הגיע הזמן לקבוע אחת ולתמידבינייש פתוח

כל מלחמות ישראל מלחמות מצווה לכולי עלמא נקודה סוף.

אין שום התנגדות מהצד החרדי לחילול שבת לצורך מבצעי מצד הצבא.

ומי שיטען שהמלחמה הנוכחית וגם כמה מלחמות קודמות אינן מלחמת מצווה בגלל המטרות או צורת ההתנהלות שלנו, גם יהושע נלחם לא עד הסוף ולא כבש את כל ארץ ישראל ולא גירש את כל הפלשתים, ואף אחד לא חולק על כך שנלחם מלחמות מצווה.

בשבילך @חסום לשעבר

ואתה מאמין שאיזו שהוא טיעון, הגיוני ככל שיהיה,חבלז
יצליח לשנות משהו בהתנהגות הפוליטית של ההנהגה החרדית?
השינוי מתחיל בתוכנובינייש פתוח

זה היה מתבקש להעיף קלישאה יפה שלא מחזיקה מים

מה יגרום לשינוי בחברה החרדית זה דבר אחד- כסף.

כדאי שגם אנחנו נתייחס למציאות נכון גם בצד העקרוני וגם שנדע למצוא כלים להזיז דברים ברמה הפרקטית.

אכן, אך ורק דרך הכיס 💰חבלז
נו באמת.חסום לשעבר

להציל מיד צר זה משהו קונקרטי שצריך להציל את עם ישראל. אף אחד לא אמר שהמצווה יכולה להתבצע רק באמצעות צה"ל המהולל, גם כאזרח נושא נשק אתה יכול להילחם, לצורך העניין.

ואם הצבא לא נלחם, זו איוולת לומר שזוהי תכלית מלחמת המצווה.

ממש ממש לאבינייש פתוח

זה מאוד מסוכן מה שאתה אומר. אם נחזור לימי המחתרות, נילחם אחד בשני.

רק מלך יכול לסכן אנשים בשביל הצלה כאשר מכריז מלחמה ושולח חיילים לקרב, וזה מעמד הממשלה

אין צורך במלך כדי להכריז על מלחמת מצווהאחו

ואין מלך רשאי להכריז על מלחמת רשות אלא ברשות הסנהדרין

חלק מהפעילות המבצעית של צה"ל היא בהחלט בגדר מלחמת רשות

מה???בינייש פתוח

על עסקי תבן וקש מכריזים מלחמת מצווה, אז מה אתה מדבר על מלחמת רשות????

אני שמעתי מראש הישיבה שכל הפוסקים של ימינו ושל העבר סוברים שרק מלך שולח חיילים למלחמת מצווה

ביבי מלך ישראלאחו

עסקי קש ותבן הם עסקי קש ותבן, כלומר פלישה לשטח בשליטה ישראלית (גם אם "לדפוק" קצת חציר).

חלק מפעולות צה"ל הן "למעוטי גויים כי היכי דלא ליתו עלייהו" שהם בגדר מלחמת רשות כמסקנת הסוגיה בסוטה.

לגבי הצורך במלך כדי להוציא למלחמת מצווה.

אכן יש כאלה שסוברים שצריך דווקא מלך (למיטב זכרוני זאת דעת "ויואל משה") אלא שאם כן צריך מלך דווקא ולא ביבי מלך ישראל,

יש כאלה סוברים שאין צורך במלך דווקא אלא אפשר גם מנהיג מקומי כמו השופטים בימי השופטים וכיו"ב, למטה יש הרחבה בנושא,

https://www.yeshiva.org.il/ask/146881

אפשר גם שכלל אין דין מלחמת מצווה כיום אלא הכל הוא מצד הצלת נפשות ו"לא תעמוד על דם רעך" (ואז יש להסתפק האם אדם מחויב להכניס עצמו בספק או וודאי סכנה כדי להציל את רעהו)

תפו"אחסום לשעבר
על עסקי קש ותבן מכריזים מלחמה כיוון שעכשיו הם באו ושדדו, לעתיד לבוא הם יבואו ויפגעו בנפש, לא מחכים לרצח הבא.

כנראה שלא הבנת את דברי ראש הישיבה שלך, כי חד משמעית זה לא נכון.

אגב איפה אתה לומד?

