איזה הפגנה שווהתמיד בשמחההה:)

הלוואי עלי להיות שם

סופסוף הימנים אומרים את הדעה שלהם בצורה ברורה

לגמריאני:))))
וזה לא מספיק אפילו לעומת כמה שבאמת צריךאני:))))
להפגין נגד המדינה המרושעת הזאת. 
איאי אל תקראי לי מרושעתתמיד בשמחההה:)

אני גם במדינה!!

תקראי לפרקליטות, בגץ, והאנשים שצריך לקרוא להם ככה

את מכלילה יותר מדי אנשים טובים

ושהמחבלים האלו ישרפו בגהנום

כשאני אומרת מדינהאני:))))
אני מתכוונת לראשים המרושעים
גם זו הכללהתמיד בשמחההה:)

כל השרים מרושעים?

הרבה מהם אולי הרובאני:))))

יש כמה תמימים אבל הם חלק מדבר מרושע כן

אין עתיד איתם

היה צריך להעיף אותם אתמול

למה? יש בכנסת הרבה אנשים טוביםהרמוניה

הבעיה שהכוח לא אצלם

נראלי

אהה אם יתחילו להפעיל כח העולם יעשה עליהםתמיד בשמחההה:)

סנקציות!!!

מי ה"אנשים הטובים" שלך שהכוח לא אצלם?קפיץ
מזתומרתהרמוניה

מלא אנשים מגיעים עם כוונות טובות לכנסת, מלא מהציונות הדתית, מהליכוד

ולמה הכוח לא אצלם?קפיץ
אה, קטע, אולי כי הם כבר שנה וחצי בממשלה ומעדיפים לצייץ בטוויטר במקום להתייחס לעצמם כאילו הם הממשלה?
זה תהליך שקורה כבר הרבה שניםמשה

מערכת המשפט (בגיבוי של הביבי) לקחה את הסמכות, ואז לכנסת מגיעים כל מיני ליצנים ואז השופטים מספרים לעצמם ש "אנחנו מצילים את המערכת מעצמה".

ואז אנשים רואים את איך המערכת עובדת, ובוחרים את בן גביר. כי אם ליצן אז עדיף ליצן מקצועי ברמה גבוהה שיודע למנף את עצמו תקשורתית.

אבל הוא דוגמה מעולה ללמה אין להם כוח בידייםקפיץ

להגיב אחרי תקיפה ישראלית בטוויטר על כמה זה עלוב? בשביל זה *אתה* בקבינט.

וזה המקום שמחליטים בו, לא אצל העוקבים שלך שיראו שהגבת

או העובדה שהוא דואג להגיע לכל זירת פיגוע רק כדי שיראו אותו

אז יפה שהוא יודע למנף את עצמו תקשורתית, אבל לא בשביל זה הוא בכנסת (כן, אתה טוען שכן.

אני חושבת שאנשים שהצביעו לו ציפו ממנו לעשות קצת יותר)

..אני:))))

מי כן עושה בכנסת?

אם את אומרת שיש להם כוח אז מי כן עושה?

את צודקת ואני מסכימה איתך שאם הם נבחרי הציבור והם נבחרו לייצג את הציבור שבחר בהם בכנסת אז הם צריכים לעשות את זה, הם לא סתם יושבים שם, ובכל זאת מי שם כן פועל? 

אף אחד, ובדיוק בגלל זה המצב נראה ככהקפיץ
ולמה הם לא פועלים?אני:))))

אין להם ערכים? אידיאלים? מוסר קצת? סתם מקבלים משכורת?

כנראה...קפיץ

וכן. אני חושבת שכרגע כולם צריכים לעוף

בלי קשר לדעות שלהם אפילו

אבל יש כמה שהיו צריכים לעוף הרבה קודם

אזאני:))))

צדקתי בהודעה הזאת?: 

כשאני אומרת מדינה - שריטות ליליות

תחשבי על זה שזה ממש מוזר שאף אחד לא באמת פועל, בטוח יש משהו גדול מאחורי זה שזה הסיבה שכל האנשים כאלה פסיבים, תיזכרי זה 120 חברי כנסת..

..קפיץ

אז את מאמינה בכוחות שאף אחד לא יודע עליהם, ואין לך אף הסבר למי ומה הם, אבל הם מנהלים את המדינה, בזמן שכל חברי הכנסת הם גם בובות על חוט, וגם אף אחד מהם לא מדבר?

מה שח"כ צריך לעשות אם הוא מגלה שלא נותנים לו לעשות את התפקיד שלו הוא לפוצץ את זה

ולאיים בלהפיל את הממשלה, מה שסמוטריץ ובן גביר עשו פעם אחת בינתיים, ועד כמה שאני זוכרת - על דברים שוליים מאוד

א. בואי נשמע אותך, זה לא חוכמה רק לשלול.

ב.עובדה שזאת המציאות שהחברי כנסת לא מצליחים לעשות את התפקיד שלהם (בין אם זה החברי כנסת החרדים עם הגיוס ובין אם זה חברי הכנסת מהציונות הדתית כשמפנים בתים ביוש וכו')וממשיכים כרגיל.

ג. אם אני אומרת לך שיש מי שמחליט את ההחלטות וכולם סרים למשמעו אז זה לא מישהו שאפשר להתלונן עליו במשטרה או לאיים עליו או משהו בסגנון.

ד. אני לא יודעת הכל.

א. הייתי מאוד ברורה מהרגע הראשוןקפיץ

יותר מעניין אותם הכיסא שלהם, ושהממשלה לא תתפרק עכשיו (אם מסיבות מוצדקות ואם לא) מלעשות דברים שנויים במחלוקת. וכן, רוב הדברים שממשלה יכולה לעשות יהיו שנויים במחלוקת

ב. את סגורה על איך עובד הקטע הזה של דמוקרטיה, ורוב?

