סטנדרטים של בודקות טהרהאפונה

כותבת בכוונה בנפרד מהשרשור של האנונימית עם החוויה הטראומטית, ממש אשמח לתגובות ענייניות.

בעבר היתה תקופה שלצערי ביליתי לא מעט אצל בודקות טהרה. כולן היו בהסדר עם קופ"ח (מאוחדת).

התנאים בהם נבדקתי נעו בטווח הבא:

בקופ"ח על כסא גינקולוגי

בקופ"ח על מיטה רגילה

בקליניקה על מיטה של קוסמטיקאית (סליחה מראש לא בקיאה במה זה בדיוק ומה עושים שם)

בחדר אורחים בבית שקט של משפחה מבוגרת

על מיטה בחדר הילדים בבית הומה (והמתבגרות שמרו בינתיים על התינוק שלי בסלון).

אפשר להתווכח על הנחיצות של בודקות טהרה. אבל מי שנזקקת לשירותיה של בודקת זה לעיתים קרובות חירומי ובזמנים לא נוחים (רגע לפני שקיעה..)

לי באופן אישי הרבה יותר חשובה הזמינות של הבודקת מאשר התנאים אצלה.

הבודקות שאני מכירה לא למדו את הקורס כדי להתעשר ואפילו לא להתפרנס, זו עבודה מעצבנת ולא מתגמלת. הן עושות את זה מתוך תחושת שליחות כדי להנגיש את השירות. לאף אחת מהן אין כסא גינקולוגי בבית, ולרובן המוחלט אין מרפאה גינקולוגית זמינה אחר הצהריים.

המשמעות של סטנדרט כזה היא שבדיקת טהרה תהיה הרבה יותר מאתגרת ממה שהיא היום. ובפעם הבאה שרב ישלח אשה לבודקת טהרה והיא כבר לא תוכל לקפוץ לבודקת בשכונה ליד אלא לנסוע רחוק (בתקווה שבעיר הקרובה יש)

אולי יש לה רכב ואולי אין

אולי יש לה סידור לילדים ואולי אין

אולי יש לה כח (כנראה שאין)

אולי היא תספיק לפני השקיעה ואולי לא..

מה יותר חשוב לכן? זמינות או תנאים? 

ואיזה תנאים?

זמינות. אבל כן בהנחה שהתנאים מכבדיםכחל

ולא כמו שתואר נגיד בשרשור ההוא..

אבל הייתי אצל בודקת בבית שלה, כששאר המשפחה בסלון (כי בכל זאת זה היה צהרי שישי של שבת חורף, ובכלל לא מובן מאליו שהיא קיבלה אותי בזמן כזה) קצת הביך, אבל לא יותר מזה..

וזה היה על מיטה רגילה וזה לחלוטין לא הפריע לי

הפריעו לי דברים אחרים שלכן מאז אין לי אומץ ללכת שוב, אבל לא מרגישה צורך במיטה מיוחדת

לי חשוב גם זמינות וגם תנאים, לכן אסע לפעמים לעיראמהלה

בשביל זה. כי שם יש בודקת מקצועית עם חדר מיוחד עבור זה,

עם כסא גניקולוגי, תאורה מותאמת, וילון, כיור, שירותים, אזור להמתנה וכו'

היא קבלה אותי בכל שעה ובכל עת שנצרכתי, כולל ערב נישואי ביתה.

היא מיוחדת במינה. ואם מישהי צריכה בודקת בירושלים אני יכולה להמליץ באהבה.

כשאין לי אופציה לסוע לעיר, אני כן אלך לבודקת בישוב.

הבודקת בישוב שלנו היא אישה מקסימה, מבוגרת, רק עם בעלה בבית.

החדר שמיועד לבדיקה הוא חדר ארוח וזה  כמובן על מיטה רגילה.

אבל היא שמה תמיד מול עיני סדין נקי ומביאה לי שמיכה נקיה להתכסות

ויש לה תאורה מותאמת.

לי יצא ללכת פעם אחתשושנושי

ככה שאין לי חוויה אחת להשוות לאחרת

בכל אופן בחוויה הזאת, היא קיבלה אותי מרגע השיחות טלפון תוך 20 דקות - זה היה מעולה בשבילי.

קיבלה אותי בחדר בתוך הבית שנראה קצת כמו חדר של קוסמטיקאית

מיטה רגילה עם זרועות לרגליים ככה שהמנח דיי דומה למיטת גניקולוג

היה לה פנס לא כמו של הרופאים, כן משהו שהעמידה ליד על השידה

היא פרסה נייר מגליל

הוציאה ספקולום פלסטיק חדש מהשקית

הגעתי בשעות אחהצ ככה שהיה רעש של ילדים משחקים בחדר אחר - לא ראיתי אותם.

היא גרה ממש רחוב לידי ככה שמבחינתי אם יהיה לי שוב צורך בשירות הזה - לא חושבת שאלך למישהי אחרת.

קיבלתי בעיניי מענה מעולה גם מבחינת זמינות וגם מבחינת תנאים

זמינות עם תנאים סביריםיעל מהדרום

לק"י

אני הלכתי פעם אחת למישהי לבית.

לפני שנכנסתי כולם נכנסו לאיזה חדר סגור, חוץ מילדון קטן.

מניחה שהיתה לה מיטה רגילה עם תנאים נורמלים. לא זוכרת. לי זה הספיק.

אבל ב"ה אני לא נזקקתי לשירות הזה מעבר.

הזמינות חשובה לי יותר. בהחלטדבורית
מסכימה מאוד עם כל מה שכתבת
ברור שאשמח לתנאים של לוקסוס...מדברה כעדן.

אבל הזמינות פי אלף יותר חשובה לי. במיוחד שאני גרה בעיר חילונית אז עד שמוצאים בודקת אז בכלל... 

זמינותדיאן ד.

בפעמים הבודדות שהלכתי לבודקת זה היה פעם אחת רגע לפני השקיעה ופעם שניה בשעת צהריים בבית שלה.

האמת שכשאתן כותבות זה באמת היו תנאים לא משהו.

באופן כללי החוויה לא מי יודע מה.

אבל עדיין אן האופציה היא שהלכו לי ה 7 נקיים ואני צריכה להתחיל מחדש אז הכי חשוב לי הזמינות.

אולי צריך שתהיה תמיד ב- 3 שעות לפני השקיעה אחות בודקת במרפאה עם תנאים נורמלים.

הרעיון שלך בסוף נשמע אידאליבארץ אהבתי

אבל לא נשמע לי מעשי בכלל.

אפילו אם כל האחיות היו בודקות טהרה, יש לא מעט מרפאות שלא פתוחות אחה"צ כל יום (אצלנו יש רק יומיים בשבוע עם מרפאה אחה"צ. ובקיץ היא נסגרת די הרבה זמן לפני השקיעה).

ואם יש במרפאה רק אחות אחת עם הכשרה של בודקת טהרה, לא הגיוני לצפות ממנה לעבוד כל יום אחה"צ...

אבל אולי כן היה יכול להיות יעיל אם לבודקת טהרה היתה אפשרות לפתוח את המרפאה שבאזור המגורים שלה עבור בדיקה של אישה שפנתה אליה, גם כשהמרפאה סגורה. (אבל לא יודעת מה הסיכויים שמישהו היה מאשר דבר כזה, בטח יש בזה בעיות ביטוחיות וכדו'...)

אצלינו זה דיי ככהשומשומ

יצא לי רק פעם אחת להשתמש בשירות הזה

האחות גרה מול המרפאה, אמרה לי מתי להגיע ובדקת אותי על מיטת טיפולים באחד החדרים.

היה בסדר גמור 

מהמם, נשמע ממש מוצלח! הלוואי שהיה ככה בכל מקוםבארץ אהבתי
בכללית מחוז ירושלים זה ככהשפוש

יודעת מאמא שלי שהיא בודקת, בהתחלה היתה מקבלת בבית שלנו וכיום זה רק רק במרפאה, ומי שמגיעה לא צריכה לשלם על זה, הבודקת מקבלת על זה תוספת כלשהי מהקופה. (נראלי שזה יכול להיות בכל שעה ביום,לא רק בזמן שהמרפאה פתוחה )

החיסרון של זה זה שהיא יכולה לקבל רק מי שבכללית

איזה יופי שזה קיים באופן הזה. תודה על השיתוף!בארץ אהבתי
מסכימה איתך, חשובה לי יותר הזמינות והאנושיות שלהפה לקצת
קודם כל אישיות ויחסעל הנס
זה מאסט אחר כך שלא יהיו תנאים דוחים- נתקלתי בזה כמה וכמה פעמים ויותר מיזה נתקלתי בשילוב של שניהם כל השאר זה בונוס
למה הכי חשוב הזמינות?פרח חדש

אם נניח יש בדיקה שספק לא טובה בגלל דימום/ פצע

מה יקרה אם הבדיקה אצל בודקת ידחה בכמה שעות?

אם יתברר באמת כפצע, זה אולי ידחה את הטבילה ביום (אם זאת בדיקה של היום השביעי למשל) ויתכן שאף לא (אם זאת בדיקה של היום הראשון למשל)

כאילו אני מבינה שזה באסה העיכוב

אבל אולי פספסתי פה משהו יותר משמעותי? אשמח להבין

חוץ מזה אני מסכימה עם שאר הדברים שכתבת

לדחות טבילה ביום זה משמעותי מאודפה לקצת

מבחינתי לפחות.

מספיק לא כייף שצריך לשאול רב וללכת לבודקת.

בסוף גם הטבילה תדחה סתם?!

כל הרעיון של הבודקת זה להרויח ימי טהרה.

ודחייה בכמה שעות במקרים מסויימים תדחה את הטבילה

לפעמים זה ביותר מיוםמדברה כעדן.

למשל אם יש שאלה על היום הראשון/שני, וזה סותר את כל ה7 נקיים, צריך הפסק מההתחלה (אם לא מצאו פצע)

אז הדחיה של הבדיקה גם תדחה את ההפסק החדש... וכבר ככה הכל נדחה ויש עוגמת נפש... 

האמת שאם כבר בודקת אז הייתי משלמת לה כדי שתבואהמקורית

אליי

כולל נסיעות אם צריך

לא רואה את עצמי שוכבת על מיטה של מישהו זר בשביל בדיקה. אם ממילא היא גרה קרוב וזמינה, הייתי מעדיפה שיהיה כך (אני לא התנסיתי האמת אבל אם כבר, זו המחשבה שלי)

תנאים נורמליים.אנונימית בהו"ל

ובכלל יש לי עכשיו עניין עם כל המוסד הזה של בדיקות טהרה. מרגיש לי שאשה נאמנה על עצמה וכל מה שקורה היום מתרחק מאוד מזה.

אני חושבת שזה צריך להיות פתרון קצה בלבד. וגם אז רק בתנאים נורמליים: מיטה מותאמת שמאפשרת גישה ופחות כאב, פרטיות מוחלטת שהחדר נעול והחלונות סגורים הרמטית, תאורה נורמלית מותאמת, רגישות של הבודקת, להגיד לפני מה היא עושה, עדינות וכו'.

והאמת אני הבנתי שעצם זה שהבודקת חופרת ובודקת יכול לכשעצמו לפצוע. לי למשל יש צוואר רגיש שיכול לדמם ועצם ההתעסקות שלה עוד יותר גורמת לפצע. אני יכולה לדעת מתוכי אם זה פצע עי דברים אחרים בפרטיות עם עצמי ולא לרוץ לבודקת. ככה אמר גם הרב שלי.

ושלא נדבר על מצבים כמו התקן תוך רחמי שיכול לפצוע או דברים אחרים שזה בבירור עי כל הפרטים לרב יכול לחסוך את זה.

מי שרוצה ללכת ולא מפריע לה כלום שיבושם לה. בעיניי יש המון נשים שזה פשוט יכול לשרוט אותן (בגוף ובנפש). והיד קלה מדי על ההדק. בעיניי זה צריך להשתנות ולהגיע לאישה נאמנה על עצמה, פסיקה הלכתית שלוקחת בחשבון שזה רק פתרון קצה, וגם אז רק בתנאים נורמליים ואם לא זה פשוט לא שווה את זה בעיניי ואפילו הרסני.

אני רק אשתףמדברה כעדן.
שבזכות האבחנה של הבודקת שיש לי אקטרופיון, ושלל העצות המעולות שלה מה עושים במצב כזה כדי להימנע מלהיפצע, הגעתי אליה פחות ופחות... וזה רב לא יכל לעזור לי ולגם לא אני לעצמי... 
אקטרופיון יכולה לאבחן גם רופאת נשים אבל', לא?המקורית
זה מצב רפואי לכל דבר ועניין
נכון, לכאורהמדברה כעדן.
לא יודעת באיזה הקשר אישה תגיע לרופאת נשים לגלות דבר כזה... הרי את רופאי הנשים לא מעניין דימום/הכתמות של סוף מחזור... זה תקין רפואית... 
לא משנה שזה תקין רפואית כביכול, אקטרופיון הטאהמקורית
לא מושג הלכתי אלא אבחנה רפואית ממה שאני יודעת
נכוןמדברה כעדן.
אבל לא יודעת כמה נשים מקבלות אבחנה לזה מרופאה. פשוט כי נטו הרופאות לא בודקות את זה. כי זה לא מעניין. בדיוק כמו שעקיצת יתוש זה תגובה פיזית/רפואית... אבל את לא מקבלת אבחנה על זה מרופא... כי זה לא מעניין אותם (כל עוד זה קטן ועובר וכו'...) 
נכון, ומוסיפה גםבארץ אהבתי
שלפעמים יש פצע שרופא בכלל לא יחשיב כפצע, כי מבחינתו זו שריטה שלט רלוונטית מבחינה רפואית. אולי הוא אפילו לא יראה אותה. בודקת טהרה מסתכלת בצורה שונה מרופא.

וחוץ מזה שיש הבדל גדול מבחינת זמינות. לרופא אי אפשר להגיע מהיום להיום. אפילו לקבוע תור לאחד הימים הקרובים בדרך כלל לא אפשרי.

לא מדוייקאפונה

אם יש לך דימומים לא סדירים את אמורה להגיע לרופאה כדי לברר מה הסיבה... ואז תגלי שזה אקטרופיון

(אלא אם היית כבר אצל בודקת טהרה שמייתרת לך את החוו"ד הרפואית)

לא ממשמדברה כעדן.
כי מי שלא בודקת טהרה, סביר שלא "תעיר" את האקטרופיון... וגם אם כן, זה לא נחשב דימום לא סדיר... זה הכתמות (טמאות בד"כ מבחינת הגוון-שזה מושג הלכתי שלא מעניין רופאה)
כשלי היה אקטרופיוןאפונה

התלבטתי אם זה וסת (הדימומים התחילו בהנקה כשהייתי באל-וסת).

לדברי בודקת הטהרה שאבחנה אותו הוא דימם "כמו ברז פתוח"

ואו.מדברה כעדן.
אז כנראה יש לזה רמות... ועוד יותר מחזק למה הרפואה לבד פחות תיתן מענה מדוייק

כמו שבארץ אהבתי כתבה- הסודקת מסתכלת על הנרתיק אחרת... כי היא מבינה מה החשיבות ההלכתית לכל שריטונת... 

