אז למקרה שיצא לי ללדת בירושלים. אשמח לשמוע ממי שילדה לאחרונה באחד מהם.
בעיקר לגבי זרימה עם לידה טבעית, תנוחות לידה שונות ולידת מים.
וכן לגבי ביות מלא ואפס הפרדה, האם כל הבדיקות נעשות ליד האמא?
אז למקרה שיצא לי ללדת בירושלים. אשמח לשמוע ממי שילדה לאחרונה באחד מהם.
בעיקר לגבי זרימה עם לידה טבעית, תנוחות לידה שונות ולידת מים.
וכן לגבי ביות מלא ואפס הפרדה, האם כל הבדיקות נעשות ליד האמא?
תוכלי גם לקרוא אם תרצי את הפירוט של הלידה בכרטיס האישי שלי
אני ילדתי בלידת מים בעין כרם
ככל הידוע לי בהר הצופים מדובר בבריכה מתנפחת
בעין כרם מדובר באמבטיה מרובעת גדולה מובנית.
ברמת הזרימה,
לידה קודמת היה לי דימום מוגבר
לרוב אחרי דימום מוגבר לא מאפשרים לידת מים
בעין כרם זרמו איתי
זה מוכיח ברמה מסוימת שהם יחסית זורמים עם גישה טבעית
נתנו לי להיכנס למים בפתיחה 6
משם זה התקדם מאוד מהר לפתיחה מלאה ולידה
בלידה עצמה
ניסיתי בהתחלה ללחוץ בתנוחת חצי ישיבה כמו על מיטה, ניסיתי 2 לחיצות ולא הלך
לאחר מכן הציעו לי להחליף תנוחה
שאלתי את המיילדת לאישה תנוחה יכולה
אמרה לי שיכולה לכל תנוחה שמרגישה לי נכונה
בפועל ילדתי בכריעה
הייתה לידה מדהימה ב''ה
אני הייתי מאוד מרוצה
המים הקלו מאוד על הכאב
לגמרי מתכננת גם לידה הבאה ללדת כך בעז''ה
אני הייתי במחלקה החדשה של ביות מלא
בהתחלה הייתי לילה ראשון בחדר עם עוד אחת
בהמשך העבירו אותי לחדר פרטי
היה פשוט כיף
להיות לבד אני בעלי ותינוקי בחדר
מקלחת שלי
כל היום מסתובבת איך שנוח לי
בקיצור - אם את יכולה תבקשי חדר פרטי במחלקה החדשה של יולדות ד'..
הילד היה איתי כללללללל הזמן
לרגע לא לקחו אותו
כל הבדיקות
ביקורי רופאים
זריקות
הכל היה איתי ביחד
נשמע ממש טוב לגבי הביות וגם לגבי הלידה.
זה כולל גם אפס הפרדה?כלומר עלית עם התינוק ישר לחדר שלך?
יצא לך להיות שם בשבת? אשמח לדעת איך האווירה מהבחינה הזו.
אני והוא ביחד כל הזמן
ביום בלילה
בדיקות
הוא לא נלקח ממני לרגע..
לא ילדתי בשבת
אבל כן הייתי מלווה של מאושפז בשבת
יש שם סעודות מאורגנות של הרב פרץ
אווירת שבת מדהימה
זמירות שירים (אבל מתקתקים. תוך שעה מסיימים סעודה)
אוכל מצוין
אפשר לאכול באולם ליד הבית כנסת ביחד עם כולם
או לקחת שקית לחדר
הבעיה היא שברפס הפרדה אסור להוציא את הילד מהמחלקה ככה שאת לא יכולה לאכול למטה על כולם
את צריכה לדאוג שמשהו יביא לך את השקית אוכל לחדר
רציתי לדעת יותר מבחינת התנהלות במחלקה בשבת עם כתיבה וכו'.
במיוחד שאני לא מתעדת ללדת בירושלים בכלל אבל אם הלידה תצא בשבת כנראה שכן אגיע לשם.
לא לגמרי זוכרת הכל, אבל כן זוכרת שבשבת בצהריים רצו למדוד לי חום (במדחום דיגיטלי), והתלבטתי אם מותר בשבת. הסבירו לי שזה כדי לזרז את כתיבת המכתב שחרור שלי, שאני לא אצטרך להתעכב במוצ"ש. שזה בוודאי לא סיבה טובה לחלל שבת בשביל זה.
בסוף כן נתתי לאחות למדוד לי, כי גם לא הרגשתי טוב,ומסתבר שזה כן היה דבר נכון לעשות, כי באמת היה לי חום ונתנו לי אח"כ אנטיביוטיקה, מכתב שחרור כמובן לא קיבלתי במוצ"ש כי האשפוז התארך... (מסתבר שלא סתם יש נהלים של לקיחת מדדים, זה לא רק כדי 'לסמן וי', לפעמים באמת מתגלים דברים שצריך לטפל בהם. אז גם בשבת זה נצרך).
בקיצור, זה לא כמו בשערי צדק שאת יודעת שהם עושים כל מה שצריך בצורה הכי טובה הלכתית, ונמנעים מחילול שבת איפה שאפשר.
אבל בסופו של דבר, אין לך אחריות על מה שהאחות עושה. ולרוב מה שעושים יש צורך רפואי באמת.
יכול להיות שכן כדאי להתייעץ מראש עם רב על התנהלות בבית החולים בשבת, מה את צריכה לדעת לגבי זה.
אולי באמת נתייעץ עם רב למה צריך לשים לב.
מקווה מאוד לא ללדת בשבת בכל מקרה, ברית בשבת נראה לי מאוד מסובך.
שכשאני הייתי מאושפזת בשבת רוב האחיות שעבדו בשבת היו ערביות, אז אולי אפשר שאם מגיעה אחות יהודיה למדוד חום לבקש אם יש אופציה שערביה תעשה את זה
וזה היה מעולה
אני לא זוכרת האמת אם מי שבדקה לי את המדדים היתה ערביה או יהודיה כי זה ממש לא הטריד אותי
מבחינת אוירה היתה אוירה טובה ורגועה. גם מי שהיתה איתי בחדר היתה דתיה כי היא ביקשה להיות עם דתיה בחדר בשבת
כל הם אמרו לי, וכך ראיתי בעצמי.
יש רק מקלחות בחדרי הלידה.
הייתי בחדר כזה ובגלל זירוז לא נתנו לי אבל אמרו שהאמבטיה היא בשביל זה
זה אמבטיה בנוסף למקלחת
יש כמה חדרים כאלה והם גדולים יותר
2 לידות בהר הצופים
שתיהן לאחרונה חחח בשנה וחצי האחרונות
הראשונה (לידה ראשונה) זרמו איתי להיות במקלחת עד פתיחה מלאה
ניסיתי ללחוץ על הצד והיו ירידות בדופק, אז לחצתי על הגב. המיילדת לא רצתה שאנסה עוד תנוחה בגלל שהייתי בלידה ראשונה
הרופאה שהיתה שם כבר ממש רצתה לעשות לי חתך, והמיילדת התעקשה לתת לי להמשיך לנסות - וילדתי בלי תפרים בכלל ב"ה! ממש בזכותה
לידה שניה-
הייתי עם פתיחה קטנה יחסית, צירים סדירים אבל לא מספיק צפופים, ועם לחץ דם גבוה לא מוסבר, הרופאה במיון כבר ממש רצתה לתת פיטוצין, ואני נורא נורא רציתי לתת לגוף שלי לנסות לבד.
בפועל נתנו לי לנסות ב"ה, אחרי הרבה תחנונים, ובקשה לקבל חוות דעת מקצועית נוספת. נתנו לי צ'אנס של שעתיים בחדר לידה, ואם אני לא מתקדמת מספיק, נותנים לי פיטוצין.
