סיפורים בבקשהצדיק יסוד עלום
באמת הרב מביא את המימרא מהזהרכְּקֶדֶם
שיש עניין חשוב לדבר בשבח עם ישראל בעיקר במוצאי שבת
אגיד משו קטן וטוב אממ
(כתבתי את זה לפני שעלה לי משו וגם בכתיבת שורות אלה טרם עולה לי משו אז שניה) אל תסתכלו עליי כולכם ככה מחכים שאומר משו זה מלחיצצ
הדבר היחיד שעולה לי זה שזה כזה מיוחד וחמוד שעם ישראל עדיין שומר מצוות דווקא היום שהכל בהסתרה וליטרלי אין לנו כלום לעומת פעם. זה כמו חתול גור עיוור וחירש שעושה מיאואים אחרי הבעלים שלו ואיכשהו מצליח לעקוב אחריו, נופל בדרך ,נתקע בעצים לא משנה מה קורה קם וממשיך לחפש את הבעלים
מתיקות כזו של עם ישראל
אמר רבי יוחנןצדיק יסוד עלום
אמר רבי יוחנן: אילמלא לא ניתנה תורה היינו למידין צניעות מחתול (עירובין ק' ב)
יש עוד הרבה דברים ללמוד מחתולים
כמו כן אכין רגע תמונה מרגשת בai
חתול ספק יהודיצדיק יסוד עלום
איזה קטעפתית שלג
זה חצי כותל חצי הר הבית ומדרגות של קניון?
יש שם גבר עם חצאית וחולצה קצרה לא עד המרפקכְּקֶדֶם
עם חפץ חשוד ביד!😱פתית שלג
זה שטריימלאני:))))
אה זה מסביר את החצאיתפתית שלג
בנותיו של רש"י חבשו שטריימלצדיק יסוד עלום
יש כאלו שזה מתאים להן
לגבי חצאית קצרה זה כבר גדול עלי להכריע
הוא לא הסכים לעשות תמונות שכתוב בהם jewishצדיק יסוד עלום

כמו כן הקונספט של מדרגות נעות דוך אל המקדש יכול להיות מוצלח. מקווה שכשבית המקדש ירד באש מהשמים יהיה מותקן לו גם מדרגות נעות מאש
..פתית שלג
@ימח שם עראפת תסביר לו
קיבלתימח שם עראפת
שמע נע ידידי, הבל הבלים הכל הבל, דור הולך ודור בא,ימח שם עראפת
ובית המקדש לא יפול משמיים. זה מסוכן, תאר לך שייפול למישהו על הראש!
מצווה לדורות היא לבנות את הבית השלישי, ולא ירד מן השמיים חס ושלום טפי טפו חמסה עליכ.
אין לי כוח לבנות את בית המקדשצדיק יסוד עלום
קשה מדי, אישורי בנייה
על אסון ורסאיי שמעת?
תיזהר שלא יקרה עוד אסון(כועס)ימח שם עראפת
אם תעצבן אותי אני בכוונה אוריד עמוד! גם ככה זה יותר מדי גם יכין וגם בועז, רק בועז מספיק!
(חוץ מזה שהפסיקו לבנות היום בשיטת הפלקל, יש שיטות יותר טובות)
אפשר לבנות בבנייה קלהצדיק יסוד עלום
עבד כנעני??פתית שלג
האם לבחור 4 מינים אתה שולח מישהו אחר?
אהבתי את אדוני, את אשתי ואת בנייצדיק יסוד עלום
לא אצא לדוכן ארבעת המינים
אייייהההה 🦻
וואפספתית שלג
וואייייי איזה רעיון יפההה, אכן פתית שלגצדיק יסוד עלום
(מהסרט מועדון קרב)
אפשר לעשות סיפור כזההההה
כמה השראה
אדם נמכר לעבדות כי הוא לא מסתדר בחיים, רואה סביבו יהודים בעלי שאיפות וחלומות של קדושה וזריזות, והוא מגלה שאשתו הכנענית עדיפה לטעמו. גדלים לו ילדים כנעניים אדישים ונינוחים, בלי העוצמות של עם ישראל, והוא מתפלא - הכל טוב! מעירים לו שבקרוב הוא יצא לחופשי, מדברים איתו על "עבד ה' לבדו הוא חופשי", אבל הוא מצייר ציורים שלווים של נופים בסגנון אימפרסיוניסטי.
