מה תקין בגיל שלוש מבחינת כישורים חברתיים?אנונימית בהו"ל

קצת רקע- בן קצת יותר משלוש, אמצעי בין שתי אחיות, הגדולה עולה לא' והקטנה תינוקת בת ארבעה חודשים. גרים בישוב קטן, היה במעון בקבוצה לא גדולה של ילדים רובם יותר קטנים ממנו. שנה הבאה עוברים דירה, יהיה בגן שלוש עם 30 ילדים שהוא לא מכיר.

הילד גאון, עם זיכרון מטורף, ידע עולם עצום, מדבר כמו אחותו הגדולה בערך, קולט דברים ומבין דברים ומסיק מסקנות מדהים. באמת גאון.

הוא אוהב לשחק עם עצמו או איתי, לא אוהב שבאים אליו חברים או לבוא לחברים, זה מאוד מקובל אצלינו ויש לנו שכנים שממש אוהבים אותו, אבל הוא מותש אחרי כל מפגש כזה, זה הופך אותו לעצבני. בגן שעשועים הוא די לבד. אחותו מנסה לשחק איתו אבל הוא כאילו יותר לצידה מאיתה ממש, הוא לא באמת פרטנר (למרות שמבחינת הבנה הוא כן). הקטנה קטנה מדי כדי לשחק איתה, הוא מאוד אוהב אותה, מביא לה משחקים, מדבר איתה, מביא לה מוצץ. במעון הוא קורא לילדים בקבוצה שלו חברים והוא מרגיש איתם בנוח, רבים, משלימים, משחקים אחד ליד השני וגם מוותרים אבל בפועל הוא לא ממש משחק איתם, אני רואה ילדים הרבה יותר קטנים ממנו שהם הרבה יותר חברותיים.

אתמול התחלתי לדאוג, היינו בהפנינג של החופש הגדול, בישוב קטן, לא המוני ילדים והוא מכיר את רוב הילדים בסביבות הגיל שלו, והוא היה קפוא, היה מתנפח עם מים, הילד ישב שם ולא זז, ריחמתי עליו, הצעתי לו שנחזור הביתה והוא לא רצה, התעקש להישאר אבל פשוט היה קפוא עם עצמו, לא זז, פרצוף מסכן, לא שיחק עם ילדים, לא שיחק לבד... ושאר הילדים בגילו וקטנים יותר ממש נהנו!

אוף! הוא ילד מתוק! ממש! ואיתי כן יש לו משחק משותף, עם תורות ועם שיח, גם משחקי דמיון ותפקידים. גם עם דודים או סבתא הוא יכול לשחק אחרי שהוא מפשיר, כאילו במשחק עם מבוגרים הוא כן סבבה, רק עם ילדים לא.

כשסיפרתי למטפלת שלו על הדאגה שלי היא אישרה שהוא כזה ואמרה לי שזה אופי, יש ילדים יותר סגורים.

הוא לא ביישן בכלל, הוא היה פעוט ממש כריזמתי.

לפעמים זה נראה שהפער בידע עולם משחק לרעתו, כאילו הוא מדבר על דברים שמעניינים אותו ולילדים האחרים אין מושג על מה הוא מדבר, אבל זה לא רק זה כי יש לנו גם שכנים גדולים ממנו וגם יש את אחותו הגדולה, והם מבחינתם מחפשים לשחק איתו אבל הוא לא.

אולי אני סתם דואגת כי אימהות תמיד צריכות לדאוג אז תרגיעו אותי...

לגדולה אני לא דואגת, היא תסתדר בכיתה א' מצויין אפילו שהיא לא מכירה אף אחת, אבל הוא? איך הוא יסתדר בגן החדש? אימא'לה, אני עוד רגע בוכה בשבילו...

הבן שלי דומה לזה קצתאנונימית בהו"ל

בעיקר לתיאור שלך מבחינה חברתית, והוא קצת קטן יותר מהבן שלך.

ממה שהבנתי זה לא כל כך תקין, אבל לא ברמה קיצונית.

איך הבן שלך עם הבעה רגשית? ועיבוד של חוויות שעבר? נגיד אם הוא כועס הוא מצליח לתמלל את זה? ואם הייתם בגן שעשועים ואת שואלת איך היה או מה היה לו כיף מצליח להיזכר ולענות?

כי הבן שלי מתקשה בדברים האלה למרות שברגיל הוא מדבר מאד יפה, אז חשבתי שקשור.

בכל אופן יכול להיות שזה חרדה חברתית, יכול להיות קושי רגשי אחר. בעיקרון קיבלנו הפניה לאבחון וטיפול רגשי ואנחנו בתהליך, ממתינים לאבחון עכשיו.

אני מרגישה שככל שנטפל בזה מוקדם יותר ככה יותר טוב. פגשתי אנשים מבוגרים עם קשיים חברתיים שונים שקידמו אותם בנושא הזה, וכאלה שלא קידמו אותם, ואצל מבוגרים זה פער ממש ממש ניכר. בגלל זה חשוב לי, אני יודעת שאפשר לתת לו כישורים מאד משמעותיים. (במיוחד אצל ילדים חכמים כי אם מטפחים רק את הצד החכם שלהם הם מקבלים את השדר שהפן הבין אישי לא חשוב וחוץ מזה הם מצוינים, וכמבוגרים זה מאד ניכר ביחס לאנשים)

מבינה ממש את הדאגה שלך והחששות, אני ממש באותה סירה ומוטרדת מגן העיריה בדיוק כמוך ❤❤

מקוה שתמצאו את הדרך הכי נכונה לכם ולילד

הפותחת, רגשית אני לא חושבת שקשה לואנונימית בהו"ל

הוא יודע להסביר מה הוא מרגיש וגם למצוא פתרונות לקשיים, הוא מביע אהבה ונענה לקשר מההורים.

כן לפעמים הוא בסערת רגשות לא מווסת או מפחד בלי סיבה אבל זה נראה לי הגיוני בגיל שלוש.

בהצלחה גם לכם!

נשמע שגן שפה יעשה לו טובחולת שוקולד

תקבעי תור להתפתחות הילד שיגדירו לך מה בדיוק הוא צריך

(גן שפה זה לא קשור לשכל ולא יוריד אותו ברמה של שום דבר, רק יעזור לו חברתית)

השאלה אם גן שפה יתאיםאחת כמוני
לילד שהוא ככ מפותח שפתית
אני מכירה גני שפה, זה לא האוכלוסיהאנונימית בהו"ל

הילדים שם יהיו נמוכים ממנו, הוא לא ימצא איתם שפה משותפת, יש שם פחות ילדים, אז לא רואה איך חברתית זה יתן לו מענה יותר מהמעון.

אני מפחדת מהגן הגדול, אבל המעון עם קבוצה קטנה ופעוטות קטנים ממנו ממש לא היה מקום שהצמיח אותו מחינה חברתית.

אני הייתי מנסה למצוא גן של 3-4... ובעדיפות לקבוצהשוקולד פרה
קטנה אולי יש לכם משהו כזה? 
האמת שאני לא מספיק מכירה בעיר שאנחנו עוברים אליהאנונימית בהו"ל
נשמע אופייני לילד מחונןאמאשוני

בד"כ בגני 3 יש גם ילדים שנשארים שנה נוספת (השנתון האמצעי מתחלק בין חובה לטטח הרבה פעמים)

מה שאומר שיהיו ילדים גם גדולים ממנו.

אם טוב לו, לא כדאי להתערב יותר מדי. שיעשה מה שטוב לו.

אם את מרגישה עליו שלא טוב לו והוא מחפש חברה, אפשר לעזור לו ליצור קשרים.

אפשר גם לחפש חוג מתאים שיעבדו איתו על מיומנות חברתית או חוג שיהיו בו גם ילדים חכמים.

לילדים מחוננים יש נטיה לפחד מכישלון ולפעמים זה עלול לגרום להימנעות ממצבים מסויימים. אולי זה גם קשור.

יש הרבה חומר ורעיונות איך לגרום לילדים להעז, אולי תחפשי משהו שאת מתחברת אליו, תלמדי בעצמך איך להפעיל אותו, ממש לגרות בעדינות, להזיז טיפה את הגבינה ואז הוא יצטרך לעשות איזה צעד וזה יוציא אותו מהמקום הנמנע.

נשמע תיאור מדוייק של הילד שליאנונימית בהו"ל

בדרך כלל באמת טוב לו עם הלבד שלו. כשאנחנו מזמינים חבר אז הוא ממש מותש וחסר אנרגיות בסוף הביקור, נורא קשה לו לחלוק, נורא קשה לו לשתף, הוא כבר מתחיל להציק ולבכות. כשהוא עם עצמו הוא הרבה יותר נחמד.

מעניין אם באמת יש לו פחד מכישלון, אני אנסה לשים לב...

מצטרפת לתגובה של אמאשוניטריה

מזכיר לי מאוד את הבת שלי שבאמת אובחנה לאחרונה כמחוננת.