אם הרוב לא רוצים להעביר חוק - הוא לא יעבור. ובדיוק בשביל זה יש קואלציה והדרך של ח"כ להכריח את הרוב להיות בצד שלו היא לאיים לפרק אותה

ג. נו באמת

ד. כנ"ל

א. וזה נראה לך הגיוני ש120 חבר כנסת רואים את המצב שהגענו אליו במדינה ואף אחד לא עושה כלום?אין אחד שאכפת לו? זה לא רק הכסא זה גם עתיד ילדיו וכל קרוביו, משפחתו, העם שלו.
בואי נשאל ככהקפיץ

למה הם לא עוצרים את  מה שהולך בצפון כבר עשרה חודשים?

מי לדעתך מפריע להם?

לא מפריעאני:))))
מפעיל. כאילו יש מישהו שמקבל את ההחלטות מאחרי הקלעים. אין שום דבר אחר שיסביר את זה.
מי זה המישהו האחר הזה?קפיץ

ולמה אף אחד לא יוצא עם זה לתקשורת?

לא מתפטר? 

ווואו לתקשורתאני:))))
התקשורת עצמה זה פוליטיקה
תגידי, את רצינית???קפיץ

למה אף אחד לא מפוצץ את זה בדף האישי שלו? ברור שלא התכוונתי שילך להתראיין על זה

למה אין לך אף הסבר יותר מוצלח מ"מישהו מאחורי הקלעים" בלי להסביר מי, למה ומה האג'נדה, ואיך הוא שולט בפוליטיקאים כרגע 

מממאני:))))

כי זה נושא ארוך ומורכב וזה פחות המקום

אם מישהו יכתוב או יגיד על זה משהואני:))))
ישר יגידו עליו שהוא קונספירטור וכו וכו כמו שכבר קרה הרבה פעמים בעבר שאנשים דיברו ועשו מזה צחוק או השתיקו או מחקו
נראה לך שלא אכפת לו?הרמוניה

את חושדת בו בכזאת רדידות? 

חוץ מזה הם כן עושים, אבל בדברים קטנים. והם בעצמם אומרים שידיהם כבולות בדברים האמיתיים ולכן מנסים להעביר את הרפורמה...

זה כמו שאני אבוא לחייל עכשיו, אפילו מפקד, קצין. ואני אגיד לו: "חוצפן! למה אתה לא נכנס בהם?! למה עוד לא החזרת את החטופים?! בשביל מה אתה חייל?!" זה הרי מצחיק כי כולם יודעים שהוא אמנם נלחם אבל מי שבאמת מחליט איך להלחם זה לא הוא בכלל. ככה זה גם איתם. הם רק חיילים במשחק. והם מנסים, באמת.

תסתכלי על המצב במדינה כמה עוולות קורות מול העיניים שלנו, איך שוטרים מפחדים לאכוף את החוק מול אנשים מסויימים. על מי בית המשפט מגן ואת מי מפליל. (שלא תגידי תיכף גם שלא נחטפו ילדים בקום המדינה וגם זו קונספירציה כי קשה להאמין לזה... ואז מה יש לבוא בטענות גם למכחישי שואה למיניהם...)

ספציפית זו באמת קונספירציהקפיץ

שמעולם לא נמצאה לה הוכחה

ואם זאת הרמה אז באמת לא רואה טעם להמשיך כאן

לא ברור לי איך אנשים מסוגלים להאמין בשטויות האלו, לא ברור לי איך ה"ימין" לקח על עצמו את "המאבק המזרחי" הבכייני

ובעיקר - אם את חיה בסרט שזה לא קמפיין שמוזן מאוד ע"י התקשורת כי למישהו יש אטנטרס שתאמיני בו - את יותר טיפשה ממה שחשבתי

..הרמוניה

"איך אנשים מסוגלים להאמין בשטויות האלו"?!

וואוווו

נשמה

עד היום יש קיפוח מזרחי! עד עצם היום הזה! ואיזה קטע שמזרחים- דת- ימין- הולך ביחד! 

לעומת: צפונבון- חילוני- שמאל...

רק אשכנזים הגיעו לכזאת רמת ניתוק וכפירה בגלל ההשכלה והאנסיפציה, ההתבוללות

והפוך, זה ממש לא מוזן ע"י התקשורת זה מושתק! הרגו את הרב עוזי משולם שהוביל בזמנו את המאבק, וגם לאחרונה כשניסו לעורר את זה מחדש הכניסו את התיקים לחיסיון! מעניין למה! אם זאת אמא מזרחית שמספרת אז אין תוקף לדברים שלה? מה היא מדמיינת נראה לך?! 

גם האלטלנה זה דמיון?! 

גם זה שעכשיו מפנקים מחבלים רוצחים ועוצרים חיילים?!

גם זה שמתעללים במתנחלים במחלקה ה"יהודית" בשב"כ?!

יש לי עוד כל כך הרבה דוגמאות כמה יש אנשים מתוכנו שרואים בדת וביהדות אויב ואיזה דברים מזעזעים הם מסוגלים לעשות בשם האידיאל הקדוש הזה.

ואת רוצה הוכחה לחטיפת הילדים ולכל מה שעשו שם? דבר ראשון לכי תדברי עם אנשים קצת. דבר שני תקראי ממצאים ומסמכים היסטוריים. דבר שלישי את מוזמנת לקרוא ספר שאשכנזי כתב: 

נתן שיפריס/ ילדי הלך לאן? : פרשת ילדי תימן : החטיפה וההכחשה

"קירבת העדים לאירועים ומהימנות העדויות העדויות בוועדה נמסרו ברובן הגדול על-ידי אנשים שלא רק היו עדי ראייה להתרחשויות, אלא אף לקחו בהן חלק, פעיל או סביל. הדבר נכון בעיקר ביחס לעדים מצד רשויות המדינה ומערך הקליטה, שכמעט כולם העידו על תפקידים שמילאו בסוף שנות הארבעים ותחילת שנות החמישים..."

זה ספר שבאמת מקיף את הנושא, מסביר למה ההסברים הממסדיים שהתקבלו עד כה קורסים, ואת כל הרקע והאוירה באותם זמנים גם מצד התמימות ההתחלתית של העולים וגם מצד המצב הכללי בארץ ובעולם שאפשר את החטיפות.

