הוא התחתן עם גויה, הילדים שלו לא יהודיים והשירי אהבה שלו נכתבו, כניראה ברובם, לאשתו...
יש שירים שלו שאני שומעת ומרגישה עם זה לא בסדר, כאילו, זה הבנאדם שאני רוצה לקבל ממנו משהו כל כך עמוק כמו מוזיקה?!
הוא התחתן עם גויה, הילדים שלו לא יהודיים והשירי אהבה שלו נכתבו, כניראה ברובם, לאשתו...
יש שירים שלו שאני שומעת ומרגישה עם זה לא בסדר, כאילו, זה הבנאדם שאני רוצה לקבל ממנו משהו כל כך עמוק כמו מוזיקה?!
@אני
))) ממש יכולה לחזק בנושא הזה
וואי זה קשה
(ועצוב עליו נכון?)
לא שומעת אותו אבל יש זמרים אחרים בעייתיים... ומשתדלת כמה שפחות אבל עוד לא עליתי על נוסחה בתחום של שירים... זה פשוט משתנה לפי הדרגה הרוחנית שלי
היו תקופות שממש הצלחתי להתחזק
אני יכולה להגיד לך שחלק גדול בהתחזקות זה תפילה. בכל נושא שאת רוצה להתחזק זה יכול להיות כיבוד הורים, לשון הרע, צניעות וגם זה... אני זוכרת שממש התפללתי שה' יעזור לי למצוא שירים טובים שאני אתחבר אליהם, ושהשירים הרעים שאני שומעת מהסביבה לא ישפיעו עליי... (כי בסוף זה שירים שאני אוהבת אז שלא יכנסו לי לאזניים ועדיף שאני בכלל לא ארגיש קשר אליהם)
ה' באמת עוזר כשרוצים אבל לא תמיד מיד, בהתחלה צריך סבלנות ולהמשיך להתעקש על זה. באמת שתפילה זה כוח מטורף הלוואי שננצל אותו.
אני מבינה אותך
וכן, גם לי היתה תקופה שלא כ"כ שמעתי אותו. כנסיון התחזקות לכאורה.
היום אני שומעת אותו חופשי ולא מרגישה בזה בעיה.
ויש פה כמה שרוצות לסקול אותי, אני יודעת.
תחשבי על חבר וחברה שלא שומרים נגיעה לצורך העניין, וחיים בחברה שזה המקובל. זה לא יעשה להם מה שנגיעה עושה לזוג דתי שלא שומר..
אבל הוא שר אחלה ממש. ואם את מתעקשת, אז תחשבי שאם את שומעת את השירים שלו וזה עוזר לך לקודש, את מוסיפה לו זכויות שאולי בזכותן יחזור בתשובה.
איכס בעז"ה בחיים לא.
לא מעניין אותי איך הוא שר ואפילו שישיר לה' כרגע כשהוא חי ככה חיים שהם נגד רצון ה' אי אפשר לשמוע שירה שלו, שירים וניגונים זה דבר מאוד עמוק ונשגב כשאדם שר הוא מכניס את עצמו לשיר ומי ששומע זמר בעצם נכנס לתוכו ומשפיע עליו קצת מהזמר, כמו ששירים קדושים מאנשים יראי שמיים מוסיפים קדושה ויכולים לעלות ולחזק ולרומם את האדם( וככל שהזמר יותר יראי שמיים אפשר להתחזק יותר מהשירה שלו) כך עם שירים של זמר חוטא.
הזכרת גם את השירי האהבה שכותב, יש איסור לשמוע שירים כאלה (שנקראים שירי 'עגבים') בכלליות, בלי קשר אפילו לזמר.
בקיצור דעת התורה היא שאסור לשמוע אותו, ק"ו שירי אהבה שכותב(גם אם אשתו הייתה יהודיה)
ובינינו, באמת זה האדם שאת רוצה לקבל ממנו, זה אשם שאת מעריכה אותו ברמה שאת מוכנה לסכן את הרוחניות שלך ולשמוע שירים שלו?
אותי אישית זה אפילו לא עולה בדעתי, מה הקשר בכלל?
למרות שאני עדיין לא במקום הזה של לא לשמוע בכלל שירים כאלו...אבל כן משתדלת להימנע משירים של כאלו שמצהירים שאין להם אמונה בכלל והם אתאיסטים...
