ננזפתי היום פעמיים, בעבודההרמוניה

פעם אחת זה בגלל שגילו שעברתי על הכללים (אסרו על שימוש בכפתור "כמות" בקופה, זה אומר שצריך להעביר מוצרים אחד אחד) ומסתבר שאני מקום שני בכל הרשת בשימוש בכפתור😅

ופעם שניה זה בגלל שלא הייתי מאופרת מספיק ואנחנו חייבות להיות מאופרות כ"דיילות יופי" בלה בלה וכולי

בהתחלה זה הוריד לי קצת תמצב רוח הרגשתי כמו ילדה שהמנהלת קראה לה... 

אבל אז אמרתי לעצמי רגע נזפו בך באחלה נסיבות אין מה להיות נזופה

אבל פישלתי אין מה לומר... לא הייתי צריכה להתפס. לא ידעתי שככה עוקבים אחריי.

ואני עודהרמוניה

תכננתי לבקש העלאה. חחחחחח

לפחות האיפור על חשבון המעסיק, כולל הדרכה והמלצות?פ.א.

שולח עידוד וחיזוק להעלאת המצב רוח …

לא נורא. אני רואה בזה נזיפה קלה מאוד.

לא חלילה נזיפה על נזק, מעילה באמון…

חחח כן לא כולל הדרכה והמלצותהרמוניה

ב"ה שאני יחסית מבינה באיפור ולא הייתי צריכה הדרכה אבל אני לא אוהבת ממש בטח לא כל יום... כשהתקבלתי לעבודה סיכמו איתי על איפור קל! ועכשיו הם רוצים שאני אוסיף מעבר..

תודה 

נכון תודה על ההכנסה לפרופורציות חחח

איזה מתוקה אתראשיתך
תבקשי בכל זאת העלאה
חחח אני אבוא אליהם בכזה..: "שמעו נראה ליהרמוניה

אני שוקלת לעזוב..." ואז נראה כמה אני שווה בעיניהם. חחח סתם. נכון אני צריכה לבקש אבל כדאי קצת לחכות עם זה☺

אבל אני באמת מחפשת עבודההרמוניה

ברור לי שזה עבודה זמנית... אבל אין לי רעיון למשהו אחר, כל העבודות גרועות

יש לך רעיון בשבילי?

סייעת לילד בבית ספרראשיתך
אבל למה בית כלא😩סליחה כאילו בית ספרהרמוניה

אני לא חובבת של המקום הזה ונדמה שהוא רודף אחריי

אולי באמת לא תהיה ברירה אבל מסכנים הילדים אני לא חינוכית ואחראית יש לי בעיה... אני לא מבינה מה המשמעות בבית ספר ואני סבלתי שם ושנאתי את הממסד אז אין לי מה לתת להם, מאיפה לגשת לזה בכלל

אני באמת רוצה

איזה חמודהה אתתתראשיתך
אז לא😅
חחחח אני לא יודעת אם לצחוק או לבכותהרמוניה

אולי אני אלך לטיפול לתקן את החוויה של ילדה בתוך אנרכיה ואז משהו ישתנה שם בתפיסה

מזדהה ממש !טויוטה

שנאתי את הישיבה כמו שלא שנאתי שום דבר אחר !!!!!😣

היום אני מלמד בישיבה, ומכיר את המקום מכיון שונה לגמרי !!!!

והעיקר אני משקיע את כל מה שיש לי שבחורים לא ירגישו מה שאני הרגשתי😃😃😃

קוראים לזה 'שליחות',

ואני ממש מזמין אותך לחקות אותי !!!

[לפחות בזה 😌]

אגב,

ממש עיצבן אותי שהם מכתיבים לך איך להיראות,

זה נשמע לא יהודי לא דמוקרטי וכן מגעיל !

הייתי בורח משם באותה דקה !!!

אגב 2,

ברובם של המקרים, המעבידים צריכים את העובדים הרבה יותר ממה שהעובדים מתארים לעצמם !!!!

תשתמשי עם זה.

הופעה ייצוגית של עובדים עם קהל היא עניין מקובלפ.א.

ונורמלי.

הדרישה  החדשה לאיפור מוקדם יותר, נשמעת באמת חורגת מהסביר

מה הקשר ליהודי? לדמוקרטיה?

תודה!הרמוניה

אבל איך... אין לי תשובות עד היום, אני חושבת שאני לא מתאימה לזה 

יודעת שזה שליחות אבל זה גדול עליי

כן זה מעצבן אבל זה ממש חלק מהחוזה עבודה... ואפשר להבין כי זו רשת קוסמטיקה והם רוצים לשווק... והסיבה שאני שם זה כי אחרי הכל זאת עבודה רק עם בנות בצוות (וגם הלקוחות בעיקר בנות) שזה כן יהודי 

היחס לעובדים הוא מזעזע, הם לא יודעים לשמור על עובדים לכן כל הזמן הם מחפשים ועוזבים אותם

גם השכר נמוך למרות שבסניף שלי (קניון במרכז) הם מגלגלים מליונים בחודש...

אבל ככה זה הרבה מקומות... משתדלת להגיד תודה בינתיים על מה שיש..

