מי ולמה, ומדוע,
אל תגיד, זו גזענות,
אל תגיד זו גזענות,
אל תגיד זו גזענות!
ימח שם עראפתמי ולמה, ומדוע,
אל תגיד, זו גזענות,
אל תגיד זו גזענות,
אל תגיד זו גזענות!
אכן, כך נראה, יש לך חשודים שרלוק?
ובכן, יש מספר חשודים עיקריים, ובהם- מבולבלת מאדדדד, אנונימית, ומשה.
כמו כן ייתכן שזהו אחד המנהלים הראשיים האחרים, או מפעיליו של יש"ע בשב"כ.
אוה, שרלוק, אני חושב שפיצחתי את זה!
ובכן? הבה נשמע.
טוב, אמרת הרי שהשב"כ רוצה אקשן, אבל ייתכן שמה שכתב יש"ע על הפרוטוקולים של סוכנות השב"כ כרובית וברוקולי היה מידע חסוי ולכן כן היה זה השב"כ!
מי יודע ווטסון, נראה לי שעליתי על זהותו של הסוכן כ', ראש כרוב שכמוך.
כרופא צבאי, עליך לטפל בהם, פקד שרלוק ורץ בעקבות העש שעבר לספות בסלון.
לכן כרופא צבאי ווטסון הצדיע ושפך קיתון של מים על המדף הפגוע. למרבה הצער הסט מ"ב הפעיל מחדש את האזעקה ואיים שהוא גוסס. שרלוק צעק מהסלון שיגהץ אותם למען ה', אבל דוקטור ווטסון כבר עשה מספיק ליום אחד, אז גברת האדסון תעשה את זה בעזרת ה'.
מה היה כתוב שם
פספסתי אקשן
)) רצינו לשרוף מסגד והעלתי שיר מוקצן שכתבתי אתמול על אותו מסגד ואז דיברנו שהשב"כ בעיקבותנו ושהם מחכים לנו בכפר, ואז פתאום בדרך מסתורית נמחק השירשור, על כן שרלוק כאן על מנת לשפוך אור על התעלומה, או עדיף חלב כי על חלב שנשפך לא בוכים, אבל על אור אולי כן, וזו בדיחה ממוחזרת כי השתמשתי בה כבר בשרלוק הולמס באקטואליה וחדשות, אבל נראה לי שאף אחד פה לא היה שם אז לא נוראחחח שנוןן
אבל באמת רק לאחרונה הבנתי כמה לא כדאי להתעסק עם השב"כ
כל מי שלא מתאים להם הם פשוט הורגים
הרבה פעמים בתואנה שהוא "התאבד"
או מכניסים אותו לכלא לזמן בלתי מוגבל על שום דבר ראו ערך עמירם בן אוליאל...
בקיצור חלאות
הם וכל השמאלנים זה הצאצאים של אותם אנשי "הגנה" שהסגירו אנשי אצ"ל לבריטים והרגו יהודים בלי למצמץ
לא חסר סיפורים
ה' יציל אותנו ממלכות הרשעה
תיזהר עם המילים שלך, באמת תיזהר, אם אתה אומר דבר כזה-אין לא לי ולא לך כפרה על לשון הרע, וכל יום חוטאים בזה!!
אתה יודע שהעולם פועל במידה כנגד מידה ומה שאתה אומר-לפיו ה' ידון גם אותך, אם אתה דן אחרים לכף חובה בכזו קלות-ה' חס ושלום ידון גם אותך ככה... לא מנסה להפחיד אבל תיזהר, באמת, לא מתוך נסיון להטיף לך מוסר כי גם אני שונאת שמטיפים לי מוסר ומפחידים עם איומים, פשוט רק להציף לך לתודעה שלמילים יש כח ועכשיו מלאכים מסתכלים על שנינו ושואלים את ה' איך זה יכול להיות, אם רצח זה רצח ולשון הרע זה רצח-למה לא מענישים את כל מי שמדבר לשון הרע? זה מפחיד זה מסוכן, באמת תיזהר, שוב, לא מתוך נסיוםן להטיף, פשוט ממקום דואג...