"עד היום יש קיפוח מזרחי" קפיץ

פעם אחרונה ששמעתי את זה הייתה בסעודת שבת... אצל עורכת דין ומהנדס מכונות....

אז את מוזמנת להתבכיין כמה שבא לך אם זה עושה לך טוב, אבל מה לעשות שזה שטויות.

להגיד "שטויות" באמת לא מאפשר מקום לדיון.הרמוניה

אבל סבבה, בפעם הבאה ביום השואה אני אומרת לאשכנזים שהם מוזמנים להתבכיין כמה שהם רוצים חחח

תהניקפיץ

זה אמור להעליב מישהו?

כאילו, יש רק את העובדה שהשואה זה דבר שבאמת שקרה. ולקצת יותר מ30 האנשים שאת מדברת עליהם...

אבל זה לא שהמציאות מעניינת אותך

למי את חושבת שאכפת אם תגידי את זה? 

כי את חושבת שאני אומרת את זה ממקום של להתבכייןהרמוניה

אבל זה ממקום שרוצה הכרה פשוטה בעובדות

ולא אין לי עניין להכחיש את השואה, אבל כמו שממנה עושים טררם גדול, מותר גם לאחרים להזכר ולבכות. 

לבכות על?קפיץ

יש אנשים שחיים יפה מאוד מלבכות על דברים כאלו (מירי רגב ואב"ח לדוגמה)

אבל אם את לא הולכת לעשות קריירה על הטיעון המביך הזה של קיפוח - אז רדי מזה ומהר. יעזור לך הרבה יותר בחיים...
אף אחד לא דפק אותך חוץ מעצמך. וכדאי שתביני את זה

את לא צריכה להתערב לי בדמעות בסדר?הרמוניה

אני אסתדר עם הרגשות שלי בעצמי, מקסימום אני אלך לפסיכולוגית...

אנחנו מדברות על עובדות. מירי רגב נלחמת שיהיה ייצוג מזרחי ומסורתי וכל הכבוד לה.

מירי רגב היא אישה שגדלה בבית עם כסףקפיץ

דוברת 4 שפות

ועם תואר שני

אם זאת "המזרחיות המדוכאת שצריכה ייצוג" שלך הלוואי שהיו מדכאים ככה גם את האשכנזים

מירי רגב הייתה תת אלוף ודוברת הגירושמשה

היא המייצגת. נו באמת.....

כמו שאמרתיקפיץ

הקריירה שלה כרגע בנויה מה"דיכוי" והיא מרוויחה מזה הכל
והסיבה היחידה שהיא יכולה לעשות את זה היא בדיוק שאנשים כמו @הרמוניה קונים אותה בתור ייצוג

לא הבנתי איך קשור מה שאמרתם והרקע שלההרמוניה

לזה שהיא נלחמת ועושה הרבה דברים חיוביים למען יהדות המדינה ולמען ייצוג מזרחי

אני רואה את זה כל כך הפוך מכם

היא גרה כיום בראש העין וכנראה מכירה קצת את הסביבה שלה ולא מתעלמת

"ראש העין"משה

השכונות החדשות סטייל אם המושבות שהדביקו לראש העין פשוט כי היא במקרה במרכז. לא הייתי מכנה את המקום הזה "ראש העין" במובן הזה.

לא, היא יותר ותיקה מהשכונות החדשות שםהרמוניה
משה

והיא אישה דלוחה ועלובה.

פחחהרמוניה

עדיפה מהרבה שם

ולא אמרתי שהיא מייצגת אותי אבל שהיא עושה פעולות חשובות בעניין וכל הכבוד לה

גם ביבי לא מושלם והוא עדיין ראש הממשלה שבחרתי

ולא. זה לא שאם זאת אמא מזרחית היא ממציאהקפיץ

(למרות שכן - אנשים מדמיינים דברים. ובעיקר דברים קשים.

לכי תחפשי כמה עדויות יש לקרב על גבעת התחמושת...)

זה שאין אף הוכחה.

כנראה שאין לך גם מושג על איזה מספרים מדובר, ועדיין בואי נניח שזה כן קרה במספרים קטנים. לא יודעת איזה מספרים את מדמיינת, אבל כנראה פחות מרבע מזה.

איך אין אף ילד שפתח את תיק האימוץ? איך אין אפילו ילד אחד "חטוף" שחיפש ומצא את המשפחה?

וועדות החקירה שפתחו קברים - מצאו שלפחות שני שליש מהילדים שיש עליהם טענות - אכן מתים, וקבורים איפה שאמרו למשפחה שקברו אותם.

לכי תדעי, אולי גם פתחו קברים ובדקו גופות רק בשביל הכיף, כי למישהו היה משעמם.

...הרמוניה

מה זה הוכחה? מה לא מספיק לך..

יש לי מושג באיזה מספרים מדובר. הם לא קטנים הם די והותר והם הגיוניים מבחינת יחס. מה ציפית לעשרות אלפים? גם ישראל היא מדינה קטנה ובתוכה התימנים הם אחוז קטן. וגם אם הם קטנים זה אומר שזה בסדר?! או שזה אומר שזה לא קרה?! 

מי אמר לך שאין אף ילד לא הבנתי?! בטח שהיו סיפורים! סיפורו המסעיר של מי שנחטף מאמו: "רוצה לסגור מעגל, מה יש למדינה להסתיר?"

אה בטח. ומה עם קברים שנמצאו ריקים? את באמת מאמינה לוועדת חקירה. אם הכל כל כך נקי תמים אז שיהיה גלוי ויחקר עד הסוף ולא כדי לצאת ידי חובה.

זה קצת יותר מורכב מזהמשה

אני צריך לכתוב פה באריכות על הדבר הזה.

האשכנזים הרגו את התרבות שלהם לבד בלי עזרה. מדינת ישראל של ראשית ימיה באמת השתדלה למחוק תרבויות ובגלל שהאשכנזים מחקו את שלהם אז בעיקר רק תרבויות אחרות נפגעות מזה.

