כי אני לא חושבת שאפשר לדעת בלי לשאול אותה.
אתה גם כנראה לא יודע מה הסיבה (או הסיבות) שהיא החליטה שלא. (אולי היא החליטה שזה לא שייך כי הוא גר רחוק מידי? או כל סיבה אחרת...)
אם אתה חושב שלא הצלחת להבהיר מיהו החבר שלך בשיחת הבירורים, אני חושבת שזה בסדר לשלוח הודעה שאומרת את זה, ומהירה שזה מגיע מכיוונך, ולא שהחבר ביקש + מספר של מישהו אחר שהיא יכולה להתקשר אם היא רוצה. בצורה כזאת היא גם לא צריכה להשיב לך, ואם היא תרצה - יש לה עוד מישהו שתוכל לדבר איתו.
באופן כללי אני חושבת שאנחנו צריכים לזכור שבבירורים אפשר להרים או להפיל שידוך.
אם מדובר במישהו שלא היית איתו בקשר שנים, או שאולי היחסים בינכם אינם תקינים - נראה לי שנכון לסרב, ולתת מספר של מישהו אחר.
כשזה מישהו שאנחנו כן מכירים - להיזהר מה אומרים. לפעמים יש מילים שאנחנו משתמשים בהם לא במשמעות הפשוטה, אבל הצד השני לא מבין, ומסיק דברים לא נכונים. (לדוגמה - הוא מאוד "מיוחד" - האם זה קוד למישהו שחריג חברתית? האם למישהו שמוגדר חינוך מיוחד? לאדם עם תכונות תרומיות? אדם עם תחביבים מוזרים? דוגמה נוספת: שמעתי שבציבור החרדי, "לב טוב" = לא יוצלח, לא חכם).
בתור הצד המברר, בקשו הבהרות. אל תישארו בסיסמאות. אם לא מדובר בפרט טכני שמפריע לכם, כדאי לדבר עם עוד מישהו, שאולי יש לו נקודת מבט אחרת.
אני חושבת שיש כאן אחריות כפולה -
לך כחבר, לנסות לשקף כמה שיותר מיהו.
ולה, כבחורה בוגרת לקבל החלטה (שיכולה להיות שלילית, גם אם אתה שיקפת את החבר בצורה הכי טובה שיכולה להיות, וצריך לכבד את זה).