איך שובעים מסושי 🍣🍣🍣צדיק יסוד עלום

בלי שייקרע הכיס

היה לי טעים והווסאבי חרך לי את התעלות

יבורכו הידיים

מכינים בבית. אגב לא זכור לי שאכלתי פעם סושיפתית שלג
איך רואים שאתה 0מאלן.. אוכל לי סושי פפפכְּקֶדֶם
איכסססימח שם עראפת

בקורונה היינו בבידוד, ודודים שלנו החמודים קנו לנו מלא אוכל, גם מחומוס אליהו, וגם מאיזו סושייה.

הם הביאו לנו איזה שלוש קופסאות סושי, מסריח שאין דברים כאלה. קא סבורים היינו לתת אותם לכלבתנו הנאמנה, אלא שהיא התחילה להקיא מהריח. אז מסרנו את התועבה למשפחה הכי שמאלנית ביישוב

אולי זה היה מקולקלצדיק יסוד עלום
סושי זה ממש ממש נחמד. אכלתי ושמחתי. פשוט היה ממש קצת
לא זה לא, זה פשוט אוכל של עשיריםימח שם עראפת
היינו השבוע בבר מצווה של בן דוד שלי, והכל שם היה אוכל של עשירים, ומתנחלים שכמונו לא ממש ידעו מה לעשות עם עצמם, קרואסון אסדו?? באמת קרה אסון לאסדו המסכן הזה. סשימי?? מה זה בכלל? אה זה המשטח הוורוד הזה? איכס. סטייק בטעם של דולרים. עוד כל מיני דברים מוזרים שלא הבנו מהם.
הלכתי עם חבר טוב מילואימניקצדיק יסוד עלום
יש למילואימניקים הנחות מטורפות. אז לא היה שחיטה
תגידאנימה

@ימח שם עראפת

מאז שנהיית כופר גם שינית את דעתך בנושאים פוליטיים?

לאו דווקא שינוי נוסח דוב מורל, סתם אם יש דברים שהיום אתה רואה אחרת גם בתחום של פוליטיקה/ נוער הגבעות/ התיישבות/ ערבים וכדומה.

פפפפימח שם עראפת
וכידוע אתה בוחן כליות ולב. תפסיק כבר לבלבל במוח.
השבעתי אתכם בנות ירושליםצדיק יסוד עלום

אל תתנו לי להיכנס לפורומים:

נשואים טריים

גרושים גרושות

הו"ל

וגם לא לסקרים של אהבה התלויה בדבר בלנ"ו

הסקרנות גרמה לחתול להתקף חרדה 😿

אם היא רודפת אחרי עם מערוך אז פשוט אומרים:קעלעברימבאר

"היי חמודה שלי. למה את כועסת? מה מטריד אותך? את יודעת שאני הכי רוצה בטובתך בעולם. בואי תספרי לי מה קרה?"

יש מצב שאתמול התחלתי עם הומוכְּקֶדֶם

לאלא. זה לא מה שאתם חושבים. חחחח לא.

לא התחלתי שיחה איתו ממקום כזה!... פפפפ.

פשוט יש לי שריטה שבכל פעם שאני שם לב

למשהו מאד -אני אשתף את זה. לא משנה מה.

האם אני יודע בוודאות שהוא הומו? לא, אנלא מכיר תבנאדם אבל הוא כן נראה גיי.

בכולופן מכל הזולה הוא בפער היה נראה הכי מואר. אז אמרתי לו את זה. והוא התרגש ממש לשמוע את זה והביא לי חיבוק

ואז עלה לי הakwardness  ואני כזה.. אממ תראו מה השעה אני צריך להספיק לרכבת (שאין לי) תמשיך להאיר כמו גחלילית ביייי

רק רציתי לשמח אותו

נא לא לרמוס

ידעת ששבלולים הם זכרים ונקבות בו זמנית?קעלעברימבאר

לא בטוח, ככה זוכר שלימדו אותנו בכיתה ב

אבל לא יודע אם זה גםאצל שבלולי התכלתקעלעברימבאר
הבה נקווה שלאכְּקֶדֶם
נכון מאוד. ועוד בעלי חיים ירודים בממלכת החי.פ.א.

