במדינת ישראל היו גירוש גרוע מהגירוש מגוש קטיףבינייש פתוח

תימני כנרת – ויקיפדיה

זה אמנם היה לפני קום המדינה, אבל זה קרה תחת הציונות.

מסקרן למה הבריטים לא התערבו

לא יודע לפי מה מוגדר גרועארץ השוקולד

זה חמור מאוד,

שים לב שזה לא במדינת ישראל אם זה קרה לפני, זה בארץ ישראל.

אלה אותם אנשים ששלטו על יושבי הארץ היהודיםבינייש פתוח

אפילו היו בחירות פעם למי מייצג את הישוב היהודי בארץ ישראל.

אבל פעם לכל קבוצה היה עיתון משלה ו0 חשיפה למה קורה במקומות אחרים.

בימינו מאוד אוהבים להבדיל בין ערוץ 14 לערוץ 13 או ynet.

איך זה אותם אנשים?ארץ השוקולד
מי מבין ראשי המדינה כשקמה גר בעבר בכינרת או היה מעורב בסיפור החמור הזה?

אתה צודק שכיום ההפרשים בין הקבוצות קטנים בהרבה

מי מהם היה מעורב בסיפור החמור של כינרת?ארץ השוקולד

או אפילו גר בכינרת ב1912?

אני לא עד כדי כך בקיא בפרטיםבינייש פתוח
אתה טענת שזה אותם אנשיםארץ השוקולד
שאלתי איך זה אותם אנשים, אין לך מושג אם בכלל מדובר באותם אנשים כי אתה לא יודע מי היה מעורב או אפילו גר שם והיה בהנהגת המדינה כאשר היא קמה ולכן סתם הוצאת שם רע על אנשים שאולי קשורים ואולי לא.
לא נקבתי בשמות של אף אחדבינייש פתוח
את תושבי הכנרת אז אני לא יודע במי מדובר, אבל מי שניהלו את ענייני היהודים בארץ ישראל תחת הבריטים, אפשר לראות בקישור לויקיפדיה
מקריאה שוב של דבריךארץ השוקולד

דיברת על כך שעכשיו יש שלטון יהודי ואז היה, אם כי ברור שמדובר בשלטון שונה לחלוטין. אז הבנתי את דבריך באופן שגוי מקודם, מחילה

זה שונה לגמריפתית שלג
יש בזה בחינות גרועות יותר, ויש פחות
אגבפתית שלג

לא קרה רק על רקע עדתי נחלים – ויקיפדיה 

אכןבינייש פתוח

לא מסרנו חלקים מארץ ישראל לגויים, אבל כאן היה מדובר בגירוש לכל דבר.

תושבי בארי לא רצו שנצרים תשב בתוך אוכלוסייה ערבית, אבל היו מוכנים לקבל אותם אליהם. חלק מתושבי גוש קטיף גרים בדרום עוטף עזה.

בכרם שלום יש קהילה דתית גדולה וחצי מהתושבים הצביעו ט.

אבל במקרה הזה יהודים גירשו מאדמתם יהודים אחרים שלא באו להם טוב בעין.

לא קשור 'למדינת ישראל' שלא היתה קיימתהסטורי
כן, אירוע מורכב בו קבוצות שונות לא הצליחו לחיות בייחד ונאלצו לעזוב. לכל אורך תולדות ההתישבות היו ווריאציות של אירועים כאלו, לא בהכרח אירועים אלימים, אבל כן שקבוצה יותר דומיננטית, גרמה לקבוצה הפחות דומיננטית להבין שאין לה מה לחפש כאן...
ואולי חשוב מכךהסטורי
הגירוש מגוש קטיף וצפון השומרון, היה *גם* עוול כלפי התושבים ששנים רבות ישבו את החבל בשליחות ממשלות ישראל ונזרקו מבתיהם ופרנסתם ללא שום פתרון.

