עבר עריכה על ידי נטע321 בתאריך ח' בסיוון תשפ"ד 7:30
אני מכינה חלות (לשבת) ולחמניות (ליום יום) בערך 3-4 חודשים.
אם תחפשו בגוגל מתכונים, תראו שכמעט בכל המתכונים כתוב לשים 2 כפות / 20 גרם שמרים יבשים
לקילו קמח, וכך עשיתי.
אבל אם מחפשים מתכונים באנגלית רואים שבהרבה מהם כתוב לשים כף אחת / 10-14 גרם שמרים יבשים
לקילו קמח.
אז עשיתי ניסוי פעמיים ושמתי את הכמות הפחותה (שמתי חצי ממה שהייתי שמה לפני) ונראה לי יצא
אותו דבר פחות או יותר.
היתרון בלשים פחות שמרים זה שפחות מורגש טעם של בירה בלחם ובאופן כללי למה לשים יותר ממה שצריך.
היתרון ביותר שמרים זה שזמן ההתפחה מהר יותר, אבל החסרון של זה שהטעמים פחות מתעמקים ויכולות
להווצר בעיות בבצק.
אני בכל אופן כששמתי חצי ממה שהייתי רגילה עשיתי התפחה ראשונה שעה וחצי ושניה שעה, שזה לא נראה
לי כל כך הרבה זמן.
אז למה כל המתכונים בעברית כותבים 2 כפות כשבאמת אפשר לשים כף אחת?
ואם יש לזה סיבה, שיציגו את 2 האפשרויות עם היתרונות והחסרונות לכל אפשרות, וכל אחד/ת יוכל לבחור מה
שמתאים לו.
הנה 4 לחמניות שהכנתי מ250 גרם קמח (עם תוספת המים ושאר הדברים יצא שכל אחת בסופו של דבר 105 גרם).
את הלחמניות הכנתי מ-2.5 גרם שמרים יבשים בלבד. כלומר - אם הייתי מכינה קילו, זה היה 10 גרם שמרים יבשים.
)
)

