אולי מישהי התמודדה עם סרבנות אכילה אצל תינוקות?הריון ולידה

תינוק כמעט בן חצי שנה. עד עכשיו אכל חלב אם מבקבוק, ללא הנקה (לא הלך לנו, אז שואבת בלעדית).

לפני כשבוע התחיל לעשות בעיות אצל המטפלת, לסרב לאכול. חוששת שפעם אחת קצת הכריחה אותו (התקשרה אליי באמצע היום לאסוף אותו, אמרה שניסתה להאכיל והתחיל לצרוח).

הלכנו לרופא, שללנו דלקת אוזניים.

כל הימים האלו אכל בבית רגיל. מהיום בבוקר מסרב לאכול מבקבוק, כשרואה בקבוק בוכה. כן אכל חלב ממזרק ושתה מכוס, אכל גם קצת פירות וירקות ושתה קצת מים מכוס. כשמנומנם אוכל מהבקבוק. כשער ורואה בקבוק - בוכה. קניתי כוס אימון, ניסיתי להאכיל מתוכה וסירב. 

באופן כללי שמח ומאושר, פעיל וחברותי, לא נראה שסובל ממשהו. 

בפה לא רואים שום פצע או אדמימות. אין עדיין נפיחות בחניכיים.

לפי האתר של דוקטור אפי נשמע כמו סרבנות אכילה בגלל טראומה.

אך לא שוללת אפשרות שטעם החלב השתנה בגלל שינוי הורמונלי (מניעה חדשה, לפני שבועיים). מוכנה לנסות מטרנה (כשהיה קטן לא היה טוב לו, היה פולט כמויות גדולות, אך אולי כבר בסדר?), רק שהוא פוחד מבקבוקים ואפילו לא מנסה לטעום.

לא יודעת מה לעשות אם יימשך. מחר לא אשלח למטפלת, אך מה הלאה? חייבת לעבוד והרבה בימים אלו.

מצרפת קישור לאתר הרפואי - על סרבנות אכילה.

סרבנות אכילה (סרבנות בקבוקים) בתינוקות

לא מנסיון, אבל לא חושבת שלא לשלוח למטפלת זה פתרוןאמהלה

תינוק רעב בסוף אוכל. ואם הוא לא יאכל לה מהבקבוק, היא תנסה גם מכפית וכד'

אפשר להוסיף לו דיסה ולהסמיך את זה שיהיה קל יותר בכפית וגם משביע יותר.

לא נכנסתי לקישור, אבל אם לא קרה משהו באמת טראומטי לא הייתי קופצת למסקנה כזו...

אם את סומכת על המטפלת אין שום סיבה לא להמשיך לשלוח אותו. ולתת לה את כל האופציות להאכלה. הוא בסוף יאכל לאט לאט.

זו דעתי... (התמודדתי עם סרבני בקבוק עקשניים, הסכימו לקחת בקבוק בגיל 10 חוד'.... בסוף הייתי צריכה לגמול אותם מזה, צריך לעבוד בסבלנות אבל בעקביות)

בהצלחה

תודה רבה על התגובה. גם אני חשבתיהריון ולידה

שתינוק רעב בסוף אוכל, אך מתברר שלא תמיד.

היום הוא לא אכל יותר משתים עשרה שעות, עד שמצאתי דרכים להאכיל אותו, וכשלא הצעתי בקבוק - היה נראה רגוע ובכלל לא ניסה לבקש. וזה ממש לא אופייני לו. תמיד אוכל כל ארבע שעות. נראה שפתח בשביתה.

ובקישור שצירפתי מתוארים מצבים כאלו - שתינוק בגלל טראומה מסרב לאכול, ואוכל רק את המינימום הנדרש להישרדות, אך לא לגדילה.

וכן חוששת שהייתה טראומה אצל המטפלת. היה אירוע חריג לפני שבוע, שהיא ניסתה להאכיל אותו והוא צרח בהיסטריה והיא הזעיקה אותי (תמיד הוא ילד טוב ורגוע). מאז התלוננה שלא רוצה לאכול אצלה, ואוכל רק אחרי הרבה זמן ופחות מהרגיל (בבית עד עכשיו אכל מעולה, רק מהיום פתח בשביתה).

אנסה מחר להסמיך חלב עם דייסה ולהאכיל בכפית. אם אראה שהולך, אוכל לנסות לשלוח ולקוות שהיא תתמודד עם המשימה. יש אצלה שמונה תינוקות (הייתי בטוחה שתהיה גם סייעת, אך בסוף אין).

והיו לי סרבני בקבוקים. מכירה את האתגר. הייתי מגיעה להניק באמצע היום, עד שהתחילו מוצקים...

זה מקרה שונה. הוא אכל רק מבקבוק מהלידה, ואכל נהדר.

שוב,תודה שהגבת.

מקווה שאת צודקת, והכול יסתדר.

(לפי הקישור שצירפתי, סרבנות אכילה היא סיפור מורכב הדורש ליווי מקצועי. הלוואי שזה לא המקרה, אבל חוששת ממש). 

לא נכנסתי לקישור כי אני סומכת על תחושות בטן... לאאמהלה

על ד"ר גוגל ודומיו.

לתייג ילד כסרבן אכילה כי כמה ימים לא אוכל מבקבוק, זה נראה לי לא יעזור לאף אחד.

אם הבטן שלך אומרת שיש פה משהו מעבר, אז אולי תנסי ללכת שוב לרופא, לבדיקה מקיפה יותר ושיבדוק שוב אוזניים, גרון, בטן וכד'.

ואם נראה לך שלמטפלת אין מספיק סבלנות אליו, אז צריך לחפש פתרון אחר לזה

בהצלחה יקרה

תודה. הלוואי שאת צודקתהריון ולידה

אני ממש ממש לא רגועה. זה נראה לי חריג ממש, ומתאים מאוד לתיאור של סרבנות אכילה - רגוע ושמח ופורץ בבכי ברגע שרואה בקבוק.

הוא לא הראשון שלי. עד עכשיו היה כל כך רגוע, עד שהתחילו הבעיות אצל המטפלת בשבוע האחרון. נראה מה יהיה היום.קבעתי עוד תור לרופא, אף שלא נראה שסובל מכאב כלשהו.

תודה לך! 

אשמח מאוד מאוד לעוד תגובות, אם מישהי נתקלה 🙏הריון ולידהאחרונה
לילה קשה עם התינוק ועם בעליהדרים

כותבת תוך כדי שעדיין מנסה להרדים

התינוק שלנו ילד נוח ברוך ה אבל עכשיו הוא בקפיצת גדילה של גיל ארבעה חודשים וצרח פה איזה שעתיים , אכל החזקתי הנקתי נדנדתי עשיתי גרפסים הכל.

מנסה להעיר את בעלי לעזור לי אחרי שכבר שרפו לי הברכיים אני מ23 בלילה ברצף עומדת, הוא לא שמע אותי ואז כבר הערתי אותו בטון לא נעים אמרתי לו שאני חייבת עשר דקות להניח את עצמי ואז אחליף אותו שוב .