זה בדיוק מה שאני אומר חמוד שליבינייש פתוח
אני לומד בישיבת שעלבים. יש לישיבה ערוץ יוטיוב מוזמן לצפות ב2 סרטונים של ראש הישיבה על עסקת חטופים בראי ההלכה.
בוביק של סבתא של ברמסון,חסום לשעבר
אתה אומר ומוציא מהקשר, זה שמכריזים מלחמת מצווה לא אומר שרק המלך מכריז מלחמת מצווה, וזה לא אומר שבמצב שהצאר מכריז מלחמת מצווה הוא צודק. במיוחד לא כשהוא ממשיך להזרים סיוע הומאניטרי וללחום בצורה שמסכנת את חייליו.

ואין לי כוונה לצפות בשעתיים שיעור בו הרב מדבר על עיסקה, אתה מוזמן לשאול אותו ישירות, אתה לומד אצלו בישיבה אחרי הכל, ולראות האם ברמת הוא התכוון שרק מלך יכול להכריז על מלחמת מצווה. (ספויילר, אם זה ככה ברור שהמלחמה הנוכחית אינה מלחמת מצווה)

יפה מאוד, יש לך מודעות עצמיתבינייש פתוח

אין לך כח לחקור את העניין לעומק לכן אתה מפשט את העניין לפי איך שבא לך.

ואתה בטוח שאתה צודק ואחרים חושבים כמוך לפני שבכלל שמעת אותם, פשוט כי אין לך כח להקשיב להם.

תת רמה.

תנו רבנן, איזהו שוטה?חסום לשעבר
אתה טוען שהרב אמר משהו, וממנו אתה שואב את כל טענתך. אז אתה מצפה ממני לשמוע שעתיים שיעור על נושא אחר בכלל, כדי למצוא בתוך השיעור הזה את מה שהרב אמר לגבי הנושא שלנו, ומשם לחפש את המקור עליו הוא התבסס.

המוציא מחברו עליו הראיה, אתה טוען שיש משהו, אני טוען שאין. אני לא יכול להוכיח שאין, כי פשוט אין, זה כמו לנסות להוכיח שאין חייזרים. אתה טוען שיש, במקרה הזה אתה טוען שכל הפוסקים מסכימים שרק המלך מכריז על מלחמת מצווה, ומתבסס על שיעור של ראש הישיבה שלך.  זו ראיה ששווה לגרביים שלי, אי אפשר להוכיח מ"ככה הרב אמר". אם הוא מביא שם את המקור, תציין מהו, ואם לא, לך תשאל אותו! אתה תלמיד בישיבה שלו, למען ה', וחובת ההוכחה עליך.

לא אתה שלחת אותי ואת הרד"צ הופמןאחו

"לעיין בספר שמואל ומלכים"?

ובכל־מקרה למה להוריד ככה את הרמה.

אמת, אנכיחסום לשעבר

אמרתי לך אז, לא היה לי כוח להתווכח על הנושא. לעומת זאת, ידידנו @בינייש פתוח פתח את הנושא בוויכוח אינטנסיבי, אבל הוא מבסס את דבריו על מקור לא ידוע.

אם אתה רוצה אפשר לפתוח גם את הוויכוח על הרד"צ הופמן, תזכיר לי מה זה היה? לגבי משהו שמלך ישראל לא אמור להגן על ישראל? רק כשהוא רשע יש צרות? אז כמו שאמרתי, פתח ספר מלכים. (או שדוד היה רשע, חס ושלום)

ולגבי הורדת הרמה, אתה רוצה שאהיה ילד קטן? הוא התחיל.

ילד גדול? הוא אומר שטויות.

מתבגר? למי אכפת.

מבוגר? אתה מפספס את הנקודה.

סליחה, שמואל ב', אבל גם מלכים תפתחחסום לשעבר
כבר עניתי לך על זה בשרשור הרלוונטיאחו
למעשה לא, או שלא הבנת את הקושייהחסום לשעבר
כתבת משהו על כך ששמואל התעצבן על העם, אולי בזה רצית לומר שהעם חטא? והרי אי הכי מה פתאום אומרת התורה שאם ירצו העם למנות מלך ימנו?!