תשארי את!ראשיתך
טוב אז רעיון אחרהרמוניה
יאללההה שילכו לחפש לא פישלת ולא נעלייםמיפ
מיפ?!?! איזה אורחת!!הרמוניה

😂😂😂

רק עוברת פומיפ
מחפשת איזו גרב מסריחה מפעם שהלכה לי לאיבדון
אני מכחיש כל קשר להעלמות. ואני דורש עורך דין.ימח שם עראפת
לא הייתי שם בכלל ואני לא מכיר שום גרב והיא התחילה
😯😯😯מבולבלת מאדדדד
שלום🤗
תזכירי לימיפ
מי כבודה?
אי אפשר לטעות😌מבולבלת מאדדדד
האחת שרוצה שיהיה למיפ טוב, גם אם היא לא בקשר איתה😌😌
אוי איזה לא נעים משה

איפה זה ישב לך בגוף? כלומר, מה שהם אמרו אמרו, אבל מה מרגיש אצלך?

(גם בי נזפו היום, על משהו באשמתי שהיה צריך לבדוק אותו יותר טוב, מצד שני הם מלחיצים ואומרים על הכל "עכשיו" אז זה לא לגמרי).

בעיקרון יש סיכוי שלא "עקבו אחרייך" אלא הוציאו דו"ח מהמערכת על שימוש בפונקציה. בתור מי שלפעמים עושה את הדברים האלה ומוציא דוחות מה-SQL כדי שהמנהל אחר כך יוכל לפעול איתם זה לא שחיפשו אותך אלא שפשוט היית מקום שני בכל הרשת.

לגבי מאופרת, לא יודע. אם את צריכה למכור את הרעל הכימי של האיפור אז כנראה שאת אמורה להשתמש בו. באסה? כן. אבל ככה זה.

...הרמוניה

אתה מזמין אותי לפרוק?

לא יודעת איפה זה מרגיש לי בגוף, רק יודעת שמההתחלה היה לא כ"כ נעים שם והתמודדתי טוב, וניחמתי את עצמי שכל ההתחלות קשות וכולי, ועכשיו אני מרגישה שכל מה שהחזקתי לא באמת התגברתי עליו אלא הוא הודחק והגיעו מים עד נפש כזה

אבל באמת עם כל הקושי אני רואה את זה כהזדמנות להתחשל ולצבור ניסיון ולהוציא כוחות מתוכי

אפילו הנזיפה הזאת, ושחוץ מזה שזה נאמר לי בפנים היא גם כתבה את זה מול כולם בקבוצת וואטסאפ, וזה לא המקרה חסר הרגישות היחיד שצועקים או משפילים, כל עוד זה באמת בגבול שלי אני בעז"ה אתחזק מזה. יש אנשים לא רגישים בעולם. 

כן, אני יודעת שזה המחשב... גם היה לי חשש קטן שהם יסתכלו על החשבונות שהוצאו על שמי אבל ביטלתי אותו🙂 

חחחח בדיוק....

בוודאי שאני מזמין אותךמשה

להתפרק, לא לפרוק. לקפוץ להשתולל להשתגע

נשמע שאת מודעת למה קורה שם. להתחשל זה טוב אבל להישאר במקום שרע לך באופן כללי (להבדיל מרע בנקודות חריגות, זה יש בכל מקום עבודה) זה בעיניי לא בריא בכלל. 

"הגיעו מים עד נפש כזה" (חיבוק מקלדת זה חוקי? אם כן, זה מה שאני חושב על ההרגשה המתסכלת הזו).

אחר כך צריך לכתוב לך משהו על האפשרויות שלהם. את יודעת זה לא שזה כזה פשוט לגייס עובדים לעבודות האלה בשכר שהם מציעים. תשחררי. תנשמי עמוק. גם אם יפטרו אותך זה פשוט מכה קטנה בכנף.

וזהו. ותרגישי טוב בכללי. הביטחון העצמי שלך צריך לבוא מבפנים. לא מהם.

אמן ותודה...הרמוניה

כן אני עדיין לא בטוחה לגבי המאזן יתרונות-חסרונות בעבודה הזאת, זה גם משתנה, כרגע אני רוצה לעזוב אבל לא אעשה את זה עד שיהיה לי בוודאות מקום לעבור אליו ובינתיים לא מצאתי. מסתבר שזה קשה למצוא. רוב העבודות אפילו בקניון הזה משלמים מינימום ורק אחמש מקבל יותר. או שיש מקומות שכן משלמים אבל מטעמים דתיים אני לא אעבוד שם.

..אני:)))))

למה יש כפתור כזה אם אסור להשתמש בו?

את ממש צודקת ננזפת באחלה נסיבות.

הרמוניה

הם נתנו את ההוראה הזאת לפני חודש בערך, בגלל שאחת הקופאיות עשתה טעות ורשמה במקום 3 "30" או משהו כזה. אבל בחיאת, בגלל טעות אנוש אני צריכה עכשיו לסבול ולעכב את כל התור של האנשים? וגם אפשר להתבלבל כשמעבירים אחד אחד. בקיצור לא ממש הקפדתי על זה... 

אל תתרגשי מהם. סתם עושים פוזותפתית שלג

ופעם הבאה תבואי עם מסיכה כזאת ותשאלי אם שמת מספיק שכבות

...הרמוניה

אימאלה איזה מלחיץ

😅

אני לא שמה שכבות אל דאגה...

אני שונאת לשים על עצמי דברים מיותרים (ולא בריאים)

אם אתם רוצים לדעת... עוד לפני שעבדתי שם, אבא שלי קנה לי מחנות תבלינים דבר שנקרא "כחול" בערבית. זה מה שהיה משמש פעם במקום עיפרון לעיניים, ובתימן גם גברים היו שמים אותו בשביל בריאות, כי הוא מופק מאבן. כחול לעיניים - נוסח תימן

אני לא יודעת כמה זה באמת בריא... בכל אופן מאז שאני צריכה להתאפר באופן יומיומי אני שמה את זה במקום עיפרון וזה נראה יפה.