המורה שלי פעם אמרה לנו- תחשבי שאבא שלך הוא מלך ויש לו ילדים שבוגדים בו ומכאיבים לו כל הזמן למרות כל השפע שהוא נותן להם וכל האהבה שהוא מרעיף עליהם, ואת גם ילדה שלו, תלכי להיות איתם כשהם מצערים את אבא שלך?...
משל לקשר שלנו עם בורא עולם...
סורי אם יצאתי רבנית🙈
שמעוררים לתאוות אסורות, ואסור לשמוע אותם בכלל,
אבל לא כל שיר שמזכיר בת זוג הוא שיר כזה.
נדמה לי שרוב השירים שלו לא מדברים על אהבה, וחוץ מזה מן הסתם רוב השירים שלו נכתבו לפני הנישואים עם הגויה.
באמת ראוי לשמוע שירים ממנגן כשר, אבל אין איסור לשמוע שירים טובים גם ממי שעובר על המצוות.
אתם לא שרים ירושלים של זהב? מעל פסגת הר הצופים? וכו'?
חוץ מזה, ב"ה בשנים האחרונות מתרבים השירים הטובים בעולם, ולא חייבים להזדקק לסגנון שירים שלא מתאימים לך.
אפשר לנתח מה את אוהבת בשירים שלו, ולנסות למצוא את המוטיב הזה במקומות של קדושה.
עקרונית לא אמור להיות משהו בסגנון שלו, שלא אמור להיכנס תחת כנפי השכינה...
יכול להיות שמשהו מאלה קרוב לתחושה שנותנים השירים של עידן רייכל?
https://www.youtube.com/@jallebend/videos
https://www.youtube.com/@user-ww8cv5oj9h
https://www.youtube.com/@poratnov/videos
https://www.youtube.com/@-nahla5755/videos
ולמה שלא תתפללי עליו? במיוחד אם את מרגישה שייכות אליו..
הוא יכול לחזור בתשובה כמו כל יהודי.
avid;font-size:14px;">"וְהִנְּךָ לָהֶם כְּשִׁיר עֲגָבִים יְפֵה קוֹל וּמֵטִב נַגֵּן וְשָׁמְעוּ אֶת דְּבָרֶיךָ וְעֹשִׂים אֵינָם אוֹתָם" (יחזקאל לג)
avid;font-size:14px;">רד"ק: והנך להם כשיר עגבים. כשיר חשק ודברי שחוק:
ויש פה תשובה של הרב ליאור https://www.yeshiva.org.il/ask/15899
שחר שמזכיר בת זוג ואינו שיר עגבים?
אני לא מכירה חלוקה כזאת..
'לא יכול בלעדייך'- שיר אהבה
'אני נמשך אליך' וכדו', או שמדבר בצורה מחפיצה וכו'- שיר עגבים
אלא לפי השומע.
אבל הדגש הוא ששיר עגבים= שיר שמעורר לתאווה.
זה שיר עגבים?
כל המוסיף קדושה יוסיפו לו..
וכל הכבוד שהאוזן שלך רגישה לזה.
אגב, מחדד שכשהשיר בקדושה, אפילו בסגנון 'עגבי', זה התקבל בכל ישראל.
כשיר השירים שהוא קודש קודשים (ר' עקיבא)
וכמו השירים של רבי ישראל נג'ארה,
ורבי שלום שבזי ועוד..
אממ שמעי לדעתי העשירה העובדה שהוא לא מאמין לא משנה כל כך לגבי רוב השירים שלו, בני אדם עוברים בגדול התמודדויות דומות והנפש של כולנו די דומה. בכל מקרה אם אני ארגיש במקרה ששיר מסוים פשוט לא מתאים לי או שאני לא מתחבר אליו אני לא אשמע. אבל לא אפסול מראש.
ממ העובדה שהיא גויה לא אומרת שהאהבה ביניהם לא אמיתית או שאם הוא היה מתחתן עם יהודיה הרגשות שלו היו שונים. אם את לא שומעת שירי אהבה של חילונים באופן כללי זה עניינך, אבל לעניות דעתי (העשירה, אבל קחי אותה בעירבון מוגבל) זה שהיא גויה לא אמור לשנות.