למה הרפואה צריכה לתת לזה מענה?אפונה

הרופא מאבחנת,

הרב צריך לתת לזה מענה.

מענה במקרהמדברה כעדן.

הזה, זה לאבחן... 

והאמת? שלא מסכימה איתך... אם זה לא תקין רפואית,למה לא לתת לזה מענה? 

אני זוכרת כמה עצות מדהימות שהבודקת שלי נתנה לי שממש עזרו לי. למה רופא לא יכול לומר את זה גם? היא לא קוסמת... 

ממה שאני זוכרת-

לשתות מלא מים (עצה שאנחנו מה זה ידועות בהתמדתנו בה...) 

לעשות את הבדיקות בשיא הרוגע, ההרפיה, שאין ילדים שדופקים לי על הדלת 'נו כבר צאי את עשר שניות כבר בשירותים... '

תנוחה ממש פתוחה ורפויה

להרחיק בדיקות אחת מהשניה בכמה שעות לפחות

זה מה שעולה לי עכשיו. וזה ממש עזר לי... 

לא יודעת אבל לי בהדרכת כלותעל הנס

לפני החתונה הסבירו לי את כל העצות הללו עוד לפני שדמיינתי מה זה כתמים...בלי קשר לאקטרופיון

שהוא מצב נורמלי אצל הרבה נשים.

אבל יש נשים שפשוט רגישות שם יותר.

ברורמדברה כעדן.

אבל זה לא התחיל לי מיד אחרי החתונה... ולכן כשזה הופיע לי, העצות האלו ממש עזרו.. פשוט משתפת מנסיוני...

(ובאמת אפשר לזכור את עניין הילדים מההדרכת כלות? זה כמה שנים קדימה...) 

נכון לכן במקום לחזור לבודקתעל הנס

אולי עדיף מלכתחילה להתייעץ עם אשת הלכה בעניין או יועצת הלכה

יש בודקות שהן גם יועצות הלכה

לא הבנתימדברה כעדן.
אבל כל עוד אין לי שמץ שיש לי פצע, ושאני פוצעת את עצמי (כמובן לא בכוונה וידיעה) שוב ושוב, מה יעזור יעוץ הלכתי? חסרה לי הידיעה שיש לי פצע... 
העצות האלהאפונה

הן כוסות רוח לאקטרופיון שהיה לי.

הפתרון ההלכתי היחיד שהיה רלוונטי היה לעשות את כל הבדיקות, כולל ההפסק, בעומק של חצי אצבע (וגם זה לא היה פתרון מלא כי לא היתה לי אפשרות לנקות את הנרתיק בלי להפצע, ולכן ההפסק לרוב התעכב לפחות ביום אחד).

פתרון הלכתי נוסף שהוצע לי היה ללכת כל חודש לבודקת טהרה שתעשה לי הפסק.

בכל אופן בעיני אלא עצות שיכולות להינתן ע"י רב או יועצת הלכתית. לא צריך בודקת טהרה בשביל זה.

נשמעמדברה כעדן.

שהיה לי ולך רמות שונות. נתתי את העצות שאני זוכרת למצב האישי שהיה לי.... לא הייתי חייבת לכתוב אבל אמרתי יאללה אכתוב למקרה שיש אפילו קוראת אחת שזה איכשהו יועיל לה...

ובאמת היו לי גם היתרים הלכתיים כלשהם שאני כבר לא זוכרת... 

מה זאת אומרתYaelL
בכל בדיקה סטנדרטית אצל רופא נשים- בדיקת פאפ, הכנסת או הוצאת התקן, ועוד.. פשוט רואים את צוואר הרחם. לא צריך להגיע במיוחד לצורך זה.
נכון, ולמרות זאתמדברה כעדן.

עשיתי בדיקות כאלה. מעולם לא התעסקו אם יש לי אקטרופיון...

אני מאמינה שזה מהסיבה שזה לא מעניין אותם. כמו שרופא משפחה לא יתייחס לעקיצת יתוש... 

אצל רופאים זה לא בעיה. זה משפיע רק הלכתי.תהילה 4
ו- איך רופא נשים יעזור לזמינות? 
אני רק שאלה, למה בכלל צריך בודקות?אורוש3
באמת לא ברור לי. שאלות על עדים הולכות לרב ששואל ומנסה להתיר לפי המקרה. לא יודעת אם היו לי פצעים חלילה אז הייתי הולכת לרופאת נשים. 
פצעים קטנים בנרתיק הם לא בהכרחשלומית.

בעיה רפואית שצריך ללכת אליה לרופאת נשים (כמו שריטות בכל מקום אחר בגוף)

אם היו לי עדים בעייתיים הם היו בעייתייםאורוש3

מעצם היותם ולא בגלל פצע.

ולדעתי אם זה היה נראה או מרגיש אחרת אז זה היה מספק את הרב שלי לפסוק בהתאם למה שאני מרגישה גם בלי שיחטטו לי שם בפנים. לא יודעת, זה נשמע לי מוזר כזה. 

לא כל הנשים מסוגלות לאבחן מה הרגישופרח חדש

ומה לא בזמן שעשו את הבדיקה עם העד

אז במקרה כזה הבודקת פותרת את הספק

טובאורוש3
באמת לא יודעת. אף פעם לא שלחו אותי. כן נשאלתי אם הרגשתי כאב וכו' והלכו לפי זה. זה היה לפני הרבה שנים למען האמת. בימים אלה לרוב מצליחה עם הקלות שכנראה מונעות חצי מהבעיות (מינימום בדיקות, צבעוני).
אם הולכים לבודקת ומוצאים פצעפרח חדש

אז אפשר להתיר על סמך זה

גם אם אולי הדם באמת בכלל לא היה מהפצע..

כך שהמדד הוא לא תמיד האם הרגשת כאב או לא

בקיצור, זה בעיקר אמור לעזור לאישה להיטהר יותר בקלות במצבים מורכבים

לא תמיד זה משהו בעייתי בעדכחל

לי אחרי לידה, היה נראה שהסתיים הדימום, עשיתי הפסק, העד יצא טהור, כנל גם של הבדיקה של הבוקר הראשון ואז כמה שעות אחרי היה דימום. הפסיק ניסיתי שוב לעשות הפסק, יצא טהור ושוב אחרי כמה שעות דימום

בשביל לדעת שזה פצע ולהתיר לי להמשיך בספירה ולטבול, הלכתי לבודקת שאכן ראתה פצע, וזה התיר לי להמשיך לספור

אם לא הבודקת, יכלו להניח שזה דימום מהלידה וזהו, סתם הייתי נתקעת עם זה

בלי קשר, החוויה אכן היתה לי לא נעימה ולא מסוגלת לחשוב שוב על בודקת🙈

במקרה דומהמקקה

לי התירו ללבוש צבעוני, לא לבדוק בין לבין ופעם אחת אפילו לא לבדוק ביום השביעי

אפחד לא חשב לשלוח אותי לבודקת

בהחלט זה תלוי פסיקה, גם בתוך אותו מגזרכחל

רב אחד יכול לשלוח לבודקת ואחר יכול למצוא איך להתיר. גם אני מאז למדתי איזה רב אני שואלת מה

והיו מקרים אחר כך שרב רצה לשלוח לבודקת והלכתי לרב אחר שהתיר בלי

אז הייתי בלחץ לסיים את הספירה ההיא כבר אחרי חודש וחצי של הרחקות והלכתי בלי לחשוב יותר מדי ובהחלט התחרטתי על זה, יכול להיות שאם הייתי פונה לרב אחר, היה נחסך לי

זהומדברה כעדן.
כי לפעמים א"א להתיר אם אין במה לתלות. ואם בודקת מוצאת פצע, יש במה לתלות. זה גישה הלכתית להבנתי. 
אז הולכים לחפש פצע בעצם? למרות שלאאורוש3
מרגישים כאב וזה לא נראה המקור לבדיקה הלא טובה? 
בגדול זה מה שעושים בבדיקהבארץ אהבתי
כשיש דימום שאי אפשר להתיר מבחינה הלכתית (הצבע בעייתי, ואין נתונים בסיפור שמאפשרים לתלות בפצע כמו כאב), אבל יש סיכוי כלשהו שכן קיים פצע (למשל אחרי לידה, או כשהדימום לא צפוי מבחינת המחזור החודשי וכדו'), אז הבודקת מנסה לראות אם היא מוצאת פצע שאפשר לתלות בו את הדימום.
אוקיי, תודה! שלא נצטרךאורוש3
עדיין יותר הגיוני ליאורוש3
להקל קודם בבדיקות וצבעוני 
זה כבר עניינים הלכתיים.. פחות קשור להיגיוןפרח חדש

אצלינו למשל הפוסקים לא מתירים צבעוני, והרבה ניסיתי לחפור ולמצוא היתר ולא הצלחתי

לא תמיד זה יספיק כדי לפתור את הצורךבארץ אהבתי

וזה גם באמת עניין של פסיקה לפעמים.

אבל לפעמים הדימום מופיע בבדיקה של היום השביעי - אין איך להימנע מזה דרך הקלות הלכתיות. אז או שמתחילים לספור מחדש, או שהבודקת מוצאת פצע שאפשר לתלות בו ואז אפשר לטבול...

(באופן אישי גם אני לא הלכתי אף פעם לבודקת, ונשואה יותר מעשור. ב"ה לא היה צורך. וכן כמה פעמים התירו לי עדים בגלל פצע, אבל הספיק התיאור שלי וצורת הדימום כדי להתיר).

מהשרשור פה עולה רושם הרבה יותר שכיחאורוש3
ואני גם יותר מכירה את הסגנון ההלכתי שכתבת בסוף 
אני לא חושבת שזה עניין של סגנון הלכתיבארץ אהבתי
במקרה שהתירו לי בגלל פצע, אני חושבת שלא היה נכון שאף רב ישלח אותי לבודקת טהרה כדי 'לוודא' שזה אכן פצע. מקווה מאוד שרבנים לא שולחים במקרה שזה ברור מהסיפור שזה פצע.

בעיקרון בודקת טהרה נועדה למקרים שאין בסיפור של האישה שום דבר שמעיד על אפשרות של פצע, חוץ מזה שהדימום אולי פחות מצופה (כי מן הסתם לא ישלחו על כל דימום שהגיוני שיהיה. אבל אם הוא מגיע למשל באמצע שבעה נקיים, אז יש יותר סיכוי שזה לא בהכרח דימום מהרחם. אבל אם הוא לא נראה שונה מדימום רגיל מהרחם, ולא היה שום כאב מלווה, אז הלכתית אי אפשר להניח שזה פצע, ובודקת יכולה לעזור במקרה כזה).

אני נשלחתי כמה וכמה פעמיםאפונה

ע"י רלבודקות

למרות שהיה ידוע אקטרופיון פעיל ברקע.

עקרונות זה יפהמקקה

בעיקרון את צודקת. אמורים לשלוח רק כשאי אפשר לתלות... אבל בפועל זה לא ככה

את רואה שיש רבנים שישלחו לבודקת גם כשאפשר לפתור בכלים הלכתיים

כמו צבעוני והפחתת בדיקות וכלים אחרים שיש להם בסיס במסורת

אבל משום מה הם מעדיפים לא להשתמש בהם

וזה בהחלט מאפיין רבנים חרדיים דווקא, תסתכלי לבד על הכותבות

אני התייעצתי תמיד עם נשמת ובשום מצב זה לא עלה אפילו על הדעת

יקרהמדברה כעדן.
מציעה לך לחזור בך מלהתחיל לדבר על קבוצה מסויימת... סתם זה לא הולך להתגלגל יפה וכדאי לעצור פה.

והכתובות ממש לא אומרים כלום... לפי זה אני חילוניה גמורה... כאילו בחייאת! 

אני לא חוזרת בימקקה

זה לא יעזור לטמון את הראש בחול

אין לי שום תלונות על אף אחת אלא על הסגנון פסיקות של הרבנים החרדיים. ויש לי זכות להחזיק בדעות אלו

תאמיני לי שמעולם לא טרחתי לחפש על אף אחת איפה היא גרה, זה ממש לא מעניין אותי. לפי מה שכותבות בשירשורים אפשר לשער לאיזה ציבור כל אחת משתייכת. כמובן שאני יכולה גם לטעות

מצטערת לא מתכוונת להגיבמדברה כעדן.

חשוב לי לומר בפומבי שאני לא לוקחת חלק בדיון שכזה... 

בהצלחה! 

ממש לא קשור למגזרעל הנס
אלא לקו הילכתי מסוים שיכול לאפיין מגזר.אבל ממש לא נכון שזה מאפיין חרדים
דווקא בודקות זה בעיקר המצאה של הציבור הדתי חאומימקרמה
לפחות ממה שידוע לי
אבלמדברה כעדן.
גם עם צבעוני והפחתה בבדיקות- ובוודאי שיש לזה מקום, לא תמיד זה עוזר.. מנסיון
בעיניי בודקת היא בעצם אחות נשיםיראת גאולה

כלומר, את אומרת שהיית הולכת לרופאת נשים,

אבל כמו בפצע במקום אחר בגוף - אחות אמורה להיות זמינה יותר ובאופן מיידי, לכן עם פצעים של ילדים הלכתי כמה פעמים לאחות במרפאה, ואם הטיפול בזה לא היה ברמתה היא הכניסה לרופא הילדים,

ככה אפשר ללכת בזמינות מיידית לבודקת, שהיא בעצם אחות נשים עם הכשרה ספציפית נוספת לנושא הטהרה.

אני חושבת שבעבר נשים באמת היו הולכות לרופא,

אבל ראשית הזמינות של הרופא נשים בד"כ כבר לא רלוונטית עבור הבדיקות טהרה בשבוע הקרוב. ושנית, רופאים היו מזלזלים בדימומים / פצעים שיש להם משמעות הלכתית בלבד (היום ב"ה כבר רוב הרופאים לא מזלזלים בזה).

לכן יצרו את המושג בודקת הלכתית כדי לתת מענה רפואי לנשים שצריכות את המענה הזה לצורך הלכתי מיידי.

נשמע לי מוזר שזה צורך עד כדי כך שכיחאורוש3
כלומר אני קוראת אתכן ומבינה את הצורך. אבל הוא נשמע לי נורא נדיר וזה לא הרושם שעולה פה מהשרשור. קצת נשמע שמעדיפים לשלוח בנות לבדיקה הזו (שלא נשמעת הכי סימפטית. ואני בפוריות כרגע אז עוברת בדיקות) במקום להשתמש בכלים הלכתיים אחרים. 
את לאמדברה כעדן.

יכולה להסיק כמה זה שכיח

אין לך מושג כמה זמן כל אחת נשואה, וכמה זמן מתוך זה בהריון/הנקה/מניעה וכו'.. וגם אלה שלא הולכות, לא בהכרח מגיבות פה..

פשוט כן אפשר להסיק שיש נשים שהולכות לבודקת. מבחינת אחוז באוכלוסיה ותדירות- א"א להסיק כלום מהשרשור.