קטע..פתית שלג

איפה שאני גר יש תימנים ותימניות ששמים את זה. יפה שאת שומרת על המסורת.

לא נכוןןהרמוניה

יואוו לא ראיתי אנשים שמים את זה כמעט אף פעם

עכשיו תגלה לי איפה אתה גר

בכל מקרה אני יודעת ששמים את זה לבריאות בד"כ שמים עבה ואז זה מכוער, אז אני שמה ממש עדין שאף אחד לא יודע שזה לא עיפרון בעצם

חחחחפתית שלג

אבל הם באמת התמעטו עם השנים

מעניין...הרמוניה
תגידי את מרגישה שזה משפיע על הראיה שלך?פתית שלג
לאהרמוניה

אבל בטח זה השפעה מינורית או הדרגתית שהגיוני לא להרגיש. 

אני גם לא בטוחה שזה באמת בריא. 

לפעמים אם נכנס לי ממש לתוך העין זה טיפה שורף או מגרד. (אפילו שגם עפרונות עיניים לא איכותיים יכולים לגרום לזה)

אין לי מושג מה זה הכחל הזה באמת ומה הוא מכיל

תראה כוחול - אנציקלופדיה אאוריקה

(ומשהו מגניב שבאות ערביות ומבקשות עיפרון הן קוראות לזה "כוחול" אז זה השם אצלן הכללי)

אימלהפתית שלג
ללא כחל וסרקימח שם עראפת
גם במשנה ובגמרא זה מופיע
יפה נכון נראה לי שזה זה..הרמוניה
אינלי מושג מה עושים עם זה,ימח שם עראפת
כי אמא שלי ואחותי לא מתאפרות ברוך ה', אבל אני זוכר במעורפל משו על בנות ירושלים שצובעות את העיניים בכחל. מה זה אומר, שמים את זה על שמורת העין? זה בצבע כחול?
אם כבר עבירה על כלליםהרמוניה

חלק מהחוזה היה שבמשך שנה מאז שאני מפסיקה לעבוד שם אסור לי לעבוד אצל אף חנות של המתחרים. 

נגיד סקארה היתה בין היתר ברשימה ויש לי סקארה ליד הבית. אז אם אני הולכת לעבוד שם בכל זאת הם יכולים לעלות על זה ולתבוע אותי או משהו?

@פ.א. 

תשובה ראשוניתפ.א.

חופש העיסוק הוא עיקרון יסודי במשפט הישראלי, המעוגן בחוק יסוד: חופש העיסוק, והוא מבטיח לכל אדם את הזכות לעבוד במקצוע שהוא בוחר. יחד עם זאת, קיימים מקרים בהם מעבידים מנסים להגביל את חופש העיסוק של עובדיהם לאחר סיום יחסי העבודה, באמצעות סעיפים בחוזה עבודה האוסרים על העובד לעבוד אצל מתחרים לתקופה מסוימת.

החוק בישראל בנושא:

בתי המשפט בישראל בוחנים סעיפים שמגבילים את חופש העיסוק בהתאם לעקרון הפרופורציה ולחוקי המשפט הכללי. הפסיקה קבעה שאיסור גורף על עבודה אצל מתחרים אינו תקף באופן אוטומטי, אלא אם כן מתקיימות נסיבות מסוימות המצדיקות זאת, למשל:

1.שמירה על סוד מסחרי: אם העובד נחשף למידע עסקי או טכנולוגי ייחודי שיש בו סודיות עסקית משמעותית.

2.תמורה מיוחדת: במקרים בהם העובד קיבל תמורה נוספת או תשלום ספציפי על הסכמתו להגבלה זו.

3.נזק ממשי למעסיק: אם העסק של המעסיק הקודם עלול להיפגע באופן ממשי כתוצאה מהמעבר.

4.תום לב: יש לבחון האם ההגבלה נעשתה בתום לב, ואם היא מידתית ואינה חורגת ממה שנדרש.

מבחני הפסיקה:

בפס”ד צ’ק פוינט נגד שירותי תוכנה 2000 בע”מ, בית המשפט העליון צמצם את האפשרות של מעסיקים להגביל עובדים לשעבר, והדגיש שהזכות לחופש העיסוק גוברת על אינטרסים כלכליים כלליים של מעסיקים, אלא אם הוכח אחרת.

מתי ההגבלה עשויה להיות תקפה?

•אם מדובר במידע רגיש וייחודי.

•אם התקופה והיקף ההגבלה סבירים (לדוגמה: לא מדובר באיסור ארוך מדי או כללי מדי).

•אם מדובר על הגנה על קשרי לקוחות או מוניטין שפותחו במימון המעסיק הקודם.

אם חתמת על סעיף כזה, מה אפשר לעשות?

1.בדוק את הנסיבות: האם נחשפת למידע סודי משמעותי או קיבלת תמורה בעד ההתחייבות?

2.פנה לייעוץ משפטי: עו”ד יוכל לבחון האם הסעיף בחוזה תקף או אם מדובר בהגבלה בלתי סבירה.

3.הערך את המעסיק החדש: אם אתה מחויב להימנע מלעבוד אצל מתחרים, ייתכן שמעסיק חדש יסכים לקחת על עצמו את הסיכון המשפטי.

לסיכום, חופש העיסוק שלך מוגן, וסעיפים שמגבילים אותו ייבחנו באופן קפדני. אם לדעתך ישנה הגבלה לא מידתית, כדאי לפנות לייעוץ משפטי.

