בגדים ונעליים לאירוע בעוד חודש בערךאמאשוני

לעצמי: שמלה, מטפחת, נעליים (איזה? נעל עקב/ מגף, מה הולך באירוע חורף?) חשבתי על קמיליון לדוגמה. אשמח לעוד המלצות.

לבנות (בנות 7, 10) : שמלות, נעליים, גרביונים (?)

לבן הקטן: יש לי חולצה לבנה חדשה מצילדרן פלייס ומכנס שחור חדש מנקסט. אני ממש מפחדת לקנות לו משהו שהוא לא רגיל אליו ויתחיל לעשות לי סרטים.

נעליים- חשבתי על מגפון דמוי בלנדסטון.

לחתן בר המצווה: חולצות לבנות שיושבות יפה על הגוף. שרוול ארוך. מכנסיים שחור אלגנט , לא מאוד.

ברגיל לובש חולצות ומכנסיים של בזאר שטראוס.

לא יסכים חליפה או מפונפן וחבל לנסות.

לא מכירה חנויות של בגדים לבנים בכלל.

מבחינת מידה הוא בדיוק בין ילדים למבוגרים. 18 די טוב לו אני חושבת.

אשמח להמלצות איפה כדאי לקנות. אפשרי כל חנויות המותגים המוכרות, או חנויות של חרדים.

יש תווים של ביי מי אול והנחת שוטרים. (אבל אי אפשר לנצל ביחד)

אבל אין לי ראש להשוואת מחירים ואותיות קטנות.

מוכנה להשקיע במחירים אם שווה את ההשקעה (אבל מגף בלנדסטון ב200 לילד בן 4 מפאפאיה, גם במבצע נשמע לי פשוט סתם יקר, אבל אם זה המחיר אז אקנה כי אין לי זמן ועצבים למסעות קניות וגם תכלס אין מתי)

לא ישנתי שלושה לילות מכל מיני דברים שטורדים את מנוחתי שהדחקתי עד עכשיו וזה מתפרץ אז תהיו חברות ותבואו לעזרת חברה שהיא ואירועים זה הפכים מנוגדים 😑

בא לי להתחיל לסגור דברים כבר.

שאלת בונוס:

הנחת תפילין בכותל-

איך זה עובד ואת מי מזמינים? האם יש המלצה לסיור לאחר מכן?

ארוחת בוקר במסעדה או להזמין לכותל? תכלס אפשר גם לשבת בארומה אם זה רק אנחנו וסבא וסבתא משני הצדדים.

בתפילה עצמה איך זה עובד? אין לנו מניין משלנו, ובטח לא ספר תורה. הילד עצמו עוד לא עולה לתורה בשלב הזה, נכון?

בהצלחה לנו

יאא מזל טוב! עונה רק על מה שאני יודעתבוקר אור

שזה הנחת תפילין בכותל

ממה שראיתי גם אצלנו וגם אצל המשפחה של בעלי, בד"כ מזמינים רק משפחה גרעינית, סבים וסבתות

ואז אוכלים כזה לחמניות וממרחים או משהו בסגנון באזור של הכותל, זה גם די מוקדם בדכ לא אוכלים משהו רציני

אבל אם אין לכם ראש לזה ואולי גם יהיה קר ביונה הזו לשבת בארומה או במאפיה באזור נשמע מעולה

אין מניין משלכם ואין ספר תורה אבח לפי מה שאני זוכרת עוד לא עולים לתורה

עונה חלקיתברונזה

לעצמך - מה שהכי כייף בנעליים בחורף זה שגם מגף וגם עקב יכולות ללכת לדעתי

לכן תלבשי מה שיותר נח/מתאים לך

לגבי חנות בשבילך יש את הודולה יש להם אתר אולי תציצי לראות אם את מתחברת

יש בנמרוד מגף צלסי כמו בלנדסטוןגוגי גוגי

מהמם ברמות

עולה עכשיו 200 וקצת במקום 260

לגביoo

בגדים לחתן בר המצווה, יש חנות בשם אקסוס בירושלים/ בני ברק/ בית שמש/ מודיעין עילית

עם כל סוגי הבגדים לבנים (מגיל 3 ועד מבוגרים) איכות טובה ומחירים נוחים.

אצלנו הנחת תפילין אצל אחד הילדים היתה בכותל, בעלי הלך עם ההורים שלו והילד ואח״כ הלכו לאכול באנשהו. עשינו גם אירוע בבית הכנסת עם המנין שבעלי מתפלל כל יום והילד הניח גם שם והבאנו כיבוד קל.

תודה!אמאשוני
נבדוק שם
לגבי הבגדים לבר מצווה עצמולפניו ברננה!

אחותי אמרה לי שקיבלה טיפ להשאיר את זה לרגע האחרון- ממש אותו שבוע

כי זה גיל שהם גדלים ממש ממש מהר. ושאם קונים חודש מראש זה יכול כבר לא להיות בגודל הנכון באירוע עצמו

זו הגזמהoo

הם אומנם יכולים לגדול מהר וכדאי לקנות בגד שיש בו קצת מקום לגדול

אבל לא כדאי להשאיר דברים לשבוע לפני, זה סתם מכניס ללחץ.

לגבי שמלות לילדותריבוזום

אני מכירה את המותג של ג'ודי מהעבר כי קניתי לעצמי דברים שלה. לא קניתי לילדות, אבל יצא לי להציץ באתר ואז ראיתי שיש גם לילדות.

אף פעם לא קניתי דרך האתר, אבל יש פה לדעתי דברים חמודים מאוד בטווח די רחב של מחירים (הדברים בהתחלה מהיקרים, בהמשך יש זולים יותר)

ארכיון נערות/ילדות - LIOLA BY JUDY

אולי למישהי יצא להזמין ויכולה להמליץ, או שאפשר להגיע לסניף שלהם בפתח תקווה ברחוב ההסתדרות. זה רחוב עם ריכוז של הרבה חנויות רלוונטיות גם לך וגם להן לדעתי, אז לא בזבוז. (אולי אפשר גם לצלצל לשאול אם יש מכירה באזור שלך מתישהוא בקרוב?)

בשבילך יש גם אתריבוזום

ברצ'ה, שבדרך כלל יש להם דברים ממש טובים ביחס למחיר. (יש להם גם נערות, אבל לא יודעת אם ילדות.)

אני רקאפונה

ראיתי השבוע בלידר דמוי בלנדסטון ב70₪, או 2 ב100 (יש שם גם נעלי מגף עם סקוטשים שאישית יותר אהבתי).