(סתם בתור אחת שמגיבה בשרשורים האלה-תמיד מגיבה על אותו מקרה ספציפי שהיה לי. הרבה שנים לא הייתי מאז ב"ה... אבל זה יכול לשדר שאני קבועה חודשי אצלה🤦🏻‍♀️) 

כתבתי םה בעבר את דעתי על בודקות טהרה, אני רק אוסיףמקרמה

שעצם זה שנשים רבות פה בשרשור כותבות שלא אכפת להם התנאים, הצורה בה זה נעשה, האי נעימות הנפשית והפיזית,

הם מוכנות לספוג הכל- העיקר למצוא את הפצע המיוחל

רק מחזקת את דעתי כמה הדבר הזה בעייתי

מצטרפת אלייךתהילנה

כל פעם שאני רואה כזה שרשור מתכווץ לי הלב והגוף ואני מתפללת מעומק הלב שבעוד 20 שנה לא יהיו כאן כאלו שרשורים שיעסקו ב"בודק טהרה"

(היום לראשונה עלה בדעתי שאולי זאת תפילת שווא, כי ככל הנראה זה הולך לשם בוודאות, מזעזע אותי מה נשים מוכנות לעבור בשם הדת)

זו לא תפילת שווא פשוט הנשים האחרות לא כאןירושלמית במקור
אני ממש לא מסכימה איתךבארץ אהבתי

'בודק טהרה' זו הגזמה פרועה בעיני. ממש לא חושבת שיש שום סיכוי שאנחנו הולכים לשם, ולהגיד שככל הנראה אנחנו הולכים לשם בוודאות זה ממש קיצוני בעיני.

ואותי מרגש לראות מה נשים מוכנות לעבור עבור הטהרה שלהן ועבור הקרבה עם הבעל שלהן.

לגיטימי לא לרצות ללכת בעצמך לבודקת.

לגיטימי להעלות למודעות של נשים שזו בחירה שלהן בלבד אם ללכת או לא.

לגיטימי להעלות למודעות שאפשר לפעמים לתלות בפצע על פי התיאור של האישה גם בלי בדיקה של בודקת.

אבל בעיני לא לגיטימי לזלזל בנשים שכן בוחרות להיעזר בשירות הזה ומרוויחות בזכותו אפשרות להיטהר מוקדם יותר.

זה לא "בשם הדת"מתואמת

בשם הדת אפשר לוותר ולהחשיב את המראה כטמא ולדחות את הטבילה וזהו.

הרעיון של בודקת טהרה הגיע כדי לאפשר לנשים להיות כמה שיותר קרובות לבעליהן *במסגרת הדת*.

הלכת רחוק ממש עם החששות שלך - כשההלכה אומרת בפירוש שאפילו במקרה של רופא נשים עדיף לבחור ללכת לרופאה ולא לרופא. (וכמה נשים באמת מקפידות על זה?? כל הנשים שכועסות על הרעיון של בודקות טהרה מקפידות גם ללכת ללכת לרופאות נשים?)

ולא אשקר - גם לי ממש קשה ללכת לבודקת טהרה (עשיתי זאת כשלוש פעמים במהלך 18 שנות נישואיי), ולרוב אעדיף באמת לדחות את הטבילה וזהו.

אבל להפוך את הרעיון של בודקת טהרה לפסול מעיקרו, כשכל-כולו נועד כדי לעזור לנשים?

זו חשיבה מעוותת בעיניי, במחילה...

זה לא מה שאני קראתי שנשים כתבובארץ אהבתי

אני מכירה את הגישה שלך בנושא, ובהחלט יש לה מקום, אבל בעיני זה משפיע על האופן שבו את קוראת את מה שכתבו פה.

לא קראתי שנשים כתבו שהם הרגישו חוסר נעימות נפשית ופיזית, אבל היו מוכנות לספוג הכל - רק שימצאו את הפצע המיוחל.

כן קראתי שנשים כתבו שעבורן השירות הזה משמעותי ולכן לא היו רוצות שייקבעו סטנדרטים גבוהים מידי למתן שירות כזה, שעבורן הם לא בהכרח נצרכים (למשל - חובה של מיטה גניקולוגית, כשהן מרגישות בסדר גם עם בדיקה על מיטה ביתית, אם זה מה שיש), במחיר של הורדת הזמינות והנגישות של הבדיקה.

אני יכולה לכתוב שמהצד השנימקרמה

הרצון להיטהר משפיע על ההרגשה של מה סביר

נתת לדוג את הנושא של מיטה

אני מוכנה להמר על זה (איך אני מתייגת את יעל- רופאת הפורום) שביצוע של בדיקה גניקולוגית עם ספקולום בתנוחה על מיטה רגילה מעלה את הסיכוי לכאב ואף להיפצע

ובכל זאת רוב הבנות שכתבו פה בשרשור כתבו שהן מוכנות לוותר על זה- העיקר הזמינות

ולמה?

למה בכזאת קלות יש נשים שמוכנות לספוג כאב (וכבר יש מחקרים כל זיכרון הגוף ועל הנזק מהתעלמות מכאב שכזה)

ולמה כל כך הזדעזעת מבודק?

לך הגבול ברור

אבל אם בעוד שנים תבוא אישה ותגיד שהיא בוחרת בחשיפה לגבר (ולא נלך רחוק מידי... היא תלך לרופא נשים) כדי למצוא את הפצע

למה לא? זה משמעותי לה, וזה לא סטנדרט גבוה מידי עבורה

הרי זה סוביקטיבי, לא?

אבל זה בדיוק העניין

שברגע שהגבולות מתשתשים אז כבר אין לזה שליטה

(ואני אפילו לא נכנסת לדיון ההלכתי לגבי בודקת)

הלכתי לבודקת טהרה לא פעם ולא פעמייםפה לקצת

לא זכור לי כאב בבדיקה של הבודקת

כן זוכרת שבכל הפעמים בזכותה יכולתי לטבול בחי לפסול אפילו בדיקה אחת.

ועם כל זה שהלכתי המון פעמים לבודקת טהרה, אני עדיין חושבת שהיד קלה על ההדק בנושא הזה.

אפילו הבודקת בעצמה לפעמים לא הבינה למה שוב שלחו אותי אליה.

ועדיין אני אלך שוב כדי להצליח להיטהר 🤷🏻‍♀️

את יכולה להעתיק לכאן מה שכתבת בעבר על הנושא?אנונימית בהו"ל
אני האנונימית מהשרשור האחר. אני יותר מאשמח לקרוא את זה ואני חושבת שחשוב שזה יהיה כאן לעיני כולן בשרשור כזה. אם יש לך כוח תבורכי
למה זה מחזק את דעתך שזה בעייתי?אישתו של

אם אני כאישה בחוויה שלי הבדיקה הזו סבבה לי ולא מפריע לי לדוג שזה על מיטה רגילה ולא מיטה גניקולוגית.

ואני שמחה על האפשרות להוסיף לי ימי טהרה.

אז למה זה בעייתי בעיניך?

אני אדם בוגר וחכם יש לי תואר שני אני אמא לילדים עובדת ומצליחה וב"ה על הכל. ושיקול דעתי אוהב את האפשרות ללכת לבודקת טהרה כשצריך.

מה כל כך מפריע לך בזה?

אני חייבת לומר שלי אישית זה לא משנה, ואם רב יגיד לי שצריך בודקת אעשה זאת למרות חוסר הנעימות שיש בבדיקה הזו, אבל יכול להיות שנשים אחרות שקוראות אותך יתחילו חהרגיש לא בנוח ללכת לבודקת למרות שבאמת זה ממש בסדר להן והן מעדיפות את זה.

זה שבשבילך זה לא מתאים, זה בסדר. אבל למה לכולן זה לא אמור להתאים? 

ניסיתי לענות במסודר, לא ממש הצלחתי, אבל כמה מחשבותמקרמה

קראתי את ההודעה שלך באמצע הלילה- בחסות החותים

והיא ממש גרמה לי להרהר בעצמי מה כל כך מפריע לי

אני אנסה למלל את התחושות שלי.

אני שמה בצד את הדיון ההלכתי שהוא מאוד מאוד חשוב, על מתי נכון לשלוח לבודקת

ועל איבוד המסורת בעדות נשים על עצמן

כי זה נושא שלם בפני עצמו

כתבת

"אני אדם בוגר וחכם יש לי תואר שני אני אמא לילדים עובדת ומצליחה וב"ה על הכל. ושיקול דעתי אוהב את האפשרות ללכת לבודקת טהרה כשצריך"

וחשבתי הרבה על הבחירה הזאת, ומה עומד מאחוריה? הרי באמת הרבה נשים הולכות מרצון ובעניים פקוחות, אין פה כפיה

אני מנסה ללכת על שתי דוגמאות קיצון על חשיפה/אי חשיפה ברצון

(כן אני יודעת שזה קיצון ואני יודעת שאולי יש שיגידו דמגוגי- זה נסיון להבין את הבחירה הזו)

הדוגמא הראשונה היא נשות הטליבן

נשים שבוחרות לכסות את עצמן מעל ומעבר

והדוגמה השניה היא דווקא הקיצון השני, נשים שבוחרות ללכת בצורה חשופה מאוד מאוד

וחשבתי לעצמי- מה הבעיה בזה? הרי זה בבחירה מלאה, אם תדברי איתן הן ישמעו לך נשים חזקות עם רצון ברור שעושות בחירה מודעת

והתשובה בעיני זה המניע לבחירה

וזה מחזיר אותי לחשיפה מול בודקת ומה המניע?

הרי ברור שהחשיפה היא לא המטרה, היא רק אמצעי והמניע לחשיפה זה הרצון להיטהר, להיות עם האיש שלך שהוא רצון חזק מאוד ובריא (גם לי)

אבל לפעמים הרצון כל כך חזק שהוא שהוא יכול לגבור על רצונות אחרים (או אי רצון) ואף הוזכר פה המושג עד מסירות נפש

בעולם המשפטי יש מושג שנקרא 'יחסי מרות'

זה מתיחס ליחסים שנעשים בהסכמה אבל שאין בהם יחסי כוחות שווים ולכן הם עבירה פלילית

יש כל מיני בעלי מרות (בוס, מפקד, מורה)

ואחד התפקידים הם רב

גם ידוע שכתות משגשגות בסביבה דתית

והסיבה לכך היא ההעולם הדתי (ולא רק היהודי)

שמתאפיין הרבה במותר ואסור, בתעשי x כדי שתוכלי לעשות y הוא כר פורה לטשטוש שיקול הדעת, הגבולות והרצון האמיתי הטהור

תוסיפי לזה מושגים של "להוסיף קדושה", טהור וטמא וכו וכו שהם כל כל גדולים ורוחניים

ואז לפעמים שיקול הדעת כבר בוגד בך

(קחי לדוג את השרשור שהיה פה לפני יומיים- ושלא יובן לא נכון, אין פה חלילה האשמת הקורבן אלא להפך)

והעולם הזה פרוץ, אין עליו שום פיקוח, שום חוקים או סטנדרטים, הכל נתון לשיקול דעת הנבדקת והבודקת

וכל זה רק מהצד של הנבדקת ובאמונה שכל העוסקים במלאכה- כוונותיהם טהורות

ואני אפילו לא מתחילה לדבר על מה קורה במקרה שלא כך הדברים

ולצערי-  בעוד אני עדיין מאמינה בטוב ליבם של אנשים

אני כבר מזמן לא סומכת

אני לא חושבת שצריך לשפוך את המים עם התינוק- ולבטל לגמרי את בודקות הטהרה

אין בנאמר חלילה להפחית מנשים ספציפיות שאכן זקוקות לפתרון הזה ואין שום דרך אחרת ושבוחרות בכך- אני כן חושבת שצריך להיות הבנה ואחריות חברתית רחבה יותר, גבולות ברורים ורגולטור

אני כן חושבת שהיום- הדרך שבה זה קורה

הנזק גדול מאוד מאוד ומאחר ומדובר בדיני נפשות יש מצב שנכון לשקול האם הנזק עולה על התועלת

מסכימהמקקה

בעיני זה מזעזע שנשים מוכנות להמשיך ללבוש לבן

לקבל פסיקות מחמירות

לעבור בדיקות אינטימיות

ולא מחפשות בעצמן מה בסיס ההלכה

ולפני שתקומו עלי, אין צורך. זו דעתי והיא לא תשתנה.

בשולי הדברים, אומנם לא הלכתי לבודקת מעולם. אך בהחלט עברתי טיפול סקסולוגי שכלל בדיקות פנימיות רבות והחדרת מרחיבי נרתיק כך שאני בהחלט יודעת מה המחיר הנפשי והפיזי של ריבוי בדיקות פנימיות והתעסקות באזור.

מוסיפה בענייןמתוך זה

שבעיניי תורת חיים זה בכל המקומות בחיים. ואם מרגישים שמתאבדים על משהו או משלמים מחירים גבוהים בגוף או בנפש או בשלווה/זוגיות וכו' צריך לראות איפה מונחים גם ב'חי בהם' ושהמחירים לא יהיו כאלה גבוהים עכשיו או בעתיד או במצטבר.

אישית בעשה לך רב אני משתדלת ללכת לפי זה ואם אני רואה שהמחירים כאלה גבוהים בפסיקה אחת יש לי רב עם כתפיים בפסיקה שונה שאני יכולה להיות מונחת בוחי בהם בלי מחירים של התאבדות ובעיניי זה חלק מתורת חיים.

שכל אחת תעשה מה שנכון לה. אני כתבתי מה נכון לי אישית.

מזעזע שנשים הולכות לפי ההלכה?פה לקצת

מבחינתי אם הרב אמר שצריך ללבוש צבעוני אז אין מקום לשיקול דעתי ולרצונות שלי.

זה לא שלרב מתחשק שאלבש לבן, הרב משקף את דעת ההלכה שלפיה אני נוהגת ורוצה לחיות.

לא מצליחה להבין למה זה לגיטימי לזלזל בנשים שנוהגות וחושבות אחרת ממך.

וזה מכוון גם לשאר הנשים כאן שהגיבו בצורה לא מכבדת על רצונותיהם של אחרים.

אני מכבדת את דעתך מאד. אבל בתור אחת שלא קבלה התראמהלה

לצבעוני למשל, אמירה כזו פוגעת.

כי חיי היו יכולים להיות אחרים עם פסיקה כזו. אבל אני מאושרת שבחרתי כך וזכיתי להתקרב לקב"ה עוד קצת בזכות זה.

(וכן, אני חרדית גאה, לא מתביישת בזה, כן כואבת על צורת ההתבטאות שלך על הפסיקה החרדית)

יש הבדל בין לומר את דעתך בנעימות לבין השימוש בביטויים כמו זעזוע וכד'

מצטרפת ואומרתמחכה לשפע

בתור לא חרדית אלא דתית לאומית

גם אני לא קיבלתי פסיקה של צבעוני אלא להשאר עם לבן ולראות איך אפשר להתיר את מה שיש גם כשזה כולל בודקת.

ובכללי מה זה צריך לרשום פה בזהירות

ולא לשכוח שזה מרחב נשי מחבק ואוהב ולא מקום להתנגח...

בעה' שנזכה לטהרה!! ❤️

אני לא מקקה אבל רוצה לכתוב לך גםמתוך זה

אם זה בסדר. חשוב לי להקדים ולהגיד שאני מנסה לכתוב את הראייה שלי על עצמי על הנושא.

כי את הבחירות שלך ושל כל אחת זה של כל אחת. וגם אני מכבדת אותך מאוד ואת דעתך.