במקרה של דיילת יופי ברשתות התמרוקים, הסעיף האוסר עבודה אצל מתחרים לשנה לאחר סיום העסקה עשוי להיות בעייתי מבחינת תוקפו המשפטי, וזאת לאור עקרונות חופש העיסוק והפסיקה בישראל.

היבטים רלוונטיים לבחינת תוקף הסעיף:

1.חשיפה לסודות מסחריים:

בתי המשפט בוחנים אם העובד היה חשוף למידע סודי וייחודי, כמו אסטרטגיות שיווק, תמחור או נוסחאות ייחודיות של מוצרים.

במקרה של דיילת יופי, רוב הסיכויים הם שהיא לא נחשפה למידע רגיש מסוג זה, אלא עסקה בשיווק ובמכירת מוצרים ללקוחות, מידע שאינו ייחודי בהכרח למעסיק מסוים.

2.קשרי לקוחות:

אם הדיילת יצרה קשרים משמעותיים עם לקוחות באופן אישי וייחודי, והמעסיק חושש שהמעבר למתחרה יפגע בקשרי הלקוחות הללו, ייתכן שתהיה הצדקה מסוימת להגבלה. עם זאת, ברוב המקרים, דיילות יופי פועלות מול לקוחות מזדמנים, ולא יוצרות קשרי לקוחות שמצדיקים הגבלה כזו.

3.אופי התפקיד:

התפקיד של דיילת יופי לרוב כולל קידום מוצרים והדרכת לקוחות, אך הוא לא נחשב לתפקיד בכיר או אסטרטגי שמצדיק הגבלה חמורה על חופש העיסוק.

4.תמורה בעד ההגבלה:

אם הדיילת לא קיבלה תמורה מיוחדת (כגון בונוס, הכשרה ייחודית או תשלום נוסף) על הסכמתה לסעיף המגביל, הסיכוי שבית המשפט יאכוף את ההגבלה נמוך מאוד.

5.מידתיות ההגבלה:

בית המשפט יבחן האם ההגבלה סבירה מבחינת משך הזמן, התחום הגאוגרפי והיקף הענף. איסור כללי לעבוד בכל הרשתות המתחרות למשך שנה עשוי להיחשב בלתי מידתי ופוגע בזכות לפרנסה.

דוגמה מפסיקה:

במקרים דומים, בתי המשפט נטו להעדיף את זכות העובד לחופש העיסוק על פני האינטרס של המעסיק לשמור על יתרון תחרותי, במיוחד כאשר מדובר בתפקידים שאינם בכירים או שאין בהם גישה לסודות מסחריים.

מה ניתן לעשות?

1.התעלמות מהסעיף: ישנם עובדים שממשיכים לעבוד אצל מתחרים מתוך ידיעה שסיכוי המעסיק הקודם לאכוף את ההגבלה בבית המשפט נמוך.

2.התייעצות עם עו”ד: אם המעסיק הקודם מנסה לאכוף את הסעיף או מאיים בתביעה, עו”ד יוכל לסייע בניתוח המקרה ובהצגת הגנה מתאימה.

3.שקיפות מול המעסיק החדש: יידעי את המעסיק החדש על הסעיף, במידה ואת חוששת מאכיפה. מעסיקים מסוימים עשויים לקחת על עצמם את הסיכון המשפטי או לסייע לך להתמודד.

לסיכום: במקרה של דיילת יופי, סעיף האוסר עבודה אצל מתחרים לשנה עשוי להיחשב כבלתי סביר ולא תקף, במיוחד אם אין חשיפה לסודות מסחריים או פגיעה מהותית במעסיק הקודם. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי במידה ומתעוררת בעיה ספציפית.

** אחפש לך התייחסויות בפורומים של עריכת דין בפייסבוק **. 

המשךפ.א.

הסכם אי תחרות - הגבלת עובד בהסכם אי תחרות מול המעסיק

החתמת עובד על הסכם אי תחרות

דרגו אותנו:  (57) דירוגים | דירוג ממוצע (5)

האם מותר למעסיק להחתים עובד על הסכם אי תחרות, שיגביל את העובד מלעבוד בתחום עיסוקו לאחר הפסקת יחסי העבודה מול מעסיקו הנוכחי? מהם התנאים להגבלת חופש העיסוק, כפי שנקבעו בחוק יסוד ובפסיקת בתי המשפט? על כל אלה נרחיב ונסביר בסקירה שלפניך.

עובד נקלט בחברה לייצור מערכות סולאריות. החברה מכינה עבורו מסלול ממושך לצורכי הכשרתו לצרכיה. בתקופת ההכשרה העובד בעיקר לומד. הוא מקבל שכר כפי שנקבע בחוזה העסקתו מבלי שיידרש לספק תפוקה מדידה כנגד שכרו כמו שאר העובדים. בתום ההכשרה הוא עולה על פס הייצור ומוציא לפועל את מה שלמד.

בעלי החברה ומנהליה מודעים לעובדה שהם מתנהלים בזירה תחרותית. הם לא היצרנים היחידים של מערכות סולאריות. יש עוד 3 מתחרים בסדר גודל דומה. המנהלים והעובדים מודעים לאופציה הפתוחה בפניהם לעבור למתחרים אם התנאים במקום העבודה הנוכחי לא יספקו אותם.

המעסיקים חוששים מהמעבר למתחרים לאחר שהושקעו משאבים בהכשרת העובד שהפך למעשה גם לשותף סוד מסחרי. אפשר להבין את המניע והרצון של בעלי החברות למנוע זליגה של עובדים ומידע מסחרי למתחרים. הזליגה עלולה לחסל את היתרון התחרותי עליו עמלו קשות במשך שנים.