מניסיון העבר הציפוי אמנם נשחק אבל הנעל עצמה חזקה וטובה. אז עדיף שלא ינעל אותה הרבה לפני האירוע, ואחר כך יוכל להמשיך להשתמש בכיף.

קניתי לבנות מגפונים שדומים לבלנדסטוןהשקט הזה

ב H&M ב-100 שח לזוג.

לא התעמקתי בדגמים של בנים אבל יכול להיות שיש

מזל טוב!כתבתנו

נשמע לי שאת יכולה לנסות לסגור את זה ביום- יומיים קניות במרכז העיר/ גאולה.

בגדים לחתן בר המצוה הייתי קונה איתו יחד, ביום נפרד או לא (תלוי בסבלנות שלך ושלו להסתובבות ארוכה יחד. אפשר להתחיל עם דברים לעצמו. אם הוא משתמש בתחב"צ ואפשר שמשם יחתוך ואת תמשיכי לבד או אם הוא דוקא סבבה בהסתובבות ארוכה וכיתות רגליים בין חנויות אז תמשיכו יחד. קחי בחשבון שאולי תצטרכי יותר מפעם אחת). לגבי חולצה- אקסוס חנות מצוינת, יש כמובן עוד, אם תסתובבי בגאולה ותשאלי יפנו אותך. שם קנינו לבר מצוה, אבל מאז הוא גדל והבן שלי רחב במידותיו אז כבר לא מצאנו לו שם בפעם האחרונה שחיפשנו, אבל מצאנו בחנות של ohaa. מזכירה שיש גם אפשרות לחגורה, כיפה. אנחנו כבר הרבה שנים קונים דמוי בלנדסטון של New, לרוב בקצת פחות מ200  ואני מרוצה מהאיכות. לא יודעת להגיד באיזה חנויות בירושלים יש.

בשבילך, אולי מגפון עם עקב? תמיד בסוף זה גם עניין של הרושם עם כל הפריטים יחד, זה לא שיש כלל אחד והוא הקובע (חוץ מהכלל שאת צריכה להרגיש טוב עם התוצאה). לכן קשה להמליץ על חנות ספציפית...

אנחנו לא עשינו הנחת תפילין בכותל, זה היה מורכב מידי מכל מיני סיבות, אז עשינו בבית כנסת של סבא שלי, שלבר מצוה היה מסובך לו להגיע. אז סתם כיוון. ואם עמוס לך לתכנן ולהפיק בכותל תמיד אפשר בבית הכנסת. להזמין את סבא וסבתא, את החברים אם מתאים, אחרי התפילה לפתוח שולחן שתיה חמה ומאפים (אתם בעונת הסופגניות אם תרצו), ולסגור את העסק. אם את רוצה מעבר לזה אפשר גם ירקות חתוכים קרקרים מטבלים אבל זה ממש לא חובה. (אגב אותו כיבוד אפשר גם בכותל). בכלל, לעצמי הרגשתי שזה יותר מידי עסק, גם הנחת תפילין, גם ארוע, גם קריאת התורה בשבת... אז להקל איפה שפחות חשוב.

בהצלחה, אם יש לך עוד שאלות תיעזרי בנו. שיהיו הכנות בשמחה!

עצה קטנהאבי גיל

אני קודם כל בוחרת שמלה לעצמי. ננעלת עליה עפה עליה  .. אחר כך חושבת נעליים. אני לא אוהבת מגפיים, אני אוהבת נעלי אוקספורד או כזה נעל בובה על עקב קטן זה הולך עכשיו ...

ואחר כך מנסה להתאים כמה שאפשר למה שהבת שלי לובשת.

לגבי הנעליים לעצמךאם_שמחה_הללויה

לדעתי עם שמלה נעל סירה תמיד נראית יותר טוב ממגף.

אם את בכל זאת רוצה מגף, אז כמה טיפים כדי שיראה יפה:

אם זה מגפון עדיף לבחור גם גרביון באותו צבע שלא יחתוך את הרגל (נעל שחורה -גרביון שחור) או שמלה שמגיעה עד המגפון

ואם זה מגף ארוך, אז אין את הבעיה הזאת כי השמלה מכסה ולא נוצר רווח.

לגבי שמלה תתני יותר פרטיםאם_שמחה_הללויה

מה המבנה גוף שלך?

איזה סגנון/ צבע חשבת?

איזה סכום מוכנה להשקיע?

את רוצה רק לארוע או שבא לך שישמ אותך גם אח"כ לשבתות וכו?

וננסה למצוא לך בכיף, אני אוהבת♥︎כנראה אני וארועים זה חברות חחח אבל אין לי הרבה , אז לפחות אצל אחרות

דוגמאותאמאשוני

בתמונה של הארבע, שתי הימניות, בתמונה הבודדת, אולי צבעים קצת יותר רגועים.

מבנה גוף רזה, אבל פחות אוהבת את הסגנון שזה יושב על האגן בול.

לא נעולה דווקא על הסגנון הזה, אבל לבינתיים ממה שראיתי זה מה שהתחברתי.

ותודה על הרעיון לתת דוגמאות!

אז הבנתי נכוןאם_שמחה_הללויה
עבר עריכה על ידי אם_שמחה_הללויה בתאריך כ"ו בחשוון תשפ"ה 19:50

את אוהבת פרחוני? לא צבע חלק?

או שלא אכפת לך צבע חלק? אם כן, צבע רגוע או צבע חי?

וגזרה  A (שלא צמוד באגן אלא מתרחב)

בנות -שושנושי

אני לא יודעת אם את מתחברת לסגנון. יש את חנות קידישיק. מוכרים שם שמלות וגרביונים 

בחלק מהסניפים מוכרים גם נעליים (לדוגמה בסניף שמגר - ירושלים ראיתי שיש נעליים)

יש להם אתר אולי תבדקי אם את מתחברת

תודהאמאשוני

מתוך האתר הבנות אהבו את זה

יש לך עוד רעיונות איפה לחפש?

וזה המחירים??? רק שאני אדע, פעם זה היה מחיר של שמלה לנשים!

