הרבה כותבות פה על מה להגיד כדי לגרום לכולם לצאת.
בעיני זה אפילו לא צריך להגיע למצב הזה. הם לא אמורים להגיע אלייך הביתה אם זה לא נוח לך.
אני חושבת שמישהו (את, בעלך, ההורים שלך, או כל אחד אחר שיתאים) צריך להגיד מראש לכולם - הזמנו אתכם בשמחה לברית, אנחנו שמחים מאוד להיות איתכם בסעודות, אבל בין הסעודות הבית שלנו השבת צריך להישאר ללא אורחים, בבקשה לא להגיע בכלל, זה מה שהיולדת צריכה כולנו רוצים לגרום לה להרגשה נוחה ונעימה.
אפשר להגיד את זה באופן פומבי, או אפשר שמישהו יגיד לכל אחד באופן פרטי (אפשר גם לחלק, למשל שאמא שלך תגיד לצד שלך ואמא שלו לצד שלו). אבל בעיני זה צריך להיאמר מראש בצורה מפורשת.
לדעתי זה גם הרבה יותר קל ונעים להגיד מראש, מאשר אחרי שהם כבר בבית ואז פחות נעים להגיד לאנשים 'לכו' (וזה גם אולי גורם לאנשים שבאו הרגשה לא נעימה, כי הם סה"כ באו מתוך הרגשה שאולי הם אפילו עוזרים, ואז אומרים להם שהם רק מפריעים).
ואני רק אגיד שפעם היינו בשבת בר מצווה של אחיין שלי, כל הסעודות היו באולם ושם פגשנו את כולם, ובין הסעודות היינו בדירות שקיבלנו לשינה, או בחוץ, או שביקרנו בדירה שבה התארחו ההורים של בעלי, אבל לא באנו לבית של גיסים שלי (בעלי השמחה) כי הרגשנו שזה פחות מתאים ויותר מידי עמוס.
אז גם בלי יולדת זה לא תמיד מתאים, וזה ממש בסדר לדעתי. רק שצריך להגיד את זה, כי לא כולם ינחשו שזה הצורך שלך.