יחד עם זאת, שוק העבודה אינו ג'ונגל. המעסיק לא יכול לעשות כעולה על רוחו עם העובדים שלו. הם לא הרכוש שלו ואין לו בעלות עליהם.

הוא אינו יכול להתנות קבלתו של העובד בתנאי שיחתום בחוזה העבודה על סעיף אי תחרות, אסור לו לנצל את תמימות העובדים שכמהים ולחוצים לקבל כל משרה ולהלביש עליהם סייגים ואיסורים שימנעו מהם לנצל את הידע שצברו לטובת הקמת חברה פרטית משלהם או הצטרפות למתחרים.

המעסיקים מודעים לאיסורים בחוק ובהלכות הפסוקות מזה שנים ובכל זאת ינסו להעמיד במבחן את העובד.

זה לא תמיד הולך להם כפי שתיכננו. בתי המשפט פותחים שעריהם בפני עובדים שנאלצו לחתום על חוזי עבודה מקפחים הנוגדים את תקנות הציבור. בתי המשפט בוחנים בזהירות כל אירוע שמובא בפניהם לבירור והכרעה ורק במקרים חריגים, יתנו הגנה וסעד משפטי למעסיק שעלה בידנו לשכנע בצדקת תביעתו.

הסביבה הנורמטיבית בכל הנוגע להסכמי אי תחרות

לפי פסיקת בית המשפט העליון (ע"א 6601/96 AES נ' סער) נקודת המוצא לבחינת תוקפם של הסכמים המגבילים את חופש העיסוק היא ההוראה בסעיף 30 לחוק החוזים המתייחסת לכריתת חוזה שיש בו מרכיבים בלתי מוסריים, בלתי חוקיים ו/או כאלה הסותרים את תקנות הציבור.

לפי העולה מפסיקת העליון תקנת הציבור משקפת את תפיסות היסוד של החברה הישראלית באשר לרמה הראויה של התנהגות ביחסים חוזיים. היא מבטאת את עמדתו של המשפט הישראלי באשר למותר ולאסור בהתקשרות החוזית. תוכנה של תקנת הציבור משתנה מחברה לחברה.

בבוא בית המשפט לפסוק במחלוקת חוזית עליו לשקול את חשיבותו של העיקרון, שחוזים צריך לקיים. עיקרון זה משקף זכות חוקתית ואינטרס ציבורי מרכזי.

יחד עם זאת, קיים אינטרס ציבורי מובהק להגן על המעביד מפני תחרות של העובד בכלל ובפני שימוש במידע שרכש אצל מעבידו בפרט.

המעסיק השקיע רבות בהכשרת עובדיו ובפיתוח סודותיו המסחריים שהם קניינו. זהו אינטרס פרטי וציבורי להעניק למעביד את ההגנה על השקעותיו, שיטות עבודתו וחוג לקוחותיו.

פסילת תניות להגבלת חופש העיסוק נתמכת בעיקרון החוקתי המעוגן בחוק יסודי חופש העיסוק. החוק נגזר מכבוד האדם ומחירות המחשבה והפעולה.

בפועל, עובד רשאי להתקשר עם מעביד אחר לפי בחירתו ואפילו לפתוח עסק משלו ללא כבילה להגבלות מסחריות שהטיל עליו מעבידו הקודם. חופש העיסוק נגזר מחופש התחרות.

עבודתו של העובד היא הרכוש החומרי והרוחני שלו. זהו הבסיס להגשמה עצמית.

חופש בחירתו היא תמצית חייו. הכשרה בכל מקום היא האמצעי שעומד בפניו להתחרות בשוק העבודה.

הגבלת העובד וצינונו על ידי הוראה חוזית מגבילה של מעסיקו, עלולה לנתק אותו ממעגל העבודה, להרוס שנות הכשרה רבות ולפגוע ישירות באינטרס הציבורי השואף לחברה יצרנית ומתקדמת.

למעסיק יש יתרון על העובד ומכוחו נגזר כוח המיקוח שלו. עם השנים חוסר השוויון הזה משתנה. עובדים זוכים להגנה של איגודים מקצועיים ולסעד הולם של דיני עבודה וחוקי מגן.

לגישת בית המשפט תניה המגבילה את חופש העיסוק יכולה להתקבל כאשר מדובר בהגנה על הקניין הרוחני של המעסיק, על סודותיו המסחריים ורשימת לקוחותיו.

ההגנה על המעביד אינה יכולה להיות מוחלטת אלא יחסית הלוקחת בחשבון את אינטרס הציבור. בחינתה של ההגנה צריכה להיות בגבולות הסבירות או המידתיות.

הגבולות הללו יבדקו לפי משך הזמן של ההגבלה לעובד, מקום ההגבלה וסוג הפעילות שהוא נדרש להגביל עצמו.

בנקודה זו קובע בית המשפט כי אין להכיר בהגבלה השוללת מהעובד את יכולת העבודה בתחום מיומנותו ואת יכולת השתכרותו.

לצד השמירה על אינטרס העובד יש להתחשב תמיד באינטרס הציבורי שההגבלה יכולה לשרת כמו למשל, הדרישות המיוחדות של שוק העבודה בזמן נתון, פיתוח תעשיות עתירות ידע ועידוד התחרות כדי לקבל משק בריא, צומח ויעיל.

מכאן יוצא, שאם ההגבלות על חופש העיסוק חורגות מהאינטרס האישי והציבורי והן נוגדות את תקנות הציבור, הסכמי עבודה הנגועים בהם בטלים. וההיפך הוא הנכון. מי שנפגע זכאי לתרופות הניתנות בגין הפרת חוזה.

