אז נסעתי היום למילואיםבינייש פתוח

ומי שלקח אותי טרמפ ונסע במיוחד לאן שאני צריך, הוא ערבי. פעם שניה במלחמה הנוכחית.

ובמילואים הקודמים בהם שמרתי בכניסה לשטח כינוס ליד רצועת עזה, ראיתי בעצמי איך כל נהגי המשאית שנתנו לנו אספקה היו ערבים.

מסקנה: כל הערבים מחבלים.

כל מי שאומר אחרת חי ב6 באקטובר, גם אם התייצב למילואים 10 פעמים ב7 גדודים שונים, ובפעם הראשונה שחזר הביתה כמעט שכח איך להגיע לבית שלו (וזה לא היתה מטפורה).

וגם אם הסיק מסקנות ממה שראה בעצמו בשטח.

@הסטורי

זה ידוע שערבים אוהבים לתת טרמפ לחייליםפשוט אני..

הנה למשל חייל שרצה להגיע לבית של חברתו, וערבים ניסו לעזור לו:

חטיפת נחשון וקסמן – ויקיפדיה

יש גם חייל שקיבל טרמפ מערבים בכיוון ההפוך, מהבית של חברתו אל הבית שלו:

רצח משה תמם – ויקיפדיה

והנה אחד נוסף שרק רצה להגיע ללימודים וקיבל את עזרתם של בני דודינו:

https://www.izkor.gov.il/%D7%93%D7%95%D7%93%20%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A1/en_997d05511af984ccd97fa9b3c1880b5d

האמת היא שהערבים לפעמים כ"כ נאורים, עד שהם אפילו עזרו לחייל ולקחו אותו טרמפ כדי שיספיק לחגוג עם משפחתו בחול המועד פסח:

https://www.izkor.gov.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%AA%D7%99%D7%90%D7%9C%20%D7%A2%D7%A7%D7%99%D7%91%D7%90/en_efb506b3cd68b9da7cf63f2434208b53

מה שיפה זה שלא רק אזרחים ערבים פשוטים נותנים טרמפים בחינם, לפעמים גם נהגי מוניות (שפרנסתם היא להסיע אנשים) מאפשרים ליהודים לנסוע בחינם, הנה למשל יהודיה שעד היום לא שילמה לנהג הערבי שהסיע אותה:

רצח שלי דדון – ויקיפדיה

לפעמים הם גם מחליטים לגמול חסדים עם נערים צעירים שעוד לא הספיקו להתגייס:

רצח שלושת הנערים – ויקיפדיה

ועכשיו ברצינות,

מה הטענה שלך? שמישהו הסיע אותך והוא לא רצח אותך? איזה מן חידוש יש בזה? יש במדינה מיליוני ערבים, וברור שרובם הגדול לא רוצח. יש בהם נהגי משאיות שעוזרים לצבא, יש רופאים שמטפלים בחיילים (יהודה גליק דיבר רבות על הרופא הערבי שטיפל בו, אחרי שערבי אחר ניסה להתנקש בו).

הסטורי או כל אחד אחר, מעולם לא טען שברגע שתהיה עם ערבי לבד אז הוא בהכרח ירצח אותך. אני באמת לא מבין מה אתה מנסה להגיד.

הסטורי בהחלט אמר שכל הערבים מחבליםבינייש פתוח
שרק מחכים לזמן המתאים לתקוע לך סכין בגב. ואמר לי שאני חי ב6 באוקטובר כי אני לא מבין את זה. ושוב, הוא אמר את זה למי שהתייצב 10 פעמים ב7 גדודים שונים.
אתה לא שונה מאדם שגאה לספר שהוא לא חוגרפשוט אני..
בזמן נסיעות, כי ''שום דבר לא יקרה לי''
כל הערבים מחבליםנקדימון

כל דפריש - מרובא פריש.

אנחנו מכירים את האידאולוגיה ואת הדת, את חומרי הלימוד, את חגיגות שחרורי המחבלים, את המשכורת על רצח יהודים, ואת התמיכה בארגוני הטרור.