הוא אמר לי שאין לי רחמים עליו וכו אז אמרתי לו שהייתי במצב קצה מרוב ייאוש ועייפות שזה או שהייתי מעירה אותו או מטלטלת את הילד מתסכול . הוא אמר שצריך לאשפז אותי וכנראה אני לא כשירה לגדל ילדים. עכשיו אולי באמת לא הייתי צריכה להגיד משפט כזה לגבר אבל הרגשתי שעוד צרחה אחת של התינוק ואני באמת אזיז את העגלה חזק כדי להשתיק אותו כבר .

בקיצור בעלי נדנד אותו שתי דק לא עזר אמר לי קומי בבקשה קמתי חזרה לקחתי את התינוק למרפסת בעלי אומר לי תישארי בחדר (כנראה פחד באמת שאני אטלטל אותו או משהו). אני מתביישת אפילו לכתוב את זה אבל במצבים כאלו שילד ער שעות ואני על חוסר שינה אני ממש מרגישה תחושות קשות ואז באמת מעדיפה שבעלי יחליף אותי מאשר להפוך לאגרסיבית בתנועות כמו לנדנד מהר את העגלה עם הילד או להרים עליו קול.

אני לא בדיכאון אחרי לידה יש לי חופשת לידה טובה וחוויה מהממת מהילד הזה אנחנו כל היום ביחד זמן בטן שירים משחקים ספורט טיפולי הכל , פשוט כשזה כמה לילות ברצף עם שינה קטועה וכשרק אני קמה אליו אני מרגישה בלילה שמאבדת את זה וגם מרגישה באותו רגע שנאה לבעלי שישן שנצ ישרים כאילו אתה אשכרה לא שומע את הצרחות ?????

עכשיו ממש מרגישה רע ושאולי באמת אני לא כשירה לגדל ילדים כמו שהוא אמר לי. 

וגם עכשיו כשהתינוק ישן חושבת איך יכלתי להחותהדרים
לא סבלנית אליו אבל כשהוא ער וצורח ברצף ברמה שלא מצליחה להרגיע בשום צורה אז אני חסרת אונים וככ מתוסכלת 
יקרה! שולחת לך חיבוק ממש!ליני(:
את הכי אנושית ובסדר שיש... זה באמת מביא לקצה לא לישון בכלל. ונשמע שאולי כדאי שתדברו בזמן רגוע... נשמע לי יותר מלגיטימי לבקש ממנו עזרה להניח את הראש כמה דק כדי לא להשתגע. ככ טבעי. תינוק צורח בלי רגיעה זה חוסר אונים מטורף. מקווה שתמצאו את הדרך שתרגישי שבעלך איתך בזה. חיבוק על התחושה הקשה. הלוואי שלא תסתכלי על זה כמדד האם את כשירה לאימהות שלך. בטח לא ממקום של חוסר שינה ועיפות קיצונית של שניכם. חיבוק גדול!
כולנו מאבדות את זה לפעמיםמקקה

גם אצלי אתמול הילדה צרחה ולא הצלחתי להרגיע

בשלב מסוים לא יכולתי יותר, נתתי לה לבכות במיטה ורק ישבתי לידה. זה הסדר ולגיטימי הכי בעולם לבקש עזרה מהשותף

בעלך לט בסדר שלא עוזר לך, מה זה קומי בבקשה?

את מלכה!!ניגון של הלב
ואם מישהו לא בסדר בסיפור הזה זה בעלך ולא את.  לא רוצה להיכנס לדינמיקה ולחלוקת התפקידים ביניכם אבל את עושה מעל ומעבר בטיפול בתינוק ודואגת לו ומותר שיהיו לך רגעי שבירה. ומותר לך גם להגיד די אני לא יכולה יותר. זה קשוח ממש להיות עם תינוק שצורח הרבה זמן, בטח כשאת עייפה ואין לך כוחות. ואת נשמעת אמא מדהימה ומהממת
קשוח ממשכל היופי

קודם כל אני שולחת לך חיבוק גדול.

חוסר שינה מתמשך יכול להוציא כל אחד מדעתו.

את אמא טובה מאוד, עובדה היא שאת רוצה שיהיה טוב לתינוק שלך ולכן את גם משקיעה המון שעות ובהרגעה של התינוק וגם מעירה את בעלך כשאת מרגישה שדי.

במקום להתייחס לתינוק בצורה לא טובה.

עכשיו יכול להיות שבעלך הוא מסוג האנשים שנהיים עצבניים כשמעירים אותם באמצע השינה, בייחוד אם זה משינה עמוקה כמו שאת מתארת.

במצב כזה, אני חושבת שכדאי שתדברו על הקושי שלך בטיפול בתינוק ועל חוסר השינה המתמשך ועל זה שאת רוצה שהוא יתחלק איתך באחריות - בשעה רגועה יותר, באמצע היום.

עדיף אם אפשר אחרי שאת כן הצלחת לישון.

אבל אם הוא מגיב אלייך ככה בגסות באופן קבוע, זה לא תקין בכלל. וכמובן צריך לדבר על זה גם, אבל אולי עדיף עם איש מקצוע.

אם זה הכיוון, צריך לחשוב איך להגיד לו שאת רוצה ללכת לייעוץ זוגי באופן שישתף פעולה.

הרבה גברים לא בעניין של טיפול באופן כללי, ובפרט אם הוא בטוח שאת "לא כשירה" והוא בסדר גמור - שזו אמירה קשה מאוד שמצביעה על קושי שלו באמפתיה - שוב, בהנחה שזו לא אמירה חד פעמית.

אם זו אמירה חד פעמית והוא בדרך כלל כן קשוב ואמפתי או לכל הפחות לא מדבר ככה, אני מניחה שזו מעידה של אדם עייף.

ואני אגיד עוד משהוכל היופי

כמעט כל אמא תגיד לך היו לה זמנים כאלה של חוסר שינה מתמשך שאני מרגישה שאני בקצה וכבר לא יכולה יותר.

רק קחו ממני את התינוק כי את תכך יוצאת מדעתי מחוסר שינה או מהצרחות.

האם זה הופך את כולנו ללא כשירות?

ממש לא, זה הופך אותנו לאנושיות.

הנה, בעלך החזיק מעמד כמה דקות ונשבר.

את איתו כמה שעות ועוד אחרי לידה ועוד אחרי כמה לילות בלי שינה.

רק על זה מגיע לך כל הכבוד ענק.

והתינוק יגדל ויהיו לכם עוד רגעים מהממים יחד, וכנראה שגם יהיו רגעי שבירה כי ככה זה אנחנו בני אדם.

וילד שבוכה שרוצה משהו אסור או מתחצף או משתולל גם יכול להוציא מהדעת.

אנחנו רוצות הכי טוב בשביל הילדים שלנו, וגם לנו יש מגבלות.