זה עולה 180 אחרי הנחת מועדוןאמאשוני
דוגרי - יקר ולא שווהברונזה
לא אהבתי את באיכות של קידישייק
180צזה באמת מחיר ממש ממש גבוה בשביל שמלה של ילדותשושנושי

מחיר מטורף

לא ידעתי שזה במחיר אצל הילדות

טוב שאני עם בנים, יוצא יותר זול 😉

כתבו לך בהמשך על הדס ומוטי טופ

אני יודעת שבאזור ביתר (ליד ירושלים) יש מרכז מסחרי עם שלושת החנויות אחת קרוב לשנייה - אם את רוצה למדוד להן 

מתייחסת למוטי טופיראת גאולה

יש שם שמלות מעלפות, אני ממש אוהבת.

אבל, תמיד איכשהו הבד של השמלה נהרס במהלך העונה (ואני מכבסת בכביסה עדינה), פעם נמתח פעם יצאו צ'פים פעם התחרה העדינה נקרעה...

זה לא גורם לי להפסיק לקנות שם 🤭 כי הן באמת יפות, אבל כדאי לקחת את זה בחשבון.

קניתי לפני ר"ה, טווח המחירים של השמלות היו 120-150.

יש את יידישקייטשבורת,לב

וגם את הדס ומוטי טופ   

הדס מיני לאב |NEW COLLECTION

תקשיבי,באתי מפעם

חנויות של חרדים לאירועים זה ממש יקר!

אם את יכולה להזמין בנקסט או בשיין, ממליצה. יש דברים יפים וברבע מחיר.

את רק צריכה להסתכל בתגובות של הקונים, הזה הכי חשוב. שם מצלמים לך איך זה הגיע אליהם בפועל.

אני יכולה לנסות לעזור לחפש.

למשל-באתי מפעם

SHEIN בנות 10-13 הדפס נקודות צווארון גבוה מכפלת קפלים שמלת חגורה

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

SHEIN בנות 10-13 הדפס נקודות צווארון גבוה מכפלת קפלים שמלת חגורה

שמלת שרוולים ארוכים בהדפס נמר Tween Girl, אביב וסתיו

שמלת שרוולים ארוכים בהדפס נמר Tween Girl, אביב וסתיו

1 יחידה שמלת בנות בצבע אחיד, סתיו/חורף (גיל 8-12), מספר צבעים זמינים

1 יחידה שמלת בנות בצבע אחיד, סתיו/חורף (גיל 8-12), מספר צבעים זמינים

לזאת צריך להוסיף אקססוריז שיהיה חגיגי. 👆

ואם הן מגונדרות 🫢 עם חולצה למטה

נערה טווין בינונית-גדולה לילדים חלולה פרח תחרה שמלה ארוכה, מתבגר אלגנטית שרוול מעופף ושמלת נדנדה גדולה
נערה טווין בינונית-גדולה לילדים חלולה פרח תחרה שמלה ארוכה, מתבגר אלגנטית שרוול מעופף ושמלת נדנדה גדולה

זאת יפה ממש 

בנות מבוגרות חמודה תחרה ארוכת שרוול שמלת נסיכה באורך הברך למסיבת חתונה לנערת פרחים
בנות מבוגרות חמודה תחרה ארוכת שרוול שמלת נסיכה באורך הברך למסיבת חתונה לנערת פרחים

או חולצה וחצאית, חולצה בפנים. כמו זה- 

SHEIN Genkimix Kids ילדה צעירה חולצת טריקו סריג מצולע משמש עם שרוולים ארוכים עם צווארון תחרה, אופנה נוחה וקז'ואל אלגנטית לאביב, סתיו וחורף
SHEIN Genkimix Kids ילדה צעירה חולצת טריקו סריג מצולע משמש עם שרוולים ארוכים עם צווארון תחרה, אופנה נוחה וקז'ואל אלגנטית לאביב, סתיו וחורף

יואו עושה חשק לבנותשושנושי
איזה מתוק זה!!!
תודה ממש על ההשקעהאמאשוני

אבל לא קונה בשיין,

בנקסט אין שמלות ארוכות לאירועים במחיר ששווה לקנות משם.

אם זה 150 מעדיפה כבר לקנות בארץ ושימדדו.

אבל תודה על הרעיונות, מעריכה את זה ממש!

יש מעצבת בגדי תינוקות שיש לה חנות בקרית מלאכיברונזה

וגם אתר

קוראים לה מינה

יש לה קולקציות יפות אבל לא זולות

שקניתי לבן שלי חיכיתי לסוף סוף עונה היה הכל עד 100 משהו כזה

אולי שווה לך להציץ שם באתר לראות אם יש הנחות בגלל הבלאק פריידי

אני האמת לא חיפשתי לאחרונה שם כי מחכה לסוף החורף כמו שאמרתי

יש שם עכשיו 50 אחוז הנחהממשיכה לחלום

זאת ההנחה הכי טובה שיש לה לדעתי

גם בסוף עונה זה לא פחות מ50 אחוז

באמת? טוב שאת אומרת אני אסתכלברונזה
זוכרצ שבקיץ היה הכל עד 100 או 120
תודה רבה לבינתיים על הרעיונותאמאשוני
בהחלט יש מאיפה להתחיל. תודה רבה על העזרה!
יש עכשיותקומה

מלא הנחות בגלל סוף נובמבר.

לבנים את לגמרי יכולה למצוא בקניון סטנדרטי, בחנויות כמו גולף קידס, קסטרו קידס וכו'. ובגלל שחורף הגיוני שתמצאי גם לבנות. ושם אפשר להשתמש בתווים של ביי מי

אני מזמינה מנקסט, אבל הבנתי שלאחרונה יש עיכובים אז לא יודעת אם יש לך מספיק זמן בשביל זה, במיוחד אם לא תהיה מידה טובה.

בשבילך, לא יודעת מאיזה איזור את, אבל יש חנות מהממת בעלי שנקראת התחדשות. הן מביאות בגדים של מעצבות דתיות אבל לא רק, וזה הכל מרוכז במקום אחד ואת יכולה למצוא שם גם שמלה וגם נעליים.

לבנות אין לי מושג בגדול, כשהיינו קטנות היינו מוצאות הרבה דברים באצל הלל, המדרחוב בירושלים.

לגבי הנחת תפילין - השתתפתי באחת כזו בכותל, כאישה אני לא מחבבת את הקונספט בכלל. כי לא הרגשתי חלק מהתפילה, והאמא של חתן הבר מצווה שרצתה לראות משהו עמדה על הספסלים מאחורה וזה מרגיש לי לא כל כך נעים.

אבל אם חשוב לכם הכותל יש כל מיני אפשרויות של איך לעשות את זה.