אנחנו פנינו איתה לטיפול רגשי עוד קודם וזה נתן לה המון כלים להתמודדות חברתית.

איזה טיפול רגשי?טל..

מאיפה מגיעים לזה ואיזה סוג?

התיאור מזכיר לי גם את הילד שלי ואני רוצה לעזור לו אבל לא כל כך יודעת לאיזה כיוון ללכת (עד שהוד רוממותם התפתחות הילד יחזרו אלי...)

טיפול באומנותטריה

צריך משהו שהילד מתחבר, הילדה שלנו חובבת אומנות.

ולא עברנו בכלל בהתפתחות הילד, רופא ילדים הוציא הפניה לטיפול רגשי ופנינו ישר למכון בהסדר.

אז מציעה להרפותאמאשוני

הוא ממש קטן וכל העמסה כזאת יכולה להתיש אותו.

אפשר לעבוד על מיומנויות חברתיות גם בגיל 5.

כרגע לחזק לו את הביטחון העצמי, ללמד אותו שזה לא נורא לטעות. (בעיקר ע"י דוגמה אישית. למשל להוציא מלח ולהגיד אוי טעיתי אני צריכה סוכר ולא מלח. שניהם גרגירים לבנים וזה מבלבל.

אני אתקן את הטעות. נחזיר את המלח ונוציא את הסוכר)

אולי בגן הוא ימצא מעצמו כמה חברים וזה מספיק.

אם לקראת סוף שנה הבאה את רואה בעיה תוכלי להתייעץ עם הגננת ולבקש שפסיכולוגית של הגן תראה אותו.

תודה!אנונימית בהו"ל

הוא באמת קטן, הפתיעו אותי התגובות פה כי תמיד חשבתי שהוא קטן וזה בסדר שהוא עוד משחק רק ליד החברים ולא ממש ביחד. רק אתמול התחלתי לדאוג...

מסכימה ולומדת גם,תודה!!אוהבת את השבת
ממש מסכימהאורות המלחמה
גם עם הדברים שלך אני הולכת הרבה...אנונימית בהו"ל

אני חושבת שאולי הפחד מכישלון הוא תוצאה של היחס שלי, בגלל שהוא כזה חכם אני מצפה ממנו ליותר מסתם ילד בן שלוש. נורא קשה לי לאפשר לו מרחב לטעות, מעצבן אותי שהוא עושה דברים טפשיים שמובילים לתוצאות מעצבנות.

ושתדע שבזכותך אני ממש ממש משתפרת בזה, עוצרת את מה שרציתי להגיד לו ורק עוזרת לו לתקן את מה שקרה. ממש בזכותך! למשל הוא הוציא מהארון קופסא עם קקאו והיא נפלה לו ואז מלא קקאו התפזר על הרצפה. פעם הייתי כועסת כי הוא בכלל לא אמור לגעת בזה. אבל עכשיו עצרתי את עצמי וחשבתי בעיניים של ילד קטן, הוא חשב שהוא יצליח והכל יהיה בסדר, הוא לא הצליח כי מוטורית הוא לא מחונן, סתם ילד רגיל בן שלוש שלפעמים מחליקים לו דברים מהידיים, הוא לא יודע שקקאו הוא דבר שמתפזר כמו ענן על כל הסביבה. אז רק אמרתי "אוי, זה נפל, חבל, בוא ננקה את מה שהתלכלך." פעם הייתי כועסת עליו יותר...

וואו איזו תגובה מרגשת!אפונה
ממש מרגש! גם אני רוצה ללמוד מזה..אוהבת את השבת
קודם כל חיבוק גדול❤️❤️❤️בארץ אהבתי

זה באמת מפחיד לחשוש ככה להתפתחות של הילד, ובמיוחד לפני מעבר דירה.

באופן כללי יש טווח מאוד רחב של 'נורמלי', ולכן השוואה מול ילדים אחרים עשויה לבלבל.

אבל הנקודה שמשנה היא האם הוא זקוק לעזרה. כי יש הבדל בין ילד שיודע לשחק אבל לא תמיד רוצה, לבין ילד שרוצה לשחק אבל לא יודע איך.

סה"כ זה נשמע שיש לו הרבה כישורים והרבה יכולות, וזה באמת ברכה גדולה. אבל לפעמים באמת יכולות שכליות גבוהות באות ביחד עם קשיים חברתיים. אבל זו לא 'גזירת גורל'. את אמא שלו, ואת מודעת למקומות שיותר קשה לו בהם, וזה כבר נותן פתח לאפשרות לעזור לו.

בעיני הצעד הראשון זה להתחיל תהליך בהתפתחות הילד. שם תוכלו לקבל אבחון מסודר של כמה אנשי מקצוע שיראו אותו וגם ישמעו את התיאור שלך, ועל פי זה ידעו לכוון למי שיכול לעזור לו לרכוש כלים ומיומנויות חברתיות.

אבל מה הטווח של הנורמלי בגיל שלוש?אנונימית בהו"ל

באמת אני רואה פה ילדים מאוד חברותיים ולא שואפת לשם, אבל מעניין אותי לדעת אם זה תקין שילד בן שלוש יעדיף לשחק עם עצמו או שזה דבר שצריך לעזור לו לצאת משם, מבינה מה אני אומרת?

כאילו זה נשמע תיאור שמצריך אבחון?

אפשר לשאול כמה שאלות?פשוט אני..

אם כן, אז...

א. יש לו נטייה לחזרתיות? טקסיות? מוכן ללבוש בגדים רק בסדר מסוים, מסדר את הצעצועים בצורה מסוימת וקבועה, חייב לעשות את אותו הטקס לפני השינה וכיוצ"ב?

ב. יש לו בעיה עם ריחות/טעמים? אני לא מדבר על ילד בן 3 שלא אוהב חציל (כמו 99% מהילדים בגילו) אלא אם יש משהו חריג, למשל שהוא לא מוכן לשבת ליד שולחן שבת אם יש על השולחן מאכל עם ריח שהוא לא אוהב.

ג. בשיחה עם ההורים או עם אנשים אחרים, יש קושי לקיים דו שיח? 

אני אסביר: ילד שרק מספר ומספר ומספר, בלי לשים לב אם הצד השני בכלל מתעניין - זה לא דו שיח.

ילד שמספר אבל לא מתעניין לשמוע מה לצד השני יש להגיד - זה לא דו שיח.

ילד שעונה על שאלות כשהוא נשאל מפורשות, אבל לא יודע מתי "תורו לדבר" בשיחה רגילה כשהיא לא בסגנון שו"ת - זה לא דו שיח.

ד. הוא עקשן מאוד? מתקשה לקבל שינויים?

ה. יש לו לפעמים תנועות מוזרות? טיקים? אוכל את החולצה? פותח עיניים? מלקק את השפתיים? מנפנף בידיים?

אם חלק מהתשובות חיוביות (והכל כמובן ביחס לגילו ולחבריו), הייתי מתחיל תהליך של אבחון.

שאלות טובות, עונה...אנונימית בהו"ל

א. בגדול לא. הוא כן צריך שדברים יהיו לפי הכללים ומאוד קשה לו עם יציאה מהכללים אבל הוא לא נוטה לטקסיות, סדר מסויים וכו' באופן חריג. בגיל שנתיים הוא היה יותר כזה, כיום הוא כן יגיד נניח לא יתן לי ללכת לפני שאמרנו שמע ישראל כי צריך שמע ישראל לפני השינה, או פאזל שהוא תמיד יתחיל מאותו אובייקט למרות שאני מנסה לשכנע אותו לגוון אבל מבחינתו ככה מרכיבים את הפאזל הזה, אבל בהרבה דברים אחרים הוא כן מגלה גמישות.

ב. בכלל לא, הוא מוכן לנסות מאכלים חדשים, מתעסק עם מרקמים שונים, לא מחפש גיוון בהגזמה אבל בכלל לא רגיש.

ג. תראה, הוא בן שלוש, ברור שהוא יתעניין בעצמו ולא בי, כלומר אני שואלת אותו איך היה לו היום והוא מספר לי ולא שואל אותי בחזרה איך היה לי, בכללי השיח לרוב מרוכז סביבו ופחות התעניינות באחר, אבל בהחלט יש דו שיח, הוא זקוק לתגובה כשהוא מדבר, הוא שומר על תורות, הוא עונה לעניין.

ד. כן הוא עקשן, אבל הוא מקבל שינויים אם מספרים לו עליהם, הוא לא חושש משינוי אבל תמיד משתדלים להכין אותו מראש (היום אבא יקח אותך מהגן, מחר ניסע לסבא וסבתא)

ה. מחטט באף זה נחשב? לא משהו חריג אחר.

אני אשתדל להיות זהיר בתגובתי...פשוט אני..

השאלות ששאלתי, כמובן, מכוונות לבדוק אפשרות של אוטיזם.

