ממדרשיסטית לשעבר - הגיגיםראו כי טוב
פעם ראשונה שנכנסתי לפורום, ומאוד התרגשתי לראות את השפע... אשרינו.
אך לא הצלחתי למצוא (אם כי לא עברתי על כל הדפים) שרשור שמתייחס לקשיים שיש שמתעוררים בעקבות שנת מדרשה.
אני בהחלט לא רוצה להרתיע אף אחת, רק לעורר נקודה כואבת, שהלומדות במדרשה צריכות להיזהר בה.
כשיוצאים לעולם ה"דייטים", יש נטיה להרגיש (ולעיתים בצדק) שאנחנו יודעות יותר טוב מבן הזוג, בהלכה, באמונה, במוסר ואפילו בגמרא.
זהירות!!!
טוב לא ייצא מזה.
ודרך אגב, זו הרגשה שיכולה להגיע גם אח"כ, אחרי שמתחתנים.
ובתקווה שזה לא מעכב את החתונה.
מה אתן אומרות?
נתקלתן בזה? זה משפיע עליכן?
אשממח לשמוע איך אתן מתמודדות עם זה.
טעיתי בפורום?ראו כי טוב
אם כן, אשמח לשמוע היכן כדאי להעלות את השרשור הזה.
הממרחלקה
בעזהי"ת.

אני חושבת שזה ממש תלוי באופי האישי של הבת, ובסגנון המדרשה.

נראה לי שכדאי שתעלי את זה לדיון בפורום לקראת נישואין וזוגיות, שם זה יקבל יותר חשיפה.
תודהראו כי טוב
על ההתייחסות ועל העצה.
אולי זה תלוי אם מי את יוצאתרות014
ובאיזה ישיבה הוא לומד..
יש בנים שלומדים בישיבות מסוימות.. למשל הגוש ועונתיאל..
שדווקא נראה לי ישמחו לשמוע שאת יודעת הרבה..
ושיוכלו ללמוד איתך ביחד..

עצה טובהעובר_ושווא
בחירת בן זוג היא לא בחירת מדרשה או רב או משהו ערטלאי מסיפורי אלף לילה ולילה.

מה שחשוב קודם כל, ומעל הכל, איזה אדם הוא.
פחות חשוב איפה למד, מה לומד ומה עשה בצבא.

בחורה שמחפשת בן זוג צריכה לזכור
שהיא לא הולכת להתחתן כדי לשמוע שיעור בהלכה או גמרא, לא מתחתנת כדי להוביל אותו למבצעים בלבנון
אלא מתחתנת כדי שיהיה לה טוב בחיים ולהקים משפחה עם אדם שמתאים לה, שיש בו טוב, והרבה מהטוב הזה אמור להיות מופנה אליה [באופן הדדי כמובן], כמו גם בחור כזה שעונה לציפיות שלה ולערכיה ולרצונות שלה מחייה.

אז כן חשוב הרקע, מה עשה, איפה למד, מאיזה משפחה בא, ומה תכניותיו,
אבל יותר הרבה הרבה  יותר חשוב מה  ה ו א. מעבר למסגרות ההם.

הוא יכל ללמוד במקומות הכי טובים ונחשבים , לשרת במקומות הכי טובים ואיכותים, ולעשות דברים מרשימים
וזה "קטע" שהיה וחלף לו. ואחרי כמה שנים באוניברסיטה  או לאחר מכן בעבודה,  הוא מישהו אחר.
הרבה פחות דתי, הרבה פחות מחובר לערכים ולאידיאות של גיל 18-22.
תראו כמה חברה תורניים בגילאי 27 ומעלה נשארו באמת כאלה, מבין כלל הציבור שלמד בהסדר ושירת איפה ששירת. המספרים לא ממש מעודדים.

אז, עצה טובה:
פחות להתלהב מכותרות ומה"איפה" - לשים דגש יותר על התוכן וה"מה".
זה מה שבסוף לוקחים הביתה, לכל החיים,
לא את התעודות ולא את העיטורים. 

בהצלחה רבה.