הארגון חשאי אף מהממשלה, ופועל כפי שפעלו עושי דברו של בן גוריון בקום המדינה.
לא!
ואגב, לשון הרע לתועלת-לא קיים ברבים, אתה יכול להגיד לשוהר לתועלת למישהו יחיד בלבד וזה לא לתועלת, אני ואף אחד פה(אני משערת) לא צריך לדעת את זה, סתם מפלג, גורם לשנוא את אחים שלנו, 'ישראל אף על פי שחטא-ישראל הוא' התפקיד שלך לא אמור להיות להחליף את הקבה אלא לעשות את מה שהוא ציווה, והוא ציווה לאהוב כל יהודי, את ההתחשבנות בינו לבינם הוא יעשה לבד, תאמין לי שהוא מסתדר...
מה את חושבת, שאם יש כנופיית גנגסטרים (שב"כ) אז בגלל שהם רבים ולא יחיד נשתוק?
וזה ממש לא סתם מפלג, יש כאן גוף רדיקלי שעלינו להיזהר מפניו, אנחנו לא יכולים לשפד את עצמנו על חנית האחדות, ועייני בפורום פרוזה וכתיבה חופשית בשירי האחרונים לגבי דעתי על האחדות המרומה הנ"ל.
את ההתחשבנות איתם ה' יעשה לכשיעלו לשמים, עד אז ישנו בית דין שבמציאות מתוקנת אמור להביא אותם לשם.
ישראל אע"פ שחטא ישראל הוא, ואעפ"כ נהרג בבית דין. על כך אמרה הגמרא ואהבת לרעך כמוך - ברור לו מיתה יפה, שגם בשעה שנהרג לא תהא מיתתו בזויה, אלא יפה, משום ואהבת לרעך כמוך.
אוייש, הם שולחים אנשים לתוכנו, מה עושים? מתרחקים? מתבודדים במדבר? מתאבדים? עוצמים עיניים ונותנים להם לעשות מה שבא להם כי הם יהודים קדושים ותמימים נשמות טהורות דבש וצוקר!
אני לא אמרתי דבר כזה, אני יודעת שצריך גם את הנערי גבעות וגם את השב"כ, אבל למה אתה צריך להיות הקיצוני???
למה את צריכה להיות היהודייה שחיה בארץ ישראל?
כי ככה ה' רוצה. נקודה.
והשב"כ מזיק ומסוכן, את לא מבינה שאין דבר כזה להתרחק ממנו, הוא מפעיל סוכנים בתוככי הציבור
יש אנשים שהתפקיד שלהם זה ליישב את הגבעות, יש אנשים שהתפקיד שלהם זה להיות שב"כניקים, התפקיד שלי זה לחיות בארץ ולא להיות בקיצוניות
ליישב את הארץ זה לא רק בגבעות, זה גם בתל אביב.
אם ה' אומר שלא לעמוד על דם רעך, אז לא עומדים על דם רענו, מסייעים ופועלים להצלתו.
אם ה' אומר מדבר שקר תרחק אז מתרחקים משקרים כמו החמאס מורתע או שהשב"כ רוצה בטובתנו.
לכל אחד יש את הדבר הספיציפי שהוא צריך לעשות, אני לא צריכה ללכת, לא לתל אביב ולא לגבעות, אני לא יודעת מה התפקיד שלך, מציעה לך (אם אתה לא יודע עדיין) לנסות גם למצוא לעצמך את התפקיד שלך... אבל כדאי לנסות לקיים את התפקיד בלי לפגוע באחרים... לא להיכשל בלשון הרע או רכילות
את רוצה לטמון את הראש בחול, בעיה שלך.
לגבי תפקיד- התפקיד שלך הוא לקיים תריג מצוות, ואת מהן היא יישוב ארץ ישראל. את יכולה להחליט איפה, אבל את לא יכולה לגור בחו"ל.
כמובן שיש מעלה גדולה יותר במקום שבו מורישים את הארץ מפני אויבנו וכך מקיימים שתי מצוות עשה, ירושה וישיבה.