כשרוצעים לו את האוזן הוא שותק ובוכה, ועם תחבושת עליה ממשיך לצייר. בערבים הוא שותה תה צמחים ומצייר בכאב את האוזן שחסרה. תוהה האם אוזנו אכן שמעה או לא, ומאזין בערגה והזדהות לדון מקלין שר "אבל אמרתי לך, וינסנט: העולם הזה לא מתאים לאדם יפה כמותך... לילה שטוף כוכב"
הסוף 🕺
הוא משתחרר ביובל אם הוא נרצעימח שם עראפת
חחחחח
ימח שם עראפת
עד שלא יהיה לא נדע מה יהיה, אבל בכל אופן,ימח שם עראפת
אפשר להקריב בשילהצדיק יסוד עלום
לאיזה אל?פתית שלג
אם כבר אין מסורת אז עד הסוףצדיק יסוד עלום
זו מסורת הלכתית שמקריבין אף על פי שאין ביתימח שם עראפת
מה פתאום???? כותי אתה???ימח שם עראפת
תסביר לו שאתה יהודי והוא יסכיםימח שם עראפת
בדוק שהוא מוסלמיפתית שלג
אתה לא רואה שהוא מפנה גב לכיפת הזהב ומתפלל למכה?
אשרי שיאחז וניפץ חתוליך אל הסלע
חחח, חזק, הוא בכלל מתפלל למערב, מכה בדרוםימח שם עראפת
סיפור שקראתי עכשיופתית שלג
איש אחד שהיה ידוע כחוטא גדול בא לפני רבי מרדכי מלכוֹבִיץ', התוודה לפניו על כל מעשיו הרעים וביקש ממנו שיגזור עליו עונשים שיכפרו על עוונותיו.
"אני מוכן," אמר האיש, "לקבל על עצמי את כל העינויים והסיגופים שתצווה עלי ובלבד שתהיה בכך כפרה על עוונותיי."
שמע ר' מרדכי את בקשתו וציווה עליו: "שמע בקולי, ועשה מה שאני מצווה עליך בלי לסור ימינה ושמאלה ממצוותיי."
"אני מקבל על עצמי את כל מה שיצווה עלי הרב הקדוש," ענה האיש.
"חזור לביתך," אמר לו הרבי, "וכך תנהג: אכול בכל בוקר לחם לבן, עוף צלוי, לפת עם שמן ובשר, וקנח בכוס יַי"ש טוב. וכך גם בארוחת הערב, בדיוק כפי שציוויתיך. ובלילה תישן על מיטה מוצעת היטב." וכך הוסיף לו עוד ועוד מתענוגות העולם הזה, וגם אמר: "אסור לך להתענות ולהסתגף בשום דבר, וכך תעשה שנה תמימה. ובסופה תבוא אליי ואני אומר לך מה לעשות."
התפלא האיש מאוד כי ציפה שהרבי יגזור עליו לצום בכל ימות החול, להתגלגל בלא בגדים בשלג הקר, לטבול במי קרח, לשבת על קן נמלים כדי שיעקצו את גופו, או לשכב על סף הדלת של בית הכנסת כדי שהעוברים והשבים ידרכו עליו לכפרת עוונותיו. "האם באמת יכופר עווני בצורה כזאת?" חשב לעצמו. אך לא הייתה לו ברירה, והוא התחייב לעשות כדברי הרב ולא לסור מהם.
חזר האיש לביתו, והחל לנהוג לפי ציוויי הרב, וחשב: "אני חוטא ופושע. המריתי את רצונו של אלוהים, עברתי על תורתו, השחתתי את נפשי האלוהית והטבעתי אותה בעומק הרוע. איך אוכל להתענג בתענוגי העולם הזה ובמאכלים טעימים – הלוא ראוי לי לאכול חצץ ומרורות!" כך היה האיש מתמרמר בלבו, מצפונו הציק לו והיה בוכה מעומק לבו. האיש, שהיה שמן וגדול גוף, הלך ונעשה רזה מרוב בכיותיו, עד שנעשה כולו עור ועצמות, חלש וחולה. אילו המשיך כך יותר משנה היה מת.
בסוף אותה שנה נסע בשארית כוחותיו לעיר לכוֹבִיץ'. הביט בו ר' מרדכי ואמר לו "די. הגיע הזמן לעסוק בדברים אחרים." ונעשה האיש בעל תשובה עד יום מותו. (מתוך https://agadah.org.il/story/%d7%9c%d7%94%d7%aa%d7%99%d7%99%d7%a1%d7%a8_%d7%9e%d7%9f_%d7%94%d7%aa%d7%a2%d7%a0%d7%95%d7%92/ )
שבוע טוב!
איזה משפט יפה:צדיק יסוד עלום
די, הגיע הזמן לעסוק בדברים אחרים.
מעניין מה בדיוק הכוונה במשפט הזה. כלומר אני מבין שהוא רצה להבהיר לו שהסיגופים / מטעמים זה לא הקטע, אבל משהו בניסוח הזה חזק ומעניין בעיניי.