אז לפעמים הדבר הנכון, כמו שרצית לעשות כאן, הוא לפנות לבן הזוג לצורך פסק זמן.

כל הדבר הזה של הורות חדש לשניכם (ממה שאני מבינה שזה ילד ראשון) וזה משבר טבעי לזוגיות.

אבל יש מה לעשות.

אם את לא כשירה אף אחת לא כשירהכורסא ירוקה

זה משפט ממש לא יפה שנובע מחוסר הבנה של מה זה טיפול בתינוק.

עפ כל הכבוד הוא לא הצליח להחזיק איתו מעמד ליותר מ2 דקות, נכון? אז אולי הוא בעצמו לא כשיר?

צרחות בלתי נגמרות וחוסר שינה זה שני דברים שיכולים להוציא מהדעת גם בנפרד ובטח ביחד.

המלצה שלי כשהוא חוזר מהעבודה שיהיה עם הילד שעה ואץ תכנסי לישון תאגרי כוחות ללילה

לגמריאפרסקה

כל כך כאב לי לשמוע את המשפט הזה.

ולפותחת, הייתי מדברת עם הבעל ומסבירה לו שעם כל הכבוד שינה זה צורך בסיסי ושבכבוד יכנס מתחת לאלונקה ויתן יד וככה תוכלי גם את לישון קצת. עם הזמן הוא ילמד להתעורר כמו שצריך וגם ילמד להעריך. ברגע שהוא יחווה את זה בעצמו הוא יוריד בפנייך את הכובע. ובאמת מגיע לך את עושה המון!!

ועוד משהואפרסקה

אני לא יודעת אם כבר חזרת מהחופשת לידה לעבודה, אבל ממליצה לך בתקופות כאלה להשאיר הכל איך שהוא וללכת לישון ב-8:00 עם הילדים. לא להתפתות לסדר או להימרח עם הטלפון, ברגע שהגדולים נרדמים את נכנסת למיטה, ככה כשהתינוק מתחיל לצרוח ב-11 לפחות את אחרי כמה שעות שינה.

ואני זוכרת משרשור קודם שלך שבעלך התעצבן שאת נרדמת לו, אז בבקשה תמצאי זמן אחר שאת יכולה לדבר איתו, אולי בעבודה בטלפון, ובערבים לכי לישון מוקדם שיהיה לך כח. את לא יכולה לאחוז את החבל משני קצותיו 

אני רק חיבוק גדול!באתי מפעם

אני חושבת שכל אמא מצאה את עצמה מתישהו על הקצה ברמה שאת עוד שניה מאבדת את זה.

זאת חוויה מאוד קשה פיזית ונפשית, אל תלקי את עצמך. גם לקחו ממך את הדבר הכי בסיסי של בנאדם- השינה. זה יותר גרוע מלא לאכול.

אני אמא 11 שנה וזה בוודאות אחת החוויות הכי קשוחות באמהות , הלילות האלה. 

חיבוק יקרהפילה

אז דבר ראשון , את לא חייבת לדעת להרגיע תינוק. מותר לו לבכות. אם את כבר לא עומדת בזה פשוט תניחי אותו בעריסה ותנוחי. תשתדלי לנוח ביום. לא צריך לרדוף אחרי טייטל של אמא טובה. לא חייבים ליהנות מחופשת לידה , לא צריך ספורט טיפולי בלי סיבה מיוחדת. גידול ילדים הוא קשה וסוחט.

לגבי בעל , בעיניי בכלל תפסיקי לרקוד סביבו. הוא צריך לעזור גם אם את לא קורסת . הוא צריך לספוג לפעמים כי הוא גבר ואת אחרי לידה.

וואי לגמרישוקולד פרה.

נשמה, שהןא יעמוד קצת בנעלייך.

את ממש עדינה איתו ומחמירה עם עצמך.

לאשפז אותך??

תאמיני לי שאם היו מאשפזים אותך והוא היה נשאר להתמודד לבד בעצמו, הוא היה סותם בולם ורק מעריך ומשתחווה.

נשמה.

את צריכה הרבה יותר עזרה. בטח בלילות.

אני הייתי מתחרפנת. משתגעת במצב כזה.

אז למה את חושבת שאת צריכה להיות על אנושית?

תנכיחי את הצרכים שלך ותעמדי על הכבוד שלך.

את שווה המון

את הבית של הבית

ואם הןא מזלזל- זה רק כי לא היה בנעלייך לרגע אחד

חיבוק ענק. וזה הכי רגיל.אונמר

לפעמים זה עובר לנו את הגבול במח.

ויש לך את הגבול לעצור כשצריך וזה מה שצריך להיות ומה שנותן לנו בסופו של דבר להנתהל בשפיות ולא לעשות את המחשבות האלה שעולות.

ולי צרם התגובה של בעלך.

הוא רואה שאת ככה על סף איבוד, גמורה לגמרי וטכנית לא מסוגלת,

הוא אמור לגבות אותך. זה ילד שלו כמו שזה שלך. והוא אמור להיות כל כולו במשימה של לגבות אותך כשאת נגמרת. זה המינימום.

לא מדברת על זה שבעיני מראש שיהיה חלוקה בין בני הזוג וככה לא תיגמרי. כל שעה מחליפים. לשעה. לא לעשר דקות.

אבל גם אם זה לא מתאים לכם, לפחות שיהיה בעמדת גיבוי אמיתיץ. ולא בעמדת האשמה שזה לא בסדר שהגעת לכזה מצב

אם היית קם ובאמת לוקח אותו ממני לפני שנגמרתי ככה, לא הייתי נגמרת ככה.

מציעה לך איכשהו לדבר איתו על זה ברוגע.

לא חכמה לתת לך להיות עם הילד כל כך הרבה שעות ואז להגיד שאת לא כשירה. באמת אחרי כל כך הרבה שעות את לא כשירה. ולא רוצה להיות כשירה.

פשוט לא אמורה להיות כל כך הרבה שעות על הרגליים.

מחילה שיצא לי קצת חמור. אבל מרגיש לי שזה לא בסדר שתצאי גם עם מצפון ❤️❤️

אוייי איזה קשוחחח זה!!דיאן ד.

מבטיחה לך שאת כשירה לגמרי ואת ראויה להיות אמא ואת אמא מהממת

מצבים של חוסר שינה קיצוני ובכיות של ילדים לגמרי יכולים להוציא מהדעת.

גם לי היו מקרים שפשוט צרחתי על הילד שלי כי לא נתן לנו לישון מלא מלא זמן.

ברור שזה לא צריך להיות וברור שאמא לא צריכה לצעוק על ילד או לנדנד אותו חזק.

אבל תהיי סלחנית לעצמך את באמת הגעת לקצה.

והדרך הכי טובה להתמודד עם זה זה לנוסת לא להגיע למקרי קצה ובאמת להתחלף עם בעלך.