מי שרוצה שלא יראו אותו כחלק מהכלל המוסלמי המחבל הזה, יצטרך לעמול קשה כדי להוכיח שהוא שונה.

זה שאתה טיפש לא אומר שכל היהודים טיפשיםנקדימון
אתה מופקר חסר אחריות אם אתה לוקח טרמפ עם ערבי כשאתה על מדים. אתה סתם טיפש אם לוקח טרמפ עם ערבי על אזרחי.

ביום שתדע להבחין בין לב אוהב ללב אויב, תספר לי. אני גם אשמח להרחיב את מעגל הנהגים שאני יכול לקחת איתם טרמפ.

הוא לא היה מסוגל לחטוף אותיבינייש פתוח

הוא לקח אותי מאבו גוש לקיבוץ בפרוזדור ירושלים והיה עם גבס על היד.

והערבי הקודם שהקפיץ אותי, זה היה כשהייתי בפעילות מבצעית עם m16.

רולטה רוסיתנקדימון
כבר הבנתי שאתה מופרע
😂😂😂שפלות רוח
אל תהנה אותו מנכסיך נקדימון בן גוריון, כנראה הוא יאבד אותם בהימורים
לא יודע אם זאת בדיחהשפלות רוח

אבל גם אם לא..מה אתה מנסה להגיד?

שיש ערבים טובים ואתה מסכן את החיים שלך בשביל למצוא אותם?

אשמח לחדש לך, אין. זה כזה פשוט גיבור חיל.

וגם אם יהיה לך איזה מקום להגיד שכן..לסכן את החיים שלך בשביל להוכיח נקודה זה לא ממש חכם.

גם אם אתה חושב ש"הוא לא היה מסוגל לחטוף אותי" וואלה טוב לדעת סופרמן..

אז רגע, כל הנהגים שנתנו לך אספקה היו ערבים? וואו איזה יופי חלום השלום הגדול עוד אפשרי..מעניין למה הוא לא עובד כמעט 80 שנה, אולי מצאת את הפיתרון תגלה לנו נשמח לשמוע ולקחת חלק.

אני אגלה את הסודבינייש פתוח

כל מה שצריך לעשות הוא לא לאפשר בתי ספר שמציגים מחבלים כגיבורים ועל כך שצריך לגרש את כל היהודים מפלסטין.

ולהכניס לכלא או לגרש את כל מי שתומך ולו בדרך הקלה ביותר באויב.

לא כל הערבים קיבלו חינוך שכולם חייבים שהאידים, כי מערכת החינוך שלהם ישראלית ולא של הרשות הפלסטינית, ואם הם יראו שהם משלמים מחיר יקר בתמיכה באויב, הם יבינו מי בעל הבית.

איפה היית בשומר חומות?נקדימון
התמימות הורגת.
לא אמרתי שכל הערבים הישראלים חברים שלנובינייש פתוח

אמרתי שלא כולם, והרבה מהם אינם אויבים שלנו.

וציינתי עוד צעדים שצריך לעשות מול אויבים, שחלקם ישראלים בשביל שהם יבינו מי בעל הבית.

מיש שונה מכולם, חובת ההוכחה עליונקדימון
הרוב הגדול מוכן לשחוט אותך בידיים חשופות, אם רק תהיה לו ההזדמנות. וכל דפריש - מרובא פריש. מי ששונה, יוכל להוכיח את שונותו. עד אז, כולם חדא מחתא.
סופרמןשפלות רוח

אתה מדבר פה דברים שרבים וטובים ממך כבר העלו ודיברו..ואיפה השינוי?

על הנייר הרעיונות שאתה מציג הם מעולים אבל אי אפשר ליישם אותם, צריך לגדוע את הבעיה מהשורש וזה משהו שלא יקרה לא משנה מה תעשה.

אתה בכח מחפש איך להוציא אותם זכאים וכל חטאם הוא בתי הספר שמחנכים לשנאה..

די להיות תמימים ונאורים במקום שלא צריך.

הם חיות אדם, כל אחד ואחד, וכל ערביה שמשריצה שרצים רוצה שהם יהיו שאהידים.