אבל הדבר היותא חמור בו, היה עצם החרבת עשרים וחמישה ישובים והפקרת השטח לאויב, תוך רמיסת מצוות ישוב הארץ ועבירה על לא תחונם, בזה היה גם נטישת ערכי הציונות הבסיסיים ביותר. על הדרך גם היתה הפקרת דם ישראל (כדברי הרמטכ"ל דאז: "רוח גבית לטרור") מהפיגועים באותה שנה ועד טבח שמחת תורה.

ההסברה אז מאוד גמגמה ולפחות חלק מהדוברים התמקדו סביב הנושא הפרטי, אפ' הכלכלי. מו"ר הרב יאיר גזבר הזהיר אותנו חזור והזהר, שלא תהיה עלינו טענה של "בכבודי לא מחיתם, בכבוד בשר ודם מחיתם".

דיברתי נטו על גירוש, לא על צד שני של מטבע ההתנתקותבינייש פתוח

שהוא מסירת שטח לאויב.

וכמו שכבר ציינתי לפתית שלג, תושבי בארי לא רצו שנצרים תשב בתוך אוכלוסייה ערבית, אבל היו מוכנים לקבל אותם אליהם. חלק מתושבי גוש קטיף גרים בדרום עוטף עזה.

בכרם שלום יש קהילה דתית גדולה וחצי מהתושבים הצביעו ט.

אבל במקרה הזה יהודים גירשו מאדמתם יהודים אחרים שלא באו להם טוב בעין.

לאורך ההיסטוריה של ההתישבות בארץהסטורי
היו מקרים רבים, חלקם התרחשו יותר בשקט וחלקם יותר בכאב - שבהם קבוצה דומיננטית דחתה מההתישבות קבוצות שונות שהיו פחות דומיננטיות. בחלק מהמקרים מעז יצא מתוק, כמו שבזכות המחלוקת בין דתיים לחילונים במצפה יריחו, יש היום גם את מצפה יריחו - הדתי תורני וגם את ורד יריחו החילוני-מסורתי. במקרים אחרים, הקבוצה שנדחתה פשוט עזבה. אני לא עוסק בשיפוט, התנאים בהקמת התיישבות אינם פשוטים וכשיש פער, זה מאוד מורכב. אבל יתכן שאם יותר סבלנות למי שבא ונתן כתף, ההתיישבות היתה יותר מזוהה היום עם כלל ישראל.

הדוגמא שהבאת מכרם שלום אינה קשורה לעניין. כרם שלום, כמו שלל ישובים חילוניים ביש"ע ובקווי העימות על הגבולות, הבינו שאם הם רוצים התפתחות, הם צריכים (אחרי עשרות שנים של שמירה על חברה ספציפית מאוד, אפשר להבין זאת) לפתוח את השערים לבני הציונות הדתית. זה ממש לא קשור לעניין.

מקרה מצער שקרה בשנת תרפפ"וshaulreznik
אכן נורא, אכן מצער, לא קשור למדינת ישראל וגם לא למוסדות הרשמיים של היישוב.
אז מי אחראי לכך? הבריטים?בינייש פתוח
תקרא את השיח ביני לבין ארץ השוקולד. 
למה אתה מניח שכל צעד עבר דרך ההנהגה?הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ח באב תשפ"ד 22:10

דובר על משפחות בודדות, היו בריונים שביצעו את זה. להנהגת הישוב לא היו כוחות ביטחון מסודרים, בקושי ההגנה שהיתה עוד בחיתולים.

זה ממש נראה כמו אפליה ממוסדתבינייש פתוח

זה שהביאו תימנים לכנרת זה כבר מוזר, הם לא מבינים בחקלאות אלא הם מבינים בהרבה דברים אחרים.

הם גם הצליחו לגרש אותם למרות שהיו רבים מהם וקדמו להם.

לא הביאו תימניםהסטורי
הם באו מעצמם, כמו שעלו לארץ בלי דחיפה של אף מוסד, כמו שלפני כן עולי תימן קנו את מה שנקרא היום 'כפר התימנים' בשילוח וכמו שהלכו להקים את מגדל עדר בלי דחיפה ממסדית.