אפשר בהרכב מצומצם רק המשפחה הגרעינית. מגיעים, הגברים מצטרפים למעיין שכבר קיים ואחרי זה הולכים לאכול יחד איפשהו.

אפשר גם להזמין מעגל רחב יותר, אבל זה מצריך יותר תכנון מבחינת אוכל.

באירוע אחד שהייתי שכרו אולם קטן ליד הכותל, ולשם הגענו אחר כך לארוחה (הם הזמינו קייטרינג ומלצרים), זו קצת התעסקות

אופציה אחרת זה להזמין מקום במסעדה אחרת בירושלים לפורום שלכם, אבל זה דורש נסיעה נוספת.

לגבי הטקסממשיכה לחלום

אם חשוב לכם בכותל ממליצה לך לבדוק על הטקס בר מצווה של הקרן למורשת הכותל

יש להם אפשרויות ממש יפות ומגניבות

דמוי בלנדסטון יש בלידר 2 ב100Ocd טבילה
לגבי נעליים לילדיםקטני ומתוקאחרונה

בלנסטון של new איכות מעולה, עולה בערך 150₪-170₪ לילד בן 4

ביורם נעליים.

שמלה בשבילך- הודולה, קמיליון, כרמים (עכשיו הם רק באתר)

לשמלה לבנות- אשמח גם לשמוע;)

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקיתאחרונה

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

ילדה שאוכלת שרוולים בגיל 3.5חנוקה

הבת שלי לאחרונה התחילה לאכול את השרוולים של הבגדים )אולי לכבוד השרוול הארוך(.

אני באמת חושבת שזה רגיש כי היא עוברת תקופה קצת מורכבת אבל אנחנו מטפלים בזה.

הענים הוא שזה גם קצת מגעיל אותי...

וגם באמת עכשיו חורף וקר! וזה לא מוצא חן בעיני.

י ש לכן רעיון למשהו?

שאלתי אותה מה יעזור לה לא לעשות את הז כי היא הורסת את הגדים החדשים והיפים שלה ואכפת לה מאד מזה...והיא אמרה שהיא רוצה מוצץ במקום...

אשמח לכל חוות דעת.

לא מבינה בזהממצולות

אבל ממש חמוד שהיא אומרת לבד שמוצץ יכול לעזור לה

הייתי שוקלת להביא לה

מוסיפהחנוקה
היה לה מוצץ עד גיל שנתיים וחצי, נגמלה ממנו ביצמה כשנאבד
זה עניין תחושתימתואמת

אפשר ללכת לריפוי בעיסוק. ובינתיים לתת לה ללעוס דברים אחרים, כמו חתיכת בד שתחברו לבגד שלה, כפית חד פעמית, מאכלים קשים כמו גזר וגריסיני...

יכול להיות שזה נובע גם ממשהו רגשי, אז יכול להיות שכשזה ייפתר גם הצורך התחושתי ייגמר.

בינתיים תשתדלי כמה שפחות להראות לה את הגועל שלך, כי מן הסתם זה ישפיע על הקושי הרגשי...

❤️

נורא מעניין מה שאת אומרתחנוקה

חשבתי לתומי שתחושתי זה ילגים שנולדו ככה.

זה יכול להווצר ביום בהיר אחד?

התופעות יכולות להגיע ביום בהיר אחדמתואמת

ויכולות להשתנות במהלך השנים.

שלושה מילדיי (אם לא פספסתי נוספים) "אכלו" את החולצה שלהם בשלב מסוים של חייהם, וזה עבר אחר כך. אצל הקטנה (הילדונת שעל הרצף) זה עבר לאחר שבגן ובבית עשינו מה שכתבתי לך (בהתייעצות עם המרפאה בעיסוק). יש לה צורך גדול בתחושה, וזה מתבטא בכל מיני אופנים, וזה אחד מהם.

אבל באמת זה יכול להיות בגלל עניין רגשי, ואז זה יעבור בזכות הטיפול הרגשי... תתייעצו עם המטפלת הרגשית.

רק גבי כפית חד"פ- לקחת את הסוג הגמיש שלא נשבר בפהיעל מהדרום
נכון.מתואמתאחרונה
יש נשכנים לילדיםיעל מהדרום
לק"י

יש כאלה על שרשרת, שגם נראים יפה.

נכון! חפשי באתר די-סטוררוני 1234
ושמעתי שגם מומלץ לתת לאכול מלפפון חמוץ כדי "להעסיק" את הפה
נשמע טובחנוקה

היא ממש אוהבת

אני מרגישה שבימים שאני מצליחה להפנות אליה יותר זמן איכות זה פחות קורה ככה שאולי באמת זה רגשי אצלה ויעבור מהר מעצמו...

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקהאחרונה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

תינוק בן יום שלא מפסיק לינוק, מה עושים?אנונימית בהו"ל

הוא יונק יעיל, ממלא טיטולים יותר ממה שצריך ביממה השניה לחיים, אפילו עלה במשקל מאז הלידה במקום לרדת!

אבל הוא באמת כל היום על השד, וכשלא אז הוא בוכה... ואני עוד לא השלמתי שעות שינה מהלילה של הלידה, והשד שלי רגיש בטירוף (ברוך ה' לא פצוע אבל בקצב הזה זה יגיע גם)

לא רוצה לתת לו תמ"ל (גם אין צורך), מוצץ אומרים רק אחרי שההנקה מבוססת, החלטתי שזה נקרא כבר הנקה מבוססת מספיק אבל הוא פשוט לא מעוניין.

מילא עכשיו בבית חולים, אבל מה אני אעשה מחר כשרני חוזרת לשאר הילדים, הוא ילמד לפתוח פערים בין הנקות מתישהו בקרוב?

(וגם ההנקות כואבות נורא מהתכווצויות של הרחם אז מוסיף לסיוט)

כתבת כבר מזמן... אולי עברמתיכון ועד מעון

אבל זה ממש תקין שתינוק רוצה כמה שיותר ידיים והנקה בימים הראשונים (וגם אח"כ)

שאלה על בחילות בהיריוןהגברת מהירח
מעניין אותי לדעת: יש נשים שיש להן בהיריון בחילות בוקר, ואז זה עובר להן ומרגישות טוב במשך היום? כי לי הבחילות הן בערך 24/7.... עד כמה אני חריגה בנוף?
אני לא מסכימה איתךמתיכון ועד מעון

בתור מישהי עם הרבה ילדים , גם ביחס לחברה הדתית, בטח בחברה החילונית, אני שומעת לא פעם אמירות מאנשים בעיקר נשים אבל לא רק כמה הם מקנאים בי על הבחירה שלי ללדת עוד ועוד, על זה שהיו רוצים עוד ילדים מעבר לשניים או שלושה שיש להם אבל זה לא מקובל, וכמה זה מצער שצריך להיכנס לסד החברתי של מה מקובל. אז ללחץ חברתי יש השפעה שלילית בכל מיני כיוונים, לאו דווקא בכיוון שאליו עד מכוונת.