אני לא איש מקצוע בתחום, וגם מי שכן - אבחון אוטיזם קשה פי אלף מאבחון דלקת גרון. מן הסתם זה כלל לא אפשרי על גבי הפורום.

ואחרי שאמרתי את כל זה,

לעניות דעתי,

והיא באמת ענייה כך שאני לא אומר זאת מתוך צניעות,

התשובות שלך מראות שזה לא הכיוון.

נשמע לי כמו בן 3 טיפוסי בהקשר הזה.

לדעתי בכל זאת כדאי לקחת לאבחון, אולי דברים כמו טיפול רגשי או טיפול במשחק/אמנות וכו' יכולים לעזור לו.

כן, הבנתי את זה לכן אמרתי שזה שאלות טובותאנונימית בהו"ל

האמת שבגיל שנתיים הוא היה הרבה יותר מקובע והרבה פחות גמיש, רק שאז עוד לא שאלתי שאלות על הכישורים החברתיים שלו אז אף אחד לא שלח אותו לאבחון...

אני לא אומרת שאין מצב שהוא איפה שהוא על הרצף, אבל בוודאי בתפקוד מאוד גבוה ונראה לי שזה לא הכיוון כרגע

לא הייתי לוקחת לטיפול בגיל כזהאורות המלחמה
ילדים בגיל 3 הרבה פעמים יותר סגורים וביישנים, ומהניסיון שלח זה עובר 
זאת אני הפותחת, במחשבה שניה אולי יש טקסיות וקבעוןאנונימית בהו"ל

אני הולכת עם התובנות מהשרשור כמה ימים, ופתאום שמתי לב שכן יש לו עדיין המון המון דברים שהוא נתקע עליהם. קטנטנים כאלה. 

למשל אחרי שהוא מוריד מים בשירותים הוא חייב לגעת בבורג הקטן הזה של הצינור של הניאגרה. לא יודעת מה הוא חושב אבל זה קבוע, כל פעם, מוריד מים, מסובב בכאילו את הברז הזה ואז ממשיך הלאה.

או למשל, לפעמים כשהוא בונה משהו במגנטים וזה מתפרק אז הוא ממש מנסה להחזיר את זה בדיוק באותו סדר ואותם צבעים כמו שזה היה, אבל זה בלתי אפשרי כי הוא בנה בסדר רנדומלי בהתחלה, אז מביא המון תסכול, ממש קשה לו שהתיקון יהיה שונה מהמקור.

או למשל קבוע בבוקר כשהוא אוכל עוגיה, הוא יושב באותו מקום בבית ושואל אותי "מה מברכים על עוגיה?" עכשיו, זה כל בוקר, הוא כבר יודע, אבל אם אני מחזירה את השאלה אליו הוא מתעצבן וגם אם אני עונה לא בדיוק בניסוח שהוא רצה הוא מתעצבן. וזה בכללי מלא פעמים, הוא שואל משהו, אני אומרת "טוב" הוא מתעקש "תאמרי נכון! אל תאמרי טוב, תאמרי נכון!"

חשבתי שכל הדברים האלה זה עניין של גיל, אבל אולי כבר לא? בכללי הוא צריך שהכללים יהיו עקביים, תגובות מאוד עקביות, סדר יום עקבי. אולי יותר מילדים אחרים בגילו, קצת קשה לי להשוות...

אין שמחה כהתרת הספקותפשוט אני..

ורק אבחון איכותי יעזור לך להתיר את הספקות. לצערי הפורום הוא לא המקום לכך...

אם את רוצה שמות של מאבחנים מעולים (באבחון פרטי שעלותו בערך 8,000 ש"ח) - אשמח לתת בפרטי.

אולי... אני לא רואה את האבחון כהתרת ספקותאנונימית בהו"ל

זאת אומרת, יש לילד שלי איזה שהוא קושי. האם לתת לקושי הזה שם זה דבר משמח? אולי, ואולי לא.

יש כיום אבחון יתר מטורף וגם באמת הספקטרום מאוד רחב אז סיכוי סביר שהוא יוכל לקבל אבחון של ASD ואז? הוא יקבל זכאות להרבה תמיכה, יופי. חוץ מזה? נקבל כלים לעזור לו? אז גם בלי אבחון אני יכולה לקבל כלים לעזור לו.

בקיצור לא כרגע, בטח שלא אקח אותו לאבחון פרטי, בטח שלא בכזה סכום (למרות שאם הוא יקבל אבחנה של אוטיסט אז נקבל קצבה חודשית יפה שדי מהר תכסה את הסכום הזה. ציני כמובן...)

האמת עדיין לא נשמע לי חריגאוהבת את השבתאחרונה

אבל אני לא גאונה או חכמה גדולה

בכל מקרה

ניסית לדבר איתו על זה בנחת , בזמן רגוע?

לשאול אותו  למשל מה זה הבורג הזה? בזמן אחר.. לא אחרי שהוא מוריד ונוגע,

שלא ירגיש האשמה..

או למשל לשאול אחרי צהריים

לעשות משחק ברכות

שהוא אומר מאכל ואת עונה ברכה

ואז הפוך

ואז לשאול מה הברכה על עוגיה

רגע זוכר ששאלת אותי בבוקר

שאלת כי בדיוק שכחת או שהיה חשוב לך שאגיד?

לדבר על זה.. מכל מיני כיוונים ....

בכל מקרה, בנחת ברוגע

אם תשדרי לו שחרור ואמונה הרבה מאוד דברים יסתדרו וישתפרו לא משנה מה ההגדרה של המצב...

בהצלחה לכולנו❤️

אנונימית אחרתאנונימית בהו"ל

כמעט כאילו כתבת אותי.

אנחנו התחלנו עכשיו תהליך של אבחון בהתפתחות הילד .

ואני עדיין בתהיה האם זה יעשה לילד טוב לקבל איזו כותרת, אבל הכי רוצה לעזור לו עם כלים

וואו בהצלחה גם לכם!אנונימית בהו"ל
יש מושג שנקראאישהואימא

ילד רגיש מאד

יש גם קבוצה סגורה בפייסבוק של הורים לילדים כאלה וזה ממש עוזר.

אלו ילדים שהחושים והרגישות שלהן גבוהה והעולם הרבה פעמים מציף אותם, מעייף אותם וקצת גם מאיים. הרבה פעמים הם ילדים מאד מאד חכמים וקולטים הכל וזה גורם להם להצפה. לכן הם מעדיפים שקט, ולא עומס וכו'.

נשמע מהתיאורים תואם את הילד שלך...

היום יש המון הדרכות לגבי ילדים כאלו והם ילדים שאם אתה מודע למאפיינים ומה עוזר , זה ממש מקל.   הם ילדים מדהימים שגודלים להיות אנשים מדהימים

מעניין, אני אבדוק את הכיווןאנונימית בהו"ל

הרגישות החושית שלו נראה לי בסדר, גם לא רגיש במיוחד לרעש, אורות וכו'...

גם אם זה רגישות של מידע ולא של חושים זה יכול להיות הכיוון?

לדעתי כן...אישהואימא

הבן שלי רגיש(ובדיעבד גם אני) רוב הרגישות שלנו היא מבחינה רגשית. אולי קצת שמיעתית אבל לא מעבר לזה.

כשהבנתי את זה על הבן שלי, התחלתי לנסות להתנהל איתו כמה שאפשר שייקל עליו - אני מתווכת לו כל הזמן מה עומד לקרות ומה צפוי לו, מנסה להוריד ממנו עומסים לא נדרשים(לדוגמה לא מביאה אותו למקומות הומים או לאירועים אלא אם כן זה ממש חייב), מביאה אותו מוקדם בבוקר לגן שעדיין הגן לא מלא והצוות יכול לתת לו יחס אישי ועדיין שקט בגן, משתדלת לאסוף אותו כמה שיותר מוקדם מהגן. מדברת איתו הרבה על רגשות ומשקפת לו אותם.

היה לי איתו רגע לפני כמה ימים שנקלענו בלי כוונה להמוני אדם(כמו הפגנה) ופתאום הוא התחיל להתחרפן- לרוץ לי ולהיעלם בין האנשים. תפסתי אותו ביד ונזפתי בו- מה קרה לך? והוא ענה לי תשובה מתוקה- אמא הבלאגן הזה בילבל אותי והתחלתי להתבלבל ולעשות שטויות..

הייתי מנסה להכיר כמה ילדיםפליונקה

מגן שהוא יהיה שנה הבאה ולהזמין לשחק או להיפגש בגינה.

לגבי גן שפה. ילד שלך צריך ללמוד לתקשר עם בני גילו . בגן שפה לא יהיה לו עם מי. יהיו שם שבעה ילדים שהרב בכלל לא יודעים לדבר. וכתוצאה מכך הם מתנהגים כמו בני שנה , צועקים, לוקחים דברים , בוכים בקולי קולות. בגן רגיל של שלושים ילדים יותר רגוע משם .

