וואו שמעו אווירה, היה פשוט כיף מקום שיאה מעניין מלא רעש, בלאגן אתה רואה את כל העולם
אני כבר מתלבטת איפה יותר כיף שם או בהר הרצל
וואו שמעו אווירה, היה פשוט כיף מקום שיאה מעניין מלא רעש, בלאגן אתה רואה את כל העולם
אני כבר מתלבטת איפה יותר כיף שם או בהר הרצל
וגם יש דברים עמוקים שמעלים אותך
וקצת נעם אלימלך ואחים שלי מסבירים לי
רעיונות כאלה חמודים של שתי משפטים כזה
וופל בלגי לכבוד החיסול
גם במסכת אבות יש רעיונות שמרוממים אותך, את לומדת מסכת אבות?
ולהבדיל, גם סורת אל בקרה מפוצצת רעיונות מרוממים, אותה את גם לומדת?
אחשוב על זה
או כל מיני עצות ומשפטים יפים שאני רושמת לעצמי
לפעמים כשאני מדוכאת אני שמה טראנסים ופותחת איזה ספר חסידות וככה אני לפעמים יוצאת מהדיכאון
מאד אהבתי את התורה וגיליתי שיש על זה שיר גם קיצור כתבתי את זה בקצרה ומסגרתי
ויש עוד מלא תורות, סתם כי זה יותר מוכר כתבתי אבל יש גם את "ותחסרהו מעט" שגם הלחמתי על עץ קיצר משפטים ותורות שאני נדלקת עליהם
וגם יש זמנים שאני עצובה ממשו ספציפי אז אני פותחת איזה ספר חסידות על הנושא וככה לפעמים אני פחות עצובה
ברור שאפשר ללמוד ככה גם לא מספרי חסידות ולכן אני למשל מגדירה את עצמי חסידה של הרב יוני לביא בין השאר
על זה דיברתי
וקשר עם הקב"ה, שאפשר לקיימם ע"י כמה דרכים
אפשר לעשות את זה יותר טכנית, שמירת שבת, יישוב הארץ, תפילה וכו'
ואפשר גם ע"י התחזקות מכל מיני שירים, תורות, עצות, ריקודים, התוועד(ד)ות, התבודדות, שיחת חברים וכו'
תמיד צריך את שניהם, אם עושים את זה רק טכנית בלי חיות והתלהבות זה לא עבודת ה' באמת זה רק יראת העונש ולא אהבת ה'
ואם עושים רק חיות והתלהבות בהתבודדות ובשירים ולא עובדים את ה' טכנית זה גם לא טוב כי אתה חי רק על אהבת ה' מדומה.
פעם היה לי שיחה על זה עם מישי והיא הסבירה לי שכמו שאיש שאוהב את אשתו באמת יעשה כל מה שהיא רוצה עד כמה שהוא יכול, ואם הוא רק אומר לה שהוא אוהב אותה אבל לא עושה מה שהיא רוצה אז הוא לא באמת אוהב אותה, ככה גם הקשר שלנו עם הקבה, אם אנחנו באמת אוהבים אותו נעשה כל מה שביכולתינו בשביל מה שהוא רוצה.
מספיק מפורט ומנומק?
אי אפשר להכחיש, ב, ברור שמה שהוא רוצה זה לטובתינו וגם בגלל זה אנחנו מקיימים את דברו, אבל בראש ובראשונה זה כי ככה ה' ציווה
כתבתי עד כמה שהוא יכול, לפעמים צריך להתפשר גם בעבודת ה'
דווקא זה מה בדיוק מה שלמדתי בחסידות.
לבטל את 'האנא אמלוך' ולהתבטל לרצון האלוקי.
כול עוד שאדם חי את ה'אני' הוא רחוק ונפרד מה'.
אין אני. הכל זה אלוקות בלי ה' אני כלום, כלא ממש.
כי אם תיקחי מיד הכל באיזשו שלב תיפלי, אם יש קושי צריך קצת להקל ואז בדחיפה קדימה
"ירידה לצורך עליה"
דיברתי על העבודה כרגע
אני לא יודעת איך הדיון כאן התגלגל רק באתי לתמוך בך
נראלי שערפאת איבד את הלשון, הזהרתי אותו לא להוציא הרבה מדי
לא הקשיב לי
אבל בגדול לזרוק את השכל ואת האני זה מאוד מאוד מאוד מאוד מסוכן ומביא לכל מיני שריטות ורעות חולות. בכל מיני צורות.
זה בסדר לפעמים לעשות את זה, למען הסר ספק.
למה לא מבינים אותי פה? אלוקיםםם
אם מתבטלים לה', זורקים את השכל ומאמצים את השכל האלוקי אז זה בריא מאוד מאוד ואדרבה מציל משיגעונות, רבי נחמן אומר שאם בן אדם היה מתבטל לצדיק אז לא היה משתגע כי אם היה בא לו איזה שיגעון לעשות והצדיק היה אומר לו שלא יעשה את זה והיה מקשיב אז היה נמנע משיגעונות ומקבל יישוב הדעת.
