קודם כל להרגיע- בחיטה יש חלבון, אפילו די הרבה. מהסימון התזונתי על קמח לבן בארון שלי יש 10.8 גרם חלבון ב100 גרם קמח. זה לא רע בכלל...
רק מה? חלבון מורכב מחומצות אמינו, חלקן הגוף יודע ליצור בעצמו והן נקראות חומצות אמינו לא חיוניות וחלקן הגוף לא יודע ליצור בעצמו וצריך לצרוך אותן במזון והן נקראות חומצות אמינו חיוניות. לכן חשוב לגוון ואם רוצים חלבון מהצומח אז צריך גם קטניות וגם דגנים וביחד מקבלים חלבון מלא.
ביצים זה יופי של חלבון, כי יש בחלבון של הביצה את כל החומצות אמינו החיוניות. למה רק ביצה קשה? אפשר חביתה, מקושקשת, ביצת עין.
עם ביצים אפשר להכין לחם מטוגן, יש כל מיני שיטות ומתכונים, אם את רוצה הרבה חלבון ולא הרבה עבודה אז הייתי שמה רק ביצה ופרוסת לחם, משרה את הלחם בביצה ומטגנת ואז הלחם עם הרבה ביצה יחסית וזה לא הרבה טיגון כי זאת פרוסה אחת על כל ביצה.
אפשר גם שקשוקה מהירה- קופסא שלעגבניות מרוסקות, תבלינים לפי הטעם, כשזה רותח מוסיפים פנימה ביצים ומכסים עד שהביצה מוכנה כמו שאוהבים. נכון קל? בשביל ילדים זה לגמרי מספיק.
טונה כבר כתבת 
אפונה- אפשר מקופסת שימורים או קפואה מהמקפיא, זה בישול ממש קצר. אני אוהבת אותה גם ככה, אם פחות זורמים אצלך אז קצת בצל מטוגן ואבקת מרק, או רוטב עגבניות.
ובכללי קטניות בקופסאות שימורים או קפואות- חומוס, שעועית לבנה, שעועית ירוקה.
עדשים כתומות זה קטנית ממש כיפית כי היא עדינה כזאת, לא צריך השריה ובישול די מהיר. אפשר להכין מרק עדשים או להוסיף אותן לכל מרק אחר- מרק כתום עם עדשים כתומות זה ממש מוצלח. אפשר לבשל דאל עדשים זה תבשיל כזה קצת סמיך, תחפשי מתכונים בגוגל ותתאימי את התיבול למה שהילדים אוהבים.
מוצרי חלב מכילים חלבון. אפשר להכין פשטידה די מהירה רק לערבב ולתנור, עם מוצרי חלב וביצים ואז יש לך חלבונים בארוחה. למשל פשטידת פצפוצי אורז.
אפשר גם למרוח על הלחם ממרח עם חלבון: חמאת בוטנים (מלא חלבון!), טחינה, חומוס, גבינה, שקדיה.
מוצרי סויה בימים שאין זמן וכח- שניצל סויה, נקנקיות סויה וכו' זה לא יומיומי אבל פעם ב... אם הילדים שלך יזרמו אז זה מקל.
ובשרי כמובן אבל זה אולי מגעיל אותך להתעסק עם זה בתור הריונית... אם זורם לך אז חזה עוף ממש עשיר בחלבון ודי מהיר הכנה. אפשר לחתוך לרצועות, לתבל בשום ופפריקה או ברוטב סויה או סילאן או איזה סגנון שבא לך. לחמם טיפה שמן במחבת גדולה ולהכניס את כל החזה ככה ברצועות, מדי פעם לערבב וזהו.