דברו על זה בזמן רגוע, אם את הרבה זמן עם התינוק והוא לא נרגע אז תתחלפו.

לא בהכרח שהוא צריך דווקא אותך.

וגיל 4 חוד' זה גיל מאוד מאוד קשההההה.

לכן כתבתי בתגובה אחרתנק-ניק

להניח את התינוק ל20 דקות לבכות ולעצום עיניים ל20 דקות כשמרגישים שכבר לא יכולים יותר

וגם אל תעמדי איתו שעות הוא יצטרך ללמוד להרגע כשאת יושבת

האמת שאני לא מבינה למה הכעס יוצא על עצמךרקלתשוהנ

תקראי רגע את הסיפור מהצד,

אמא שקשה לה מאד שהתינוק שלה בוכה בלי סוף באמצע הלילה מבקשת עזרה מבעלה, אב התינוק, ובמקום לקבל עזרה מיידית כי את כבר שעתיים (!!!!) איתו, את מקבלת 1. תלונה שהערת אותו 2. ביקורת על חוסר כשירות (מופרך) 3. זלזול ודיבור בוטה ולא מכבד 4. שתי דקות של עזרה וחזרה לישון.

אני לא אומר שבעלך לא טוב, אלא שהוא זה שלא בסדר בסיפור ומשום מה הדינמיקה פה הופכת את כל הבעייתיות עלייך.

את נהדרת שהערת אותו, ברור שתירצי להיעזר בו, אין שום סיבה להגיע לרגע אחרי האחרון מבחינת הכוחות, הוא אבא של התינוק, הוא ישן והוא יכול להחליף אותך.

לי נראה שאת מאשימה את עצמך, ושהוא התרגל לזה שהאחריות עלייך והאשמה עלייך והוא ישן. או אולי להיפך, את בלעת את זה שהוא נח וישן ועוד מבקר אותך והתרגלת לזה שאת לא בסדר אם קשה לך.

הבעיה הא בעיני בתקשורת הזוגית שלכםתגל ציון

למה לחכות למצב קצה כדי להעיר ואז הכל מתפרץ

תדברו בנחת בזמן רגיל

תסבירי לי לא כביקורת

שכשיש אתגר של חוסר שינה של התינוק את זקוקה לשותפות לשו גם

גם אני מתשדלת לכבד את בעלי שעובד ימים ארוכים ולקחת על עצמי מה שאני יכולה בחופשת לידה

אבל לא נכון להגיע לקצוות

להסביר לו שבלילות יותר מאתגרים את זקוקה לשותפות

לא בהתנצלות והצטדקות כמו שתיארת

את לא צריכה לומר רק לעשר דקות וזהו

מה פתאם מגיע גם לך לישון

היית איתו שעב-שעתיים ולא הצלחת ליושן

תעירי את בעלך ובצורה נעימה תבקשי ממנו- אני אשמח ממש שתשמור עליו לשעה -שעתיים.. כדי שאוכל לישון משהו.

אם צריך תשטפי מראש בקבוק או תשאבי חלב או תכיני מנות מוכנות של תמ''ל

כשמדברים בכבוד מתוך מהות וישתוף ולא כהאשמה אפשר להגיע להסכמה והבנה

הוא יכל לתשף שקשה לו מאוד לא לישון

את תסבירי ותשדרי שאת מבינה אבל יש גם לילות מאתגרים וקשה וגם לא נכון שאתמודד איתם לבד ואגיע לתשישות קיצונית

זה לא טוב פייזת וגם נפשית

ואפשר שבתקופה כזאת הוא ישתדל ליושן מוקדם יותר ככה שישארו לו מספיק שעות שינה או פתרון אחר..

קיצר הרעיון זה לדבר

בזמן נח

ובלי האשמות

ולא בזמני קצה

מצטרפת לנאמר מעליקנמון

יש פה איזושהי טעות בהנחת היסוד של בעלך.

הוא לא "עוזר לך". הוא שותף מלא שלך.

איך מתבטאת השותפות הזו? אתם צריכים למצוא דרך שתהיה מוסכמת *על שניכם*.

בשרשורים קודמים שלך נראה שאת סופר וומן כזו, עושה מלא, הבית עליך ואת מתקתקת ברמות.

יכול להיות שהוא התרגל טוב מדי.

אבל-

מצב בו את עושה המון והרוב עליך יכול להיות רק כאשר זה טוב גם לך ומתאפשר מבחינתך.

ברגע (!) שהסידור הזה לא נוח לך, מביא אותך לקצה, מעמיס עליך מדי וכדומה- מאזן הכוחות צריך להשתנות.

בעיני, בעייתי מאוד שהוא לא חושב שהתינוק וכל מה שבא בעקבותיו קשור גם אליו (ממה שתיארת יש שם אפס לקיחת אחריות הורית) אבל הרבה יותר חמור מה שאמר לך עליך והלגיטמציה בכלל לחשוב ככה (וזו כבר בעיה מהצד הזוגי והאנושי).

כתבו לך לדבר איתו ולשקף לו בזמן רגוע.

(כמובן את צריכה להגיע לשיחה כזו מעמדה שברור לך שהוא צריך לקחת חלק. מעמדת נפשית של בטחון בעצמך וכו'.. לא ממקום מתנצל ומתחנן לעזרה. לשקף גם את אפס הלגיטימציה לומר לך דברים כמו שאמר הלילה. לשקף גם שאם הוא היה לוקח חלק ושותף לא היית מגיעה לקריסה)

אני אוסיף שלא בטוח שהשיחה תספיק ואולי צריך איזשהו תהליך קצת יותר עמוק הנוגע לשותפות, לקיחת אחריות הורית וזוגית ויחס כלפיך.

הרבה פעמים מה שומעים מאיש מקצוע (מטפל זוגי) יותר מתקבל מאשר מה שהאישה אומרת או מבקשת. (זה הופך מ"אי הסכמה בינינו" ו-"כמו שאת חושבת שאת צודקת ככה אני חושב שאני צודק", להנחיה והתוויית דרך של אדם ניטרלי, מקצועי בתחומו).

חיבוק.

לילות בלתי נגמרים זה קשוח ממש

את טובה ואמא טובה

ואל תתני לאף אחד (גם לא לך) להביא אותך לחשוב עליך אחרת..

מדויקתגל ציוןאחרונה
את אנושית וטוב שהערת את בעלך לפני שהגעת לקצהואז את תראי
חיבוק🤍🤍
הואoo

גם ישן בלילה ולא מושיט יד

גם אומר שצריך לאשפז אותך

זה קווים אדומים שנחצו

את לא צריכה להסכים לזה

אם יש משהו שווה בשבילו לכעוס/ לריב/ לשבור את הכלים

זה גבולות ברורים של קווים אדומים

זה לא רק התינוק הביא אותך לקצה

זה בעיקר זוגיות ושותפות שלא רק לא עוזרת לסיטואציה אלא גם מקשה ופוגעת בך

יש לי ממש מצפון עם ההרדמות בלילהשירה_11

הבת שלי בת 3 והקטן בן שנה יישן איתה בחדר.