כן. כולם. גם אם הם לא יודו בזה.

אתה אהבלבינייש פתוח
מסכים סופרמןשפלות רוח
ההודעה הפותחת שלך מעידה על השכל שאין לך אז אין לי יותר מדי מה להרחיב😁
חוץ מלהקרין 100% ביטחון בדברים נחרציםבינייש פתוח
לא נשאר כמעט תוכן בדבריך
אתה יודעשפלות רוח

הכי מצחיקים אותי אנשים כמוך, אתם הכי מסוכנים למדינה שלנו ולקיום של העם שלנו. אתם מוכנים לסכן את כל העם רק בשביל להוכיח שיש ערבים טובים ואפשר לחיות בשלום..המצב שלכם באמת אבוד.

הגאווה שלך והביטחון שלך שאתה יודע מה זה ערבים ויש כאלו שסך הכל החינוך קלקל אותם..אתה מאוד פתטי ותמים. לא יודע איפה גדלת או מי שטף לך את המח. אבל אני באמת מאחל לך בתור אחי שה' יציל אותך מהבור שאתה נמצא בתוכו, ואם תשאל אותי, הוא נובע מגאווה וחוסר אמונה.

מעניין אם היית תופס טרמפ עם אותו נהג משאית שעשה את הפיגוע..ואז היו מוצאים חייל לידו, מה היית מסביר למדינה, זה באמת מעניין לשמוע "לא אני הייתי בטוח שהוא ערבי טוב, וחוץ מזה, הוא לא חטף אותי כי הוא היה יותר חלש ממני" וגם הנשק שלך לא בדיוק היה עוזר לך יא סופרמן על, כי הדריסה שם קרתה בשניות, אז איך היית יוצא מהתסביך שם? מחכה לתשובה🙂

אני מסוכן לקיום שלנו כעם?בינייש פתוח

שהייתי 10 פעמים במילואים ב7 גדודים ונכנסתי לעזה 4 פעמים ושמרתי על הגבול במנרה?

כתבתי כבר שאם הדבר היה תלוי בי, לא הייתי נותן לנהגי משאית לתת לנו אספקה ליתר ביטחון.

אבל בדיעבד הם בהחלט הוכיחו את עצמם. כמו עובדי מקדונלדס שנתנו לנו ארגזים של אוכל.

בינתיים הם הוכיחו את עצמםפה לקצת
זה ששירתת זה מעולהשפלות רוח

והכל טוב ויפה, מאות אלפים שירתו ולא שמעתי על אחד ששבוי בתיארויול ההזויות שלך..

ברחת מהשאלה האחרונה שלי..מה היית עונה למדינה? כי כנראה אם הוא היה מציע לך טרמפ היית עולה כי הוא ערבי עובד סך הכל שמנסה להתקיים במדינה, עדיין מחכה לתשובה

היי בינייש פתוחכנר✍️

ההסקת מסקנות שלך מעוררת השראה

ממש רואים סיבה ותוצאה.

צחוק בצד לא חושב שיש פה אנשים שחושבים שכל הערבים מחבלים אבל כן יש מקום להגיד כל הערבים חשודים כמחבלים(מה לעשות המציאות...) וכן יש מקום לומר שכל המגדיר עצמו פלשתינאי הוא מחבל פוטנציאלי שעוד לא מימש את עצמו.

עצם ההגדרה עצמית פלשתינאי אומרת באיזה שהוא מקום שאתה רואה עצמך לא כאזרח המדינה אלה כאזרח מדינת אויב ש"כבושה בידי המדינה הנוכחית.

יש הרבה ערבים שמגדירים עצמם "ערבים ישראלים" (בדרך כלל נוצרים אבל לא רק) המשרתים בצבא ובמקומות אחרים.

למרות זאת אני עדיין לא סומך ב100% על הערבים הישראלים המוסלמים(לא מדבר על מי שהוכיח אחרת) כי האיסלאם הכריז מלחמת דת על המדינה היהודית. 