כן, רוב שבלולי היבשה הם אכן **הרמפרודיטים**, כלומר הם נושאים איברי רבייה זכריים ונקביים בו-זמנית.

עם זאת, זה לא אומר שהם בדרך כלל מפרים את עצמם. הנה כמה עובדות מעניינות על התהליך:

* **הזדווגות הדדית:** למרות שיש להם את שתי המערכות, רוב השבלולים צריכים להזדווג עם שבלול אחר. במהלך ההזדווגות, שני הצדדים בדרך כלל מעבירים ומקבלים זרע בו-זמנית, כך ששניהם יכולים להטיל ביצים לאחר מכן.

* **"חצי אהבה":** לשבלולי גינה מסוימים יש טקס חיזור מוזר שכולל ירי של "חצי אהבה" (Love darts) – מבני גיר קטנים שהם נועצים אחד בשני כדי להגדיל את הסיכוי שהזרע שלהם ישרוד בגוף השותף.

* **יוצאים מן הכלל:** לא כל השבלולים הם כאלה. ישנם מינים מסוימים (בעיקר שבלולי מים ושבלולים ימיים) שבהם קיימת הפרדה ברורה בין זכרים לנקבות.

התופעה הזו (הרמפרודיטיות) נפוצה בטבע הרבה יותר ממה שנוטים לחשוב, במיוחד בקרב בעלי חיים חסרי חוליות או כאלו שחיים בסביבות שבהן קשה למצוא בן זוג.

הנה כמה דוגמאות בולטות:

### 1. שלשולים (תולעי אדמה)

בדומה לשבלולים, גם השלשולים הם הרמפרודיטים. כשהם נפגשים, הם נצמדים זה לזה ומחליפים זרע. לאחר הפרידה, כל אחד מהם מייצר פקעת ביצים עצמאית באדמה.

### 2. דגי שונית (שינוי זוויג)

ישנם דגים שלא נולדים עם שתי המערכות בו-זמנית, אלא מסוגלים **לשנות** את המין שלהם במהלך החיים:

* **דגי ליצן (נמו):** כולם נולדים זכרים. בתוך קבוצה, הזכר הדומיננטי ביותר יהפוך לנקבה. אם הנקבה מתה, הזכר הבא בתור "משתדרג" והופך לנקבה.

* **דגי תלסומה (Wrasse):** אצלם זה עובד הפוך – חלק מהנקבות יכולות להפוך לזכרים דומיננטיים אם הזכר של הלהקה נעלם.

### 3. חשופיות ים

חשופיות הים הן הרמפרודיטיות סימולטניות (כמו השבלולים). הן מציגות מגוון מדהים של צבעים וצורות, ובזמן הרבייה הן מעבירות זרע אחת לשנייה באופן הדדי.

### 4. כוכבי ים

חלק ממיני כוכבי הים הם הרמפרודיטים. חלקם יכולים אפילו להתרבות ברבייה אל-מינית על ידי חלוקה של הגוף שלהם, אבל אלו שמתרבים מינית עושים זאת לעיתים קרובות תוך שינוי מין במהלך חייהם.

### 5. צדפות

רבות מהצדפות מתחילות את חייהן כזכרים ומשתנות לנקבות ככל שהן גדלות ומתבגרות (תהליך שנקרא *Protandry*).

**למה זה קורה?**

מבחינה אבולוציונית, זהו יתרון עצום: עבור בעל חיים איטי (כמו שבלול) או כזה שחי בבידוד, היכולת להזדווג עם **כל** פרט מהמין שלו שנקרב בדרכו – ולא רק עם חצי מהאוכלוסייה – מכפילה את סיכויי ההתרבות שלו.

