המצב כעת בארה"ב:
2 מועמדים לנשיאות
אחד לא שומע
אחד לא מבין
מה אומרים על הניסיון חיסול של טראמפ?לא סתם מישהי
כמו הקריקטורה הידועהצדיק יסוד עלום
איזה קריקטורה? סליחה על הבורותלא סתם מישהי
שלושה קופים חכמיםצדיק יסוד עלום
הרגתי עכשיו ג'וקצדיק יסוד עלום
אני גאה בך🤣לא סתם מישהי
גילית אומץ וגבורה בשדה הקרב ואתה מועלה כעת בדרגה לצלילי החצוצרות בטקס רב רושם
שינסו שובאני:))))
למה??? את מעדיפה את ביידן??לא סתם מישהי
שניהם אותו דבראני:))))
למה נראה לך???לא סתם מישהי
חוץ מזה שאם הם אותו דבר אז ודאי עדיף את טראמפ כי לבחור בביידן זה אומר לבחור את קמלה האריס שהיא נוראית ממש
כי זה ככהאני:))))
מה אומר ומה אדברלא סתם מישהי
משהאחרונה
אשתי 😇צדיק יסוד עלום
תמות נפשי עם אשתי?צדיק יסוד עלום
#די_כבר_לאינסליות_הפופולרית 
תעמין לי עישתי עחי אין לה אלוהים זותייי מגהצת ת'כרטיס אשראי 🤣🤣🤣🤣
נשים עי אפשר איתם עי אפשר בלעדיהם אחשילייי 😂😂😂
קשה לי 🤭😿צדיק יסוד עלום
הרב יעקב הושיעני נא מיד אחי מיד עשבצדיק יסוד עלוםאחרונה
הילד בן 30 ויש לו חום גבוה
צדיק יסוד עלום
אני אהיה 27 השנה קורט קוביין אני מגיע
מַה נְּעִימִים יָמִים לְבֶן עֶשְׂרִים קַל כְּעֹפֶר דּוֹלֵג עֲלֵי הָרִים
בָּז לְמוּסָר לוֹעֵג לְקוֹל מוֹרִים יַעֲלַת חֵן חַבְלוֹ וּמַלְכֻּדְתּוֹ
כן
צדיק יסוד עלום
ניצוצות ג'מיני✨פתית שלג
במקורותינו נאמר: "חביב חילול השם מן השגגה" (מסכת אבות)
"פשטתי את כותנתי, איככה אלבשנה?". קשה מאוד להתלבש ברוחניות ובשאיפות כשנמצאים בתוך "כותונת" הילדות.
"בן עשרים לרדוף" – זה הגיל שבו אדם מתחיל לרדוף אחרי המטרות האמיתיות שלו בחיים.
לולצדיק יסוד עלום
הראשון דבילי, באסה שעדיין יש לו הזיית מקורות
השני דווקא מקסים!
והשלישי - מה הכוונה האמיתית במשפט?
הפשט- למלחמהפתית שלג
אבל בעקבותיך עיינתי-
בן כ' כו'. כמ"ש (במדבר א':י"ח) מבן עשרים ומעלה כל יוצא צבא כו': (גר"א)
בן עשרים לרדוף. אחר מזונותיו. לאחר שלמד מקרא משנה וגמרא ונשא אשה והוליד בנים, צריך הוא לחזור ולבקש אחר מזונות. פירוש אחר, בן עשרים לרדוף אותו מן השמים ולהענישו על מעשיו, שאין ב"ד של מעלה מענישין פחות מבן עשרים: (ברטנורא)
לרדוף במצות עונשין (רש"י)
בן עשרים לרדוף לטרוח אחר מזונותיו. וגם לצאת למלחמת ישראל. אולם חייב גם לרדוף אז ביותר אחר מצות, דבב"ד של מעלה אין מענישין בפחות מבן עשרים [ב"ר פרשת קרח וירושלמי סנהדרין פי"א ה"ה, ושבת פ"ט ב']: (תפארת ישראל דמשנה)
מעניין. יכול להיות שהם פירשו באופן שיהיה רלוונטי גם לימי הגלות. אגב יפה לברטנורא אם הוא הגיע לגיל 20 לאחר שלמד מקרא משנה וגמרא ונשא אשה והוליד בנים, ומה שנשאר לו זה רק לבקש אחר מזונות
שיהיה בריאאיגנוטוס פברל
אבל אם מבקשים ממנו ליצור ציטוט הוא באמת טוב, לדוג' רציתי משפט מחזק לתוכנית כושר שעשיתי אז ביקשתי ממנו בסגנון הרב קוק:
"כשם שהתפילה מזככת את הרצון הפנימי
כך כושר גופני מעורר את עוז החיים שבבשר.
