ב"ה נולדה לנו בת בכורה לפני חודשיים. היא נולדה קצת קטנה וההנקה הסתבכה בהתחלה, לכם אמרו לנו לשקול אותה כל שלושה ימים ולראות אם היא עלתה כמו שצריך. שהרבה פעמים השקילה מראה שהיא עלתה מעט מדי (סביב 15 גרם ליום, שהמינימום הוא 20) יש פעמים שהיא תעלה 30 גרם ליום, או אפילו יותר. האחיות והרופאה בטיפת חלב לא אוהבות את זה, ומציעות לי לנסות להניק יותר, או תמ"ל, שאת שני הרעיונות אני לא אוהבת, לא רוצה להניק אותה בכח, וגם היא יונקת כל שעתיים שלוש בממוצע, למשך חצי שעה לפחות. תמ"ל אני לא רוצה לתת, ויש לי שפע של חלב.
בכל שאר הפרמטרים היא מצטיינת, ערנית, חייכנית ורגועה. והיא גם נשארת באחוזון שלה מבחינת משקל וגובה.
להתעקש איתה על אוכל? לי בנפש זה לא עושה טוב, ואני חוששת שזה יכול ליצור מעכשו סוג של הפרעת אכילה. מצד שני, הילדה צריכה לעלות במשקל כמו שצריך...
שאלה שניה: יש לי משאבת חלב של קלינקייר (עם המנוע העגול). לא השתמשתי בה בערך שבועיים, ועכשו אני מנסה לשאוב איתה ופשוט לא נוצר וואקום בקונוס. השתמשתי בה הרבה קודם והיא עבדה מעולה ממש. ניסיתי להגביר את עוצמת השאיבה, ולא עזר. ניסיתי להרטיב את הקונוס טיפה בחלב אם, ועזר ממש מעט. אשמח לעצה מה לעשות