יד גם נמטודות סי אלגנס,קעלעברימבאר

ש95 אחוז מהם הרמפרודיטים

לא נעים להגידכְּקֶדֶם
אבל לפי חזל אברהם היה כזה בהתחלה

צ"ע גדול מה פשר

מעניין. איפה מופיע? ומה עם שרה?קעלעברימבאר

אולי הכוונה שאברהם הוא מידת החסד הקיצונית שלא יודעת גבולות

זה ידוע ממש. מסכת ברכןתכְּקֶדֶם

כתוב שהיה אנדרוגינוס, ושרה איילונית

או פשוט מרוב שהוא כללי הוא 2 המינים

מעניין. אולי זה קשור לכך שאברהם זה חסד ושרה זה דיןקעלעברימבאר

אז כל עוד אברהם הוא אברם אין לשרי יכולת להיות נקבה וללדת ואז היא עקרה כי היא איילונית (אשה שאין לה הורמונים נקביים ולפעמים גם אין רחם). ורק  שהם אברהם ושרה אז אברהם זכר ושרה נקבה

כן מנהסתם שזה קשורכְּקֶדֶם

אגב שמעתי רעיון חסידי לא זוכר מאיפה שמתקשר לזה בקטע אחר

אברם ושרי היו מושלמים מבחינה רוחנית ולכן היה להם פער פגם בחומריות. כנראה שזה בא כאן לידי ביטוי במיניות, הם היו מדיי רחוקים מהעולם בקטע נעלה ולכן הם יצאו כאן כביכול פגומים וחסרים. 

ורק כאשר נוסף להם האות ה שמבטאת חומריות הם יכלו להשפיע על העולם ולהאיר, כלומר דרך הירידה כביכול מהמעלה שלהם.

אני שמעתי אחרת מה שכותב הרב קוק.קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך כ"ו בניסן תשפ"ו 18:52

המדרש אומר שאברם היה ערל. ואברהם מהול.

הרב קוק אומר שכל עוד הוא אברם הוא נושא את הזהות הלאומית הארמית ממולדתו שהיא לאומיות גוייית של אגאויזם לאומי.

ורק שנפטר ממנה ונהיה אברהם ומל עצמו הוא מתעלה ללאומיות אלוהית שרוצה להיטיב לעולם כולו. המדרש אומר "אברם - אב לארם. אברהם - אב המון, אב לכל העולם".

אבל זה קצת מתקשר למה שאתה אומר, כי אברם עדיין לא מקדש לאומיות, אלא פועל כאישיות פרטית שרוצה להפיץ רק דת רוחנית בעולם ולא לקדש לאומיות גשמית

אה כן לפי הפירוש שהבאתי הוא נוקט בגישה רדיקליתכְּקֶדֶם

ומעניינת שדווקא הערלות היא השלמות. 

ומבחינה רציונאלית זה הגיוני כי למול זה לבצע כביכול פגם בגוף שלך. המדע אומר גם שזה פוגע כביכול במיניות אבל לא ניכנס לזה.

ערלות זה טומאה. אבל היאקעלעברימבאר

גורמת לנשמה לסור מהגוף הטמא ולהיות רק בעולם הרוח.

כמו פאולוס שהיה רק בעולם הרוח ולכן התנגד לברית מילה כי לא רצה להכנס לחומר. אבל הגוים אמצו את זה ממנו כי רצו להיות גשמיים ועבדא בהפקירא ניחא ליה.

אבל דווקא שאברהם נולד ערל זה אומר שמתוך הגשמיות התעלה.

בניגוד לשם עבר ומשה שנולדו מהולים, כי במילא הכוח הגשמי שלהם היה מועט בעולם, ואת זה ציפורה משלימה למשה שמלה את עורלת בנה כשמשה התרשל בזה, שהיא כרבנית אשת רב דואגת להוריד את בעלה לקרקע שלא ירחף כת"ח באויויר וה' לא יהרוג אות ובגלל זה כי הרי תםקידו להוציא ממצרים את ישראל ולא רק להיות רב

המדע אומר שזה מחליש טיפהקעלעברימבאר

את ההרגשה העצבית. וזה מצוין כי זה מחזיר את האיזון בין ההנאה הגשמית לרוחנית לאיזון. כמו זסוכר יותר מדי בקפה זה מגעיל, כך הנאה גשמית יותר מדי בעריות זה בא על חשבון ההנאה הרוחנית. ולכן צריך איזון ומינון מדויק

הניחא למאן דאמר שמיניות זה מעין פגםכְּקֶדֶם

(יש גישה רווחת ביהדות שנוקטת בזה באמת כידוע)

אני לא חושב שאדם הראשון היה מהול לפני החטא, וזה דיי מוכיח שזה לא פגם. 