היה מאוד קשוח לעבור את השעות הארוכות ארוכות האלו של הצירים על כסאות בקבלה. לא הסכימו לשחרר אותי, אבל גם לא לתת לי חדר לידה. מתסכל ממש
בבתי חולים אחרים יש אפשרות להתקלח בקבלה, בהר הצופים אין אפשרות כזאת. רציתי להביא דולה שתעשה לי רפלקסולוגיה לזירוז, אבל לא היתה לי מיטה בשום מקום... בקיצור חיסרון ממשי בעיני.
הייתי במקלחת שוב עד הסוף, ובמהלך כל הזמן אמרתי שאני רוצה לידת מים, המיילדת לא חשבה שאני מתקדמת מספיק בשביל זה. כשהיא סוף סוף בדקה, כבר הייתי בפתיחה 8 וילדתי כמה דקות אחכ...
היא אמרה שאין מיילדת מתאימה ללידת מים בבית החולים עכשיו, ולא שיתפה פעולה בלקרוא למישהי במיוחד.
זה היה לי מתסכל מאוד.
הצירים התחילו להיות לי כואבים ממש וכמעט בלתי נסבלים רק כשיצאתי מהמים. והיה לי חבל שאני לא יכולה ללדת ממש במים.
היא נתנה לי ללדת באיזה תנוחה שאני רוצה, וילדתי על הברכיים כשאני מחבקת את הגב מיטה.
בשתי הלידות הייתי בביות מלא. כל הבדיקות, כולל הכל מתקיימות לידי, ואפילו כשהוא איתי על הידיים.
הולכים ישר לחדר, אפילו לא מבקרים בתינוקיה. התינוקי לא זז ממך.
נשמע ממש מבאס איך שזה התנהל.
בלידה הקודמת הגעתי בפתיחה 3 וילדתי תוך חצי שעה (לא הספיקו להכניס אותי לחדר לידה וילדתי בקבלה), מאוד מפחדת שיחזור על עצמו.
יצא לך במקרה להיות שם בשבת? איך האווירה?
בשתי הלידות
יש שם סעודות שבת של משפחת פרצוביץ'.
בעלי העלה לי למחלקה ועשינו סעודות שבת יחד, היה ממש נחמד.
בגדול כל המחלקה של הביות מלא היו נשים דתיות או חרדיות למעט אחת. (בשתי הפעמים שלי שם...) ערביות לא היו בכלל.
המיטה לא מותאמת לשבת. ניא מתכוננת רק בצורה חשמלית ע"י לחיצות על הכפתורים. בעלי אמר לי ללחוץ בשינוי, לחצתי עם המרפק.
הייתי חייבת להרים את המיטה לישיבה כל הנקה... זה מעצבן.
מעבר לזה הכל היה מותאם לשבת.
אני ג"כ פחדתי מלידה מהירה...
כי בלידה הראשונה הגעתי בפתיחה 7 ושעה וחצי אחרי שנכנסתי לחדר לידה ילדתי, שמותכם 50 דק של לחיצות.
בפועל הלידה השניה לקחה שעות.
מעבר לזה לדעתי לא היה שום דבר בעייתי. אני לא הוצרכתי לכתוב כלום.
ממש התלהבתי, וזה עזר לי מאוד
אבל יכול להיות שבגלל שזה היה בין משמרות🤷🏼♀️
יש בתי חולים שאפשר להתקלח בקבלה ממש.
יש מקלחות וזה הציל אותי
כי הייתי שם 12 שעות עד שקיבלתי חדר לידה
נראה לי שאלך על עין כרם בתקווה שלא אצטרך בשבת.
סה״כ הייתי מרוצה.
יצא לי ללדת שם בחג שאחריו מיד שבת ואחכ לידה גם בשבת.
יש ארוחות למטה שאפשר לקחת בשקית ולהביא לחדר, ממש יפה עם כל הסלטים והחלות וכו׳. הייתי ביולדות ד׳, בביות מלא. אז עוד לא היו חדרים פרטיים אבל נהניתי מאד להיות עם התינוק.
לגבי שבת - כעיקרון יש שם פיקוח הלכתי, באמת יצא לי לראות באשפוזון בשע״צ ששם ממש לוקחים מישהי ערביה לכל מקום והיא עושה הכל במקום האחות אבל אמור להיות על זה פיקוח בהדסה ואני מאמינה שהן לא סתם עושות מה שהן אומרות.
זורמים עם לידה טבעית
נותנים לנסות כל מיני תנוחות
בלידה הרביעית גם עם אפידורל המיילדת המהממת עזרה לי לנסות הרבה תנוחות כדי שהוא יתברג ויצא.
אפס הפרדה הייתי במחלקה הישנה, בהתחלה הולכים לקבלה ועושים שם הכל לידי
ואחכ בחדר הכל לידי, עלי, ואפשר בהנקה..
היחס באפס הפרדה מהמם ויש עזרה בהנקה וכו אם צריך.
בלידה האחרונה הייתי מאושפזת בשבת
רוב האחיות ערביות אז היה נראה לי בסדר
האווירה הייתה רגועה ושקטה
יש ארוחות מחוץ למחלקה אבל אסור לצאת, בעלי הביא מיץ ענבים וחלות משם והאוכל במחלקה טעים לדעתי.
יצא שהיינו כמה זוגות דתיים אז די ישבנו ביחד לקידוש ולארוחת שבת.
בגלל שהיינו ביחד היה ממש נעים ושיחות מעניינות וכו. השתחררתי בראשון אז לא היה לחץ של בדיקות.
אמנם רק שבוע 28. אבל יש כבר מחשבות והתלבטויות איפה ללדת ומה לעשות לאחר הלידה.
רקע:
כל הלידות שמתי בתינוקיה.. בלילה ביקשתי שיתנו מטרנה כדי שאוכל לישון. ביום היו איתי בתכלס רוב הזמן בהנקה.
דגש: לפחות 8-10 שעות ראשונות של אחרי הלידה אני בקושי יורדת מהמיטה בגלל סחרחורות ולחץ דם נמוך וכו'.
אני לא הולכת לתינוקיה אפילו.(מזל שביממה הראשונה הם הרוב ישנים) שולחת רק את בעלי שיבדוק מה קורה וכו' אבל ככה זה יוצא כל לידה לאחר שהתעלפתי אחרי הלידה השניה קלטו שזה דפוס ממש ולוקח לי זמן לחזור. גם ביום השני אני קצת מסוחררת ולא מתהלכת הרבה מאוד אבל בשיפור ניכר לעומת היממה הראשונה.
ילדתי ארבע פעמים בשמיר(הכי קרוב לי לבית). אחת במקום אחר.
בארבעת הפעמים האלה צברתי האמת טראומןת.
מהלידה עצמה (לא תמיד קשור אליהם)
הלידה שלי מתפתחת מהר מאוד יחסית. מפתיחה 5 עד שעה התינוק בחוץ. והבעיה שאני קצת מושכת בבית כי כביכול לחכות שיהיו צירים יותר ארוכים וקרובים רק שבעצם אצלי הלא ארוכים והלא סדירים וכו' פותחים לי לחמש. ואז אני נוסעת . משם רוצה אפידורל עד שמגיע והכל דוך אני בפתיחה מלאה. גם שמספיקה לקבל אני לא נהנית ממנו בכלל וצריכה ללחוץ. אז צברתי סיפורים ותסכולים מבחינת הלידה. ובנוסף ויותר חזק מהכל, מהאשפוז של אחרי.
מצד אחד שמה בתינוקיה גם בגלל ההתאוששות שלי של אחרי הלידה שיותר ארוכה. אפפעם לא הייתי מאלה שהולכות להתקלח מיד אחרי וניידות והכל.