ואגב לכיוון השני, יש לי חברה עם היפראמזיס קשה מאוד, ברמת אישפוז בבי"ח לאורך כל ההריון והזנה לווריד, יש לה יותר ילדים מהממוצע בחברה, והיא בחרה כל פעם מחדש למרות המשמעות של הבחירה שלה, כי ילדים והולדה זה מעבר לרק רצון ונורמות

מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקהאחרונה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

מלטונין לילדיםרוני 1234

הרופאת קשב המליצה לקחת מלטונין. אמרה משהו על להזמין באינטרנט, חשבתי כדי להוזיל עלויות. עכשיו אני רואה שבישראל התרופה לא מיועדת לילדים.

מישהי יכולה לעשות לי סדר?

הילד גם ככה חושש לקחת ("אני כבר לוקח יותר מדי תרופות")… 

אם היא המליצה אז שתיתן מרשםמתואמת
ואז תוכלו לקנות בארץ...
בארץ גם עם מרשםמאוהבת בילדי

לא נותנים לכל אחד לקנות...

מעניין, הייתי בטוחה שעם מרשם אפשר...מתואמת
נכון. הרוקחת הסבירה לירוני 1234

שצריך אישור מיוחד מתחת לגיל 55.

שכנעה אותי שלא כדאי לתת לילד הורמונים…

אוף, למישהי יש רעיון אחר? הילד (בן 10) פשוט לא נרדםםם. גם בימים עם ריטלין וגם בימים בלעדיו

המליצו לי כאן בפורומים פעםמתואמת
לטפטף שמן לוונדר על טישו או משהו כזה ולהניח ליד הראש, זה אמור לעזור להירדם. (מן הסתם פחות בטוח שזה עובד מאשר מלטונין...)
תקשיבי, אין לי אינטרסחנוקה

דוד שלי רופא ילדים בארהב.

שם זה חוקי מגיל שנה או שנתיים...

שניםםםםם שאני מכירה ילדים שלוקחים וזה עוזר להם.

יש מלטונין ממקור טבעי. שזה יותר טוב.

יש בבתי טבע וכאלה.

לשים לב לקנות מינון מותאם לילדים.

אפשר לנסות דברים טבעיים אבל

לזכור שגם חוסר שינה אצל ילדים יש לו השפעה שלילית לטווח ארוך.

אני מחזיקה בבית ונותנת לילדים בהתחלות של שגרה כדי להתאפס מחופש חגים וכו.

הרבה פעמים אחרי כמה ימים של שינה טובה הגוף מסתנכרן ולא צריך להמשיך לקחת...

תני b12! לנו עזר פלאיים. אולי גם ברזלאור עולה בבוקר
בהמלצת רופא משפחה . גם אני עם ילד קשב,הסתבכתמ עם להשיג מלטונין. 
עשיתם בדיקות דם בשביל זה?רוני 1234
אם הרופאת קשב המליצה124816

אז לדעתי אפשר לסמוך על זה,

לנו לפני כמה שנים רופא מומחה לבעיות שינה המליץ על מלטונין למתבגרת, אמר שקניה שלו בארץ מורכבת מאוד מבחינה בירוקרטית, ולכן עדיף להזמין מארה"ב (הזהיר לא להזמין מסין).

אנחנו הזמננו מאתר iherb.

אבל היא סוג של התקפלה…רוני 1234
ברגע שאמרתי לה שהילד חושש לקחת עוד כדורים… חשבתי שהיא תסביר לו שאין לזה תופעות לוואי וכדו' אבל במקום זה היא התחילה להמליץ על "היגיינת מסכים" ודברים כאלה
בנוסף להגיינת מסכים, ממליצה גם לבדוק את תאורת הביתממתקית

הלדים הלבנים של היום הם אותו אפקט של צפייה במסך.
וממש רצוי להחליף אותם אם יש קשיי שינה, כמובן לא בטוח שזה זה. אבל מציעה עוד נקודה כי נשמע שאתם רוצים לנסות קודם משהו טבעי.

א''אמתיכון ועד מעון
לבן שלי היה מרשם ולא נתנו לו, כי הוא לא בגיל
בארץ זה לא בסל ולכן עולה מאוד יקרהבוקר יעלהאחרונה

כמה מאות לבקבוק.

אנחנו קונים מאייהרב

אני הזמנתי מאיזה אתר בארה''במתיכון ועד מעון
לא זוכרת את השם אבל זה היה ממש אחלה, אוכל לחפש בעז''ה בתחילת שבוע הבא 
קישור לאתר בחו"לביבוש
מתארחים בע"ה בשבת.ממתקית

ואני לא יודעת ולא מצליחה לקרוא נכון אם לא באמת רוצים לארח אותנו (משפחה גדולה עם פעוטות ובני 18 +-) וכביכול הזמינו אותנו כי לא התראנו כמעט שנה, ובכל זאת...סבא וסבתא והקטנים מתגעגעים.
או שבאמת שמחים בבואנו, ומצפים לבואנו, ומתגעגעים ומכינים בשבילנו את תבשילי השבת בשמחה.
לצערי אפשרות ראשונה נראית יותר, מקווה והלוואי שאני טועה, לא כיף ככה.

(מביאה גם תבשילים, חלות, קינוח) אבל הכל נראה שנו טוב בואו אין ברירה. פעם בשנה נראה אתכם.

מה אני יכולה לעשות שיהיה כיף לארח אותנו? כלומר שיהיה שווה לטרוח בשבילנו? שלא יסתכלו על הקטנים, והבלאגן, אלא על החוויה המשותפת, הכיף, האווירה איתנו.
(מידי פעם אומרת לילדים, תביאו לסבתא חיבוק, תציעו עזרה,(הגדולים תמיד עוזרים, מנקים, יוצאים עם הקטנים אבל עכשיו יהיה גשום, אין לאן לצאת) תקשיבו, תנו לסבתא את הספייס שלה וכו, אבל לא רוצה לומר שוב ושוב כי זה משדר שצריך להתאמץ כדי שיהיה כיף איתנו וירצו לארח אותנו אחת ל...)
השאלה איך עושים את זה טבעי? שסבא וסבתא יהנו בנוכחותנו, ובמוצ"ש יחשבו לעצמם באסה שהם הולכים (חחחח זה לא יקרה לעולם, הלוואי!!)