קצת אחרי שהיא עברה לישון בחדר שלה ואחרי שהתינוק נולד הרגלנו אותה לישון לבד בחדר וב"ה זה עבר בטוב

ואז הגיעה תקופה שפתאום היא ממש בכתה ולא הייתה מוכנה שאעזוב את החדר עד שנשברתי וחזרנו לשבת לידה כי כאב לי ממש על הבכי שלה.

זה התחיל בלשבת לידה כמה דקות עד שתירדם ונגרר ללשבת לידה גם שעה.

אני לא בנויה לזה ואני לא מסוגלת להעביר כל כך הרבה זמן לשבת לידה בחדר שתירדם, זה לא חצי שעה אפילו, זה יותר וזה גם עם דיבורים של תעלי לישון, לא לקום, אין מים עכשיו וכו וכו

אני אציין שכשאני שמה אותה במיטה אני מדברת איתה על איך היה היום, שמע ישראל, וגם מה נעשה מחר וכו

זה לא שהיא הולכת למיטה וזהו

ולאחרונה חזרנו להרגיל אותה שוב להירדם לבד ואמאלההה זה כזה קשה

היא ממש בוכה מתחננת שאני אשב לידה קצת וכשאני באה להביא לה חיבוק היא מחבקת אותי חזק חזק לא משחררת

קמה מלא פעמים מהחדר לעוד חיבוק

כשאני מלטפת אותה היא מניחה את היד שלי עליה שלא אזוז

וזה ממש ממש קורע אותי כי אני חוששת שאולי זה לא נכון מה שאני עושה, אולי היא באמת צריכה אותי לידה?!?!?!

מצד שני, אני ממש לא יכולה להעביר כל ערב שעה בדיבורים של נו קדימה לישון

ואני הכי לא ממהרת להשכיב לישון, אנחנו מעבירים את הצהריים ממש בכיף ובשמחה ומשחקים.

אני ממש חוששת שמא אני עושה טעות

אני אחכה את זה בסבלנות רבהשירה_11
פשוט לא חשבתי על זה בכלל היה לי ברור שהיא עייפה
התלבטות לגבי החופשהתייעצות חופש

ממש מתלבטת אם לרשום את הילדים לקייטנות.

אני מורה, אז יש לי חופש. אני אמורה ללדת באוגוסט והייתי רוצה שיהיה לי זמן משמעותי עם הילדים לפני הלידה, וגם ראיתי שבשאגת הארי עשה לילדים ממש טוב השהייה בבית, וגם לי היה כיף איתם. לפעמים כשאני בבית לבד יוצא שאני סתם מבזבזת הרבה זמן. והם לא כל כך אוהבים קייטנות. שנה שעברה לאחד מהם היה ממש קשה עם הקייטנה ברמה שזה ממש השפיע עליו התנהגותית (למרות שאלו היו הסייעות המוכרות מהגן שלו). אלו הסיבות למה לא לרשום.

מצד שני, גם הייתי רוצה שתהיה לי אופציה לצאת להתאוורר בעצמי, אז אפשר להביא בייביסיטר, אבל זה דורש לחפש ולמצוא, ולא תמיד יש, ואיך שאני מכירה את עצמי קצת מעיק לי לחפש בייביסיטר ויכול להיות שבגלל זה לא אצא בסוף.

ובעלי יהיה במילואים רוב יולי ואני אהיה לקראת חודש תשיעי, אז אולי יהיה לי קצת יותר מדי שיהיו בבית כל היום ועדיף כן לרשום. אמנם פעם קודמת הסתדרתי ממש מעולה עם מילואים באוגוסט עם כולם בבית, אבל לא הייתי בחודש תשיעי.

רעיון שלישי- בכל מקרה יש החזרי קייטנות מהמילואים, אז אולי שווה לי לרשום אותם לקייטנות ולשלוח רק בימים שאני רוצה לצאת? אבל אז יכול להיות שהם יתנגדו ולא ירצו ללכת לימים בודדים וירגישו לא קשורים, ואני גם לא יודעת איך הצוותים של הקייטנות יקבלו את זה... ויכול להיות שבסוף אשלח כל יום כי זה הכי קל ואני סתם אתבאס על עצמי.

אשמח לשמוע כיוונים, עצות, תובנות, אם יש למישהי.

אני הייתי רושמתDoughnut

ועושה איתם סיכום מראש שיום או יומיים בשבוע יוכלו להישאר ולבלות אתך, ובשאר הימים הם בקייטנה שתוכלי ללכת לסידורים וכו'.

אני חושבת שממש חשוב הזמן לעצמך לפני הלידה, אני אישית לא הייתי מוותרת על זה.

^^שמ"פ

במיוחד אם יש לך החזר

תודה, אהבתי את הרעיון של לסכם איתם מראשהתייעצות חופש
אבל יש משהו בשגרה של בית שיותר רגוע,  נוצרת מין זרימה של שגרה, והם יותר מתרגלים להעסיק את עצמם, מאשר יום או יומיים בשבוע שקצת יותר דורש ממני למלא בשבילם. 
אם המחיר זול, אז רושמת בלי צהרוןיעל מהדרום
לק"י

ושולחת רק כשמתאים לי.

כן, זה מה שחשבתיהתייעצות חופש
אבל מרגיש לי שצריך שיהיה איזה סדר לי ולילדים איך זה הולך לעבוד, מתי הולכים ומתי לא ולא כל יום התלבטות שתיצור לכולנו בלגן. 
זה לא בית הספר של החופש הגדול?בוקר אור

העלות בלי צהרון ממש נמוכה.. 100 שקל לילד בערך

הייתי רושמת ושולחת חלקית

העלות משתנה בין המקומות. אצלינו זה 300יעל מהדרום
בלי צהרון?בוקר אור
אצלינו השנה זה 400 לילדהשם שלי

עד סוף יולי, בלי צהרון.

בשנים קודמות, כשהקייטנות היו עד 21/7, זה היה 300.

כנראה זה תלוי מקום.

בדרך כלל זה לפי דירוג של העיר/ המועצה.

בלי... צהרון זה בערך עוד 600 שקליעל מהדרום
אה אצלנו צהרון זה עוד כמעט 1000😅בוקר אור
מתקזז
אז אצלנו זה 1400 חחחח- ניצחנוshiran30005
מחירים הזויים ...
אני רושמת בלי צהרוןהשקט הזה

אבל זה בערך גם המחיר לצהרון אצלנו.

והקייטנה עצמה, לגנים לפחות עלתה 600 ומשהו..