ולפום צערא אגרא
ניסיתי לומר שצריך את כולם, כי אם השבכ קיים-צריך אותו, כמה שתתעצבן על זה, התפקיד שלהם זה להגן על עם ישראל ובדיוק כמו שאני לא מקיימת(לצערי) את כל המצוות-גם הם יכולים ליפול, לא אומרת שזה מותר אבל זה קורה לכולם
לא.
הקב"ה רוצה שנתקן את העולם, אז הוא יוצר בו קילקולים.
תתקן את עצמך, אניי אתקן את עצמי, כל אחד יתקן את עצמו ולא יחפש לטפל בכוווולם
לשוה"ר אין עונשו כרת, מה שאין כן שלוש עבירות החמורות, ובהן רצח.
בכל אופן כפי שציינתי זה לשון הרע לתועלת.
תועלת הציבור שעודנו שבוי בקונספציה מסויימת לפיה אנחנו חיים במדינה החפה משחיתות בסוכנות הביון שלה.
חוץ מזה- הם לא יהודים הם ערב רב וה' יעשה דין גם איתם
וזה כתוב במפורש בנבואות שה' יפדה את עמו מיד ההנהגה הרשעה שלו באחרית הימים
ואם את עדיין לא שמת לב יש פה מלחמת דת קשה במדינה מאז הקמתה, פשוט עכשיו זה הכי בולט.
אבל מהרגע שהיהודים התמימים הגיעו לארץ ניסו לחלן אותם ולהקים ממשלת כפירה (ואגב לחלן אנשים וזה גרוע מלהרוג את הגוף כי זה לקחת להם לא רק את העוה"ז אלא גם את העוה"ב)
וגם שתדעי שהם יכלו להציל יהודים בשואה והם לא עשו את זה כי אכפת להם רק מכסף והמטרות שלהם הן נגד ה' ועמ"י.
ואת חושבת שמה שאמרתי זה לשון הרע וזה לא.
אמרתי שצריך להזהר מלהסתבך עם השבכ ואז הסברתי למה להזהר- כי הם הורגים אנשים וצריך לדעת את זה.
אני שואלת אותך למה *את* זו שצריכה להתלכלך בבוץ הזה?
אם את לא חייבת-למה כן?
אני לא חייבת, יש אנשים שבאמת מתעסקים בזה ויותר חייבים, אבל זה קשור לכולנו, זה לדעת את המציאות.
גם בתורה לומדים על מעשים רעים כדי ללמד אותנו על החומרה שלהם ושנוקיע את זה. אם אנחנו נהיה כל החיים 'ילדים טובים ירושלים' אז נכון ש"שומר פתאים ה'" אבל אין מצווה להיות פתי.
כתבת מקודם שה' יעשה דין וחשבון איתם וזה נכון אבל זו גם החובה שלנו לשים לב למהלכים שלהם ולא לתת להם להמשיך לפגוע בעמ"י, וכן גם לגרום להם לשלם. את לא חייבת לעשות את זה בעצמך, יש אנשים אחרים שיותר מעניין אותם העיסוק בזה. אבל אל תגידי שזה אסור, או שזה לא שייך.
זה כמו ללמוד עובדות היסטוריה כדי לדעת על ההווה. אפילו ברמה של לדעת על מה להתפלל בתפילת שמונה עשרה.
אבל בכל זאת אני מאחלת לך שתשארי עם המבט הטוב. פשוט שתדעי שיש דרך שמותר לדבר על הדברים האלה ולפעמים שווה 'להתלכך בבוץ בשבילם'.
באמת כל הכבוד על המבט הטוב!