זה נכון למשל גם לגבי התרבות החרדית, אבל לא רק בכלל.

האם אנשים פרטיים או ארגונים הפלו אנשים שונים מהם? כן. בוודאי. זה נכון לגבי מי שהיו אז עולים ממדינות נחשלות  וזה נכון גם היום. הם בני אדם ובני אדם מפלים לרעה. ככה זה עובד.

בשוק החופשי, אגב, פחות מפלים לרעה מאשר במקומות שבהם יש תקן ממשלתי או דרישות כמו תואר אקדמאי וכו'. אבל בגדול ככה עובד העולם.

לגבי ילדי תימן, יש לנו עדות אישית במשפחה (האשכנזית לחלוטין) שהיה דבר כזה. אני אישית נוטה להאמין שרוב התינוקות מתו באמת (התמותה הידועה בתימן הייתה כ-50%) ונגנבו כנראה תינוקות בשוליים בחסות הבלגן. אבל לא בכמות שטוענים שהייתה. אני מתקשה להאמין שישראלים יהיו מסוגלים להחביא סוד בהיקף כזה. האם לא היה בכלל? אני מאמין שהיה. שוב, בגלל עדות משפחתית.

רק מציינת שה"עדות המשפחתית" שלךקפיץ

לא הגיעו מתימן

מה שקצת סותר את טענות הקיפוח שהיא מנסה להעלות פה, אם חטפו ילדים בשביל כסף זה מאוד שונה מ"חטיפה ממוסדת בשביל להעביר אותם למשפחות אשכנזיות"

אני מאמינה שהיו אולי מקרים בודדים.

ול99% מהמשפחות שנאמר להן שהילד מת - אני משוכנעת שהוא באמת מת.

האשכנזים הרגו את התרבות שלהם באופן אידיאולוגי ומוחלט ("רצינו לגדל דור של אפיקורסים...")

התרבות החרדית - זה סיפור אחר לגמרי, בעיקר העובדה שכל מה שהיה קודם - עלה באש (ולא כל היהודים באירופה היו חרדים, או דתיים בכלל)

זה קצת לא הוגן להגיד שהם הרגו אותה לגמרי - הם ניסו לייצר משהו חדש בא"י, אבל מה שהיה להם זה מה שהם הכירו.

אבל בכל מקום שהם יכלו הם הלכו למה שהכי קרוב מבחינתם לתנ"ך או למה שהם חשבו שיהודים עשו לפני הגלות (כן. זה לא מדויק, אין לע הגדרה טובה יותר)

עולים ממדינות נחשלות - זה יותר מה שקרה, הקמת המדינה + פתיחת הגבולות לעליה + העובדה שהקמת המדינה סיכנה את היהודים במדינות ערב גרם לעליה בכמויות שלא חושבת שהיה משהו דומה בהסטוריה.

לא סותר.הרמוניה

חטפו בשביל כסף, לא רק תימנים אבל בעיקר, בגלל שמהם הכי קל לקחת גם טכנית וגם מצפונית. והעבירו אותם בד"כ לחו"ל.

זה אגב לא קרה רק בישראל. אבל העניין הוא שיהודי עושה את זה ליהודי. "וְגֹנֵ֨ב אִ֧ישׁ וּמְכָר֛וֹ וְנִמְצָ֥א בְיָד֖וֹ מ֥וֹת יוּמָֽת׃" 

אני לא צריכה שאת תכירי בזה. אלוקים יודע וסוף האמת להתגלות ה' יחזיר לרשעים כגמולם.

אני מדבר על בארץ, כןמשה

סיפור ילדי תימן בוודאות היה. מה ההיקף שלו? אני מתקשה להאמין שגדול מדי פשוט כי  זה לא אפשרי. כלומר, בשביל שסיפור כזה יהיה אפשרי אפשר שימותו 50% ואז נגנוב עוד אחוז שניים. אי אפשר לגנוב כמויות של ילדים בלי שזה ידלוף החוצה.

כמו שהמוסד רוצה להרוג מישהו הוא מביים תאונת דרכים. למה תאונת דרכים? כי זה סביר. כי האדם הרגיל יראה את זה ויבין שזה יכול לקרות.

מעניין, מה העדות?הרמוניה

זה לא רק שהיה כור היתוך כללי. זה שהייתה מגמה לחילוניות גמורה, וחטפו ילדים ספרדים מהמשפחות שלהם לקיבוצים כדי לעקור מהם יראת שמיים. ספרדים היו הכי נחותים, היחס לתרבות שלהם, לדת, לכל דבר שקשור למקור שלהם היה מזלזל. נחות. לא השמיעו זמרים מזרחיים. הייתה אפליה בקבלה למקומות עבודה ברמה שהרבה ספרדים שינו את שם משפחתם! לא שהספרדים היו היחידים שסבלו כעולים חדשים או שעבדו קשה בתקופה ההיא, אבל כן, מהם הייתה הדרישה להשאיר מאחור את זהותם הפרימיטיבית והלא נאורה.

מצרפת קטע בנוגע לטענות שכתבת על ילדי תימן... 

