כותבת ברצף כל מה שעובר לי בראש, אשמח לשמוע את התובנות שלכן.
עוד שנה בת 40, תודה לה' בבית 6 ילדים בריאים ומתוקים.
בעיקרון 6 ילדים תמיד היו לי בראש בתור מספר שהייתי רוצה, וגם ידעתי שאני לא רוצה ללדת בגיל 40. הקטן שלי בן 3 עוד מעט.
ופתאום מתחיל לדגדג לי, אני אמורה להכניס התקן בסוף החודש, בינתיים משתמשת בגלולות שפוגעות לי בחשק וגורמות לעליה במשקל.
למה כן?
1. עוד תינוק, עוד נשמה.. לא צריך להסביר נכון? בעלי אומר שבתקופה כזאת צריך לצאת מעצמנו וממה שחשבנו שנכון לנו ולהסתכל על הכלל(והוא לא טיפוס כזה בכלל, אז כשזה בא ממנו זה מאוד משמעותי)
2. הילדים די צפופים, ובהתחלה היה עלינו עומס מאוד גדול. אבל ב"ה אלף פעם הילדים שלנו שמחים, אהובים בחברה, מצליחים בלימודים באמת מתנות. השניים הקטנים שלנו הם ילדים נוחים מאוד, מדברים רגשות, שמחים באופן מיוחד.. בקיצור ממש נחת, ויש לי הרגשה שחלק מזה זה בגלל שהם גדלו עם אחים גדולים שפינקו אותם ונתנו להם אהבה. אז אם יש לי אפשרות לעוד אחד כזה, למה לוותר?
למה לא?
1. אני מאוד חרדתית בהריונות למרות שכל ההריונות מבחינה פיזית קלים בשבילי תודה לה'. יש בי פחד ממש שיקרה לי משהו בלידה, משהו שיקרה לילד ואני אכעס על עצמי שהכנסתי את עצמי להרפקאה שכזאת.
2. לא רציתי להיות הורה מבוגר, מפחדת להיות נטל עבור הילדים הצעירים. (מצד שני את הקטן ילדתי בגיל 36, 4 שנים לא בטוח שזה כזה משמעותי לא?)
3. כל חיי הבוגרים אני במעין חיפוש כזה של דרך, מאז שהתחתתנו החיים נכנסנו למרוץ של לימודים, עבודה, וילדים.. כל פעם שעברה תקופה המחשבות על החיפוש העצמי התחילו לעלות ומיד הדרך שלי להתמודד עם זה היתה להיכנס להריון.. היום בדיעבד אני יודעת להגיד שהייתי צריכה לעצור ולחשוב, הנפש כנראה היתה צריכה משהו נוסף ולא רק הריון.. אז עכשיו כשאני בעלת ניסיון, לא כדאי לבדוק אולי הפתרון הוא בכיוון אחר.? כאילו מרגישה שה' מדבר איתי, שאולי דווקא אצלי הניסיון הוא לא לברוח למוכר, אלא להמשיך את הבירור. אני לא מסוגלת לעשות גם וגם.. החרדות מההריון, והטיפול בתינוק אחרי הם מאוד שואבים. אבל מצד שני אומרת, חיכית כבר כמה שנים לבירור הזה, מה יקרה אם זה ימתין עוד שנתיים?
4. הילדים שלי בתור תינוקות וגם בתור ילדים מאוד דבוקים אליי.. התרגלתי כבר שיש לי קצת יותר חופש ואוויר. יש רגעים ביום שאני אומרת כבר אין לי סבלנות לזה, למה להעמיס.. ויש רגעים שאני אומרת וואי אני רוצה עוד מזה.
חושבת שכיסיתי את כל הנקודות, אם אזכר אוסיף בהמשך.
צריכה לקבל החלטה ולא מצליחה, הייתי שמחה לשמוע את חכמת ההמונים.