לבית המשפט שנדרש להכריע בסוגיות אלו, שמורה הזכות ונתונה הסמכות לצמצם את היקפה של ההגבלה על חופש העיסוק כדי להעמידה בדרישות הסבירות והמידתיות.

מההלכה העקרונית לפסיקה המעשית

תא (ת"א) 83/98 עו"ד יצחק מיוחס נ' עו"ד מיכאל רוזן

עו"ד מיכאל רוזן (המשיב) עבד במשך כארבע שנים כעורך דין שכיר וכנותן שירותים במשרד יצחק מיוחס (המבקש) והתמחה בתחום המיסוי המוניציפלי.

במהלך עבודתו, חתם על התחייבות לפיה מיום סיום עבודתו, לא יעסוק במתן שירות ללקוחות של משרד המבקש במשך 4 שנים, וגם לא יעסוק כלל בענייני מיסוי מוניציפלי במשך תקופה של 40 חודשים מסיום עבודתו. המבקשים הגישו עתירה לצווים זמניים לאכיפת ההתחייבויות הללו.

בית המשפט המחוזי פסק, שלא הגיע למשיב מידע סודי ומיוחד מעבר לידיעות והמיומנות שרוכש לעצמו כל מי שמתמחה תקופה מסוימת בתחום ספציפי. סודות המקצוע של מיסוי מוניציפלי אינם שייכים למבקשים ואין למי מהם זכות קניינית או אחרת בהן, ואין הם יכולים, מכוח גילוי הסודות הללו למנוע מהמשיב לעבוד במקצועו.

כל עורך דין המועסק במשך תקופה ארוכה בתחום מסוים, חזקה עליו כי ירכוש לעצמו מומחיות ומיומנות באותו תחום, ואין להעלות על הדעת כי עם עזיבתו את עבודתו או כתנאי לקבלתו לעבודה, יאלץ להתחייב כי לא יעסוק באותו תחום במשרד אחר.

עוד נפסק כי פגיעה באוטונומיה של הרצון הפרטי של כל לקוח לבחור לעצמו פרקליט כרצונו על ידי הטלת מגבלה חוזית על הפרקליט לקבל לקוחות שבחרו בו, היא מגבלה הנוגדת את תקנת הציבור.

ההתחייבות הגורפת שלא לעסוק כלל במתן שירותים בענייני מיסוי מוניציפלי במשך תקופה של 40 חודשים נוגדת הן את חוק יסוד חופש העיסוק והן את תקנת הציבור, ולפיכך אין לאוכפה. מניעת תחרות שכזו אינה עונה על התניה של הגבלת העיסוק לתכלית ראויה.

תעא (ת"א) 2339-09 חב' תיקשורון נ' צעירי דורון

צעירי דורון (הנתבע) עבד בחברת תיקשורון (התובעת) החל מיום 1.4.93 ועד יום 31.10.08 עת התפטר מעבודתו.

ביום 16.11.08 חתמו הצדדים על כתב התחייבות (להלן: ההסכם) במסגרתו התחייב הנתבע שלא להתחרות בעסקי התובעת למשך 6 חודשים והתובעת התחייבה לשלם לנתבע פיצויי פיטורין.

לאחר סיום העסקתו בתובעת, חתם הנתבע על עיסקה עם חברת קופרגייט, לקוחה של התובעת. טוענת התובעת כי משהנתבע הפר את ההסכם בין הצדדים אזי עליו להשיב את כספי הפיצויים שקיבל מהחברה וכן לפצות את החברה בסך של 50,000 ₪ כאמור בסעיף 2ב. להסכם.

בית הדין האזורי לעבודה קיבל את התביעה בחלקה ופסק כי, הנתבע יזם ו/או גרם לפניה יזומה של חברת קופרגייט אליו, לצורך התקנת מרכזיה קווית. הנתבע ידע והיה עליו לדעת כי בעשותו כן, הדבר יהווה למעשה פניה ו/או הצעה לביצוע העסקה ובנקודת הזמן אשר בה התרחשו הדברים, הנתבע ידע כי מדובר בהפרת חוזה.

יחד עם זאת, בחן בית הדין את טענת התובעת האם במקרה של הפרת חוזה, הנתבע חב בהשבת כספי הפיצויים ששולמו לו בנוסף לפיצוי המוסכם הקבוע בהסכם. בית הדין קבע כי פיצויי פיטורין ששולמו לנתבע במסגרת אותו הסכם הנם פיצויי פיטורין מכח הסכם ולא מכח החוק.

ביה"ד הגיע למסקנה כי הנתבע לא חב בהשבת סכום הפיצויים ששולמו לו על ידי התובעת. הצדדים חתמו על הסכם לפיו ישולמו לנתבע כספי פיצויים.

הנתבע התחייב כי במשך 6 חודשים מיום סיום עבודתו לא יפנה ללקוחות הנתבעת ולא יתחרה בעסקיה. כנגד התחייבות זו התחייב הנתבע לשלם לתובעת פיצויי בסך של 50,000 ₪, מדובר על פיצויים מוסכמים שקבעו הצדדים בהסכם.

במסגרת ההסכם התובעת התחייבה כלפי הנתבע בתשלום פיצויי פיטורין ואילו הנתבע התחייב שלא להתחרות בעסקי התובעת.

לשון החוזה ברורה באשר לפיצוי שהוסכם בין הצדדים במקרה של הפרת חוזה. במקרה הנדון לא הועלתה טענה לביטול החוזה ואין מדובר בחוזה בטל אלא מדובר בחוזה שהופר ויש לבחון מהו הפיצוי שעל הנתבע לשלם לתובעת בגין הפרתו. בית הדין קבע שהפיצוי ישולם כמוסכם על הצדדים.

