מדי יום אני מעלה קטעים מתוך סיפור התשובה שלי. תודה ל הקריאה!♥︎
נפגשנו עם אוסי חברה מימי התיכון בבית קפה חמוד. אני כבר הייתי אמא ל3 והיא קפצה לביקור בחופשת לידה עם הבכור שלה. אחרי התיכון ניתקנו קשר ומדהים איך האימהות חיברה בינינו שוב. מה שעוד יותר מדהים שהיה לנו כיף לדבר, כאילו לא הפרידו בינינו שנים וגם לא אורח חיים שונה, אני דתיה עם כיסוי ראש והיא חילונית עם ג'ינס. דיברנו על הכל וגם הנושא חזרה בתשובה עלה על הפרק. סיפרתי בקצרה מה הוביל אותי לזה והמשכנו לפטפט בנושאים אחרים. נזכרתי איך פעם, כל זמן שנשאלתי "איך חזרת בתשובה?", הייתי מרגישה אחריות גדולה, כאילו אני איזה שגרירה של כל החוזרים בתשובה, שחייבת לענות תשובה מספקת בשביל מה כדאי לחזור בתשובה ולפרסם את כל העסק. היום כבר לא בוער לי להוכיח את צדקת דרכי ואני שמחה על כך. היום אני שמחה לראות את האדם שמולי בלי תוויות ויודעת שהוא עולם ומלואו וגם לי יש הרבה מה ללמוד ממנו, גם אם הוא שונה ממני. זה ידוע שכל חוזר בתשובה צריך לעשות "תשובה" על התשובה שלו. כשרק התחלתי לחיות באורח חיים דתי, הייתה לי חשיבה מאוד אידיאליסטית, חשבתי שהעולם מתחלק לשחור ולבן. לקח לי כמה שנים להבין את הרבדים ואת העומק, להבין שאומנם אורח חיים דתי נותן כלים להתמודד עם אתגרי החיים, אבל בסוף אתגרים יש לכולם והם לא נעלמים. לקח לי זמן לצאת מהגאווה ש"כולם טועים רק אני צודקת", להתבגר, לא לדחוף לכולם את הדרך שלי. פשוט לחיות את החיים שלי ולכבד בחירה שונה של אחרים. הרי הרצון של בן אדם לשנות אחרים נובע מזה שהוא לא שלם עם עצמו. אומרים: "אל תהיה צודק, תהיה חכם" ואני חושבת ש"אל תהיה צודק, תהיה מאושר". סוף סוף אני בוחרת להיות שלמה עם עצמי וזה דבר היחיד שמשפיע על אחרים. אני מבינה שזאת טעות וקצת אנוכי מצידי לשאוף ליצור סביבה אידיאלית ונוחה של אנשים שחושבים ומתנהגים כמוני. זה גם טיפשי, כי זה בלתי אפשרי. מה שיותר קל, זה לקבל אחריות על החיים שלי, כי עליהם יש לי השפעה. ואני חושבת זה לא שייך רק לתהליך תשובה, זה שייך לכל תהליך שבו בן אדם עובר שינוי חיובי עם עצמו. כל זמן שבן אדם נמצא במצב של גאווה ומזלזל במי שלא חושב כמוהו, השינוי הזה לא יוביל אותו למקום טוב. אולי חזרת בתשובה או התעשרת, אבל על מה אתה מתגאה? עדיף כבר להיות חילוני גאוותן, ככה אין חילול ה', או עני גאוותן, כך, לפחות אין לך הרבה על מה להתגאות.
בן אדם שנמצא באמת ברמה רוחנית גבוהה רואה את הטוב שיש בבן אדם מולו. כמו שכותב רבי נחמן: "דע כי צריך לדון כל אדם לכף זכות, ואפילו מי שהוא רשע גמור, צריך לחפש ולמצוא בו איזה מעט טוב, שבאותו המעט אינו רשע, ועל ידי שמוצא בו מעט טוב, ודן אותו לכף זכות, על ידי זה מעלה אותו באמת לכף זכות, ויוכל להשיבו בתשובה". אמן שאזכה.