ממשיכה אותך ברשותך-
אפשר את המזגן להדליק כשאת יוצאת לאסוף אותם. כדי לחזור לבית שכבר התקרר קצת.
אפשר את השלוקים לתת בדרך החמה הביתה.
אפשר לעצור בדרך בגן משחקים מוצל ולפרוק שם קצת מרץ (ולהביא לשם קופסה עם פירות, מים קרים וכו, משדרג עוד יותר)
אפשר להגיע הביתה ולהחליט שקודם כל יושבים כולם סביב השולחן עם משהו מתוק/טעים (פרי, ביסקויט, עוגיה ביתית, שייק, גלידה) אוכלים ביחד ומדברים על הא ודא ומה היה לנו היום.
ואחרי כל זה, אפשר למצןא מה הנקודות עוגן. כמו לשבת על הספה עם אחד הילדים ןלשחק איתו ובנתיים האחר שומר על התיניק ואז מתחלפים. או סיפור שכולם לידך על הספה. או למצוא תעסוקה מעניינת לאחד או לשניהם כדי לנטרל את המריבות. תעסוקה כמו משימה בבית- לסדר מגירה, לקפל מגבות מטבח, לחבר גרביים. או משימה כמו להרכיב פאזל גדול ולקרוא לי כשסיימת שיהיה לי הפתעה. או לצייר ציור לסבתא ונשלח לה.
ומקלחות מוקדם. גם אצלנו ראינו שאחרי הרבה מאוד בכי, המקלחת משנה את המצב ופתאום המצב רוח מתחלף והילד משחק.
אפשר גם לעשות מקלחת משותפת עם משחקים וכו, אם רלוונטי.
מוסיקה נעימה ברקע- שמחה או רגועה, אם זה עושה לכם טוב.
זה ככה כיוון כללי.
ויחד עם זה מצטרפת לנאמר לפני כאן, שיהיה לך את הדברים שעושים לך טוב. אם זה ספר קריאה או לימוד קליל. או הכנת אוכל מפנק, או סידור ועיצוב פינות בבית, או הכנת עוגות או משהו שאת אוהבת ןטובה בו ולמכור.
אם את עם תינוק, חשוב בשביל שניכם לצאת לראות שמש ועולם. לחפש את הזמנים או המקומות שכן אפשר לצאת. ולהקפיד על זה ברמה היומיומית.
לצאת להליכה בערב עם חברה אחרי שהעבל חוזר.
ללכת לחוגים או סדנאות, או הרצאות או מופעים באזור מגוריכם וגם רחוק יותר.
וגם השקעה בזוגיות, שתהווה מקור של כוח עבורכם לראות את הקושי טחד של השני בלי שיפוטיות ולמצוא את הדרך להעצים אחד את השני.
בהצלחה אהובה!!!
כל מה שכתבתי, אני צריכה לחזק גם אצלי. כולנו באיזשהיא מקום כמוך. מי יותר מי פחות. וצריך לעבןד על זה שהימים והזמנים הטובים יגברו על המאתגרים.