ערכתי. כל מילה מיותרת. מקרה אבוד.פה לקצת
כי את מכירה את המציאות טוב ממניבינייש פתוח

שנכנסתי לעזה לא פעם אחת ולא פעמיים אלא 4 פעמים.

ושמרתי על הגבול במנרה כמה פעמים במלחמה הנוכחית וגם ירו על הכח שלי טילי נט.

חח מה הקשר? זה לא הופך אותך לחכם יותרפה לקצת
אני חיה את המציאות יותר ממך כנראה, אתה עדיין שבוי בסיפורי מעשיות על ערבים טובים שלעולם לא ידפקו לך פטיש בראש.
וואלה?בינייש פתוח

ערבי עם גבס היה מסוגל לחטוף אותי? ערבי לא חמוש יכל לחטוף אותי בזמן פעילות מבצעית כשהיה לי m16?

אם הדבר היה תלוי בי, לא הייתי נותן לנהגי משאית ערבים לתת לנו אספקה. ליתר ביטחון.

אבל בדיעבד הם בהחלט הוכיחו את עצמם.

בואי תספרי לנו מאיפה את מכירה את המציאות, כי אני מכיר אותה מהשטח.

סופרמן כבר אמרנו לך שאתה גיבורשפלות רוח

אף אחד לא יכול עליך אתה הכי חזק בעולם.

ממש כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה

מה קשור שהוא עם גבס? זאת סיבה בשבילנו לסכן את החיים שלנו?

איך אמרו לך פה, אתה רוצה לשחק רולטה רוסית..בכבוד

אל תכריח אותנו לזרוק את השכל שלנו כמוך ולחפש בנרות ערבים טובים, או שרצים טובים זה אותו דבר..

הם היו מסוגלים להתפוצץ איתך.פה לקצת

גם גדעון פרי הי"ד הכיר אותה מהשטח והוא לא היה יהיר כמוך....

הוא ידע שאפילו שהוא עובד איתם ואפילו שהוא דואג להם ולתנאים שלהם אסור לו ללכת לפניהם כי הם יכולים לדפוק לו פטיש בראש.

למה ליתר ביטחון? אתה רואה שהם לא עושים כלום. אתה מהטיפשים האלה שחושבים שכל ערבי מחבל?

מי שחושד בכל ערבי, שילך עם טנק לסופרבינייש פתוח

הרי לגדעון פרי היה אקדח וזה לא עזר. אותו דבר לגבי החיילים מליל הקלשונים שהm16 שלהם לא עזר.

ואין הבדל בין להכניס אותם הביתה לשיפוצים או לעמוד מולם בקופה של הסופר פארם או של מקדונלדס כי היכולת שלהם פתאום לדקור אותך די זהה בכל אחד מהמצבים האלו.

נכון. הם מסוכנים בכל מקום ובכל מצב.פה לקצת
אז לכי עם שני שומרי ראש עם מאג לכל מקוםבינייש פתוח

או שלא תלכי ברחוב אף פעם.

ואל תסעי ברכב ואל תחצי שום כביש כי את יכולה לעבור תאונת דרכים.

אני הולכת ברחוב אבל לא מסתכנת לשוואפה לקצת

בטרמפים עם ערבים לדוגמא

לא צריך להיות קיצוני ולהסתגר בבית וגם לא להיות קיצוני ולקקחת טרמפים עם ערבים כדי לבדוק את רמת אמינותם

מה הסיכון עם היה לי m16?בינייש פתוח

אולי אני לא אעשה מילואים בכלל כי יכול לפגוע בי צלף? או rpg?

כל פעם שאת נוסעת ברכב או עוברת בכביש את יכולה לעבור תאונת דרכים חס וחלילה

אחי מהודעה להודעהשפלות רוח

אני מבין שהמצב שלך יותר ויותר קשה..

אז בוא לא נאכל כי אני יכול להיחנק חס וחלילה..

אז בוא לא נישן כי אפשר לא לקום בבוקר..

איך זה דומה ל- "בוא לא לא ניקח טרמפים עם מחבלים כי אני אוהב את החיים שלי" ?