אין הנשמה יכולה להוציא אל הפועל את גנזי
אורותיה כל עוד הגוף רפה וחלש; רק כשהגבורה
הגופנית והטהרה הרוחנית מתאחדות לאבוקה אחת
יכול אדם לקרוא בשם ד' מתוך מלאות החיים ובריאות היצירה."
ביקשתי ממנו שישתמש במילים שנאמרו בשירשור הזהאיגנוטוס פברלאחרונה
"ההתעלות אל על אינה יכולה להיעשות בבת אחת, שכן לעיתים כותונת המעשים המצומצמת של ימי הילדות הופכת לחיץ. האדם שואל בנפשו: איככה אוכל כי אלבשנה שוב, את אותה השגרה הישנה, בעוד שנשמתי משתוקקת למרחבים? הרי במקורותינו מודגש כי הערך הפנימי של השם מתגלה דווקא מתוך התיקון, וכל חילול של קודש המופיע בטעות, אפילו מן הבחינה של השגגה, מעיד על הצורך בזיכוך הכלי הגופני.
לכן, כשהאדם הוא בן עלייה, עליו לדעת כי בשנות העשרים לחייו מתעורר בו כוח רצון כביר, שנועד לרדוף ולהשיג את השלמות. נאמר על כך כי דווקא דרך הכושר שבו הוא מנהיג את חיוניותו הגופנית, הוא בונה קומה של חביב ויקר, המאפשרת לרוח הגדולה לשכון בבטחה בתוך המציאות המעשית, מבלי שתהיה פשטתי וחסרת לבוש, אלא עטורה במסכת של גבורה ותפארת אבות."
איך אני תקוע כבר שנים בתוך הגוף הזה
קפיץ
ולא מכיר ת'עצמי 
אם לא אני דפוק אז מי 
יש שירים שהם פשוט התחושה הספציפית של מרכז העיר בבוקר קר מדי, שרוולים של המדים עד למטה (היה נדיר אצלי, כמובן), ומסכי mainframe
אני לא מתגעגעת. ממש לא.
ובכל זאת
זה גם החורף ומזג האויר האפור, הקור והגשםפ.א.
חופשה טובה, בפרט בחו"ל, לראות ולהיחשף למקומות אחרים, לאווירה אחרת, לאורחות חיים אחרים - ואז לחזור לבית הפרטי והנעים שלנו, ולהעריך את כל הטוב שכן יש לנו
מה? לאאאאקפיץ
מזג אוויר כזה עושה אותי שמחה
אין דרך לקום בבוקר, לראות שהכל אפור ורטוב בחוץ, ולהשאר עצובים
מי שלא עושה, לא טועה…פ.א.
אני מדבר אל כל מי שעדיין לא
קפיץאחרונה
פתר את החידה של החיים שלו 
מי ערזיויק
אני...איגנוטוס פברלאחרונה
מה שלום כולם?צדיק יסוד עלום
ערב צח ומבורך
רטובקעלעברימבאר
בגרביים שבנעליים?צדיק יסוד עלום
ומה עם בנלדסטון?פצל🤫
🫠פצל🤫
זה אומר נמס בגשם?קעלעברימבאר
משהו כזהפצל🤫
אבל הוא מחייךפצל🤫
היו לנו איזה 8 נפילות חשמלהרמוניה
תמיד נופל בשכונה שלנו
(לפחות לרב קו זה יתרון לגור כאן...)