שמתי פה תשובה של רבני בית ההוראה לשאלה 'האם מותר לדבר לשון הרע על שמאלן קיצוני':
אם מדובר בתינוק שנשבה, אין להכלימו בכינויי גנאי כאלו או לדבר עליו לשון הרע אלא לענין עבירות שעשה [כלומר אסור לרכל סתם על אופיו אבל מותר לדבר על כך שהוא נוהג שלא כדין בדעותיו או מעשיו וכו'] ואף להכלימו על כך, כך מסיק בס' בינה ודעת פרק כו הערה טז, שאף שתינוק שנשבה הוא בכלל עמיתך, צריך להרחיק ממנו וממעשיו ומשום כך מותר כנ"ל עיי"ש. ויש לעיין לפי סברתו, שאולי יהיה מותר לדבר רק לצורך, להרחיק ממעשיו [כגון רב שמוחה כנגד השקפה זו בחריפות בדרשתו], אבל סתם לרכל אסור. כמובן מותר לדבר באופן כללי על דרך ושיטה כשלא מדובר על אדם מסויים. אדם שאינו תינוק שנשבה, או שהוא פועל כנגד אחיו היהודים [פונה לאו"ם כדי להתלונן עליהם, מצלם חיילים וכו' בשליחות ארגוני שמאל אירופיים וכו'] הוא בכלל מוסר שודאי דינו כרשע גמור ומותר לדבר עליו הכל.
אז לא. אנחנו צריכים ללמוד שלא להיות תמימים יתר על המידה, ושישנם אנשים רשעים שעשו מעשים רעים.
אילו היו יודעים הציבור מעלליו של רבין בתקופת הפלמ"ח וקום המדינה, ספק אם היו הולכים אחריו וספק אם היה נבחר לראש ממשלה וספק גדול עוד יותר אם היו הסכמי האסלה הארורים מועלים לדיון.
אם את חושבת שאת יכולה לתרץ את חז"ל שסברו שאלישע בן אבויה הוא רשע ויש"ו היה בן מוות, אז זה אכן לגיטימי, אבל תצטרכי באמת לתרץ את זה, וגם את וביערת הרע מקרבך ולא תעמוד על דם רעך ועוד מספר דברים.
אתה לא שופט ולא כלום, אתה בן אדם רגיל שלא צריך לחפש להעניש אנשיםםםםםם
שבמידה והוא היה עומד בבית דין זה היה עונשו.
כמו שגנב צריך לשלם כפל ואני יכול לומר זאת.
ועדיין אני מצווה בלא תעמוד על דם רעך.
עזוב יכול, אתה רוצה???
אתה רוצה להרוג יהודיים????????
שרודף אחרי יהודי במטרה להורגו, אני מחוייב לנסות לעצור אותו.
תחילה צריך לנסות לפגוע באחד מאבריו, כדור ברגל למשל, באופן שלא יהרוג אותו אבל ימנע ממנו להמשיך לרדוף אחריו.
אם הדבר לא מתאפשר, ואין ברירה אלא להרוג אותו, אז אין ברירה.
כמובן שאני לא רוצה, גם ערבים אני לא רוצה להרוג, גם יתושים מעצבנים לא, אלא שאני מבין שלפעמים אין ברירה.
אבל בינתיים אתה יושב וכותב פה בפורום, אז למה לדבר על זה?
יש אינסוף סיפורים, ואפילו לא מפעם, זה בימינו. רק צריך לפקוח את העיניים ולהסתכל.
דיברו על שבכ, אז הזכרתי את מעשיהם. הרעים, כן. כי זה רלוונטי מאוד.
ובחיים יש שני צדדים וגם אם הרוב צריך להיות עיסוק בטוב יש מקום גם להגיד את הרע כדי להזהר ממנו.
ראי ערך יעקב ועשיו.
אבל למה את?
למה לך להכניס את עצמך לסיבוך הזה? אם את יכולה לא להסתבך בספק לשוהר- למה כן להסתבך?!
אז בסוף זה יתפוצץ לנו בפנים כמו שקרה בשמחת תורה.
באמת לפי זה אני מבין את תומכי חמאס בעולם, הם לא יודעים ומעדיפים לא לדעת, אז למה לדבר רע על אנשים?
שלא לדבר על מודיעים שאויימו ונסחטו, על מודיע שהתאבד ועוד סיפורים מושתקים.
אני יודעת שלא סומכים על כל אחד, זה לא מספיק?? אני צריכה לדעת יותר???
השב"כ מסכן אותנו, ובגלל חוסר הידיעה שלך את צועקת טיעונים כמו לשוה"ר, וכן זה לא מספיק לדעת שלא סומכים על כל אחד, כי השב"כ מנסה לגרום נזק לציבור הימני והדתי בפרט.