הם לא מחבלים, הם לקחו אותי במיוחדבינייש פתוח
לאן שאני צריך.
טוב אחישפלות רוח

עדיין מחכה לתשובה שלך על הנהג משאית המחבל אתה בורח מהשאלה כי אתה יודע שאני צודק ואין לך מה לענות..

נכון מאודפה לקצת

לכן אני עושה את זה בזהירות ולא בעיניים עצומות אפילו שאני נוהגת מצויין

הבנת את הרעיון, אתה בעצמך אמרת שאם זה היה תלוי בך אז נהגי המשאיות לא היו ערבים.

הדיון מוצה.

למה כתבתי את הפוסט הזה?בינייש פתוח

והרי גם אני מסכים שחשוב להקפיד על רמה מסוימת של זהירות.

התשובה היא בשביל שנדע לקבל בזה החלטות, כמו כל דבר בחיים, על בסיס רציונלי בלבד וללא בסיס רגשי של שנאה או פחד.

הדוגמא הטובה היא שלפי לוגיקה פשוטה, אין הבדל בין ערבי שנכנס אליכם הביתה לשיפוצים לבין ערבי שתפגשו לי הקופה בסופר פארם.

וכדאי להפסיק עם הגישה שכל ערבי הוא רוצח שרק מחכה להזדמנות המתאימה.

מעבר לדוגמאות הרבות שציינתי (5 או 6 פעמים ערבים קראו לי גיבור ואיחלו לי לחזור הביתה בשלום כשאני על מדים) יש חיילים ערבים בצה"ל שנלחמים נגד החמאס שחלקם נפלו בקרבות, או רופאים ערבים שהצילו חיים של חיילים ואזרחים ב7 באקטובר ובמלחמה הנוכחית.

ההבדל בין סופר פארם לטרמפ יכול להיות היכולתתפוחית 1

לברוח.

מאוד משמעותי..

ודרך אגב גם אניתפוחית 1
פעם עליתי (לפרק זמן של פחות מ10 דק') על טרמפ כזה. זה היה בטעות, ב"ה שנגמר בשלום אבל אני ממש לא מסיקה מסקנות דומות לשלך. 
לא השוויתי בין טרמפ לסופר פארםבינייש פתוח

השוויתי בין הליכה לסופר פארם לבין הזמנה של ערבי אליך לתוך הבית על מנת שישפץ אותו. וכמו שציינתי כבר כמה פעמים, הסיבה שעליתי על טרמפ עם ערבי, היא בפעם הראשונה הייתי תוך כדי פעילות מבצעית עם m16, ובפעם האחרונה גם היה לו גבס, וגם זאת הייתה נסיעה קצרצרה במיוחד.

לא שיניתי את הגישה שלי בעניין זהירות בטרמפ.

מעולה שעלית על טמפ עם ערבישפלות רוח

כי יש לך m16 ממש כוחי ועוצם ידי.

ועכשיו חזרה לשאלה שאתה בורח ממנה מאתמול.

אם היית עןלה על טרמפ עם אותו ערבי מחבל שדרס במשאית לפני כמה ימים, מה היית אומר למדינה? איזה תשובות היית מספק?

אתה חושב ש "היה לי נשק" היה מתקבל כתירוץ טוב? תפסיק לברוח מהשאלה ותעמוד מאחורי הדברים שלך, עדיין מחכה לתשובה

התשובהבינייש פתוח

שאם לא היה לי m16, לא הייתי עולה, ואם היה לי והייתי עולה, הייתי הורג אותו.

לכן כך או כך, לא הייתי נדרש לשום הסברים לאף אחד.

ולפי הגישה שלך של הכחי ועצם ידי, אני צריך להפסיק לעשות מילואים, ועשיתי טעות כשנכנסתי לעזה 4 פעמים, ועשיתי טעות כששמרתי על הגבול במנרה, וכל מפקדי הצבא וכל החיילים עשו טעות כשפלשו לעזה אחרי הטבח.

יש הבדל עצוםפשוט אני..