קריסת ההסברים המימסדיים פרשת היעלמם של ילדי העולים, בעיקר מתימן, הוסברה על-ידי השלטונות לאורך השנים – בכנסת, בוועדות החקירה השונות (כולל האחרונה, הממלכתית) , בפי אישים שונים ובאמצעות התקשורת – בשלושה הסברים עיקריים : רפואי (מחלות קשות ותמותה נרחבת) , אירגוני-ביורוקרטי ("בלגן" בקליטת העלייה הגדולה בראשית ימי המדינה) , ודמוגרפי (משפחות מרובות ילדים) . לפי ההסברים האלה, בקרב העולים מארצות האיסלאם, ובפרט מתימן, היתה תחלואה בשיעורים גדולים עקב הנסיבות הקשות של עלייתם ארצה (דרך ארוכה של שבועות וחודשים, לרוב ברגל, בדרכים המובילות למחנה המעבר גאולה שליד עדן, ושהייה ממושכת במחנה) , ובמיוחד בקרב הדור הצעיר; הילדים נלקחו לאישפוז מאתרי הקליטה לבתי חולים מרוחקים, והוריהם, שהיו מטופלים בילדים רבים, התקשו לשמור על קשר איתם; הילדים הנעדרים נפטרו ברובם הגדול, אבל בגלל אי-הסדר השתבשו נהלי הדיווח להורים על פטירתם ; רק מעט מהנעדרים, כמה עשרות בלבד, נעלמו – וגם כאן הוסבר הדבר בטיעון ה"בלגן". מן הדיון שלנו נלמד כי ההסבר הדמוגרפי מתברר במבחן המציאות כחלש, וכבר ראינו כי ההבדלים הקלים בשיעור הילדים בגיל הרך למשפחה בין שלוש קבוצות העולים השונות אינם יכולים להסביר את הפערים העצומים בשיעורי ההיעדרות בהן . ההסבר הרפואי עשוי לכאורה להסביר את מספרם הרב של יוצאי תימן בפרשה, מאחר שהדרך שלהם לארץ אכן חשפה אותם לפגעים, תחלואה ותמותה בהיקפים גדולים יותר מאשר יתר העולים . בעניין הזה כדאי להניח לרגע בצד את ילדי תימן, ולהשוות בין שיעורי הנעדרים בשתי הקבוצות האחרות – העולים מאירופה-אמריקה מכאן, ומאסיה-אפריקה מכאן . כפי שהזכרנו, בקבוצות האלה שיעורי הילדים הרכים היו כמעט זהים בגודלם (ודומים גם לשיעורם בתוך כלל הקבוצה). מבחינת המצב הרפואי אין כל בסיס לטעון שילדי העולים מאסיה-אפריקה היו במצב פחות טוב מאלה של העולים מאירופה-אמריקה ; אדרבה, סביר שדווקא האחרונים, כמעט כולם יוצאי אירופה, היו במצב רפואי הרבה פחות טוב, לנוכח העובדה שרבים מהם נולדו להורים ניצולי שואה ופליטים, שאף עברו תקופות ארוכות במחנות העקורים באירופה ובמחנות ההסגר בקפריסין . כיצד יכול אפוא ההיבט הרפואי להסביר את העובדה שהיחס בין הנעדרים מארצות אסיה-אפריקה לנעדרים מארצות אירופה-אמריקה עומד על פי חמישה לערך ? ולבסוף, ההסבר האירגוני מתבסס על כך שהיה בלגן בקליטת העלייה. לפי ההיגיון, בלגן כזה אמור היה להוליד בכל קבוצה שיעורי נעדרים על-פי גודלה היחסי . אבל המציאות מלמדת כי למרות שילדי העולים מתימן היו הקבוצה הקטנה ביותר, כשבעה אחוזים, הנה הנעדרים מתוכה היו יותר ממחצית מקרב כלל הנעדרים ; ולמרות שהיקף ילדי העולים בגיל הרך מאסיה-אפריקה היה בתקופה הנדונה בשיעור דומה להיקף הילדים האלה אצל העולים מאירופה- אמריקה, הנה היחס המקורב בשיעורי הנעדרים בין שתי הקבוצות עומד כאמור על חמש לאחת . זאת ועוד : תופעת ההיעדרות פרצה במלוא עוצמתה לא בראשית ימי המדינה, כשרבבות עולים צבאו על שעריה בלי שהוכנה להם תשתית אירגונית ראויה, אלא דווקא כשנה וחצי לאחר הקמתה, בשלב הגיאות בעלייה מתימן, כשהאירגון והסדר היו כבר על כנם. שלושת סוגי הטיעונים הללו אין בהם אפוא כדי להסביר את תופעת היעדרות הילדים, שבתקופת השיא שלה הובילה להיעלמותם של תינוקות מקרב העולים מתימן בסדרי גודל אחרים מאשר בקרב יוצאי יתר הארצות . מן המחקר הנוכחי תתברר תמונה הפוכה, ולפיה הילדים נעלמו במקרים רבים דווקא ממשפחות שלא היו מרובות ילדים, ומצבם הרפואי היה לרוב תקין ; והם נעלמו למרות רישום ומעקב קפדניים למדי – הן של תנועותיהם בין מוסדות הרפואה השונים, והן של מעברי הוריהם מאתרי הקליטה ליישובי הקבע . במקום גירסת הוועדות לפרשה, ולפיה הילדים ברובם נפטרו ומיעוטם אבדו, יוצג במחקר הזה טיעון הפוך, המתבסס בעיקרו על אותם חומרים שעמדו לפני הוועדה אבל היא העדיפה להתעלם בשיטתיות מרבים מהם . לפי הטיעון הזה, ברוב המקרים הילדים לא נפטרו ולא אבדו, אלא יד מכַוונת דאגה להוציא אותם ממשפחותיהם, להרחיק אותם מהן ולהעלים אותם לכתובות לא-ידועות. ואותה יד מכַוונת לא פעלה בחלל הריק, אלא בתוך הקשרים רחבים ואווירה ציבורית שללא התייחסות אליהם יקשה להבין את הפרשה לאשורה.

הרבה ספרדים שינו את שם משפחתם?קפיץ

התעלמת מכל מה שכתבתי כנראה - כי האשכנזים עשו את זה קודם. הם עשו את זה קודם כל לעצמם.

לטעון כל דבר אחר - זה סתם ברמה של בורות מוחלטת. 