תעא (ת"א) 8045-09 אר.וי.אם מערכות (1998) בע"מ נ' נתנאל הלל

התובעת מספקת שירותי מחשוב למשרדי אדריכלים ומהנדסים. הנתבע הועסק על ידי התובעת עד לפיטוריו כאשר הוא הוצב בקביעות אצל לקוח התובעת, משרד "יסקי-מור-סיוון אדריכלים", כאחראי על רשת המחשוב של הלקוח.

לאחר סיום העסקתו החל הנתבע לעבוד בחברה אחרת באותו תפקיד ואצל אותו לקוח, משרד יסקי. לטענת התובעת, בעבודתו במשרד יסקי לאחר סיום העסקתו בתובעת, הפר הנתבע הסכם סודיות ואי-תחרות אשר חתם עמה עובר לתחילת העסקתו אצלה ובהתאם לאותו הסכם, היא זכאית לפיצוי המוסכם הנקוב בו.

בית הדין האזורי לעבודה דחה את התביעה ופסק כי האינטרס בדבר חופש העיסוק מצא עיגונו כזכות יסוד הן בפסיקת בתי המשפט והן בחוק יסוד.

הזכות לחופש עיסוק יכולה להידחות לנוכח קיומם של אינטרסים קנייניים לרבות קניין רוחני ו/או סודות מסחריים וכן האינטרס בדבר חופש ההתקשרות וחופש החוזים. במקרה שלפנינו, ההפרה של תניית הגבלת העיסוק מוגמרת ואינה נתונה למחלוקת.

השאלה שנדרש בית הדין להשיב עליה בין השאר היא, האם יש מקום ליתן תוקף לאותה הגבלה עיסוק המונעת מהנתבע להתחרות בתובעת.

כדי שיינתן תוקף משפטי כמבוקש, על המבקש להוכיח כי התניה באה להגן על אינטרס בר-הגנה. תניה עירומה, כלשון בית הדין, בין עובד ומעביד, המגבילה את חופש העיסוק של העובד לאחר סיום עבודתו, בלא להגן על אינטרס לגיטימי של המעביד, תהא נוגדת את תקנת הציבור ולכן בטלה.

בין האינטרסים הלגיטימיים נמנים סוד מסחרי, הכשרה מיוחדת, תמורה מיוחדת או הפרה של חובות האמון ותום הלב המשתרעים הן על תקופת העבודה והן לאחריה. אין מדובר ברשימה סגורה.

לענין תום הלב נקבע כי הפרת ההתחייבות לאי-תחרות, כשלעצמה, אינה מהווה חוסר תום לב ויש לשקול את מכלול נסיבות העניין. נוסף על קיומו של אינטרס בר-הגנה, על המעסיק להוכיח כי היקף ההגנה שנקבע בתניה המגבילה את העובד אינו חורג מעבר לנדרש לשם הגנה על אותו אינטרס.

לאחר קביעות עקרוניות אלו קבע בית הדין כי התובעת לא הרימה את הנטל הדרוש להראות כי יש ליתן תוקף לתניית הגבלת העיסוק שבהסכם אי התחרות.

החברה התובעת העלתה 4 אינטרסים שיש בהם להבנתה להצדיק מתן תוקף לתניית הגבלת העיסוק והתחרות והם: הכשרה מיוחדת של הנתבע לעיסוק בתוכנות שהותקנו במשרד יסקי; סוד מסחרי הקיים במבנה מערכת המחשוב במשרד יסקי ושיטות העבודה; הפרה של חובת האמון וחובת תום הלב ביחסי הנתבע עם התובעת.

בית הדין לא השתכנע ודחה את הבקשה וקבע בשורה התחתונה של פסק הדין: "התובעת לא הרימה את הנטל להציג אינטרס לגיטימי ובר-הגנה, שבגינו יש ליתן תוקף לתניית הגבלת העיסוק שעליה היה חתום הנתבע".

יש לך שאלות לגבי הסכם אי תחרות בין עובד למעסיק?

פורום 

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights

בווטסאפ 053-333-6492

תודה רבה רבה! על התשובה ועל ההשקעה...הרמוניה

זה גאוני התשובה המפורטת הזאת... עזרת לי 

זה סעיף לא חוקימשה

פ.א כתב על זה לפניי.  זה הליך כן חוקי כשמשלמים לך על ויתור היכולת להתחרות (כלומר לאנשי מקצוע עם שכר גבוה). זה לא שייך במקרה של קופאית וכו'.

(את גרה בעיר גדולה?)

הבנתי... אז מוזר מעניין מה המניע שלהםהרמוניה

אני לא רואה מידע סודי שנחשפתי אליו, וגם לא משלמים לי על זה

(אני עובדת מחוץ לעיר שאני גרה בה)

המניע ברור, הם לא רוצים שתעזבי את העבודה,ימח שם עראפת
והם מאמינים שאם תחשבי שאסור לך לעבוד אצל מתחרים תעדיפי להישאר אצלם
המניע? אני מניע!ימח שם עראפת
אחח זה טובהרמוניה
משהאחרונה

אין כמו רפרנסים לצבר/ לאטמה.