בין להיכנס לעזה שזו פעולה מאוד מאוד מסוכנת אבל הכרחית,

לבין לעלות על טרמפ בניגוד לחוק ולסכן את עצמך ללא תועלת אמיתית וללא יתרון כלשהו לביטחון ישראל (בניגוד לכניסה לעזה).

היית עם נשק?

אז מה?

הפיגוע הראשון אי פעם של חמאס בישראל, היה רצח של החייל אבי סספורטס, בשנת 89, אחרי שהוא עלה לרכב *כשהוא חמוש* והוא לא ידע שהנהג ה''חרדי'' הוא מחבל בתחפושת.

ללא תועלת??בינייש פתוח

הייתי בדרך למילואים...

ואין חוק שאוסר על חיילי מילואים לנסוע בטרמפים.

לא יודע למה, אולי ההיגיוןשפלות רוח

אומר שלא היית מצליח להרוג אותו, לך תראה שןב את הסרטון, לא היה לך זמן לדרוך לכוון ולירות, בטח לא כשבראש שלך לטענתך אין שום סיבה לחשוד בו כי סך הכל ערבי נחמד הציע לך טרמפ..אז למה בכלל להיות דרוך לאיזה מקרה פחע..

אז חזרה לשאלה שלנו, מה היית עונה למדינה?

השאלה שלך מיותרתבינייש פתוחאחרונה
אני רוצה להתייחס למשהו שנכתב פה כמה פעמיםבינייש פתוח

על כך שערבים בכללי הם מחבלים ותומכי טרור ולכן זאת אמורה להיות הנחת יסוד ראשונית על כל אחד מהם.

אז יש 22 מדינות ערביות, ורק אחת תומכת בפועל באופן כספי בחמאס (קטאר) ולגבי מדינות שתומכות רעיונית אבל אין להם באמת כוח וכסף לעשות מהלך שכזה, אפשר להגיע לעוד 4 מדינות בלחץ (סוריה, לבנון, עיראק ואלג׳יריה) ואפילו מצרים חוסמת להם מנהרות בציר פילדלפי.

אחי אתה באמת מאמין למה שכתבת עכשיו?כנר✍️

קודם כל השאלה לא על ערביות אלה על מוסלמיות ויש 57 מדינות כאלה וברובם אם תכריז ברחוב שאתה יהודי מישראל אתה מסתכן בחייך.

הנה כמה מדינות שתומכות בהשמדת ישראל בצורה כזאת או אחרת: איראן, קטאר, סוריה, מצרים,(בכל התרגילים הצבאיים של מצרים יש אויב אחד- ישראל) לבנון, עיראק, תימן, טורקיה(ראית את הכמעט לינץ' שעשו לחייל אמריקאי על זה שהוא "עוזר לישראל..."?) ועוד.

גם בירדן אולי המדינה הערבית/מוסלמית עם היחסים הכי טובים איתנו יש שאיפות ברחוב להשמיד אותנו (כל מה שצריך לעשות זה להסתכל על תגובות הפיגוע לפני שבוע).

ואם אתה מאמין שמצרים חסמו את המנהרות מהצד שלהם תכיף תגיד לי שאתה מאמין לדובר צה"ל שהכריז ש"הבסנו את חמאס בעיר עזה" רק כדי שנביס אותו מאז כבר לפחות 3 פעמים. הסיבה לדיסאנפורמציה לגבי המנהרות למצרים היא שהצבא לא רוצה לפתוח סכסוך עם מצרים על הנושא הזה אבל מאיפה אתה חושב הגיעו כל הכמויות של החימושים? כן חלק יצרו בעזה אבל גם את החומרים של זה צריך להביא מאיפה שהוא.

בקיצור תעשה מה שאתה רוצה עם החיים שלך אבל להביט על מוסלמים כפונטציאל לפגע זה בסך הכל "שכל ישר".

אם לך היו אומרים שכל אדם חמישי ברחוב שואף לרצוח אותך היית הולך ברחוב הזה? כי צר לי לבשר לך אבל אחוז התמיכה בחמאס הוא לא 20% בציבור הערבי/המוסלמי בעולם אלה יותר קרוב ל80%.

