זה מתכון של נועם זיגדון
קיבלתי מחמותי.
זה חביתיות גמישות שניתן למלא אותן כמו בלינצ'ס, ואפשר לאכול ככה או עם מילוי מתוק.
מצרכים (מידות של כוס חד פעמית קרה)
3 ביצים
1/3 כוס שמן
כוס מים
קצת מלח (בערך 1/4 כפית)
להקציף יחד
להוסיף בהדרגה 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
עד שאין גושים והקמח נטמע היטב בבלילה.
להקציף עד לקבלת בלילה אוורירית וחלקה.
הכנה- יש להשתמש במחבת שחוממה מראש לקבלת תוצאה טובה כבר מהחבית הראשונה!
אם יש צורך ניתן לשמן מעט את המחבת למניעת הידבקות של החומר, ולצמצם לכלוך.
לצקת במחבת כל פעם כמות קטנה ומייד לשטח אותה על פני המחבת (בערך חצי מצקת או מצקת אחת)
עד שמתקבלת חביתית בלינצ'ס דקה.
לתת לה להתבשל
וכאשר השוליים מזהים להוציא לצלחת נפרדת.
מהכמות הזו יצאו לי כ 10 חביתיות
ממליצה להתנסות לפי הכמות הזאת
כאשר צוברים ביטחון רואים כמה שזה קל
וניתן בהחלט להכפיל כמויות !
לא הקפאתי אז לא יודעת אבל לדעתי
לא מחזיק טוב בהקפאה
במקרר נשמר טוב בקופסא אטומה.