אין ספק שאנשי המושבות והקבוצות היו יותר דומיננטיים מהתימנים, ממילא הם הצליחו לדחוק אותם. ההנחות על התנהלות ממסדית הם הוצאת שם רע (ודאי כשבכותרת כתבת 'במדינת ישראל' שהקורא שלא טורח על הפרטים, משוכנע שיש טענות נגד המדינה, למרות שהיא עדיין לא קמה!) עד שיוכח אחרת, אם יש לך הוכחה שהממסדים הם שעשו זאת, תביא אותה!

הנהבינייש פתוח

https://www.haaretz.co.il/gallery/galleryfriday/mizrachit/2020-07-15/ty-article/0000017f-ef2a-ddba-a37f-ef6e64410000

יכולת להגיע לזה בעצמך, זה קישור שמופיע בתוך הערך בויקיפדיה אליו הוספתי כבר קישור.

אגב, ציינתי בפירוש שזה משהו שקרה לפני קום המדינה 

אין כאן שום מידע קונקרטי על מדיניות או על מי ביצעהסטורי

יש כאן בדיוק את מה שאני תיארתי - קבוצה יותר דומיננטית, שדוחקת קבוצה פחות דומיננטית.

זה שהיה יחס גזעני - היה, לא על זה הוויכוח. אבל זה בוודאי לא 'מדינת ישראל' שהוקמה שנים רבות אח"כ וגם אין שם שום מידע שאומר שמי שנישל אותם מאדמתם, זה הנהגת הישוב היהודי בארץ.

בגדול התפקיד של תנועה מיישבת אז, הוא להציע שטח וקצת לעזור.

נ.ב.

לגבי הטענה שם על דחיפת צורפים ואורגים לחקלאות, זה מה שהיה אז בארץ. לנו זה נשמע הזוי היום, אבל אז עולים הלכו מעצמם או נשלחו לחקלאות בהמוניהם, גם אם הם הגיעו מאירופה עם תארים אקדמאים ומקצועות חופשיים. זה נחשב שיא ההגשמה הציונית.

תקרא מה כתוב בפסקה שלפניבינייש פתוח

ואגב שוב אזכיר לך, שאם נסתכל על האיזור של הכנרת, התימנים היו רוב ועלו מספרית על הקיבוצים. אז איך הקיבוצים הצליחו לגרש אותם ללא גיבוי מלמעלה?

דומיננטיות לא תלויה רק ברוב מספריהסטורי
כנראה קשור לאנשים במקוםארץ השוקולד

לא כל דבר עובד דרך ההנהגה, אם יש לך ראיה, אשמח לראות

אם רבינוביץ'לא אוהב את צנעני...shaulreznik
זה לא אומר שאותו רבינוביץ' הוא נציג הממסד המרושע, ואילו צנעני הוא לוחם אמיץ נגד ה"הגמוניה שלא מודעת להגמוניותה". 
חטופי תימן זה עצוב מאוד ואמיתי לגמריהפי

שמעתי מכמה זקנות שהתנדבנו בבית אבות .. קורע לב

זאת הפעם הראשונהבינייש פתוח
שאני נחשף לקונספירציה הפוכה.
אז תקרא ותלמדshaulreznik

לא הייתה אף חטיפה. קונספירציות אפשר להפריך בקלות, בייחוד בעידן של רשת האינטרנט. היכן אותם אלפי התינוקות השחומים שכביכול נמכרו לאמריקאים עשירים? מה מפריע לחסידי הקונספירציה להקים עמוד בפייסבוק, לחלק ערכות לבדיקת דנ"א לכל מבוגר שחום עם הורים לבנים ולתבוע למדינת ישראל את הצורה?

ועוד לא דיברו לשינוי שחל בזיכרונותיהם של אותן סבתות תימניות (מה שמתואר היטב ב"א.א. קונספירציות"): שנות ה-60, "יחיא המסכן שלי היה חולה מאז שנולד, לקחו אותו לבית חולים, שם הוא נפטר", שנות ה-90: "יחיא שלי היה בריא כמו שור, קלגסי המשטרה קרעו אותו מידיי".