וגם אם נניח שזה קרה - מה הקשר לטענה שלך של "עד היום" חוץ מלהביך את עצמך

כן, זה מה שלא אמין בעינייך? שילדים מתו? 
שילדים מתו למרות ש"מצבם הרפואי היה לרוב תקין" - רוצה להסביר לי מה זה אומר? איך אפשר לדעת דבר כזה? ומי זה שטוען שזה מה שקרה? רק ההורים שלהם?
ואם היה רישום כמו שאת טוענת - אז אמור להיות מאוד קל למצוא אותם - והדברים האלו כבר מזמן לא חסויים בימינו

כשאת מניחה מראש שגם וועדות חקירה נועדו רק בשביל להסתיר, ולא מתייחסת לשום דבר שהם אמרו -  אז כן. את זאת שמניחה דברים בלי שום הוכחה רק כי נוח לך להאמין בהם.

...הרמוניה

מה אכפת לי שהם הרגו תתרבות של עצמם? זה כמו שמישהו יוציא למישהו את העין ואז יגיד "אבל אתה יודע שהוצאתי גם לעצמי אז אל תאשים אותי"?...

אני יודעת שבקום המדינה הפקירו גם אשכנזים למות. זה אנשים שאין להם יראת שמיים.

חוץ מזה, לגבי שינוי שם המשפחה זה לא אותו דבר בכלל. אשכנזים שינו לשמות צבריים משמות "גלותיים", ואילו ספרדים שינו לשמות שישמעו "אשכנזים".

והטענה שלי של עד היום לא קשורה לתגובה הזאת זה כבר נושא אחר. ברור שזה לא באותה דרך ובאותה מידה אבל זה קיים. לא מספיק לך הקומונה האשכנזים בבית במשפט? איך האליטה השמאלית מדברת כשיש להם פליטות פה? לא מספיק לך סיפורים מהשטח כמו: וואלה במקרה ראיתי פודקאסט של אביב בן אלוש וזה הופיע אפילו שם תיכנסי לדקה 25:30 אביב אלוש הוא בן זמננו עד כמה שידוע לי.

מצבם הרפואי היה תקין כלומר רואים ילד בריא וגם ברישומים הוא בריא. אפשר לראות אם משהו לא תקין אצל ילד שהוא פתאום ימות בבית חולים. והעדויות היו גם מאנשים מהצוות ושותפים לעניין. יש עדויות מצולמות אני ראיתי סרטונים בעיניים שלי. הם מודים בפה מלא. בעיקר אחיות שמצטערות על זה שלקחו בכך חלק.

ועובדה שהוטל חיסיון על הפרוטוקולים.

את או לא מודעת או עוצמת עיניים למציאות ולהתנהלות הדיונים על זה בשנים האחרונות. ניכר שוועדות החקירה שהוקמו לא הוקמו בצורה רצינית ולא בודקות עד הסוף.

בקום המדינה עשו הרבה דברים כי לא הייתה ברירהמשה

היו גם נבלות, כמו בכל מקום. אבל באופן כללי הסיטואציה הייתה די קשוחה בכל כך הרבה צורות.  

גזענות בגדול הייתה ונעלמה ככל שעברו השנים. למעט במגזר החרדי.

או יוצאי ברה"מקפיץ

שבניגוד להתבכיינות שלה - אשכרה נדפקו בכל צורה אפשרית, לקחו להם הכל, ובכוחניות הזויה ואלימה...

את המחיר כולנו משלמים גם היום בכל פעם שמנסים לקבוע תור לרופא

והם פשוט הורידו את הראש וסתמו את הפה. לא מבינה איך הם קיבלו את זה

גם הם חוו קשיי קליטה וגזענות קשים, נכון.הרמוניה

והם לא היחידים שהורידו את הראש וסתמו את הפה, ככה זה כשאתה מיעוט.

מה עם האתיופים? גם.

כן. הדמיון המדהים בין אנשים שלמדו 20 שנהקפיץ

במקומות הכי טובים שיש, רופאים ומהנדסים וכל זה

שמאבדים הכל, והולכים לנקות ולשמור בכניסה לקניון

לאנשים שלא ידעו לקרוא 
(כן. בערים אתיופיה היא מדינה מודרנית. היהודים לא הגיעו מהערים)

שניהם זה הבדלי תרבותהרמוניה
לא כי "לא הייתה ברירה" נו באמתהרמוניה

איזה התחמקות והודאה והקטנה של הנבלות שנעשו. יש אנשים שעדיין מחכים להכרה הזאת, אבל המדינה מחכה שכל השותפים לפשע ימותו ולא יהיה כבר את מי לתבוע לדין. לי אישית לא בוער שהפרשה תתפוצץ, אבל אני יודעת שיש הרבה אנשים שזה יתן להם נחמה שמכירים בזה שנעשה להם עוול. ומה שכן חשוב לי, זה שאנשים בשטח, העם, פשוט ידעו שזה היה קיים. שזה לא המצאה. כי זה חלק מהסיפור שלי. זה לגמרי חלק מהזהות שלי, זה הסיפורים שאני שומעת בבית, זה הכאבים שאני שומעת ומי שרוצה להתנתק מכאב של אנשים מהעם שלו ולא כואב לו על זה שיהודים עושים את זה לאחים שלהם אז כבר באמת אין לי מה לעשות.

את מדברת על ילדי תימן או על שאר הדברים שהיו אז?משה

כל דבר בנפרד צריך יחס אחר. 

בעיקר על ילדי תימןהרמוניה

אבל גם כל החילון בכוח

היה שימוש בכוח ובכפייה לאורך כל הדרך

זה הופנה גם כלפי אשכנזים ניצולי שואה בעיקר, שניסו לגרום להם לשכוח מאיפה הם באו ולהשאיר את "הזהות הגלותית" מחוץ למדינה. אבל כלפי מזרחיים בטח שהם הרשו לעצמם יותר..

אפשר לראות בעיניים אם משהו לא תקין?קפיץ

למה מראש הוא מגיע לבית חולים?
נו באמת

ו"זה לא אותו דבר בכלל" - שוב, את לא רצינית

כי הוא נולד שם אולי??הרמוניה
ועדיין למה את מדמיינת שאפשר לראות כל דבר?קפיץ

היום לא רואים כל דבר, אז ב1950? 

