מה אתם אומרים על השירים של עידן רייכל?תמימלה..?

הוא התחתן עם גויה, הילדים שלו לא יהודיים והשירי אהבה שלו נכתבו, כניראה ברובם, לאשתו...

יש שירים שלו שאני שומעת ומרגישה עם זה לא בסדר, כאילו, זה הבנאדם שאני רוצה לקבל ממנו משהו כל כך עמוק כמו מוזיקה?!

~~הרמוניה

@אני))) ממש יכולה לחזק בנושא הזה

וואי זה קשה

(ועצוב עליו נכון?)

לא שומעת אותו אבל יש זמרים אחרים בעייתיים... ומשתדלת כמה שפחות אבל עוד לא עליתי על נוסחה בתחום של שירים... זה פשוט משתנה לפי הדרגה הרוחנית שלי 

היו תקופות שממש הצלחתי להתחזק

אני יכולה להגיד לך שחלק גדול בהתחזקות זה תפילה. בכל נושא שאת רוצה להתחזק זה יכול להיות כיבוד הורים, לשון הרע, צניעות וגם זה... אני זוכרת שממש התפללתי שה' יעזור לי למצוא שירים טובים שאני אתחבר אליהם, ושהשירים הרעים שאני שומעת מהסביבה לא ישפיעו עליי... (כי בסוף זה שירים שאני אוהבת אז שלא יכנסו לי לאזניים ועדיף שאני בכלל לא ארגיש קשר אליהם)

ה' באמת עוזר כשרוצים אבל לא תמיד מיד, בהתחלה צריך סבלנות ולהמשיך להתעקש על זה. באמת שתפילה זה כוח מטורף הלוואי שננצל אותו.

מהממים. כמובן.מבולבלת מאדדדד
עבר עריכה על ידי מבולבלת מאדדדד בתאריך ט"ז בתמוז תשפ"ד 2:52

אני מבינה אותך

וכן, גם לי היתה תקופה שלא כ"כ שמעתי אותו. כנסיון התחזקות לכאורה.

היום אני שומעת אותו חופשי ולא מרגישה בזה בעיה.

ויש פה כמה שרוצות לסקול אותי, אני יודעת.

תחשבי על חבר וחברה שלא שומרים נגיעה לצורך העניין, וחיים בחברה שזה המקובל. זה לא יעשה להם מה שנגיעה עושה לזוג דתי שלא שומר..

אבל הוא שר אחלה ממש. ואם את מתעקשת, אז תחשבי שאם את שומעת את השירים שלו וזה עוזר לך לקודש, את מוסיפה לו זכויות שאולי בזכותן יחזור בתשובה. 

..אני:))))

איכס בעז"ה בחיים לא.

לא מעניין אותי איך הוא שר ואפילו שישיר לה' כרגע כשהוא חי ככה חיים שהם נגד רצון ה' אי אפשר לשמוע שירה שלו, שירים וניגונים זה דבר מאוד עמוק ונשגב כשאדם שר הוא מכניס את עצמו לשיר ומי ששומע זמר בעצם נכנס לתוכו ומשפיע עליו קצת מהזמר, כמו ששירים קדושים מאנשים יראי שמיים מוסיפים קדושה ויכולים לעלות ולחזק ולרומם את האדם( וככל שהזמר יותר יראי שמיים אפשר להתחזק יותר מהשירה שלו) כך עם שירים של זמר חוטא.

הזכרת גם את השירי האהבה שכותב, יש איסור לשמוע שירים כאלה (שנקראים שירי 'עגבים') בכלליות, בלי קשר אפילו לזמר.

בקיצור דעת התורה היא שאסור לשמוע אותו, ק"ו שירי אהבה שכותב(גם אם אשתו הייתה יהודיה)

ובינינו, באמת זה האדם שאת רוצה לקבל ממנו, זה אשם שאת מעריכה אותו ברמה שאת מוכנה לסכן את הרוחניות שלך ולשמוע שירים שלו?

