצוניים מאוד עד פנימיים מאוד, חשוב לשים לב מאיפה הוא נובע.

ושאלה שעוזרת לי לברר את הדרך-

מה מהרצונות פונה החוצה ומחפש את המילוי מדברים חיצוניים ומה מהרצונות נובע מתוכך ונוגע לבחירה שלך? לרוב רצון שמחפש את המילוי בדבר חיצוני (כשיהיה לי, כשאטוס, כשאשיג משו) הוא דמיוני ולא באמת ימלא אותך, אבל רצון שנובע מתוכך, שלרוב גם יתלווה בעמל ובגבורה מסויימת הוא זה שתרגיש איתו שלם.

זהו וכמובן שהדרך היא שלך אז התשובה היא רק אצלך🫵🫵 בהצלחה אהוב!

חושבתנחלת

שצריך לזרוק משהו ליצר הרע (אם זו הכוונה ל"מה שבא לי";

לא משהו שהוא ממש נגד התורה ושעלול להזיק לך בהמשך

אלא למשהו שהוא לא נורא - לא כל כך תורני, לא כל כך

כמו שהמשפחה או מישהו קרוב מתנהלים לפיו, משהו

שאתה רוצה אבל לא בלי גבולות לגמרי. 

לא יודעת למה אתה מתכוון ב"מה שבא לי",

אבל אביא דוגמא מעצמי:

שמעתי וראיתי פעם אחת ביוטיוב מוסיקה

שממש לא משלנו. קובנית. חושנית.

(כמו אצל כל ההיספנים); האזנתי

שוב ושוב ושוב- וממש התמכרתי.