וגם שבאמת רציתי לישון בלילה. בפועל, מה שאני באה לומר . בלידות האחרונות לא היה כך.
אחיות התינוקיה זלזלו, השפילו אפילו הייתי אומרת. כמה האכלת לא האכלת טוב. כן טוב. לא עשית. כן עשית וכל מה שאגיד קשה להסביר כי התגובה שלי עכשיו לא תהיה כמו מיד אחרי הלידה שאני נפשית ופיזית שבורה ומרוקנת. רגשית במקסימום.
בלידה האחרונה בכלללל.. גם 12 בלילה אני אומרת לאחות תקשיבי אני מאוד עייפה ונרדמת איתו. אין לי מלווה איתי תתני לו מטרנה בבקשה ואגיע בעז"ה בבוקר. היא נזפה בי. הכריחה אותי להשאר להאכיל
ובכללי הרגשתי לאורך כל האשפוז למרות!! שזה לא ילד ראשון שלי בכלללל , מעורערת ביכולתי להיות אמא. הייתי חלשה מאוד פיזית, ורגשית.
יצאתי מהלידה הזו שהיתה כבר לפני כמה שנים טובות בהחלטה שאני עם תינוקיה סיימתי. (ולא כתבתי פה ממש כל הפרטים כמובן של מה היה)!
אז הנה, אני בחודש שביעי.
זה מתקרב והאמת, אין לי שמץ של מושג מה לעשות.
אין לי מלווה איתי צמוד כל הזמן(אשאיר את בעלי איתי לאורך כל האשפוז??? מה עם הילדים שבבית? לא שיש לי בכורה בת 15. היא רק בת 11 תהיה)
אם אעשה ביות(שאני לא יודעת מה זה ואיך זה) איך אצליח לטפל בו לבד? כשאני משתחררת הביתה אחרי האשפוז אני כבר הרבה יותר עם כוחות מאשר מיד אחרי הלידה.
מה עם להתקלח? לשירותים? איך זה עובד?
האם ללכת שוב לביהח שקרוב לי לבית ? אבל שהיו לי ממנו חוויות שליליות?
אז לאן ליסוע?
אני מאוד מאוד מבולבלת. אז ביחד עם הפחד מהלידה וכל המשתמע מכך נוסף לי גם זה שאני לא יודעת לאן ליסוע ללדת ומה יעשה לי טוב.
הייתי מחפשת מקום שיכיל יותר את הסיטואציה.
ואם המצב מורכב, לא הייתי מוותרת על התינוקייה.
ממליצה על אסותא אשדוד.
בעין כרם. אף אחד לא אומר לי כלום. אם אני רואה צורך אז מוסיפה מטרנה. אצלי הם לא ישנים ביומיים הראשונים, אז אני מוסיפה מטרנה עד שחלב מתאזן. פשוט באה לעמדת אחיות ולוקחת.
אישה אחרי לידה חייבת כמה שעות לישון ולהתקלח.
לגבי אפידורל, אולי עדיף בלעדיו? לדעתי הוא מיועד לנשים שיש להן שלב צירים ארוך מאוד כואב. ואת באה בפתיחה מתקדמת ואז יולדת מהר. גם מבחינת התאוששות עדיף בלעדיו.
בהתאוששות האמת..(אצלי)
כשאני לא מיד אחרי לידה אני אומרת לעצמי. פשוט תגידי שאת מביאה מטרנה עכשיו וכו'. או שאת משאירה ללילה בתינוקיה והכל. אבל מיד אחרי לידה אני כעלה נידף . ויכוליות שספציפית אני נתקלתי באחיות חסרות רגישות.. לא יודעת באמת לא יודעת. בדכ הרי הפחד הגדול לפני הלידה סה הלידה עצמה . אצלי האשפוז מחשיש לא פחות
מתואמתאם יש אפשרות כלכלית - אפשר לקחת דולה לאחרי לידה, שתהיה איתך לפחות בלילה הראשון/ביממה הראשונה לאחר הלידה בביות מלא. זה מה שאני עשיתי אחרי קיסרי (שבו אסור לקום מהמיטה ביממה הראשונה), וזה היה לי מצוין. היא הייתה איתי בלילה ובמשך היום אמא שלי הייתה איתי.
לי אישית קל יותר להתאושש כשהתינוק לידי, גם אם פיזית אני לא מסוגלת לטפל בו מעבר הנקה.
אבל אם לך קל יותר שהתינוק בתינוקייה, אז אפשר לחפש בית חולים אחר שיותר מבין לקשיי היולדת ולא מכריח להיניק...
שיהיה בשעה טובה ובקלות!
דולה, אמא, אחות או חברה טובה, שתבוא להיות איתך בשעות הראשונות עד שתתאוששי או עד שבעלך יוכל להגיע שוב (או שמראש הוא ישאר).
וגם אני חושבת שהאפידורל לא מועיל לך...
אצלי אמרו 8 שעות, ואחר כך אמרו לי לחכות עוד שעתיים כי הברזל היה נמוך.
ואחרי זה כבר קמתי הולכתי לפגיה.
יכול להיות שיש כאלה שלא מסוגלות לקום, אבל לא שמעתי שאסור.
זה ההנחיות שנתנו לי לגבי לקום מהמיטה.
להישאר לבד עם התינוק לא היה רלוונטי לי, כי הוא היה בפגייה.
מתואמתאחרונהגם לי היו תינוקות בפגייה אחרי קיסרי, ואני זוכרת שבפעם הראשונה שהגעתי לראות אותם זה היה בכיסא גלגלים... אבל לא זוכרת כמה זמן זה היה אחרי הלידה ולא זוכרת מתי כבר הגעתי אליהם לבד...
אחרי קיסרי
ויממה הראשונה צריך מלווה לביות מלא
לא זכרתי מדויק...
או אופציה נוספת, אני לא יודעת בדיוק אם היא תענה לך על כל המורכבויות אבל בשיבא לא צריך להחליט אם את רוצה ביות מלא או חלקי. אני למשל שמתי שם לילה אחד בתינוקיה, ולילה אחד הילדה הייתה איתי.
אני לא ככ ממליצה בכללי על בית החולים הזה, כי לי לא היה טוב שם אבל אולי זה יאפשר לך את ההתאוששות הראשונית שאת צריכה ואחכ התינוק יוכל להיות איתך.
אגב, אמנם לא היה לי ככ טוב שם אבל מכל הצוות, צוות התינוקיה זכור לי הכי לטובה דווקא.
בכל מקרה- לא הייתי חוזרת למקום שלא היה טוב בו. אם שמיר קרוב לך אז כנראה שבמרחק של עוד כמה דקות נסיעה יש לך עוד כמה בתי חולים קרובים. בין אם זה לכיוון השפלה- קפלן/ אסותא אשדוד ובין אם זה לכיוון המרכז- וולפסון, שיבא, ועוד..
מה שכן, אם את קצת מרחיקה לבית חולים אחר, צריך לקחת בחשבון שאולי צריך לצאת בשלב מוקדם יותר ולא לחכות עד לצירים הארוכים יותר
האם לשים בתינוקיה
האם לחזור לאותו בי"ח
האם להביא עזרה ליממה הראשונה.
התשובה יכולה להיות שונה בכל אחד מהנושאים.
אם את אומרת שאחרי לידות קשה לך ההתאוששות אז כן הייתי ממליצה לך לשים בתינוקיה ותבקשי שיביאו לך את התינוק כשהוא לא רגוע. את יכולה להיות עם התינוק כל הזמן שאת רק רוצה (חוץ מכמה שעות בודדות בלילה)... אני מאוד רציתי ביות מלא ולא הסכימו לי, ואני ממש שמחה שלא הסכימו לי. זה משחרר שאת לא חייבת להיות צמודה לתינוק.