לדעתך "עונש" כזה היה פועל עליך? דווקא אפשר לעשות סיום אלטרנטיבי מעט ציני לסיפור, שהחוטא הזה מתפלא שזה הציווי שהרבי נתן לו, וחוזר הביתה ואוכל בבושה גדולה, אבל לאט לאט משכנע את עצמו שזה בעצם עונש ולכן זה הכי טוב שהוא יאכל הרבה ויהיה מדושן עונג. או משהו כזה. ואז הוא מגיע שנה אחר כך לרבי כשהוא מרגיש מצויין, ממש מעונג, וכשהרבי מנסה להסביר לו את המסר של השנה הזו ואיך שזה בכלל נועד להבהיר לו את החטא שבתענוגות העולם הזה - החוטא יהנהן אבל יאבד ריכוז ויגיד "אמן" לא בזמן או משהו כזה.
די דור, הגיע הזמן לעסוק בדברים אחרים
נדמה לי שהכוונה היאפתית שלג
שגם אם היה עבר לא טוב אי אפשר לשקוע בו יותר מידי. וזה לא בריא גם בעבודת ה'. צריך לעשות תשובה על העבר אבל לזכור שההווה הוא העיקר.
והוא כנראה הבין את האופי של אותו חוטא.
זה קורה באופו טבעי להרבה אנשים בענייני כושר, תזונה, סיגריות, מסכים, מין, אלכוהול וכו' שהם צריכים להגיע לנקודת קיצון כדי למאוס בהרגלים הרעים ולעשות שינוי.
שיר ממש יפה על תשובה:
שבוע טוב!אני:))))
יש לי סיפור בשבחן/לא בשבחן תחליט לבד.
היינו בטיש בחסידות מסויימת השבת וכזה מצאנו מקום ממש מעולה כזה שאפשר לראות בו טוב וגם הגענו מוקדם. וישבה בשורה לידינו אישה מבוגרת על כסא מהודר וניחשתי שהיא כנראה אשתו של האדמו"ר ראיתי שלא נותנים לה יותר יחס מיוחד וכזה התעלמתי. ואז פתאום הגיעו חבורה של נשים והמשמשת של הרבנית(ככה זה היה נראה..) שאלה אותנו אם אנחנו יכולות לעבור ספסל כי אלו הבנות של האדמו"ר וזה ספסל שמור או משהו כזה.
זרמנו ומצאנו מקום גם סבבה ממש אבל לאט לאט הגיעו עוד מלא בנות ובגלל שהייתי קרובה למחיצה אז בנות התקרבו לאזור הזה וניסו להידחס כדי לראות והיה קשה ככה לצפות כשבנות נדחפות מסביב כדי להגיע למחיצה ואח"כ גם הביאו לי תינוקת שתהיה לידי כדי שיהיה פחות עומס לסחוב אותה, כאן ויתרתי ונתתי לאישה עם התינוקת שתהיה במקום שלי ויצאתי לאוויר הפתוח(:.
יחסידית! כמה זמן לא הייתי בטיש..פתית שלג
לא ביקשת ברכה?
אז הגיע הזמן!אני:))))
מוזר לי לבקש ברכה מרבניות.
גם היה נראה שהיא צריכה את הספייס.
חחחחחח וואוצדיק יסוד עלום
סיפור מצויין. אהבתי גם את ההדרגה וההסלמה
והסיום עם היציאה לאוויר הפתוח - 👍👍👍
איזה באסה שפשוט הקימו אתכן. לדעתי ממש לא סבבה. (ובכללי עזרת נשים זה באסה של החיים)
של איזו חסידות? כלומר איזה שירים מוכרים שרו? והאם נאמרו דברים יפים?
לפני כמה שבועות נסעתי בטרמפים כהרגלי בקוטג',ימח שם עראפת
בשעות שאינן השעות בהן אינשי
אוהבים להסתובב בחוץ, ומטבע הדברים יש פחות טרמפים. כיוון שאני איש קדוש, צ'יק צ'ק עצר לי טרמפ לצ. יצהר הגדולה, ושם חיכיתי לטרמפ, שבא במהרה(ב2 בלילה) והתחלנו לפטפט. אמרתי לו שברוך ה' היה לי סייעתא דשמיא הלילה, אז הוא שאל מאיפה יצאתי. אמרתי לו שיצהר, אז הוא הרים גבה ואמר שזה לא כזה רחוק, אז אמרתי לו שנכון, אבל הייתי עלול להיתקע בש"ג של יצהר מחוסר טרמפים.