לא באמת מכיר את הבן אדם, אבל ממה שאני שומע וקולט מהשירים שלו הוא נשמע לי בן אדם מדהים ועמוק, וכן, ממנו הייתי רוצה לקבל מוזיקה. דת ואמונה הם לא הקריטריון לעומק/חכמה או יופי אמיתי. אין קשר בין הדת שלו ליכולת שלו ליצור אמנות.
)מבולבלת מאדדדדיוצרים לא דתיים- אני חושבת כמו @פתית שלג זה לא מונע ממך הרי לשמוע שירים אחרים חילוניים... נכון? אז למה שירי אהבה לא?
חוצמזה, אם אנשים מרשים לעצמם להנות מיצירות אומנות של יוצרים גויים- ציירים, פסלים, מוזיקאים, וכדומה, מה ההבדל?
כלומר, אם השאלה היא לגבי שאשתו לא יהודיה, אז קודם כל הוא עצמו יהודי, ושימו לב שאנחנו כל הזמן נחשפים או פוגשים יצירות כלשהן של לא יהודים. ולא זכור לי שמישהו שאל אם מותר להנות מציור של ואן גוך...
ובכוונה הקצנתי ואמרתי גם על גויים.
ויש אמנים (ובכלל אנשים) דתיים/חרדים שמתנהגים מזעזע, ויש חילונים ולהבדיל גויים שההתנהגות שלהם מדהימה.
אם יש לבנאדם כיפה על הראש או לא, זה ממש לא אומר הרבה על האופי שלו.
תורה בגויים אל תאמין. אבל חכמה בגוים תאמין.
אם העניין הוא שירי אהבה, זה כבר לא קשור לזמר... מה ההבדל בין שירים על עקיבא לבין של עידן רייכל (חוץ מזה שעידן שר מהמם פי כמה)?
חוצמזה שלא כל שיר גורם למחשבות פסולות, ויש כאלו שעושים טוב דווקא. אצלי יש הרבה שירים שאני לוקחת בצורה שונה בכלל. תחשבו על שיר אהבה ששומעים וזה מרגיש על עם ישראל והקב"ה. יש הרבה כאלו. קורה לי. וזה נותן מימד אחר לשיר.
בגדול, אם משהו עושה לך טוב, @תמימלה..? תעשי אותו. תסמכי על ההרגשות שלך. אם אחרי כמה זמן מרגיש לך אחרת, אז לא.
ואת לא צריכה להחליט דווקא משהו מסויים. תעשי מה שמרגיש לך ברגע נתון.
עשיתם לי קצת(הרבה)סדר במחשבות ובתחושות.
תודה רבה רבה❤
שרופה על השירים שלו
באמת הזמר הכי טוב לדעתי
זהו גם לי זה מפריע לפעמים הקטע שהוא נשוי לגויה
אבל לאידעת לא ברמה של להפסיק לשמוע
מה שכן מעריכה את מי שמצליח לא לשמוע עידן רייכל
לא קל (:
אהמ אהמ, שתיים שלוש, שומעים? שומעים? גם שם מאחורה?
אוקי ידיד ליבנו ומחמל נפשינו, @ל המשוגע היחידי נסע לישיבה שוב, התבקשתי על ידו למסור את רגשותיו החמים (הוא חצי שעה בטרמפיאדה בשמש) לכל אחד ואחד כאן, מגדול ועד קטן...
הוא דורש בשלומכם ומייחל לטובתיכם (ולפיטוריך יש"ע), ומוסר את אהדתו אליכם מרחוק, מי ייתנהו אבר כיונה יעופה הוא פורומה כדוש אומפה נח (אל תנסו להבין גם אני לא הבנתי)
בברכת "כל מקום אשר תדרוך בו כף רגליכם בו לכם נתתיו (ובמיוחד... אתם יודעים), אני הקטן באלפי מנשה, הצעיר במיליוני יהודה, הננס במאות אפריים, הפיצפון בעשרות מתי ראובן, הזעיר במליארדי בני אנוש, העולל בקרינג'יראלדי הנושמים בקוסמוס, הזאטוט בקרב "זאטוטי בני ישראל" (תרגום השבעים שם שם).
אברהם יאיר שטרן.