וברצינותהרמוניה
סוער בפנים כמו בחוץ
סופות החיים
פצל🤫
הרמוניה
תודה! בעזרת ה'
ממש מזדההצדיק יסוד עלום
קשוח
העיקר לא לקבל החלטות כבדות משקל כשהכל סוער
..הרמוניה
זה בדיוק מה שבא לעשות(:
שניצלח את הסערה🙏
חייכי אכלת אותהצדיק יסוד עלום
חחחח בת אנושההרמוניה
צרות באות בצרורות
צדיק יסוד עלום
שלא עשני בת בשם ומלכות
הצילו 🥲
ווי לא נעיםפצל🤫
אבל ישר חשבתי , בעז"ה שלא יהיו נפילות חשמל אם כבר נגזר כביכול על המקום "נפילות" שזה יהיה נפילות חשמל ולא נפעלות טילים בליסטיים מאיראן 😂😂
ונשמע שהרב קו מבסוט לגור שם (זה כי לקח לי זמן להבין מה את מתכוונת במשפט הזה 😅)
יפההרמוניה
חחחחחחח
איך קוראים לזה פרופיל גאוגרפי... אז זה
כן ההנחה הבנתי. זה הולך לפי אחוזים?פצל🤫
או חותך ישר בחצי נגיד? באופן כללי בארץ הכוונב לא איך שזה עובד אצלכם שמה . אצלנו אין הנחה אז אני לא מכיר את זה
תבדוק בגוגלפצל🤫
אוקיי
פצל🤫
ההנחה היא 50% אבל רק על חופשי חודשיהרמוניה
ככה שאני לא משתמשת בזה כי אני לא נוסעת כל כך הרבה שזה ישתלם😏
אה הגיוניפצל🤫
פשוט הרהרתי מה קורה עם סטודנטים נגיד יש הנחה שליש וגם לתלמידי תיכון יש משהו, אז אם יש זה +זה וחישובים שונים ומשונים. אבל זה לא נסיעה בודדת.
עכשיו אני מהרהר ,הרי יש אפשר לשלם גם בטלפון ,היה את מוביט ועכשיו יש גם אג. אז אם נגיד סטודנט מכניס לפרטים לשני האפליקציות , הוא אכן יכול לתקף פעמיים בהנחה עבור אותה נסיעה? (נגיד על מישהו אחר). (כמובן שהלכתית ומוסרית לא, מעניין אם זה אפשר טכנית. אני לא יודע אם זה שאלה מסובכת מדי לאיי.איי. מה שבטוח אני לא לא הולך לבדוק, מה בכך)
😭😭
(עריכה: פסיכי תראה כמה המוח שלך מתפוצץ נגיד אתה כותב איזה 8 פעמים נגיד, אתה מפחיד אותי)
חחחחחהרמוניהאחרונה
מסתבר שאין דבר כזה מבוגרים עם זיכרון צילומיקפיץ
אוף
אני מתגעגעת 
(מקור מפוקפק באינטרנט שלא יודעת אם אפשר לסמוך עליו, ועדיין. אוווףףףףףףף)
מאיזה גיל?זיויק
לא היה כתובקפיץ
למה התכוונת?פ.א.
כלומר הרי נתקלים באנשים עם זיכרון צילומי.
לא יצא לי להיתקלקפיץ
ולא אין בכלל, אבל מאוד מאוד נדיר
אצל ילדים זה כנראה לא באמת נדיר
יש לי מישהו כזה. שכן מאוד טוב.פ.א.
הוא אכן בעל כישורים פנומנליים בהרבה תחומים.
הוא קורא בתורה בלי להתכונן. מהזיכרון.
פרופסור בתחום מדעי.
כשהוא נותן דבר תורה בבית הכנסת, הכל בע"פ, מצטט פסוקים בלי סוף, ובאופן מדוייק להפליא.
אני בטוח שהכישרון והכישורים שלו נובעים בהכרח מזיכרון צילומי.
זיכרון צילומי זה לא מושג אמיתיפצל🤫
הכוונה איזה הגדרה קלינית. יש מושג של זיכרון חזותי, אבל הכל פה ספקטרום ומערב כמה עניינים. (נגיד יש אנשים שיכולים לזכור באופן מרשים פסוקים מדויקים בניקוד בטעמים, ויש אנשים שיכולים לזכור באופן מרשים מראי מקומות של נושאים שונים גם בלי לזכור את הציטוט המדויק בתוכם וזה לא בהכרח קשור לזיכרון חזותי.) וגם יש הרבה אנשי אקדמיה שפשוט חזקים בניתוח, לוגיקה , חישובים, וזה עוד אספקט שלא בהכרח קשור בזיכרון חזותי (הוא יכול להיות עיוור לצורך העניין, לא יודע אם פרופסור. אבל אדם חכם שגם זוכר המון). אז אני לא רואה פהשום "בהכרח". נראה לי לא מדוייק. (מעבר לזה שמעולם לא שמעתי שזה קשור איכשהו דווקא לגיל (כלומר לא קשיש לעומת צעיר אלא ילד לעומת בוגר (שגם בוגר (מבחינת התפתחות מוחית) זה לא 18, כן. זה סתם גיל שירירותי בנוגע ל"חוק", כי היו חייבים לגייס אנשים מתי שהוא. ואיך יצדיקו לתת להם נשק ולא לתת להם לקנות בירה). יש יתרונות למוח גמיש וצעיר אבל יש גם יתרונות למוח בוגר ומפותח.
