לגבי כל היד שניה שהוזכר פה, נראה כאילו כולן לוקחות רק יד שניה והכל טוב. אז באה להראות גם את הצד השני של המטבע- זה התעסקות! זה לשבת על האינטרנט וקבוצות מסירה עד שתמצאי. ולא כל דבר אפשר להביא ברכב פרטי (שידה בעיקר, אולי גם מיטת תינוק), אז לפעמים עד שמוצאים נתקעים בגלל הובלה. וגם מה שאפשר ברכב פרטי, לא לכל זוג צעיר יש רכב (אולי היום המציאות אחרת ואני לא מעודכנת).
פירוט ספציפי על חפצים מניסיון עם 6 ילדים ב"ה:
טרמפולינה- לא ממש שימושי. כן טוב אולי לילדי ריפלוקס.
מזרון פעילות- בעייני חובה. כל ההתפתחות של התינוק בחודשים הראשונים מתחילה משכיבה על הבטן על משטח רך ויציב. יש מזרונים בגדלים שונים, יש משטחים מחומר רך כזה שמתקפלים כמו אקורדיון (מוכרים גם במקסיקו סטוק). ממליצה על משהו שמתאחסן בקלות כיחידה אחת. כי גם ביום יום לא בהכרח רוצים שיתפוס כל הזמן את הרצפה בבית.
סלקל- חובה משהו בטיחותי שלא עבר יותר מידי שנים ולא עבר תאונות. לא חייבים בכלל לקנות דווקא את היקרים (זו גם דעת ארגון בטרם). אפשר גם לשאול מיד שרה.
מנשא- לא לקנות לפני שהתנסתה בנשא של מישהו אחר (התנסות בחנות זה לא נחשב). גם מנשא מצוין יכול להיות גרוע בשביל הצרכים שלך. יש נשים שמשתמשות המון במנשא. יש שלא משתמשות כמעט אף פעם. ויש גם מנשאים לשלבי גיל שונים.
חיתולי בד- יש תינוקות שפולטים המון. וצריך כמויות של חיתולי בד. יש תינוקות שכמעט ולא משתמשים. פשוט לא פולטים כמעט אף פעם.
בקבוקים ומוצצים- קונים חדש. אבל לא כולן משתמשות בחודשים הראשונים. כן ממליצה שיהיה משהו בבית למקרה שצריך. לפעמים מקבלים בערכות לידה.
טיטולים- בהתחלה הם משתמשים במלא טיטולים. אבל הם גם גדלים מהר. אז עדיף לא לקנות יותר מחבילה או שתיים למידה. אם יש מבצע תקנו גם את המידה הבאה. תוך שבועיים-חודש הרבה תינוקות עוברים לטיטולים מידה 2.
בגדים- בגדים של תינוקות עד גיל 3 חודשים ואפילו עד גיל חצי שנה, כמעט ולא מתבלים. עד גיל 3 חוד הם רוב הזמן בעריסה/עגלה/ידיים. אז אם יש לך ממי לקבל, סביר להניח שהבגדים יהיו במצב מצוין.
בכל מקרה קחי בחשבון שבהתחלה יכול להיות הרבה כביסות. מחליפים לפעמים בגד כמה פעמים ביום. מצד שני, מהר מאוד הבגדים קטנים ועוברים מידה. ותראי שיהיו בגדים שבכלל לא תלבישי.
עגלה- מודה שאני כן קניתי חדשה. אבל ממש ידעתי מה אני רוצה וצריכה. ובאמת השתמשנו בה 4 ילדים ורק ברביעי היא כבר התחילה לקרטע. לחמישית קנינו כבר חדשה ומרוצים מאוד, משתמשים בה גם לשישי בלי לקנות עוד טיולון.
כן קנינו גם מתישהו עוד טיולון כי היינו עם ילדים צפופים בגיל והעגלה היתה תפוסה עם הקטן.. גם הטיולון שימש אותנו 4 ילדים, וממש העמסנו עליו.
אמבטיה- יש היום כאלה שמתקפלות. לא התנסתי. מניחה שזה יתרון גדול שלא תופס מקום באיחסון אח"כ. אפשר בקלות למצוא למסירה. מוצר לא יקר (100 ש"ח בערך)
צעצועים- לי קשה לקנות מאלי אקספרס, שיין וכו'. למרות שאני קונה מהם לא מעט. פשוט בגלל שתינוקות מכניסים לפה, והכל אצלם יותר רגיש, לא יודעת כמה זה עובר מבחני בטיחות. משחקי תינוקות בישראל זה לא זול, אפשר גם להשיג מאנשים שרוצים למסור (או לקבל מתנות)
עריסה- אפשר לשאול מיד שרה או חברים. ואז אין את בעיית האחסון אחרי זה. הרבה הורים משתמשים מעבר לגיל 3 חודשים. לפעמים אפילו קרוב לגיל שנה.
אם את בכ"ז קונה, ממליצה בחום!! לקנות מטחברת (לאו דווקא החברה הזאת. העיקרון). חיים אחרים!! וגם אם בהתחלה לא תשמשי בצורה הזאת, תמיד יש אפשרות להשתמש כעריסה רגילה. ויש לא מעט נשים שגילו את התענוג הזה רק בלידות מתקדמות.
כרית הנקה- ממש לא חובה. אבל אם כבר, שווה להשיג/לקנות לחודשי ההריון המתקדמים כרית הריון/הנקה. משנה מאוד את איכות השינה בחודשים שהבטן כבר גדולה ושום תנוחת שינה לא נוחה.
משאבת חלב- גם אפשר להשכיר מיד שרה. עד שלא תלדי ותצטרכי ותתנסי, לא תדעי מה את באמת צריכה אם בכלל. יש מלאאא סוגים.
שיהיה בשעה טובה, בשמחה, בבריאות והידיים מלאות!!!
מרגש ממש לידה ראשונה!!!