מחפשת להתייעץ, אני בשבוע 33 ברוך ה. הריון לא בסיכון אבל בשנה האחרונה הייתה לידה שקטה.
קצת רקע- יש לי כאבי רגליים וגב כבר כמה חודשים, הייתי אצל אורתופד לפני חודש שאמר שיש לי סוג של ארטריטיס של הריון והמליץ על יציאה לשמירת הריון בגלל אופי העבודה שלי. הכאבים עוברים במנוחה. ככל שאני פעילה יותר הכאבים אחר כך חזקים יותר וליותר זמן.
אני עובדת עם ילדים קטנים 3 ימים בשבוע, העבודה פיזית. ופעם בשבוע עובדת מהבית בזום מקבלת מטופלים בפרטי.
כשהרופא המליץ על יציאה לשמירה לא האמנתי שאקבל אישור מביטוח לאומי ולכן לא טרחתי להגיש. גם רציתי להיות גיבורה ולהצליח לתפקד ולא לאכזב את המעסיקים שלי שגם ככה קשה להם שאני שנה שניה ברציפות יוצאת לחל"ד..
אבל כמו שחששתי, החזרה לעבודה אחרי החגים קשוחה עבורי ברמות אחרות. חוזרת הביתה מהעבודה ומתמוטטת למיטה לכמה שעות. כמעט לא מתפקדת. לא עייפות, זה כאבים. וזה מתחיל להשפיע עלי נפשית, אני דואגת איך אשרוד בעבודה ככה עד הלידה. פשוט לא מסוגלת יותר..
אגב גם הלכתי לטיפולי אוסטאופתיה שעוזרים יחסית אבל ממש יקרים.
מה האפשרויות הכי טובות שלי?
לנסות בשלב זה בכל אופן להגיש בקשה לשמירה?
להשתמש בכל ימי המחלה שלי? יש לי מספיק ל3 שבועות בערך (אם מחשבים רק יום עבודה בפועל כיום מחלה ולא רצף ימים כי הרי אני לא עובדת כל יום).
לצאת עכשיו לחופשת לידה מוקדמת ממש יעיק כלכלית, במיוחד שלא מתכננת לחזור לעבודה מיד בסוף ה15 שבועות, אקח בנוסף מינימום חודש.
להמשיך לעבוד בכוח, וכל פעם להיות במיטה עד סוף היום מכניס אותי להרגשת יאוש.
אשמח לשמוע דעותיכן ומנסיונכן.
תודה רבה!