חמי וחמותי אנשים לא פשוטים (גם לטענת בעלי, זה מעבר לחמות וכלה קלאסי) אורח חיים מאוד שונה משלנו, סל ערכים, סדרי עדיפויות ובנוסף מאוד שתלטנים ומתקשים לקבל מי שחושב אחרת מהם, חוסר הסכמות גורר מהם כעס, התנהגות לא נעימה, מניפולציות, ריבים... מערכת יחסים רוב הזמן טובה, מרוחקת אבל מצליחים לשמור על איזון בזכות המרחק.
עם ההורים שלי קשר חם וקרוב.
כיום גרים שעתיים מההורים שלי ושעה מההורים שלו. לא מגיעים הרבה לשניהם, אבל להורים שלי מגיעים יותר למרות המרחק, כי שם יותר נעים לנו.
אנחנו חושבים לעבור דירה בקיץ הקרוב, ואחד המקומות שמתלבטים עליו, הוא רבע שעה נסיעה מההורים שלו, ו3 שעות מההורים שלי.
בכל מקרה לא נגור קרוב להורים שלי משיקולים של קרבה לעבודה. שנינו קרייריסטים. כרגע יש שני ילדים צעירים (לא צפופים), מקווים שבהמשך המשפחה תגדל. לא מפריע לנו לגור רחוק מההורים. ברור שעזרה זה נחמד, ואם היה אופציונלי ליד המשפחה שלי שגם נעים בחברתם, אז זה היה מקסים אבל זה לא המצב.
האם זה יותר יתרון או חסרון להתקרב אליהם? הם יוכלו וירצו לעזור לנו, אבל בדרך שלהם ושלהם בלבד ואם נחשוב אחרת מהם זה עלול לגרום לריב. בכל תחום שהוא.
האם זה בכלל שיקול המרחק מהם בהנחה ונאהב את מקום המגורים?
חוששת שזה יאפשר להם יותר להשתלט עלינו וזה יקשה עלינו. הם מעוניינים בהמון ביקורים כל הזמן ואנחנו מעוניינים בפחות.
יש כאן יתרון שיוכלו לעזור עם הילדים (הם מתחת לגיל 60 ומאוד רוצים להיות סבא וסבתא נוכחים. אנחנו קצת פחות מאפשרים בגלל מערכת היחסים המורכבת איתם) יש כאן יתרון שאולי נוכל להיות פחות שבתות כי נוכל לבקר יותר בימי חול וזה מספיק ישביע את רצונם (שבתות זה יותר סיוט מימי חול, ארוך יותר, משפחתי יותר, כולל לינה וכמה ארוחות ואין לאן לברוח)
ויש חסרון שהם יהיו יותר קרובים ואולי מטבע הדברים יותר נוכחים, יותר מביעי דעה, יותר משתלטים, יותר מעמיסי ציפיות עלינו, יותר מאוכזבים ומפעילים מניפולציות.
הקשר לא בריא כ"כ, זה ידוע. אנחנו משתדלים להיות מופעלים כמה שפחות, לעמוד על שלנו, לעשות הפרדות. אבל עדיין זה הורים/ חם וחמות וזה מורכב תמיד ובמיוחד כשהם טיפוסים מורכבים עם אופי קשה. לכן יש משהו במרחק שנוח לנו ושומר עלינו.
מצד שני - נפסול מקום שאהבנו, מחיר שפוי, קהילה טובה, מרחק סביר מהעבודה... דברים שכ"כ קשה למצוא רק בגלל הקרבה אליהם?
מה אתן הייתן עושות?