שלום לכולן,
אני ממש מתלבטת לגבי גן לבן שלי לשנה הבאה. אשמח לעצות:
הבן שלי בן 4 וחצי. שנה ראשונה בגן עיריה..
השנה היה בגן דו שנתי טט''ח- טרום חובה. הוא בין הגדולים בגן, אבל בבית הוא הצעיר ביותר.
יש איתו בגן ילד של משפחה של שכנים. הןא גדול ממנו בשנה. החיבור ביניהם לא טוב לבן שלי ובגן הוא נגרר אחריו, תוסס מאוד ולא מאפשר לו להתפתח. השנה הגננת עשתה מאמצים גדולים להפריד ביניהם. גם אחהצ אנחנו מנסים למנן את החיבור ביניהם.
רוב המוחלט של הילדים מהגן שלו מהגן עולים לגן חובה באותו מתחם גנים. (הגן יהיה דו שנתי- טרום חובה-חובה). הקבוצה של ילדי החובה דומיננטים ותוססים.
בגן נשארים ממש ילדים בודדים מהשנתןן שלו, אבל צעירים מאוד, הפער ביניהם בגיל גדול מאוד ומבחינה חברתית הוא לא התחבר אליהם...
העיריה שיבצה את הבן שלי לעלות לגן חובה, יחד עם כולם...
התייעצתי עם הגננת שאמרה שעדיף בשביל הבן שלי שישאר עוד שנה בגן שלהם, אבל אני לא ככ רוצה, גם כי מרגישה שאין לו חברים שם (מבחינת הילדים שישארו) וגם כי החיבור שלי כאמא עם הצוות לא ככ נעים...(היו כל מיני מקרים שהתאכזבתי מהצוות ולא אפרט)
האפשרויות שלי הן: א. לבקש מהעיריה שישאירו אותו בגן הנוכחי. יתרונות- יהיה הבוגר בגן, חסרונות: חברתי לא בטוח שימצא את עצמו. אני לא מחוברת לשם.
ב. לעלות עם כל הילדים לגן חובה. יתרון- יהיה עם כל החברים שמכיר. חיסרון- ילדים שלא מקדמים אותו.
ג. לבקש גן אחר לגמרי, באותו מתחם. (חובה או טרום חובה) (הגננת אומרת שיהיה לו קשה להסתגל לחברים אחרים ולצוות שונה)
אשמח לעצות. תודה לכל מי שקראה עד כאן.