ואז הוא מחה, ואמר שאנשי יצהר הם אנשי חסד מאד גדולים, האחוזון הכי גבוה של תורמי כליה בארץ, אנשים מאד טובים, נדיבים, חביבים, קיצור ממש השתפך שם על יצהר. ואני יושב לי בשקט ומחייך. ואז הוא שאל אותי כזה, מאיפה אתה? מיצהר... ואז הוא היה נבוך כזה, ואמר לי שיבחתי אותם בפניך... משו כזה, זה היה נורא משעשע. ואז כשבאתי לרדת ממנו בצ. תפוח, נפרדתי ממנו לשלום, ושנייה חפני שסגרתי תדלת הוא התחיל לומר משו, אז פתחתי אותה חזרה, והוא הזמין אותי להיכנס לערוץ יוטיוב שלו ששם יש לו הסברים מפורטים על עיבודים לגיטרה, בשם הפרוייקט של אלסטר. בכלל לא אמרתי לו שאני מנגן על גיטרה, קיצור יהודי חביב, הערוץ שלו גם אחלה, מלא עצות וטיפים ודברים והוא כל הזמן מעלה סרטונים, זה לעילוי נשמת חבר שלו שנרצח בעזה, אז כנסו לשם ותהנו כמוני. @צדיק יסוד עלום נראה לי אתה יכול להנות ממש מהערוץ של היהודי, חפש הפרוייקט של אלסטר ביוטיוב
אשכרהצדיק יסוד עלום
למדתי עם אלסטר בבית ספר, הוא שנתיים מתחתי. אהבתי אותו מאוד. אני גם מכיר את הטרמפ שעצר לך, צבי-עוז כמדומני?
סיפור טוב!
דוסים שלובים, יא-אללה, איזה קטעימח שם עראפת
רגע וואואני:))))
אם את לא גרה בחיפה אז סיפור מפחיד
צדיק יסוד עלום
אע??
ספרי לנו מה זאת ועל מה זאת?ימח שם עראפת
יום אחדאני:))))
אני וחברה שלי החמודה מטיילות בעיר אחת במרכז, אוקי הכל טוב ויפה.
ואז התחיל להיות קצת חשוך וגבולי מבחינת אוטובוסים חזור למקום מגורינו אז החלטנו לשוב הביתה.
אוקי, אנחנו מחכות לאוטובוס, מחכות ,מחכות והוא לא מגיע! ואז פתאום הגיע אוטובוס שהוא לכיוון חיפה אבל סוג של יכול לקדם אותנו לאן שאנחנו צריכות לאוטובוס השני. אומרים לנו שהוא מגיע לתחנה שאנחנו צריכות ואנחנו בשמחה עולות עליו ומודות לה' שיש לנו משהו חלופי שהגיע בזמן יחסית סבבה.
אוקי נוסעים נוסעים וכשמתקרבים לתחנה שלנו אני מצלצלת לעצור ורואה שזה לא עובד מנסה שוב ושוב ואז שואלת את מי שלידי אם היא יודעת למה זה לא עובד (משהו כזה) ואז היא פתאום אומרת שהוא לא עוצר בתחנות הקרובות הוא לא מוריד אלא רק מעלה ואני כזה מה?? אמרו לנו שהוא מגיע לתחנה שלנו! מבינה שאני צריכה ללכת לנהג לברר איתו את העניין ,ניגשת אליו שואלת אותו על זה והוא אומר שכן הוא לא מוריד שם ואני כזה "לא ידענו אמרו לנו שאתה מגיע" והוא כזה" בעיה שלכן למה לא שאלתם אותי לפני?" ואני כזה "אוקי לא ידענו אתה יכול בבקשה להוריד אותנו בתחנה הקרובה אנחנו גרות במקום רחוק וכבר מאוחר (איזה 10 וחצי בערך) וצריכות לתפוס עוד אוטובוס" והוא כזה "זה בעיה שלכן פעם הבאה תשאלו קודם אני מגיע לחיפה" ואני כזה "אבל אין לנו איך לחזור (עושה קול אומלל מנסה לעבוד על הרחמים שלו) בבקשה תוריד אותנו פעם הבאה נשאל" והוא כזה "אני נוסע לחיפה זה לא בעיה שלי זה ההוראות" ואז אני משנה כיוון ואני כזה" מה זאת אומרת שאתה נוסע לחיפה אני הרגע אמרתי לך שאנחנו צריכות למקום רחוק מה אתה רוצה שנעשה? אני אתלונן עליך!" הוא כזה מגחך ואומר" תעשי מה שאת רוצה זה ההוראות" הבנתי שאין עם מי לדבר ואנחנו הולכות ליסוע לחיפה והקטע שהיה יחסית מלא אנשים באוטובוס והם לא אמרו מילה לנהג! יכול להיות שאם הם היו מתערבים עושים לחץ על הנהג הוא היה מוריד אותנו.. קיצר חזרתי למקומי מובסת כשאני רותחת על הנהג ומסתכלת עליו במבטי שנאה ורושמת לי את הפרטים עליו כדי להתלונן עליו. וחברה שלי בכלל לא מעכלת והיא כזה מה את מגזימה וכו' וכו' ואני בכלל מתעצבנת שהיא לא מבינה את המשמעות ואז כשהיא סוף סוף קלטה מה זה אומר היא התחילה לבכות חחחח ואני כזה מה את מגזימה ופתאום אני מחזקת אותה שאנחנו הולכות לאסוף ניצוצי קדושה בחיפה חחחחח ונראה מה יהיה וה' לא ישאיר אותנו ברחוב ואם כן מי יודע מה טוב כנראה זה לטובתנו חחח קיצר בסוף היה לנו הרבה ניסים עד שהגענו לתחנה המרכזית שם(עם קו אחרון) והיה לנו אוטובוס חזור קצת קרוב לאיפה שהיא גרה (לאיפה שאני גרה כבר לא היה אוטובוסים מן הסתם) וישנו אצלה(איזה שעה) ואז עליתי על הקו הראשון הביתה .הגענו אליה בסביבות 3 וחצי בלילה אז היום אחרי זה היה מעייף ברמות כי הייתי על כמעט כלום שינה והייתי בטלטולים בדרכים.