ואז עברת לומר את השיטה השנייה, שלפיה ודאי שתפקיד המלך להלחם ולהגן. נו? הרי מפורש ברד"צ שציטטת כמה טקסטים קודם שלא זו דעתו.

לפי השיטה הא'אחו

שמואל הוכיח את העם שביקשו מלך שיילחם את מלחמותיהם כי אין זה מתפקידו של מלך ישראל אלא "להרים קרן הדת", להכרית את עמלק, לבנות את בית הבחירה וכו'

אם היו מבקשים מלך למטרות הנכונות הרי שאין בכך בעיה

בכל־מקרה כיוון שביקשו מלך שיילחם את מלחמותיהם קיבלו את שאול וכיוון ששאול חטא ולא הספיק להשלים את התפקיד הזה, דוד נכנס במקומו, אבל כל זה בדיעבד, כי כאמור לפי השיטה הא' קודם צריך לכבוש את א"י ורק אח"כ להמליך מלך.

וזה היה חטאם של עם ישראל לכאורה?!חסום לשעבר
כי זה ממש ממש אבל ממש לא הפשט. הרד"צ כבר נפטר, אבל אתה תסתכל שם ותגיד לי מה לדעתך הפשט.
הבה נראה מה הפשטאחו

מתוך הקונטקסט הרחב של ספר שמואל, ולאחר מכן מקריאה מדוקדקת בפרשה שלנו.

///

שמואל הנביא קם בתקופה של מתיחות גדולה בין ישראל לפלישתים, כאשר במלחמה אחת נשבה ארון ברית ה', לאחר מכן חוזר עם העגלות, ואז יש מלחמה של שמואל בפלישתים:

"ויאמר שמואל אל כל בית ישראל לאמר אם בכל לבבכם אתם שבים אל יי הסירו את אלהי הנכר מתוככם והעשתרות והכינו לבבכם אל יי ועבדהו לבדו ויצל אתכם מיד פלשתים: [...] ויכנעו הפלשתים ולא יספו עוד לבוא בגבול ישראל ותהי יד יי בפלשתים כל ימי שמואל: ותשבנה הערים אשר לקחו פלשתים מאת ישראל לישראל מעקרון ועד גת ואת גבולן הציל ישראל מיד פלשתים ויהי שלום בין ישראל ובין האמרי:"

מיד לאחר מכן מסופר על־כך ששמואל זקן ובניו לא הולכים בדרכו, ועם ישראל מבקש מלך לשפוט אותם ככל הגויים. בעברית שלנו, היינו מבינים שהם רוצים מלך שישפוט אותם לפי משפטי הגויים (כפירוש הר"ן אם אני לא טועה) אבל מההקשר שלנו ומהשימוש הנרחב במונח שפיטה בפרקים האלה דווקא כהצלה מיד הגויים, אפשר להניח באופטימיות שהם רוצים מלך שיילחם את מלחמותיהם במקום שמואל: כשם שכל הגויים מוגנים על־ידי שלטון ריכוזי של מלך, כך רוצים עם ישראל, במקום להיות תלויים ישירות בחסד ה'.

"ויאמר יהוה אל שמואל שמע בקול העם לכל אשר יאמרו אליך כי לא אתך מאסו כי אתי מאסו ממלך עליהם: ככל המעשים אשר עשו מיום העלתי אתם ממצרים ועד היום הזה ויעזבני ויעבדו אלהים אחרים כן המה עשים גם לך:"

ה' מבקש משמואל להסביר להם את משפט המלך "צאנכם יעשר ואתם תהיו לו לעבדים:" שעומד בניגוד בולט לפסקה הקודמת של "ועבדוהו לבדו".

וכך אומרים העם במפורש: "וימאנו העם לשמע בקול שמואל ויאמרו לא כי אם מלך יהיה עלינו: והיינו גם אנחנו ככל הגוים ושפטנו מלכנו ויצא לפנינו ונלחם את מלחמתנו:"

כלומר זאת הייתה הטענה המקורית שלהם, זה בדיוק מה שהם ביקשו. אם זה כל־כך טוב, אז מה הבעיה? בכל־מקרה, הקב"ה אמר "טוב וואטאבר", ולכן נבחר שאול כדי למלא את התפקיד הזה, ואכן הוא מילא את מקומו של שמואל במלחמה בפלישתים, אם כי בגלל חטאו, עם ישראל נחל מפלה עצומה בקרב האחרון באפק.