וואו חיבוקחנוקה

ממש קשה לבוא בכזו חוויה.

י שאפשרות להמזין אתם כדי שתתראו בכל זאת?

אני מסתכלת על חמותי בבריאות ע ד 120 נשה

מאד אוהבת לארח

וגם אסור להביא כלום

התעייפה בשנה האחרונה ובלתי נמנע ששינוי יקרה בקרוב

)מחכה שייפול לה האסימון האמת כי עד כה הצעותיי נענו בשלילה(

הלוואי והיו באים אלינו, טרחה בשבילם.ממתקית

אני גם כזאת כשמארחת, אסור להביא כלום ואני אוהבת לפנק את המתארחים.
הייתי גם רוצה להרגיש ככה פעם. 
אולי רק בית מלון ...חחח

אז באמת אולי להגיע קצרחנוקה

אני בשלב אחר בחיים אבל עוד זוכרת שבקשו לבוא לסבתא שלי בלי להודיע הרבה מראש.

כי אחרת היא היתה מתכוננת ומתישה את עצמה.

זה מאמץ גדול לנסוע משפחתית לארוח קצר אבל אולי לפחות תצאו בטעם של עוד? כמו התקווה שלך בסוף...

וואו לא ראיתם את ההורים שלכם כמעט שנה?רוני 1234

זה באמת המון זמן…

כואב לקרוא אותך, מצד שני זה באמת קשה לארח משפחה גדולה. למה לא להפגש לאורך השנה לכמה שעות במקום שבת שלמה? למשל הדלקת נרות משותפת, ארוחה בסוכה, פיקניק בטבע בחול המועד פסח. גם אם גרים רחוק אפשר לנצל חופשים או להפגש באמצע הדרך.

אפשרות נוספת- להזמין אליכם לשבת.

לא יבואו אלינו, זה לא רלוונטי מבחינתם.ממתקית

אם אזמין במקום שבת את עצמנו להדלקת נרות, זה לא יעזור עדיין יש ילדים ובלאגן וצריך לבשל.
ואלינו לא יבואו.
רק בקיץ אם כבר, (אצל אף אח לא מתארחים, אנחנו לא חריגים בזה)

וואו מבאססטודנטית אלופה

להזמין אותם אליכם זה לא אופציה?

גם סבא וסבתא שלי כבר מבוגרים מכדי לארח את הילדים הנשואים ופחות בקטע להתארח מלבד אצל הבת שגרה לידם ויכולים להגיע לסעודה ולחזור לבית.

מבאס בשביל האחים הצעירים של אמא שלי שפחות הרוויחו שנות אירוח🥲

אבל בתכלס זה מה יש והם קופצים אחת לכמה זמן לביקור אמצ"ש או שקופצים אליהם..

בסוף זה עצוב שלא מתראים כל כך הרבה זמן.

ממש מקווה בשבילכם שהם כן מארחים בשמחה, פשוט מעדיפים תדירות רחוקה 

איזה באסהכורסא ירוקה

תחושה ממש לא נעימה להתארח ככה..

אני חושבת שהכי משמעותי זה שני דברים - עזרה ושקט.

את אומרת שהגדולים כבר עוזרים, וזה המון. הייתי עושה להם שיחה קצרה ומשקפת להם שסבא וסבתא מבוגרים, ואת יודעת שהם תמיד עוזרים אז גם חשוב לך להודות ולהגיד שאת רואה ומעריכה, וגם לחזק אותם להתמיד כי באמת זה לא קל לארח.

אני לא חושבת שזה חייב להיות מבאס עבורם, תלוי באיזה טון הדברים נאמרים.

לגבי הקטנים בעיקר לדאוג שלא יעשו הרבה מדי רעש, שמשחקים יאספו וכו. אפשר גם למנות נגיד "משמרות" של שני מבוגרים כל פעם מביניכם ההורים והילדים הגדולים שידאגו למנן את הרעש, לפתור ריבים, לדאוג לבלגן וכו.

דבר שני יכול להיות שבאמת קשה להם לארח והכל, וזה לא אומר שהם לא אוהבים לארח אתכם. זה פשוט גם קשה, אבל לא בהכרח שזה הטעם היחיד שנשאר להם.

ודבר אחרון אם את מרגישה שזה ארוך להם מדי ובסוף השבת הם מחכים שתלכו - לדאוג לעשות ביקורים קצרים, לא שבתות. בחנוכה לדאוג לשריין יום להגיע אליהם, מדי פעם לקבוע ארוחת ערב מיוחדת או ביום שישי ארוך לנסוע במיוחד לבלות בוקר וללכת. וגם אפשר לבוא מדי פעם בהרכב חלקי, זה מקל משמעותית. אנחנו גם משפחה גדולה, לפעמים היינו מתחלקים נגיד - ילד גדול עם ילד קטן נוסעים לבקר, ואחרי כמה ימים עוד ילד גדול עם קטן. לפעמים ההורים עם הקטנים ובזמן אחר הגדולים באים עצמאית, או פעם אחת הורה אחד רק עם הבנים/רק עם הבנות. בגיל מסויים של סבא וסבתא ובגדלי משפחה מסוימים זה כבר באמת נהיה קשה, וביקורים קצרים מאד מקלים גם על האירוח עצמו, גם על ההכנות, וגם לא הופכים למועקה באמצע הענין.

אם חשוב לכם לבוא בהרכב מלא לשבת, אפשר גם למצוא דירה באזור לישון בה ולבוא רק לארוחות, ככה שיש להם גם מרחב פרטי בין לבין

עדיף להזמין אותם אליכם, זו אופציה?ואז את תראי
אאוצ'...באתי מפעם

סבא וסבתא זה הכי קרוב שיש אחרי הורים ואחים. אין שום סיבה להפגש רק פעם בשנה.

תרגישי בנוח, אתם לא איזה אורחים שהגיעו מהרחוב, זה סבא וסבתא ונכדים. ועוד הבאת איתך חצי מהשבת.

