ותודה שכתבת אותה ככה בצורה מכבדת. בהחלט עוררת אותי למחשבה מחודשת על הנושא.
אני אגיד לך מה מפריע לי בדיונים מהסוג הזה.
אני מסכימה שהרבה פעמים אנשים מדברים על נושאים כאלו בלי להבין בהם יותר מידי.
ואני מבינה את הטענה שיש גם יתרון מזה שנשים יכולות ללמוד ולשמוע דעות נוספות בדיון כזה.
אבל בעיני זה יכול להגיע למצבים בעייתיים, כשמנהלים דיון בלי להבין באמת בנושא הדיון.
זה כמו שמישהי ח"ו תשתף פה שיש לה גידול, ויתפתח פה דיון על איך הכי נכון לטפל בו, ואם כדאי לעשות הקרנות או כימותרפיה או ניתוח, או בכלל לגשת לכל מיני טיפולים אלטרנטיביים, רק על בסיס שמועות שנשים שמעו מכל מיני סיפורים.
במצב כזה את מסכימה איתי שלא נכון לנהל דיון כזה? למרות שגם אז ברור שמי שזה הסיפור שלה צריכה לפנות לרופא ולסמוך על המילה שלו הרבה יותר ממה שכותבים בפורום. אבל זה בכל זאת בעייתי, כי לפעמים נשים כותבות בצורה משכנעת גם דברים שהן לא מבינות בהם (או חושבות שהן מבינות גדולות אבל למעשה טועות, ואז זה אפילו יותר מסוכן), ולפעמים זה מעורר חוסר אמון במי שבאמת אמורים לסמוך עליו ('כי בפורום קראתי הפוך, אז אולי הרופא לא יודע..'), ואנחנו לא יודעים מי קורא פה ואיך זה עלול להשפיע.
מהרושם שלי, בנושאים רפואיים נשים יותר נזכרות פה לכתוב לא בצורה נחרצת כאילו הן למדו את הנושא, ולסייג את הדברים שזה רק מהניסיון שלהן.
אבל בנושאי הלכה, אני מרגישה שיש נטיה לחשוב שאם שמענו פסיקה מסויימת, או קראנו משהו בנושא, אז כבר אפשר לכתוב את זה בפורום בידיעה ברורה ובביטחון שזו ההלכה.
והכתיבה הבלתי מסויגת הזו, בלי ללמוד ובלי להבין את המורכבות של ההלכות, יכולה להביא להרבה בלבולים וטעויות.
ומה שאת כותבת, שבנושא הזה אף אחת לא תקום ותעשה מעשה מתוך מה שהיא קראה בפורום, אז כל הדיון הוא גם ככה תיאורטי -
אני לא בטוחה שזה נכון.
זה פורום פתוח לציבור הרחב. אני לא יכולה לדעת מי קורא פה.
יכול להיות שזוג חילוני שמתלבט אם להתחתן דרך הרבנות או לא יעשה פעם חיפוש בגוגל ויגיע לשרשור הזה.
ויכול להיות שהזוג הזה יקרא פה שגם אם עושים טקס לא דתי ובלי רב, אז 'כל הסיכויים שהלכתית הם יצאו נשואים כדת וכדין' (כמו שכבר נכתב פה).
וזה ממש לא נכון.
כמו שכתבתי, אני לא למדתי את הנושא, ולכן לא אוהבת להרחיב בלי ללמוד את הדברים במקורם.
אבל אני כן שאלתי את בעלי, שלמד את זה בצורה רצינית וגם עוסק בזה. והוא אמר לי בפירוש שזה ממש ממש לא נכון מה שנכתב פה.
(וכמו שכבר הזכירו פה, ממש לא בטוח שזה יותר 'מרגיע' אם הם כן נשואים כהלכה, כי אז זה פתוח פתח לבעיות חמורות אם הם מתגרשים אחר כך שלא כהלכה).
קודם כתבתי שאני לא ארחיב כי זה לא נראה לי המקום לדיונים "הלכתיים". אבל עכשיו שאני רואה שגם את וגם @אמאחת כתבתן למטה שרוב הסיכויים (או אפילו 'כל הסיכויים') שזה יהיה תקף הלכתית, למרות מה שכתבתי, גם אחרי מה שכתבתי, אז אני כן רוצה להרחיב יותר את הדברים, רק כדי שלא תצא תקלה מהדיון הזה (אני אכתוב לכן כבר למטה).
נכון שהמקרה שתיארתי הוא לגמרי תיאורטי, אבל לי זה עומד בראש כשאני רואה שדברים שגויים הלכתית נכתבים כאילו זה ברור ומובן מאליו.
וזה לא כאילו מדובר פה על מחלוקת הלכתית ואני ה'מחמירה' פה, שלא מוכנה לקבל דעות הלכתיות אחרות. זה פשוט דברים שנכתבים מחוסר ידיעה ובלי ללמוד את הנושא, וממש יכולים להביא לטעות.
(אם יש פה מישהי שבאמת למדה את הנושא בצורה מעמיקה, מתוך המקורות, וחושבת שאני כותבת לא נכון, מוזמנת לפתוח את זה מולי באישי. מבטיחה לפרסם פה אם יסתבר שזה באמת מבוסס הלכתית ושאני טעיתי).