אותי אישית זה אפילו לא עולה בדעתי, מה הקשר בכלל? 

מצטרפת ל@אני: ))) (אין לי מושג איך מתייגים פה)לא סתם מישהי

למרות שאני עדיין לא במקום הזה של לא לשמוע בכלל שירים כאלו...אבל כן משתדלת להימנע משירים של כאלו שמצהירים שאין להם אמונה בכלל והם אתאיסטים...

המורה שלי פעם אמרה לנו- תחשבי שאבא שלך הוא מלך ויש לו ילדים שבוגדים בו ומכאיבים לו כל הזמן למרות כל השפע שהוא נותן להם וכל האהבה שהוא מרעיף עליהם, ואת גם ילדה שלו, תלכי להיות איתם כשהם מצערים את אבא שלך?...

משל לקשר שלנו עם בורא עולם...

סורי אם יצאתי רבנית🙈

מהממתאני:))))
יש שירי עגביםפתית שלג

שמעוררים לתאוות אסורות, ואסור לשמוע אותם בכלל,

אבל לא כל שיר שמזכיר בת זוג הוא שיר כזה.

נדמה לי שרוב השירים שלו לא מדברים על אהבה, וחוץ מזה מן הסתם רוב השירים שלו נכתבו לפני הנישואים עם הגויה.

באמת ראוי לשמוע שירים ממנגן כשר, אבל אין איסור לשמוע שירים טובים גם ממי שעובר על המצוות.

אתם לא שרים ירושלים של זהב? מעל פסגת הר הצופים? וכו'?

חוץ מזה, ב"ה בשנים האחרונות מתרבים השירים הטובים בעולם, ולא חייבים להזדקק לסגנון שירים שלא מתאימים לך.

אפשר לנתח מה את אוהבת בשירים שלו, ולנסות למצוא את המוטיב הזה במקומות של קדושה.

עקרונית לא אמור להיות משהו בסגנון שלו, שלא אמור להיכנס תחת כנפי השכינה...

יכול להיות שמשהו מאלה קרוב לתחושה שנותנים השירים של עידן רייכל?

https://www.youtube.com/@jallebend/videos 

https://www.youtube.com/@user-ww8cv5oj9h 

https://www.youtube.com/@poratnov/videos

https://www.youtube.com/@-nahla5755/videos

ולמה שלא תתפללי עליו? במיוחד אם את מרגישה שייכות אליו..

הוא יכול לחזור בתשובה כמו כל יהודי.

מה פירוש הפסקה הראשונה שלך?אני:))))
לא הבנתי את אתה מגדיר שירי עגבים
שירים שמעוררים לתאוותפתית שלג

avid;font-size:14px;">"וְהִנְּךָ לָהֶם כְּשִׁיר עֲגָבִים יְפֵה קוֹל וּמֵטִב נַגֵּן וְשָׁמְעוּ אֶת דְּבָרֶיךָ וְעֹשִׂים אֵינָם אוֹתָם" (יחזקאל לג)

avid;font-size:14px;">רד"ק: והנך להם כשיר עגבים. כשיר חשק ודברי שחוק:

ויש פה תשובה של הרב ליאור https://www.yeshiva.org.il/ask/15899 

מה זהאני:))))

שחר שמזכיר בת זוג ואינו שיר עגבים?

אני לא מכירה חלוקה כזאת..

..פתית שלג

'לא יכול בלעדייך'- שיר אהבה

'אני נמשך אליך' וכדו', או שמדבר בצורה מחפיצה וכו'- שיר עגבים

יש לך מקוראני:))))
שמוכיח את החילוק הזה?
יכול להיות שזה לא נקבע לפי המילים המדויקותפתית שלג

אלא לפי השומע.

אבל הדגש הוא ששיר עגבים= שיר שמעורר לתאווה.

זה שיר עגבים?