לגבי המדינה הכי ידידותיתפשוט אני..

לדעתי היום המדינה הערבית הכי ידידותית אלינו היא איחוד האמירויות, ולא ירדן.

גם בזמן המלחמה ישראלים ויהודים הולכים שם בלבוש דתי מובהק בכל מקום, ללא כל חשש.

בבורג' חליפה יש מסעדה כשרה גדולה, ואוכלים בה חובשי כיפות עם חבריהם חובשי הכאפיות סביב אותו השולחן.

הנה למשל תמונה שאני צילמתי שם:

בתקווה שלא פתחתי פה לשטן...

אכןבינייש פתוח

מי שמפגין למען free plastain מגורש משם בניגוד אפילו אלינו.

יש הרבה דיבורים על שליטה אזרחית שלהם בעזה ביום שאחרי החמאס. מה שעשוי להוציא את הטרור ממערכת החינוך.

ויש הרבה מדינות ערביות ומוסלמיות שקרובות מאוד לנורמליזציה מלאה מול ישראל כמו עומאן, אינדונזיה, סעודיה, כווית ואני מניח שעוד מדינות במרכז אסיה

מי שתומך בחמאס כאזרח מדינה ערביתבינייש פתוח

זה כי שטפו לו את המוח באל ג'זירה.

אין פרו ישראלי כמו יוסף חדאד שהעיד על עצמו שאם היה נחשף לאל ג'זירה בלבד היה תומך בחמאס.

מסכיםכנר✍️

אבל בשורה התחתונה הוא שטוף מוח שרוצה במותך - אל תקל עליו.

אני לא אומר שאין תקווה ואין מקום לשיפור אבל צריך לנהוג בסופר חשדנות וצריך לתת להם (לשם שינוי) לעשות את הצעד הראשון

עזרה מחוכמת הדוסיםפצל"פ

אני כרגע עם בלנדסטון מידה 11

איפה אפשר למצוא רדבק במידות האלה בפחות מ400 שקל?

כמה זמן בערך רדבק באמת מחזיק?

ויש הבדל כלשהו במידות בין רדבק לבלנדסטון? לקנות גם ברדבק מידה 11?

האם אחרי שמחת תורה התשפ"ד הפכתם לאנשים טובים יותר?זיויק

או שנשארתם אותו הדבר?

ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..

לצערי לא. אותו בן אדם.צע
חח מה יש לפרט?צע

ובכל זאת..

המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..

לא זכיתי שקרה..

מבין אותךזיויק
לפחות אתה מרגיש וזה המון
המילואים השפיעו..ולא לטובהנחמד מאוד
חושב שיש השפעות לא קלות על החיים שלנו מהמילואים שזה די קשור לשמחת תורה תשפד
בעיקר עייף יותרבחור עצוב
שכח לישון צהרייםבנות רבות עלי
..הרמוניה

ב"ה לא חוויתי מקרוב ואני יודעת שאי אפשר להשוות את העוצמה וההשפעה לעומת מישהו שכן, אבל זה כן הוביל לחשבון נפש והוציא אותי משאננות. ברור שהשתניתי. מעבר לזה, בעקבות ה7.10 התבררו לי כל מיני סוגיות כמו היחס לכלל ופרט בעם ישראל (חטופים), שירות- עד כמה, היחס שלי לגיוס בנפרד ולקריאות לגיוס חרדים בנפרד. עד כמה אני מעורבת במה שהעם עובר, כמה אכפת לי ומה אני עושה עם זה. היחס שלי לשמועות קשות וסיפורי זוועה- איך אני מתמודדת עם זה, איך אני מתמודדת עם אנשים סביבי שרואים את זה אחרת ממני ורוצים לשתף אותי... נגיד אני נמנעת מלשמוע סיפורי זוועה, ואני לא אוהבת להגיב בזעזוע ולשקוע בזה אבל מה לעשות כשמישהו שכן בוחר לשמוע בא לפרוק אצלי תזעזוע שלו (בדרך קבע). וגם היה מדהים לראות את ההתעוררות של הזהות היהודית בעם.