יש גני שפה בכל מיני רמות, לא כולם כמו שתיארתבארץ אהבתי

אבל אני מסכימה עם זה שלפעמים גן שפה לא יהיה מענה מתאים לילד מפותח שפתית שצריך עזרה דווקא עם מיומנויות חברתיות.

בכל מקרה כדאי לעבור אבחון בהתפתחות הילד, רק אחרי שמדייקים את הקושי אפשר למצוא את הדרך המתאימה לעזור לילד.

רעיון טוב!אנונימית בהו"ל

כשנקבל שיבוץ לגן אני אנסה לאתר כמה ילדים להכיר לו לפני כן.

לגבי גן שפה, אני מכירה שיש 12 ילדים ורובם כן מדברים, אבל לרוב יש קשיי למידה והפערים ממנו יהיו גדולים, אני גם מכירה שיש ריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת שהוא לא צריך ולעומת זאת טיפול רגשי לרוב חסר.

לא חושבת שגן שפה הכתובתטוביאלה
אין בו מענה רגשי ושאר המענים שקיימים לא רלוונטיים לא. אין גם סיכוי שיכניסו אותו לגן שפה, צריך לעבור וועדה והוא לא תואם לקריטריון של גן שפה.

הייתי םונה להתםתחות הילד לבקשת אבחון ולרופא ילדים לבקשת הפנייה למענה רגשי הולם בסבסוד הקופה 

קטונתי אבל אשמח להגיד משהו אחדאוהבת את השבת

שלמדתי על בשרי ועדיין לומדת שוב ושוב ושוב

לא לדאוג לילדים!! ברמה של טלטלה נפשית ובכי...

חשוב לחשוב עליהם, כל הזמן,

לחשוב מה יקדם אותם,

מה יעצים אותם

וכו וכו

אבל יש מישהו מלמעלה שמכוון הכל

ברא להם כוחות להתמודד

ברא לך כוחות להתמודד

הכל יהיה בסדר!

הבן שלי יכול להתנהג ככה עדיין בסיטואציית המוניות

בקבוצות קטנות הוא דווקא הרבה פעמים נהנה

אבל כשהמוני הוא מתכווץ ממש

ומכירה עוד בנים כאלה...

הכל בסדר!!!!

תסמכי עליו

תהני ממנו

אל תחשבי בכלל שהיתרונות שלו בעייתיים,

בכלל לא...

הם מבורכים

הם מתנות שמיים

שהוא עוד בעזרתו ית

יעשה איתם עוד הרבה דברים טובים!!!

לעזור לו, לחשוב עליו שוב ושוב ושוב- לגמרי! כל הזמן!! חובתנו ...

לחרוד לו- חבל, מבבזז לך אנרגיות וגם חס וחלילה עלול לשדר לו בתת קרקע שהוא לא יכול, שהוא בעצמו צריך לדאוג מהעתיד....

בהצלחה יקרה❤️❤️

ודבר אחרון,

קרה לי הרבה פעמים שמי שהייתי בטוחה שיסתדר בסוף היה צריך עזרה והעצמה,

אז אני מנסה לחשוב על כל אחד כיחידה

(רוב הזמן לא מצליחה... אבל בשאיפה)

תודה על הדברים, חשוב לזכור אנונימית בהו"ל
תודה על זהאחת כמוני
היה לי חשוב ממש לקרוא
שמחה לשמוע , דברים שלמדתי מאחרים...אוהבת את השבת

פה בפורום חלק

ומבעלי חלק

ומהסביבה עוד חלק...

כתבת יפה מאודאמאשוני
מתחברת ממש.
תודה!אוהבת את השבת

אני קוראת את התגובות החכמות שלך בשקיקה

אז זו ממש מחמאה לשמועי את זה ממך☺️

עכשיו דפקה פה בדלת חברה שלואנונימית בהו"ל

חמודים כאלה, פיצים, היא באה בלי אמא שלה, פשוט דפקה ובאה לשחק (בת ארבע)...

הוא משחק איתה, כאילו סוג של, הם הוציאו כלי מטבח ובובות וכל אחד מהם מבשל משהו אחר. אבל הם מדברים תוך כדי, קצת מתווכחים, הוא מראה לה דברים בבית שלנו, עונה לשאלות שלה...

כל אחד מהם מביא לי לטעום ממה שהוא מבשל, אבל לא אחד לשני משום מה...

אני יכולה להפסיק לחשוש, נכון? זה נחשב משחק משותף? בעיקר הויכוחים שלהם מראים לי שיש פה משהו ביחד, שהוא אומר לה "לא XXX, זה ביצים!" זה מראה שהוא מתעניין במשחק שלה, לא?

לי זה נשמע ממש בסדרדיאן ד.

בכל מקרה השלב של משחק משותף מתפתח פחות או יותר בגיל הזה.

אני גם שאלתי על הבן שלי בן שנתיים וחצי שבמעון היה תמיד משחק עם עצמו ופחות עם הילדים.

בבית באחד על אחד כן היו משחקים כביכול ביחד אבל בפועל באותו משחק שיחקו כל אחד עם עצמו.

ואמרו לי שזה מיומנות שנרכשת בגילאים האלו וזה עדיין תקין.

לדעתי תשארי עם עיניים פקוחות ובעיקר תחכי לשנה הבאה.

הגננת רואה הרבה ילדים באותו חתך גיל ויש לה יותר יכולת להשוות.

זה מה שרציתי לשמוע, מתי השלב הזה אמור להתפתחאנונימית בהו"ל

איזה כיף שאת עונה! אני שמחה שזה עדיין תקין בגיל הזה

וברוך ה' גם המשחק שלהם בצהריים קצת הרגיע אותי, יהיה בסדר, איזה כיף שהחמודה הזאת החליטה לנחות אצלינו היום בצהריים (לא בכל יום אני כל כך מתלהבת מילדים של שכנים שמזמינים את עצמם אלינו בלי תיאום והזמנה)

נשמע תקין לגמריאורות המלחמה
בטח!! איזה כיף שיש שלו חברה שמגיעה אליואוהבת את השבת

והם מרגישים נוח אחד עם השני!!

זה ככ ככ לא מובן מאליו...

כמו שאמרו, נשמע אופייני לילד מחונןאורות המלחמה
גם הבן שלי ככה... סיוט ללכת איתו להפנינגים. אבל בשאר הדברים הוא ממש נפתח, הוא עכשיו בן שש והרבה יותר חברותי. תני לזה זמן
תודה!אנונימית בהו"ל

נרגעתי

אתגר השנצ במעוןאנונימית בהו"ל

בלתי נסבל.

מה עושים עם ילדה שפשוט לא הולכת לישון?

אני נשפכת בשבע וחצי (אולי קשור לזה שאני בהריון, אולי לא(

ועד עשר אני מנוטרלת כי בהשכבה.

וזה תמיד נגמר בבכי שלה ועצבים שלי

שונאת את עצמי אחר כך

ומרגישה האמא הכי דפוקה בעולם

ולא, זה לא רלוונטי להוציא מוקדם

נדיר שאני בבית בשעות האלו 

שנה הבאה בגן?איזמרגד1

אם כן פשוט לנשוך שפתיים ולעבור את השבוע- שבועיים שנשארו, פשוט להשכיב מאוחר ממש מלכתחילה ואז להפסיק שנצ.

אם לא אין לי פתרונות לצערי😐

לאאאאנונימית בהו"ל
לצערנו הרב
לספור לאחור... עוד חודש וזה נגמר. סיוטכורסא ירוקה.
זה פשוט קשהשירה_11

אני פרשתי

היא ערה איתי בבית עד שהיא מעצמה הולכת לספה ונזרקת לישון

לא מתאים לי הערבים המגעילים האלה שהיו לנו עם הרדמה אין סופית בכי ועצבים

עונהנויה12345

אני באופן קבוע הייתי יוצאת לגינה עם הבן שלי, פירות ארוחת ערב הכל שם, משחקת איתו המון והוא היה מתעייף מזה כל כך שבשמונה גג שמונה וחצי הוא היה הולך לישון. בתקופה של הקיץ הייתי עושה לו בריכה בחצר שלנו עם השכנים. אני יודעת שזה קשה יחד עם ההריון אבל אפילו לצאת עם עוד ילדים שיכולים להעסיק אותו בגינה יכול לעזור לך.

אבל אחרי שינה במעון הם לא ירדמו בשש או שבע. אני הייתי שמה בשמונה וחצי. 

יש ילדים שפשוט לא צריכים את השנצמשתדלתלהיותאני
יש ילדים שלא צריכים את השנצ, לא משנה כמה אנרגיה הם יוציאו.
לגמרי מסכימה.אחת כמוני
או שנצון קצרצר בלבד
המטפלת צריכה את השנציעל...

האמת, מבינה אותן.

מטפלת שעובדת משמונה בבוקר ועד ארבע, זקוקה לקצת מנוחה באמצע

והן גם לא נחות כל הזמן הזהיעל מהדרום

לק"י

הן גם מנקות ומארגנות דברים במעון.