לא יודעתאני:))))
אני חושבת שזה לא שייך
כל אחד ודעתו שלומבולבלת מאדדדד
זה מאד תלוי בהרגשה של כל אחד.
השאלה אם יש בזה איסור או לאפתית שלג

כל המוסיף קדושה יוסיפו לו..

וכל הכבוד שהאוזן שלך רגישה לזה.

אגב, מחדד שכשהשיר בקדושה, אפילו בסגנון 'עגבי', זה התקבל בכל ישראל.

כשיר השירים שהוא קודש קודשים (ר' עקיבא)

וכמו השירים של רבי ישראל נג'ארה,

ורבי שלום שבזי ועוד..

נכוןאני:))))
חלקם גובלים בשלמות : )ריק סאנצ'ז

אממ שמעי לדעתי העשירה העובדה שהוא לא מאמין לא משנה כל כך לגבי רוב השירים שלו, בני אדם עוברים בגדול התמודדויות דומות והנפש של כולנו די דומה. בכל מקרה אם אני ארגיש במקרה ששיר מסוים פשוט לא מתאים לי או שאני לא מתחבר אליו אני לא אשמע. אבל לא אפסול מראש.

ממ העובדה שהיא גויה לא אומרת שהאהבה ביניהם לא אמיתית או שאם הוא היה מתחתן עם יהודיה הרגשות שלו היו שונים. אם את לא שומעת שירי אהבה של חילונים באופן כללי זה עניינך, אבל לעניות דעתי (העשירה, אבל קחי אותה בעירבון מוגבל) זה שהיא גויה לא אמור לשנות.

לא באמת מכיר את הבן אדם, אבל ממה שאני שומע וקולט מהשירים שלו הוא נשמע לי בן אדם מדהים ועמוק, וכן, ממנו הייתי רוצה לקבל מוזיקה. דת ואמונה הם לא הקריטריון לעומק/חכמה או יופי אמיתי. אין קשר בין הדת שלו ליכולת שלו ליצור אמנות.

מסכימה לגמרי!! (במיוחד על הכותרת )מבולבלת מאדדדד

יוצרים לא דתיים- אני חושבת כמו @פתית שלג זה לא מונע ממך הרי לשמוע שירים אחרים חילוניים... נכון? אז למה שירי אהבה לא?

חוצמזה, אם אנשים מרשים לעצמם להנות מיצירות אומנות של יוצרים גויים- ציירים, פסלים, מוזיקאים, וכדומה, מה ההבדל?

כלומר, אם השאלה היא לגבי שאשתו לא יהודיה, אז קודם כל הוא עצמו יהודי, ושימו לב שאנחנו כל הזמן נחשפים או פוגשים יצירות כלשהן של לא יהודים. ולא זכור לי שמישהו שאל אם מותר להנות מציור של ואן גוך...

ובכוונה הקצנתי ואמרתי גם על גויים.

ויש אמנים (ובכלל אנשים) דתיים/חרדים שמתנהגים מזעזע, ויש חילונים ולהבדיל גויים שההתנהגות שלהם מדהימה.

אם יש לבנאדם כיפה על הראש או לא, זה ממש לא אומר הרבה על האופי שלו.

תורה בגויים אל תאמין. אבל חכמה בגוים תאמין.

אם העניין הוא שירי אהבה, זה כבר לא קשור לזמר... מה ההבדל בין שירים על עקיבא לבין של עידן רייכל (חוץ מזה שעידן שר מהמם פי כמה)?

חוצמזה שלא כל שיר גורם למחשבות פסולות, ויש כאלו שעושים טוב דווקא. אצלי יש הרבה שירים שאני לוקחת בצורה שונה בכלל. תחשבו על שיר אהבה ששומעים וזה מרגיש על עם ישראל והקב"ה. יש הרבה כאלו. קורה לי. וזה נותן מימד אחר לשיר.

בגדול, אם משהו עושה לך טוב, @תמימלה..? תעשי אותו. תסמכי על ההרגשות שלך. אם אחרי כמה זמן מרגיש לך אחרת, אז לא.