תודה על זהזיויק
👍הרמוניהאחרונה
במה לעבוד ומה אפשר לעשות בתקופת חיפוש עבודה?צע

כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.

נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..

ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..

אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..

(לא עשיתי במלחמה..)

האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?

במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..

רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..

בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃

תודה רבה..

אולי משלוחים? ראיתי מלא שעושיםזיויק
והכי חשוב להתמקצע במה שאתה טוב
עבודה היא ברכה בלי קשר לתוכן שלהמשה

מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?

סיימתי לימודי ראיית חשבון ב"ה.צע
לא עולם שאני מכירמשה

בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק

1.AI

2. אקסל

ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.

נשמע רעיון ממש טוב, תודה.צע

אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..

וגם יודע שיש קורסים חינמיים..

איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?

ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה? 

אתה צריך בסוף ללמוד איך לעשות את העבודה שלךמשה

כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו  בהתאם.

לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה? 

AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר  איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.

אופס… טעותפ.א.
יש בקמפוס ILהרמוניה
אתה כבר עם רישיון רו"ח, אחרי סטאז' של שנתיים?פ.א.

יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.  

אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'  

גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.   

מניסיון של הרבה תקופות כאלהעשב לימוןאחרונה

לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.

לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר

זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.

לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.

לשמור על קשר עם אנשים אחרים

לטפח את הבית והסביבה.

למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא

לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.

בהצלחה ושיעבור מתישהו

פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר

מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?

יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.

האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?

תגיד אוצר החוכמההפי

תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים

באיזה הקשר זה פורום? 

תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר

ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.

זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.

זה קצת מצחיק אבלנקדימון

מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.

זו פרשנות בלבד.

לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר

כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.

חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.

בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.

אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.

מוזמן לבקר בפורומים הנזכרים.אלה פורומים ברמה גבוההפתית שלג
רמה למדנית גבוההנקדימון
לא מנבאת רמה רוחנית גבוהה.

אני מכיר קצת את הפורומים שם, במיוחד את עצכ"ח הידועה. הלמדנות והחריפות אכן רמה גבוהה, היתר לא תמיד.

לא מכיר. מחיפוש בגוגל זה נשמע לי משהו אחר לגמריפתית שלגאחרונה
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
להבנתי, סוד ההצלחה של הפורומים שהזכרת הוא שרוב גולשיו עם חסימה חזקה מאוד לרשת, ככה שאין לה באמת "רשת" שמושכת אותם לכל מיני מקומות ומפריעה לריכוז...
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה

לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.

יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולד
אבל לא יודע אם היא סגורה, רק שמעתי עליה מרב שאני מכיר
אני חושב שלתלמידי חכמים שעוסקים בכל רחבי התורהפתית שלג

ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.

זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.

אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.

ייתכןרוצה להשתחרר

הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.

באיזה מובן?נקדימון
באווירהרוצה להשתחרר

וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?

צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.

דברים שאני עושה לפעמים/משה

יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.

מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע .

ערוץ 7 הפורומים - Whatsapp

ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66

אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?

רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.

מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.

תכתבי בפורוםרקאני

הריון ולידה

פה זה פחות רלוונטי

בפועלנפשי תערוג

מה שיעזור זה להחזיר כל פעם

כל פעם

אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון

עם הזמן זה עובר.

ואתם כהורים.

אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה 

לא נוראנחלתאחרונה

כיף להיות במיטה עם אבא ואמא!  לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק

והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון

לילד.  אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?

אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
אני אשמח לשמוע אותכם שם בשאלה קטנה שאלה על חסכון קטן - חיסכון השקעה וצריכה
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה

עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר

יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?

פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
מהאינטרנט בשלב א', ואחר כך תתקדמי לדברים ממשיים יותר
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה

משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...

אולי יעניין אותך