ואי כואב לשמוע שאתה מבלבל במוחהפי
בכזו קלות 
מה קונספירציה?תות"ח!

סבתא שלי תימנייה, וניסו לחטוף מאמא שלה (סבתא רבתא שלי, שנפטרה לפני כמה שנים) את הילדה שלה. על מה אתה מדבר? זה מזכיר לי את התיאוריות שכדור הארץ מרובע ונאס"א עובדים על כולנו....

אף אחד לא השתוקק לאמץ ילדים שחומים בשנים ההןshaulreznik

לא בארץ ולא בחו"ל, בייחוד בארה"ב עם חוקי ההפרדה הגזעית דאז. לסבתא שלך יש דמיון עשיר. בבקשה:

יתומי תימן

https://aaconspiracies.wordpress.com/2018/07/17/%d7%94%d7%91%d7%a2%d7%99%d7%99%d7%aa%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9c-%d7%94%d7%96%d7%99%d7%9b%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%90%d7%95-%d7%9c%d7%94%d7%90%d7%9e%d7%99%d7%9f-%d7%9c%d7%9e%d7%a9%d7%a4/

אתה מתווכח עם המציאותתות"ח!

אני לא יודע מה היה האינטרס שלהם, אולי למכור אותם לעבדות באמריקה או משהו, אולי הם היו חשוכי ילדים ורצו ילד לא משנה באיזה צבע הוא, אבל בפועל זה מה שקרה. סבתא שלי לא מדמיינת, הקונספירטורים האלו מקריצים ומכחישים את המציאות.

באמת לא היתה חטיפת ילדי תימן!!!לא סתם מישהי

עובדה שעד היום לא בא אף ילד ואמר חטפו אותי...אני לא דומה למשפחה שלי...

גם בוועדות שהיו בכנסת לא היו הוכחות מבוססות של התימנים...

שוב, הכול נבדק כולל סיפורי ה"חטופים" עצמםshaulreznik
זה לא הוכחהאני:))))
את רצינית?הפי
מעניין למה לא היו ..הפי

השתיקו אותם חזק מאוד

איימו עליהם

תראי מה עשו לרב עוזי

את לא מבינה שהיה מאפיות של הממשלה?

איך אפשר מולם..

עובדה שלקח שנים לחשוף את הפרשה ועדיין יש אנשים שלקחו חלק לכן הכל מושתק

אתה ממש חצוף אתה יודעהפי

משפחות שלמות נקרעו בגלל אותם סיפורים

יש לזה השלכה עד היום .

אני מכירה זוג שההורים עד היום בריב

בגלל שחטפו לאבא את הילדה שלו.. לא חזרה מהגן עד היום.

ואני מכירה עוד מישהי מאוד מאוד חדה שאמרו לה שהילדה שלה נהרגה .. (כולה היה לה חום) והיא השתוללה ואיימה והבינה שמנסים לחטוף אותה , עד שמצאה את הילדה של בחדר אחורי בבית חולים חיה נושמת שהאחות עושה לה צמה

אז עדיף שתשתוק

פתי יאמין לכל דברshaulreznik

תתחילו לקרוא מסמכים במקום להאמין לסבתות פרימיטיבית. כן, אני חצוף וחותר לאמת.

הבעייתיות של הזיכרונות או להאמין למשפחות – אבל מה קורה שהמשפחות סותרות את עצמן? | א.א. קונספירציות

אלו לא רק סבתותהפי
ואתה יודע אותן סבתות היו פעם בנות 30
די, תתחילו לקרוא מסמכיםshaulreznik
שלוש ועדות ממלכתיות טחנו את הנושא עד דק. קחו שעה ותקראו את 'א. א. קונספירציות", את נונה דולברג ועוד. אחרת במה אתם שונים מהגויים שמאמינים לעלילות דם?
עכשיו הכל מובן..שפלות רוח

המצב שלך באמת נוראי אם אתה מאמין לודעות השטותיות האלו.

תכף תגיד שגם ועדות החקירה שיעשו על ה7 באוקטובר הן לגמרי אמת ללא שום רבב.

