גדלתי בבית נורא שהתפרק לגמרי. שנים של נתק ביני לבין אח ואחות והורים בעקבות התנהגות שטלתנית, אמרו מה מתי ללכת לישון ומתי לקום, מה ללבוש ומה לאכול ואיך לחשוב, ועשו בי את כל המניפולציות הקיימות בשביל המטרה.
אני עדיין בנתק עם האח והאחות ולא צפוי שינוי עתידי.
מאז שהסבתא גרה עם האמא שמטפלת בה, אני קצת יותר בקשר עם ההורים שלאט לאט השתפר, אחרי שהבינו את המחיר הנורא של ההתנהגות שלהם. (אל תמהרו לשמוח, הם יכולים להתהפך ברגע אחד כמו שקרה כמה פעמים בעבר).
עם האחות הגדולה אין בעיות, אבל הגיס בלתי נסבל.
הוא חוטף עלי כריזה וצורח עלי כל פעם שאני אומר משהו שלא מסתדר עם דעתו. הוא מסוגל לצרוח עלי באמצע שולחן שבת, בגלל ניתוח מסוים שלי שאמרתי על מהלך של גדעון סער.
בדרך כלל האחות תגיד לו באופן יפה שיש צורה לדבר אלי, מה שהפך כל שבת אצלם לפינג פונג של קריזה והתנצלות.
הבעיה היא שלעיתים יש מצבים שאי אפשר לדבר איתו, לעתים קרובות הוא מבין ממני דברים שמעולם לא אמרתי או מנפח אותם, ולא תמיד האחות בסביבה או מתערבת או מבינה מה העניין.
שבת אחרונה שהייתי אצלם הוא סיפר לילדים שלו עד כמה אני מסוכן ואסור להקשיב לי אף פעם.
מאז אני לא מבקר אותם יותר, לא מתקשר אליהם יותר לפני שבת (פעם הייתי עושה את זה כל שבת).
לפני כן הייתי נוסע פעם בחודש ומבקר את כולם, גם ההורים גם האחות וגם הדודה (שגרים באותה השכונה, בעוד שאני גר בעיר אחרת) אבל עכשיו אני מבקר בבית של ההורים בלבד, ואנחנו משתדלים לתזמן את הביקורים שלי אצל ההורים בשבתות שגם הם יבואו.
הדילמה שלי היא האם לספר לאחותי שבעלה בלתי נסבל, ושאני לא רוצה לראות אותו יותר ולא מסוגל לדבר איתו ולא מסוגל לבקר יותר בבית שלהם בגללו.
מצד אחד, הבעיות שלי איתו מעיבים כעת גם על היחסים ביני לבין האחות, אני כבר לא מדבר גם איתה ואני קצת כועס עליה שהיא לא התערבה יותר בשביל לרסן אותו ואת התקפות הזעם שלו נגדי, ונגד הילדים שלהם. אם נפתח הכל לפחות נוכל לחזור לשיחה שבועית לפני שבת כמו פעם.
מצד שני, אולי עדיף שלא תדע את האמת על כמה אני לא סובל אותו, זה עלול ליצור לה בעיות שלום בית וגם יצער אותה לדעת שאני צעד אחד מלחסום אותו בטלפון ולחצות לצד השני של הכביש כל פעם שאני רואה אותו, כמו שאני עושה עם אחות אחרת והאח.
יש לי שני חששות. אחד הוא שהמצב עם ההורים יתהפך ולא אוכל לראות יותר את האחות והאחיינים.
והחשש השני שאולי עוד כמה חודשים או שנים המצב לפתע יתגלה. לדוגמא הגיס ישלח לי הודעה ולא אענה לו, או שהם יזמינו אותי לארוחת שבת ואסרב פעם אחר פעם.
לפי שעה אני כבר כמה חודשים לא ביקרתי אותם בביתם ולא דיברתי איתם בטלפון ולא ההורים ולא האחות הגדולה או מישהו מהמשפחה שמים לב להבדל.
❤️
תודה רבה 🙏