ועל הבי"ח, אם אין לך נסיון טוב עם הצוות לדעתי הייתי מנסה בי"ח אחר.
כמה שאלות:
1.מישהי מכירה את וולפסון? יצא לה ללדת שם?
2.שאלה כללית לגבי ביות. איך זה הולך? האם ברגע שאמרתי ביות אין אפשרות בכלל לתינוקיה? להתקלח? לשירותים? וכו'. איך זה עובד. מה לגבי חדרים? זה חדר פרטי?
לגבי שמישו יהיה איתי לאורך היום הראשון באמת זה משו שאני חושבת עליו . בסהכ הילדים כבר לא קטנטנים ויש סבתות/דודות/ביסיטר בתשלום . אולי אגיד לבעלי באמת להיות איתי ביום הראשון (או מישו אחר) חדר פרטי יהיה יותר נוח בעניין הזה..
התנאים בהיות מלא משתנים לפי בית חולים/ מחלקה.
אז כדאי לברר ספציפית במקומות שרלוונטיים לך.
יש מקומות שאין שם בכלל תינוקיה, ויש מקומות שיש אפשרות גם לשים בתינוקיה אם צריך.
אני יודעת שלפעמים נשים מבקשות מהאחיות לשמור על התינוק.
גם לגבי החדרים. יש מקומות שיש חדר פרטי ויש מקומות שלא.
אני הייתי בבית מלא בשערי צדק ביולדות ג'.
הייתי עם התינוקת כל הזמן. וכשהתקלחתי הכנסתי אותה איתי לחדר.
היינו שתיים בחדר, כשבמחלקות אחרות יש שלוש.
אני יכולה לשים בהגדרה בתינוקיה אבל בעצם יהיה רוב הזמן איתי(ועם מלווה אם אכן זה יקרה)
ואז רק לבדיקות וכאלה נשים שם..
אם אנסה עוד יותר לזקק מה מחזיר אותי בצורה שלילית ככ בלידות האחרונות זה החוסר אונים/השפיטה/ההקטנה
זותומרת, אני רוצה לטפל בתינוק בדרך שלי(כאמור זה לא לידה ראשונה שלי)
מבלי שתבוא אחת ןתגיד לי שהוא ככ הוהוא ככה אם אני צריכה עזרה אני מתייעצת כמובן אבל אם לא אז לא.
אם באמת אסדר שמלווה יהיה איתי אז חלק מתפקידו יהיה באמת להיות חוצץ מול הצוות בעניין הזה לפי איך שאסכם איתו מראש.
באיזה בתי חולים יש חדרים פרטים מישהי יודעת?
אבל זה על בסיס מקום פנוי...
יצא לכן לבקש מהבלנית שתצא מהחדר של הבריכה או להסתובב לפני שאתן עולות?
זה אפשרי?
הרבה פעמים הן עושות את זה לבד.. ואם לא, לגמרי אפשר לבקש.
התפקיד שלה זה אך ורק לראות אותך כשאת טובלת שכולך בתוך המים
כשאני נכנסת היא עם הגב וכשיוצאת היא מחזיקה את המגבת גבוה וככה היא מסתירה בעצם.
הכי לגיטימי בעולם לבקש. מה שיעשה לך נח וטוב.
אצלנו ספציפית יש וילונות שהבלנית פותחת רק כשאת אומרת לה שאת בתוך המים, וסוגרת כשאת מסיימת לטבול
מסכימה להגיד איפה?
לא בפורום הכללי😅
ביקשתי במקווה שהרגיש לי שלא מקובל בו והסתובבה
ממש התעליתי על עצמי כדי לבקש ואמרתי לעצמי שבטח יש עוד כמוני
מאז יצא לי עוד פעם לבקש ואז מרוב פדיחה (הכרתי את הבלנית) שכחתי לברך בכלל
עורכת כי קוראת ששאלת על היציאה ולא על הכניסה. אז כן! המון פעמים!
משגע אותי שהן מחכות עם המגבת, לכיייייי נגמר תפקידךךךך
לחכות עם המגבת הוא כדי שהדבר הראשון שהטובלת תראה ביציאה מהמים הוא משהו טהור ולא בעל חי טמא, יש מנהג כזה שכתוב בכמה מקומות...
לי למשל לא מפריע בכלל, אבל אני חושבת שאם מפריע לך סופר לגיטימי לבקש
אם היא מחכה לי עם המגבת אני אומרת: תודה רבה, תשאירי את המגבת, אני אסתדר.
במקווה שאני טובלת ברגיל הם מסתובבות עם הגב בכניסה ויוצאות לפני שיוצאים מהמים. במקומות אחרים אני מבקשת, לא נרשמו בעיות עם זה.
שרוב הנשים אין להן אומץ לבקש בכלל.
אם תבקשי ממני אני אעריך שבקשת,אבל אני לכתחילה ממש שומרת על פרטיות הטובלת וכן אני יודעת שלא כל בלנית היא כזו.
זה ממש לגיטימי לבקש דבר כזה.
ואני קצת מצטערת בדיעבד שלא ביקשתי גם שתיכנס רק כשאני בבור.
ביקשתי גם שלא תבדוק אותי ושלא תשים לי את המגבת על הראש בברכה כי אני נוהגת שלא(וכי זה לא נעים לי ומרגיש לי אישית פולשני מידי שנוגעים לי במגבת....)
זה לגמרי אפשרי ולגיטימי.
היא צריכה להיות רק בטבילה עצמה- לוודא שכל הגוף בתוך המים.
יש בלניות שיוצאות לבד אפילו
אבל אם לא- זה בסדר גמור לבקש את זה!
אני מרגישה חוסר רצון ללכת למקווה החודש
כנראה שאני אחליף מקווה ואני אבקש מהבלנית שתסתובב בכניסה ויציאה
לא נעים לי כל העניין הזה שהיא עומדת שם ומסתכלת
הבלנית הייתה עם הגב אליי כשנכנסתי ושאלה אם אני במים, אחרי הטבילה היא יצאה מהחדר ונתנה לי להתארגן בעצמי.
מאז עברתי דירה לאזור אחר עם מקווה הרבה יותר גדול של כמה קומות וצוות של בלניות, הדלת של החדרים לא מבילה ישר לבור הטבילה, אלא למערכת מסדרונות, והבלנית צריכה ללוות אותי עד לבור. הן לא ממש לא מסתובבות וגם מחכות עם המגבת ביציאה מהטבילה ומלוות מיד חזרה לחדר, בלי זמן אפילו להתנגב כמו שצריך.
וגם כמה מהן שמו לי מגבת על הראש בזמן הטבילה. בפעם הראשונה שזה קרה, אפילו לא ידעתי שיש מנהג כזה, מרב הפתעה בקושי הצלחתי למלמל "אני לא נוהגת ככה", וזה כמובן שזה לא עזר וחלק מהבלניות שם עדיין עושות את זה בלי לשאול. לפחות עכשיו אני יודעת מה זה ולא תחושה שמישהו נוגע בי בתוך המים בלי אזהרה.
ברור שאני מעדיפה את המקווה הקודם, אבל חלק גדול מזה קשור לדעתי לכך שיש הרבה צוות והרבה טובלות והן רוצות לוודא שהעסק רץ ושאף אחת לא תפגוש טובלת אחרת. אבל עדיין זה ממש לא נעים.
איך מגבת על הראש בזמן הטבילה??
אני טבלתי מלא פעמים במקווה גדול כמו שתיארת
והבלניות היו מאוד רגישות ובסדר גמור
לא מסתכלות ובטח לא נוגעות
ששמים מגבת על הראש בזמן הברכה.
יכול להיות שלזה @חושבת בקופסא התכוונה.