אה גם אנשים הציעו לנו לישון אצלם שזה היה יפה אבל היה יותר יפה אם הם היו אומרים לנהג להוריד אותנו בתחנה.
אה וגם שירדנו הנהג אמר לנו כזה לילה טוב או משהו כזה או בהצלחה כמובן שהתעלמתי ממנו וממש עבדתי על עצמי לא להגיד לו כלום בירידה.
איזה סיפור טוב 👏👏👏צדיק יסוד עלום
כמה דברים:
קודם כל חוש סיפור מצוין - נהניתי והייתי שקוע בדרמה.
שנית - זה נפלאאאא שהנהג באמת היה בסבבה לחטוף אתכן לחיפה כשהוא מסוגל אם רק ירצה לעצור ולפתוח לכן את הדלתות, שזה באמת לא משמעותי מבחינתו אבל גורלי עבורכן... זה לא רק פרנציפ - זו באמת אכזריות לשמה. מילא אם הוא לא עבר בכיוון, אבל הוא היה צריך רק לפתוח את הדלתות... איזו אכזריות, וחייב לציין שזה בעייתי שהנוסעים לא התערבו בשבילכן, אקמצא ובר קמצא ואחכמים ששתקו בסעודה. אבל כל הכבוד על הנחישות
לסיום - קרה לי דבר דומה יחסית. היינו בשבת ברחובות אצל סבא שלי, ואני רציתי לחזור לבית שאן. עשיתי מהלך מחוכם ותפסתי קו של מטרופולין שיוביל אותי בדרך הנכונה. עצר הקו שאליו חיכיתי, אבל מסתבר שהיו שני קווים בעלי אותו המספר או קו א וקו ב - ואני עליתי על הלא נכון. בשלב כלשהו בדרך הוא פנה מערבה במקום לפנות מזרחה וחטף אותי לקריית שמונה, וההורדה הראשונה שלו היתה ממש בצפון. תכננתי להיגזל ולהזמין מונית, אבל החלטתי לברר עם חבריי הנשואים. החבר בצפת אמר שהם לא נמצאים ושהוא היה שמח שאישן אצלם אבל הם גרים בעומק הסבך של סמטאות צפת עד שהוא פוחד שאשוטט כל הלילה ולא אמצא. דיברתי עם חבר אחר מראש פינה והוא גם לא היה נמצא אבל הזמין. הלכתי חצי שעה ברגל מאיפה שהוריד אותי האוטובוס עד ראש פינה וישנתי לשינה חטופה בביתם.
כל הכבוד!
פשיי פשייימח שם עראפת
סיפוריכם מפעימים מאד.
אבל סיפורי שלושתנו קצת מעיבים על נהגי האוטובוס. שמעו נא, הנהג שלא הסכים לעצור לי היה ערבי, ימח שמו תיפח רוחו יישחקו עצמותיו.
לעומתו עצרו לי פעמים רבות נהגי אוטובוס, בתורת *טרמפ*! אנשי חסד הם נהגי האוטובוס היהודים.
לפני שנים אני זוכר כמה כיף זה היה, שהגענו כל המשפחה בטרמפים לצ. יצהר, ושם נתקענו, ויבוא האוטובוס- נהג גבר מהר ברכה, ויקחנו בתורת טרמפ!
והנה, אנכי עומד בעשר בלילה בש"ג ביצהר, ממתין לטרמפ שיקדם אותי לכיוון החווה, וארא כי אין איש, ויבוא נהג האוטובוס ויקחני מתורת טרמפ, ואומר אליו לא תודה, ממתין אנכי לטרמפ שייקחני. ויאמר אליי: עלה עלה, מה אתה רוצה להיתקע פה עד שתיים בלילה?! ואז כל הדרך סיפר לי ווארטים קבליים מרבו החלבן.
וכמוהם עצר לי נהג אחר, פעמיים או שלוש כבר, מצ. תפוח ועד צ. יצהר הגדולה, שלא כל נהג טרמפ מוכן להורידך שם מכיוון שאינה מסודרת לטרמפים, ואילו נהג האוטובוס היקר עוצר את האוטובוס כולו עבורי באמצע הצומת.
