היו לי כמה ילדים שהפרידות בבוקר היו ממש קשות.
מקווה שזה יהיה רק לתקופה קצרה ובקרוב הוא כבר ישמח ללכת לגן...
מהגישה ההיקשרותית אני למדתי שני דגשים, שלדעתי יכולים לפעמים להקל:
- פרידה זו חויה קשה לילד. ככל שהגיל יותר קטן, ההיקשרות שלו יותר מבוססת על קשר פיזי ולכן כשיש פרידה פיזית הם לא מצליחים להחזיק את זה שאמא עדיין אוהבת אותם ואיתם גם מרחוק, וזה יותר קשה. מה שיכול לפעמים קצת להקל זה להשאיר עם הילד משהו שמסמל את הבית/את אמא (מעטפה עם נשיקות, תמונה של המשפחה, וכדו').
האמת שאצלנו כל הדברים האלו לא ממש עזרו, הילדים שלי רצו רק אותי, אבל אולי יש ילדים שזה כן יכול להקל.
- כשלילד יש איתו דמות שהוא קשור אליה רגשית, הוא מרגיש בטוח. בתחילת השנה את הדמות שעליו הוא קשור, ולכן הפרידה ממך נחווית כחוסר ביטחון. אבל מה שאנחנו רוצים לעשות זה לעזור לו לייצר קשר בטוח מול הצוות של הגן, וככה הפרידה תהיה פחות קשה כי הוא לא באמת נשאר לבד, יש פה דמויות שהוא מרגיש איתן בטוח.
אז כדי לעזור לו להרגיש ביטחון עם הצוות של הגן, הוא צריך לראות שאת קשורה אליהן - מחכה ושמחה לפגוש אותן, מדברת איתן, מדברת עליהן בבית, וכו'. כמה שהן יהיו דמויות יותר נוכחות במרחב שלו, והוא ירגיש שאת אוהבת אותן וסומכת עליהן, הוא ירגיש שהם הוא יכול לסמוך עליהן ולהרגיש בטוח איתן.
מצרפת פה קישור להורדת 'ערכת הסתגלות' של רותי דריאל. נראה לי שיש לה גם פרק בפודקאסט שלה שממנו למדתי את מה שכתבתי פה (אם מעניין אותך, תחפשי בפודקאסט 'בחזרה ללב ההורות').
הסתגלות למסגרת בגישה תומכת היקשרות- חזרה ללב ההורות