לה מגבת מעל הראש. כאילו כיסוי ללראש בזמן הברכה.
(אותי אישית זה משעשע כי כשאני בתוך המים הראש הגלוי זה אחד החלקים היותר צנועים 😅)
אז כאילו החלק היחיד הגלוי זה הראש.
אבל כן, זה לגמרי לא לעניין לעשות את זה לכל אחת כאילו זה מנהג גורף.
אני הפסקתי ללכת למקווה שעושים את זה שם מרוב שזה עצבן אותי
אבל פשוט ההרגשה הזו שאני כולי בלי בגדים ומה שחשוב זה לכסות את הראש, לא יודעת פחות מרגיש לי הגיוני.
בתכל'ס הכי הגיוני אם כבר לברך בחוץ.. חבל שאני לא נוהגת ככה.
למרות שאני דווקא אוהבת לברך במים. ככה אני יכולה להתעלם בערך מקיומה של הבלנית בזמן שאני מברכת כי אני לא רואה אותה וזה רגע יותר שלי (עד שהיא זורקת לי מגבת על הראש ואז קשה להתעלם😉)
ולא הבינה למה אני לא מכוסה
ככה גיליתי שספרדיות לא מברכות בבור
(אני אשכנזיה(
כשמברכים במים הם שמות לברכה. נתקלתי מלא פעמים.
היא נכנסת רק כשאני בפנים, ויוצאת בסיום. ואז אני נשארת לבד בחדר ויוצאת פת
הבלניות מעצמן מסתובבות עד שהאישה בבור...
הן גם לא מבקשות לבדוק את הציפורניים לפני כן.
אני נשואה כמעט עשרים שנה, וממש ראיתי את השינוי שקרה בשנים האחרונות, ולדעתי זו מעין "הוראה מגבוה" לשינוי היחס לטובלות... (ולא שלפני כן הן לא היו מכבדות ועדינות! תמיד עשו הכול בעדינות וברגישות. אבל בשנים האחרונות הן עשו שינוי בגישה הכללית, עד שאני בעצמי צריכה לפעמים לבקש שיבדקו לי חציצות...)
נתחיל בזה שאני הטיפוס הנוח והנעים של המשפחה, זאת שתמיד עוזרת, דואגת לכולם, מגיעים לשבת מוקדם ומתקתקת חצי שבת. בעלי המהמם החתן שתמיד עוזר, (ברמה שפשוט יש דברים שמחכים לנו שנבוא ונעשה..). בקיצור הילדה הטובה של המשפחה, זאת שלא עושה בעיות😅
אני חושבת שאני גם טיפוס שמרצה את ההורים
ב"ה נולד לנו בן מתוק לפני כמה חודשים ואני מרגישה שהוא רחוק מלהיות אהוב כמו שאר האחיינים שלי. אנחנו גרים רחוק מההורים שלי ומגיעים פעם במספר שבועות לשבת. יש לי אחים שגרים קרוב להורים והם מגדלים להם את הילדים. אחד האחים שלי מגיע כל שבת קבוע לסעודה.. אישתו הולכת לאימון פעמיים בשבוע וכמובן שהילדים אצל ההורים שלי, אוכלים אצל ההורים חצי מהשבוע וכן הלאה… כמובן שהאחים שגרים קרוב, לא עוזרים להורים בכלום ורק דורשים ואם יצא וההורים ביקשו משהו (העזו לבקש!!), הם עושים טובה ולא מפסיקים להתלונן.
גם האחים שגרים רחוק מקבלים מה שרוצים ורק מצייצים שרוצים לבוא שבת, אומרים להם אמן. לנו חופשי אומרים "אין לנו כוח השבת" ואח"כ אני שומעת שאירחו אח אחר וכמובן את האח ה"קבוע".
זה סתם כדי להבין את הרקע..
תכלס, כשאנחנו מגיעים (אחרי שלא היה לנו כזה נוח להגיע השבת והם אמרו שהתגעגעו אליו..) ומנסים לבקש שישמרו לנו על הילד שעה- שעתיים בשבת בצהריים הם עושים פרצוף ואומרים שאין להם כוח, בקושי מתייחסים אליו (עם שאר האחיינים הם יושבים ומשחקים על הריצפה). אמא שלי אומרת לאחיין שכל השבוע אצלם סבתא שרופה ומטפלת בו כל הסעודה, בזמן שאני ובעלי מעבירים את הבייבי בינינו. בעלי חזר מהר מהתפילה כדי להשכיב את הילד לישון ואחי "הקבוע" מתלונן שצריך לחכות לו 5 דקות!!!! ואשכרה פשוט עשו קידוש והתחילו סעודה בלעדיו (סעודה שאני הכנתי חצי ממנה!!!!). יש עוד הרבה דוגמאות (חלקן אאוטינג), שורה תחתונה מרגישה שאנחנו פשוט לא נספרים, כח אנחנו פשוט נוחים ואלה שלא עושים בעיות. עד עכשיו הצלחתי להכיל את זה ולא נפגעתי, כשזה הגיע לילד שלי זה שורף אותי מבפנים!!
חזרתי משבת בוכה ובשיחה עם בעלי הבנתי שזה כנראה לא ישתנה. אני רוצה לעשות עבודה עם העצמי ולקבל את זה, כדי לא לשדר לילד את התחושה שהוא לא רצוי שם.
אשמח לכל טיפ שיש לכן איך אני יכולה להשלים עם זה בתוכי
סליחה על האורך והפריקה
לק"י
יכול להיות שזה בגלל שהם רואים אתכם פחות, הם קשורים פחות. אבל לא צריך להבליט את זה בחוסר טקט שכזה🤦♀️
(מה גם שלהפגש פעם בכמה שבועות זה לא מעט)
יכול להיות, למרות שאנחנו לא היחידים שגרים רחוק. יש כאלה שמגיעים בתדירות הרבה יותר נמוכה מאיתנו וילדיהם מקבלים יחס+++
אצלנו זה נראה שספיציפית בגיל הקטן מאוד קשה להם להתחבר
וכשגדלים זה משתפר
אבל באמת נשמע שזה יותר מזה אצלכם בגלל שאר הדברים.
אולי אפשר לפתוח את זה בזמן רגוע עם אמא? אם
הקשר טוב ונוח אז אפשר לדעתי בעדינות להסב את תשומת ליבה
גם אם זה לא יפתור את הבעיה לגמרי
שנפגעת
גם אצלינו זה תמיד ככה
יש את אלה שתמיד מתחשבים בהם ועוזרים להם והם תמיד הנתמכים
אצלינו זה נןבע מבעיות רפואיות ומשפחתיות של חלק מהאחים
לא שזה מצדיק, אבל עוזר להבין.
אולי גם אצלכם יש סיבות כאלה שאתם לא יודעים? סתם מנסה ללמד זכות
ותרימי לעצמך שאת עצמאית ומתמודדת.
הכאב יפחת עם הזמן... חיבוק
מלבד אח אחד, לאף אחד אין סיבה מיוחדת. אני יודעת את זה בוודאות, אין אצלנו סודות.
נספרים..
אבל אני במקומך הייתי מפחיתה עזרה וביקורים
וואלה לא כייף ולא נכון להרגיש ככה
ואין סיבה שתרגישי כך
אני לגמרי בדיעה שבן אדם צריך לבחור בעצמו..
אולי לא הייתי מצמצמת ביקורים, כי אני מבינה שזה גם ככה לא הרבה, אבל ממש לא היית עוזרת או לכל הפחות הייתי מצמצמת עזרה.
בטח ובטח שבעלי לא יכול להנות מהסעודה שאני עמלתי וטרחתי עליה.