וזה שכתבת שאת מאושרת שבחרת כך, ושזכית להתקרב לקב"ה עוד בזכות זה - אני חושבת שזה אומר הכי שאת שלמה עם הבחירה שלך וטוב לך איתה. ואני שמחה בשבילך בכנות.

אם תרצי או תסכימי לשמוע את דעתי בעניין, אז בדיוק זה מה שכתבת אני חווה ורואה אחרת את המילים. כי בהבנה שלי בראייה שלי אני מאושרת שבחרתי דווקא בפסיקה שמתירה, ושאני מרגישה שאני זוכה להתקרב לקב"ה בדיוק מתוך זה יותר, רק מכיוון הפוך- שאני מרגישה שכאשר אני חיה בשלווה אני מקיימת וחי בהם ותורת חיים ובעיני זה מקרב אותי יותר לבורא ובעיניי זה מה שהוא מבקש ממני. לא לסבול אלא לחיות. וכמובן שהכל במסגרת ההלכה. זה לא שלא שאלתי רב ודעת הלכה אלא זה פסיקה שונה שבעיניי מאפשרת לי את התורת חיים.

ואם אישית הרב שלי לא היה מתיר כן הייתי עושה לי רב בעניין אחר כי עשה לך רב זה כולל איך אני במציאות שלי עם ההשלכות של הפסיקה. והפוסק צריך כן לקחת בחשבון את עוגמת הנפש והקושי המטורף ועל בסיס מסורת פסיקות ששוב קיימת בהלכה! זה לא מחוץ להלכה חלילה! אז לפי זה לפסוק לי ספציפית. וכן אישית הייתי משנה בנושא הזה לרב שרואה ופוסק כך ועליו נסמכת בידיעה שככה אני יותר חיה ויותר בשלווה ובקירבה לקב"ה. כי זה דברים שבעיניי גם שמצטברים והמחירים עלולים להיות יותר מדי ובעיניי ההלכה, התורה, ה' רוצים אותי חיה בתורה.

היה חשוב לי לכתוב את הדעה שלי. אני מבינה שאת רואה אחרת ומרגישה אחרת וכתבת שאת שלמה ומאושרת בפסיקה ומרגישה קרובה כך אז כן זה מדד בעיניי שאת בוחרת מה שנכון *לך*. ומכבדת את דעתך. ומאחלת לך חיים מאושרים טובים קרובים.

ומקווה שהרגשת שכתבתי רק זווית ראיה שלי עליי אישית ושלא ביטלתי או זילזלתי בך כי בכנות מכבדת את דעתך.

כתבת נפלא. תודה על כך! זו בדיוק הצורה להביע דעהאמהלה

ולכבד גם את דעת האחר.

אני לא אמרתי שמי שמשתמשת בפסיקה מקילה יותר היא לא קרובה לה'.

מי שמני לשפוט.

כולם ראויים וטובים!!!

אני רק בקשתי שכאשר מביעים דעה, אפשר להביע אותה בצורה מכובדת ומכבדת בלי זלזול בפסיקות אחרות, ברבנים אחרים, במגזר אחר ובדעות אחרות

איך אני שמחה שככה הרגשת!מתוך זה
ועל מה שכתבת. זה בעיניי גם נפלא ומרגישה אחותך על מלא 😊
אבל פה בדיוק הנקודהפרח חדש

את מדברת על לחפש את הדעה המתירה (כמדומני אמהלה כתבה פה כמה פעמים שחיפשה היתר ולא מצאה) אישית הלכתי לכמה רבנים שלא התירו

אז מה להמשיך לרוץ לעוד רבנים שהם לא קו ההלכה שלי כדי לקבל היתר?

זה פספוס ענק ממש של מה זה הלכה, מה זה הוראה ומה זה 'עשה לך רב'.

אגב זה נשמע כאילו יש רבנים שדווקא רוצים לגרום לנשים שלהם להיות אסורות כמה שיותר..

בסוף אישה טמאה זה גבר שלא יכול לקיים יחסים.. אין פה איזה זלזול בנשים או בסביבה שלהם.. כי זה הם בעצמם 

אני רואה את זה אחרתמתוך זה

שוב כמו שכתבתי לאמאלה מציינת את הדעה האישית שלי. מכבדת את דעתך.

שאת כותבת "שהם לא קו ההלכה שלי" אז בתוך המילים קו ההלכה שלי אישית מכניסה שהקו הזה עבורי כולל וחי בהם, תורת חיים, רצון של ה' והתורה שלא אסבול בתוך המצווה. בתוך קו ההלכה הזה אם יש פסיקה שלא מותאמת לי אישית או לצרכים שלי ושל המציאות הספציפית שלי אז שוב אני אישית כן אחפש פסיקה שונה ואז היא תהיה בנושא הזה קו ההלכה שלי כי היא כן לוקחת את כל מה שפירטתי כאן בחשבון. אז זה בעצם כן קו ההלכה שלי. כי אני מאמינה בתורת חיים ואם הרב לוקח בחשבון את מה שפירטתי לו ואת המורכבות ולפי זה מתיר, ושוב בתוך ההלכה ולא מחוצה לה, על בסיס איתן של מסורת פסיקה שלוקחת בחשבון מורכבויות ובדיוק לשם כך נועדה, אז אני מרגישה שאני הכי מקיימת את רצון בוראי ככה. שהכי אני יכולה גם בעוד 20 שנים להרגיש ככה ולא לסבול חלילה ממחירים אישיים גופניים נפשיים זוגיים שלווה וכו' שמצטברים לי ויבואו לי בריבית חלילה. אז זאת אני ומה שאני מרגישה.

מכבדת דעות אחרות שרואות אחרת.

בעיניי העיקר שכולן תהיינה מאושרות ושלמות עכשיו ובעתיד עם הבחירות ותרגשנה טוב איתן.

וכל אחת ובחירתה.

מסכימה איתך מאודרק רגע קט
לא יודעתחילזון 123

הייתי מעדיפה שיפנו (קמץ מתחת לי') כמה שפחות עד אפס לשירות הזה...

זה נראה לי צריך להיות משהו למצבים מאד קיצוניים שבאמת יש בעיה ספציפית, ואז גם אסע ואתאמץ להגיע למקום נעים...

ולא לבלות אצלה כל חודש על כל דבר קטן

אני מסכימה שזה דבר שצריך לשמור למקרי קצהיעל מהדרום

לק"י

אבל אני אישית כנראה לא הייתי נוסעת רחוק בשביל זה.

אז בשביל פעם אחת בעשר שנות נישואים, בלי רגישות מיוחדת, הספיקו לי תנאים סבירים. 

סבירים זה אינדיבידואלי לבדיקה גניקולוגית כנראההמקורית

כי מיטה רנדומלית של אדם זר זה לא סביר לכולן

אני באופן אישי נגעלת מזה

נכון. זה באמת עניין אישייעל מהדרום
אם לא היית נוסעת בשביל זה אז כנראה שזה לא היהחילזון 123

מצב קצה...

כמו שהיית נוסעת אם היית צריכה רופאת נשים

רק בשביל הפרוטוקולאפונה

באופן אישי לא מצדדת במוסד בודקות הטהרה

אני חושבת שמה שהתחיל עם כוונה טובה ונתן מענה למצבי קיצון הולך ומשתלט ושוחק את נאמנות האשה ואולי אף מיומנות של בדיקת עדים ע"י רבנים.

ואולי להיפך, אם בשל סטנדרטיזציה אכן הזמינות של בדיקות טהרה חיצוניות תקטן, זה יחזיר את הגלגל אחורה.

האמת, שלי ההתפתחות של השרשור פה עושה קצת רע....אמהלה

בתור "מתמודדת טהרה" עברתי בחיי הרבה בדיקות ע"י בודקות. 

אני מבינה את מי שחוותה את זה כחוויה קשה, גם לי הייתה פעם אחת כזו.

אבל זו היתה פעם אחת מתוך כמעט 20 שנות נישואים ב"ה.

ושאר הפעמים פשוט הצילו אותי, ולא- הרב לא הצליח להתיר לי בלי להבדק, כי המקרה שלי סבוך.

אבל מה שיוצא פה מהשרשור, ובאופן כללי ההתייחסות פה בפורום לכל הנושא הזה,

נותן קצת הרגשה של זלזול במי שכן הולכת.

וזה כואב לי באופן אישי. בטוחה שעוד בנות מרגישות כך.

ממליצה מאד למי שכן מעוניינת, פשוט לבדוק את התנאים לפני כן, כי יש בודקות מקצועיות

עם מיטה גניקולוגית ושירות מקצועי ורגיש, מלבד אחיות בקופה. (ד"א גם בלאומית בי-ם אני יודעת שיש בודקות כל היום, אבל לא התנסיתי)

את פשוט מדהימה!!!וואלה באלה
והיכולת שלך להתנסח ככה בנושא כזה עם ההתמודדות שלך היא מפעימה!! 
תודה נשמה.אמהלה
מזדהה מאודמדברה כעדן.
ומוסיפה שהיום ראיתי שיש בודקות דרך המאוחדת/כללית (לא זוכרת) שהן בחינם באיזור הקריות וחיפה ובעוד איזורים בארץ... שווה לבדוק (אני לא במאוחדת/כללית) 
אני הלכתי פעם לבודקת בקופה בכלליתפרח חדש
חמודה וממש עזרה לי
מסכימה גם אותי בודקות הצילוווואתחלתא דהריונא

רוב האחרי לידה שלי לא היתי מצליחה לטבול בלי זה...

לא היתי הולכת בלי סיבה אבל זה היה במצב שזה או להאסר או בודקת

ולרוב זה עזר ממש

אישית תנאים לא מעניינים אותי ולא מתרגשת במיוחד מהבדיקה ..אחרי כל הלידות התרגלתי וכל עוד היא מכבדת ביחס לא מפריע לי כלום כמעט.

אבל מבינה שזה נושא רגיש וכאוב שעלול להיות רגיש ועדין ולכן מי שחשוב לה כדאי שתברר מראש מה התנאים...ותמצא מה נכון לה.

מסכימה מאדגוגי גוגי

לאחרונה היו פה הרבה שרשורים כאלה

וחבל שהסיום ידוע מראש..

ואני גם בשמחה אלך לבודקת כשצריך

אגב, אם כבר מדברים על סטנדרטים- יש בודקת שבאה אליי הביתה (פעמיים, ראשון ושביעי) , וגם לקחה עלזה סכום זעום, מה אומרות על זה?;)(אז זה היה אחרי הלידה הראשונה בעלי פשוט יצא עם התינוק והייתי לבד)

זה פשוט נהיה עוד נושא נפיץ שאפשר' לרכוב' עליו אידיאולוגית, וחבל.

במיוחד שמדובר בנושא ככ רגיש.

אני חושבת שזה יושב על הרבה דברים.

ובעז"ה מחזקת את ידי כל הנשים הצדיקות שמוסרות נפשן על טהרת עם ישראל !(ולא, מסירות נפש זה לאו דווקא אומר ללכת לבודקת;)

רציתי לשתף, שהפעם אחרי הלידה אמרתי לעצמי- אין מצה אני פוצעת את עצמי בשביל ההפסק, כי אני ממש רגישה..

אז חיכיתי יותר

והתייעצתי עם רב מה אפשר לעשות עם הרגישות והיובש

והרב שלנו אמר בעצמו - שמסוכן מאד להתעסק עם המקום כי אחכ זה ללכת לבודקת וזו "צרה צרורה" כלשונו;) בקיצור- יש הרבנים שמבינים ללבבות הנשים. הם בעלים ואבות לנשים נשואות. (והרב שולח *כשיש צורך*, אני בטוחה, אך מנחה כיצד להימנע מזה לכתחילה)

כל בית עם הרב המדוייק לו, סומך על הרב והולך לפי ההנחיה- זה ממש חשוב. אנחנו עכשיו בטהרה אחרי הלידה שאלנו 2 רבנים שונים- והרב הראשון אמר לבעלי *אני לא פוסק לך*, אתה יכול ללכת לשאול רב אחר.

אני לא חושבת שאף אחת כאן "רוכבת אידיאולוגית" על זהמתוך זה

אפשר גם להחזיק בדעה שונה בלי קשר לאידיאולוגיה אלא על התוכן עצמו. והתוכן עצמו של מה שעלה ועולה בבדיקות טהרה חשוב לדיון בפני עצמו בלי להכניס מישהו למשבצת ותיוג של אידיאולוגיה.

זה הזכיר לי שהשבוע היה סיפור עם זמר מפורסם שמישהי התלוננה עליו ואני האמנתי לה ונגד הזמר הזה. ואז אנשים אומרים אתם נגדו כי הוא מזרחי ואם היה אשכנזי לא הייתם ככה, אתם שמאלנים, אתם מדירי ספרדים וכו' וכו'.

וואלה לא. אני ימניה ספרדיה ואין לי שום דבר שמאלני ושום דבר נגד מזרחים ואני עדיין יכולה לחשוב על הדבר עצמו שמזעזע ולהאמין למתלוננת.

אז זה לא אותו מקרה אבל העקרון שזה לא אידיאולוגיה אלא על התוכן עצמו שחשוב.

ואגב רוב העונות דווקא בשרשור הזה כתבו בעד בודקת ושעדיפה להן הזמינות ורק מיעוט קטן כתב אחרת.

ואני דווקא רואה בשרשורים כאלה שהקול של בעד יותר רווח...

ממש מזדהה עם מה שכתבתאישתו של
כאילן מי שהלכה או הולכת אמורה להצטדק או להרגיש לא נעים...
סליחה אם נפגעת ממני. בדיוקאורוש3
למקרים כאלה אני מאמינה שזה נועד. אבל היה לי מוזר לקרא שזה איזה שהוא סטנדרט. 
לא יקרה. את בסדר גמור.אמהלה
אני חושבת שהמצב שבואחת פשוטה

בודקות טהרה יכולות לקבל בבית גם בלי תנאים בסיסים הוא מצב למקרה חירום בלבד. מצב שיכול לעזור אך ורק לנשים שנזקקות דחוף לבודקת ואין להן יכולת לסוע בשבילה לעיר אחרת.

ובמצב כזה הבודקת מחויבת ממש לשטוח בשיחת הפל' את כל המצב כפי שהוא ולתת בחירה לאישה אם להגיע אליה או לא.

ברגע שבו יש תיאום ציפיות כמו מה התנאים וכמה זה עולה וכו זה יכול לחסוך המון עוגמת נפש. 

בעינייתקומה

הדיון האישי על החוויה של כל אחת מפספס את הנקודה שבאמת צריך לדון עליה.

לא חס וחלילה כזלזול, זה חשוב גם לשמוע מה החוויה של מי שהייתה אצל בודקת לכאן או לכאן.

אבל הדיון לא אמור להתמקד בזה, כי לכל אישה נוח או לא נוח משהו אחר.

הדיון אמור להיות סביב השאלה על השימוש בכלי רפואי (בדיקה פנימית) עבור סוגייה הלכתית.

על ההשלכות של זה.

על המשמעות שגורם סמכות (הלכה) מורה לאישה להיחשף ככה שלא לצורך רפואי.

על ההבנה עד כמה לאישה שלא נוח לה לחשוף עצמה ככה, יש באמת יכולת לסרב במצב כזה.

מה הגבול של שימוש בכלים חיצוניים לצורך הוכחה הלכתית, דברים שבעבר לא היו קיימים. עד כמה אנחנו מרחיבים את השימוש ההלכתי בכלים כאלו ומה המשמעות של זה להמשך.

