ממה זה התחיל?
במשך שנים תרמנו ל"פעמונים", ואז עברנו ל"קול רנה".
תרמנו כסף שעבדנו קשה בשביל להשיג אותו, מתוך ידיעה שהוא יעשה טוב לאנשים שצריכים אותו.
אבל... משהו היה חסר לי.
לא ידעתי מי האנשים שאני עושה להם טוב, והרגשתי באיזה שהוא מקום שהכסף שלי "נבלע" בתוך תרומות של אנשים אחרים.
נניח אם עמותת "קול רנה" עושה סעודות שבת לאנשים עניים ובודדים,
אז אי אפשר להגיד שעם הכסף שלי הם קנו עופות ועם הכסף של משה הם קנו דגים ועם הכסף של נחמה הם קנו יין.
למה?
כי הכל נקנה בכסף של כולם.
אדגיש שאין בזה שום דבר רע מבחינה אובייקטיבית! זה לא פחות חשוב ולא פחות עוזר ולא פחות מצווה.
אבל אני הרגשתי צורך לדעת מה הכסף *שלי* עושה, לדעת שיש מישהו בעולם שחייו טובים יותר ישירות בזכות התרומה שלי.
חשבנו (אשתי ואני) מה אנחנו רוצים לעשות ואיך אנחנו רוצים לעזור,
ואז חשבנו על עצמנו:
התקופה הכלכלית הכי קשה בחיים שלנו הייתה כשהיינו זוג נשוי, סטודנטים, וחיינו ממשכורת אחת מאוד מאוד נמוכה של משרת סטודנט חלקית בשירות לקוחות.
אם לא ההורים שלנו שעזרו לנו (במימון הלימודים ובכל מיני עזרות קטנות וגדולות כשהיינו צריכים), פשוט לא היינו מצליחים לשרוד את התקופה הזאת.
בזכות זה ששרדנו את התקופה, היום שנינו יכולים ב"ה להרוויח יותר ממה שהיינו מרוויחים בלי הלימודים.
לכן, החלטנו שאנחנו רוצים לעזור לזוג שנמצא במצב דומה, רק בלי אפשרות לקבל עזרה מההורים.
התרומה נעשית דרך עמותה מסוימת שעוסקת במלגות למי שעומד בתנאים (וכך אפשר להגדיל אותה בזכות סעיף 46), אבל הפעם - הכסף הולך ליעד ספציפי שאנחנו בחרנו, לאותה משפחה חודש בחודשו. וזה בנוסף למלגה שהם היו מקבלים גם בלעדינו.
אנחנו לא יודעים מי הם, והם לא יודעים מי אנחנו או שאנחנו בכלל קיימים. אבל הנתונים הכלליים שלהם ידועים לנו. סוג של שידוך שהעמותה עשתה.
כך אנחנו יכולים לדעת שיש משפחה שבאמת השפענו על החיים שלה, ועזרנו לה לעבור את אחת התקופות המאתגרות של החיים, ובתקווה שבזכות זה הם יוכלו לעמוד על הרגליים תוך מספר שנים.
כאמור, לי זה היה מאוד חשוב ומאוד חסר בדרך המסורתית יותר של התרומות.
וזה אפילו לא דורש לתרום יותר... אפשר בכל סכום. אם תחשבי על זה, גם 1,000 ש"ח בחודש לזוג כזה - זה המון. זה אפשרות למלא את המקרר לא רק בלחם ושוקולד, זה אפשרות לקחת קצת חופש מהעבודה לפני מבחן גדול ומכריע, זה ממש אוויר לנשימה.