ואת לא צריכה להחליט דווקא משהו מסויים. תעשי מה שמרגיש לך ברגע נתון.

הוא באמת נשמע אדם טוב ממשחיוךךאחרונה
וואו עזרתם לי ממש ממשתמימלה..?

עשיתם לי קצת(הרבה)סדר במחשבות ובתחושות.

תודה רבה רבה❤

וואוחיוךך

שרופה על השירים שלו

באמת הזמר הכי טוב לדעתי

זהו גם לי זה מפריע לפעמים הקטע שהוא נשוי לגויה

אבל לאידעת לא ברמה של להפסיק לשמוע

מה שכן מעריכה את מי שמצליח לא לשמוע עידן רייכל

לא קל (:

🚨אשכול רשמי נא להיכנס🚨 | מכות על כקדםצדיק יסוד עלום

בוקס לצלעות 👊

בבקשה כולם להשתתף 

אתה רשאי להשיב אשצדיק יסוד עלום
יאללה! מצטרף! אגב אני יכול גם במציאותאיגנוטוס פברל
היי! תיזהרר!כְּקֶדֶם

אני אומנם חמדמד אבל אני נושך

ראאררר

הייתי אמור להיות השבת בקמ"שצדיק יסוד עלוםאחרונה
אבל עמסה צרה על חברתה, חברה חבורה לחברבורה, וכו'
חחחחח המתולתל ואני הלכנו מכות לא מזמןכְּקֶדֶם

מצאנו גג ממש מגניב ליד מחנה והשתלטנו עליו בהזדמנות נראה לך יש דיבור על להקים שם את פייט קלאב הירושלמי🥰🤗

אגב, יש משו ס*** יותר מלדמם מהאף?

הצילוצדיק יסוד עלום
נשים
למה ככה, אנחנו ממש נחמדות!מבולבלת מאדדדד
חסר לך אם תגיד שלא😈
רק שלמה המלך, שניסה וניסה וניסה 1000 פעמים ולא מצאפ.א.
כתב מה שכתב…

כל שאר העולם (הגברי) מחפש אחר החיבור המשלים, ההדדיות והעומק הרגשי שהנוכחות הנשית מביאה לעולם ולנפש. כמיהה לשותפות אינטימית, בה שני העולמות נפגשים ויוצרים שלם גדול יותר מסך חלקיו

גם גבר הוא אמר שהוא מצא רק אחד לאלף,קעלעברימבאר
אז כנראה זה חיפוש על דברים מסוג שונה
התכוונתי לפסוק מסויים שנאמר על נשיםפ.א.

וּמוֹצֶא אֲנִי מַר מִמָּוֶת אֶת־הָאִשָּׁה אֲשֶׁר־הִיא מְצוֹדִים וַחֲרָמִים לִבָּהּ אֲסוּרִים יָדֶיהָ טוֹב לִפְנֵי הָאֱלֹקים יִמָּלֵט מִמֶּנָּה וְחוֹטֵא יִלָּכֶדבָּהּ: (קהלת פרק ז פסוק כו)

הפשט הכוונה שהוא מוצאקעלעברימבאר

את התאווה לנאוף עם נשים מרה ממוות, כדברי סוף הפסוק "חוטא ילכד בה".

כמו דמות האשה הזרה ממשלי, שמפתה את הפתי לנאוף איתה "לכה נתעלסה באהבים נרווה דודים עד הבוקר. כי אין האיש בביתו צרור הכסף לקח עמו ליום הכסה יבוא ביתו. 

אל תקרב אל פתח ביתה, רגליה יורדות מוות, שאול תמכו צעדיה. כל באיה לא ישובון, ולא ישיגו ארחות חיים... ולמה תשגה בני בזרה, ותחבק חיק נכריה.

