עבר עריכה על ידי קמה ש. בתאריך כ"ב בטבת תשפ"ה 11:23
בס״ד
אני עקרת בית לפרקים. מאז שנולד הראשון שלנו יש שנים שאני עובדת ושנים שאני בבית. עם חלק מהילדים נשארתי שנה, שנתיים וגם כמעט שלוש שנים בבית. ויש גם שנים שהצלחתי לשלב קצת עבודה (ברמה של יום בשבוע בערך). כמה מחשבות שיש *לי* על כל זה:
1. להיות קשובה לעצמנו. מה יעשה לי טוב עכשיו? לעבוד? להיות בבית? לשלב? זה דינמי.
2. בעיניי חשוב לשמר כושר עבודה, גם אם במינון נמוך, בתקופות שנשארות בבית. לעשות השתלמויות, אם אפשר לקחת עבודות קטנות מדי פעם וכו׳. כדי שיהיה לנו לאן לחזור כשנרצה / נצטרך. חמותי הייתה עקרת בית מופלאה המון שנים וכשהילדים יצאו מהבית היא מצאה את עצמה בלי תעסוקה וגם בלי משהו ביד לחזור אליו. היא אומרת שאם היא הייתה יכולה לבחור אחרת, היא הייתה דואגת להכניס משהו קטן תעסוקתי במהלך השנים.
3. לא מרגישה חוסר הערכה כלפיי או כלפי מי שבוחרת להישאר בבית. דווקא רואה לפעמים הערכה כי זאת בחירה לא תמיד טיפוסית. או כמיהה לעשות את אותו הדבר אילו רק היה מתאפשר. כן לפעמים נבהלת ביני לבין עצמי מזה שלא עבדתי כבר הרבה זמן וחוששת אם עדיין יהיה לי לאן לחזור (ב״ה עד עכשיו תמיד הסתדר). אבל מעריכה את מה שאני עושה בבית ומאמינה בזה, ומרגישה שככה גם הסביבה.
4. יש הרבה נחת בלהיות בבית. זה פחות ג׳נלינג ואין את הלחץ המטורף הזה של לעשות שעות. כנ״ל לגבי להפסיד ימי עבודה כשהילדים חולים או חופשים.
5. לצד הנחת, יש בזה גם משהו קצת חונק, נגיד כשאת כל יום, כל היום, עם תינוק או פעוט. לי מאד חשוב לעשות את הפיזור ואת האיסופים של שאר הילדים כדי לנשום אוויר מבחוץ. גם חשוב לי מאד כל יום להתלבש, להתאפר ולהיות מסודרת, גם אם אני לא הולכת לעבודה. ובעיקר, חשוב לי ממש לקחת הפסקות, בשאיפה מדי יום (כשאין מילואים). איזו חצי שעה-שעה שבעלי על הילדים ואני רק עם עצמי. באותה הקטגוריה אפשר גם להכניס תחביבים, התנדבות, קורסים וכו׳.
6. אני מרגישה שבאופן פרדוקסלי התפתחתי המון מהשנים בבית. אפשר לנצל את הזמן שהתינוק/פעוט ישן כדי ללמוד משהו. ובנוסף, ההפסקה מהמירוץ עם העבודה פותחת את הראש. כמו מה שכתוב על המצרים שהם שיעבדו את היהודים עוד יותר חזק כדי שלא יהיה להם פנאי לחשוב בכלל. ברגע שעוצרים, יש הרבה פעמים מקום למחשבות חדשות ולכיוונים חדשים, כולל במישור המקצועי.
7. יש משמעות כלכלית לכך שהאשה לא עובדת ושמתקיימים רק ממשכורת אחת. זה יכול להשפיע על ההכנסות של הבית ולפעמים נדרשים לעשות ויתורים מסוימים.
8. ומצד שני, חברה שיותר מבוגרת ממני אמרה לי פעם שאם עושים את מה שמרגיש לנו הכי נכון, אם עושים את מה שאנחנו מאמינים שה׳ שמח בו, אז הוא כבר דואג לשאר. זה משפט שליווה הרבה מההחלטות שלי ושלנו ובגדול ראינו שזה מאד נכון ב״ה.
מקווה שזה עוזר ומוזמנת לשאול עוד ❤️