4kצדיק יסוד עלום

פעם היו עושים הקדשות בפורומים (לפני מליון שנהההה אוףףףף)

אז חח וואו XD תודה לכל מי שעזר לחפור :] ולהגיע לכל כך הרבה תגובות ;') מרגששש ^^

(אני זקן ומתגעגע לפורומים ב2012 🥺🥺🥺🥺)

מה? איך יש לך יותר ממני?אני:)))))
כי זה הניק החדש שלךמבולבלת מאדדדד
משנה שעברה
כי אני אלוף 💁🏻‍♂️צדיק יסוד עלום
יאאאא הקדשות. נכוןןןןקפיץ

איזה ישן (אני מרגישה נורא זקנה עכשיו)

הלך עלינו 🥲צדיק יסוד עלום
וואלה! אז אתה באמת זקן פה.פתית שלג

מאז הבר מצוווש לכאורה, לא?

פורומים אחרים צדיק יסוד עלוםאחרונה

שנכחדו ומתו לחלוטין

פה אני רק שנתיים (שנתיים יותר מדי 😿)

איזה אישה חופרת.אני:)))))

אני אומרת לה טוב נדבר, אוקי נמשיך לדבר בהמשך השבוע, טוב אז נדבר בהמשך, תעשי את זה ואחרי זה נדבר, אני לא יכולה לדבר עכשיו, אני עסוקה, אני באמצע משהו, אין לי ראש לשיחה ארוכה עכשיו, אוקי אז תחזרי אלי בהמשך, טוב אז אני כבר אחזור אלייך כשאני אוכל, נדבר כמו יותר מאוחר שיהיה יותר מתאים, טוב אז נדבר.

שעות... היא לא מוכנה לנתק. בחיים לא נתקלתי בדבר כזה.

תשלחי אותה לנודניקים של הפורום … שיבחו בנעימים..פ.א.
"אני צריכה לסיים... יאללה, סורי אין לי זמן"צדיק יסוד עלום
הרב שלי אמר לי פעם שחוסר טאקט הוא אחיה של הרשעות. אין היתר להיות לא מודע...
היא לא מבינה..אני:)))))

אני כבר הרגשתי לא נעים כשהרמיזות הפכו לדרישה לסיים, והיא עדיין לא הפסיקה לדבר.

:-0פתית שלגאחרונה

חשבתי שיש פה סמיילי של הלם, הזוי שאין😯

ברוך ה'🙏❤️תמימלה..?

אין יותר חטופים!

אין יותר את הסמל הצהוב!!

ולחשוב על הדיבורים שהיו לפני שנתיים האם החטופים יחזרו ואם בחיים והכל... אין חטופים יותר, רן גואילי חזרררררר

תודה אבא, אין מילים❤️❤️

את הסמל הצהוב צריך להשאיר 🎗צדיק יסוד עלום
יש עדיין אדם אחד שנשאר כבר תקופה ארוכה במקום שלא מתאים לו ואנחנו צריכים להוריד אותו ממנו בכל האמצעים הנדרשים לכך
צודק. מורידה אותך מהניהול של הפורום...קפיץ

למען הסר ספק:

זאת ב-ד-י-ח-ה, אין לי כוונה לעשות משהו כזה

נפגעתי, אני מרגיש מבוזה, נפגע, מנוצל צדיק יסוד עלוםאחרונה
אני הכי חמוד שיש למה לנופף בכוח
(נפנוף)חסום לשעבר
באתי לבקר ולהכריז שהלילה באופן רשמי אני הופך לזקן
זהו ביקרתי נהנתי, יאלה בייחסום לשעבר
מזל טוב קפיץ
מזל טוב 🥳 (בן 60?)פ.א.

מסכת אבות, פרק ה' , משנה כ"א

👮‍♂️🚨צדיק יסוד עלוםאחרונה

יש רגעי שבירה בלי שאתה מודע שהם רגעים שכאלה?זיויק
בדוק, וההבנה באה אחר כך.. שבוע טובאמרלד
יש דרך לזהות בזמן?זיויק
בזמן לא חושבת. לפני כןאמרלד
דוגמא?זיויק
אפשראמרלד

ללמוד לזהות לפני -

בעיקר אם מצליחים להכיר את המשפט

שנאמר לעצמך בראש כשזה קורה.

( לדוגמה: למה לא מספיקה לסיים מטלות בזמן.. כולם כבר הצליחו ב... )

אז רק לפני או אחרי מזהים?זיויק
לדעתי כן חחאמרלד
גם זה בספקזיויק
טרגדי משהו
יכולה להיות הדחקה רגשיתפתית שלגאחרונה

אבל ממש לא לדעת? זה מעניין

דתיים שלובים #5צדיק יסוד עלום
מי בא לחתונה? 
בשלישי? אנימבולבלת מאדדדד
תגיעי לשבע ברכות?צדיק יסוד עלום
לא נראלימבולבלת מאדדדדאחרונה
רק לחתונה
אני לא בנויה לזה פיזיתאנימה

לשבת כל היום מול המסך.

הגב והכתפיים שאני לא מוצאת איך להחזיק אותם.

העיניים שקשה להם להתמקד בבוקר כשהראש עדיין לא פעיל סופית.

המוח שרואה אורות מרצדים לפעמים כשאני לא ישנה מספיק.

לא מבינה איך אנשים שורדים ככה עשרות שנים.

לילה טוב, הלכתי להרפות את השרירים והמוח.

מה אתם אומרים?אני:)))))

אבל תשמרו על שיח מכבד.

ישע וכקדם לא כאןצדיק יסוד עלום

@קעלעברימבאר מכיל מדי ואני אדיש מדי

אז בכל מקרה יהיה שיח מכבד

ראיתי את פתח דבריו של הרב וצרם לי במיוחד אבל אצפה בעז"ה בכל הסרטון ואצביע ואשפיע

שתמיד נחמד לראות הידברות בין קצוות שוניםפתית שלגאחרונה

אולי יעניין אותך