כעת נראה את ההקדמה למעמד בחירת שאול:

"ויצעק שמואל את העם אל יי המצפה: ויאמר אל בני ישראל כה אמר יי א־להי ישראל אנכי העליתי את ישראל ממצרים ואציל אתכם מיד מצרים ומיד כל הממלכות הלחצים אתכם: ואתם היום מאסתם את א־להיכם אשר הוא מושיע לכם מכל רעותיכם וצרתיכם ותאמרו לו כי מלך תשים עלינו."

נראה לי שהפשט הזה מאוד חזק ודי מדבר בעד־עצמו, אפשר להרחיב את היריעה כי עוד הרבה פירשו בדיוק כמו הרד"צ את כל הסיפור הזה, ואם מישהו יודע ללמוד תנ"ך אז זה האיש.

לגבי שאול אתה צודק, אך מה לגבי דוד?חסום לשעבר
אני באמת לא מבין לאן אתה חותר.אחו

עם ישראל ביקש מלך כדי שיילחם את מלחמותיו.

שמואל וה' אינם מרוצים מזה, כי ה' הוא זה שנלחם את מלחמות ישראל, אך מסכימים למהלך.

= תפקידו של מלך הוא להילחם???

בכל־מקרה, לגבי דוד, כיוון שהעם בחר במציאות דיעבדית כזאת, וכיוון ששאול לא הצליח במשימתו כיוון שנתפס בחטאו, דוד נקרא לפעול מתוך אותה מציאות דיעבדית שבה מלך עוסק במלחמות במקום לעסוק בבניין בית המקדש והרמת קרן הדת וכל העניינים האלה, זאת עדיין מציאות דיעבדית שנבעה מתוך הרצון של העם שההצלחה הצבאית שלהם תהיה תלויה במלך ולא ישירות בהשגחת ה' "אשא אתכם על כנפי נשרים"

שוב, אתה מחליט שזה חטא,חסום לשעבר
למרות שבתקופת השופטים למשל, השופט הנהיג את העם למלחמה, בתקופת טרום שאול לא היה מלך, לכן לבקש מישהו שינהיג אותם במלחמה זה חיובי לכאורה. ועד זמן דוד, תקן אותי אם אני טועה, לא כתוב בפסוקים שהעם חזר לחטוא. לפחות על פי הזכור לי. ואם כך, מדוע הצרו לישראל?!
מתי העם לא חזר לחטוא?נפשי תערוג

בתקופה השופטים?

דווקא כן מוזכר.

לא דיברנו על תקופת השופטים,חסום לשעבראחרונה
אלא על תקופת שאול ודוד
יש פה כמה דברים שוניםאחו

ראשית לגבי השאלה האם זה חיובי או לא חיובי לבקש מישהו שינהיג אותם במלחמה:

תראה מבחינה שכלית־הגיונית אולי כן אבל השאלה היא מה התנ"ך אומר.

זה לא שאני "מחליט", כתוב באופן די חד־משמעי כתוב שעם ישראל מבקש מלך כדי שיילחם את מלחמותיו, וסופג ביקורת.

אם זה היה כל‏־כך חיובי, שמואל היה צריך לומר להם: "כל הכבוד לכם יען אשר הגעתם למסקנה שאתם צריכים מלך שינהיג אתכם במלחמה!"

כעת אפשר לדון מה היה גרוע בבקשה הזאת, גם אם זה לא תואם את האינטואיציה שלנו, ובמה זה שונה מהשופטים,

לגבי השוני מהשופטים, ההבדל המהותי בין שופט לבין מלך זה ששופט הוא מצביא אד־הוק שבא לפתור בעיית אד־הוק ונעלם כלעומת שבא, הוא לא מערכת שלטון, הוא לא מורם מהעם, הוא לא מערכת צבאית לאומית מבוססת שאפשר לסמוך עליה מפני אויבים (ובכך לשכוח את ה'), לא צללתי לעומק הפשט עד־כדי־כך.

