השכן שגר מתחתיי טוען שהרטיבות בתקרה שבמקלחת שלו באה מהצנרת שלי. עד כאן הגיוני. אולם יש לו רטיבות גם בקיר השמאלי -המאונך (לא המשותף לרצפה שלי).
השכנה מעליי טוענת שגם לה היה באותו מיקום רטיבות, ושזה בגלל צינור הצול 4 שעובר לאורך הבניין.
גם לי יש רטיבות בדיוק באותו מיקום כך שהגיוני שזה לא ממני ,אלא מהצינור. אולם כרגע אין לה רטיבות שם (עשתה שיפוץ כללי ). האנסטלטור שהשכן הביא אומר שאם זה היה מהצול4 זה לא היה עובר ונעלם לשכנה ,למרות השיפוץ שעשתה.
הזמנתי אנסטלטור והוא אמר שזה אולי מהצינור צול 4 אך לא שלל שזה אולי לא מהצול 4 (=הצינור של כלל הבנין) אלא אולי מנמני- לא היה חד משמע ולא הצלחתי להבין ממנו מה דעתו.
השכן רוצה שאשפץ לו את כל הקירות והתקרה במקלחת- כאלפיים ש"ח. אני חושבת שאני צריכה רק את התקרה בלי הקירות הצדדיים (אם משפצים קיר צדדי זה מאוד מייקר ,כי הוא בצבע אחר ואז צריך אם את הקיר הצדדי השני לצבוע ,כדי שיהיה באותו צבע).
לא נראה לי הוגן מצדו לדרוש ממני לשפץ לו הכל בלי השתתפות שלו, כשקרוב לוודאי שרק הרטיבות (המאוד נקודתית, אגב) בתקרה היא ממני, ושלא בטוח שהרטיבות בקיר הצדדי ממני.
אני חוששת שאם אשלם לו ,הוא עלול כל פעם לנסות לנצל ולהוציא ממני כסף בכל מני דרכים (אני לא פרנואידית בד"כ, פשוט פה יש תקדימים וטענות בלתי נגמרות שלו- כל פעם על משהו אחר).
ממש ממש מבקשת שאם משהו יודע- שייעץ לי. זה יכול לעזור לי מאוד. לא כ"כ יודעת מה לעשות

❤️