את שמה לב שאת מחפשת מתחת לאדמה?הרמוניה

עוד שניה תבקשי שאני אוכיח לך גם שהשמש צהובה

ודי, לא ככה מנתחים עדויות אם את רוצה תקראי אותן נורמלי צריך הרבה חומר ורקע

אני מחפשת מתחת לאדמהקפיץ
כי את מעדיפה להאמין בשטויות האלו?
גם היום ואולי אפילו יותר אז, אפשר לראותהרמוניה

על הפנים של תינוק אם הוא בריא או חולה! ק"ו עד לרמה של מוות פתאומי בתוך בית תינוקות

חלאס להכנס לנקודות שטותיות

את רוצה להאמין שזה שטויות מה אני אעשה נגד זה 

לא נראה לי שכבר משהו יעזור

בהצלחה שיהיה לך כל טוב

את שמה לב לצורת התבטאות שלך?אני:))))

גם את כותבת בצורה בוטה ופוגענית כלפיה בלי שום סיבה(לא מבינה מאיפה האומץ..).

גם עיקר הדברים שלך זה התנערות מעובדות ידועות לכול בגלל בורות שלך בנושא.

וגם את כותבת ללא שום בסיס וסתם באויר בלי להבין לאיזה עיוותים חמורים את מגיעה.

יופי ממש דיון לעניין.

ואחרי זה תאשימי גם את הבן אדם שמולך באלף ואחת דברים שנאמרים רק כדי לזלזל, מקסים!

אין לי כוח לפרטהרמוניה

זה גם קשור למה שמשה אמר וגם לדברים שנחשבים בעיני אנשים בעיקר מהציבור הדתי הממלכתי כקונספירציות

כן... קונסיפרציות...קפיץ
רק את הכי חכמה ויודעת את האמת וכל השאר תמימים שלא רואים כלום
לאאני:))))

גם אני

חחחחחהרמוניה
לא אמרתי את זההרמוניה

אני בעצמי תמימה ולכן אני מקשיבה לאנשים חכמים. החכמה היא לדעת מאיפה לשאוב את הידע.

כדי לראות צריך טיפה לפקוח עיניים ולא ללכת אחרי העדר שמובל ע"י התקשורת (שזו ברירת המחדל והכי טבעי). אבל אחרי שמסבירים לך את פתאום אומרת: וואו זה נכון, איך לא ראיתי את זה. וחלקי הפאזל מסתדרים. זה לא אומר שיש תשובות להכל, אבל כן יש חשיבה עצמאית של אנשים שמפעילים את השכל מול המציאות ומצליבים ידע ולא חושבים כמו שהתקשורת מנסה לגרום להם לחשוב. והאנשים האלה צריכים להיות זהירים כי כשהם חושפים את זה הם על הכוונת של אנשים שלא בוחלים באמצעים כדי להשתיק את מי שעומד בדרכם. וגם זה ניכר לאורך כל הדרך. 

דמוקרטיה? זאת רק מעטפת הסוואה כי זה הדבר האחרון שבאמת קורה כאן.

ילדה חכמהאני:))))
השכל שבי מתנגד בכח לאנרכיהמשה

אבל הלב שלי אתמול היה מאושר. או הו. סוף סוף מישהו שם גבול להשתוללות של מערכת המשפט.

למה השכל מתנגד?הרמוניה

זה לא נקרא אנרכיה זה נקרא סדר מלמטה😏

ראיתי גרפיטי: "שום דבר לא מסודר במדינה הזאת לפחות הפשע מאורגן"

כי במדינה נורמלית יש מערכת חוק שאוכפת עבירותמשה

מה שאין בישראל, בה מערכת המשפט וה"חוק" פשוט לקחו צד עם האוייב (ועם השמאל) ונגד יהודים.

בעולם מתוקן היו שולחים בשקט מישהו לגשש אם יש דברים בגו או לראות מצלמות לפני שרצים לעצור חיילים ששומרים עלינו מפני הרוצחים. בעולם מתוקן גם היה גזר דין מוות לרוצחים בהליך  מסודר (פלילי או צבאי).

אנחנו לא חיים בעולם מתוקן. יש היום חוק שאפשר לדרוש עונש מוות אבל אף פרקליט לא ידרוש את זה. למעשה נגד רוצחי הנוחבות אפילו לא הגישו כתב אישום, או שפטו אותם בדרך אחרת. רק מאריכים להם מעצר כאילו שהם גנבי רכב.

בדיוק...הרמוניה
..באליןאחרונה
מתי התקופה הזאת תיגמרהרמוניה
בעוד 7 מיליארד שנים. אז השמש "תבלע" את כדור הארץדי שרוט
התחיל איראן?צדיק יסוד עלום
לא הבנתי מה הקטע אם אין את אפקט ההפתעההרמוניה

אבל אני לא מבינה בזה הרבה

כבר לא לרמה שלך את אומרת חחחחפצל🤫
חחחח😄הרמוניהאחרונה
מי ערזיויק
לך לישון נעריצדיק יסוד עלום
כל הלילה לפניי🥱פתית שלג
אה?זיויקאחרונה
אשתי 😇צדיק יסוד עלום
פלישתי? 😲
תמות נפשי עם אשתי?צדיק יסוד עלום

#די_כבר_לאינסליות_הפופולרית

תעמין לי עישתי עחי אין לה אלוהים זותייי מגהצת ת'כרטיס אשראי 🤣🤣🤣🤣

נשים עי אפשר איתם עי אפשר בלעדיהם אחשילייי 😂😂😂

קשה לי 🤭😿צדיק יסוד עלום
הרב יעקב הושיעני נא מיד אחי מיד עשבצדיק יסוד עלוםאחרונה

ניצוצות ג'מיני✨פתית שלג

במקורותינו נאמר: "חביב חילול השם מן השגגה" (מסכת אבות)

"פשטתי את כותנתי, איככה אלבשנה?". קשה מאוד להתלבש ברוחניות ובשאיפות כשנמצאים בתוך "כותונת" הילדות.