(וואי למ"ה כל כך הולך להתפדח כשהוא יקרא אתזה
)
הכללית, ושיניתי מעט למען השלום ו,כי בא לי.
התירוצים רק מסבכים אותך עוד יותר
חירטטתי בכוונה בשביל הצחוקים...
בדיחה טובה כן יכולה להשתמש בהגזמה (שאינה אמת טהורה), אבל הגרעין חייב להיות אמת מזוקקת. סיפור תלוש ללא אחיזה במציאות, פשוט לא מפעיל את הטריגר הרגשי שדרוש לצחוק.
ואם ידידך כתב לעת ערב שהוא עדיין במיטה, בעייתי מצידך היה לתאר שהוא בשמש היוקדת…
קח כעיצה מועילה לחיים 👋
זה סיבה מספיק טובה לקנות את המחשב היותר יקר?

מה יותר חשוב? שיהיה לך מחשב מגניב או ההפרק של הכסף שתוציאי עליו?
וזה לגיטימי, לפחות לדעתי😅😅🫠
יש לו צבעים?
כדי שירוץ מהר יותר, בסוף הוא כנב לי את הפרטי אשראי...
לא לא ולא, אין צורך לשלם על מחשב יותר סתם, כמובן שיותר יקר בדר"כ אומר יותר טוב אבל עדיין.... אל תתפתי 
והנבחר הוא כליל המעלות
היפה, הרזה, החכם, החזק, המאובזר, הצבעוני וכמובן היקר.
הוא לא ישראלי, אבל אנחנו נעשה לו קבלת פנים חמה שמהר מאוד הוא ישכח מאיפה הוא בא והוא רק ידע שפה הוא שווה הרבה הרבה יותר.
אנא אחלו לנו הצלחה בדרכנו המשותפת, יש לנו יעדים גדולים לכבוש יחד.
הכי טוב ללכת אחרי הלב🥹
תתחדשיייייייי🥳🥳🥰
גואלים את גוש קנה - בולמים את תוכנית ערפאת!
במשך למעלה מ-20 שנה, החזון לחבר את יצהר לעמנואל היה בגדר חלום, אך בשנה האחרונה המציאות השתנתה לחלוטין.
חלוצים נחושים שפרצו אל השטח חוללו מהפכה, והפכו את החלק העליון של נחל קנה לגוש התיישבות יהודי,
מה שהתחיל כחלום צמח במהירות לסיפור הצלחה אדיר של בנייה, חקלאות ומשפחות שקובעות את עתיד האזור.
כדי שנוכל להמשיך את תנופת העשייה ולקלוט משפחות נוספות אנו חייבים לבסס את המקום לקראת החורף.
יצאנו למבצע קריטי בעלות של מאות אלפי שקלים לסלילת כביש גישה בטוח ומסודר ולהקמת מערכות חשמל סולאריות חזקות.
התשתיות האלו הן החמצן של הגוש, והן אלו שיאפשרו את המשך הפיתוח והשליטה במרחב לדורות קדימה.
הצטרפו אלינו עכשיו, ויחד נבטיח את עתיד ההתיישבות בגוש קנה!👇 גואלים את גוש קנה - Givechak - אברהם ידידיה
זה מאורע היסטורי, שבולם את תכנית עראפת למדינה פלסטינית.
למי שלא מכיר, יש ביהודה ושומרון שני גושי אוטונומיה גדולים, שערפאת קיבל בהסכמי אוסלו. גוש שכם-ג'נין, וגוש רמאללה-סלפית.
בין הגושים הערביים הללו, ישנו מסדרון חיבור שערפאת ימ"ש דאג שיכלל בהסכמי אוסלו, מסדרון שמאפשר לך מדינה פלסטינית עם חיבור בשני חלקיה, גוש רמאללה וגוש ג'נין.
המסדרון הזה הוא גוש קנה, בין יצהר לעמנואל.
חלוצים גיבורים מסרו את נפשם בשנה האחרונה, הם התחילו ליד יצהר מנקודה מבוא קנה.
אחרי כמה חודשים החלוצים התקדמו לעומק השטח, לנקודה הבאה- צאן אביעזר.
כדי להגיע לשם היה צריך לנסוע 6 קילומטר בשטח, והמעבר התאפשר ל4×4 בלבד.