כרעיה אין סיכוי שהייתי שותקת בשלב הזה והייתי דורשת שיחכו גם לו לקידוש (אבל אני מומחית בלבשל מריבות, אז לא בטוח שזה נכון)
אני חושבת שנכון לצמצם עזרה שידעו להעריך.
היתי אומרת שזה ממש ממש לא מתאים להתחיל סעודה בלי בעלך ומבקשת שיחכו לו
מוזר שהם בעצמם לא רואים כמה זה מוזר שיש אורח שלא משתתף בארוחה בגלל חוסר סבלנות של אח
איפה אמא שלך שתעמיד אותו במקום?
האמת
אם את רואה שלא סופרים אותך תלכי פחות עד שתדעי לעמוד על שלך
לא נשמע שכיף להתארח ככה
ומבחינתי זה סבבה לגמרי.. מעדיפה שנעשה קידוש ובציעה עשר דקות אחרי כולם ונצטרף בנחת לפי הקצב של הילד, מאשר שכולם יחכו לנו. כל עוד משאירים יין ולחם לבציעה הכל טוב.
כל אחת ומה שנח לה 
במקרה הנל זה חלק ממה שמפריע לפותחת אז זה אחרת בעיניי
פשות כתבת שזו התנהלות מוזרה, אז רציתי להגיד שלא לכולם זה מוזר, אצל חלק זה לגיטימי לגמרי
לק"י
אבל הבנתי שאצל פותחת השרשור זה חלק ממכלול שלם של חוסר יחס.
אצלכם זה מקובל על כולם להזדרז
אצל הפותחת זה בלחץ של האח. וזה עדיין מוזר בעיניי. לא כי ממהרים או מתעכבים זה כל אחד שיעשה מה שנח לו.
ברגע שמארחים והמתארחים מבקשים לחכות ולא מתחשבים בהם זה אחרת
לגבי התינוק - הרבה פעמים לא מתחברים לתינוק קטן, כי הוא עוד לא מדבר ועוד לא מראה את יכולותיו וחכמתו, ומתחילים להתלהב רק בגיל שנה וחצי ככה שהם נהיים חכמולוגים.
לגבי כל השאר. מאמי, אני אגיד לך את זה ישר- את פשוט טובה מידי, ונח לרכב על מישהו טוב.
למשל, זה שהתחילו סעודה בלעדיי בעלך, היית צריכה להציב גבול, וגם לזרוק איזה הערה שאת בישלת חצי מהארוחה. אם משהו לא נעים או לא נח, להציג את זה, גם לך יש רגשות, תחושות, רצונות. אל תנסי להיות תמיד בעמדת ריצוי. יודעת שזה קשה, אבל מידי פעם תני גבול. חיבוק!!
והרבה.
והאמת שהוא גם תינוק סופר חכם ומתקשר בלי עין הרע, כל מי שרואה אותו בטוח שהוא הרבה יותר גדול
לגבי עזרה, אולי עדיף פחות לעזור שלא תרגישי שאת כל כך משקיעה ולא רואים את זה.
ויש דברים שאולי אפשר להציב גבול- כמו זה שמבחינתך אי אפשר להתחיל סעודה בלי בעלך.
ויש דברים שנשמע שלא בשליטתך, ובאמת מאוד קשה להשלים איתם. לא יודעת אין לי כל כך עצות...
אני רואה שהרבה כתבו שהייתי צריכה להעמיד גבול ובמבט לאחור אני ממש מסכימה איתכן!!!
לגבי העזרה, אתן 100% צודקות!! הבעיה שלי שאני מרחמת על אמא שלי שטורחת ועושה הכל לבד, רק שבסוף אני לא מרגישה שאני מקבלת את הערכה שמגיעה לי (זה נהיה סוג של ברור מאליו שכשאני באה אני עוזרת בהכנות לשבת)
בסוף את באמת מקלה על אמא שלך וזה ממש כיבוד הורים, גם אם אין הערכה.
(בלי קשר אם את חושבת שאין לך כוח להגיע ולבשל שם אז כנראה שעדיף באמת לא לבוא בכלל)
לא מפריע לי לעזור
פשוט צורם לי שדווקא אנחנו מקבלים את החוסר יחס
הזדמנות לפתוח את זה.
בשבת הבאה שתגיעי, תגיעי לשבת עצמה ולא מוקדם, תעזרי רגיל כזה ולא אקסטרה. אל תצאי מגדרך. וכנראה שאמא שלך תפתח את זה וזה יתן לך פתח להתחיל שיחה..
זה באמת מבאס ומעצבן.אבל האם בגלל זה לא לעזור? האם העזרה שלנו להורים תלויה בדבר? את בעצמך אומרת שאת מרחמת על אמא שעושה הכל לבד ורוצה לעזור לה..אז את עושה את זה בשביל לקבל הערכה ותשומת לב לילד או כי את רוצה לכבד את אמא? שני הדברים לא קשורים אחד לשני.עוזרים כי זה אנושי ונכון.ואת האפליות מבחינת היחס צריך לפתור בצורה אחרת.
אבל כואב לי היחס לילד
אם זה היחס למה את מתאמצת כ"כ?
תפסיקי לעבוד כ"כ קשה, לא מגיע לך.
במקביל הייתי פשוט פותחת את זה מול ההורים, ומסבירה את התחושות שלי.
לא עובדים קשה בשביל לקבל יח יחס.הלואי והמשוואה הזו היתה תמיד עובדת. לא עושים מצוות בשביל לקבל שכר.עובדים ועוזרים כי זה ערכי, מוסרי מכבד וכו....ובאמת חשוב ונכון לפתוח בעדינות מול ההורים.
כואב לי שלהם פחות אכפת מהילד שלי
זה שכתבת בזהירות על עניין הריצוי. ויכול להיות ששם הנקודה (אומרת בתור ילדה מרצה שלומדת לאט לאט להציב את הגבולות שלי🙈).
יש הבדל בין לעזור כי את רוצה לעזור, נותנת בשמחה ויודעת איפה להגיד סטופ כשזה יותר מדי בשבילך, לבין לעזור כדי לרצות, כי זה מה שמצופה, כי אני לא יכולה להגיד לא. תנסי למקם איפה את עומדת, מאיזה מקום העזרה מגיעה?
זה ממש בלט לי בסיפור של הסעודה- צרם לך שהתחילו בלי בעלך, אבל לא מחית. יכול להיות שזה שוב בגלל הריצוי? (לי באופן אישי תקופה ארוכה היה קשה להנכיח את עצמי כשזה אומר להגיד לא להורים או למשפחה שלי. ועדיין עובדת על זה).
מלבד העניין שלדעתי עזרה צריכה להגיע ממקום שרוצה לעזור ולא ממקום מרצה, לדעתי כשאנחנו מגיעות ממקום מרצה הסביבה מרגישה את זה והיחס בהתאם. אני מרגישה שכשאני מרצה, הרבה פחות ''סופרים אותי'', לעומת כשאני מביאה ומנכיחה את עצמי ואת הרצונות והצרכים שלי. זה גם הגיוני- כשאני מנכיחה את עצמי ואת הרצונות שלי במרחב, אנשים ישימו לב אלי ולרצונות שלי.
יכול להיות שזה ממש לא הסיפור אצלך🤭 אבל אם כן, קחי הנקודה למחשבה.
אם לא אכפת לך, אשמח לשמוע כיצד את עובדת על עניין הריצוי
כאדם מרצה ונוח לבריות, אצלי זו עבודה מאוד עדינה להבין מתי אני עוזרת "על אוטומט" או מתוך ריצוי, ומתי זה מתוך רצון אמיתי שלי.