אתה עוד אומר לאנשים לפקוח את העיניים? טול קורה מבין עיניך ותתעור מהתרדמת שאתה נמצא בה נשמה אתה לא יודע איפה אתה חי ומי מנהל פה את העניינים

סלח לי. אבל לא נותנים לחשוד לחקור את עצמונפשי תערוג

לכן וועדת ממלכתית אינה מספקת את החושדים במדינה.

היו מספר נציגים שרצו לחקור שלא מטעם המדינה.

לרובם התייחסו כאל משוגעים

(ואני לא מדבר על עוזי משולם שנקט נקט באלימות. אני לא מצדיק את זה. אבל יכול להבין למה הוא עשה את זה - ושוב. אני לא מצדיק)

אל תקרא לסבתא שלי פרימיטיבית!תות"ח!

אתה יודע, כשיש לי בחירה למי להאמין, לסבתות או לאנשים בממשלה שכל יום או יומיים נחשפות פרשיות שחיתות, במיוחד כאן כשיש כ"כ הרבה עדויות וראיות, ברור לי למי אני מאמין.

אבל היא כןshaulreznik
וגם סבתא שלי שנולדה בשטייטל והאמינה בשדים הרוחות.

אל תאמין לסבתות, תלמד מסמכים. 

נכון ממש חוצפהאני:))))
תגיד אתה רציני?הפי

אתה חושב שיש תוקף משפטי למה שכתוב שם?

היה שם באלגן שלם

זה לא סותר שהיו ילדים חיים שלא חזרו 

כן, יש תוקףshaulreznik
תקרא ותלמד. בשורה התחתונה: היו 500 יתומים חוקיים, אף אחד לא חפץ בהם כי 'שווארצע'. מי שמאמין שהיה ביקוש לילדים תימנים בארה"ב של שנות ה-50, יש לי פאה יד ראשונה מעוזי משולם למכור להם.
א. אני בתהפי

ב.זה שאתה טוען שלא רצו אותם כי הם היו חומים , לא כל התמנים חומים ו.ג כבר ירד לך ה"תוקף " , נראלך שזה שהם לא היו בהירים , זה תוקף משפטי?

קחי מקרה של כל 'חטוף' מיוחצן ותבדקיshaulreznik
מה תגיד על זהבינייש פתוח
שילדים ש"מתו" בגיל צעיר קיבלו בדואר זימון לצו ראשון?
בשנות ה-50 היה תוהו ובוהוshaulreznik
כולל במשרדי הממשלה. שוב, תקרא את א.א. קונספירציות ואת Nona Dulberg בפייסבוק
היו נקודההפי

לך תשב עם אותם אנשים. . יביאו לך תמונות של אנשים שהיו ואינם אפילו לא קברו אותם וזה לא היה רק לתמנים.

כדאי לך חשיבה ביקורתיתshaulreznik

אני שואל שוב:

1. מדוע לא היה ביקוש ל-500 יתומים חוקיים  שהועלו מתימן?

2. בעידן האינטרנט וערכות לבדיקת דנ"א ב-20 דולר, היכן אותם אלפי התינוקות החטופים?

3. מה עם המסמכים שנונה דולברג עברה עליהם בקפידה ומצאה שכל ה"חטופים" שמספרים את סיפורם, ננטשו ואומצו כהלכה?

אני מבין שמאוד קורץ לציבור הדתי-לאומי להאמין בסיפורי החטיפות ובבן גוריון הרשע שגזז פאות ומכר ילדים למיליונרים בארה"ב, אבל רבאק, אנחנו בעידן האינטרנט, הכול עבר דיגיטציה וזמין לבדיקה נוספת.

אתה מדומיין אחישפלות רוח

והכי מצחיק שאתה בטוח שאתה צודק כי "קראת באינטרנט בדור המדיה" , חילנו פה את התימנים, וזה לא אני אומר..אם אתה כל כך כל כך אוהב עדויות ואינטרנט בקלות אתה יכול למצוא עדויות למצב הרוחני העגום שהממשלה דאז כפתה על התימנים ואם לא אני אשלח לך דבר איתי.