אבל יש מצב שאני טועה אני באמת לא זוכר אם הוא היה מהול

לא פגם. אבל לכל דבר יש מינון מדויק. ברגעקעלעברימבאר

שהמימד התחושתי עצבי של חוש המישוש תופס מקום גדול מדי במינון של הנאה רוחנית-גשמי תשל קשר פיסי בין איש לאשתו. אז זה פוגם בהכל. כמ ושסוכר יותר מדי בקפה זה מגעיל למרות שסוכר זה מתוק וטעים. 

כתוב במפורש שהאםד הראשו ןהיה מהול לפני החטא.

זה לא אומר שהיה חלש בתחום העריות. בניגדו למשה שם ועבר שהיו חלשים. אצל אדם ודוד זה היה מפני העוצמה בגשמיות וטהרתה ללא טומאה.

הערליות מסמלת את האגואיזם בתחום העריות והטומאה.

ברו שהיה מהול.

ערליות זה איכסה ואתה כיהודי יודע זאת.

כי חרפה היא לנו.

זה לא הפירוש שליכְּקֶדֶם

ונדמה לי שזה פירוש שלקוח מהזוהר אבל לא סגור על זה

אני יכול לברר

אני לא זוכר אבל נראה לי כתוב בחזל. אבלקעלעברימבאר

עזוב חזל.

אתה כיהודי עברי יכול לדמיין את האדם במצבו האידאלי ערל?

כיהודי או מבחינה הגיונית?כְּקֶדֶם

מבחינה הגיונית חדמש שכן

מבחינה יהודית ,לא

אבל למאי נפקא מינה?

יש הרבה בחינות מוזרות שמופיעות בחזל והפשט לא משנה אלא הרעיון זמאחוריהם אז מנהסתם שהדעה שלי לא רלוונטית בכלל

גם כיהודי וגם בקטע האנושי פשוט,קעלעברימבאר

עובדה שגם לערבים ערליות זה חרפה. ויש גם נוצרים שמלים.

יש קטע של הרב קוק שמדבר על ברית מילה אביא לך אותו.

בכל מקרה גם רבי עקיבא אמר שלמול זה לתקן את הגוף בניגוד לדעת היוונים

הרב קוק טללי אורות פרק ז:קעלעברימבאר

האהבה, עדן החיים, החודרת עד האהבה המינית בפנותה לקראת הויית החיים ושלשלת השלמתם מדור לדור ומתקופה לתקופה, התשוקה האלהית של העלאת נר החיים הולכת היא ומתרכזת בתוך כל האידאלים הנשאים ממלאי החיים. והם נוטעים אלה האחרונים, את כל הפרחים היפים נותני הריח הטוב, אשר בכל פרדסי האהבה המינית המעוטרת בחיי תום ואושר, שהנטיה האינדיבידואלית השפלה הכניסה פה את שמריה, באש זרה ושורפת, שהוציאה את חרפת הערלה, בתכונתה הפסיכית (=הנפשית) והפתולוגית (=הגופנית).

שאיפת ההשתלמות המעשית והרוחנית, להכשיר את הבשר והרוח אל אור האהבה הממלאה עז ואורה את כל גדות החיים, על ידי ניצוצה הפנימי של תשוקת יצירת החיים והזרחת אורם בתכונתם היותר אידאלית, אוצר אור זה בכל זהרו ואורו, בכל מילואו וטובו, גנוז הוא לעד בחותם אות ברית קודש של מצות מילה.

(הראי"ה קוק, טללי אורות, ז')

הערה - בתקופת הרב קוק, המילה "מיני" לא נשאה אופי כמו של היום. אלא של "קשור לקשר הפיסי של 2 המינים של האדם לצורך הולדה". ולכן הוא משתמש במילה זו ולא ב"עריות"

רק בשטו"ל אפשר להגיע מדיבור על חלזונים הומואיםכְּקֶדֶם
לדיבור מעמיק על סתרי תורה
היי אל תכליל אותי בזה. אתה התחלת עם הכותרת קעלעברימבאר
הרעיון הזה סותר את פשט התורהנוגע, לא נוגעאחרונה
יבמות?נוגע, לא נוגע

כתוב ששניהם היו טומטומין (לא אנדרוגינוס).