אני חושבת שזה בכלל לא רלוונטי מה כל אחת חושבתממצולות

יש נשים רגישות יותר יש נשים רגישות פחות

יש נשים שיעשו הכל כולל הכל להיטהר גם אם כלול בזה תנאים לא נחמדים וחושפנים הן יעדיפו את זה על פני להישאר אסורות,

יש נשים שעם כל הקושי של להיות אסורות יעדיפו עוד כמה ימים מאשר להחשף ולפתוח רגליים

שזה לא סכנת חיים או צורך ממשי

אפשר פשוט על כל דבר לשאול את זה נגיד

מישהי שלא מרגישה תנועות עובר

מה עדיף לה?

לבוא לרופאה בבית עם מלא ילדים שתיהן נכנסות לחדר של אחד מבני הבית על מיטה רגילה

והיא בודקת אותה וגינאלית

עם חלון קצת פתוח אבל אומרת לה שהכל תקין ויש דופק

או מישהי עם אותו סיפור שהולכת גם לרופאה עם כל התנאים אבל רק יום אחרי

זתומרת עוד יום שלם של לחץ

לא יודעת בענייני כל אחת עושה את שיקול דעתה

הדבר היחיד שצריך לדעת הוא לאן את מגיעה

אם הבודקת אומרת מראש

שומעת אין לי תנאים אבל בכיף אקבל אותך

והאישה מעדיפה לבוא למרות חוסר התנאים

מצוין

אבל מלכתחילה היא אמורה לדעת את זה

ועצוב שהתחום הזה ככה פרוץ וכל אחת יכולה לקבל בבית שלה בלי שום פיקוח

שאני הלכתי פעם אחת ויחידה לבודקת

זה היה אחרי המלצה של רב

שדיבר עם אותה בודקת והסביר לה מה צריך לבדוק

ולאחר מכן היא דיברה איתו ואמרה לו את חוות דעתה

זה הרגיש יותר עם פיקוח וכמובן שזה היה במרפאה עם תנאים כמו של רופאת נשים

זה מזכיר לי קצת שרשורי מקווה

שיש נשים שאפילו שאלה קצת חופרת של הבלנית תרגיש להן חדירה לפרטיות

כי המצב שבו האישה נמצאת הוא לא רגיל

ולכן צריך אקסטרה אקסטרה רגישות

ואי אפשר להגיד למישהי המתלוננת על זה

סליחה תגידי תודה הבלנית עושה עבודת קודש

נכון אבל זה לא סותר את האובר רגישות שהבלנית צריכה להיות

ואם מישהי תבוא למקווה אחרי שהבלנית פתחה לה במיוחד אחרי השעות הרגילות

אבל הבלנית תטביל אותה באמצע שהיא מדברת בטלפון המקווה קצת מלוכלך כי זה לא השעות וכו'..

גם תגידו לה

שהיא צריכה להגיד תודה שהיא הסכימה להטביל אותה?

אין קשר בין הטובה שהבודקת עושה לבין התנאים המינימלים שחייבים להיות!

נשים יקרות, השרשור מתחיל להגיע למקומות פחות טוביםיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

לכן אנחנו נועלות אותו.

אם למישהי יש מה לומר לנו בנושא, אז בפרטי בבקשה.

סבון כלים סנו SPARK- האם כשר לפסחפינק ליידי

נגמר לנו סבון הכלים שרשום עליו כשר לפסח, יש רק spark שיש עליו חותמת בדץ עדה חרדית, ומאושר לכל ימות השנה.

האם זה שכתוב עליו מאושר לפסח שונה במרכיבים שלו, או שעושים לקראת פסח קו ייצור מיוחד?

חושבת שחומרי ניקוי נחשבים "פוגמים" ולא צריכים הכשררוני 1234
אבל אני לא רב…
תבדקי בכושרות. לא נראה לי שצריךיעל מהדרום
אנחנו נוהגים שצריךרקאני

זה משתנה בין מנהגים

חשבתי שהיא מתלבטת אם צריך או לאיעל מהדרום
לק"י

אם הם נוהגים שכן, אז לא יודעת לגבי סבון הכלים הספציפי.

בדקתי, והם אומרים שרצוייעל מהדרום
אם כתוב לכל ימות השנה, זה כולל פסח. לא?קופצת רגע
בבדץ לא. כשרות בדץ לכל השנה אינה כוללת את פסחנפש חיה.
אה אז זה מבלבל. כי לרוב כתוב 'השגחת הבדץ אינהקופצת רגע
כוללת פסח' או משהו בדומה לזה. או שכתוב לימות השנה *בלבד*.

כשכתוב *לכל* ימות השנה זה מובן שזה באמת לכל הימים, כולל פסח. אולי הם צריכים לשנות את זה... 

באותיות הקטנות כתוב שזה אינו כולל פסח כדי להבהירנפש חיה.

שהמוצר עצמו אינו כשר לפסח

כי לפסח יש חומרות אחרות שלא קשורות לכשרות של שאר ימות השנה

אולי אפשר ליצור איתם קשר ולבקש הצעת ייעול

הסתכלתי עכשיו, יש לנו נוזל כלים ספארק שבאת כתובקופצת רגע

עליו הבפירוש שהוא מאושר לפסח,

ואחד אחר שכתוב עליו 'מאושר מטעם הבדץ' עם הסמל של ירושלים בד"ץ העדה החרדית, ולמטה כתוב מאושר לכל ימות השנה. אין עוד אותיות קטנות.

אם הכוונה היא שזה לא מאושר לפסח זה ניסוח בעייתי בעיני.

כאילו אני לא חולקת עליך, פשוט אומרת שזה לא מובן מהניסוח. 

נכוןנפש חיה.אחרונה

(בגדול- החומר צריך להיות כזה שפוגם את החמץ אם ישנו= הופך את האוכל/ כל דבר ללא ראוי למאכל כלב

אני לא מכירה כלבים שאוכלים את הנוזל כלים או כל חומר ניקוי שהוא ....

ככה שזה בגדול מתן כשרות לחומר כזה זו פעולה שיווקית ולא הלכתית. 

הנקהניגון של הלב
טיפים להנקה של קטנטן שכל הזמן מפסיק באמצע? לפעמים מתנתק, לפעמים נשאר מחובר אבל מפסיק לינוק ולפעמים ממש מתנתק ולא מוכן לחזור ואחרי כמה דקות מראה שוב סימני רעב. מה אפשר לעשות כדי להרגיל אותו לינוק ברצף?

ובקשה לעידוד- מתישהו זה נגמר והם מתחילים לינוק נורמלי נכון? כי כרגע הוא יכול לינוק חמש דקות ושעה, ומרווחים בין הנקות של בין חצי שעה ליותר משלוש שעות

בן כמה הוא? בדקתם לשון קשורה?מתואמת
כמה ימיםניגון של הלב
לא בדקנו רשמית, אבל גם האחיות במחלקה וגם יועצת הנקה שהלכתי אליה הסתכלו וראו שאין.

אני יודעת שבשלב הזה זה בדר"כ תקין, אבל המשקל שלט ממש נמוך וצריך לעלות מהר מכל מיני סיבות, אז אני רוצה שהוא ינק כמה שיותר

אם המשקל שלו נמוך - אז הגיוני שקשה לו לינוקמתואמת

זה באמת סיוט... (התנסיתי בזה גם עם הילדה האחרונה)

תתייעצי עם יועצת הנקה טובה איך להחזיק ולסחוט את השד תוך כדי הנקה כדי להזרים לו יותר חלב וגם איך להעיר אותו כשנרדם.

מקווה שתעברו את זה מהר...

ומזל טוב!

אצלישירה_11

זה היה מעגל כזה של לא יונק טוב ומשקל לא עולה וכו

השתדלתי כמה שיותר להעיר אותו ולשבת אותו שיינק

וכשההנקות נהיו טיפה יותר מסודרות

הקפדתי לשאוב את מה שנותר אחרי כל הנקה, זה מה שהיא לא הצליח לסיים עד הסוף וזה עזר לי ממש גם לחלב וגם לתינוק שהתחיל לעלות במשקל

אולי יש לו גרפס?יעל מהדרום
לפעמיםניגון של הלב
לרוב אבל לא, ואני כן עוצרת באמצע ומחכה שיעשה, והוא עדיין יכול לעצור גם דקה אחר כך
תינוקות קטנים באמת עלולים להתעייף מהר יותריעל מהדרום

לק"י

את יכולה לנסות לסחוט/ לשאוב חלב למזרק סטרילי, ולתת לו אחרי ההנקה.

בסוף הוא כן יונק מספיקניגון של הלב
רק שלוקח לו המון זמן

אני יכולה לשבת איתו גם יותר משעה שבפועל הוא ינק פחות מחצי

עדיין זה יכול להיות קשור לזה שהוא קטן ומתעייף מהריעל מהדרום

לק"י

ככל שהוא יגדל ויתחזק, ההנקה עשויה להיות יעילה יותר.

פשוט במזרק צריך להתאמץ פחות.

ואולי הכי טוב להתייעץ עם אשת מקצוע.

מזל טוב!כתבתנו
מזל טוב יקרה, הנקת קטנטנים לוקחת יותר זמן, הםאמהלה

נרדמים, מתנתקים, פעולת המציצה קשה להם מאד.

מומלץ מאד להחזיק אותו כמה שיותר בתנוחת קנגרו

וגם להניק כשהוא ללא בגדים, מכוסים בשמיכה ביחד כמובן.

וכמה שיותר להניק. בהפרשים קצרים, מתי שהוא רק רוצה בלי להסתכל בשעון

מנסיון עם פגות, זה אפשרי

הרבה נחת

שפע חלב, גידול קל בבריאות ובשמחה

הנקתי בעבר קטנטנהמתיכון ועד מעוןאחרונה
נולדה 2460, זה היה קשוח ולקחת המון המון זמן כל הנקה, העליה הייתה איטית מאוד, הייתי צריכה להעיר אותה כי היא לא קמה בעצמה 
שאלות על טבעת נוברינג/דיאפרגמהפרח חדש

אני יודעת שזה שני דברים שונים מאוד

אני פשוט בשלב של התלבטויות והסתבכתי עם עצמי

לגבי טבעת-

כמה זה מעצבן ההתעסקות עם ההוצאה והכנסה לבדיקות טהרה וטבילה? אני יודעת שזה רק להפסק ראשון ושביעי וטבילה.

ולגבי הדיאפרגמה

יש פה בנות שהצליחו למנוע אותם ממש רציני? הכוונה לקיים יחסים בזמן ביוץ באמת ולא להיקלט? כי החשש שלי שאצטרך במילא להימנע בימים הפוריים ואז כבר עדיף להישאר בלי כלום.. למרות שזה לא רעיון טוב בכלל

עונה..הריון ולידה

לגבי טבעת- לר השתמשתי הרבה זמן לדעתי מספר חודשים אם אני זוכרת

מבחינת הכנסה הוצאה היה לי סבבה אבל פעם אחת אחרי שטבלתי וכבר הגעתי הביתה נזכרתי ששכחתי להוציא לטבילה וחזרתי לטבול שוב באותו ערב🤥

לגבי דיאפרגמה- השתמשתי כשנתיים וחצי ברציפות, אסייג ואגיד ששמתי כל קיום יחסים חוץ ממקרים בודדים ממש, שהייתי בטוחה ב100% שהתרחקתי מהביוץ. 

וואו איזה באסה לטבול שוב!רוני 1234
קרה לי גם שטבלתי שוב אבל עוד הייתי במקווה.

בדקתי עכשיו בגוגל ואני רואה שבדיעבד הטבעת לא מעכבת (אולי זה לא לכל הדעות אבל כדאי לדעת שזו אופציה).

עם דיאפרגמהoo

אפשר למנוע שנים ארוכות

זה סיליקון שחוסם פיזית + קוטל לשיפור החסימה

האחוזים יורדים כי נשים שוכחות/ לא מיומנות וזה זז/ חושבות שאפשר בלי/ לא שמות קוטל

השאלה אם אין חשש שלא ימנע פיזיתפרח חדש

אולי תנוחה מסויימת שאישה תעשה או משהו כזה

מספיק שכמה זרעים בודדים יעברו ואשה תיקלט להריון

מלחיץ ממש

ומבחינתי אין סיכוי להפלה במקרה כזה ואאלץ להתמודד עם ההריון

אוף אין לי כבר כח למחשבות והתלבטויות של זה

אפשרoo

לבדוק אם היא זזה בזמנים בטוחים

היא לא אמורה לזוז

(לקאיה יש מין דפנות שמונעות את התזוזה)

והקוטל מוסיף שכבת הגנה בפני עצמו

אני רואה את זה כמניעה בטוחה

דיאפרגמהאנונימית בהו"ל

מונעת עם זה לסירוגין כבר כמה שנים

הקפדתי ללכת למתאמת

בלי ג'ל (חוץ מתקופה מסוימת)

אף פעם לא בודקת ביוץ, פשוט שמה כל החודש.

בין הראשון לשני מנע לי מעולה

בין השני לשלישי נכנסתי עם זה להיריון

אחרי הרביעי הייתה תקופה שהייתי חייבת למנוע רפואית אז הייתי עם ג'ל עד שנמאס לי

ובסוף נכנסתי להיריון ביום שלא שמנו כנראה חח

אז מבחינתי זה מונע, והג'ל מעלה אחוזים ובחרתי לא להשתמש בו, וקרה שלא מנע לי, אבל מקרים כאלה קורים גם עם אמצעים שנחשבים יותר בטוחים…

מניחה שאחרי הלידה אחזור לזה כי האמצעים האחרים לא ככ באים בחשבון

הטבעת לא מעצבנת כל כךרוני 1234

בטוח שזה פחות טירחה מדיאפרגמה.

עונהשאלה גנים

הטבעת הייתה לי אחלה להוציא ולהכניס

התרגלתי די בקלות

לא הכרתי שמוציאים לבדיקות או הפסק, רק למקווה

לגבי דיאפרגמה-

מונעת איתה כבר כמעט ארבע שנים, ברגע שהפסקתי נכנסתי להריון ככה שאני מניחה שהיא מונעת לי מעולה

משתמשת תמיד בג'ל

מנסה לעקוב אחרי ביוץ ולא שמה אותה ב3-4 ימים שלפני המחזור שאז כבר בטוח לא צריך

לגבי דיאפרגמה - כמו שכבר כתבו כאן -

חשוב ללכת למתאמת אחרי לידה / אחרי שינוי משמעותי במשקל (5 ק''ג נראלי) כדי לוודא שהיא עדיין מתאימה + לוודא שאת שמה נכון

להקפיד להוציא לא לפני שש שעות

לשים ג'ל

וכמובן כמו תמיד - להתפלל...

בשבילי זו המניעה האחרונה והיחידה שאני יכולה (מלבד לא לקיים יחסים...) אז לומדת להסתדר עם מה שיש 😅

בהצלחה בהחלטות!!