אם לא היייתה קורית פה השואה הרוחנית הזאת מי יודע איזו תורה ענפה הייתה היום לעם ישראל אבל לצערינו חילנו את הצעירים התימנים, ועל זה יבוא איתם חשבון בורא עולם זה לא לנו לשפוט, אבל להגיד שהדברים שקר? הס מלהזכיר. מצרף לך סרטון של שרגא שמידלר בנושא

אני מכיר אישיתנפשי תערוג

לפחות 2 סיפורים על ניסיון חטיפה מאומתים

לא סיפורי פוגי צד שלישי.

שניהם קרובי משפחה שלי

אחד לא תמני אבל כן עדות המזרח

בשניהם הילד היה חולה מאוד

הרופאים לקחו את הילד לבית חולים

אחרי שבוע הודיעו למשפחה שהילד נפטר

המשפחה ביקשה את הגופה. אמרו שלא אפשרי לקבל כי כבר קברו את הגופה. ובאחד מהם הראו למשפחה ממש קבר

אחרי שהמשפחה עשו בלאגן ואיימו על חייהם של הרופא/האחות. (דבר שאני ממש מתנגד לו. אני נגד אלימות בכללי ובמיוחד נגד צוותים רפואיים)

פתאום אמרו שיבדקו שוב והילד חזר אחרי כמה ימים

בשניהם מדובר בילד קטן. בן שנה+-

ועוד פעם. לא סיפורים ממעגל שלישי.

בשניהם שמעתי את הסיפור ממקור ראשון ממש.

וכמוני. יש אלפי סיפורים דומים שחברים שלי שמעו ממקור ראשון מהמשפחה שלהם.

אז להגיד שלא היו חטיפות?

כן, גם במהלך משפט בייליס היו עדים "מהימנים"shaulreznik

שסיפרו סיפורים מאוד משכנעים. תקראו את נונה דולברג, היא עברה על עשרות מקרים של "חטיפות", כולל נבירה בארכיונים. הכול להד"ם, אימהות צעירות שנכנסות להריון, נוטשות את התינוק, והוא מאומץ לפי חוקי מדינת ישראל

תספר את זה לילדים שלךבינייש פתוח
ואז הנכדים שלך יאמינו שמתקפת 7 באקטובר לא קרתה מעולם, וגם לא מגפת הקורונה.
הבאתי לך ולשכמותך חצי תריסר קישוריםshaulreznik
אבל תמשיך להאמין לסבתות נבערות ולחסידי עוזי משולם הקוקו
בדיוק ההיפךshaulreznik
בשואה ובטבח שמיני עצרת יש אלפי מסמכים, תמונות, קטעי וידאו (אפילו כאלה שצולמו במחנות ריכוז באמצעים הלא-משוכללים דאז), מאות אלפי ניצולים עם קעקוע על היד.

במקרה של קונספירציית החטיפות יש תיעוד רב המצביע על היותה של תאוריית הקשר שקר גמור. כל זה מול סבתות נבערות שלפני 70 שנה אמרו א' ולפני 30 שנה החלו לומר ב'.

בישראל מדליפים כל דבר. יאללה, איפה מחירונים, פרוטוקולים סודיים, תכתובות עם מאמצים בחו"ל?

לא מצאתי אלפי הוכחות נגדנפשי תערוג

אלא מספר מועט של מסמכים שאין הוכחה אמיתית לתאריך כתיבתם. שהם לא נגישים לציבור ואף אחד לא יכול לאמת מי כתב אותם ובהוראת מי.

בעבר גם שמעתי סיפורים על חטופים אמיתיים שאחרי עשרות שנים נפגשו במקרה. לאחר חשד שאחד מהם נחטף. ביררו מול האמא והתברר שאמת המקרה

והדבר אומת ע"י בדיקות גנטיות

לצערי אינני זוכר את שמם

הפניתי אותך לפייסבוק של נונה דולברגshaulreznik

כל המסמכים שהיא איתרה (מדובר בארבעים פוסטים לפחות), זמינים לציבור הרחב.