ועבודה קשה יותר להגיד לא כשלא מתאים לי, ולא רק במקרי קצה. (הסביבה מנחחה שכשאת עוזרת ונענית זה כי את יכולה, ולא מבינה איך יש פיצוץ או ריחוק או פגיעה בשלב של נתינת יתר, פשוט כי הם יגידו לא כשלא יתחשק או לא יתאחם)
שאני לא מסוגלת להסתכל להם בפנים בכלל
בגלל שאנחנו עוברים תקופה לא פשוטה עם אחד הילדים ונמצאים
הרבה בבתי חולים
והם-מתעלמים.
לא טלפון,לא הצעת עזרה
זה פוגע במקום הכי עמוק שיש.
ויש לנו כמה מפגשים שחמי וחמותי יוזמים בחופש ואנחנו אמורים להגיע
ולא מסוגלת לשבת ולצחוק איתם כרגיל כשהם מתעלמים בצורה כזו מופגנת.
כולם יודעים כמובן מה אנחנו עוברים.
כמה אפשר להיות מגעילים?
אולי הוא סיפר להורים והניח שמישהו אמר, אולי הוא סיפר ואולי לא...
אולי הוא הניח שמובן מאליו שאם הוא מספר בקטנה (כמו שהוא סיפר לי) אז יבואו ויתעניינו עוד, וזה לא קרה כי המנטליות הכללית במשפחה היא "לא לרכל, לא לחטט, לא להכביד, אם ירצו יספרו ואם לא מספרים כנראה לא רוצים"
אני למשל לא אוהבת לשתף בקשיים שלי, מכל מיני סיבות ובעיקר כי כך גדלנו, תמיד תהיה בצד הנותן ולא בצד הנזקק ובסוף התוצאה היא ניכור מרוב כוונות טובות...
אני מורה המון שנים אבל בגלל העבודה הסיזיפית אני לא מודעת בכלל ולא מבינה בכספים וזכויות. יש לכן המלצה איך להתחיל להבין בכסף?
האם יש לכן המלצה על יועץ פנסיוני או מישהו שעושה סדר בכל הדברים? שיודע לומר מראש כמה צפויה להרוויח ב"ה בפנסיה? או להגיד אם אני בקופות גמל רווחיות?
ובכללי- זו מטרה שלי להתחיל להבין בכספים, נראה שכולם מבינים היום קוראם ספרים לוקחים קורסים, השקעות, משכנתאות, חסכונות ותשואות.
אני מממממממממממממממממש לא מבינה בזה כלום. איך מתחילים מאפס? מרגישה שחשוב דווקא בתור אשה שיהיה לי ידע וזה בסיסי להתנהל בעולם, לנהל משק בית ולדאוג לעתיד ב"ה.
תודה רבה.
לבנקים הגדולים - אני מכירה מכירה מניסיון אישי את הייעוץ של לאומי, פועלים, הבנק הבינלאומי, יש מחלקות ייעוץ פנסיוני.
מתאמים כמובן מראש, הם מבקשים הרשאה להוציא את המסלקה הפנסיונית שלך, וגם של בעלך אם תרצו ייעוץ לשניכם, כדי לקבל ייעוץ בראייה של כלל התא המשפחתי.
נפגשים ועוברים ביחד על כל החסכונות וההפרשות שלכם, פנסיה, קופות גמל, קרנות השתלמות…
עוברים על מסלולי החסכון וההשקעה.
היועץ מביא את ההמלצות שלו - ומקבלים החלטות.
האם להמשיך בקיים, האם לשנות אפיקי השקעות וסיכונים, האם לנייד לבתי השקעות אחרים.
לכם הייעוץ בחינם.
הבנק מרוויח מזה מאותו רגע ומידי חודש, כל עוד הייעוץ רשום שממשיך עם אותו בנק / יועץ פנסיוני ולא עוברים לייעוץ אחר.
הרווח של היועץ הפנסיוני הוא 0.25% לחודש. מועבר אליהם ישירות מבית ההשקעות. (לא פוגע ולא משפיע על הרווחים שלכם. זה נגזר מתוך דמי הניהול שאתם במילא משלמים לגוף ההשקעות שמנהל לכם את הכספים).
כל פעם שתעברו לקבל ייעוץ מגורם אחר, הוא יעביר את רישומי הייעוץ אליו, מול הגופים הפיננסיים. והמייעץ הקודם יפסיק להינות מההכנסות מאותם חשבונות שעברו ליועץ אחר.
אולי שווה לך לשקול פעם אחת... לא ניסיתי בעצמי. אבל חברה ניסתה ואמרה שממש ישבו על כל הפרטים של המשכורת שלה והראו לה איפה אפשר למקסם וזה היה שווה הרבה כסף.
אני ממליצה מאוד על הספר כסף טוב של שאול אמסטרדסקי
יש מלא פודקאסטים על כסף: ציפור פיננסי, השקעות לעצלנים ועוד.
לא יודעת להמליץ כי לי אין סבלנות לשמוע פודקאסט.
לי בבית יש איזה 5 ספרים על כסף והשקעות - אם מעניין אותך אז בבית אבדוק בדיוק את השמות הנוספים חוץ מכסף טוב.
חוץ מזה, יש הרבה אתרים עם חומרים מעניינים.
אבל הבעיה שזה לא מסביר מהבסיס
אני אפילו לא יודעת מה זו ריבית! איכשהו גם בהסברי הבסיס אני הולכת לאיבוד.
שם יש הסברים מהבסיס. או שתעזרי בבינה מלאכותית כדי להסביר את המושגים שאת לא מבינה.
ואתר, הכסף של המורים
שממש יושבים אתכם ועוזרים לעשות סדר בכל העניינים הכלכליים.
יכולה להשיג לך מספרים אם את מעוניינת.
לא כדאי לקחת ממקור שלישי לדעתי, וגם ממקור שני כדאי להצליב לפחות שתי המלצות.
אחרת עלולים לחשוב שהכסף בתוכניות כדאיות כשהוא ממש לא.. נמצא בתוכנית בסיסית ביותר ולא עונה לצרכי החוסך.
במיוחד כאלה בסיסיים
נמצאים בחיפוש בסיסי של ai בגוגל
הסברים+ קישורים למקורות
בפרטי
אדם בשם נחשון מהר חברון
שלא הצלחתי לתייג שנותן שיעורים מוכר איזו סדנה בנושא.
שווה לבדוק לדעתי.
אני התרשמתי מדברים שכתב בפורום.
אותי מישהי תתן אותי בשם.
תגיד לו "אין לי מושג בכספים, תסביר לי בבקשה במילים פשוטות" ותסבירי לו קצת עלייך ומה את רוצה לדעת, או תשאלי אותו מה הנושאים שהכי בסיסיים וכדאי לך לדעת.
זו לדעתי פתיחה מעולה ל"אינו יודע לשאול" כי אם הוא מסביר משהו שאת לא מבינה אפשר ללכת אחורה ולבקש ממנו להסביר בצורה יותר פשוטה, או יותר ספציפית למצב שלך וכו'.
אחר כך אפשר להמשיך לספר או ליועץ כלכלי או יועץ פנסיוני שמתמחה במורים (כי יש ניואנסים ששונעם אצל מורים מבחינת השכר והפנסיה)
לא קשור להיריון ולידה אבל אין לי איפה לשאול
אנחנו יוצאים מחר בע"ה לטייל קצת במדרחוב בירושלים.
איפה אפשר לחנות עם רכב?
חניון אגריפס עוד קיים?
לא נסעתי שנים לירושלים
משם יש רכבת לאן שרוצים
לבעלי יש
מותר לו להעביר עלי?