אני עם הדיאפרגמה כבר 3 שנים בערךהמקורית

אולי יותר

בהתחלה הייתי נמנעת בזמן ביוץ באמת, עכשיו כבר לא. אבל זה ממש לא משתווה לטבעת ובטח שלא אומר שלא לשים כלום (את אותה למנוע לא? מה הקשר לא לשים כלום?). עם קוטל זרע זזה עובד אצלי ב"ה (לא מתקמצנת עליו) ואם יש מחזורים קבועים בערך - כחמישה ימים/ שבוע  לפני העונה הבינונית  ואחרי שזיהיתי ביוץ ועברו כמה ימים אני כבר לא משתמשת בה בכלל וזה בעיניי יתרון מטורף

גמני משתמשת בקאיה

עונה ממה שמכירהאוזן הפיל
טבעת - מוציאה ומכניסה בקלי קלות, אחרי 4 לידות🤷‍♀️, ואני כן מוציאה לכל בדיקה, רק כי יותר נח לי ככה, אפילו שלא צריך. יותר קל וזריז מלסדר את העד על האצבע.

יש לי אחות בזכות דיאפרגמה, אז מבחינתי זאת לא אופציה

דיאפרגמהרק לרגע9
מונעת איתה כבר יותר מעשר שנים. ב"ה אף פעם לא נכנסתי להריון איתה... וכשאני מפסיקה למנוע ב"ה ישר נקלט הריון, אז מניחה שזה עובד טוב. כמובן צריך להקפיד על שימוש נכון, עם קוטל, לא להוציא שש שעות אחרי. למדתי שמפ אז אני לא משתמשת כל החודש, רק בימים הפוריים.
בינתיים החלטתי לנסות חודש אחדפרח חדש

את הנוברינג לפני שאני שוללת לגמרי גם את זה

אם לא יהיה טוב אז לא נותר אלא דיאפרגמה

אני כותבת פה כי רוצה שזה יהיה כתוב ושאני לא ישנה את דעתי עוד מעט שוב ותיכף כבר אי אפשר להתחיל החודש נוברינג 🙃😶

מנענו עם דיאפרגמה בלי קוטל כמה שנים במצטבראוהבת את השבת

כן התאמתי אצל מישהי תותחית..

דיאפרגמה שהרגישה לי יותר הרמטית מהסוג הקודם שהשתמשתי..

אצל לי מילר אם אני לא מתבלבלת..

מנצלשתאנונימית בהו"ל

יש לי דיאפרגמה קאיה

ואני לא מרגישה בטוחה איתה.. הייתי אצל מתאמת  אבל תמיד יש לי נערווים שאולי אני לא שמה נכון ושכחתי איך... פשוט מכניסה משתדלת עד הסוף עמוק+ג'ל

זה מה שאמורים לעשות נכון? לא צריך איזהשהו כיוון מסויים

הכובעמקקה
שבו מכניסים את האמצע אמור להיות מקדימה ואמורים להרגיש שהוא נכנס עד מעל לעצם
ואם אני לא מרגישה עצם?אנונימית בהו"ל
ככה אני הודרכתימקקה

ואני מרגישה עצם כשאני מכניסה

האמת שלא יודעת

אני מרגישה עצם אבל אם אני שמה מעליה אזאנונימית בהו"ל

הדיאפרגמה זולגת לי החוצה

אז זה אומר שהיא לא יושבת טובהמקורית

היא צריכה לשבת מעל העצם ולא לזוז, ולא לזלוג

מציעה לך לתרגל שלא בזמן אמת הכנסה, וגם - בזמן אמת, בנחת עד שנכנס טוב

מה הכונה מעליה?אפונה
העצם צריכה להיות מחוץ לדיאפרגמה, כלומר שהדיאפרגמה נמצאת עמוק יותר.
הייתה לי טבעת בעברמתיכון ועד מעוןאחרונה
והיה ממש אחלה, הכנסה והוצאה ממש קלה, שמה בפנים ושוכחת מזה עד מתי שצריך להוציא, אני גם הצלחתי לחבר אז זה בכלל היה מעולה
סקר התקן לא הורמונליהריון ולידה

1. איזה התקן שמת?

2. האריך והכביד לך את הווסת?

3. היו לך דימומים/כתמים בין וסתיים? אם כן,קיבלת פסיקה מיוחדת ל7 נקיים?

4. היית מרוצה מהמניעה הזו?

בונוס

אשמח להמלצה לרופא.ה להתקנה במאוחדת באיזור השרון. 

עונהאחת פשוטה

1. נחושת

2. האריך ביום.

3.לא היו.  בדקתי ראשון שלישי שביעי. תחתון צבעוני. בלי מוח דחוק.

4. בגדול כן.  חוץ מזה שהיה לי מאוד מאוד מאוד קשה מבחינת הזמנים שאסורים ולכן פעם הבאה שמתי התקן הורמונאלי והחיים חזרו לשפיות

לא קשור לפסח, התייעצות קרעים בלידהכנה שנטעה
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ט בניסן תשפ"ו 0:09

לא היה לי רעיון אחר לכותרת חחח

נקרעתי בלידה הראשונה ותפרו אותי כמה תפרים, עד היום אני ממש מרגישה את התפר של החתך ותפר של קרע אחד (שנה וכמעט וחצי אחרי).

הייתי אצל פיזיותרפיסטית והיא נתנה לי תרגילי קיגל (ככה קוראים לזה?) ואמרה לי לעשות עיסוי פרינאום כזה באזור התפרים. את התרגילים אני משתדלת לעשות, לא חשה שיפור (אולי קצת מבחינת רצפת אגן שגם היא לא במצב וואו), אבל את העיסוי אני לא מעיזהההה פשוט לא מסוגלת לעשות לעצמי, לגעת שם. עושה לי חלחלה וצמרמורת ביחד..

עכשיו ב''ה בהריון שני ומלבד חוסר הנוחות הרגיל אני גם די לחוצה שאקרע שוב בלידה וח''ו יהיה כמו אז אם לא גרוע יותר..

אשמח לשמוע מנסיונכן האם נקרעתן שוב בלידות חוזרות? חוויתן כאב שוב בתפרים ישנים? ורצפת אגן חזרה לכן מתישהו לתפקוד נורמלי? ואולי יש לכן טיפים להרגעה של הצלקות מהתפרים שלא יכאבו כבר?

סורי על באריכות תודה לעונות!

אני נקרעתי קצת רק בלידה 1 ב"ה. בשלוש שאחריה לאיעל מהדרום
יואו🤦‍♀️ הוספתי לך בכותרת את המילה "בלידה"יעל מהדרום
לק"י

כי חשבתי שאני בפורום אחר בניהולי, ששם מבקשים לכתוב בכותרת אם מדובר בהודעה על הריון/ לידה😅

במחילה, את צריכה פזיו אחרתממשיכה לחלום

לדעתי זה לא מענה מספק ,

היא צריכה לעשות עיסוי לצלקת,

מה שאת אמורה לעשות זה לתמיכה אבל לא מחליף..

הפזיותרפיסטית שהלכתי אליה אמרה שאפשר להגיע אליה לפני לידה והיא יכולה לעשות עיסוי כדי למזער את הסיכוי לקריעה של פתח הנרתיק כי זה מגמיש את השרירים.

נקרעתי פעמייםהמקורית

לאזור שלום ב"ה

לידה ראשונה ואקום וחתך יזום

לידה שנייה - ספונטני, לידת בזק

ב2 הלידות תפרים (אותו רופא אגב😅) והוא עשה עבודה טובה ב"ה

אצלימקקה

בלידה ראשונה קרעים רציניים

בלידה שנייה חתך יזום

ההחלמה מהחתך הייתה הרבה יותר קלה

בלידה שלישית ורביעית קרע ספונטני קטנטן

מצטרפת להמלצה להחליף פיזיו

לי היו תפרים בלידה שלישית שהרגשתי המון זמן אחרישאלה גנים

ברמה שחזרתי לרופאה מעל שנה אחרי הלידה. כאב לי שם ממש וגם הרגשתי את התפרים.

עברתי תהליך ארוך של פיזיו רצפת אגן וכמו שאמרת -

זה היה טוב לרצפת אגן, אבל לא עזר לתפרים.

מה שבאמת באמת עזר בסוף - היה ההריון והלידה הבאים 😅

מאחלת לך שזה יעזור גם.

מה שכן, בזמן הבדיקות הרופאה שלחה אותי לרופאה מומחית בתחום (דר' אושרת ברט המדהימה) שנתנה לי משחה הורמונלית למרוח שעזרה מאוד - אבל נקודתית, לא פתרה את הבעיה.

וכן אמרה לי שאם זה ימשיך - היא תפנה אותי לפתיחה של התפרים כי אולי עשו אותם מהודק מידי וזה מה שכואב. ב"ה שלא היה צריך בסוף...

בהצלחה ורק בריאות 🥰

היה לי ככה בלידה הראשונהגפן36

בראשונה נקרעתי היטב ותפרו כנראה חזק מידי/עקום/ משהו כזה. 

הרופאה אמרה שיש כמה דברים שיכולים לעזור-

או פיזיו שלא בטוח יועיל, או לתפור מחדש, או ללדת שוב. 

החלטתי לחכות. 

הלידה השנייה באמת סידרה את זה. אבל עד אז כאב לי. כנראה שנקרע ממש קצת, רק איפה שהיה תפור יותר מידי והכאיב לי.

אמרו לי שזה נפוץ שלידה חוזרת מסדרת את זה.

לא תפרו אותי בלידה השניה, רק בראשונה. 

האמת הייתי הולכת להתייעץ עם רופאשלומית.

מומחה לנושא.

אישית אני נקרעתי בכל הלידות (3) אבל תפרו אותי ב''ה בצורה טובה וחוסר הנוחות עבר תוך כמה שבועות.

יש לי חברה שסיפרה לי אחרי לידה שניה שמאז הלידה הראשונה היא סבלה מהקרעים ובלידה השניה אמרו לה שרואים תפר עקום ותיקנו לה...

לידה ראשונה חתך יזום אבלדיאט ספרייט

תפירה גרועה מאוד

לקח לי שבועות להתאושש, הציעו לי לתפור מחדש, אבל העדפתי לוותר.

לידה שניה חתך קטן ממש ממש, תפר קטנטן והחלמה מהירה.

לידות לאחר מכן ללא קרעים.

גם לי היתהשיפור
ממש רתיעה מהמגע בצלקת, הפיזיותרפיסטית עשתה איתי תהליך של התרגלות הדרגתית, אחרי הלידה השניה היה מספיק עם מאמנים, אחרי הלידה השלישית הייתי צריכה עם היד. זה היה לא פשוט, אבל שווה, כשהתמדתי הכאבים עברו לגמרי
חמש לידות,שגרה ברוכה

ארבע מתוכן עם תפרים. רק בראשונה הורגשו בכלל.. השאר היו קטנים ולא הורגשו בהחלמה. לגבי הראשונה, היה הרבה קרעים יחסית(לא חתך. ספונטנים  אבל לא עמוקים מאוד)

התפירה היתה טובה . אבל שבועיים ראשונים כואבים לשבת לשכב לקום וכו'.

לאחר מכן השתפר עד שעבר לגמרי. לא נשאר לי מזה משהו אחכ. לא זוכרת שהתעסקתי עם זה

תרגישי טוב❤️

עונהעם ישראל חי🇮🇱

לידה ראשונה תפרים כי חתכו

לידה שניה תפרים כי האיזור נקרע מעט מעצמו

מהלידה השלישית והלאה עד החמישית ב"ה ללא תפרים.

אני חושבת שזה משתנה מאישה לאישה

יש כאלו שאין להן בכלל תפרים באף לידה

יש כאלה שכל לידה

יש כאלה לפעמים כן ולפעמים לא תלוי איך הלידה מתקדמת ..

ויש גם מיילדות שסתם מתערבות וחותכות שלא לצורך כי אין להם סבלנות (קרה לי לצערי)...

בהצלחה !!

לידה ראשונהאנונימית בהו"ל

קרעים משמעותיים (דרגה 3). כאבים לא נורמליי. הלכתי למוקד ואחד התפרים היו הדוקים מידי וזיהום.

ב"ה אח''כ השתפר ועבר. מכירה כאלה שהיו צריכים לפתוח ולתפור מחדש.

ב"ה שתי לידות הבאות לידות וגינליות (למרות הלחץ מהרופאים לקיסרי) עם חתך יזום.

אחרי לידה שניה היה מאוד קליל ביחס לראשון (גם הזדהם), ולידה אחרונה בקושי מורגש.

אז זה משתפר אצלי מלידה ללידה ב"ה!

ממליצה ללכת לבדוק את זה אצל רופא מומחה לקרעים.

*מאנונימי כי לא מעט מכירים את הרקע לידה שלי

זיהום בתפרים נשמע נוראלומדת כעת
הוי,מקלדתי פתח

היו לי מלא תפרים בלידה ראשונה. אחרי חצי שנה הגעתי למרפאה ייעודית בשערי צדק יש שם כירורגית שבודקת את זה, אצלי אכן היה משהו לתקן (בדקה ובמקום טיפלה, כל הסיפור היה 10 דקות בערך ...) רק אז התחלתי להתאושש. ומהר.

אולי שווה גם בזמן הריון ללכת לודא שהכל תקין. (רק כדי לא לסבול, לא בקטע של דחוף)

החלק המעודד שבלידה שניה היתה לי פתרונות קטנה ושירים מהיר, ובשלישית לא היו כאבים כבר אחרי שבוע.

שיהיה בקלות חוויה מתקנת! 

תודה לכולן על התגובות!כנה שנטעה

מבינה שאין כלל, או שיעבור בלידה בע''ה אמן או שאקרע שוב ח''ו.. לגבי התגובות להחליף פיזיותרפיסטית, אני הולכת דרך הקופה אז מניחה שהמענה יהיה זהה בכל מכון, לא?

לא חושבת שהתפרים לא טובים כי תפרו אותי צוות שלם עם פלסטיקאי ומלא רופאים 🫣..

בע''ה מקווה שיעבור ובלי קרעים בלידה.

שוב תודה לעונות ❤️

היה לך קרע בדרגהאישהואימא

גבוהה?(3 ומעלה)

כי לפי איך שאת מתארת שתפר אותך פלסטיקאי ועוד מלא רופאים, ככה זה נשמע

לבעיות מורכבות בקרעים ותפרים בפרינאום יש את דר' רויטל ארבל בשערי צדק.

היא גם אורוגניקולוגית?מקקה
אם זו היא אז דיסהמלצה
גם אם את הולכת דרך הקופהממשיכה לחלום

פיזיותרפיסטיות שונות עובדות לעיתים בגישות מעט שונות. הם יכולות ללכת לקורסים שונים (כמובן אחרי ההתמחות בפזיותרפיה של רצפת האגן) וזה משנה את דרך העבודה שלהן.

ממליצה ממש לנסות

ממליצה ממש לעבור לפרטימקקה

זו רמה אחרת לגמרי של טיפול

אבל גם בקופה יש טובות יותר ויש פחות

יש הרבה דרכים למנוע קרעים בלידהגלי מטר

הדבר הכי חשוב הוא היכולת להניע את הגוף בחופשיות במהלך הלידה וביציאת הראש בפרט ולבחור את תנוחת הלידה לפי מה שהגוף שלך מבקש, מה שאומר ללדת בלי אפידורל.

זה גם מאפשר לך ללחוץ רק מתי שאת באמת מרגישה שזה נחוץ ולא מתי שהמיילדת אומרת, מה ששומר מאוד על הפרינאום. ואפשר גם ללדת בלי ללחוץ בכלל, ילדתי כך פעמיים. תקראי על רפלקס פליטת התינוק.