לחטוף המדומה הרבה יותר נוח להאמין בתיאוריות קשר מאשר להודות שאימו הביולוגית נטשה אותו.

כאמור... אצלנו אין הוכחה לחטיפהנפשי תערוג

אלא רק מקרה של פעוט שמת

וקם לתחיה

ואומנם לא במשפחה הקרובה

יש עוד סיפור דומה על פעוט שמת וקם לתחיה

רק שממש היה לו קבר

ועוד סיפור (גם ממקור ראשון) על תינוק שמת בלידה.

ולמחרת קם לתחיה.

כולם קמו לתחיה אחרי שההורים עשו בלאגן גדול. מאוד גדול.

אז או שהרופא/אחות בדרגת משיח מחיה מתים

או שהם התכוונו לעשות משהו עם הילדים.

או שכולם סיפרו לי סיפורי פוגי.

אני בוחר ב2

אתה חושב שסיפורי פוגי. זכותך

ולצערי יש עוד הרבה סיפורי זוועות מראשית המדינה שרימו את העולים (בעיקר עדות המזרח ותימן) אולי גם זה סיפורי פוגי.

תגיד לי מה אתה מסתלבט?שפלות רוח

סבא שלי סיפר שהוא הלך להציל את אחותו מבית חולים ולא רצו לתת לו להיכנס אז הוא חפר מתחת לגדר ולקח אותה..ואח שלו נעלם להם כשעלו..

המדינה כבר הכירה ומוכנה לשלם להם וכבר שילמה חלק על החטופים, לא שהכסף שווה משהו אבל אפילו המדינה מכירה בזה, ואתה אומר שלא היו? אם תרצה אני יכול לעשות לך סבב באיזור שלי באהבה שקצת יפקחו לך העיניים 

זה סיפור אחר, אמיתי וכואב אבל משנים רבות אחר כךהסטורי
אכן, לא מדובר על חטיפה אלא על גירושבינייש פתוח
לנעול את השרשורבינייש פתוח

@ט'

@נפשי תערוג

הדיון מוצה ברובו, והגיע למקום שבכלל לא רציתי שיגיע אליו.

נכון, אני גם בעד לנעולתות"ח!
האמת כואבת?shaulreznik
במקרה בדיוק השבוענפשי תערוג

פורסמה כתבה על נושא דומה.

אבל מוזכרת פרשת החטיפה כדרך אגב.

'https://www.israelhayom.co.il/magazine/hashavua/article/16306142

שוב, דיבורים מול היעדר מסמכיםshaulreznik
"השתכנעתי שהיו חטיפות": יאללה, מפרסמים פוסט באנגלית: ילדים שחומים להורים לבנים, התאחדו, נממן לכם ערכות לבדיקת דנ"א ואח"כ נתבע את מדינת ישראל. 
זה לא יעזור.נפשי תערוג

הילד יודע שהוא מאומץ

וגם ההורים שלו מודים שהוא מאומץ.

הטענה שהוא לא נמסר לאימוץ מרצונם של ההורים

אלא ע"י חטיפה כזאת או אחרת (החל מטענות על מוות שלו ועד קביעה שהמשפחה לא יכולה לגדל אותו מטעמים כאלה ואחרים)

ורק בשביל שתבין את הפלונטר,

ולתבוע את מדינת ישראל לא בדיוק אפשרי.

א.לך תוכיח שלא מסרת אותו מרצונך. שאפילו תעודות פטירה לא נתנו לעולים. אלא אמירה סתמית. הוא מת. בלי לקבל גופה. בלי קבר. בלי כלום.

לדוג' במרוץ השנים גילנו שחלק מהדודים שלי לא נרשמו בכלל כילדים של סבא וסבתא. (תוקן שהיה צריך לעשות צוואה לירושה)

אז גם לך תוכיח שהיה לך ילד.

ב. ניצלו את העולים כדי להחתים אותם על מסמכים בלי שהם מבינים על מה הם חותמים (ואת זה אני מאשר ממקור ראשון. לסבא שלי עיברתו את שם המשפחה שלו בגלל שהוא לא ממש הבין את הפקיד עליה. לאחיו יש שם משפחה שונה משלו.