וראוי לציין לשבח גם את הנהג שעצר בצ. תפוח להכין קפה לחייל, והציע לי גם, ואחר כך לקח אותי טרמפ עד לצ. מגדלים הגדולה, שגם היא אינה מסודרת והעצירה היא בכביש.
וראוי לשבח גם את נהגת האוטובוס שנסענו איתה מפ"ת לרחובות, שהסכימה לחכות לאחי הקטן שירד רגע לעשות שירותים, ונתנה לו סוכרייה כשהוא חזר.
וראוי לשבח את כל הנהגים שביקשתי מהם שיגידו לי איפה לרדת.
שבחו נא אף אתם את נהגי האוטובוס הנפלאים, וקללו את הערבים שבהם
תודה תודהאני:))))
תודה לנהג שלולא הרשעות הטהורה שלו לא הייתי מגיעה עד הלום לספר לכם את הסיפור הנהדר הזה!
אני בכלל לא בטוחה שהוא יהודי עם האכזריות הזאת, יכול להיות שיש לו בנות בגילנו ולא היה לו אכפת לזרוק שתי בנות לחיפה באמצע הלילה.חוצפן.
וואי הליכה של חצי שעה??ועוד בלילה! מטורף!
חחחחימח שם עראפת
אם הוא לא יהודי קללי אותו כאוות נפשך, הסברתי לאח שלי כשמכרנו דגלים בשער יפו איך לקלל תייר נודניק בלי שהוא יבין, כי אם תגיד לו טמבל, יש מצב שהוא יידע מה זה, כי הוא כבר למד כמה מילים בעברית.
לכן, אם מגיע אליך נוצרי/ערבי/אנדרוגינוס, חייך אליו במתיקות, ואמור: שחיק עצמות גם לך!
אני לא יודע אם הוא עשה את זה בסוף, אבל כשערבים הסתכלו עליו הוא אמר להם בחיוך: איסתירא בלגינא קיש קיש קריא!
והוא אמר את זה מהר כזה. קיצור היה משעשע.
אז פעם הבאה שקורה לך מקרה כזה, תחייכי, ותגידי: טוב, לא משנה, שחיק-עצמות נהג יקר!
אחלה רעיוןאני:))))
השבת??ראשיתך
לא השבתצדיק יסוד עלום
שבת הבאה שזה יקרה לעדכן!ראשיתך
מי את ואיך נכנסת לפו???כְּקֶדֶם
חח דרכךראשיתך
ידעתי שהרגשתי מישו עוקב אחרי בפינה האפלה ההיאכְּקֶדֶם
חח כן ככה זה חברים..ראשיתךאחרונה
וואי וואי איזה באסה, קרה לי פעם משו דומהימח שם עראפת
..אני:))))
מטורף איזה מסע מפרך!
נזכרתי בסיפור של דודה שלי שביום שישי אחד לפני כמה שנים היא חזרה מהעבודה באוטובוס ונרדמה באוטובוס וקמה רק אחרי שפספסה את התחנה שלה והאוטובוס נמצא כבר בכפר ערבי וזה בערב שבת כשנגמרו כבר האוטובוסים ועוד קצת זמן כבר שבת אז היא התחננה מהנהג שיחזיר אותה וכו' והוא היה עם לב אטום ולא היה לו אכפת אז היא התחילה לחזור רגלית ואז כשהנהג חזר עם האוטובוס והוא ראה אותו בשולי הכביש פתאום נכנס לו רחמים ללב והוא החזיר אותה לתחנה שלה.
סוף סיפור.
וואו, איזה סיפור, ברוך ה'ימח שם עראפת
אמן ואמןאני:))))
איכסהימח שם עראפת
העלתי שלושה טרמפיסטים חרדים, שניים היו שקטים, אחד היה חמור.
מצלצל לו הפלאפון. סבבה. אז הוא עונה. נו, בדרך כלל שואלים את בעל הרכב אבל סבבה. ואז הוא מתחיל לנהל שיחה ארוכה עם הברנש מהצד השני. ני ני.
ואז הוא שואל אותי אם אני מגיע לבית רבנו בשילה, או למקווה, ואני אומר לו שלבית רבנו לא, ושאין לי מושג איפה המקווה.
ואז הוא אומר לי כזה: "זה ליד הבית כנסת של המזרוחניקים, נו.."
חתיכת קוף מה אני נראה לך? חרדון? חוסר מודעות אווילי
נראה לי זה היה בתום לב לא מכוונות רעותקעלעברימבאר
ברור, זה מה שאני אומרימח שם עראפת
לא מאמיןקעלעברימבאר
ישע אומר על מישהו שהוא אדיוט? ימות המשיח! 