וגם עם אפידורל יש דברים שאפשר לעשות כדי למזער נזקים, ממליצה מאוד לקרוא על כך בספר לידה פעילה.

חשוב לי להגיב על זהשלומית.

שאמנם יש הרבה דרכים להפחית סיכון לקרעים, אבל לא כל הסיבות לקרעים קשורות להתנהגות של היולדת. יש סיבות שקשורות גם למבנה הגוף, למנח של התינוק ועוד.

אני ב''ה ילדתי ב3 לידות טבעיות מהממות ונקרעתי בכולן, כך שחשוב לי שמי שנקרעת בלידה לא תרגיש אשמה.

מסכימה- ילדתי בשכיבה על הגב, לידה אחת עם אפידוראל,יעל מהדרום

לק"י

כולל לחיצות. וב"ה יצאתי בלי קרעים.

(אז לא שוללת את מה שגלי מטר כתבה, אבל לא הייתי שוללת אפידוראל רק בגלל זה או בונה על זה שאם אעשה משהו מסויים, אז בטוח שאצא בלי קרעים).

גם אניכורסא ירוקה

כמה וכמה לידות, כולן על הגב, עם אפידורל או משככים אחרים ולא נקרעתי באף אחת. יותר משמעותי להבנתי זה שמן שקדים.

ודרך אגב, באחת הלידות המיילדת רצתה להציע לי תנוחות אחרות וזה גרם להאטה רצינית בדופק של העובר, שהסתדרה כשחזרתי לשכב, אז כדאי להכיר שגם זה עלול לקרות

הפסקה השניה- גם אצלי זה קרה😅יעל מהדרום

לק"י

כשעמדתי (או נראה לי שאפילו כששכבתי על הצד) זה גרם לירידות בדופק.

מצטרפת להמלצות ללכת לפיזיו' אחרתשש וארגמן

שהיא תעשה לך את העיסוי!

לא רק לתת הדרכה וזהו. זה לא מספיק.

גם בזה יש בחינה של לא נעים... אבל אולי יהיה לך יותר כל מאשר את בעצמך, וגם אפשר לחשוב על זה שזה מעין ללכת לאימון קשה אבל מחזק. קשה כי כואב וגם לע הכי נעים נפשית, אבל מרפא את הגוף.

אמאלה… הייתי נזהרת עם זהרוני 1234
זה לא סתם אזור בגוף ויכולות להיות לזה השלכות רגשיות. אני לא שוללת ב 100% אבל צריך לחשוב על זה טוב טוב…
נכוןשירה_11
רק מחחשוב על זה נהיה לי חרדה
כתבתי מניסיון אישישש וארגמןאחרונה

הייתי אצל פיזיו' שעשתה לי עיסוי וזה בהחלט עזר להחלמה!

מבינה שזה לא מתאים לכל אחת, אבל שווה מאוד לחשוב על זה.

ולי אישית האימאלה שלך מרגיש מוגזם...

זהו ממש לא נעים ליכנה שנטעה

שמישהו ייגע לי שם בכלל, הבעיה שגם אני לא יכולה לעצמי

מניחה שאין איזה פיתרון קסם כזה או אחר 🥲

עונה- מניסיון של 5 לידותאשת בעלי

המשקלים רק עלו ועלו מלידה ללידה

והראשון נולד 3.8

בראשון חתך יזום וקרעים נוראיים

בשניה חתך קטן- טיפה תפרים ולא מורגשים

מלידה שלישית - אין קרעים כלל!

למדתי 2 מסקנות חשובות:

1. מאוד מאוד מאוד!! תלוי במיילדת . טיימינג של לחיצות וכו . הלידות החוזרות המיילדת עשתה עיסוי תוך כדי לידה עם המון שמן - מה שגרם לכך שלא היו קרעים כלל

2. התנוחה פחות חשובה - ילדתי בכמה תנוחות, בסוף הבנתי שדווקא בשכיבה חצי על הגב יש שליטה טובה יותר למיילדת על הקרעים וכו אז העדפתי את התנוחה הזו.

זה שהיו קרעים פעם אחת - לא מחייב שיהיו שוב

וגם תלוי מאוד איך תופרים- יש מומחים שתופרים ובקושי מרגישים ויש כאלה שפחות יודעים ואז התפרים מורגשים בהחלט

בהצלחה!

יצאתי לחלון וחשבתי שהתבלבלתיהמקורית

איך הגשם שוב פה?

ולמה בעצם?

ושמיים אפורים ועניינים.. עד שיש לי בוקר פנוי באמת להוציא את הילדים לאיזה חוף🙄

ואני אמורה להתארח אצל חמתי היום ואני לא ישנה שם בשום צורה ודרך. אין איזה גלגל הצלה/ חבר טלפוני/ משו???

עד הערב הוא אמור להיפסקoo

חוף כבר לא יתאים היום

אפשר לצאת להליכה בגשם/ בין הגשמים 

פשוט י שמישהו שממשיך לומר משיב הרוחשמעונה
ולא מבין את הרמז☺️☺️☺️
נראה לי צריך להפנים שעכבר בלוטוס

החורף מכסליו עד אייר

ולא מחשוון עד ניסן

כל שנה אנחנו נדהמים מחדש מההפתעה שחוזרת על עצמה ומבחינתנו לא אמורה להיות

אממ לא זוכרת שהיה ככה הרבה שנים אחורההמקורית
בטח לא גשם ממש ואווירה חורפית
אולי לא האוירה של החורףעכבר בלוטוס

אבל גשם יש לפחות פעמיים באזור פסח

ועוד פעם פעמיים באייר

אני זוכרת כמה עצמאות עם גשםooאחרונה
אצלינו הוא היה כל הזמן ..כל המזן קרררפה משתמש/ת
שחלות פוליציסטיות ונרמול!אהבת חינם1

שלום לכולם

אני בת 22 (עוד מעט 23), נשואה כמעט 10 חודשים לבעל מתוק ומקסים!

ברוך השם אנחנו מאושרים, ומאוד רוצים ילדים!

יש לי שחלות פוליציסטיות שמאובחנות מגיל 18 בערך, מאופיינות במחזורים ארוכים של חודשיים שלושה. בשנה וחצי האחרונות לקחתי מדבקות למניעת הריון כדי להסדיר את המחזור. ב4 חודשים הראשונים של הנישואים מנענו הריון מסיבה אישית. וכרגע מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה..

ז"א שאנחנו מנסים בערך 6 חודשים.

קיבלתי מחזור (3 פעמים) בתקופה הזו בערך כל 38-39 יום עד למחזור האחרון שעוד לא הגיע ואני כבר ביום ה55.

ולא, זה לא הריון..

הרופאת נשים בלבלה לי את השכל ואמרה לי לנסות חצי שנה ואז להגיע אליה, ועכשיו פשוט שלחה אותי לרופאת פריון שאני מקווה מאוד מאוד שתעזור.

כולם מסביבי בהריון , גם כאלה שהתחתנו אחרי ובאמת קשה לנו ברמות!

אנחנו כל הזמן מדברים על זה, כל הזמן עצובים וגם מקבלים הערות מההורים על זה מה שמגביר את המתח בינינו ואת הלחץ והעצב סביב הנושא הזה..

אני יודעת שאנחנו נשואים יחסית קצת זמן וניסינו יחסית מעט אבל עדיין הלחץ והמתח סביב הנושא הזה וסביב הדרך שעוד מחכה לנו לא מרפה..

מחפשת עצות טובות של נשים מניסיון, הרגעה, או נרמול שאנחנו בסדר וזה יגיע לנו בקרוב.

יודעת שזה הזמן לפתח את הזוגיות אבל מרגישים ככ מוכנים ורוצים את זה ובטח שמתחילה כנראה טיפולים אצל הרופאת פריון אז זה לא שאפשר פשוט להתעלם מהנושא..

אם יש לכן דברים חכמים להגיד מאוד יעזור ❤️

תודה וחג שמח לכולן!

אין לי משהו חכםניק חדש2

רק ש10 חודשים זה עוד בטווח זמן הסביר.

אני פוליציסטית עם מחזורים ארוכים והצלחתי להיכנס עם 3 ילדים תודה להשם.

אז בע"ה בקרוב אצלכם בשמחה ובידיים מלאות!

ולהתעלם מרעשי רקע בהול.

זה מתחיל בילד וממשיך הלאה.

להתעלם.

תבררי על שיטת אביבהנפש חיה.
שיטה טבעית של התעמלות שמזרימה דם לאברי הרבייה וגורמת להם לפעול בע"ה , כסדר.

התמדה בהתעמלות בשיטה הזאת יכולה להביא לקיצור מחזור ולהסדרת הווסתות

@אפונה

בהחלט יעיל מאדאפונה

ממש ממליצה.

במקביל כמו שכתבו לעשות עבודה על ה"עוד לא"

להרפות בתוך החסר, להסכים לקבל את ההמתנה.

לגבי שיטת אביבהאהבת חינם1

האם צריך לשלם כסף וללכת לקורס מסודר אן שאפשר ללמוד את זה באינטרנט?

אני לא במצב כלכלי שמאפשר לי כרגע להוציא אלפי שקלים על קורסים..

אני לא יודעת כמה עולה אבלמשתדלתלהיותאני
אני א יודעת כמה עולה אבל בטוח זה יהיה יותר זול מטיפולים
רק מעירה שטיפולים עד ילד שנישמעונה
ממומנים על ידי המדינה... או מסובסדים
זה עולהאפונה

600 ₪ לפגישה (ארוכה)

וצריך בין פגישה אחת ל3.

אני שילמתי באופן חד פעמי 600₪ עבור ההדרכה הראשוניתנפש חיה.

שהיא בעצם פגישה שכוללת

תשאול ושיח סביב נושא של פוריות , ווסתות וכו'

הסבר קצר על השיטה

ותרגול

לפי הצורך המדריכה נותנת לך תרגילים לעשות

היא מלמדת אותך אותם ובעצם המטרה היא לוודא שאת יודעת לתרגל טוב את ההתעמלות  הזאת

כדי שבבית תוכלי להפיק תועלת ולהמשיך את התרגול.

פגישה שנייה זה גם כדי להשלים חלק מהתרגילים אם לא הספקתם בפעם הראשונה

וגם כדי לחזור שוב על כל התירגול בצורה נכונה

אם צריך.

זה מה שאני יודעת

באינטרנט יש תרגילים אבל אני לא יודעת לומר אם זה תרגול מסודר כמו בשיטה עצמה שלומדים מהמדריכה. 

היו לכם רק 3 חודשי ניסיוןעדיין טרייה

לגמרי הגיוני לא להיקלט במיוחד שקשה לאתר את הביוץ במחזורים כל כך ארוכים. אתם מצליחים לאתר את הביוץ ולתזמן יחסים לפי זה?

אגב מתי פעם אחרונה בדקת הריון?

הצלחנו כמה פעמיםאהבת חינם1
בפעמיים הראשונות הצלחנו לאתר ביוץ עם בדיקות.. והפעם שום בדיקת ביוץ לא יצאה חיובית ועשיתי בדיקת הריון ביתית ולמחרת בדיקת דם ויצא שלילי
בדקת ביוץ לאורך כל התקופה?עדיין טרייה
אפשר גם לנסות לשלב חום השחר שיותר זול לבדוק איתו תקופות ארוכות (למרות שהוא נותן אינדיקציה רק אחרי הביוץ). מתי עשית בדיקת הריון לפני כמה זמן?
בדקתיאהבת חינם1

עשיתי בדיקת הריון שבוע שעבר ובדקתי ביוץ בעיקר סביב הזמן שהיה אמור להיות הביוץ ויצא שלילי..

בביוצים הקודמים (שנדמה לי שהיו ביוץ) היו לי תסמינים כמו רגישות בפטמות, קצת כאבי בטן.. ובפעם הזאת גם היה לי את זה כמה ימים אבל לא קיבלתי מחזור עד עכשיו ונכון לשבוע שעבר אני גם לא בהריון

אז יש מצב שפספסתעדיין טרייה
את הזמן שהיה ביוץ או שהוא עוד לא היה. אם תלכי לרופא הוא ידע להגיד לך אם את אחרי ביוץ. בכל מקרה לא הייתי בלחץ מכל כך מעט נסיונות. בהצלחה!
עם שחלות פוליציסטיותנעמי28

לא הייתי ממליצה לנסות לבדוק ביוץ לבד בבית.

זה לא מקרה רגיל, אין סדר, זה סתם לעשות מלא בדיקות לחינם.

דבר שנינפש חיה.

שחלות פוליציסטיות זאת תופעה שקורית ל 15% מהאוכלוסיה

סה לא אומר שום דבר על סיכויי הקליטה להריון תקין בע"ה

בפרט שאת צעירה ובריאה ב" ה.

יש כאלה שנקלטו באופן טבעי למרות האבחנה הרפואית הזאת.

האבלנה - רק אבחנה 

הקב"ה איתך תמיד, והוא מסדר הכל לטובתך!

מעבר לזה

בכל שלב בחיים - תזכרי 

שהכל בהשגחה פרטית

הכל משמיים

והכל לטובה.

אל תלחצי משום דבר ואל תתבלבלי מאנשים!

לאנשים תמיד יהיה מה לומר

בכל שלב

אם אין ילדים- למה אין

אם יש- מה עם עוד

אם יש כבר כמות ילדים- למה להביא עוד

מי שקובע זה את ובעלך והקב"ה. 

ממליצה בחום ומניסיון אישי על דיקור סינימצפה88
ואם יש אפשרות גם לעבור לתזונה כמה שיותר מותאמת לשחלות פוליציסטיות (להפחית סוכר ומזון מעובד), עוד יותר טוב
מה הכוונה תזונהאהבת חינם1
האם צריך ממש לחתוך סוכר? אני ממש אוהבת ואין לי כוח עכשיו להישאב לדיאטת כסאח שאולי לא אראה ממנה תוצאות..
ברור שתראי תוצאותאפונה

התוצאות הן שבע"ה לא תחלי בסוכרת סוג 2 ואם כן אז בגיל מאוחר יותר.

וסיכוי גבוה שגם בטווח הקצר תהיה השפעה לליוב על המחזור.

לא דיאטת כסאח אבל תזונה כמה שיותר לא מעובדתמצפה88
ופחות פחמימות פשוטות וסוכרים. כמה שאפשר כמובן
היי יקרהמחכה להריון

קודם כל חיבוק על הציפייה לילד אפילו שזה באמת לא הרבה זמן אבל כל חודש זה כמו נצח שכלכך רוצים!

ממה שאני יודעת את יכולה לקחת תמצית שיח אברהם זה מאוד עוזר לאיזון הורמונלי וקליטה להריון

וכמו שכבר רשמו דיקור שיטת אביבה דברים טבעיים..הבנתי שזו הבעיית פוריות שהכי קל לפתור אותה יש גם כדורים שנותנים..ושיהיה בהצלחה תבשרי פה בשורות טובות בקרוב🙏

רק לגבי שיח אברהם- כדאי לשאול את הרוקח לפני כןנפש חיה.

אם לוקחים לבד בלי הכוונה

לפעמים הטיפות יכולות לעשות בלגן... 