נשמע קונספירציה, נכון?
על אבישי רביב, "שמפניה" שמעת?
ולא כל השב"כ מסכן אותנו, יש חלק שכן מסכן ויש חלק שמגן עלינו
יש חלק שמוציאים חמאסניקים להורג.
אז מה אם חלק מהם מחבלים בעצמם?
ולגבי שמפניה, תעשי גוגל, סוכן שב"כ שבתקופת אוסלו בלט בהפגנות הימין ובאירועים קיצוניים כדמות מחרחרת בלאגן, ואז פתאום נחשף שהוא סוכן שב"כ.
ונשתף בעוד תאוריית "קונספירציה" - מי רצח את ראבין? האומנם היה זה יגאל עמיר?
מתי יבינו? גוי זה גוי ויהודי זה יהודי!!!
אני לא מתכוונת לעשות גוגל על זה, במחילה, וגם על רבין-לא יודעת מי רצח אותו, לי מספיק לדעת שאם מישהו מת-זה בגלל שה' רצה וזהו...
אבל הגוף לכשעצמו מושחת ומסוכן.
זה מה שרציתי, שלא תכליל את כל האנשים ששם...
את חיסלת רב קיצוני וגרמת לזה להיראות כמו פיגוע?
אתה מעודכן, אני לא, אני לא מחפשת את הידע הזה, למה לחפש ידע שיגרום לנו לעצב???
אני יודעת את זה, אבל אני יודעת את זה בלי תיאורים...
אבל אל תגידי לאחרים שזה לא בסדר שהם כן מדברים על זה. הבנת?
נשמע לי שפשוט מעניין אותך החיים עצמם ולא מה שאין לך שליטה עליו ולכן את לא רואה טעם לדבר על זה, לא?
כל עוד את לא בצד שצריך לבצע אין בעיה שתמשיכי עם הגישה שלך לראות את הטוב בהכל, זה בעיקר יעזור לך.
אבל אם כן היית בצד שמבצע ומשפיע אז זה מסוכן- "כל המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים".
(יש מצב שזה שיח שמתאים יותר לגברים. אני באמת מתחילה לחשוב בכיוון הזה, כי אצלך הידיעה של הדברים מכאיבה לך על כדי כך שזה יכול לבוא על חשבון העדינות והתמימות ועדיף לך לא לדעת וכמו שאת אומרת את יכולה להשאיר לאנשים מחוספסים יותר לעשות את העבודה. אבל אל תגידי להם שזה לא בסדר גם אם לעצמך את מעדיפה שלא.)
מה שאני אומרת זה שאם תחשבי על זה ריאלית הם בהגדרה יהודים רשעים.
ופשוט צריך להפריד בין המעשים שלהם לבין הידיעה שהם אחרי הכל יהודים ולקוות שיחזרו בתשובה...
לא דיברנו עליהם בשנאה דיברנו על המעשים שלהם ואת המעשים שלהם שונאים כי הם חמורים.
"אין עבירה מכבה מצוה, ואין מצוה מכבה עבירה".
בקיצור היה מותר להגיד את זה אני חושבת שזה ידיעה לתועלת.
לא אומרת שזה לא בסדר אבל יש עדיפות לא לדבר על זהההה, אם אפשר לדבר על משהו אחר-למה לדבר על זה?
יכול להיות שאני מעדיפה להישאר בתמימות הזו(הניק שלי, בכל זאת...)
אני לא מרחמת עליהם בקטע כזה, אני מרחמת עליהם שהם לא מתנהגים כמו יהודים, אבללללל זה לא סותר שהם יכולים לחזור בתשובה!!!
ממליץ על הספר הזה:
content://com.android.chrome.FileProvider/images/screenshot/1716910343150866212640.jpg
רמז: השב"כ רצח את רבין.
ואתה יודע מה אפילו אם הוא אשם ברצח, הם נותנים לו עונש לא מידתי וכולאים אותו לנצח כשאת סינואר הם העיקר משחררים...
הם תמיד עושים את זה. גם בהפגנות, להם מותר הכל.
