ממה שאני יודעת, הטכניון והעברית הרבה יותר נחשבים ברמה מאשר בר אילן, שנחשבת ברמה הרבה יותר ממכון טל.
רמת החשיבות משליכה על הקלות למצוא עבודה, ועל גובה השכר, כי זה אמור להעיד על הרמה שלך.
אז אם החלום שלך הוא להיות המפרנסת העיקרית בבית (בעל אברך) - אולי זה צריך להיות השיקול שלך...
גם בעברית, גם בטכניון וגם בבר אילן לומדים סטודנטים וסטודנטיות דתיים, בכל הקשת הדתית. בכולם אפשר ללכת לשיעורים, תפילות, אירועים סביב חגים, סעודות שבת וכו'.
גם לא חייבים שהמסגרת החברתית תהיה האנשים שאת לומדת איתם לימודים אקדמיים. בעיני כל עוד את יודעת להציב לעצמך גבולות (נניח, אני לא יוצאת לבילויים חברתיים מעורבים עם אנשים מהלימודים), את יכולה לשמור על הרמה הדתית שלך, שברור לך מה העיקר ומה הטפל, מה האמצעי ומה הדרך. זה לא רק יחידות סגולה, יש בנות תורניות בכל המוסדות הנ"ל.
ניקח לדוגמה את האוניברסיטה העברית בירושלים - אפשר למצוא בירושלים מסגרות של מדרשה שמיועדות לסטודנטיות (כמו במדרשת שירת חנה ובמדרשת נשמת - שני סגנונות נורא שונים), שייתנו את המעטפת התורנית שהיא לא במסגרת האקדמיה. והן (הבנות האחרות שם) יכולות להיות החברה שלך.
אם אני לא טועה, במקצועות שציינת (כל עוד את לא ממשיכה באקדמיה) לא מקובל בכלל לעשות תואר שני. יכול להיות שמעבר ממכון טל לאוניברסיטה, האוניברסיטה תדרוש השלמות.