אהבתי את מה שכתבת. תודה!אילה שלוחה
אני התחלתי לצאתאנונימי (פותח)
באותו זמן שלמדתי במדרשה. בעלי (עכשיו...) היה חייל בודד בצבא והיתה תקופה שהיה לי קשה כי הרגשתי שאני יותר חזקה ממנו באמונה ואני זאת שניסתה כל הזמן להעלות נושאים בעבודת ה' ובקודש, והוא לא כ"כ...
ואז התיעצתי עם רבנית במדרשה, שאמרה שחשוב לתת לאיש להשפיע, להקטין את עצמי וע"י כך להגדיל אותו. היא האירה את עיני- שאני במקום של נוחות, נחת, לימוד כל היום וחממת שיעורים וקדושה. ולעומתי הוא בצבא, בקושי, צריך להלחם על הרוחניות שלו בסביבה לא דתית..
ב"ה בסופו של דבר התחתנו- ישתבח שמו!
והדברי תורה שלו זה משהו לא מהעולם הזה.

לדעתי חשוב מאוד שבת תלמד במדרשה, תבנה את עצמה ותתחזק (מה שאי אפשר תמיד לעשות כשנשואים, ועם ילדים בכלל) אבל לזכור שהמטרה היא להיות אישה ויהודיה יותר טובה, לא להתגאות במה שהקב"ה מעניק לך.
זה לא כזה פשוט- צריך סבלנות והרבה תפילות (כמו כל דבר בחיים)
בהצלחה
יש עוד דבר שלפעמים קורה.....רבקה למפרט
שהבחורה מחפשת מישהו שדומה לרב מהמדרשה  - ושוכחת שגם הרב הזה היה פעם בן 20!!!

זו ^^^ הודעה שלי...אילה שלוחה

ועוד משהו -

שלפעמים הבת יוצאת משם כ"כ "מרחפת" בעולמות רוחניים, ושוכחת שיש גם חיי המעשה (או שקשה לה לחזור לשם...)
בשביל זה יש מדרשת שילוב..רחלקה
בעזהי"ת.

ככה לא שוכחים את החיים בעולם הגשמי

ד"א, מה שאמרת לגבי הרב, זה יכול לקרות לבנות האלה עם כל אדם אחר... עם הרב באולפנא, וכד'..
נכוןאילה שלוחה
אבל יש מצב שבמדרשה זה יותר חזק

בואי נגיד שרוב הבנות באולפנא לא כאלה "שרופות" על הרבנים - לפחות כל עוד הן לומדות שם
לעומת זאת למדרשה מגיעות בנות שרוצות ללמוד, כך ש...

מדרשיסטיות פעמים שדוחות את טובי המגזר בגלל...אדרעי
הן חושבות שיודעות הרבה, אך הם רק במסגרת מה שלמדו אותן
הן לא מכירות בדרך אמיתית אחרת העולה בית אל
בקושי במדרשות מלמדים הלכה שזה מה שאנו רוצים שידעו (כשרות שבת ברכות, איסור נדרים)
אראה בהקשר זה מה שפירסמתי בעבר

לרבני/ות המדרשות.

לפעמים... אתם יודעים, קורה שנפגשים ביינישים ובוגרי הישיבה, אתם יודעים "הרווקידה" ומדברים בינם לבין עצמם, מה שורש הבעיה, ומדוע קשה למצוא חן בעיני הבנות.

סך הכול איזה דרישות יש לנו מהמיועדת שתיכלל בדת יהודית (צניעות, תשתדל לעמוד בגדרי ההלכה המקובלים לנו) ושתהיה אישה טובה.

אחרי כל אותם דיונים תמיד מתחילים הסיפורים (ללא שמות), ולכול אחד ישנם גל של טענות כלפי המדרשיסטיות, שצנעת פרט יפים להם, אך כולם כוללים אותם שורשי בעיות שהמקור להם הוא במדרשה (כך שהרבה ביינישים מעדיפים לצאת עם אחת שלא הייתה במדרשה). אפרוט את הבעיות אחת לאחת אולי יפלו לאוזניים פתוחות ולאחת זה יועיל (לא כל הבנות כך, אך זו תופעה נרחבת).

אולי שורש הבעיות היא חוסר טבעיות הנובע משיעורי שידוכים, אנחנו מרגישים לעיתים כאילו שדיבוריה הם ציטטות מפי הרבנים/ות, אך זה אינו מופנם ועל כן נראה אף מוקצן, יוצא שאף ברגעי החלטות היא בעצם מעוניינת בך אך זה לא תואם את מה שלמדה, ואז מגיע משבר והפגישות עיתים מתארכות "כמסטיק" שלבסוף נזרק.