הגיוני אבל רב הנסתר על הגלוי
ה' יעניש אותם לפי מה ש וא יודע שמגיע להםם
גם אני חוטאת וכולם חוטאים לצערנו, ואל תגיד שאי אפשר להשוות בין זה לזה, כי אפשר, אתה לא יכול לדעת אם לפי הקבה יכול להיות שמשהו 'קטן' שאני עשיתי שווה למה שמישהו מהשב"כניקים עושה...
מה ציטטתי לך למעלה?
אדם שאינו תינוק שנשבה, או שהוא פועל כנגד אחיו היהודים [פונה לאו"ם כדי להתלונן עליהם, מצלם חיילים וכו' בשליחות ארגוני שמאל אירופיים וכו'] הוא בכלל מוסר שודאי דינו כרשע גמור ומותר לדבר עליו הכל.
אני לא מסוגלת לחשוב על אדם כזה כרב, אגב, הרב עובדיה(נראלי) אמר שאין בימנו אדם שלא נחשב תינוק שנשבה...
אולי באמת בגלל שאני לא חושבת שלא יכול להיות בימנו אדם שהוא לא תינוק שנשבה...
אדם שמוסר אדם אחר לשלטונות והם יהרגוהו, מצווה להמית אותו.
וזה כמובן מדובר באדם שהוחזק למסור שמסר כבר 3 פעמים.
בסדר.
הוא סה"כ אומר שיש דיני "מוסר" ושיש הבדל בין תינוקות שנשבו לאנשים שעושים במזיד.
גם שרה אמרה לגרש את ישמעאל למרות שהוא יעשה תשובה וכולי...
בכל אופן תודה על הדיון
סורי, חשוב...
כולם בימנו תינוקות שנשבו!!
יש כזה דבר "פושעי ישראל"
הרוב תינוקות שנשבו, לא כולם!
אני זוכרת שיש רב שאומר שאי אפשר להגיד על אנשים בדורנו שהם לא תינוקות שנשבו, לא זוכרת מי ולא בטוחה אבל אם אפשר-אני ממשיכה לחשוב את זה
שטויות הרבה אנשים אומרים.
(כשזה בא ממני להפסיק דיון, זה אומר הרבה)
יש דברים שזה עונש בידי שמיים ויש דברים שזה חובתנו זה לא פגיעה באדם פרטי הם פוגעים בעם כעם
בכל מקרה צריך לפעול כדי לעצור את זה בדרכים טבעיות את לא חושבת?
סותר את זה שכרגע הם רשעים שפוגעים ביהודים אחרים?
את בעצם מרחמת על היהודים הרשעים האלה יותר ממה שאכפת לך להגן על העמ"י שנפגע מהם.
ולגבי עדיפות- נכון. אני לא העליתי נושא מהאוויר. הנושא הזה היה פה אז העמדתי דברים על דיוקם. כל דבר בעתו ובזמנו.
זה שעדיף במקרים אחרים לדבר על דברים אחרים לא אומר שיש מקרים שכן אפשר.
ואם את שומעת הרצאות של רבנים הם מזכירים הרבה דברים כאלה. לא צריך לפחד מדברים רעים כי כשהם נאמרים לתועלת הם נותנים לנו כוח. כשאנחנו מציפים עוולה ואומרים ש"אנחנו לא מסכימים עם זה!"
והם עוזרים לנו לברר תדרך שלנו. חייב הבדלה בין רע לטוב ואצלך ההבדל בין זה לבין "להתמקד בטוב" קצת מטשטש.
תודה על הניסוח...
אני לא יודעת מה אתם רוצים אם זה לא לשון הרע זה פשוט לא לשון הרע
מעניין אם גם כשמדברים על ציבורים אחרים בעמ"י אתם מחמירים כ"כ...
מה אני אגיד לך, מנסה,
דבר ראשון אני לא מתכוונת לפגוע או משהו, אם פגעתי אני ממש מצטערת ומבקשת סליחה.
אני משתדלת להיות אדם יותר טוב, לחשוב יותר טוב על עם ישראל, בלי הבדל, חילוני, חרדי, דתי, שמאלני, ימני, כולם אחים שלי ואני מנסה להאמין בזה באמת.