בכל־מקרה אלה דברי אברבנל למטה:

"כי את האל יתברך מאסו ממלוך עליכם ולכן בחרו מלך, ואמר זה לפי שהיה ענין המלך הכרחי לשאר האומות, לפי שאין להם הנהגת ההשגחה האלקית, אבל עם ישראל שהשם אלקיהם מלכם והוא הנלחם להם והוא המסדר משפטיהם על פי התורה לא היו צריכים מלך, ולכן אמר שמאסו את השם ממלוך עליהם כמו שאמרתי."

(יש גם דרך אחרת להסביר את הכתובים אבל מבחינת פשט היא די דחוקה ויש איתה בעיה בפרקים בהמשך, אכמ"ל).

לגבי איזו תקופת זמן כוונתך שהעם לא חטא? בין המלכת שאול לדוד היו לעם כמה חטאים (אכילה על הדם, החמלה על הצאן ועל אגג).

בימות דוד חז"ל אומרים שאף שהיו עוסקים בתורה "אַחַר כָּל הַשֶּׁבַח הַזֶּה יוֹצְאִין לַמִּלְחָמָה וְנוֹפְלִין, אֶלָּא עַל יְדֵי שֶׁהָיוּ בָּהֶם דֵּילָטוֹרִין הָיוּ נוֹפְלִין" (אמור רבה)

וכמובן גם חטאי המלך נפקדים על העם כמו באותה סיפור שהייתה לדוד אפשרות לבחור בין מלחמה, רעב, או מגפה.

אם אתה חותר לכיוון שגם כשעם ישראל לא חוטא, בכל־זאת מצרים להם ולכן צריכים מלך כדי שיילחם עבורם, זה אינו,

"והניח לכם מכל אויבכם מסביב וישבתם בטח" "ולא יחמוד איש את ארצך" "ונתתי שלום בארץ",

ולא שגם אם תהיו צדיקים גמורים, אם לא יהיה לכם צבא מלחיץ אז יקרעו אתכם, זה אינו.

זה לא מה שאמרתיחסום לשעבר

אמרתי שבאופן תאורטי אין קשר לקיום המצווה ולצה"ל המהולל. אתה יכול אולי לומר שבמצב הקיים צה"ל לא יאפשר לי לקיים את המצווה, אז אני אנוס ורחמנא פטרי.

חברים שלי יצאו בשמחת תורה על דעת עצמם ולחמו שם לבד, קיימומאת המצווה לעילא ולעילא ללא קשר לצה"ל. אזרחים עם נשק אישי פעלו שם למופת.

אתה יכול לומר שכרגע משעה שצה"ל תפס פיקוד ועיצב את מטרת הלחימה ושיטתה, ולכן אי אפשר טכנית להלחם אלא דרכו, אבל מה פתאום שזה יחייב אותי להתגייס אליו?!

לגבי הממשלה אתה מבלבל במוח, אין להם מעמד מלך ולא נעליים. יש להם מעמד של מלכות גויים. וזה לא נכון שרק המלך יכול להכריז מלחמה, רק הוא יכול להכריז מלחמת רשות, ולסכן חיילים בשביל כיבוש סתמי, אבל להציל ישראל מיד צר?! לא תעמוד על דם רעך! כל איש מישראל יכול להכריז על מלחמה להצלת עמו.(באופן כללי, שופטי ישראל לא היו מלכים. גם מרדכי לא היה מלך)

פעולות צבאיות רבות לא היו מלחמת מצווה.מי האיש? הח"ח!

בטח הפלישה הישראלית לסיני בשנת 1956.

סגירת מיצרי טיראן איננה הכרזת מלחמה?בינייש פתוח
גם מצור על כל מדינת ישראל זה גם לא הכרזת מלחמה
זה שמדינה סוגרת מעבר סחר שנמצא ברשותהאחו

(פחות או יותר)

לא נקרא "עזרת ישראל מיד צר"

כשם שאם יסגרו את תעלת פנמה לישראלים זה לא "עזרת ישראל מיד צר"

סגירת מעבר זה מצור לכל דברבינייש פתוח
במקרה קראתי ספר על זה שגם החרדים הסכימו שזאת מלחמת מצווה, הספר נקרא אם הבנים שמחה
???אחו

אם הבנים שמחה נכתב הרבה לפני המלחמה הזאת

ואינו מייצג את המיינסטרים החרדי הגם שהמחבר החזיק בדעות האלה בעברו

ואיך בדיוק זה מצור? אם יסגרו את תעלת פנמה זה יהיה מצור? אם מצרים תסגור את הגבול שלה עם ישראל זה מצור? יש לך נמל אשדוד, נמל חיפה, אז במקום להפליג דרך סואץ / נמל אילת תעשה את כל הסיבוב

אם מיצרי טיראן היו בשליטה ישראלית, והיא הייתה מחליטה לחסום אותם בפני כל מדינה שהיא, זה מצדיק פעולה צבאית נגד ישראל?