אם עושים לך פרצופים שאין כח בלאגן, זה עניין שלה עם עצמה. זה הנכדים שלה, זה הילד/ה שלה, זה מי שהיא הביאה לעולם. אל תנסי לרצות יותר מידי, זה מעייף ומביא לתסכול וכעס עליה. תביני שזה הסבתא וזה הנכדים ובחירה שלה בלבד אם להנות מהם או לסבול מהם ואם היא בחרה בסבל זה עניין שלה ובעיה שלה. 

יש לך הורים מבוגרים?מתיכון ועד מעון
כי זה מאוד שונה שההורים מבוגרים ועייפים 
אנחנו כמה שנים לא היינו אצל חמותי שבתעדינה אבל בשטח
והיא כל הזמן אומרת, כשאני ארגיש טוב אני אזמין אתכם , יש לך יותר לצאת ידי חובה מזה? האמת? ממש לא חסר לי , כי אני יודעת שאני אצטרך להכין את הרוב, וגם היא כל כך תטרח על המעט שהיא תכין, שלא נעים בכלל. אבל מתישהוא זה יגיע, וכולנו , אני והיא, נצטרך לעשות כאילו ממש כיף לנו ואנחנו מתרגשות,  מבינה שהיא עברה את הגיל, הכל טוב. יש לנו בית ב"ה, תבואי אלינו, ולא צריך להרגיש לא נעים משום סיבה..
אני חושבת שבסופו של דבר זה שילוב בין השנייםמתואמת

הם גם שמחים מאוד לארח אתכם ולפגוש אתכם, וזה גם קשה להם. וזה לא סותר.

נגיד - לארגן בר מצווה לילד שלך זה כיף או קשה? ברור שזה קשה ומטריח, אבל זה גם משמח ומספק כי יש פה אירוע מרגש שאנחנו רוצים לחגוג אותו בצורה הראויה.

אז גם אירוח יכול להיות כך.

יכולה לומר לך על חמותי שכבר מזמן לא אירחה אותנו בשבת כי זה באמת כבר יותר מדי (היא קרובה לגיל 80), אבל היא כן מארחת אותנו לפעמים באמצע שבוע וטורחת המון לפני והרבה אחרי (והיא לא מרשה לנו לעשות כלום, בקושי שנאמר תודה היא מוכנה), וברור לנו שזה מתיש אותה מאוד (ולכן לא נעשה את זה הרבה, אלא נזמין אותם אלינו לזמנים קצרים), אבל היא גם נהנית מזה מאוד ומוכנה "להקריב" בשביל השמחה שלה לראות אותנו.

גם ההורים שלי - בשנים האחרונות כמעט לא הגענו אליהם בהרכב מלא לשבת (אף שהם צעירים יותר), ובכל זאת בשבת הקודמת הם אירחו את כל הילדים שלנו כדי שנוכל לצאת לנופש.

זה היה להם קל? לא כל כך... (הם הודו בזה במנות קצובות🤭) אבל בנוסף לזה שאחותי הקטנה והבת הבכורה שלנו התגייסו לגמרי לעזרה - הם פשוט החליטו לעשות את המאמץ כדי לעזור לנו וכדי ליהנות מהנכדים כמה שאפשר.

אני מתפללת שגם אנחנו נהיה מסוגלים לנהוג כמו ההורים שלנו, אף שאני יודעת שזה יהיה קשה.

כי באמת, עם כל הקושי, חשוב לנו לשמור על המשפחה שלנו וליהנות בחברתה...

אז לא כתבתי לך עצות פרקטיות, אבל אולי רק קצת שינוי בחשיבה...❤️

האמת? זה לא שלך... זה שלהםמקרמה

ההחלטה אם להזמין או לא היא שלהם

ואם הזמינו- אז אתם רצויים

וכן. את יכולה להקל ככל יכולתך

אבל אם הם לא נהנים מנכחותכם- זה לא בשליטתך

אני כן יכולה להגידהשמגיעהגיל שהכל קשה

קשה לארח

קשה להתארח

ובאופן כללי קשה להנות

זה גיל שמספיק לבוא אחהצ לשעה

לתת חיבוק, נשיקה

וללכת

(קודם לזה השלב של לבוא עם מגש פיצה לא. ערב ולהשאיר מסודר כשיוצאים... אבל כאמור- מגיעהשלב שגם זה לא)

ולכל הנל לא יעזור אם מדובר באופי "פולני"

מסכימה ומוסיפהאפונה

שמותר שיהיה להם קשה

זה באמת קשה לארח,

קשה זה לא רע.

עדיף לעבוד קשה ולהרוויח מפגש וקשר

מאשר לנוח ולא להפגש.

כל עוד הם מציעים - זה טוב

גם בשבילם!

תשאירי להם את האחריות למנן את זה בשביל עצמם.

לא חייביםoo

להתארח שבת שלמה

וגם אם מתארחים זה לא צריך להיות מושלם

אנחנו כבר הרבה שנים לא מתארחים שבתות

באים לביקור קצר בחופשות ומתראים באירועים

פגישות קצרות ולעניין

וגם הן לא הנאה צרופה 

חיבוקאוזן הפיל

זה באמת מאכזב. אין לי טיפים מעשיים. אני כן חושבת שכדאי לשים על השולחן את החלום - שיהיה כיף לארח אתכם, שיתגעגעו וירצו שתבואו כל הזמן.

וליד לשים את המציאות - ב"ה משפחה גדולה ומלאת שמחת חיים. שקשה לארח אותה.

ולהתאבל קצת על החלום ושברו, ולקבל את המציאות בהכרה והבנה שזה מה שהשם נתן לנו וזה הכי טוב לנו.

ארבעה דברים שעולים לי...תודה לה''

1. להביא מעילים וביגוד חם ולצאת לטיול משפחתי בשבת בצהריים אחרי הארוחה או לפניה... יתן להם ולכם ספייס ואפשרות להתאוורר

2. תיאום ציפיות לפני הילדים

כמה שיותר תדברי איתי מראש ייקל עלייך בזמן הביקור..

3. לשחרר קצת..

בסוף יש מה שביכולתך להשפיע ויש מה שלא

ובכל מקרה אי אפשר להיות מלאכים,

אז תעשי מה שביכולתך והשאר קצת לשחרר

אם תהיי בסבל ועל קוצים כל השבת זה גם מאודדדד מתיש נפשית, מאוד, וגם יוצר תוצאה הפוכה- יקשה עלייך לנהל את זה ולהעביר את השבת במקסימום רוגע וטוב...