נראה לי שזה לפי אשכול חברתי של המקום או משהו כזה

אצלינו זה סביב 400 אבל אמורים להיות החזרים על הרובהתייעצות חופש
עברתי את זה גם.. ברור שלרשום, אפשר גם רק עדהתייעצות הריון
אחת ואז את מרוויחה מכל הכיוונים
גם בשגרה הם לא בצהרון, זה יוצא נורא דומההתייעצות חופש
כן כן כן לרשום!טארקו

ובראש או מולם(תלוי בילדים) להניח את האופציה של פעם פעמיים בשבוע להשאיר בבית

יהיה להם גם את כל אוגוסט בבית אל תדאגי....

ואני לא חושבת שאםשר להקיש משנה שעברה כי שנה שעברה לא היית בסוף הריון. זה מאוד שונה.

העניין שבאוגוסט אני כנראה אהיה פחות פנויה אליהםהתייעצות חופש
בגלל זה הייתי רוצה כן לתת להם זמן משמעותי לפני.

אבל צודקת, עם ההיריון זה באמת יכול להיות יותר קשה, למרות שברוך ה' אני מרגישה טוב.

תגובה שונה מרוב פהשש וארגמן

לי נשמע שאת רוצה להיות איתם בבית אבל יש לך חששות (מוצדקים...) אז מחפשת סיבות למה לשלוח.

קודם כל רוצה לומר שזה מרגש לקרוא את זה.

כתבת שאת אמורה ללדת באוגוסט והייתי בטוחה שנמשך המשפט יהיה שאת רוצה זמן לעצמך לפני הלידה.

הופתעתי לראות שכתבת שאת רוצה זמן משמעותי עם הילדים לפני הלידה.

וואו זה מרגש בעיניי!

ברמה הפרקטית

היה פה רעיון לרשום לקייטנות יום בשבוע לא לשלוח אותם ולהיות איתם בבית. או יומיים. לפי מה שמרגיש לך. קחי בחשבון ששישי הם בבית בכל מקרה.

או על אותו רעיון- שיהיו איתך בבית ותדברי מראש עם נערה שתבוא בוקר בשבוע להוציא אותם או לעשות להם איזו פעילות שתשחרר אותך לצאת או לעשות דברים אחרים בבית. מראש... עדיף קבוע אם תצליחי למצוא, שלא תצטרכי לטרוח על זה כל פעם מחדש ואז תוותרי על זה (מכירה את זה...)

על העלות או רובה תקבלו החזר אז באמת פחות מטריד.

שיהיה בידיים מלאות בעז"ה!

גם רעיון, אם את מוצאת מישהי אחראיתיעל מהדרום
לק"י

כזו שתוכל להתחייב לך.

איזו תשובה מקסימה... באמת מרגש לראות לפעמיםממתקית

רצון להיות עם הילדים ולא רק לשלוח למסגרות.
נשמעת אמא מהממת!
כמובן תחליטי לפי מה שנכון וטוב לך.
לפני לידה, אני הייתי רושמת. 

כן, הבנת אותי ממש וחיממת את הלב❤️ תודה!התייעצות חופש
אני גם בהתלבטות דומה (בלי הריון)דרקונית ירוקה

אבל אצלי נכנס מאוד גם השיקול החברתי. לגדולה שלי קשה לשמור על שגרה חברתית בלי מסגרת. היא יכולה לעבור ימים שלמים בכיף בבית, אבל אז כשצריך שוב להגיע לגן או להזמין חברה, ממש קשה לה.

כנראה שמה שאעשה בסוף זה לרשום לקייטנה בלי צהרון, כמו שהציעו פה. אולי חלק מהימים לא נשלח.

בשאגת ארי היה לנו ממש טוב בבית אבל היה לילדים קשה לחזור למסגרות אחרי. הם גם לא רצו ללכת לקייטנות והיה להם קצת קשה עם זה שבשעות הגן אין חברים זמינים.

זה גם שיקול שיכול להיות קשה שלא יהיו חברים זמיניםהתייעצות חופש
דווקא אצלינו ברוך ה' הרגשתי שחזרו למסגרות הרבה יותר מאופסים, אחרי תקופה שעשתה להם ממש טוב. במיוחד אחד מהם שהיה בתקופה קצת מורכבת לפני.
עוד שיקול124816
האם האיסוף והפיזור דורשים ממך הרבה אנרגיה? או באים לך בקלות?

בחום של יולי +סוף הריון, נראה לי שזה יכול להיות שיקול מכריע.

אני לוקחת ברכב אז לא קשה במיוחדהתייעצות חופש
ההתארגנות בבוקר כן קצת פחות רגועה מיום חופש.
לגמרי נשמע שכדאי לרשוםתוהה לעצמי
בתור מדריכה בקייטנה בעבר- לצוות ממש מממש לא היה אכפת שילדים לא מגיעים כל הימים. בהחלט היו כאלו שהרבה ימים לא הגיעו, לבריאות. עלינו זה הקל.
תודה על התשובה מהכיוון הזה!התייעצות חופש
חדמש לרשוםהבוקר יעלה

גם הריון גם אוגוסט גם מילואים ואת מתלבטת?

מה שיכול לעזור מבורך!

אני משווקת לילדים שלי את הקייטנה של בביהס כמשהו כיף והם מחכים לזה!

אני לא רושמת לצהרון כי אני מורה ולא רואה צורך, אבל הכמה שעות האלה בבוקר זו ברכה גדולה, ואחרי זה יש לך עוד מלא חופש להיות איתם!

ככה אחהצ תוכלי להיות יותר פנויה אחרי שנטענת בבוקר.

אגב, אם יש לך החזר מילואים שווה לבדוק אופציות של קייטנות יותר שוות.. 

איך את משווקת כמשהו כיף? אין ממש אטרקציותהתייעצות חופש

הילדים שלי מאוד אוהבים סדר ובקייטנה יש נטייה ליותר בלגן, צוות פחות קבוע, לא מתחיל בזמן, אין סדר יום מובנה וזה מציק להם.

ואין אצלינו קייטנות אחרות.

אין לימודים,הבוקר יעלה

כבר אטרקציה.

ויש יצירות, ומסיימים יוקדם. אצלם זה כבר כיף!

ואצלי האמת להשאר בבית לא היה אופציה, עד שמגיעים לכיתה ד.

חודשיים בבית זה המון לילדים קטנים, חייבים מסגרת חלקית. 

בינתיים ברוך ה' הלימודים זה החלק האהוב עליהם....התייעצות חופש
אז דווקא מבאס אותם שאין
אז כל אחד ומה שעושה לו טוב 😉הבוקר יעלהאחרונה
לדעתי לרשוםעוד מעט פסח

מוסיפה שיקול שלא ראיתי שכתבו-

משערת שרוב החברים שלהם ירשמו. ואז את נשארת איתם בבית בלי אופציות לחברים, זה שונה ממה שהיה במלחמה (אצלנו לפחות).

וגם- אם המטרה היא זמן משמעותי, אולי אפשר להחליט כל יום להשאיר רק ילד אחד (או לשלוח אותו מאוחר יותר מאת אחיו), ולתת לו זמן אחד על אחד עם אמא, מה שיותר קשה להשיג כשכולם יחד.