שתה נוזלים מים מבורך ונוזלים מתוך בארך. יפוצו מעיינותיך חוצה, ברחובות פלגי מים, ושמח מאשת נעוריך. איילת אהבים ויעלת חן בהאהבתה תשגה תמיד. יהיו לך לבדך ולזרים אין חלק עימך"

(זה גם משל להתרחק מאפיקורסות ולדבוק בתורה. אבל גם כפשוטו - שאדם יהיה נאמן לאשתו ולא ינאף עם זרה)

מה הפעםהרמוניה
אריק כתב יפה:צדיק יסוד עלום

היי רות

את אמרת שאני עוד לא מוכן

אני חושב על זה הרבה

איך לפעמים אנ'לא רואה את מה שלכולם מאד מובן

אבל איזה עוד מרחק עלי לגחון

עד שגם אני אדע לנחש אשה נכון?

- - - - - - -

קשה להבין אתכן. בחיים שלי לא התגמשתי, הרפיתי, הרגעתי ותוך כדי התמסרתי והייתי יציב בקשר כמו עכשיו. אני ממש לא רוצה להיפרד ממנה

אוו בהצלחה...הרמוניה

בנים ובנות חושבים בראש אחר לגמרי

אולי כדאי ללכת למאמן לחתונהקעלעברימבאר
לא 💁🏻‍♂️צדיק יסוד עלום
כי הגיוני שלא אני הבעיה אלא הןצדיק יסוד עלום
איזה גזלייטינג מכוער זה לחשוב שמי שמתאמץ יותר שהקשר יצליח הוא זה שצריך ללכת לטיפול.
לא אמרתי טיפול אלא אימון. אימון לא עושים כשיש בעיהקעלעברימבאר

שצריך לרפא, אלא לדעת איך לתפקד יותר טוב בקשר זוגי.

לדעתי כל אדם צריך ללכת לאימון זוגי/קאווצ'ינג. שיתן לו כלים.

לעיתים כדי שגבר יבין נפש של אשה טוב שהוא יקבל כלים במסגרת של אימון. כמובן שגם בנות טוב שתלכנה לאימון.

אין מה להפסיד, רק להרוויח מזה.

וגם אם יש לה בעיה ואתה רוצה את הקשר הזה, אימון יכול לעזור לך לגשר על הבעיה ולתת לך כלים איך לעזור לה לרפא את הבעיה שלה , וכמובן טוב שגם היא תלך לאימון (השאלה אם נכון לומר לה). ואולי הבעיה לא אצלך ולא אצלה אלא בקשר ביניכם,ואז אימון יכול לתת כלים לפתור את הבעיה.

בסוף על כל בעיה שלך/שלה , שיח כנה ורגיש ביניכם הוא הכי טוב. ואימון עוזר לך לתת כלים לעצמך לשיח יעיל כזה

ב ד י ו קכְּקֶדֶם
לך לטיפול!צדיק יסוד עלום
🥰
לא יפה להגיד לו את זה הוא בן אדם טוביוני.ו.אחרונה
ראה תגובתי מעל זוקעלעברימבאר
הי, "מי הבעיה" זה לא גישה בוגרת🤔הרמוניה

מאמצים זה חשוב אבל איך תדע שאתה מתאמץ בכיוון הנכון? 

זה דבר שהרבה פעמים מביא זוגות לתסכול כי כל אחד בטוח שהוא נותן מעצמו מלא והוא באמת נותן רק שהוא מסתכל מהתפיסה שלו וזה בכלל לא מה שהשני צריך ממנו...

אגב, מכירה זוג שהם נשואים והולכים לטיפול זוגי אחת לשנה מבחינתם כמו שעושים טסט לרכב וזה גאוני בעיניי

אם מה שאת מתארת היה הבעיהצדיק יסוד עלום
הייתי רץ כאייל לטיפול זוגי בשמחה ובחפץ לבב
אני חושב שאם אתה מתייחס לזה כ"בעיה"קעלעברימבאר
אז אפשר להתקע.