סיפור לא נעים גם סבתא של אישתי מספרת)

ככה שיכולים להוציא לך מסמך שחתמת מיוזמתך להעביר את הילד לקיבוץ/משפחה אומנת וכו'.

למרות שאין לך מושג על מה מדובר.

ג. וכמו הפלונטר של ועדה חקירה ממלכתית. כדי לתבוע את מדינת ישראל. צריך להתשמש בבית דין של המדינה.

ולצערנו. כמו שאנחנו רואים במרוץ השנים. הוא לא באמת אובייקטיבי.

גם לאפרים קישון עברתו את השם בכפייהshaulreznikאחרונה
קורה, מדינה צעירה וסוציאליסטית.

יחד עם זאת, לא היו חטיפות לצורך אימוצים. זאת מסיבה מאוד פרוזאית: אחרי השואה לא היו חסרים ילדים לבנים ומאידך, לא היה ביקוש לילדים שחומים. שוב, אותה נונה דולברג עקבה אחרי כמה וכמה מקרים של 'קורבנות החטיפה הממוסדת' וגילתה אימהות צעירות שנכנסו להריון מבלי שרצו וכו'.

צהריים טובים, אני בן 25 והוצאתי סיפור קצר לאורסופר צעיר

בשעה טובה, הוצאתי לאור את ספרי הראשון באמזון

אני מחפש אנשים שיקראו אותו ויתנו לי פידבק, הספר זמין בחינם למשתמשי קינדל אנלימיטד.

אם אתם משתמשי קינדל אנלימיטד אשמח לשמוע מכם את דעתכם (קשה לי לבקש ממישהו לשלם על ספר של סופר לא מוכח).

https://www.amazon.com/dp/B0GCVFXHKP

למי שמחפש,נחלת

ביה"ס לזוגיות בואי כלה <zoogyot.gmail.com@send.ravmesser.co.il‏>

יש לו תובנות חשובות, לדעתי, לכל מי שמחפש.

אין לי שום נגיעות בנ"ל.

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
שכח לישון צהרייםבנות רבות עלי
..הרמוניה

ב"ה לא חוויתי מקרוב ואני יודעת שאי אפשר להשוות את העוצמה וההשפעה לעומת מישהו שכן, אבל זה כן הוביל לחשבון נפש והוציא אותי משאננות. ברור שהשתניתי. מעבר לזה, בעקבות ה7.10 התבררו לי כל מיני סוגיות כמו היחס לכלל ופרט בעם ישראל (חטופים), שירות- עד כמה, היחס שלי לגיוס בנפרד ולקריאות לגיוס חרדים בנפרד. עד כמה אני מעורבת במה שהעם עובר, כמה אכפת לי ומה אני עושה עם זה. היחס שלי לשמועות קשות וסיפורי זוועה- איך אני מתמודדת עם זה, איך אני מתמודדת עם אנשים סביבי שרואים את זה אחרת ממני ורוצים לשתף אותי... נגיד אני נמנעת מלשמוע סיפורי זוועה, ואני לא אוהבת להגיב בזעזוע ולשקוע בזה אבל מה לעשות כשמישהו שכן בוחר לשמוע בא לפרוק אצלי תזעזוע שלו (בדרך קבע). וגם היה מדהים לראות את ההתעוררות של הזהות היהודית בעם.

תודה על זהזיויק
👍הרמוניהאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
רמה למדנית גבוההנקדימון
לא מנבאת רמה רוחנית גבוהה.

אני מכיר קצת את הפורומים שם, במיוחד את עצכ"ח הידועה. הלמדנות והחריפות אכן רמה גבוהה, היתר לא תמיד.

לא מכיר. מחיפוש בגוגל זה נשמע לי משהו אחר לגמריפתית שלגאחרונה
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג

ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.

זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.

אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.

ייתכןרוצה להשתחרר

הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.

באיזה מובן?נקדימון
באווירהרוצה להשתחרר

וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?

צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.

דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה

אולי יעניין אותך