"בן עשרים לרדוף" – זה הגיל שבו אדם מתחיל לרדוף אחרי המטרות האמיתיות שלו בחיים.

לולצדיק יסוד עלום

הראשון דבילי, באסה שעדיין יש לו הזיית מקורות

השני דווקא מקסים!

והשלישי - מה הכוונה האמיתית במשפט?

הפשט- למלחמהפתית שלג

אבל בעקבותיך עיינתי- 

בן כ' כו'. כמ"ש (במדבר א':י"ח) מבן עשרים ומעלה כל יוצא צבא כו': (גר"א)

בן עשרים לרדוף. אחר מזונותיו. לאחר שלמד מקרא משנה וגמרא ונשא אשה והוליד בנים, צריך הוא לחזור ולבקש אחר מזונות. פירוש אחר, בן עשרים לרדוף אותו מן השמים ולהענישו על מעשיו, שאין ב"ד של מעלה מענישין פחות מבן עשרים: (ברטנורא) 

לרדוף במצות עונשין (רש"י)

בן עשרים לרדוף לטרוח אחר מזונותיו. וגם לצאת למלחמת ישראל. אולם חייב גם לרדוף אז ביותר אחר מצות, דבב"ד של מעלה אין מענישין בפחות מבן עשרים [ב"ר פרשת קרח וירושלמי סנהדרין פי"א ה"ה, ושבת פ"ט ב']: (תפארת ישראל דמשנה)

מעניין. יכול להיות שהם פירשו באופן שיהיה רלוונטי גם לימי הגלות. אגב יפה לברטנורא אם הוא הגיע לגיל 20 לאחר שלמד מקרא משנה וגמרא ונשא אשה והוליד בנים, ומה שנשאר לו זה רק לבקש אחר מזונות

שיהיה בריאאיגנוטוס פברל

אבל אם מבקשים ממנו ליצור ציטוט הוא באמת טוב, לדוג' רציתי משפט מחזק לתוכנית כושר שעשיתי אז ביקשתי ממנו בסגנון הרב קוק:

"כשם שהתפילה מזככת את הרצון הפנימי

כך כושר גופני מעורר את עוז החיים שבבשר.

אין הנשמה יכולה להוציא אל הפועל את גנזי 

אורותיה כל עוד הגוף רפה וחלש; רק כשהגבורה 

הגופנית והטהרה הרוחנית מתאחדות לאבוקה אחת

יכול אדם לקרוא בשם ד' מתוך מלאות החיים ובריאות היצירה."

ביקשתי ממנו שישתמש במילים שנאמרו בשירשור הזהאיגנוטוס פברל

"ההתעלות אל על אינה יכולה להיעשות בבת אחת, שכן לעיתים כותונת המעשים המצומצמת של ימי הילדות הופכת לחיץ. האדם שואל בנפשו: איככה אוכל כי אלבשנה שוב, את אותה השגרה הישנה, בעוד שנשמתי משתוקקת למרחבים? הרי במקורותינו מודגש כי הערך הפנימי של השם מתגלה דווקא מתוך התיקון, וכל חילול של קודש המופיע בטעות, אפילו מן הבחינה של השגגה, מעיד על הצורך בזיכוך הכלי הגופני.

לכן, כשהאדם הוא בן עלייה, עליו לדעת כי בשנות העשרים לחייו מתעורר בו כוח רצון כביר, שנועד לרדוף ולהשיג את השלמות. נאמר על כך כי דווקא דרך הכושר שבו הוא מנהיג את חיוניותו הגופנית, הוא בונה קומה של חביב ויקר, המאפשרת לרוח הגדולה לשכון בבטחה בתוך המציאות המעשית, מבלי שתהיה פשטתי וחסרת לבוש, אלא עטורה במסכת של גבורה ותפארת אבות."

מגניב!פתית שלגאחרונה
הילד בן 30 ויש לו חום גבוה צדיק יסוד עלום

אני אהיה 27 השנה קורט קוביין אני מגיע

מַה נְּעִימִים יָמִים לְבֶן עֶשְׂרִים קַל כְּעֹפֶר דּוֹלֵג עֲלֵי הָרִים

בָּז לְמוּסָר לוֹעֵג לְקוֹל מוֹרִים יַעֲלַת חֵן חַבְלוֹ וּמַלְכֻּדְתּוֹ

כן צדיק יסוד עלום
אמרו ליה רבנן לרב המנונא זוטי בהלולא דמר בריה דרבינא לישרי לן מר, אמר להו ווי לן דמיתנן ווי לן דמיתנן, אמרי ליה אנן מה נעני בתרך? א"ל הי תורה והי מצוה דמגנו עלן
איך אני תקוע כבר שנים בתוך הגוף הזה קפיץ

ולא מכיר ת'עצמי

אם לא אני דפוק אז מי

יש שירים שהם פשוט התחושה הספציפית של מרכז העיר בבוקר קר מדי, שרוולים של המדים עד למטה (היה נדיר אצלי, כמובן), ומסכי mainframe

אני לא מתגעגעת. ממש לא.

ובכל זאת

זה גם החורף ומזג האויר האפור, הקור והגשםפ.א.
הכל ביחד עושה לפעמים מצב רוח עגמומי

חופשה טובה, בפרט בחו"ל, לראות ולהיחשף למקומות אחרים, לאווירה אחרת, לאורחות חיים אחרים - ואז לחזור לבית הפרטי והנעים שלנו, ולהעריך את כל הטוב שכן יש לנו 

מה? לאאאאקפיץ

מזג אוויר כזה עושה אותי שמחה

אין דרך לקום בבוקר, לראות שהכל אפור ורטוב בחוץ, ולהשאר עצובים

מי שלא עושה, לא טועה…פ.א.
חשבתי שעצם הקור כייף לך, אבל עכשיו יודע שגם עצם מזג האויר והשמים האפורים והעננים הכבדים וכל האוירה …
אני מדבר אל כל מי שעדיין לא קפיץאחרונה

פתר את החידה של החיים שלו

אולי יעניין אותך