צודקת בשני השיקולים. תודה!!התייעצות חופש
שימו לב שבוטל הפטור ממס בהזמנות מחול, חזרנו ל75nik

דולר..

איזו באסה🫣

ממש ממש באסהטארקו
ביטול ככ מעצבן שמוכיח כמה הכל מכור...
מייצג את הכוח העצום שיש לבעלי ההון על הח"כיםאלישבע999

הממשלה רצתה, שר האוצר הוביל, אך נחלו כישלון לגייס את הרוב מבין חברי הכנסת שיעבירו את החוק.

חברי הכנסת נבחרים בפריימריז במפלגות - הם פועלים מאינטרסים אישיים, לקבל תמיכה ממרכז המפלגה כדי להיבחר מחדש ולא מעניין אותם לשרת את טובת העם והמדינה והכלכלה. 

בדיוק לזה התכוונתי. מבאס.טארקו
עדכון חשוב מאוד ומעשהדיאט ספרייט

מכוער ביותר.

חשוב להגיד שמי שחתם על הצו להרחבת הפטור ממע"מ הוא השר סמוטריץ ומי שביטלו אותו הם חברי כנסת רבים מאוד מהליכוד.

פשוט ניתוק עצום מצורכי העם וממה שהליכוד ייצגו, או ניסו לייצג, לאורך השנים. 

זה באמת מרגיז ברמות.nik
גם ככה הכל כל כך יקר
אני אגיד את הצד השניכל היופי

לפחות זה מה שנטען, שבעלי עסקים קטנים פה בארץ מפסידים מאוד מהקניות הקטנות בחו"ל, ולכן לא כדאי להרחיב את התופעה.

למשל חנות צעצועים מקומית, חנות בגדים מקומית וכו'

אז אולי במקום לחסום את האפשרויות של הצרכניםכורסא ירוקה

שהממשלה תעזור לעסקים הקטנים - הפחתה בארנונה ומסים לדוגמא או תמיכות.

אני לא אומרת שחייבים אבל הכי קל זה לגלגל את האשמה על הצרכנים בלי לבדוק רגע למה הם קונים בחול ואיך אפשר לעזור לעסקים פה להוריד מחירים

זה מסוג הדברים שתמיד יהיו בו חסרונותכבת שבעים

לפני הפטור בכו שיקר פה ויש מסים על כל דבר, אחרי הפטור בוכים שהעסקים הקטנים ייפגעו.

בדיוק כמו בייבוא מוצרי חלב וכו'.

תמיד יהיו מרוויחים ומפסידים.

באופן אישי, יש הרבה חנויות שחסרות לי ליד הבית ואין לי זמן ועצבים לנסוע לעיר הסמוכה כדי לקנות, אז אני אזמין באינטרנט.

אבל אם היתה לי חנות קרובה, גם אם היא היתה יקרה יותר, הגיוני שהרבה פעמים הייתי קונה בה ולא מחכה להזמנה מחו"ל. 

ומצד שני המון חנויות מפקיעות מחיריםnik

רק כי אין תחרות.

שורה תחתונה הפתרון צריך לבוא מהממשלה

לא חושבת שאין תחרותכל היופי

בצעצועים ובגדים למשל.

(תחשבי על הסטוק או על ביגוד, יש המון חנויות בגדים, כלבו, צעצועים וכו' במחירים סבבה, האיכות לא תמיד טובה וסו המשמעות של התחרות)

חוסר בתחרות יש באוכל, קוסמטיקה, מוצרי חשמל וכו' שיש ממש מעט יבואנים ובעיקר רשתות.

אם הזמנתי לפני כמה ימים וזה היה יותר?סטודנטית אלופה
שאלה טובה, כתבו על זה פה-nik

סופית: בוטל הפטור המורחב ממע"מ

מקווה מאוד שיהיה לך בסדר..

אז אם עד שיגיע לא יהיה שינוי, כנראה שתצטרכי לשלםמוריה

מעמ.

זה פורסם?ביבוש
מצטרפת לשאלהיעל מהדרום
באתר של רשות המיסים כתוב שמוריה

עד 75 דולר פטור.

אני הזמנתי לפני שבוע או פחות מנקסט וקבלתי הודעהתגל ציוןאחרונה

שצריכה לשלם מס

וכשהזמנתי עוד לא ידעתי בכלל שהורידו

א זלא היה לי איך לנחש

אוףףףף לא היתי מזמינה ..או מורידה צהשו

אוףףף

הז רק 42 שח אבל מעצבןן

טיפוח הפנים...🙏פומלה

מה השגרת טיפוח שלכן?

ואתן שמות לבוקר קרם לחות עם קרם הגנה או בנפרד?

אשמח ממש לעזרה

יש לך קישורים במקרה?ואז את תראי
שאלה..פיטורים ממשרד החינוך/להשאר עם תינוקרק שאלה..

כמה חודשים אחרי לידה, רוצה להשאר עם הילד בבית עד גיל שנה לפחות ומבחינתי גם כל שנה הבאה

( לא בוער לי בכלל לחזור למערכת העמוסה, רוצה פניות לבית ולכל מה שנדרש בו...)

הבעיה שפספסתי את מועד הגשת חל"ת לשנה הבאה

ואת החלת של שנה מהלידה אני יכולה רק עד אמצע שנה,( אבל המנהלת ממש אמרה שזה תוקע את המערכת שאגיע באמצע שנה)

וגם שוב, אני רוצה כל שנה הבאה לא לעבוד בהוראה..

אז מישהי יודעת אם אני רוצה להתפטר ממשרד החינוך כשיש לי קביעות, מה המשמעות של זה?

אני יודעת שהוותק נשמר והקביעות מתבטלת,

אז השאלה כמה זה נורא,

חוששת שאני עושה טעות שאני חושבת על להתפטר ככה מהמערכת ממשהו מסודר וקבוע..

וגם אשמח על הדרך לשמוע ממי שבבית עם תינוק איך זה, ואם היא מנסה לעבוד מהבית תוך כדי באיזה עבודה סמלית...

כרגע אני בבית - שומרת על עוד 2 תינוקותלומדת כעת

אחלה ממש, מאפשר נחת. אבל לא תמיד מצליחה להספיק דברים בבית אם זה מאוד חשוב לך.

לפעמים כן לפעמים לא

ולגבי משרד החינוך אין לי מושג מה זה אומר חוץ מזה שלא מחוייבים לך לאחוזי משרה שכבר יש לך

לא יודעת לגבי שאר הדברים

תודה ! פחות מחפשת לשמור על תינוקות אחריםרק שאלה..
אני נשארתי השנה בביתהשקט הזה

וגם התפטרתי מהמקום שבו עבדתי כמורה

אני עוד לא הגעתי לקביעות אז שה פחות היה שיקול מבחינתי.