בקיצור דעתך היא דעתך וזהו.או שלא הסברת את עצמך טוב מספיק.
מי שורק את השכל לא יכול לקבל שכל אלוקי, זה לא עובד בלחיצת כפתור. העניין הוא להפוך את השכל שלך לשכל אלוקי.
ור"נ יכול לומר את מה שירצה, אבל אדם לא יכול להחליט מי הוא צדיק ולהתבטל אליו.
היותר מכך, לבן אדם אסור להתבטל לאף אחד מלבד לקדוש ברוך הוא, שכן אם יתבטל למישהו, אותו מישהו יגיד דבר מוטעה או שקר, לא יוכל האדם לעשות את הדבר הנכון כי הוא מבוטל אל ה'צדיק'. והדבר נוגד את ההלכה, שהרי אם רבו טעה, מצווה עליו להוכיחו, ועף לגבי סנהדרין כבר נאמר בגמרא שאם יודע שטעו הסנהדרין אסור לו לשמוע להם.
בקיצור, דעתך שגויה או שלא הסברת אותה מספיק טוב.
או שלא הסברת מספיק טוב
ימח שם עראפתעל רבנים כי זה לא כיף לקרוא כאלו תגובות שאתה בא בזלזול כלפי מי שאני מאמינה בדרכו
ברלנד הוא לא רבינו בשום צורה ואפ' לא תלמיד שלו
מה הקשר בין התוועדויות וחיזוקים לעבודת ה'? חיזוקים למה?
מה זה קיום מצוות?
אין לי זמן כרגע
חבל על האנרגיות.
להסביר דברים כאלה פשוטים?
חבל לשאול אותם וחבל עוד יותר לענות עליהם.
אולי תסבירי לי את מה שכל כך פשוט לך.
אם זה כל כך פשוט, למה זה כל כך מסובך להסביר לי?
משהו שאתה יודע, זה משהו שאתה יכול להסביר לאדם אחר.
באולימפוס וברצונם הם שולטים על מזג האוויר וחיים לנצח - זה לא אלוהים.
זה סך הכל יצורים כמו חייזרים או כמו שטראמפ יכול לפוצץ פצצת גרעין ולהשמיד את העולם.
גם אם יש יצורים כאלה,
ה' ברא אותם כמו את שאר היצורים. ואסור לנו לעבוד אותם, והם במילא כל הכוח שלהם זה מאלוהים. ואם יש להם בחירה חפשית, זה בדיוק כמו הבחירה החפשית של טראמפ אם לפוצץ את העולם או לא.
ב. זה תיאורטית כמובן. מעולם לא הוכח שיש יצורים כאלו.
צדיק יסוד עלוםמחמאות לבשלנית תאווה לחיך
אוי אני מוסיף לזה דבש, כן דבש דבורים, ממש ללקק את האצבעות
אפשר מתכון גברת מועלם
אוי, פשוט נפלא, כמה חיכיתי ליום והגיע
רב שהתקשר אליו ואמר לו שהוא תמיד צוחק בפיוט "מי כמוך ואין כמוך" כי הוא נזכר בשיר על בן סמוכא
יאללה חוזרים לחיים הרגילים!!
אז שזה יהיה לתועלת ונביא לפה חומר רוחני עם תועלת רוחנית..
לאיזה הסבר שתרצה, אבל גבורה זה להפעיל כוח. יש גם גבורה של איפוק, אבל גבורה של פעולה אקטיבית זה להפעיל כוח.
במלחמה אתה מפעיל כוח.
חסד במהותו זה לתת למישהו, לא להפעיל כוח.
וזה כן משנה, כי אתה מעביר את זה מפירוש פיזי של צמצום כפשוטו (חח), שחסרו מים, לצמצום טבע המים, שזה משהו מופשט יותר. כלומר ההסבר על גבורה כצמצום זה לא פשט כמו שאתה מנסה לפרש.
@אני
)))) בעצם מה הסוד שלכן, המרוקאיות האסלי בסליות, ואיך אתן עושות את המולטיטסקינג הזה
תניחו מה שאתם רוצים
יו יו יו יונית יו נית
(הכרתי את הפאשלה של גני, לא את הרמיקס ואת משה בוגי מחלל בחליל אומייגאד)
אבל זה זהבבב

ל המשוגע היחידילי הזכיר את
מיונית
מה מה מיונית
שהעלו אותו לשידור. ואז הוא יצא נגד כל המנהג של המימונה
לא מתלהב מהרעיון. בין השאר כי מתחילים מוקדם
קמח זה לא חמץ
החג אפשר להתחיל לסדר, לנקות, לפנות ולהכין.
קמח זה לא חמץ בטח לא בחצות בערך
על הכוח אין לי מה לענות נשים זה עם די נפלא
ל המשוגע היחידי
חחחל המשוגע היחידיתיזהר מ @קעלעברימבאר
הוא בסוף גם יחזיר את זה אליך 
זה כמו באלול
אתה אומר ומחכה שיעבור קצת זמן וישכחו..
אהבתי את ההקבלה לתפילת עוברי דרכים
על כל חיינו בעולם הזה.