אז לא 16:00, מתי שיוצא.
בן כמה הגדול?
תנסי לשים את שני הגדולים לא כולל התינוק באמבטיה ריקה ממים עם שטיח נגד החלקה ומשחקי מים. אפשר לשים שכבה דקיקה של מים אם הם ילדים ממשומעים. אם לא אז בלי מים בכלל.
ואז להכין ארוחה משהו זריז
ואז רק לקלח אותם באמת (אפשר עם התינוק)
בן כמה הגדול? מתי התינוק ישן?
עוד משהו שעוזר לי נקרא בייביסיטר טלפוני.
אני מכינה מראש סבא אט סבתא או דוד מתנדב, מסבירה להם מראש שאני צריכה עזרה בהפרדת כוחות על ידי בייביסיטר טלפוני ומתי שאשלח להם הודעה הם יתקשרו ויבקשו לדבר עם הילד הגדול,
אני אגיד לו שיש לו טלפון ורוצים לדבר איתו ואז אציע לו לדבר במקום שקט בפרטיות.
ואז הם יעמיקו בשיחה איתו.
שיחה של חצי שעה- ארבעים דקות יכולה להציל מצב. הייתי מפעילה את זה הרבה לפני השיא. כבר כשאני רואה נגיד שהאמצעי אוצה סיפור, לפני שהוא יתחרפן לגמרי.
בנוסף, עוזר גם לגלות אמפטיה לילדים.
להבין שהם באמת זקוקים לך. ילד לא צורח סתם, וילד לא מתעקש על סידור סתם. הם ממש זקוקים להרגיש שאת חזקה ואת איתם.
אולי הם גם דואגים ומתגעגעים לאבא.
ההבנה העמוקה הזאת תעזור לגלות אמפטיה אמיתית למצבם.
ואז לב פוגש לב.
גם אם לא יכול להתממש.
לומר לילד, אני מבינה שאתה נסער ולכן אתה צורח. אני מבינה שהלב שלך גדוש ועמוס
לא לכעוס ולא ליצור התנגדות בגלל שהוא צורח, אלא ליצור חיבור. אכפתיות, אמא רואה את הצורך שלי.
הלוואי ויכולתי לעזוב הכל ולהיות אתך הכל, רק איתך, זה מה שהלב שלי הכי רוצה בעולם. להיות איתך ושיהיה לנו הכי כיף בעולם וכזה..
נגיד את מקלחת תינוק, את יכולה תוך כדי לגלות אמפטיה לילד שרוצה שתעשי איתו יצירה עכשיו גם אם את לא יכולה לעשות את היצירה.
אצלנו הסדר יום נשמר מהמעבר משעון קיץ לחורף. זה היה ממש קריטי לי, ככה מ16:00 עד 19:00 לא נשמתי, אבל אחרי 3 שעות זה נגמר ויכולתי להתפנות לגדולים ולעצמי.
אז קמנו ב6:00 וגם היה לנו טוב כי התארגנו בנחת למסגרות.
פשוט גם אני הלכתי לישון ממש מוקדם. סביבות 21:00-21:30 כבר אין אותי.
בעלך חוזר הביתה או שהוא בכלל לא נמצא? בלילות הקטן מתעורר?
יש לך אפשרות טכנית לעבוד מהבית? זה ממש מציל מצב אם כן.
אם את לבד 24/7 עם שלושה קטנים ועבודה לא מהבית בכלל ובלי עזרה אז באמת אין לי מושג איך עושים את זה..
אולי לצאת לחל"ת, אם אתם מגוייסים יש מצב אולי גם לקבל השתתפות כספית.
או אם בא בחשבון אז לבקש שישלחו לך מכתב פיטורים שתוכלי לקבל דמי אבטלה.