עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"א בניסן תשפ"ו 10:09
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"א בניסן תשפ"ו 10:08
"נקי יהיה לביתו" - הנקיות הנפשית מאפשרת להתמקד יותר בבן הזוג וזה גם טבעי בהתחלה
(יש בזה משהו מאד משחרר! זהו, אני לא צריך לחפש יותר, התחתנתי! עכשיו אנחנו מכירים אחד את השני כדי שנוכל לבנות לאט לאט את החיים שלנו כזוג)
כדאי לזכור שהשנה הראשונה
היא שנה לא תמיד פשוטה
היא הבסיס לשנים הבאות בע"ה
וזאת שנה שלומדים בה הרבה אחד על עצמו ואחד על השני
אז בהצלחה גדולה בע" ה!
דבר שני
לפעמים ממבט ראשון על הבנאדם
הרושם ראשוני אולי יותר מאופק/ סבלני
לאט לאט כשנמצאים בסביבה שבה מרגישים נוח וחופשי להתבטא או להגיב לסיטואציות, התגובה הופכת אמוציונאלית יותר וממילא נחשף רובד/ פן נוסף באישיות מולנו, שלא התגלה קודם (בנישואין ההתבטאויות/התנהגויות יכולות להיות שונות מאשר בדייטים. אפשר להסתכל על זה גם חיובי- מהצד השני זאת יכולה להיות קלילות - ואז כשמשהו לא מסתדר התגובה בהתאם)
לפעמים זה עניין של מודעות לניהול רגשות/ ניהול כעסים
ולכן לא הייתי ממהרת לשלוח אותה לטיפול חיצוני.
יצירת תנאים לשיחה פתוחה וכנה איתה, בלי לפגוע, לחסום או לשפוט אותה, יכולה לתת לך עוד הבנה והיכרות עם העולם הפנימי של אשתך.
ואז תוכל להציג גם מה שנראה מהצד שלך ואת המחשבות שלך בנושא
וביחד תראו איך מגיעים לעמק השווה.
אתם רק התחלתם את החיים כזוג ,
ההיכרות/ הבנייה של הזוגיות לוקחת זמן ומתפתחת לעומקים ורבדים נוספים ככל שהשנים עוברות.
לכן מאחלים שיהיה בניין עדי עד- בניין שהולך ונבנֶה כל הזמן, עדי עד.
אם בכל זאת יש קושי בתקשורת-
אפשר לפנות לייעוץ (אולי משם ייתנו המלצה לטיפול קצר בנושא הרגשי, אבל בעיניי זה מוקדם מידיי לעשות צעד כזה)
דבר שלישי שחשבתי עליו ממש עכשיו
לפעמים בחורה לא צריכה פיתרון לבעיה. היא חכמה ויודעת לפתור את הבעיות שלה ולהסתדר.
היא פשוט רוצה להרגיש ש"יש לה על מי להישען" ולבדוק את הגבול - שיש לה מרחב ביטחון, שאוהבים ומקבלים אותה בכל מצב, שהיא יכולה "להשליך" את הלב שלה על בעלה (והוא יקבל אותה וישדר לה ביטחון) התגובות ה "ילדותיות" מבטאות בצורה קצת מוקצנת קושי מסויים באופן כדי להבליט ולהדגיש את הצורך הנפשי "תראה אותי, תראה את המאמצים שלי ואת ההשקעה"
אז אולי הסמנטיקה/ התנהלות שלה מופיעה קצת לא כמו שהיית מצפה ממנה לאור ההיכרות שלכם
וזאת דווקא ההזדמנות ליצור שיח או תגובה לסיטואציה בצורה בוגרת ומכבדת.
יכול להיות שהיא תקלוט טוב את היחס המכבד והבוגר שלך- אליה שלא תלוי בשום תגובה שלה, וממילא השיח שלה יישתנה גם.
להחזיר לה באותה מטבע של ילדותיות לא כדאי, כי יכול לדרדר את ההרגשה של שניכם.
בהצלחה רבה
מזל טוב!
תזכו לבניין עדי עד
בשמחה ובבריאות
מתוך אהבה ואחווה, שלום ורעות.