ויש אומרים ששרה הייתה איילונית (כנראה שלשיטה זו אברהם היה רגיל).

וברור שזה ששניהם טומטומין זה לא פשט, אלא מאגדות חז"ל.

ההסבר הפשוט הוא שכוונת חז"ל שעם ישראל הוא מיוחד ויוצא מהטבע ולכן צריך נס כדי להיברא, ולא רק נס של עקרה שיולדת, אלא שיצירת איברי הרבייה היא גם מעין נס. כלוצר הבסיס של עם ישראל הוא הרבה למעלה מהטבע.

כנראה גם אדם הראשון, לפני יצירת חווה?פ.א.
אדם וחווה היו מחוברים גב אל גב אז זה לא נחשב.קעלעברימבאר

ואם הולכים לפי הפירוש שצלע זה עצם. אז אדם היה זכר. כי כתוב שרק אחרי "זכר ונקבה ברא אותם" פרו ורבו. אז לפני זה לא היה יכול לפרות ולרבות. "ולאדם לא מצא עזר כנגדו"

יכול להיות שחיבור גב אל גב זה חיבור כמו של קונכיהצדיק יסוד עלום
לא?
חחחחחאני:)))))
...אני:)))))

זה מזכיר לי את ה"חברה"  הטרנסג'נדרית מהשיעורי נהיגה

דמו בנפשכם איזה גדולה ואצילות נדרשת מאלוהיםכְּקֶדֶם
לבחור להתחתן עם בני ישראל בידיעה מוחלטת על העתיד, כלומר בידיעה מוחלטת שהם יזנו בחופה. ולאורך אלפי שנים עד היום. כל זה היה שווה רק את התקופה הקצרה הזאת שהיינו ביחד.

זכרתי לך חסד נעוריך לכתך אחרי במדבר בארץ לא זרועה

לא חשבתי על זה מעצמי כמובןנוגע, לא נוגע
רק ניסיתי קצת יותר להוריד את זה
התכוונה תליה לייבוש. למה לקטרג על עמךקעלעברימבאר
ישראל?

עובדה שהיא שינתה מוות לעונש

חזרתי מפגישה עם הסאטמראני:)))))

היה נחמד מאוד בחור חמוד ונעים

דיברנו על השקפות שלושת השבועות וכו' בין היתר

כן אכלתי אותו בלי מלח בדיונים ואז נזכרתי שאני רציתי שתהיה לו חוויה טובה ולא טראומטית אז חלק מהזמן הנהנתי בהסכמה.

הרגיש לי חזרה לשנות ה..תרפפו עם הלבוש והכל

הוא רצה לבדוק אם יש סיכוי שאני משנה את סגנון הלבוש שלי ליותר צנוע

והוא בעד לפייס את הערבים ולהתכופף תחת הגויים

זה מה שאני זוכרת כרגע.

או בשמחת בית השואבה בסוכותקעלעברימבאר
אם הייתם חלילה נולדים גוייםהרמוניה

לאיזו אומה הייתם רוצים להיוולד?

או באיזה מדינה?

איזה תרבות?

בפארקים בארהב יש סנאים כמו חתולים.קעלעברימבאר

ועשית לעצמך אאוטינג עכשיו שאתה ירושלמי

משתעשע לתומיאיגנוטוס פברל
אנטיגנוס פבראלקעלעברימבאר
מה?איגנוטוס פברל

תראה מה זה! 3 ימים אני לא נכנס לערוץ, ומגלה 48 התרעות חדשות! רק משריטות!

מושחתים נמאסתם

האם היית אומר שהגלגל טווה כרצונו?צדיק יסוד עלום
בהחלט. יש הרבה חוטים במארג. אני ט'אוירןאיגנוטוס פברלאחרונה

אולי יעניין אותך