לפעמים מישהי מתייעצת על משהו שנראה לנו מוזר/ בעייתי/ אפילו הזוי
אבל צריך לחשוב טוב טוב איך מתנסחים כשעונים לה.
ולזכור שיש את הנורמה/את הרצוי אבל לא כל מה שלא רגיל הוא לא תקין/אלים.
אני כותבת את זה כמובן מיד אחרי השרשור על שינה בחדרים נפרדים, קשה לנו לתפוס את זה. הנורמה היא שזוג ישן יחד בחדר. וזה אכן לא תקין שהיא שוברת את הגב על מזרון ולכן אבל היא שאלה על קניית מיטה.
העובדה שזה הסידור שטוב להם לא הופכת את בעלה לאדם אגואיסט ואלים כמו שהוא הוצג בחלק מהתגובות. אני ממש התכווצתי לקרוא. תחשבו זוג שהזוגיות. שלהם מהממת וטובה ויש לה קושי ואז היא קוראת כאלה תגובות, שלום בית זה בטוח לא עושה!!
אפשר היה להתנסח בצורה עדינה יותר. להציע לבדוק פתרונות רפואיים לבעיה שלו וכמובן לעודד אותה לישון בצורה נוחה אבל לא צריך להוציא אותו מפלצת. אנחנו לא מכירות אותו ולא אותה ולא את הזוגיות שלהם והיד כל כך קלה על המקלדת.
כתבתי גם באותו שרשור שהרב והרבנית נריה ישנו בנפרד והזוגיות שלהם היתה דוגמה וסמל לזוגיות אוהבת וטובה.
אז לא צריך לנרמל תופעה לא נורמלית אבל גם ממש להיזהר נאיך מתנסחים על הבעל ועל הזוגיות של מישהי.
זה קורה בעוד מקרים...
הרצון בא ממקום טוב. להרים לאישה, שתרגיש מלכה, שמגיע לה הכל, לתת לה כח. אולי גם מטראומה חברתית של אלימות במשפחה אבל כל כך צריך להיזהר!!
אני זוכרת ש @אין לי הסבר שיתפה פעם שהיא העלתה שאלה אנונימית והציגו את בעלה כאלים והוא כל כך רחוק מזה!! ואני גם זוכרת שאי שם לפני 5.5 שנים, היינו זוג צעיר נכנסתי מיד אחרי החתונה להריון ראשון ולא הרגשתי טוב ולא היה לי חשק ומנגד בעלי התמודד עם קושי של חתן צעיר דוס חמוד ששמר על עצמו עד החתונה, שרק התחתן שעוד לא רגיל לכל העניין הזה של מיניות ומגע עם אישה. עוד כל דבר קטן מרגש ומקפיץ אותו ופתאום אשתו בבת אחת לא רוצה ולא יכולה. והוא מאוד מאוד רוצה להתחשב בה אבל גם פשוט קשה לו והוא משתף את הקושי שלו ולי ככלה צעירה כאב לשמוע שקשה לו והתייעצתי והתגובות היו שהוא לא מבין ושהוא צריך להתגבר ושהמצווה של זרע לבטלה היא שלו ושלא ישליך עלי והציגו אותו כחסר התחשבות וכמעט אנס למרות שהוא לא עשה כלום לא בסדר חוץ מלשתף שקשה לו וזה בסדר!!! עוד למדנו אחד את השני. אז אני למדתי מאז לא לשתף בדברים רגישים אבל כן בא לי להגיד
בואו נשים לב איך אנחנו מגיבות. מאחורי המקלדת. יש זוג נשוי, שאין לנו מושג על ההתמודדויות שלהם/ הקשיים שלהם/ החוזקות שלהם/ האופי ובעצם שום מושג על כלום.
בואו לא נחרוץ גורלות.
זה דבר שעלול להגיע למקומות לא נעימים