(לנו באמת יש ילדים שעם השנ"צ במעון ישנו בעשר בלילה, וילד אחד שגם אחרי שנה בגן עדיין נרדם לפעמים בצהריים, ולא תמיד זה מפריע לו בלילה.

זה היה פלוס נוסף אצל המשפחתון הפרטי שהיו בו 2 מהילדים עד גיל הגן, שהם ישנו מוקדם יותר צהריים, ולפי הצורך שלהם. לפעמים גם בכלל לא).

ברור שאני עושה את זהאנונימית בהו"ל
חברים, בריכה, גינה, והכל...
מעניין שגם השנה זה ככ משפיע עליהפרח חדש

הבן שלי במעון גם ויש לו עוד שנה הבאה

בינתיים הוא ממש צריך את השינה הזאת

חלק מהבנים גם בשנה השלישית עדיין היו צריכים את זה

ואחרים באמת היה סיוט כמו שאת מתארת..

אני יודעת שיש מעונות שאפשר לתאם עם המטפלת שחלק מהילדים ישארו ערים, אולי שווה אפילו לשלם על זה תוספת של כסף חודשי. 

נולדה בתחילת ינואראנונימית בהו"ל

פספסה בכמה ימים את העליה לגן...

אתם יכוליפ לבקש ועדת חריגיםכורסא ירוקה.
יש רשויות שמאפשרות עד ה12 בינואר לעלות אם אני לא טועה בתאריך
היא נולדה ב17אנונימית בהו"ל
וואו איזה באסה..כורסא ירוקה.
ככ מבינה אותך!!אחת כמוני

אצלי נס שהילדון נולד בסוף דצמבר

אחרת עוד שנה שלמה עם שנצ של שעתיים 🫪

מבינה שאצלך לא :/

זה סיוטענבלית

אצלי נולד בינואר, הוא כבר בן 3 וחצי. לא הוא צריך דנצ, כשילדים שנולדו 3 שבועות לפניו לא ישנים שנצ בגן כבר כמעט שנה?

10-11 בלילה זה רגיל אצלו

החלטתי היום פשוט לא להלחםאנונימית בהו"ל

התקלחנו, שמנו פיג'מה

נכנסנו לחדר, אמרתי לה שפה יש חושך ומוצץ למי שרוצה לישון

מי שלא רוצה לישון יכול לבוא לשחק עם עצמו בסלון

כשבעלי נכנס הוא אמר לה שהוא הולך לישון במיטה שלה (אחרי כמעט שעה שהיא איתי בסלון(

היא נבהלה ונכנסה לישון במיטה

לא יודעת מה מצבה

נראה מה יהיה מחר

מהמם! זאת גם הגישה שלנודיאן ד.

במקום  להילחם שיירדמו כבר,

ללמד אותם להיות בשקט ובנחת בסלון

מסיימים מקלחות וא. ערב סביב שבע בערב

אח"כ יש דפים, צבעים ומדבקות ומשחקים בסלון

שישחקו עד שיפרשו לישון

אנחנו כן מעמעמים אורות בסלון,

כדי שיהיה חשוך מעט

בדר"כ נופלים לישון סביב שמונה, שמונה וחצי.

אנחנו בינתיים נחים קצת, לפעמים אני כבר מתארגנת בעצמי לשינה

אבל זה זמן מאוד נינוח ורגוע בבית.

הקטנה שלי בת שנתיים וקצת, ילידת מרץ אז קטנה מהבת שלך בחודשיים

כשהגדול שלי היה בגיל הזה והיה ישן צהריים אז זה יותר השפיע עליו ואז היה הולך לישון בתשע פלוס

לא היה אכפת לי כל עוד הוא רגוע ועסוק בשלו

פשוט להשכיב בשעה עשרשבעבום

זה מה שאני עשיתי בשנות המעון של שבעת ילדי...

התורן תמיד היה איתי אחרי שאחיו הלכו לעשון

הבעיה שאני נגמרת בעצמי בסביבות שמונהאנונימית בהו"ל
אצלי אבל בגיל ההז הם לא נותנים לי מנוחה9 בוםאחרונה

הם כל רגע יבקשו משהו ירצו ועכשיו יקלו לעצמם כל הצומי

קיצר לא משהו שיש לי כוחות בערב אחרי כל היום

אני כן מגבילה לחדר אבל לא בצורת מאבק

פשוט הוא קורא לי..מגיעה ומביאה לוצערמת ספרים לחדר.. אחר גך כמה סובות.. אחר כך איזה מכונית

מתישהו הוא מתעייף מלשחק עם עצמו ונרדם

לפעמים מוצאת גם רעיון מקורי של ברור שבא לך ליושן עם פיל סגול!! מי לא רוצה ךיושן עם פיל סגול זה הכי מגניב בעולם

ואז שולפת בובה לשתפיל סגול שמלא זמן לא שיחק בה

והופ הילד מבסוט

ומשחק בה עד שנרדם חח

אם אחת ל הוא מנסה לצאת אני מסבירה שעכשיו לילה ובלילה הולכים למיטות ועוברת על הילדים במעון ושואלת איפה חיים איפה חנה ..? גם הם ינשים במיטה שלהם עכשיו איזנ כיף להם.. וכו

יש בי''ח שעונה על הבקשה שלי?9 בום

1. בקרבה סבירה ליו''ש...אז נגיד לניאדו הכי צפון ובכללי במרכז.. ירושלים מרגיש לי קצת רחוק..

2. תומך בלידה טבעית ולא מכורים למוניטור ללא סיבה..ולא ממהר להתערב. ובכללי צוות נעים ונחמד.יודעת שבכל מקום יש ויש..

3. חדר פרטי הכי מושלם. או גג 2 נשים בחדר. זה תנאי סף מבחינתי..חשוב והכרחי לי שקט..אז לא בא בחשבון מקומות רק עם 3 נשים בחדר.

4. שיש תינוקיה שאפשר לשים לשעה-שעתיים אם אני על תת שינה קיצוני

לידה מתקדמת בעז''ה ובלי מלווה איתי.. עד כה תמיד היתי צמודה לתינוק ואפס הפרדה אבל זה עלה לי במחיר של כמעט חוסר שפיות..

5. שלא יהיה עמוס מדי- שלא אתקע בקבלה מליון שנה ..י ש לי לפעמים לידות 'מתפתחות מהר במפתיע וגם נסיעה מאחורי..

יש כזה דבר???😉

או שהגזמתי?

או מה הכי קרוב לפחות למה שמחפשת

אם אמקד

לידה טבעית

וחדר פרטי או עד 2 נשים+תינוקיה כאופציה

לא עמוס מדי

כןבשורות משמחות

בהדסה עין כרם זה בדיוק ככה

וגם הרישום בקבלה עכשיו הוא צמוד למיון מיילדותי

בעיקרון יש אצלם תכנון לידה ואז מראש את יכולה לבקש את הבקשות האלו

שמות לבנותאנונימית בהו"ל

אני ממש לא אוהבת שמות של בנות

וב'ה יש עוד אחת בדרך

וגם זה חייב לעמוד בקריטריונים של בעלי (בגדול הולך לפי הרב שמואל)

אולי יהיו לכם רעיונות?

שמות כמו הודיה, מוריה, תהילה שירה וכו' ממש ממש לא רלוונטים מבחינתי 

ושם אחד

ובעלי לא מרשה לקרוא בשמות של אחיות שלנו (אצלם יש שמות שאני לא אוהבת, אצלנו יש)

אוליאבןישראל
עלמא, יעלה, שיריה, יערה, אביה, דריה, נחלה, ראשית, הדס, אורה,אלומה,שחרי, שובי, 
שואב שוטף ריח מסריחאמא לאוצר❤

בהמשך לכל שרשורי השואב שוטף..

יש לנו שואב שוטף דרימי, היה מצויין מאד חודשיים וחצי בערך

ופשוט התחיל להסריח ברמות, קרצפנו את כל החלקים שלו עם אקונומיקה ועדיין כל פעם שמפעילים אותו עושה ריח סירחון בבית של מים יושבים מגעילים כאלה

מישהי מכירה?? יש פיתרון??

כבר חודש לא משתמשת בגלל זה

אפשר לכבס אני כל הזמן מכבסתSeven

תכניסי למכונה עם עוד בגדים כדי שהפלסטיק לא יישבר

אם יש לזה ריח רע תשימי על זה חומץ יצא כמו חדש

אם אני רוצה למסור ספה(בירושלים)אחת חת חת שתיים

ואני רוצה לתת את זה רק יהודים.  איפה אני מפרסמת?

תודה רבה

בגלל הסיכון לאוטינג שיניתי שם משתמש

קבוצות וואטצאפ שכונתיותאחת כמוני

כגון אמהות לא אוגרות וכאלה..

