יש כאלו שחושבות ומאמינות שלהיות בבית זו השליחות שלהן והן מוכנות לוותר על המון בשביל זה,
יש כאלו שטוב להן עם זה מלכתחילה ולא חוות תסכול.
אני בוחרת דרך חיים אחרת ואני לא חושבת שאני אמא פחות טובה, אני רואה יתרונות בדרך שלי על פני להיות בבית כל הזמן.
הילדים שלי מוצלחים ואהובים ועם ביטחון וחוסן ומסוגלות לא פחות מאחרים, ואף יותר.
לדעתי בהרבה מקרים נשים בוחרות להיות יותר בבית ולעבוד בעבודות יותר נשיות או פחות ממשרה מלאה מתוך הרגל שזה צורת המשפחתיות ממה שהן מכירות, אז הן חושבות שההורות שלהן טובה יותר ושהן טובות יותר ככה, במקום לפתוח את הראש לאפשרויות אחרות ולמקסם את החיים שמתאימים להן.
לא מדברת על מי שטוב לה בדרך חיים הזאת, מדברת על מי שחיה ככה מאילוץ ולצערי יש לא מעט כאלו שפורקות את התסכול שלהם על החיים כאילו שזה גזירת גורל. (לא מדברת על מי שפורקת לפעמים בנקודת קושי מסויימת, אלא על מי שחיה בתודעה כזו)
בציבור הדתי השמרני יש פחות פתיחות לסגנון חיים אחר, אם כי עם הזמן נפתחות יותר אפשרויות ויש יותר ויותר נשים שהן מודל אחר מהמוכר.
לדוגמה באולפנה שלי, יותר משליש מהבנות שלט ידעו מה ללמוד, הלכו להוראה כברירת מחדל. משם יש את אלו שמצאו את עצמן ועפות על המקצוע, ויש כאלו מכוח האינרציה היו מורות כמה שנים חלקן ממשיכים להיות חצי כח, חלקן פרשו..
אני בטוחה שאם הייתה חשיפה מספיק טובה בתיכון למגוון התפקידים שיש במשק, הרבה יותר בנות היו מוצאות מקצוע שבאמת מתאים להן וטוב להן איתו וכל החיים היו מוצלחים יותר..
אז אותו דבר גם בהורות. יש כאלו שחייבות ב16:00 להיות בבית. וכששואלים מה יקרה אם לא?
אז תרחישי אימה. כשאני מציבה אפשרות אחרת ב"ה אני לא בבית כל יום ב16:00 ושוב תרחיש אימה לא מתרחש, אז יש תירוצים אחרים.
כשאני שואלת אם טוב לה עם הלחץ של 16:00 והיא עונה שלא, ואני שואלת אז למה לא לנסות משהו אחר שאצל אחרים כן עובד?
התשובה בד"כ היא משיכת כתפיים.
כי קשה לשנות תבנית חשיבה בשלב מסויים בחיים.
קוראים לזה הסללה. שבאה עם מלא נו נו נו למי שאומרת שקשה לה כל יום עם הילדים.
אגב כששואלים אם התפיסה הזאת שאמא חייבת להיות בבית תקפה גם לגבי אבא, ואם לא אז למה לא? אין בד"כ תשובה טובה.
יש תשובות שכל תא משפחתי ומה שמתאים לו שעם זה אני מאוד מסכימה.
אבל לא מסכימה עם תבנית שדווקא אמא צריכה להיות כל יום בבית בארבע אפס אפס.
אני למשל חזרתי מהעבודה אתמול ב4:00 לפנות בוקר, וכל הבוקר הייתי על הילדים ועכשיו יוצאת לעבודה עד מאוחר כנראה.
בעלי יצא מוקדם היום וכבר עוד מעט חוזר.
בסה"כ היה להם הרבה יותר שעות הורות.
והשוס שמבחינת העבודה זה לא באג השעות שהפכתי, זה פיצ'ר שאקבל עליו בונוס נחמד מאוד.
אז לי טוב, לבעלי טוב, לילדים טוב ולחשבון הבנק זה טוב.
אז למה לא לצאת מהתבנית ולחפש מה יכול להיות טוב יוצר עבור המשפחה שלי?
להציב אפשרויות. לא להסליל לשום אפשרות. שכל אחת כשהיא מרגישה מבפנים שמשהו לא נכון לה באיך שהיא חיה את חייה, שתדע שיש אפשרות אחרות והן מוצלחות לא פחות עבור מי שהדרך הזו מתאימה לו.