מסתבר שהקימו שם כולל בא' אלול השנה, נסעתי טרמפ עם מישהו שלמדתי עם הבן שלו לפני עשור והוא הציע לי לבוא איתו למנחה שם.
נסענו לכיוון חומש, ואז ליד שבי שומרון, איפה שממשיכים ישר לכיוון שאנור וחומש, פנינו ימינה לכביש מלא בורות, אבל כמעט בלי הפרשי גובה, בין הרי שומרון באזור בלתי מוכר, שפעם עברה שם מסילת הרכבת לשכם. עברנו את המקום שבו הייתה פעם תחנת הרכבת, חצינו כביש שהוביל מעצירה לשכם, והמשכנו ישר בכיוון חץ גרפיטי על בטונדה: רכס הר עיבל. קצת לפני הבסיס שבראש ההר עצרנו ליד מתחם מוקף חומות אבן, שהוא בעצם מטע זיתים קטן, שהערבים לפני כמה מאות שנים השקיעו בו המון, הוא מחולק לשלושה מפלסים, כל מפלס גבוה מחברו באיזה חמש מטר, עם טרסות ענקיות בעובי מטר וחצי. בכניסה למתחם יש בית אבן עתיק, ששופץ קצת עם בטון, משהו כמו חמש על חמש מטר, וזה הכולל. יש גם בריכת שחייה קטנה לידו, מלפני 100 שנה בערך. וכמובן עצי זית, וכמה עצים נוספים, תאנה ונראה לי גם שקד. קיצור מקום מגניב רצח, צופה על שכם מצפון, מרוחק מהציוויליזציה היהודית, ובשביל להגיע אליו צריך לנסוע איזה חצי שעה בכביש הנידח ההוא, שהטרמפ שלי נסע בו במהירות 100 קמ"ש למרות כל הפיתולים והבורות בכביש.
קיצור היה מעניין, אולי אני אלך ללמוד שם איזה יום בשבוע. בכל אופן תבואו לשם, מנחה באחת כל יום, ויש שם אחלה נוף.