מבינה את החשש, אני חושבת שבמצב זה מערכת החינוך היום, אותי לפחות פחות מפחיד שלא תהיה לי קביעות כי אני די בטוחה בזה שאמצא עבודה כשארצה.

מהבחינה של איך זה להיות בבית, לי זה היה מעולה. כיף לי להיות איתו.

ניצלתי את השנה הזו כדי לעשות קורס הדרכת כלות בנחת ולא מתוך עומס של עבודה וכו' ועבדתי באיזשהי עבודה קטנה שהייתה בעיקר טכנית מהבית (אם תרצי, אני יכולה לכתוב לך בפרטי)

קיצור, ממליצה😉

תודה, כותבת לך בפרטירק שאלה..אחרונה
באמת עניין הקביעות גורם לקושי לחשוב על לצאת מהמערכת.. 
סקר שמעניין אותי- כמה עלה החשבון האחרון של החשמל?פרח חדש

וכמה נפשות אתם בבית?

ולציין אם מדובר בחשבון של חודש או חודשיים

מעניין אותי אם הצריכה פה סבירה או שצריכה לעשות בדק בית

טיפול נפשי דרך קופ"ח. יש בעיה בזה?שש וארגמן

יש איזו אמירה שעדיף שטיפול לא יהיה דרך הקופה, שלא יהיה רשום.

מישהי יודעת להסביר על זה?

ממה אני צריכה לחשוש בעצם?

מצאתי מרכז טיפולי שמקבל דרך הקופה ויש בו זמינות מאוד מאוד גבוהה להתחלת טיפול.

הם רק מבקשים התחייבות מהתקופה לבריאות הנפש ואז הקופה מממנת.

יש איזו בעיה עם זה שאני צריכה לדאוג בגללה?

משהו שבגללו עדיף לא לעשות את זה?

כי זה נשמע לי מעולה ממש...

מוסיפה שב"ה יש לנו אפשרות לקבל החזר בגלל המילואים של בעלי. אז תכלס יכולה לפנות גם באופן פרטי. אבל נוח לי ללכת למרכז כזה שיש בו פגישת אינטייק והם מתאימים, בלי להתחיל לברר על מטפלים בפרטי. דורש ממני פחות כוחות נפש (אבל אולי זה שווה את זה? לא יודעת. תוהה על זה). וגם למה לשלם אלפי שקלים אם אפשר בלי?...

לא חושבת שיש בעיהאיזמרגד1
אני חושבת שזה אמירה של אנשים שבלחץ מזה שידעו שהם הולכים לטיפול. ובהצלחה להם, אבל אני חושבת שהטיפול זה דבר בריא ונצרך כמעט לכל אחד בעולם, אז אין לי שום בעיה שידעו שהלכתי לטיפול🤷🏻‍♀️ אני באמת הלכתי דרך הקופה והיה מעולה.
זה ממש סתם סטיגמה שאין לה באמת שינייםטארקו
מעודדת אותך ללכת לשם זה נשמע מעולה ממש!
תודה לעונות!שש וארגמן
מקפיצה לי לעוד תשובות שיחזקו אותי עוד...

ומי שהיתה בטיפול/ שלחה את ילדיה: איך ידעתם לאיזה איש טיפול ללכת? מה מבררים?

איך הצלחת לקבל?טרמפולינה

מה צריך לעשות?

תודה!

מה הכוונה הצלחתי לקבל? לא קיבלתי עדיין כלוםשש וארגמן
אני חושבת שאחת הסיבות שאנשים מעדיפים טיפול פרטימתואמת

היא שכך אפשר לבחור את המטפל לפי המלצות. במרכזי טיפול כאלה אין אפשרות לבחור בעצמך...

אבל נשמע שמבחינתך זה דווקא יתרון שאת לא צריכה לבחור בעצמך, אז לגמרי לכי על זה!

היום באמת בקופות החולים יש יותר מודעות לטיפולי נפש, וזה מבורך בעיניי. בסופו של דבר חולי בנפש הוא כמו חולי בגוף, רק שקוף יותר. וכמו שלא נתבייש לפנות לטיפול בגוף, כך גם צריך להיות בטיפול בנפש...

תלוי איזה טיפול ומה הסיבה לטיפולאמאשוני

אם זה טיפול פסיכיאטרי, לרוב זה יהיה בעייתי להתקבל למקומות עבודה כמו משטרה או בצבא או בתעשייה ביטחונית בתפקידים רגישים.

אז זה כן יכול לסגור דלתות.

השאלה למה יש צורך, האם הוא נקודתי או שזה משהו שהולך להתלוות לכל החיים.

אני מניחה, שרוב האנשים שמטופלים פסיכיאטרית באמת פחות מתאים להם לעבוד במקומות קשים כאלו מבחינה נפשית אז זה לא כזה משנה.

אבל אם הטיפול הוא בגלל משהו מאוד ספציפי, שרלוונטי רק (או בעיקר) לתקופה מסויימת, ולא סביר שאמור להשפיע על העתיד התעסוקתי של הילד, ויש לו כישורים מצויינים למלא תפקידים מהסוג הזה

אז יש מי שיעדיפו להשאיר את האופציה פתוחה, במיוחד במדינה כמו שלנו שהתעשייה הביטחונית בה די גדולה.

טיפול פסיכולוגי, לפי מה שהבנתי לא מפריע בכלל.

כל זה, זה מדברים שהבנתי.

לא חקרתי את זה מאוד לעומק. אם זה רלוונטי לך תוכלי לברר יותר לעומק מה נכון ומה לא מדוייק.

לא בהכרח. זה יותר תלוי כמה היא מאוזנתמרגולאחרונה

נניח מגיע למקום בטחוני כלשהו מתראיין שכבר שנתיים לוקח כדורים נוגדי דיכאון וחרדה, והם מייצבים אותו ובפועל בשגרה שלו הוא מתפקד מעולה בעזרתם, סביר שלא ימנעו ממנו כלום.

כמובן כן יש הבדל בין אדם שהלך לפסיכיאטר בגלל דיכאון או חרדה, לבין אדם שהלך בגלל מחלות שמשבשות את התודעה ושיקול הדעת (סכיזופרניה למשל)

אבל סה"כ-  יותר אכפת למקומות האלו שתהיי מאוזנת ואפשר יהיה לסמוך עלייך.

דווקא לפעמים עדיף שהאדם במעקב פסיכיאטרי ועם כדורים שמסייעים לו, מאשר שסופג את הסימפטומים בלי והם משפיעים על שגרתו. מבחינת מקום העבודה. 

אני עכשיו מקבלת טיפול רגשי-נפשי דרך מכביshiran30005

ממליצה, שירות יעיל ומהיר מאוד...

בעניי לא רואה סיבה להסתיר

קבעו לי פסיכולוגית ואמרצי להם אם ארגיש צורך אפנה בהמשך לפיסיכאטר, כרגע מרגיש לי מוקדם

בהצלחה ובחירה נכונה! 🙏

אולי יעניין אותך