אני ממש לא מנסה 'לכפות' עלייך גם לחשוב ככה, אני חושבת שאם זה יקרה זה יהיה ממש כיף וטוב אבל בכלל לא בקטע של להתנשא עלייך או להצדיק אותם, לאהוב אנשים זה לא אומר להסכים עם הדרך שלהם.
מקווה שהצלחתי להסביר מספיק טוב...
אבל מכיר אנשים צדיקים באמת שלא אומרים מילה על אפחד וגם לא על בעלי חיים .
אגב יש לזה מקור בתנך. ישעיה וגם אליהו נענשו על שטיפה קיללו את ישראל שהיו עובדי עבודה זרה אז.. שזה נראלי יותר גרוע משמאלן חילוני
וגם, אנחנו לא קיללנו כרגע את השב"כ, קראנו לילד בשמו, יש הבדל.
איך השתתפתי בדיון אם רק עכשיו הגעתי???
כְּקֶדֶםעד שהסתכלתי שנית וראיתי שטעיתי?
שבת שאמורה להיות כולה אורות ויצאה קצת צולעת...
סוף חודש, ברוך ה' סיימתי את הספר תהילים, כל יום את הפרקים של אותו תאריך, התמדה מטורפת שברוך ה' עמדתי בה די בהצלחה ועכשיו אני פשוט מרוסקת, אין לי כח לכלום, נמאס לי מהכל, באלי לבכות, אכלתי מלא ממתקים, לא מפריע לי אבל פשוט מרגיש לא נכון...
יודעת שזה יצר רע שמנסה להוריד אבל מחרפן שהוא מצליח, זה כל כך שקוףףףףף למה אני נותנת לו??? נמאס לי, באלי לבכותתתתת.
ושום דבר רע לא קרה, אולי זה רק הצתות מאוחרות של כל מה שהיה בזמן האחרון... לא בכיתי כבר הרבה זמן... בשבת יצא קצת, לא רציתי, הדמעות לא ממש שאלו...
ועכשיו שומעת את השיר הזה, אני מנסה כבר הרבה זמן לשמוע רק שירים טובים שעושים לי טוב, הוא עושה לי לבכות, זה טוב? זה לא?
נמאס לייייייייייייייייייייייייייי
וואו כל הכבוד על ההתמדה! איזה משמח!
אולי יש לך עכשיו "נפילת מתח" כמו אחרי סיום אתגר?
לבכות זה סבבה. גם יוסף בכה בפרשה.
איזה לב טהור יש לך!
זה שאת יודעת שזה היצר הרע לא מספיק לבד כדי לא ליפול...
אי אפשר לענות ליצר בשכל בלבד. כולם ככה. יש שלבים בהתחזקות.
וזה הטבע שלנו, נופלים וקמים.
לא כדאי לעשות עניין מכל נפילה. זה לא מועיל באותו רגע. בד"כ אם קול בתוכך מכה אותך בתירוצים דתיים זה לא היצר הטוב אלא היצר הרע שהתחפש ולא צריך להקשיב לו. ה' אוהב אותך תמיד, ודרך התורה היא של נועם ושמחה. זה גם מנגנון פסיכולוגי שכשאנחנו מאשימים את עצמנו זה סוג של בריחה מהתמודדות אמיתית... אז אל יאוש, כל רגע הוא חדש לגמרי, תמיד אפשר לחזור בתשובה, לתקן וללמוד להבא. אנחנו לא מושלמים. כל מה שה' רוצה זה לראות שאת מתייחסת אליו ברצינות. ואז להתקדם בקצב הנכון.

נ.ב. תזהרי מבנים באישי... תשמרי על עצמך ממש.
האינטרנט היה משובש לכמה ימים, ולא יכלתי להיכנס לערוץ.
מה קרה פה בלעדי? משהו חדש? מישהו מת?חתן? (הבנתם?)