בעיה נוספת מאוד נפוצה היא שמדרשות מתמקדות על דרך אחת מדרכי ה' (כמו חבקו"ק) ואז מי שהולך בדרך ה' קצת שונה (ומאיפה לדעת מה עולה בראשה), כמובן שאינו תואם בכך אין ספק, כי הרי כך למדתי...

ובנוסף לכול זה אצטט דברי חברי "אם אתה לומד תורה אז למה לא גם מקצוע, אם אתה עושה את שניהם אז למה גם לא עובד, ואם אתה עושה את שלושתם בטוח אחד מהם אתה לא עושה טוב".

מה שאני מבקש זה להסביר לבנות שיש הרבה דרכים העולות לבית ה', ואין באחת לפסול את השניה כך כתב הראי"ה ב"מדבר שור", ואפשר ליצור הרמוניה עם גישות קצת מקבילות, לבוא לפגישה בחן וטבעיות (ולשכוח את המיקרוסקופ), מומלץ אף לגרום לחשוב שאת מעוניינת לצאת, לחשוב מה באמת חשוב לך בהקמת הבית, אפשר אף להתלבט יחדיו, ולחשוב בבדיקות על "ואהבת לרעך כמוך", ואולי לנסות ולחשוב על דברי הצד השני שהרי אף שיחת תלמיד צריכה לימוד ולא בטוח שדי בפגישה כדי לעכל זאת, יה"ר שנייבש את "הביצות".

אשרייך שאת מעלה את הנק'..שרבוב
אני לא חושבת שצריך לוותר על שנת מדרשה, היא חשובה מאוד!
[או לשלב מדרשה- אני חושבת שזה טוב יותר, כמו שרחלקה אמרה, אבל עדיין יש הרבה מה להיזהר]

אבל לפני שנכנסים למדרשה להיות מודעים לנקודההזאת!
לא לחפש בן אדם שיהיה מושלם מבחינה תורנית- וירצה ללמוד וכ"ו.
לא לחלום על בעל שיהיה בדיוק כמו הרב מהמדרשה.
פשוט כי אין הרבה בנים כאלה, להם הרבה יותר קשה ללמוד מאיתנו!
ולכן לבנות אח"כ קשה למצא חתן כלבבן..

ואחרי החתונה- לתת מקום לבעל להכריע בסוגיות הלכתיות!
כשהאישה נותנת לבעל את השליטה בנושא הוא ילמד בשביל לדעת..
[ככה רב אחד אמר...לא זוכרת איזה]

{ובאמת קשה להתמודד עם זה!
 בהצלחה לכולנו!}
מסכימה עם דבריך^ואני הקטנה...
רק משהו אחד..רותי7
לשרבוב- אני חושבת שאין הרבה בנים כמו הרבנים האלה-כי הם הרבה יותר קטנים יש להם עוד זמן עד שהם יוכלו להתפתח ולהגיע לרמה של הרב..(ולא בגלל שלבנים הרבה יותר קשה ללמוד מאתנו)
יכול להיות (ומן הסתם) שגם הרב במדרשה לא היה כזה צדיק פעם והיא רגיל כמו שאר הבנים בגיל הזה...
רותי-שרבובאחרונה
זה לא רק בגלל שהם צעירים,
באופן כללי גם קשה להם ללמוד, יותר מאיתנו,
באופן טבעי מתאים להם יותר לעבוד ולא ללמוד כל היום,
ועובדה שלא כל האנשים שגדלו והם כבר לא בני 20 נהפכו לרבנים...
ז"א שיש כאן משהו מהותי אחר, ורוב הבנים נולדו כדי לפרנס ולא כדי ללמוד תורה כל היום
[לא שאני מתנגדת...]

הופתעתיראו כי טוב
לראות שבסופו של דבר השרשור היה מציאותי, אני שמחה ומודה לכל מי שמתייחס.
באמת חשוב מאוד להגיע מוכנות לשנה הזו, ולהיות פתוחות להתייעצות בזמן הפגישות,
שיהיו בשורות טובות!
נתן לי כמה נקודות למחשבהנקדש את שמך..
אז תודה!

הבעיה שהיתה היא שהפורום הזה לא כ"כ פעיל...
וראית שלאחר שהעלו אותו ל"כותרות", היו אנשים נחמדים שתרמו לדיון.
תרבות המדרשות ב2025Sarah1920

קצת מביך אבל אני עכשו בודקת מדרשות ויצא לי לשמוע הרבה שלא כדאי ללכת לפי "מה שנחשב"

העניין הוא שאני לא מהמגזר אז אני לא באמת יודעת מה נחשב ומה לא אבל מעניין אותי לדעת

עזרה?

