אבל אני רוצה להגיד לך, גם מהניסיון עם הילדים הפרטיים שלי וגם עם ילדים בגן, שמדובר בטיפול רפואי שמשפר את איכות החיים של הילדים בצורה מדהימה.
אספר לך כמה דוגמאות קצרות-
ילדה שכל זמן החצר ישבה רק ליד הגננות, ויום אחרי הניתוח הלכה לשחק עם חברים, ומאז לא נרשמו יותר 'קשיים חברתיים'.
ילדה שחשבנו שהיא צריכה חינוך מיוחד, כי היה נראה שהיא לא מבינה בכלל מה שאומרים לה- ויום אחרי הניתוח פתאום היא מבינה, מגיבה ומשתתפת.
ילד עם בעיות התנהגות קשות, שהניתוח הפך לילד קשוב (עדיין תוסס, אבל בתוך גבולות סבירים...).
ומהניסיון הפרטי עם הילדים שלי, אני רוצה להגיד שהשנים שבהם ניסיתי להתחמק מניתוח על ידי טיפולים טבעיים והחלפת תפריט- עזרו לילד אחד שאותו באמת לא ניתחנו, אבל אצל שניים אחרים יצרו בינתיים קשיים משמעותיים, והיינו איתן במצטבר במעל 3 שנים של טיפולים אצל קל"ת כדי לתקן את הנזק שנגרם (דרך אגב- גם החולשה בשרירי הפה היא נזק מאוד נפוץ, אצל ילדים שיש להם גם שקד שלישי ונושמים דרך הפה במקום דרך האף).
וגם על הילד שהצלחנו להתחמק מהניתוח לפעמים יש לי ייסורי מצפון על תקופות שבהן הוא לא כל כך שמע והייתי ממש חסרת סבלנות אליו (כל דבר היה צריך להגיד לו מול הפנים, ולאט. אחרת הוא היה ''מתעלם''. וגם כשידעתי את זה בשכל, זה עדיין משגע וקשה מאוד ליישום).
נכון, הכפתורים יכולים ליפול ואז צריך לנתח שוב. אבל הניסיון שלי מראה שגם הטבה לתקופת זמן קצרה (חורף אחד)- משפיעה מאוד על ההתפתחות של הילד, ובעיני זה שווה את זה.