במופלא ממך אל תדרוש
אין לב יש ראש
אחת שתיים שלוש
ולפני אחד מה אתה סופר
נסעתי לפה ברכב
קר פה
איפה שיש את האומגה
ישבנו במעין "עין כאלב" נדמה לי, משהו כזה
עין אבו כלאב
An / A Book Club
נסעתי לפה ברכב
חם פה
(חחחח כן. יש כאן משמעות כפולה)
זה מדהים, כי כולם יודעים את כל זה, ועדיין מדהים להבין כל פעם מחדש כמה העולם אוהב לשקר לעצמו
זה הופך להיות קונספירטיבי, אבל אני באמת תוהה של מי האינטרס ולמה זה ככה
אבל בדברים אחרים פתאום יש להם אמונה עיוורת.
אחרי שאמרתי למישהו שאין שום דבר מזיק במונוסדיום גלוטמט, והתגובה שקיבלתי הייתה כאילו זה פשוט חילול הקודש להגיד את זה. למרות שבסוף לא הייתה לו שום סיבה הגיונית למה הוא בטוח שזה רעל, חוץ מזה ש"ככה כולם אומרים מאז ומתמיד".
נראה לכם שמשהו בדורות האחרונים גורם לאנשים יותר להאמין לקונספירציות או שזה היה ככה מאז ותמיד?
לענ"ד - הפוסטמודרניזם פגע באופן מערכתי וגלובלי בתרבות, ופגם בערך האמת. אנשים התרגלו לחיות בדיסוננס קוגנטיבי שמונע מהם לעבור דרך העובדות הברורות והשכל הישר כדי להבין את העולם.
כל הבעיה בקונספירטורים והסיבה שהשיח איתם תמיד כל כך מייגע הוא שאין להם ערך לאמת, והם כמעט אף פעם לא מתיימרים להעמיד נרטיב קוהרנטי ומבוסס. הם משגשגים איפה שיש חצאי אמיתות ובלאגן, ומקבלים תאוצה כל אימת שמתגלה פגם במסקנות המתקדמות של המדע. בקיצור - טפילים.
וע"ע הנאום של ג'ון גאלט בסוף הספר "מרד הנפילים" של איין ראנד, שם שם
אבל מנה חמה עושה לי לא טוב בגוף
מהדברים שאני מרגישה שאכלתי רעל
ושניהם לא בריאים, בסוף זה תלוי בעיקר במינון
וגם בדברים שמסביב (פעילות גופנית, שאר המאכלים, מצב נפשי ועוד)
הסויה שם נורא חזקה, הגיוני שבה יש רעלים. כלומר - אני מזדהה עם תחושת ההרעלה
כי אני לא אוהבת רטבים ועדיין יוצאת עם בחילה
לא יודעת מה שמים שם
ספציפית בהקשר הזה - לא.
מה לעשות
(בהתחשב בזה שהטענה המדעית היא כנראה שאני לא קיימת)
והאמת לא דיברתי על "מדע"
יותר על אנשי מקצוע מסוג מסוים (פחות בפגישות אחד על אחד, יותר בדף שלהם ברשת) עם תשובות מזיקות לא פחות ממה שהם מנסים למנוע
אני מבינה שאנקדוטה היא לא סטטיסטיקה
ושהדברים כנראה נכונים על רוב העולם
הקטע עם מדע הוא שברמת העיקרון - מחקרים מתפרסמים, ואף אחד אחד לא מפריע לך לשחזר אותם בעצמך, ולראות מה קורה.
אבל גם הרבה מחקרים מוטים או בעיתיים מראש
(חצי מהיום קראתי מחקרים, ואז התעצבנתי עליהם מחדש כשהבנתי שהנחת המוצא שלהם לא רלוונטית בשום צורה למה שאני מנסה למצוא)
זה לא בדיוק "בדורות האחרונים"
לפני זה לא ממש היה מדע במובן שאנחנו מכירים היום עם ביקורת עמיתים וידע נגיש ככה שכל אחד יכול לשחזר את הניסוי בעצמו
ואנשים שיוצאים נגד מה שמקובל גם היו כל הזמן, אבל האינטרנט גם מאפשר את זה הרבה יותר, וגם מציף אותם באנשים שמאמינים בדברים דומים, והם מרגישים ש"הרבה" אנשים חושבים ככה
אני חושב שהם מזימה שנועדה להפוך את כולנו לטיפשים יותר