לא בטוחה שרוקח הוא הכתובת, אולי הומיאופתהמקורית
אתםשירה_11

נשואים עשרה חודשים

מנעתם בהתחלה

והיו לך רק 3 מחזורים עד כה

זה אומר שהיו ממש מעט נסיונות אז זה מעודד זה עוד לא מראה על בעיה

כמובן שזה לא אומר שההמתנה לא קשה ומתישה, לא צריך לחכות 5 שנים כדי שזה יהיה "מוצדק"

מנסיוני אני יודעת שלרופאה הולכים אחרי כשנה

וטוב שלרופאת פריון ולא לרופאת נשים רגילה

הייתי מתחילה מלברר על דרכים טבעיות לשחלות כי זה באמת נושא שיכול לעכב

אני פוליצסטית והתחלנו גם לבדוק אחרי כשנה

עד כה ב"ה 2 ילדים מטיפולים

ויכול להיות שיהיה גם טבעי בע"ה אני לא מונעת

יודעת שיש הרבה גם פוליצסטיות שנכנסות טבעי

מציעה מלהתחיל לעקוב אחרי הביוץאולי בקרוב

אני עם שחלות פוליציסטיות ולא היה לי ביוץ הרבה יותר מחודשיים שלושה.. אז אומנם אני הגעתי לטיפולים אבל כנראה לא רק בגלל זה..

בכל אופן, במצב כזה ממש קשה לדעת מתי הביוץ אז ממש ממליצה פשוט להתחיל ממעקבי זקיקים, שרופא ילווה אותכם הזה ואז בשילוב אולטרסאונד ובדיקות דם תדעו במדיוק מתי הביוץ.

חוץ מזה מצטרפת והרבה דברים שנאמרו פה- סה"כ ניסיתם 3 פעמים.. זה ממש כלום גם כשהכל תקין!80% מהזוגות נכנסים להריון תוך שנה-שנה וחצי, ז"א 12-18 ביוצים ונסיונות.. אז זה גם לגמרי בתווך התקין! וגם שחלות פוליציסטיות זה באמת אחד הדברים הכי פשוטים לטפל בהם.. גם לי המליצו על שיטת אביבה (ובסוף בפעם היחידה שניסיתי זה היה כשנכנסתי להריון עם הבת שלי אבל אני לא יכולה להגיד שזה מה שעשה את זה כי היו עוד דברים בסבב הזה) וגם על תזונה שמעתי שיכול לעזור ולהשפיע, לא ניסיתי עד הסוף להתמיד בזה.. ובכל מקרה, זאת באמת יכולה להיות תקופה כיפיית שאפשר להיות ספונטניים ולעשות בתור זוג כל מיני דברים

הי יקרהכובע לבן

3 מחזורים

זה אומר 3 ביוצים (בהנחה שהגוף ישר חזר לבייץ אחרי גלולות. הרבה פעמיפ זה לא ככה ולוקח לגוף זמן להתאזן. )

והסטטיסטיקה הפשוטה של ההריונות. זה 1 ל5, כאשר מקיימים יחסים בביוץ.

במחזורים ארוכים, יש בכלל מצב שלא הייתם ביחד בימי הפורחות, ואז זה אפילו לא נספר.... 

הטיפול הוא "די"פשוטנעמי28

יש כדורים במרשם לעידוד ביוץ איקקלומין/לטרזול.

נוטלים חמישה ימים ברצף בשילוב של מעקב זקיקים.

ואם אין בעיית פוריות נוספת, זה פותר את הבעיה.

השאלה אם את רוצה להיכנס לתוך זה, או לתת לעצמך זמן באופן טבעי.

ולשחרר את הלחץ זה תרגול בלי קשר לאירוע, החיים כל הזמן יציפו אותנו בשיבושי תוכניות ולחץ חברתי, זה עניין שצריך לעבוד עליו בפנים.

ממש להשתיק רעשי רקע, לא לקחת ללב, ולנשום❤️

כמה דבריםמתיכון ועד מעון

דבר ראשון, לי אין שחלות פוליצסטיות, לפחות לא שידוע לי והיו לי במשך תקופות ארוכות מחזורים של 39 ימים, וב"ה יש לי ילדים.

מעבר לזה, אם את מרגישה שהמתח נכנס ופוגע יש למכון פוע"ה שרות של תמיכה סביב פוריות, אולי שווה לשקול את זה.

מעבר לזה, מסכימה עם מה שנאמר שבאמת לא מדובר בהרבה זמן ונכון להציב גם להורים גבול להתערבות שזה לא מקומם להיכנס בניכם. ובאופן כללי 10 חודשים זה עדיין ממש זמן שבונים זוגיות והוא מורכב גם אם לא מכניסים נושא של פוריות

רוצה להדגישאהבת חינם1
שהמחזורים של ה38-39 יום זה רק ב3 חודשים אחרי שהפסקתי מניעה.. לפני היה הרבה יותר ארוכים והחודש המחזור כבר חוזר לסורו..
מצטרפת לקודמותיישלומית.

אתם מנסים לא הרבה זמן. ומחזורים של 38-39 יום זה ממש ממש בסדר. בגלל שאת פוליציסטית לא יודעת אם כולם כללו ביוץ אבל בהנחה וכן אז באמת את במצב ממש ממש טוב!

דרך אגב, אני לא פוליציסטית והמחזור שלי מאוד לא סדיר (50+-30 ימים) וב"ה נכנסתי בקלות להריונות...)

ממליצה להוריד לחץ, להבהיר למשפחה שזה לא עניינם ושאתם מבטיחים להזמין לברית כשתהיה בע"ה. עד אז אין מה לשאול שאלות ולהמליץ המלצות.

עם כמה שזה קשה, ואני לא מזלזלת בכלל, קחו נשימה ותחיו את הרגע. בע"ה יהיו לכם עוד הרבה שנים טובות ושמחות עם ילדים 

עונהנויה12345

גם עם שחלות פוליצסטיות

לא ממליצה על מקלוני ביוץ לא עובד עלינו כל כך.

לי לקח בהריון השני גם בערך 7 חודשים ללא מניעה אבל אין כל כך ביוצים אצל פוליצסטיות ככה שקשה להיכנס להריון

לי עזר לעשות שינוי באורח החיים, לשתות הרבה מים, פחות קפאין, לאכול טוב ומאוזן ולהקפיד על שעות שינה.

זה ממש עזר לי.

יש מישהי שיש לה פודקסט על הנושא ממליצה לשמוע קוראים לה מירי לאב.

בהצלחה!!!

רק רוצה לשים דגש על משהוהביתמתפורר

הרבה פעמיים בשחלות פולציסטיות אין ביוץ בכלל, ומתישהו הרירית פשוט נושרת בלי ביוץ ולכן יש מחזור.

אם עובר זמן וכל הזמן המקלון ביוץ מראה קצת חיובי ולא חיובי מוחלט ייתכן ואת לא מבייצת ובגלל זה באמת כדאי לברר את זה עם רופאת פריון.

היה לי חשוב לציין את זה כי גם אני עם שחלות פוליצסטיות ואחרי כמה חודשים שניסיתי להבין מה לא בסדר איתי שאני לא מצליחה לברר מתי הביוץ (בכל השיטות, בפרט עם חום השחר) הבנתי שזה לא שאני פשוט לא מספיק  דויקת זה שפשוט אין כזה.

אז הדבר הכי חשוב זה להבין אם יש ביוץ וזה אני מאמינה שהדבר הראשון שרופאת פוריות תעשה.

ועוד דבר קטן, קחו נשימה. אתם בתחילת החיים ובגלל זה זה ככ מציף אבל אתם תראו ככ שהזמן יעבור שכולם סביבכם תמיד יהיו דברים שלכם אין או שאתם מצפים.

כל אחד והמסלול המדויק לו, בעז"ה זה יגיע לכם בזמן המדויק!!.

ותשמחו מזה שכבר מנסים לעזור לכם בשלב מוקדם ואתם לא סתם נמרחים חודשים בלי ביוץ בכלל.

בהמשך למה שכתבואפונה

ממש חשוב לעבד את המרכיב של הלחץ

כי אם אפשר לנטרל אותו, תהיה לכם אפשרות ללכת בדרך הרבה יותר נעימה ומועילה לטווח הארוך.

תוכלי למשל לנסות שיטת אביבה כדי להסדיר את המחזורים, ובמקביל ללמוד שיטת המודעות לפוריות כדי לעקוב בעצמך אחרי הביוץ שלך אם יש ומתי, וכמובן לתזמן יחסים.

שתי השיטות האלה הן כלים מאד אפקטיביים שתוכלי להשתמש בהם כל החיים, בתרחישים כאלה ואחרים.

תוכלי גם ללמוד לאזן את עצמך באמצעות תזונה או דיקור סיני, שישפיעו על הבריאות שלך (יש לתסמונת השלכות נוספות לטווח הארוך, היא קשורה להתפתחות של תנגודת לאינסולין).

הדרך הקצרה לעומת זאת, היא באמת לפנות לרופאת פריון, שתשלח אותך למעקב זקיקים - תהליך מתיש ומייגע שכולל אולטרסאונד מוקדם בבוקר מספר פעמים בחודש עם בדיקת שם, תלות באחות זמינה יותר או פחות שתספר לך מה התוצאות, התערבות תרופתית כדי לגרום לביוץ - שיש לה גם תופעות לוואי.

אנשים נוספים שמעורבים בחדר המיטות שלכם, וברור שהדרך הזאת כוללת גם עליה במרכיב הלחץ.

זו אפשרות כמובן, אבל בעיני פחות טובה.

כשרוצים משהו מאוד קשה להרגיע, ובכל זאתמשתדלתלהיותאני

אני מבינה אותכם מאוד, כשרוצים ילדים מאוד קשה להרגיע ולהיוץ בנחת

במיוחד שסביבכם לכולם כבר יש

במיוחד שההורים לוחצים

ובכל זאת, קודם כל באמת לא ניסיתם הרבה בכלל, זה ממש ממש ממש נורמלי לא להכנס להריון כל כך מהר.

כשחיים בסביבה שכולם ילדים מאוד מהר, אז מי שלא 'עומד בקצב' הרבה פעמים בטעות נכנס ללחץ, אבל אם תסתכלי סביבך על אנשים מבוגרים יותר, תראי שלכל אחד יש את הסיפור שלו. יש את מי שהלך בקלות ואחר כך כבר לא, יש את מי שהלך בקלות אבל גידול הילדים היה מאתגר, יש אנשים שהסיפור שלהם זה פרנסה ויש שזוגיות, לכל אחד את האתגרים שלו בעולם, והדרך לצלוח היא רק להסתכל פנימה ולעבוד על השמחה שלנו. במיוחד כשעדין אין אצלכם בעיה, ניסיתם זמן מועט ואתם נכנסים ללחץ סתם. ואני לא אומרת שהקושי לא מובן לי! כשרוצים כל חודש נראה המון. אז אני לא אומרת שצריך לשמוח בזה, אבל כן זה המציאות שה' זימן לכם, תנסו לצמוח מזה ולנצל את הדברים החיוביים שבזה, תנצלו את התקופה הזאת, זה זמן שלא יחזור

תהנו מהזוגיות

תעשו רשימה של דברים שבא לכם לעשות ומאתגר עם ילדים וכל חודש תעשו משהו

תנסו לשחרר. אני לא אומרת להפסיק לרצות או לא להתבאס כשלא עובד, אבל תנסו במקביל להנות,

אני לא אומרת שזה קל, יכול להיות שבהתחלה זה יהיה בכח, אבל יש לנו יכולת לבחור בחיים שלנו על מה לשים את הדגש

אם לא מצליחים לשחרר בכלל- לכו לטיפול.

ורוצה להוסיף שהיום ברוך ה' יש לרפואה הרבה כלים ושאני מסתכלת סביבי גם זוגות שהתקשו בכניסה להריון, בטווח של כמה שנים לכולם יש ילדים, עוד יהיה לכם בעזרת ה', במיוחד כש'הבעיה' היא שחלות פובלסיצטיות שהיום מטפלים בזה מאוד בקלות.

מבחינת ההשתדלות- בגלל הגיל הצעיר והזמן הקצר שאתם מנסים, לדעתי הכי טוב לפני שנכנסים לסיפור של טיפולים לנסות שיטת אביבה ודיקור סיני, אבל אם לא מתאים לכם אתם יכולים גם ללכת ישר לטיפולים, רק לכו על זה בשמחה שיש היום לרפואה כלים לעזור לכם, ולא במסכנות ועצבות.

וכל האנשים סביבכם שמעירים - קודם כל סליחה שאני אומרת את זה ככה אבל הם מטומטמים, אתם נשואים כולה 10 חודשים, אפילו בעיה אין עדין

וגם אם הייתם נשואים יותר וכן היתה בעיה- זה לא העסק שלהם

דיקור סיני עושה פלאיםאנונימית בהו"ל

בתור מישהי שיש לה מחזורים לא סדירים

ואחרי ניסיונות להכנס להריון של שנה וחצי

הלכתי לדיקור (זה סדרה של טיפולים, יקר אבל שווה כל שקל)

המחזור התחיל לדפוק כל חודש כמו שלא היה לי בחיים

ועכשיו ברוך ה' בהריון.

השקעה ששווה כל שקל.

אם תכתבי מאיזה איזור את, אולי אני אוכל להמליץ לך.

אבל חשוב לקחת מישהי מומלצת ולא מהקופה...

וכן חשוב לדעת זה לא נחשב הרבה זמן לנסות...

בדכ ההנחיה היא להתחיל בירור רק אחרי שנה של ניסיונות.. וגם לפעמים לגוף לוקח זמן להתאושש ממניעה (שאגב גם בזה דיקור יכול לעזור(

חיבוק 🫂

אם דיקור אז ממליצה על יניב אברהם, מקבל בכפר חבדאוהבת את השבת
ובצפון
אין לי שחלות פוליציסטיותמקקהאחרונה

כלומר, אין את המראה האופייני בא"ס

אבל יש לי מחזורים ארוכים מאוד וחלקם ללא ביוץ

נכנסתי להריון טבעי 4 פעמים, ופעם אחת נעזרתי באיקקלומין, בילד השלישי

זה ממש ממש לא נורא

אני בהריון!!!!שירה והודיה

ולכבודו פתחתי ניק חדש כי הקודמים "שרופים".

לא בדיוק הריון ראשון, אז אני מנוסה אפשר לומר.

ועדיין--

לא מאמינה!! לא יודעת איך להחזיק את ההתרגשות הזאת בבטן - על כל המשמעויות...

ממש קשה לנהל עולמות מקבילים של חיים מלאים משפחה ועבודה ולהחזיק מתחת לכל זה את האושר הזה.

אז קבעתי בעוד שבוע בדיקת דם

ועוד 3 שבועות רופא ודופק (אמן!)

ובינתיים- פשוט לא מעכלת....

איזה משמח!!!! בשעה טובה יקרה!nik
שיהיה בקלות, בבריאות ובידיים מלאות בע"ה!🩷
איזה יופישירה_11

אושר ממש

מעניין מי את

יש לי כל מיני ניקיות ותיקות בראש שחושבת עליהן 

מתרגשת איתך!! איזו בשורה מהממתנשימה עמוקהאחרונה
שיהיה בקלות ובנחת וידיים מלאות!

אולי יעניין אותך