4. תביאי לך פינוקים

זה סיטואציה מורכבת ותביאי לך מתדלקים שונים לזמנים שונים

אגב אפשר להביא גם מתדלקים לילדים ומתחלקים לסבא וסבתא/דודים..

אם זה פעם בשנה אז זה הוצאה חדפ והייתי משחררת ומוציאה סכום משמעותי העיקר לעשות מה שביכולתך כדי שיעבור בטוב...

ודבר אחרון- חיבוק גדול ובהצלחה!!!!

האם לשלוח 2-3 ילדים עצמאיים מידי פעם שייך?כתבתנו

ככה יש את החוויה של שבת אצל סבא וסבתא

אבל הרבה יותר קל ועם צומי יותר ממוקד.

וגם אם יש לכם הזדמנות של שבת יותר מצומצמת, ש2-3 מהגדולים לא איתכם בשבת, אולי זה גם פחות כבד.

וגם, מצטרפת שמפגשים באמצע השבוע יכולים להיות מאוד משמעותיים.

חיבוק 🤍

זוכרת ששאלת על זה באה"ה

וואו יפה שאת זוכרת.ממתקית
אני חושבת שאי אפשר להחזיר את הגלגל אחורהאמאשוני

וצריך להעריך את המאמץ שהם מארחים בשביל הקשד, ולא לנסות שזה יבוא "טבעי"

יש גיל שכל מה שעושים בו זה לקטר..

זוכרת את סבתא שלי יושבת עם השכנות המבוגרות מתחת לבניין

וכל השיחה שלהם זה רק קיטורים על כל העולם..

אני חושבת שבמוצש הם מתבאסים שאתם הולכים מבחינת הקשר, ושמחים שטכנית יוקל להם, החיים מורכבים וזה בסדר.

וואי איזה תחושה קשהתהילה 3>

להיות איתה❤️

האם זו תחושה שמוכרת לך בחיים? שלא באמת רוצים אותך אלא כדי לצאת ידי חובה/שהנוכחות שלך מעיקה או לא רצויה?

הרבה פעמים זה יושב על מקום כזה, ויש בזה גם נבואה שמגשימה את עצמה.

תחבקי את עצמך על ההרגשה הכואבת הזו.

ותתפללי שתרגישו את וילדייך אהובים רצויים ומקובלים❤️

קראתי כל אחת ואחת!!! בעיון רב.ממתקית

תודה לכן, סליחה שלא הגבתי לכל אחת אישית
כתבתן דברים מעניינים ומעלים מחשבה
רק אומר שהסבא והסבתא לא כאלה זקנים...אחרת היינו יותר מבינים כנראה
ואין אפשרות אמצע שבוע וכדומה שהרבה מהממות פה הציעו, לא אפרט.
לקחתי לתשומת ליבי מה שמישהי כתבה שעם הגיל פחות מתלהבים, פחות מתרגשים. כנראה זו גם הנקודה, פחות מתרגשים ומתגעגעים בבואנו...
ואני מרגישה רצויה במקומות אחרים... שאלו פה.
תודה לכולן.
אנחנו נהנה בשבת מאוד, מה האחרים? לא יודעת.

סליחה שמגיבה רק עכשיומתיכון ועד מעון

גם לנו יש ילדים גדולים וקטנים, ואותנו כמעט לא מארחים למרות שאת האחרים כן, בעיקר בגלל שיש להם הרבה פחות ילדים בגילאים צעירים בפער מהילדים הגדולים שלי (באופן מצחיק יש לי את הילדים הכי גדולים וגם הכי קטנים במשפחה).

הרבה פעמים ממש הייתי בצער ששמעתי שהזמינו את אחד הילדים האחרים ואותי שוב לא הזמינו, או שנאמר לי בפירוש שמזמינים רק את ילד מסויים ואותי לא...

בהתחלה נעלבתי ובכיתי ממש, אבל אז הבנתי את ההורים שלי, קשה לארח אותנו, אנחנו מהממים אבל גם מרעישים מאוד וצורכים המון מזון והתארגנות לפני ואחרי (למרות שהילדים שלי מגיעים לפני לנקות את הבית, אני מביאה את האוכל, מדיחה כלים ומגישה ומסדרת אחרי). עבור ההורים שלי זה תיק גדול מאוד לארח אותנו וגם אנחנו באמת נתפסים כהכי בוגרים ושהכי אפשר לסמוך עליהם שהם יסתדרו בלי שום עזרה.

מקווה שזה מעודד

תודה רבה, כן מעודד!!ממתקית

רק שאצלי הנקודה שמפריעה זה לא שקשה לארח אותנו, אלא כי יאלינו לא מתגעגעים, אנחנו לא חסרים להורים.
שנה חולפת ולמי אכפת? מנסים לארח או לבוא אליהם ליום אחד, זה לא קורה.
זה לא הבעיה הטכנית איך לארח, איפה  וכמה. זה שלא מתגעגעים לילדיי ומתוך זה גם לא מנסים למצוא פתרונות למפגשים קצרים איפהשהו.

אבל תודה שאיזנת אותי בתגובתך.

את חושבת שזה שלא מתגעגעיםמתיכון ועד מעון

או שזו הפכה לעובדה שקשה לארח אתכם?

ההרגשה שלי היא שזה יותר הקושי שמשפיע.

אני אגב מדברת כמעט כל בוקר עם אמא שלי בדרך לעבודה, זה יוצר קשר, היא יודעת מה קורה, שומעת על הילדים וכו'

אני גם משתדלת לארח אצלי מפגשים משפחתיים סוכות, חנוכה, פסח. משתדלת להשקיע כמה שאפשר במה שביכולת שלי

איך הייתה שבת? רק אם בא לך לשתף♥️תוהה לעצמי
היה נחמד סה"כממתקית

שמחתי שילדיי פגשו בסבא וסבתא ונזכרו בהם, אמא שלי ממש השקיעה בארוחות וקינוחים.
השתדלנו לעשות אווירה טובה ונעימה, לנקות ולארגן.
הכי מבאס שרק לפני צאת השבת הקטנים התחילו להיפתח ולדבר ולספר, הביאו ציורים מהגנים...

תודה על ההתעניינות 

איך היה בסוף??תודה לה''
חשבתי עלייך..
יואו אתן כאלה מתוקות.ממתקיתאחרונה

ממש מחמם את הלב
עניתי ל"תוהה לעצמי" ששאלה גם מעלייך...

אולי יעניין אותך