אידיוטימח שם עראפת
ידעת שאידיוט נובע מהדיוט?שניהם מאידיוטיס ביונית
קעלעברימבאר
אמממממממקעלעברימבאר
@ל המשוגע היחידי הכל בשליטה... אתה מתבקש לחגור חגורות ולהשמע להוראות הדיילים
הוא לא מכיר מילה אחרתאני:)))))
אידיוט זו לא קללה זה תיאור מצבתמימלה..?
חרדים לא מכירים תרבות טרמפיםאנימה
חרדיתאני:)))))
חרדתיתימח שם עראפת
צללפונית או הצללפוני?קעלעברימבאר
חרדית דתיה וחילוניתאני:)))))
פפפימח שם עראפתאחרונה
יאפימח שם עראפת
איזה גועל נפש ועיזים חסידיותימח שם עראפת
קופצים קופצים ושרים "רבנו שאג בקול גדול אין שום יאוש בעולם כלל".
אתם שמים לב מה אתם שרים בכלל? מה אתם שרים את זה בכזו דבקות? בהלל לא הייתם כל כך בדבקות, מה אתם מתלהבים פתאום?
אתם עדר של עיזים חסידיות. עושים מה שכולם עושים, נדבקים אחד מהשני. שואגים בדבקות משפט מטומטם וחסר משמעות, ואת הטקסטים שאתם כביכול מאמינים בהם יותר מכל, "ה' מלך ה' מלך ה' ימלטך לעולם ועד" אתם ממלמלים בשפה רפה.
ע"זים חסידיות.
אז:קעלעברימבאר
א. עזים חסידיות זה המשך של קיפודים קופצים על ביסקוויט?
ב. הם מתלהבים יותר כי רבי נחמן קרוב אליהם יותר, בעוד משה רבינו רחוק. באותה מידה אתה יכול להתלונן למה אלישע בכה על אליהו אבי אבי רכב ישראל, ולא בכה על משה. כי משה כבר רחוק. בעוד אליהו רבו הקרוב אליו.
זה כמו ההבדל בין היחס של אדם לאביו, ליחס שלו חסבא של סבא שלו או ליעקב אבינו, הם כבר רחוקים לנרות שיותר גדולים.
ג. באמת אין יאוש כלל. יש עצבות אבל לא יאוש.
אם אתה טוען שיש יאוש טוטלי, כלומר אתה כופר בחיים אחרי המוות ותחיית המתים, וזה אפיקורסות
ד. מי שמאמין שה' מלך אבל כופר בחיים אחרי המוות ותחיית המתים, בעצם עובד ע"ז . כי האלוהים שהוא מאמין בו זה לא ה', כי מה' לא יכול לנבוע מציאות שכולה יאוש וכליון נצחי. לכן אין הבדל בין עיקר מ13 עיקרים של מציאות האלוה, לבין עיקר תחיית המתים. הכופר באחד מהם ככופר בהכל.
ה. בסוף כנראה הם חטאו ומתלהבים מזה שלמרות החטא יכולים לקום. בעוד שה' מלך זה פשיטא
ה. אני מזדהה איתך. כי אני נשמה של תורה שבכתב ויותר מתלהב מתנך מאשר קטע ברב קוק או בזוהר. אבל יש נשמות של תורה שבעל פה.
ו. יש נקודות אמת בדבריך. בסוף ברסלב אינה עיקר התורה, וגם לא החסידות. הגר"א הוא העיקר. והיו בדורו של רבי נחמן רבנים חסידים גדולים ממנו, למרות שהיה ענק כמובן. אבל זה הטרנד וזה מה שמושך אנשים.
פפפפפימח שם עראפת
פפפפרט נמעעעעעעעק והסברקעלעברימבאר
פפפפפ עושה למה, לא עז.קעלעברימבאראחרונה
געוואלדפתית שלג
וכל אישה חכמת לב בידיה טוו... על כן ראוי ללמד כל הנשים אומנות המחט וטוויה ואריגה, אם נזכה לבניין הבית – שידעו לעשות הראוי להם, וכן עשו במצרים הנשים חכמת לב הרואות הנולדות הרגילו עצמם ללמוד אומנות, וכן האנשים קודם שהגיעו לגבורה למלאכת כבידה חומר ולבנים הרגילו עצמם ללמוד אומנות אם יזכו לגאולה יהא בידם לעשות... וכן עשה אלעשה שבזבז מעותיו לדעת תספורת של כהן גדול... שאם יזכו לגאולה שלא תחמץ המצווה.
משיבת נפש' (ר' יוחנן לוריא)
וגם זה- מעניין ומוזר ובתכלס הגיוני-פתית שלג
A social chemosignaling function for human handshaking | eLife
במחקר שנערך במכון ויצמן כי לחיצת ידיים משרתת העברת מסרים כימיים בין הלוחצים. התברר כי בהמשך ללחיצת יד ישנה נטייה להביא את היד הלוחצת לקרבת האף ולהריח אותה. זו יכולה להיות פונקציה אבולוציונית שמחליפה רחרוח הדדי שפחות מקובל באופן גלוי אצל בני אדם לעומת חיות[2]
אה עוד משהו- איזה שרשור עבר זה ממחיש?
