לפני שבועות @מאמאמיה 3 העלתה שאלת כשרות, אם מותר לקחת שמן דגים בכפית עם שאריות גבינה, למי שנוהגת כמנהג הספרדים לא לאכול מוצרי חלב עם דגים.
באותו שרשור @מתואמת גם סיפרה על מעדנים חלביים שיש בהם ג'לטין דגים ולכן גם בעייתיים לספרדים.
בשבועות קיבלנו מחברה עוגת גבינה קנויה (לא מיובאת, עם הכשר מצוין של הרב לנדא), ואחרי שכבר טעמנו ממנה, פתאום ראיתי ברכיבים שיש בה ג'לטין דגים.
אז בעקבות השרשור המדובר, חשבתי שאסור לנו לאכול את העוגה הזו, בגלל הערבוב של דגים עם גבינה (וכבר התחלתי לכעוס על נותני ההכשר שלא ציינו שזה בעייתי לספרדים).
אבל אחרי בירור מעמיק של בעלי (שמתעסק בנושאי כשרות), המסקנה שלו היתה שאין בעיה לאכול את העוגה, וכך גם ראינו שפוסקים אחרים אמרו (ביניהם הרב יצחק יוסף, לא זוכרת מי עוד).
אז חשבתי שכדאי לשתף פה, כיוון שהנושא כבר עלה פה.
אני מזכירה שכמו תמיד לא פוסקים הלכה מהפורום. תמיד כדאי וחשוב לשאול ולהתייעץ עם רב.
רק היה לי חשוב שמי שקראה את השרשור הקודם, תדע שג'לטין דגים לא בהכרח נחשב כמו דג מבחינת האיסור של דג בחלב. וכדאי לשאול אם זה מגיע לידי מעשה.