ואני לא מדבר על חוק בינ"ל כי באותה מידה החוק הבינ"ל יכול להיות שמה שבמים הטריטוריאליים של מדינה, שייך לה, כולל מיצרים

אפילו אם כל מדינה מסביב לישראל הייתה סוגרת את גבולותיה איתה, שזה יכול להיות "מצור" דה פקטו, זה לא אומר שיש לנו הזכות להכריח אותם לפתוח מצד מלחמת מצווה

מלחמת מצווה חוץ מכיבוש הארץ זה במקרה של פלישת אויב לשטח ישראל, לא פגיעה באינטרסים כלכליים במקום שהוא בכלל לא שטח ישראל (זה יכול להיות בגדר מלחמת רשות)

אתה מתעסק עם אויב שרוצה להשמיד אותךבינייש פתוח
אז לזה קוראים "למעוטי גוים כי היכי דלא ליתו עליהו"אחו

ולא "עזרת ישראל מיד צר"

אם יש אויב שפולש (או מתכנן בפועל לפלוש) לשטח ישראל אז זאת מלחמת מצווה שעליה נאמר שמוציאים כלה מחופתה וכו'

אם זה כדי להגן על אילו־שהן זכויות כלכליות בינלאומיות של המדינה אז לא

זה שמצרים הייתה מדינה עוינת זכותה לא לאהוב אותנו השאלה היא מה נחשב למלחמת מצווה מן התורה

כמובן זה יותר נוח כשכל עיקום אף של שכנינו ייחשב לסיבה לפתוח במלחמת מצווה אבל לא בטוח שזאת ההלכה

אתה אולי מחזיק בדיעה מסוימת.מי האיש? הח"ח!

אני אולי מחזיק בדיעה אחרת.

כדאי שכל קורא ילמד, יעמיק, יחכים.

תגיות אפשריות: עסק הביש, יחסי בן-גוריון ושרת, השותפות הבריטית-צרפתית בתכנון וביצוע מבצע מוסקטיר, הפופולריות של משטר נאצר, הסתננויות הפדאיון מעזה ופעולות התגמול נגדן.
לעסוק בנקודה אחת ולגזור ממנה מסקנה זו לא למידת היסטוריה סיסטמתית.

אני כמובן מסיים בזה את השתתפותי בדיון.

אז אתה לא מבין את המשמעות של המלחמהנפשי תערוג

מוזמן לקרוא בויקיפדיה מה זה פדאיון.

ומה מטרתו

והאם הוא נועד כדי להצר לישראל.

והאם סגירת גבול ימי למדינה זה לא להצר להם.

בלי קישקושים.מי האיש? הח"ח!

אני לא כאן כדי ללמד.
יש לי דברים יותר טובים לבזבז עליהם את הזמן.
כל מה שהיה חשוב לי זה להבהיר שהרעיון ולפיו יש איזו הילה הלכתית תורנית למעשים ארציים וגשמיים דוגמת קרבות 1956 הוא שנוי במחלוקת, וזה עוד כשמתייחסים בזהירות ונמנעים מלעג.
קישקוש כזה או אחר לא ישנה את דעתי אפילו בפסיק.

תדבר עם אנשים, תלמד מה הקשר בין דבר לדבר, ותתארגן עם עצמך.

אני אפילו לא ציינתי גורמים מכריעים רציניים נוספים לאותם זמן ומקום, כגון עיסקת הנשק הסובייטית, ועם כל זה עומדת מבחינתי המסקנה בעינה.

אין הילה הלכתית וקשקושים כאלהנפשי תערוג

יש כאן אויב שמתכנן בכל דרך לשחוט יהודים רק כי הם יהודים.

ויש כאן יהודים שחושבים שזה לא עזרת ישראל מיד צר

אםרועישםטוב

אם מישהו מטייל ומוצא פסל מלפני 3000 שנה, האם הוא צריך לנתץ אותו או למסור אותו לרשות העתיקות?