במקום להתייחס לזה כבעיה שצריך לרפא בטיפול, תתייחס לזה כאתגר שמזמן לך לרכוש כלים לזוגיות טובה יותר

מדוע הנך פדגוג 😑צדיק יסוד עלום

שני אנשים נפגשים. אחד משקיע מאוד בקשר ואחד פסיבי ומשועמם.

האם זו בעיה? האם שני האנשים זקוקים להדרכה ושיפור?

לא יותר הגיוני להגיד שזה לא יפה מצידו/ה של זה שפחות משקיע ושהבחור שיותר השקיע צריך לשמור על עצמו ולא לכלות את רצונו ותקוותיו על אבן שאין לה הופכין?

וכמובן שאם תגיד שעצם ההשקעה יכולה להיות הבעייתית תוסיף שמן למדורת הפדגוגיה. נכון שזה עלול לקרות אבל כרגע זה לא המקרה 💁🏻‍♂️

בפועל היא עברה תהליך עם עצמה והתחזקה. אבל המעמד הזה שבו זה לא הדדי לא פשוט לי.

אימון יכול לתת לך כלים להתמודד עם זה.קעלעברימבאר

אנחנו לא מחפשים "מי פה צודק/אשם בסיפור" , אלא "מה הכלים שניתן לקבל כדי להטיב עם הקשר" כמובן בהנחה שאתה מעוניין בקשר.

וכמובן שיח כנה ורגיש ביניכם על זה הוא הכי טוב. 

כמובן אם אתה מרגיש שהיא ממש מנצלת אותך מתוך רוע לב זה סיפור אחר

חחחהרמוניה

אז לא הבנתי ממך מה הבעיה.

ולמה זה נשמע שאתה היחיד שמתאמץ בקשר...?

לא יודע אם אני היחיד שמתאמץצדיק יסוד עלום

ובבירור אני גם חווה פחד ולחץ מבנות קודמות שההיכרות איתן הלכה בנתיב דומה

שבו להרגשתי הן היו פסיביות ומשועממות ואני הייתי מסור ומשקיע, ובשלב מסוים הן פשוט חתכו

עכשיו זה לא בדיוק ככה והיא טובה מהן בהרבה, אבל הצורך שלי בנוכחות של הצד השני משמעותי. לא כיף להרגיש שהקשר הוא עליי ולא גם עליה. אני מרגיש כאילו היא קרובה ללהחליט להיפרד, ולא יודע לענות לעצמי איך היא תרגיש אם אני אגיד לה שאני רוצה להיפרד. אם היא תהיה אדישה או לא תושפע מזה אין לי כוח להתאמץ עוד. אני חייב לדעת שהיא רואה בי משהו טוב....

נכון...הרמוניה

וואי מבינה ממש את הצורך בהדדיות, זה חובה... 

השאלה אם זה מתפתח לאט... מעניין איך היא רואה את זה. לפעמים הכל טוב חוץ ממשהו אחד קטן שחוסם. אין סיכוי שתדברו על זה? יכולת של זוג לדבר פתוח אחד עם השני זה מרכיב מאד חשוב. 

אני לא באמת חושבת שיש לי משהו לייעץ לך שלא חשבת עליו כבר אבל בכ"ז... ואולי כן הייתי מנסה לקחת עמדה פסיבית יותר ולראות אם זה גורם לה להביע עניין יותר.

ברוךכְּקֶדֶם
המבדיל בין קוטג' לטחול
מה הכוונה?צדיק יסוד עלום
השם יודעכְּקֶדֶםאחרונה
הצלנו את ירושלים היוםכְּקֶדֶם
כלומר, הסתרתם לה את השמש והיא עמדה בצל?פצלשי"ת
איךכְּקֶדֶם

בצל יכול לעמוד אם אין לו רגליים?

אכול בצל ושב בצל. אז הוא יושבקעלעברימבאר
פסדרררכְּקֶדֶםאחרונה
אז הןכחת שיש לו טוסיק

אבל עדיין תימה לגבי הרגליים