החלוצים עברו שם חורף קשה, בהתחלה הם חיו שם במערה, ובהמשך באוהל.
כדי להגיע לגבעה צריך לעבור בנחל קנה, שבחורף עלה על גדותיו והחלוצים נתקעו בגבעה יומיים בלי יכולת מעבר.
כל נסיעה הכי קטנה, לקנות אוכל במכולת, חצי שעה, והמעבר בנחל מכניס מים לרנג'ר או לג'יפ, והכלים נהרסים אחד אחרי השני.
מים צריך להביא במיכל עם הטרקטור, וחשמל בהתחלה אין, ובשביל להטעין את הפלאפון צריך להטעין מטענים ניידים ביצהר ולהביא לחווה.
אבל הם לא עצרו שם. הם התגברו, והמשיכו הלאה. לנקודה הבאה, כפר רועים.
מיד לאחר הרצח של בניהו מלט, הם עלו לכפר רועים, לפני חודשיים, נקודה שמחברת את יצהר לעמנואל.
ועכשיו צריך אותנו, שנעזור להם להתבסס, במבוא קנה וצאן אביעזר כבר גרים משפחות ויש בתי קבע, יש משפחות עם ילדים, וצריך חשמל ומים, וצריך כביש נורמלי, סלול, שאפשר לעבור בו בחורף.
בואו תהיו חלק בדבר המטורף הזה!
יאללה אנשים, תתרמו ותפיצו, כל תרומה שלכם אני מוסיף 10%, שימו ככל שידכם משגת
ארבעה מכם כבר תרמו, יאללה מה איתכם הנותרים?
בחייאת, מה זה השקל עולב הזה
כל ההייט לישע בונה את ארץ ישראל
עוד שתי תרומות נדיבות שכאלו והמתיישבים יוכלו לקנות ביצת הפתעה

אנימהישע תספר לנו איך החבר'ה שלך הגיבו
איך הורגים כריש?
צובעים אותו בוורוד ובורחים, כשהחבר'ה שלו יראו אותו הוא ימות מבושה
ישע זה נקרא מסירות נפש, ננציח אותך כמו שהנצחנו את שירה בנקי
סתם שלחתי צילום מסך למי שתכלס בשבילו עושים את הקמפיין, והוא שלח סמיילי צוחק ושאל אם אני מעלה את היעד ל5,000....
ארור תהיה @פשוט אני..
אנימהלפחות שמונה מכם כבר תרמו, אני גאה בכם מאד
ואתם הפרזיטים שעוד לא תרמתם, מה יהיה?
גואלים את גוש קנה - Givechak - אברהם ידידיה
מהר, שימו פה את כל כספכם ואני אוסיף עליכם 10%, עסק?
אהבתי את ההקדשה של קפיץל המשוגע היחידיסתם, לא בושה, אבל תתרמו זה קמפיין חשוב
או שאולי הוא ארור כי הוא כתב אתזה ואני ארור כי לא תרמתי?
ל המשוגע היחידיאחרונהזה כבר בעיה שלו, שיעשה עוד קמפיין לעצמו
בשביל זה צריך לארגן תיק,
בשביל זה צריך לקום,
קפיץבחיים לא כתבו עלי משהו מדויק יותר
צדיק יסוד עלוםאחרונהלא נורא, מקווה שההריונית המשומדת לפחות תוליד תינוק צדיק שיוסיף ברכה בעולם
הגיע זמן קריאת שמע של שחרית......
והגיע הזמן ללכת לישון כבר לפני שש שעות... יא, יכולתי לאכול בשרי ועכשיו להתפרוון 😅
טוב, אפילו הבטרייה באוזנייה נגמרה כבר, זה רמז ממש עבה ללכת לישון כבר😅
אבל אפשר גם להחליף אותה באוזנייה שמאל ולהמשיך לשמוע שירים🥹🫠🫠
מה, נלך לישון וכזה?
היה גיבוי בשעה 3:16 או משהו כזה.
האתר היה נופל וכולם היו הולכים לישון.
רבי מאיר אישר לי להאזין לשיעורים
זה האסוציאציה שעלתה ליל המשוגע היחידי
שר' אלישע הוציא / מכר / הפיץ שיעורים על DOK