מה את אומרת.
אבל הכוונה היא לא שאת מתחננת, אני לא משחקת איתם כדי להתחנן, אלא כי זה מקל עלי וזה מפחית התנגשויות.
ואז כשאני אומרת משהו בצורה של "קח את זה ואת זה למקום", כבר יותר קל לי. כי זה לא כל הזמן, זה רק הדברים שממש חשובים לי.
אני בוחרת על מה להתעקש ועל מה לא.
לגבי מה שאמרת אחר כך "חודש תשיעי, אחרי לידה" אני מבינה את התחושה ממש, אבל זה לא אמור לעניין את הילדים. זאת אומרת, להגיע לילדים מתוך מקום של "תראו כמה קשה לי, אז תעזרו לי", אני לא חושבת שזה נכון. וכשאני עומדת ככה מול הילדים זה יוצר לי תחושה לא טובה.
הזמן לעבוד על זה הוא באמת לא בדיוק ברגעי הקושי, אלא כשגרה, לנסות לייצר בית עם מסגרת וכללים. אם באמת כל הזמן כל הזמן יש התנגשויות, זה ממש מעייף וברור שזה סוחט את הסבלנות.
יכול להיות שההתמקדות צריכה להיות לא בפתרונות למקרים ספציפיים, אלא במסגרת הכללית של הבית.
וזה מגיע מתוך מקום של ביטחון שלך. "אמא אמרה, אז עושים. נקודה". ברוגע, בלי לעלות טונים. מתוך עמוד שדרה יציב שלך.
אל תנסי את זה בהכל, תבחרי משהו אחד להתחיל איתו. חשוב לך שיחזירו תיקים למקום שחוזרים הביתה? תתחילי בזה.
אוספת אותם בבוקר / בערב. מעדכנת שממחר כדי שיהיה לנו נעים בבית אנחנו מחזירים את התיקים למקום כשמגיעים. למה? כי זה יותר נעים. ואת מבהירה שאת הולכת להקפיד על זה.
ואת מקפידה.
מגיעים הביתה, מזכירה בצורה נעימה.
לא מקשיבים, מזכירה שוב. מתוך מקום של רוגע.
אני מודה שבשלב כזה אם לא מקשיבים, אני כן כבר מגבילה בדברים. אבל יותר בצורה של סיבה ותוצאה, לא עונש של קינוח.
לא מחזירים תיקים - "בסדר גמור, אבל אני לא מוכנה שתתחילו לשחק לפני שהתיקים במקום". ושוב, אומרת את זה בצורה רגועה, וממשיכה בענייניך.
לוקחים משחק? "אתה רוצה לשחק מותק? איזה יופי. תחזיר בבקשה את התיק שלך למקום".
ילד "אבל למה????"
אמא ברוגע "כי ככה אמרתי. אלו הכללים בבית שלנו".
ילד מתעצבן מתעצבן
ככל הנראה אחרי רוגע שלך הוא בסוף יעשה את זה.
וככה מתחילים.
בעצם ככל שאני כותבת, אני מבינה שיש כאן שני חלקים.
יש את החלק של כללי הבית - בבית שלנו יש כללים שלפיהם אנחנו מתנהגים.
זה הבסיס
על זה נבנה גם שיח של אחריות, אמון, הסבר, צחוק.
אבל בעצם הבסיס הבסיס, הוא הכללים. שיש מסגרת, שבה אמא ואבא הם המובילים, הם הקובעים את הכללים, ומי שבבית נענה למסגרת. אחרי שיש את המסגרת, אפשר להמשיך לשלבים הבאים.
אבל באמת קודם צריך להיות משהו בסיסי