(עריכה: לא באמת מבין על ההיסטוריה החוקית של גיל 18, זה תיאוריה ששמעתי פעם ממישהו אבל לא כזה מהותי אם יש בה מן האמת. היום יודעים שמבחינה התפתחותית 18 זה לגמרי לא ה-גיל שהופך בן אדם לבוגר. אבל זה בסדר, צריך למתוח קו איפשהו. וכנראה בן אדם יכול לקחת אחריות על המעשים שלו גם לפני גיל 30
)
מה שכתבת על 18 נכון לגבי רישיון וכאלוקפיץ
כן, הכל ספקטרום וזה לגמרי לא מה שדיברתי עליו
רישיון אפשר לפני 18פצל🤫אחרונה
בדיוק ישבתי לקרוא על זה עכשיומשה
מעניין
אז יצאתי לטייל בחוץקפיץ
אפשר ככה כל יום?
משוגעתהרמוניה
אבל היה כיף
קפיץ
מה כיף, לקפוא מקור? ממה את עשויה?הרמוניה
שאלה טובהקפיץ
לא מהחומר של רוב בני האדם, זה בוודאות.
אבל עדיין לא הצלחתי לגלות ממה כן
אם תמצאי תגלי לי? אני (ולא רק) אודה לך מאוד
חחחחחהרמוניה
קפיצים עשויים
בעיקר ממתכות גמישות כמו פלדה קפיצית ונירוסטה קפיצית, אך גם ממתכות אחרות כמו פוספור ברונזה או בריליום קופר, וכן מחומרים אלסטיים כמו גומי, ומשמשים לאגירת אנרגיה מכנית עבור מגוון רחב של יישומים, מעטים מזרנים ועד מערכות מתלים ברכבים.
חומרים נפוצים:
- פלדה קפיצית: הסוג הנפוץ ביותר, המותאם במיוחד לייצור קפיצים בגלל חוזקו הגבוה, קשיחותו ויכולתו לחזור לצורתו המקורית.
- נירוסטה קפיצית: עמידה בפני קורוזיה, משמשת ביישומים הדורשים עמידות גבוהה לאורך זמן.
- סגסוגות מיוחדות: כמו פוספור ברונזה ובריליום קופר, משמשות בקפיצים שטוחים ליישומים מסוימים.
- גומי (אלסטומרים): משמשים בקפיצים אלסטומריים (גומיים) לבידוד רעידות וספיגת זעזועים.
סוגי קפיצים וחומרים אופייניים:
- קפיצים מפותלים (סליליים): לרוב מפלדה קפיצית (כמו קפיץ עט או קפיצי מתלים).
- קפיץ עלים: שכבות של פלדה, נפוץ במתלים של משאיות ורכבים כבדים.
- קפיצים שטוחים/סרט פלדה: קפיצים מפותלים בצורת סליל ממתכת שטוחה (כמו תריסי גלילה) או קפיצים שטוחים לגמרי (כמו בקליפסים).
הבחירה בחומר תלויה ביישום: האם נדרשת גמישות גבוהה, חוזק, עמידות לקורוזיה או יכולת ספיגת זעזועים.
-½kx²קפיץ
😅חחח מה?הרמוניה
האנרגיה האגורה בקפיץ מכווץפ.א.
הרמוניהאחרונה
אבל כן! לקפוא מקור זה הכי כיףקפיץ
ERRORהרמוניה
משפט לא הגיוני
קור זה בריאפ.א.
תראו מה עושים הורים לתינוקות באירופה הקפואה בחורף
מדוע הורים נורדיים משאירים את התינוקות שלהם בחוץ כדי לנמנם בקור המקפיא? | D+A Magazine
הייתם משאירים תינוק לישון לבד בחוץ? כך עושים זאת בצפון אירופה - וואלה בריאות