פתית שלג

האריה שאהב סלקקעלעברימבאראחרונה
לך ללמוד הנדסת בניין ומדעי השישקעלעברימבאר
צריך לכבוש הלבנון ולטוע בו ארזיםקעלעברימבאר
זה לא שבנות יודעות מה יהיה בסוףאנימה
מה הכוונה?אני:)))))
מישהי אמרה לי שלבנות יש אינטואיציה חזקהאנימה
והם יודעות מה יקרה בסוף
אבל נראה לי בחלק מהמקרים זה פשוט נבואות שמגשימות את עצמן
או בניסוח פחות יפה, שיפוטיות ממבט ראשון וקיבעון
זה דווקא לנשים?אני:)))))
לנשים יש אינטואיציה חזקה יותראנימה
זה נכון, אבל בהקשר רחב יותרפ.א.
למוח הנשי יש כשרון טבעי ביולוגי - רגישות מיוחדת לקלוט רמזים עוד לפני שהם נאמרים במפורש
כשבחורה חיה בחברת נשים והאינטואיציה המולדת הזו היא חלק בתת מודע של כולן, פתאום כשהיא יוצאת ואז מתחתנת עם גבר, והיא לא נמצא באותו מקום מבחינת חושים, קליטת רמזים, והאינטונציה הנשית נתקלת במשהו אחר, לא מוכר ולא מובן - זה מתסכל… מתסכל שצריך להבהיר ולומר לגבר בפירוט רב, ולא כפי שאישה מבינה אישה בלי להכביר במילים …
נכוןאנימה
שוביניסטית
ימח שם עראפת
כל אחד יכולShandy
אם יש בו מספיק אמונה שזה יקאה
וכן לבנות משום מה יש ייתר אמונה
כי קל לנו להאמין גם בדבר ללא הוכחות ובעל היגיון
לא מכלילה אבל כן
וגם יש לנו נטייה להתגבר מהר יותר על משברים אז זה מוסיף עוד נק למה הן מצליחות להגשים...
אני חשבתע על הכיוון השלילי🥲אנימה
אבל באמת יש צד שני ויפה למטבע.
גם . אנחנו פשוט מאד מאמינות אז...Shandyאחרונה
אם לטוב או רע זה מה שאנחנו מושכות.
היום מישו שאל אותי למה אני לא רוצה להתגייס,ימח שם עראפת
והוא אמר שהוא מסכים איתי שהצבא בעייתי וכו', אבל אתה לא רוצה להתגייס בשביל התחושה הטובה?
אז עניתי לו שבשביל התחושה הטובה אני יכול לעשן קנאביס וזה לא מה שאני מחפש.
זה מאד הצחיק אותו משום מה
למה אתה לא רוצה להתגייסאנימה
ימח שם עראפת
אם היית בעזה זאת היתה אפשרותאני:)))))
יש כפר של חמאסניקים שתי דקות ממניימח שם עראפת
יש מצב שיותר תהנה מהחבר'ה שלהםאנימה
אבל לדעתי חיזבאללה הכי מגניב, יש גם ביפרים
והם גם מגייסים עכשיו למשרות פנויות
פפפפימח שם עראפת
האמריקאים בקטע של שלום היום, אל תראה אותם ככהאנימה
פפפימח שם עראפתאחרונה
למה אתה לא רוצהאני:)))))
שאלה טובהימח שם עראפת

אתה רוצה?אני:)))))
לא נראה ליימח שם עראפת
יש בסביבה שלך?אני:)))))
קנאביס? בכל פינה בארץימח שם עראפת
כן.אני:)))))
אני לא ממש מבדיל בין ריח של סיגריה לקנאביס,ימח שם עראפת
וגם כשטיילתי בגולן פגשתי שם שני דתלשים וישבתי איתם, ואחד מהם עישן ג'ויינטים בשרשרת
היום הגעתי לA1 (התו לה באוקטבה הראשונה)צדיק יסוד עלום
איש לא ידע מה רב כאביצדיק יסוד עלום
לך מיד לארגן חתונה!אני:)))))
נמוך מים המלח
ימח שם עראפת
עכשיו תחבר את זה לווקאלxmasterx
לא לנגינה וזה יעשה לך קול שני באוקטבה הבאה (ועוד באוטוטיון)

מרשים
עכשיו לך להתאמן על לב לבן או משהו
פתית שלגאחרונה
אחרי שאמרתי נואש
ימים לא הייתי ממש
איך באת לי בזמן לב
פתוח הוא לב לבן