הילדים שלי עדין ביסודי, אך מעוניינת להתחיל לטפטף להם על עניין שמירת הנגיעה. במיוחד לבת שלי.
כשאנחנו מגיעים שבת למשפחה שהיא מסורתית היא אוהבת לשחק עם הדודים הגדולים או להגיד שלום למשפחה המורחבת עם חיבוק ונשיקה וזה די מציק לי ואני לא אוהבת את זה וחוששת שהיא תתרגל לכך ותתקשה ליישם את שמירת הנגיעה.
פעם הקודמת שהיינו הערתי לה שהיא התיישבה על אחד הדודים משהו שהיא רגילה מגיל קטן לא באופן קבוע אבל עדין והיא נראת גם יותר גדולה לגילה. הערתי לאחר מכן בצד וגם בבית יותר בהרחבה והיא בכל זאת עשתה את זה שוב באותה שבת והסתכלה עלי בחיוך מביך שהיא יודעת שהרגע דיברתי איתה אבל לא עשתה בכוונה.
זה ממש עיצבן אותי אבל הבנתי שכאן ועכשיו לא בטוח שהיא תיישם ואפילו תעשה בכוונה שלא בכוונה, מבינות?
הבן שלי לעומת זאת כבר מבין ומדבר על עניין שמירת הנגיעה והוא פחות בעייתי בקטע הזה..
מה אני עושה? האם יש ספר שאתן ממליצות לקראת בת המצווה שמדבר על קיום המצוות? מעוניינת לעשות לה שיחה מכיוון שמתכננים לנסוע למשפחה בסופ"ש וחוששת שייצא לה דווקא לעשות ההפך כמו פעם שעבר.. מצד שני מרגישה צורך כן להזכיר..
תמיד לימדתי אותה שלא מתלבשים או מרימים את השמלה חצאית ליד אנשים גם כשאנחנו מתארחים אצל סבא וסבתא.. היא מכירה את הכללים האלה של צניעות הגוף אבל לא הכנסתי את עניין שמירת הנגיעה..
אשמח שלא יפנו אלי באישי, לא מכירה פה אנשים ולכן נזהרת.
נראה מה יהיה כשיגיעו לגיל 9...