לתת השתחוויה קטנהצדיק יסוד עלוםאחרונה
במובן סמלי מסורתי
יום המחרת שלכם - ראש חודש שבטזיויק

תרגישו התחדשות? או שגרה משעממת?

מה עושה את ההבדל?

אה.. וחודש טוב! 😊

בא לי לקנות ראש דשאהרמוניה

אולי היום בניגוד לילדות אני אצליח לטפל בו ויגדל לו קצת שיער

נעשה לו קוקיות, שיהיה בת

איך אומרים ראש דשא או ראשת?😉

ראשת? נשמע המצאהזיויק
סתם אני אומרת בגלל כל הדיוניםהרמוניה

"ראש אולפנה או ראשת אולפנה?" 

"ראש עיר או ראשת עיר?"

כן ראשת זה חארטה..

אפשר לומר ראשת. מלשון ראשה. כמו אבן הראשהקעלעברימבאר
לא שמעתי על זההרמוניה
נראלי המצאה של שמאלנים ממשזיויק
ראש מדשאהקעלעברימבאר
אניoo

מחבבת שגרה

היא לא חייבת להיות משעממת

בשבט יש יומולדת לעץ שלנו בגינה

שגדל בספונטניות מתוך דשא סינתטי

לא שזכרתי את זה

אבל האייפון בחר להציג תמונה שלו הראשונה להיום 

מרגשזיויקאחרונה
מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויק
תודה רבהנחלת

שהעברת נושא. זה מאוד חכם. יישר כוח!

חודש טוב!

השאלה שלךנחלת

לגבי מה עושים במוצ"ש ארוך. זה היה כמו מים קרים על נפש עייפה  אחרי הדיונים של חרדים -דת"ל.

אה פספסתי טיפהזיויקאחרונה
חח
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

אולינחלת

אתה מבין בנצרות, באלילות, אבל ביהדות, כפי שמתבטאת למשל באורח החיים והתפישה החרדית, ולא רק, משהו מאוד מעוות,  ידידי.....רחמנות. באמת.

חבל.

לא רוצה להתעסק עם זה יותר. זה הביא לכל כך הרבה דברים לא נכונים, ומכוערים (!), שחבל שהתחלנו עם זה.

חודש טוב לכולם! 

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

הזכרת לי את הגירסא הצבאית:עזריאל ברגר

מה שלא הורג אותך - מחשל אותך.

מה שהורג אותך - מחשל את אמא שלך.

מה שהורג את אמא שלך - נותן לך שבוע "מיוחדת"...

נ.ב. הומור שחור זה מנגנון הישרדות אנושי.

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayab

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

תשובת הרבי הריי"צ מליובאוויטש:עזריאל ברגר
עבר עריכה על ידי עזריאל ברגר בתאריך א' בשבט תשפ"ו 17:36

מסופר כי לאחר מאסרו המפורסם בשנת תרפ"ז (שלזכרו נקבע חג הגאולה יב-יג תמוז), שאלו את הרבי הריי"ץ לתחושתו לאחר כל מסכת הייסורים שעברו עליו, והשיב:

"אם יציע לי מישהו למכור לי במיליארד, רגע אחד של ייסורים בעתיד – לא אקנה. ואם ירצה מישהו לקנות אצלי עבור מיליארד, רגע מייסוריי בעבר – לא אמכור".

מדהים!זיויק
תודה!
לאאן אליוט

אני חושבת שהקשיים הפכו אותי לאישה טובה יותר, עם יותר איכפתיות ותשומת לב לאחרים ולקשיים שלהם.

אבל, אני חייבת לציין שהקשיים שלי לא היו קשים כמו שהיו יכולים להיות בנסיבות אחרות, והייתי עם הרבה תמיכה מסביב.

מקסיםזיויק
תודה
הייתי מוותרת על קשיים עתידיים.אני:)))))

גם בעבר,ברור

גם הנוכחיים.

ומה לגבי הרווחים הנלווים שרכשת מהאתגרים?זיויקאחרונה
וואו, מחזק כלכךךך, תודה רבה ששלחת🙏תמימלה..?
🤗הרמוניהאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים

אולי יעניין אותך