מדרשת בת ציוןאנונימי (פותח)
שלום רב, לאחרונה ראיתי כמה פרסומים ישנים על מדרשת בת ציון בירושלים, רציתי לדעת האם מישהי מכירה את המדרשה ויודעת האם היא פעילה? ואם כן למי אוכל לפנות לעוד פרטים? ובנוסף אשמח להמלצות למדרשות שילוב בירושלים, תודה!
כן, היא פעילהנקדימון
את מדברת על זו של הרבנית מגנס, כן?
כןאנונימי (פותח)
את יודעת למי אני יכולה לפנות לעוד פרטים?
יש לי מספרי טלפון של מי שמנהלת אותהאנונימי (3)אחרונה

הרבנית ציפי אברהמסון 0528308052

תפני אליה.

מלגות במדרשהאנונימי (פותח)

היי, אני שמינסטית ובעז"ה שנה הבאה אלמד במדרשה.

אני מממנת את המדרשה בכוחות עצמי וב"ה העלות של המדרשה גבוהה, מאוד חשוב לי הלימודים והשנת מדרשה לכן אין לי ולא הייתה לי מחשבה לרגע שאוותר על המדרשה בגלל הכסף,

אך בכל זאת רוצה לשאול אם מישהו מכיר מלגות בזמן מדרשה? או לחילופין אדם שמבין בזה ויכול לעזור לי

תודה לכם, תבוא עליכם הברכה ומועדים לשמחה

שאלה..אנונימי (פותח)

לא יודעת כמה פעיל פה, יכול להיות שמישהי תראה תוכל לעזור לי..

יודעות כמה עולה תכנית של שנה מלאה במדרשת אורות עציון? (גבעת וושינגטון)

תודה!

לא למדתי במדרשהאנונימי (3)

אבל למה לא להתקשר לשאול?

חוץ מזה, במדרשות\ישיבות מתחשבים בדר"כ ביכולת הכלכלית

עזרה בבקשההה!!!!!!!פלוניתאלמונית70

שלום לכולן!

אני מסיימת י"ב וחייבת עזרה לגבי מדרשות,

מישהי מכירה את נווה ירושלים? איך המדרשה? מה הסגנון? סגנון של הבנות וכו... 

אני מחפשת מדרשה בסגנון חזק אבל לא יותר מדי.. 

תודה רבההה

היי, מישהי יכולה להמליץ לי על מדרשה?עפה
אני מחפשת מדרשה האמת ממש קשה לי להגדיר את הסגנון.. כאילו דוסית אבל לא מידי.. מקום שמשלב הרבה חסידות וגם את המקום של אומנות/חיבור לנפש וכל זה.. ומדרשה מלאה לא שילוב וכאלה..
אם מישהי יודעת על משהו שיוכל להתאים לי אני ממש ממש אשמח לפרטים
אה ואני לפני שירות
מישהי?😟עפה
אולי מתת בכרמיאל יכול להתאים לךירושלמית:)
הסגנון הוא לא הכי דוסי, אבל יש שם מגוון ענק של בנות (לדעתי זה חלק מהיופי)
יש לך מספר או משהו?עפה
יש באתר שלהם מספר ליצירת קשרירושלמית:)
ממליצה למלא את השאלון הזהירושלמית:)
תודה אנסה!עפה
וואלה המליץ לי על מתתעפה
מגניב😂ירושלמית:)
שובה? בעפרהתפוחית 1
תבדקי לגבי תכלת בצפתפלוניתאלמונית70אחרונה

לדעתי זה עונה על כל מה שכתבת

אהלן צדיקותתאנונימי (פותח)

אהלןןן מישהו מכיר מדרשה ברסלברית בסגנון גבעות וכזה??  ממש אשמח לשמועע

מדרשת טהר- ביד בנימיןעשב לימוןאחרונה

מדרשת תכלת בצפת

מדרשת הרובע ובינתאנונימי (פותח)
שנה טובה, תוכלו בבקשה לספר קצת על הסגנון של מדרשת הרובע ובינת? מה הסגנון של הבנות שם ומה ההשקפה של המדרשה? האם מישהי מכירה איזה שיעור שמייצג את התפיסה של המדרשות? ויש למדרשות האלו שדכנית או מישהי שמתעסקת בשידוכים לבוגרות?

אולי יעניין אותך