שנים לא נסעתי באוטובוסים חחחח יש לנו רכב אחד והוא אצלי🤣
אני משתמשת באפליקציה של פנגו, אבל יש גם באחרות, בכולן אפשר לשלם באפליקציה על נסיעה בתחב''צ
ואם כבר נוסעים בתחבצ אפשר לחנות בלי להכנס לתוך העיר נגיד בגבעת התחמושת או בהר הרצל
פעם ברכבת הקלה לא היה אפשר לשלם על עוד מישהו, אבל נראה לי כיום כבר אפשר.
ואת יכולה לשלם גם דרך אפליקציה.
שימי לב שבמכשיר התיקוף צריך לבחור את האפשרות של שני תיקופים מראש, לפני הנחת הכרטיס.
אנונימי בתחנות רכבת הקלה ב10 ש"ח
אם אין חוזה מיוחד ברב קו אז כן
מעבירים במכשיר ומוסיפים )יש סימון של +( על עוד נוסע
באפליקציה של מוביט יותר נוח לשלם על 2 גם לא צריך להעביר במכשיר בכלל
אפשר לחנות לאורך הרכבת בכיכר דניה ןעד הר הרצל ששם יש חניון ייעודי לנוסעי הרכבת
וגם אפשר לחנות בתוך שכונות שקרובות לרכבת כמו קרית יובל
תחנת רכבת קלה הכי קרובה יש בכיכר ספרא - כ 20 דקות הליכה מחניון ממילא.
קרובה לממילא מרחק 4 דקות הליכה
לא 20
איך משלמים בפנגו?
נרשמתי לאפשרות.
חסר. אבל הם לא זולים (חניוני הרכבת הקלה יותר זולים)
באגריפס יש את חניון חלון לירושלים
לפעמים אפשר למצוא באזור הדוידקה בפנגו
תודה רבה
מקווה שנמצא בקלות ושיהיה תת קרקעי.
ומשתפת שזו פעם ראשונה מזה 5 שנים שאנחנו נוסעים לבלות לבד.
אני כבר בוכה ברכב מגעגוע לילדים🥲😶🌫️
הילדים בסדר אל תדאגי חחח
כמה בזבזתי🤣 שנים לא עשיתי את זה.
לא התאפשר.
חנינו באגריפס יצא יקר אבל היה נוח ביותר
יש חניון ענק בחינם
חניון נחל צופים קוראים לזה
ורכבת הקלה עד לעירייה
נראה לי הכי קל ככה
רציתי להמליץ על זה גם
ואם מגיעים מדרום אז בהר הרצל גם יש חניון חנה וסע גדול
ראיתי שכתבת שאין לך רב קו
אפשר לשלם עם מלא אפליקציות(רק תורידי מראש ותראי שעובד לך כי ברכבת אין זמן להתחיל להוריד וכו לפני שמגיע פקח)
מוביט/פנגו/סלופארק/אג/יש עוד אבל נראה לי שזה מספיק
לא יודעת אם זה שכיח או לא. אבל זה היה מבאס כי בנינו עליו...
שבכללי עדיף גבעת המבתר אם רוצים להגיע לאזור ממילא
כי מהר הרצל זה המון זמן ברכבת ומגבעת המבתר פחות
בכל אופן אם מגיעים מכיוון נחל צופים(צפון מזרח העיר) זה חניון ענק ומושלם, אנחנו מאוד אוהבים לחנות בו.
לכן כדאי למצוא חניה קרובה על הציר הרכבת בתוך שכונות
שם תמיד היה מקום פנוי כשאני הגעתי (לא המון, אבל כן יצא לי כמה פעמים בשעות שונות). וכך שמעתי גם מאחרים.
תמיד כשחנינו שם היו מקומות פנויים. חינם לנוסעי הרכבת הקלה.
יש בו מלא קומות אז קשה שלא תהיה חנייה
בגבעת המבצר
משתיהם לוקחים רכבת למרכז העיר , בערך 20 דק נסיעה ..
רק לזכור לתקף, אפשר באפליקציה של מוביט או פנגו, אחרת הקנס של 180 שח עולה יותר מכל חניון🤪🤪
היום הפנגו חכם כבר חחח
בחניון המחסום לא נפתח אם לא משלמים אז זה קל יותר...
ובחניה כחול לבן גם שוכחים לפעמים....
מי שמשתמש ברכבת יכול לחנות בחניון בהר הרצל
משם הגעה ברכבת.
מתקנת חניה חינם מותנת בשימוש בקרב קו .
יש המון מקומות חניה בהר הרצל.
עצמה
ומאוד תכופים
ואפשר לחנות גם בחניון של הר הרצל עצמו, זה צמוד לתחנת יפה נוף.
תמיד אני נזכרת שבוע מראש ואז כבר מאוחר מדי🤪
יש עיכובים בדרך
ממליצה בקבוקים לילדים
צבעים מדבקות
אני הזמנתי אפילו תיק.נראה איך הוא
חוסך הרבה
לא ראיתי שיש הבדלים מיוחדים במחירים
במקום ללכת לנקודת איסוף ולבחור הכל במסך, הלכתי לסטוק ומצאתי הכל במחירים ממש טובעם
לק"י
על כלי כתיבה לפחות.
בזה הפערים במחירים די גבוהים, או לפחות כך היה בעבר.
קופה? יש סיכון?
אבל מסלולים בסיכון גבוה, ומכפילים את הסכום
הגדלתי את הסכום למקסימום שניתן
זה חסכון צדדי נחמד מבחינתי לא מעבר האמת
בהחלט כדאי
אנחנו הכפלנו ושמנו בסיכון גבוה בבית השקעות ולא בבנק
לא זוכרת עכשו איזה
בגדול ברור שיש סיכון, כמו בכל השקעה יש הימור מסוים
אבל הכלל הבסיסי בהשקעות אומר ששוק המניות עולה בטווח הארוך ואם יש זמן לכסף אז זה סביר שיצליח
ו20 שנה זה בהחלט פרק זמן מכובד מהבחינה הזאת
יש מחשבונים שמראים כמה זה יוצא
במקביל פתחנו עוד חיסכון כי זה סכום נחמד אבל לא עכשו משהו מטורף שיסדר את הילד בהכל, וכמה שיותר מוקדם להתחיל לחסוך יותר טוב.
בבית השקעות, אולי אלטשולר שחם או מיטב דש, לא זוכרת כבר.
לא הכפלנו את הסכום, כי היינו צריכים את ה50 שקלים המסכנים האלה. (סטודנטית ואברך, בני 20..)
עד היום זה נשאר ככה, אבל זאת תזכורת טובה בשבילי להוסיף את הסכום באתר של הביטוח הלאומי.
גם ככה המדינה שמה סכום חודשי על כל ילד, אז לפחות תעשי שיהיה במסלול סיכון גבוה (למשל מחקה מדד s&p500)
זה בהחלט יכול לרדת, אבל לאורך שנים זה (היסטורית) עולה, ומשמעותית יותר מהמסלולים בסיכון נמוך.
אז בוודאי לקטנים שווה משהו "סיכון גבוה"
והאמת שגם לגדולים יותר. (כי למשל נער בן 16, עקרונית יכול להוציא בגיל 18, אבל אם מחכה עד גיל 21 לזכרוני, הוא מקבל מהמדינה עוד 500 ש"ח. אז בעצם יש לו 5 שנים לסיכון, ולא שנתיים. וסטטיסטית זה כדאי יותר. וכמובן הוא יכול למשוך קצת אחרי אם השוק נמוך ברמה חריגה)
וכדאי מסלול בבית השקעות כלשהו.למשל אלטשולר שחם.
ואם באפשרותכם להכפיל את הסכום כפי שהמדינה מציעה, אז כדאי 
אבל גם אם לא - כדאי לשנות את המסלול שלהם!!! (כאמור יש שם כסף כי המדינה נותנת גם אם אתם לא מוסיפים)
במסלול הלכה בסיכון גבוה
והכפלנו