גם אם תפרסמי ביד 2רקאני

אם פונים אלייך לא יהודים

את אומרת שזה כבר לא רלוונטי

יש גם קבוצות של למסירה לחוות ולגבעות אם את רוצה112233445566

ובכללי זכותך למסור למי שבא לך.

אם יש לך פייסבוקעוד מעט פסח

יכולה לפרסם ב'מרקט פלייס'.

פונים אלייך אנשים (דרך הפייסבוק, בלי המספר הישיר שלך), ואם הפונה לא יהודי את תמיד יכולה להגיד שיש לך מתעניין אחר, או אפילו לא להגיב בכלל.

מאיפה את מוסרת?, האמת שאני צריכה...טרמפולינה
תודה, רחוק ליטרמפולינה
הי! אנחנו מחפשים ממש!אנונימית בהו"ל

את רוצה שאפנה אלייך באישי?

אימהות לא אוגרותבשורות משמחות
תודה רבה לכולן!אחת חת חת שתיים

אני לא נמצאת בקבוצות שכונתיות ולא יודעת איך להגיע אליהם.

איך מגיעים לקבוצות של אמהות לא אוגרות?

ממש תודה!

תשלחי ווצאפ ל-צלולהאחרונה

0545707060

זה בוט של אמהות לא אוגרות ונותן קישורים לקבוצה המתאימה (יש לו שעות פעילות אז אולי תצטרכי לחכות לתשובה).

התמעטות חלב בהנקה, למה זה קורה ומה עושים?שמש בשמיים

קצת רקע- בן שבעה חודשים, הנקה מלאה, לאחרונה התחיל קצת מוצקים אבל לא ברמה שמחליף ארוחות מלאות. אני איתו בבית אז רק יונק, כשעבדתי הייתי שואבת אבל די מהר נשברה לי המשאבה (ילד שלישי, המשאבה עוד מהראשון) ואז עברתי לסחיטה. הייתי סוחטת לו די בדיוק כמה שהוא היה שותה ולקראת הסוף כבר יותר חיפפתי בזה ככה שהמאגר של החלב במקפיא נגמר, אבל לא כי לא היה חלב, פשוט כי סחיטה זה מתיש כי אי אפשר לעשות שום דבר במקביל וזה לוקח זמן וכל פעם רק צד אחד וכו'...

עכשיו כבר כמה ימים מרגישה שיש לי פחות חלב. אתמול יצאתי בערב אז ניסיתי לסחוט לו בקבוק שיהיה לו בלעדי. לא יצא כלום, ברמה של כלום. בהתחלה זרזיף דקיק, אחר כך טיפות, אחר כך כלום. הלכתי לשתות, עשיתי הפסקות, עיסויים, הכל. משני הצדדים יחד הצלחתי בחצי שעה של מאמצים להוציא פחות מ 20 מ"ל. בעלי הפשיר לו את החלב הכמעט אחרון שהיה במקפיא ואני הלכתי. גם בלילה, הוא התעורר פעמיים לינוק ובכל אחת מהן ינק חצי שעה, צד אחד צד שני, שוב ראשון, שוב שני ככה מלא זמן עד שנרדם שוב, גם בבוקר לא היה מלא, נתתי לו מוצקים ומים, הוא די רגוע היום, אבל אני לא מלאה בכלל בכלל, יש קצת חלב, אבל ממש קצת.

זה שינוי ממש של הימים האחרונים, אני בחופש איתו כבר שבועיים, ובשבוע האחרון זה ככה, אז לא מאשימה את הסחיטות (דווקא אז הייתי מלאה בהחלט), שותה בסדר, אוכלת בסדר, ישנה בסדר... אפשר לשפר את כל אלה, אבל זה לא פחות ממה שהיה לפני כן כשהיה לי חלב.

אז קודם כל לשפר את האוכל, שינה וכו'איזמרגד1

כי זה יעזור לתגבר גם אם לא בגלל זה יש ירידה בכמות

ולאכול דברים שמגבירים חלב- עכשיו עולה לי רק קוואקר אבל בטוח יש עוד

תודה! אני מנסה האמת לתגבר שתיה כבר כמה ימיםשמש בשמיים

בעיקר בשביל תשעה באב כי קראתי איפה שהוא שלוקח לכליות שבוע עד שהן מטפלות בצורה יעילה בשתייה מספקת ועד אז פשוט הולכים הרבה לשירותים ולא באמת נספג בגוף מה שהוא צריך...

אוכל אני יכולה ממש לשפר וגם אני אנסה לאכול קוואקר. תוהה לעצמי אם לקנות חילבה במיוחד...

מקווה שיעזוראיזמרגד1אחרונה
תעקבי אם התינוק ממלא טיטולים, לוודא שלא מתייבש
ועוד שאלה, זה משפיע על המצב ההורמונלי?שמש בשמיים

כי עדיין לא חזר לי המחזור (ואצל שני הגדולים חזר הרבה אחרי שבעה חודשים) ומפחדת שהחוסר חלב הזה ישפיע או שזה תוצאה של מצב הורמונלי כלשהו...

אני לא יודעת למה זה קורהרקאני

אבל כשקרה לי לקחתי מורינגה

כדורים טבעיים כאלה

ועזר לי ממש

יש סיכוי להריון?אוזן הפיל

כי זה יכול לגרום להתמעטות

סתם זורקת רעיון

יש סיכוי אבל לא סבירשמש בשמיים

כי אני מזהה את הביוץ שלי בעיקרון (גם כשאני לא עוקבת במיוחד) ולא זיהיתי ביוץ מאז הלידה, ואצל שני הגדולים עוד לא חזר המחזור בשלב הזה.

ועכשיו התינוק הקיא, מפחדת שהוא מיובש...שמש בשמיים
אולי כדאי לקחת אותו לטרםרק טוב!
אם הוא נראה לך גם קצת אפטי וחלש בנוסף להקאה. 
תודה, הוא לא נראה אפאטי והוא ינק אחרי זהשמש בשמיים

לא יודעת כמה הוא ינק אבל משהו כן יש שם... אז מקווה לטוב

שלום לכולן, אני בתוך סיוט ההיפרמאזיסיעל לוי

שוכבת במיטה עם בחילות מזעזעות כל היום, וכולה שבוע 10 ....

יש לי חסימה של אתרוג ולא מעונינת לפתוח את המחשב ליותר פתוח, אבל אני ממש משוועת לראות איזה משהו מענין (מתוך המיטה שאני מבלה בה 24 שעות)

אולי יש למישהו איזה משהו מענין (אולי סדרת בייבי בום) להעלות בדרייב כדי שאוכל לצפות לפחות לברוח קצת מהסבל שלי,

אם למישהו יש לעלות גם סרטי פנטזיות אשמח מאוד, או דיסני חדשים יחסית כמו אנאקנט או דברים כאלו.

הי אלופה תרגיש טוב!!! מצרפת תיקייהרקלתשוהנ

זה סרטים ישנים, לא כולם צנועים מאד אבל אולי תחפשי אם את מכירה פה משהו ומתחשק לך לראות שוב...יש פה מכל הסוגים

סרטים וסדרות – Google Drive

צדיקה שאת!יעל לוי

אני בדרך כלל משתדלת לא לראות סרטים, ראיתי המון שהייתי בחורה אבל אני מאמינה שזה לא מאוד עושה טוב,

אבל היום אני פשוט טובעת, כל היום בוכה מרוב סבל ! לא יכולה לנשום מרוב בחילות.

וממש עזרת לי, יותר נכון הצלת אותי, עכשיו אני יכולה טיפ טיפה להשכיח את הסיוט שאני נמצאת בו..

ואל תחשבו, אני שמחה על ההריון ורוצה את הבייבי, אבל רק מי שעברה היפראמזיס יודעת על מה אני מדברת!

לא יודעת אם זה מה שאת מחפשתשלומית.

אבל יש לרבנית רות בנימין סדרה של סרטונים עם סיפורים שקשורים לטהרה. ממש ממש מרגשים ומעניינים.

אני יודעת שיש אופציה גם לראות אותם בדרייב

איך אני רואה את זה?יעל לוי

תודה רבה

את כותבת "בכל מאודך- סיפורי טהרה"נפש חיה.
תודה רבה!יעל לוי
הי יקרה, בדיוק באתי לפה לכתוב סיכום על ההיפראמזיסהריון ולידה

שהיה לי בתחילת ההריון.

שולחת לך חיבוק גדול, מרחוק כמובן.

מקווה שאת מטופלת היטב. אם לא-

ללכת לרופא לקבל כדורים.

להקפיד לקבל עירויים אם צריך.

ממליצה ממש (מעבר לטיפול התרופתי) על מזגן- בחדר קר הריחות פחות חזקים.

להריח שמנים אתריים אם עוזר לך.

גם משחקים בפלאפון עזרו לי לא להקיא ולהסיח את הדעת.

מסתבר שהיפראמזיס יכול להיות מסכן חיים אם הוא ברמה חמורה ולא מטופל. אז להיזהר עם זה.

(כותבת כי כתבת שאת 24 שעות במיטה)

יש קישור למבדק עצמי על רמת ההיפראמזיס שלך. לי זה גרם להבין עד כמה המצב לא תקין ושאני באמת חייבת טיפול. (היה לי חמור או משהו כזה)

אגב, אם זה עוזר- לי אישית אישרו גמלה לשמירת הריון בגלל ההיפראמזיס. הבנתי שעושים עם זה בעיות. לי אישית לא עשו בכלל אבל אולי זה בגלל התיעוד הרפואי של כל הדברים שעברתי. (בי''ח, עירויים, מעקבים וכו')

מצרפת בהודעה הבאה את הקישור

קוראים לעמותה אם הדרךהריון ולידה

עמותת אם הדרך

אגב, אני רואה שכתבתי 'ההיפראמזיס שהיה לי בתחילת ההריון' אז כמובן שתחילת ההריון היא עד שבוע 20 לפחות (אח''כ הצלחתי להוריד כמעט את כל הטיפול התרופתי), ושהוא לא היה אלא עדיין כאן, אמנם ברמה נמוכה יותר, וכנראה שלא כדי להעלם. 

זה עושה ניקוד, לא אומר רמה..אמא לאוצר❤

אני לא בהריון כרגע אבל עניין אותי לראות לפי מה מגדירים..

אז מילאתי לפי ההריון האחרון אבל יצא רק ניקוד

אני עשיתי את שאלון נראה לי קוראים לזה הלפ או משהויעל לוי

יצא לי היפרמאזיס בדרגה בינונית

לא יודעת איך מרגישים בקשה, אם אני מרגישה בגהינום מדור שביעי.

חיבוק, זה תמיד מאד קשה💓אמא לאוצר❤

לא יודעת מה את עוברת אבל יודעת שכמעט תמיד זה עוד יכול להחמיר😞 בהריון השני היה לי ממש קשה, שהוגדר בינוני

ואז בהריון השלישי הבנתי מה זה ממש קשה באמת🫣 שאכן גם הוגדר קשה מאד והייתי חלק ממנו בסכנת חיים..

חיבוק גדול מרחוק בכל אופן, זה קושי בל יתואר 🤍 ולהסיח את הדעת זה מעולה בכל מה שאפשר, מחזקת אותך! גם אני בדר"כ לא רואה סרטים סדרות וכו' וההריון ראיתי מלא מלא זה הדבר היחיד שעזר לי קצת להסיח את הדעת לכי על זה

תודה על ההזדהות זה מעודד, לא כולם מעודדים.יעל לוי

יש כאלו שמסתכלים על זה כאילו את חולת נפש או מפונקת.

הוספתי בעריכה תסתכלי, ולגמרי, מכירה את זה מקרוב!!אמא לאוצר❤

שימי פס על כולם אין להם מושגגגג

רקיעל לוי

תודה, תודה, רק מי שעבר את זה מבין!

ממש ממש ממש ככהאמא לאוצר❤

יש לנו קבוצת תמיכה בוואטסאפ

של נשים שעברו את זה לפריקות והתייעצויות לשאלות והכל ..

לי זה היה משמעותי בהריון קבוצה שמבינה באמת את מה שאני עוברת.

מוזמנת! אם את רוצה תכתבי לי מספר טלפון בפרטי אדאג שיצרפו אותך💓

אין לי וואטסאפ רק טלפון כשר,יעל לוי

תודה רבה בכל אופן

💓💓💓אמא לאוצר❤אחרונה
אנסה לנשום להרגע את מה שעבר עלי 😵‍💫חדשה כאן 2

אני באמת מנסה לשמור על שפיות

אני עוברת ומתגלגלת המון בחיים .. לא באמת אצליח לספר כאן הכל 😔

באחת השיחות שבוע שעבר

הודעתי לבעלי שאני ממש עייפה לאחרונה ולא מרגישה טוב ואני צריכה כמה ימים + לילות לעצמי והלכתי לחברה שהיא ממש מרחק הליכה מאיתנו.. אין לי משפחה לנחות עליה ..  כמה בינינים ושאם צריך משהו שיעדכן

זה הסתדר מעולה עם העבודה

רק שהאדון החליט לצאת בבוקר לעבודה ..

אומנם לכמה שעות בודדות ביקש שאחזור וקרא לאמא שלו שתהייה איתי שלא אהיה לבד .. זאת שתמיד מציעה עזרה ואני מסרבת בנימוס 😵‍💫

תמיד אמרתי שהיא אישה טובה לא מתערבבת לא חמה רעה.. קצת חסרת טאקט אבל לא רעה..

בקיצור הילדים ישנים היא בסלון מחזיקה את בת השנה +

אני בחדר נחה ברגע של שניה שאני לא מרגישה טוב

יוצאת מהחדר לכיון השירותים היא מתחילה להכות ולקלל אותי

תוך כדאי שהיא דוחפת לי את התינוקת לידיים שאחזיק אותה .. אני מנסה להסביר לה שתחכה רגע שאני לא מרגישה טוב

אני ממש כמה דק אחזיק אותה אבל היא לא נרגעת

וממשיכה לתקוף אותי פיזית ומילולית..

תוך כדאי שהיא מזמינה ניידת 🥴 מה היא אומרת

לשוטרים??? שאני הזנחתי את הילדים הבית ובעלי ויצאתי עם חברות שלי לכמה ימים הם כבר הזמינו אמבולנס ..

ולא הפסיקה לצרוח שאני חולת נפש ומסוכנת לסביבה 🫣

עכשיו אלוהים.. אני באמת שואלת מה קרה?

אז נחתי יום אחד ושבקשו לחזור חזרתי

עדיין זה לא מצדיק את ההתנהגות הזאת.. אם קשה לך אם את לא מסוגלת למה את

לא אומרת לבן שלך שאת לא מעונינת לעזור? למה להגיע למצב של קללות ואלימות? ועוד מול ילדים קטנים? בחופש הגדול?

נכון.. תמיד רגילים לראות אותי מתפקדת 100 מתוך 100 גם אחרי לידה גם במצב גסיסה אני לא נחה

לקחתי לעצמי הפסקה של יום!!!!!

ריבונו של עולם!!! את שתמיד מציעה עזרה ואני אעשה עבורכם ואני אשמור לכם ואני אביא לכם מה קרה??? ישבת עם ילדים ישנים במזגן אצלי שעה  שאני בחדר לא מרגישה טוב!

מה קרה מאז? רווחה רודפת אחריי

בריאות הנפש רודפת אחריי

כל העו"ס והפסיכיאטרים של הקופת חולים

הייתי מאושפזת יומים בבית חולים עם טראומה

גם לבעלי יש חלק בזה .. בקשתי עזרה ממך! להיות איתם כי אני חלשה וזקוקה למנוחה

לא בקשתי שתקרא לה!

מה למדתי על בשרי??? שלא אעז יותר לבקש עזרה

כי ברגע שבקשתי מת העולם שלי ..

עד הפעם הבאה שאקרוס 

מהההההה הסברת לגורמים הנל את כל הסיפור?נפש חיה.
כן ..חדשה כאן 2

ישבתי וסיפרתי להם את השתשלשלות העניינים

לא באמת השאירו לי ברירה

אני עייפה ותשושה פיזית ונפשית 😩

אני בהלם ממש!!פרח חדש

שום דבר פה לא תקין בשום צורה

אני מקווה שיש לך עם מי לדבר בחיים האמיתיים

ולא רק את הפורום 

באמת שאין לי מילים

חיבוק ענק

אולי לבנות אחרות פה יהיה רעיון 

תודה ❤️ תתפללי עליחדשה כאן 2
מהמהמהמהחמדמדה

לא הבנתי כלום

בעלך לא העיד לטובתך מול הגורמים הרלוונטיים??

לא הסביר שאמא שלו הוציאה מפרופורציה?

נשמע לי פסיכי מה שאת אומרת מה זה אמא משוגעים…

הוא מעיד לטובתיחדשה כאן 2

אבל עדיין הם מנסים לעשות את העבודה שלהם

ואכן בודקים שאני לא מסוכנת

לסביבה והילדים לא מוזנחים כמו שהיא טוענת .. זה שיחות על גבי שיחות שעות של אנרגיה ובירוקרטיה

עדיין זה מעשה מיותר גם אם עומד לצידי וגם אם לא

בתור סבתא לא עושים כזה דבר

אני כועסת על בעלי שבכלל קרא לה

אבל בעיניין אחר - הייתי מעריכה אותה פי אלף אם הייתה אומרת מההתחלה שהיא לא בנויה לעזור מאשר להגיע למצב קיצון שכזה 

ברור שזה מיותר!חמדמדה

לגיטימי בטירוף לצאת לכמה לילות להתאוורר

מי קורא לזה הזנחה?!

ילדים שמחים לאמא שמחה

יואו איזה סאגה…

נשמה, נשמע סאגה הזויה ומטורפתשלומית.

ממש ממש חשוב שתדאגי לעצמך לתמיכה נפשית משמעותית בתקופה הזו.

אני לא יודעת מה גרם לך להחליט לקחת הפסקה של כמה ימים, אבל מן הסתם גם לפני כן כבר התמודדת עם דברים מורכבים.

קיצור חוזרת לבקשה שלי לדאוג לעצמך למלוא התמיכה האפשרית, ולהתרחק מכל מי ומה שעלול לדרדר את העניינים 

וואו וואו וואושוקולד פרה.

נשמע כל כך מוזר, כאילו תלוש מהחיים הנורמטיביים..
חמותך נשמעת לי אימפולסיבית מאוד. כל בן אדם נורמלי היה נוהג אחרת. להזמין משטרה זה מאוד מאוד חריג. מאוד. 

את צריכה תמיכה. יש לך אותה? תעדכני אותנו איך את מרגישה. במקומך הייתי נפגעת קשות ועמוקות. זה לא נורמטיבי בכלל

היא לא חמה רעה? אמאלהמחכה להריון

הזוי ברמות להרביץ לקלל אותך? להזמין לך משטרה? מה??

מקווה שהסיפור הזה יהיה מאחורייך מהר מהר והכל בסדר את בסדר גמור בעלך היה איתם זה לא שהם היו לבד בימים האלה.. חיבוקק

אחותיהמקורית

לפי הסקת המסקנות שלך את צריכה טיפול דחוף

סליחה על הישירות, אבל ניכר שאת במצוקה ואני רוצה שיהיה לך טוב

אישה במצב רגשי תקין בחיים לא הייתה כותבת שחמתה אישה טובה, וגם לא הייתה מוכנה בחיים שהיא תתקרב אליה יותר. גם לא לילדים.

ואת הכי צריכה עזרה בעולם. הכי.

ואם הבעל לא תומך - אז גם אותו דואגת לנער טוב טוב או להעיף לכל הרוחות

לפגוע בך בצורה כזו זה לפגוע גם בילדים שלו

יש ככ הרבה דברים אחרים לעשות שהם לא לתקוף אותך פיזית או להזמין לך משטרה. הםוך אם כבר אותה צריכים לעצור על תקיפה.

בבקשה תדאגי לטיפול טוב

לא הפוגה

לא יום יומיים אצל חברה

טיפול מקצועי טוב

שולחת חיבוק ענק ומקווה שתצאי מזה חזקה יותר♥️

מחזקתעם ישראל חי🇮🇱

כתבת נכון כל מילה מדויקת.

מסכימהדיאט ספרייט

וגם

את ובעלך מדברים בבית, לא?

הוא לא הבין שזה לא הגיוני להזמין את אמא שלו לאור היחסים בינכן והתפקוד שלה?

(כותבת מבלי לזכור פרקים קודמים) 

ממש כך…חמדמדה
לדעתי היא התכוונה למה שהיא חשבה עליה לפני האירועאורוש3

שהיא לא רעה. ולא למציאות הנוכחית....

מסכימה עם כל היתר. 

עולם הפוך. היא אלימה, צועקת, מזמינה משטרה...כתבתנו

בהרגשה שלי צריך להפוך את חובת ההוכחה עליה. להגיד לרשויות, אותה שמעתם צועקת, היא הזמינה משטרה (מעשה כוחני! גם אם זה משהו שצריך לעשות במקרים מסוימים, ולכן גם אם יש נוהל שבודק אותך כדי לוודא שהילדים בטוחים, צריך במקביל לבדוק עדויות עליה ועל שפיותה כי יש דבר כזה תלונת שוא.)

את ידעת שאת צריכה מנוחה ודאגת למעטפת, היא באה לסייע ותוך כדי פירקה את הבית..

בקיצור, הלואי שטחנות הצדק טוחנות בכיוון הנכון וזה אפשרי, אבל אם לא- חיבוק גדול שאת בסדר ואת שפויה ואת קשובה לצרכים.

ובעניין התקשורת עם הבעל, זה לא נשמע לי בריא הגישה הזו של 'למדתי לא לבקש עזרה'. למרות שזה הכי מקומם שיש, איך שהכל התפתח, ומותר לך לכעוס, ומסתבר שלא היה מספיק ברור לו שזה הזמן לוותר על עבודה לטובת המנוחה שלך..

עדיין, אני כן חושבת שהקשר צריך להיות כזה שדבר ראשון הוא בצד 'שלכם'- רואה איתך עין בעין מה נגרם מהדרך שבה הוא התנהל ולמה ברור שפעם הבאה שתצטרכי מנוחה זה יקרה, *ולא ככה!*.

קשר שבו את מרגישה שאת צריכה לקבור את עצמך ואת רצונותייך במקום עמוק כי הדברים עלולים להתפתח עקום, בעיני דורש טיפול ועבודה על תקשורת, וכדאי להשקיע על זה בטיפול זוגי. סליחה שאני מתפרצת לדלת סגורה בלי שביקשת 🙏

קראתי ואני ממש מצטערת לשמועאבי גיל

מה שעבר עלייך.

מה שלומך עכשיו? את כבר בבית?

לא מגיע לך.

נורא נורא מעצבן וכואב ומה לא.. אפשר לתלוש את השערות. את יודעת כמה אמהות יש בבתי חולים פסיכיאטריים שפשוט לא יכלו להתמודד עם הלחץ והעומס? וליבי איתן. אבל את כן הרמת דגל אדום ואין בזה שום בעיה להפך.

אולי בעלך הוא הבעיה שבעצמו לא ידע להתמודד עם הילדים ? למה לא בודקים את הבעל??? למה אוטומטית האמא???

סליחה שאני חדה אבל זה נורא מעצבן.

חיבוק על האירוע המורכב.

ממש מחבקת אותך את לא לבד

נשמע זוועהאורוש3

מקווה שהרוב מול הרשויות מאחוריך.

נשמע לי בכללי להתחיל עם רופאת משפחה לבקש בדיקות להבין מה לא טוב פיזית.

טיפול רגשי חובה כמו שכתבו. אפשר דרך הרווחה או הקופה אם הם כבר בסיפור.

שיחת איפוס לבעל, את או מטפל. את לא אמורה להגיע לקריסה ברמה שצריכה לצאת מהבית כדי לנוח. אתם אמורים להיות יחד באירוע.

ולפחות לתקופה הקרובה לא להתקרב לחמות הזאת. לפחות לא את והילדים. ושזה יהיה ברור גם לבעל.

חיבוק ענק! שולחת כוחות.

מה קראתי עכשיו??????ניק חדש2

אלוקים אדירים!!!!!

זה כ"כ לא תקין בכ"כ הרבה רמות.

ברגע שהכל נגמר הייתי מעיפה אותה מהחיים שלי לצמיתות.

אני בהלם מוחלט

מגיע לך חופש ומגיעה לך הפסקה מתי שאת רוצה וצריכה.

בלי התחשבנות כמה את עושה וכמה את לא עושה.

את ראויה לטוב ולשלווה.

אני פשוט המומה.

🩷

תודה בנות! ❤️❤️חדשה כאן 2

מזל שהקבוצה הזאת קיימת! רק כאן יבינו אותי

שכתבתי שהיא חמה טובה בסהכ

התכוונתי שהיא חמה טובה עד המקרה הזה

באמת שהיא הייתה בסדר לעומת סיפורים אחרים שבנות כותבות היא לא אובסיסיסית לבן שלה ולא לילדים היא לא מהחופרות והמתעלקות

הולכים אליה מידי פעם בשישי ורוב הזמן שיחות טלפון מאוד שיטחיות .. היא של פעם פשוט חסר לה טאקט.

היא לגמרי השאירה אותי בהלם 😵‍💫

הצעתי לרווחה לבדוק אותם

אולי הם הבעיה הם התרגלו לראות אמא מתפקדת 

ואם אמא נחה או לא מרגישה טוב 

זה מגיע לאלימות ומשטרות אז זה אומר דרשני 

אני אחרי .. אני בבית

בסופו של דבר אין לי באמת לאן ללכת

אני בקשר עם כל המעורבים ומנסה לנקות את השם שלי

בסהכ .. אני אמא טובה עד כמה שאפשר

שמתפקדת ורק הייתה צריכה לילה לשים ראש וקצת מנוחה

מסוג הרגעים שלא הייתי מתנגדת שיטפלו בי

כמו שאני מטפלת בילדים והבית 😔

לא יודעת איך קרה שבקשתי עזרה כי אני עייפה

עכשיו הנפש שלי עייפה פי 100 😔

וואו זה באמת ממש מובןהמקורית

וטוב שאת כבר בבית.. את מלווה בטיפול יקרה?

איך בעלך הגיב לזה?

חיבוק גדול, השם איתךקנקן שבוראחרונה

אולי יעניין אותך